Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Tuesday, April 26, 2011

ငါးပတ္ေမႊခ်က္၊ ၀က္ႏွလံုုးဆီျပန္ခ်က္၊ ၀က္သားလံုုးမဆလာေၾကာ္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ နဲ ့အတိုုအထြာမ်ား

ငါးပတ္ေမႊခ်က္
အုုိးလိုုက္ဘဲခ်လုုိက္ျပီေနာ္။ ငါးပတ္ေမႊလိုု ့ဘဲေျပာပါရေစ။ Cat fish ဆုုိေတာ့ ငါးဒန္တိုု ့ငါးပတ္တုုိ ့လိုုႏွာေခါင္းေမႊးပါတဲ့ငါးပါ။ ၾကည့္ရတာေတာ့ငါးပတ္လိုုပါဘဲ။ (ငါးခူမဟုုတ္တာေတာ့ေသခ်ာတယ္။ ဘာလိုု ့လည္းဆုုိေတာ့ fresh caught၀ယ္လာတာမိုု ့လိုု ့ပါ။ သိသာပါတယ္။) အာရွဆိုုင္ကပါဘဲ။ တေတာင္ေလာက္တေကာင္ကိုု ၈ က်ပ္ေက်ာ္ေပးခဲ့ရပါတယ္။ ဟင္းေတြလည္း ထပ္ေနျပီး ဘာခ်က္စားရမွန္းေတာင္ မသိေတာ့ပါဘူး။

ပထမဆံုုးငါးေတြကိုုေရေဆးျပီး အုုိးၾကီးၾကီးထဲမွာ စပါးလင္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား ၊ ဆႏြင္းထဲ့ျပီး ငါးေတြကိုု ေရျမဳပ္ရုုံထဲ့ျပီး ျပဳတ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊စပါးလင္ၾကိတ္ထားတာတိုု ့ နဲ ့ဆီကုုိေမႊးေနတဲ့ထိသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္ေနတုုန္းမွာ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ဆႏြင္းမွုုန္ ့ထဲ့ပါတယ္။ အားလံုုးေမႊးလာေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုုးအေစ့ထုုတ္ျပီးညွပ္ထဲ့ပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ ထဲ့ပါတယ္။ ဆားထဲ့ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက်က္ေတာ့ ငါးျပဳတ္ေတြအသားထြင္ျပီးထဲ့ပါတယ္။ 

ငါးျပဳတ္ရည္ေတြနဲ ့စိုုေနတာေတြ  ဆီျပန္ခါနီးမွာ ငရုုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ညွပ္ထဲ့ျပီးခ်လိုုက္ပါတယ္။ အေမကငါးပတ္ပုုပ္ပုုပ္ငရုုတ္စပ္စပ္လိုု ့ငါးပတ္ေမႊခ်က္စားၾကတုုိင္းေျပာပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ငရုုတ္သီးမ်ားမ်ားထဲ့ရင္ပိုုေမႊးပါတယ္။ အေမကေျပာပါေသးတယ္။ ဘာအရြက္မွမအုုပ္ဘိုု ့စပါးလင္နံ ့ကုုိဖုုံးသြားမွာစိုုးလိုု ့။ က်မကေတာ့ ကုုိယ္လုုပ္ခ်င္တာလုုပ္ေနက်ဆုုိတဲ့အတုုိင္း ဒီတခါေတာ့ နံနံပင္ အုုပ္လိုုက္ပါတယ္။

၀က္ႏွလံုုးဆီျပန္ဗမာခ်က္

၀က္ႏွလုုံးေတြလည္း၀ယ္လာမိေတာ့ခ်က္ဘုုိ ့ျပင္ရျပန္ပါတယ္။ ၀က္ႏွလံုုးသံုုးလံုုးကိုု သံုုးက်ပ္ေက်ာ္ေက်ာ္က်ပါတယ္။ သူကဒုုတ္ထုုိးလိုုလုုပ္စားရေအာင္တဲ့။ ဒါေပမဲ ့ကုုန္ေအာင္မစားႏုုိင္ရင္ မာေျခာက္ေျခာက္ၾကီးေတြျဖစ္ကုုန္မယ္ေလဆုုိျပီး ႏွစ္မ်ဳိးခြဲခ်က္ဘိုု ့စီစဥ္လိုုက္ျပန္ပါတယ္။ တ၀က္ကုုိ ခုုလိုု အႏွစ္နဲ ့(ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး) ဗမာခ်က္ေလးခ်က္လိုုက္ပါတယ္။

၀က္ႏွလံုုးဒုုတ္ထိုုး
တ၀က္ကိုုေတာ့ဒုုတ္ထုုိးပံုုစံမ်ဳိးလုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့က်မေရာသူေရာ တရုုတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ေတြသိပ္မႏွစ္သက္ေတာ့ နာနတ္ပြင့္ေလးတပြင့္ နဲ ့Cardamon လိုု ့ေခၚတဲ့ အလံုုးေလးတလံုုးနဲနဲထုုျပီးဆီေမႊးလုုပ္ပါတယ္။ (ထုုရျခင္းအေၾကာင္းကေတာ့မထုုဘဲထဲ့မိတဲ့တခ်ိန္မွာအဲဒီအလံုုးကေန ဆီေပါက္ဖူးလိုု ့ေၾကာက္သြားလိုု ့ပါ။ အဲဒီအရင္ကေတာ့တခါမွ မထုုပါဘူး။ ဒါေပမဲ့တခါေသဘူးပ်ဥ္ဘိုုးနားလည္ရမယ္မဟုုတ္ပါလားရွင္။) 

ျပီးေတာ့အိုုးေဘးအသာေလးကပ္ထားျပီး သၾကားနဲနဲကုုိအဲဒီဆီနဲ ့ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ သၾကားကုုိဆက္တိုုက္ေမႊျပီး နီလာေတာ့မွ ဆားျပားနယ္ထားျပီးပါးပါးလွီးထားတဲ့ႏွလံုုးေတြကိုုထဲ့ေမႊျပီးေၾကာ္ပါတယ္။  အဖုုံုုးခဏအုုပ္ထားျပီးဆီျပန္ေတာ့ေရဆူထဲ့ပါတယ္။ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ ခဏတည္ထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ မီးေအးေလးနဲ ့ဆက္တည္ထားျပီး က်မအၾကိဳက္ႏူးလည္းႏူး ခပ္ထုုပ္ထုုပ္ေလးလည္းျဖစ္တဲ့အခ်ိန္က်ေတာ့မီးကိုု ျမွင့္ျပီးမစိုုတစိုုေလးမွာခ်လိုုက္ပါတယ္။

တုုိဟူးေၾကာ္

မေန ့ကစပ္ေဆာ့ျပီး တုုိဟူးလုုပ္ထားမိလိုု ့ စားဘိုု ့စီစဥ္ရပါေသးတယ္။ အဲဒါကေတာ့၀က္ႏွလံုုးကုုိ ဗမာခ်က္မခ်က္ခင္ ဆီထဲမွာ တိုုဟူးေတြလွီးျပီးေၾကာ္ရတာပါ။ ပဲသိပ္မၾကိဳက္ေပမဲ့တိုုဟူးကိုုေတာ့ၾကိဳက္ပါတယ္။ တိုုဟူးကေတာ့ျမင္တဲ့အတုုိင္းဘဲ အက်က္မညီပါဘူး။ ဘယ့္ႏွယ္ ညီႏုုိင္ပါ့မလဲ။ ဟိုုဟာလွီးရ၊ ဒီဟာခၽြတ္ရနဲ ့ကုုိ။ လုုပ္တုုန္းကလည္းေမႊရတာပ်င္းလိုု ့နဲနဲအခ်ေစာသြားေတာ့ျဖစ္ေပမဲ့လိုုခ်င္သေလာက္မျဖစ္ပါဘူး။

ေတာ္ေသးတယ္။ အခ်ဥ္ကပုုဇြန္ေၾကာ္စားတုုန္းကပုုိလုုပ္ထားေတာ့နံနံပင္ေလးဘဲထပ္ထဲ့လိုုက္ရပါတယ္။ ဒီခ်ဥ္ငံစပ္ေလးနဲ ့တဲြစားပါတယ္။

၀က္သားလံုုးမဆလာေၾကာ္

၀က္ၾတိတ္သားကလည္း၀ယ္လာမိပါေသးတယ္။ ၀က္သားလံုုးလုုပ္ဖုုိ ့ဆိုုျပီး။ သူကထမင္းဘူးထဲ့ရတာအဆင္ေျပတယ္ေလ။ ထမင္းေပၚတင္သြားလည္းရတယ္။ ကဲ..ကုုိယ့္အျပစ္နဲ ့ကုုိယ္လုုပ္ဦး။ ဒါေပမဲ့သူကေတာ့ျမန္ပါတယ္။ ဒယ္အုုိးထဲတခါတည္းထဲ့ျပီးအဆာပလာေတြထဲ့နယ္ပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ကုုလားေလးမဆလာ၊ ဇီယာ၊ ခရုုဆီ၊ ငရုုတ္ေကာင္း၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲထဲ့နယ္ျပီးလံုုးပါတယ္။ ႏွလံုုးဟင္းနဲ ့ငါးဟင္းကဗမာခ်က္ေတြဆိုုေတာ့သူ ့ကုုိ ဆိတ္သားလံုုးလိုု အင္ဒီးယန္းစတိုုင္လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ အုုိးထဲမွာဘဲတခါတည္းစီထားပါတယ္။ ပန္းကန္ေဆးရသက္သာေအာင္လိုု ့။ 

ျပီးေတာ့ဆီ ေရာ၊ ေရေရာ တခါတည္းထဲ့ျပီး ျပဳတ္ေၾကာ္လိုု အရင္လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ ဒီလိုု လုုပ္တာေနာက္ေန ့ေတြစားရင္လည္း မာေျခာက္ၾကီးသိပ္မျဖစ္ဘူးလိုု ့ထင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဆီျပန္ျပီး တဲ့အထိ ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေမႊးေအာင္လိုု ့ပါ။ ေၾကေနတဲ့အသားေလးေတြပါတဲ့ဆီနဲ ့ထမင္းပူပူေလးနဲ ့နယ္စားရတာလည္းၾကိဳက္လိုု ့ပါ။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
ဟိုုးျပီးခဲ့တဲ့ႏွစ္ပါတ္ သံုုးပါတ္ေလာက္က ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၀ယ္ထားျပီးမခ်က္ျဖစ္ေတာ့ပစ္လိုုက္ရပါတယ္။ ဒီေန ့လည္းထပ္၀ယ္လာေတာ့မပစ္ရေအာင္ဆုုိျပီး စီမံကိန္းနဲ ့သူ ့ကိုု ေၾကာ္ျဖစ္ေအာ္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့အိမ္ဦးနတ္ကသိပ္မစားေတာ့ ခပ္ၾကီးၾကီးတလံုုးဘဲ၀ယ္လာတာပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုု က်မအခ်စ္ဆံုုးသူငယ္ခ်င္းခ်က္တဲ့နည္းကုုိ ကုုိယ့္နည္းနဲ ့ေပါင္းခ်က္ထားပါတယ္။ က်မသူငယ္ခ်င္းရဲ  ့နည္းက ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုု ဘာသီးျဖစ္ျဖစ္ ဆားမနယ္ပါဘူး။ ဒါးမထိခင္ဘဲေရေဆးရပါတယ္။ 


အဲဒီေတာ့က်မလည္းအဲဒီနည္းနဲ ့ဆားမနယ္ပါဘူး ဘာမ်ဳိးျဖစ္ျဖစ္ပါ။ မလွီးခင္ေရေဆးျပီး အေျခာက္လွီးပါတယ္။ ေၾကာ္ရင္ေတာ့က်မၾကိဳက္သလိုုမ်ဳိးစံုုေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမွုုန္ ့ပါေလကာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ နဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္ မေၾကတေၾကၾကိတ္ထဲ့၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေစ့ညွစ္ အလံုုးတ၀က္ေလာက္လီွးထဲ့ ျပီး ဆီ အေလာေတာ္ နဲ ့သမေအာင္နယ္ျပီးလံုုးခ်က္ခ်က္ပါတယ္။ ငံျပာရည္ေလးနဲနဲနဲ ့အခ်ဳိမွုုန္ ့နဲနဲ ထဲ့ပါတယ္။ 

အဖုုံးေလးအုုပ္တည္ေတာ့ခဏေန သူ ့အေငြ ့နဲ ့သူ စိုုစုုိေလးျဖစ္လာပါတယ္။ တကယ္လိုု ့သိပ္ေျခာက္ေနရင္ လည္း ေရဆူေလးကိုု နဲနဲခ်င္းစီဘဲထဲ့ပါတယ္။ က်မအေမက ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္က ငပိနံ ့ထြက္တာမၾကိဳက္တတ္ပါဘူး။ က်မလည္းမထဲ့တာမ်ားပါတယ္။ တခါတခါစိတ္ကူးေပါက္ရင္ေတာ့ထဲ့ပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ေလးလုုိခ်င္လိုု ့ဆႏြင္းလည္းမထဲ့ပါဘူး။ ဆီျပန္ေတာ့ က်မအတြက္ ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးႏွစ္ေတာင့္ သံုုးေတာင့္ပစ္ထဲ့ျပီးခ်လိုုက္ပါတယ္။

သီးစံုုခ်ဥ္ရည္
 ဒါကငပိေကာင္ခ်က္ကတည္းကက်န္ေနတဲ့ အသီးအႏံွေတြကုုိရွင္းရတာပါ။ ညက သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ခ်က္ထားတာပါ။ အာလူး၊ မုုန္လာ၊ ဘူးသီး၊ ကညြတ္ရုုိး (ဒါကေတာ့ကညြတ္ကင္စားတုုန္းကခ်န္ထားတာပါ) ခရမ္းသီး၊ ရုုံးပေတသီး၊ ေဂၚဖီထုုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္၊ နဲ ့ခ်က္ျပီးရွမ္းနံနံအုုပ္ထားတာပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ ့ေတာ့မလိုုက္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ့သပ္သပ္စီစားလိုုက္မယ္လိုု ့ေတြးထားပါတယ္။ က်န္တဲ့ဟင္းအားလံုုးနဲ ့ေတာ့လိုုက္ပါတယ္။


ဒါကငါးရ့ံေျခာက္ဖုုတ္။ သူငယ္ခ်င္းရန္ကုုန္ကလာေတာ့စားစရာေတြ အမ်ားၾကီးက်မအတြက္လက္ေဆာင္ယူလာလိုု ့ေပါေပါၾကီးစားေနရပါတယ္ခုုတေလာ။

အားလံုုးခ်က္ျပီးေတာ့ေတာ္ေတာ္ေညာင္းသြားျပီ။ ငါဘာေၾကာင့္ဒီေလာက္အမ်ားၾကီးခ်က္ေနတာလည္း။ စားမွာကလည္း ႏွစ္ေယာက္တည္း။ ေညာင္းလိုုက္တာလည္းလြန္ေရာ။ ငါေတာ့ ငါ၀ယ္လာမိတဲ့ ဟင္းစားေတြရဲ  ့ေက်းကၽြန္ျဖစ္ေနျပီ။ ဟင္းစားေတြမပ်က္စီးရေအာင္၊ စားလိုု ့လည္းေကာင္းေအာင္၊ ေနာက္ေန ့ေတြလည္းအခ်ိန္မရွိေတာ့တခါတည္း စီမံျပီးခ်က္ေနရတယ္။ မရွိရင္လည္းရွိတာနဲ ့စားရင္ျပီးသြားတာဘဲ။



 
ဟင္းေတြခ်က္ျပီးေညာင္းေနေသာ္လည္း တာ၀န္ ကမျပီးေသး။ ဘေလာ့လာမိတ္ေဆြမ်ားကိုု ႏွိပ္စက္ရန္..အဲေလ..မွ်ေ၀ရန္ ဓါတ္ပုုံမ်ားရုုိက္ရေသးသည္။ ဟင္းခ်က္ရသေလာက္နီးနီးပင္ပန္း။ အလင္းေရာင္ေကာင္းတဲ့နားကိုုသယ္။ ပန္းကန္ေတြထဲလည္းလွတပတမထဲ့ႏုုိင္ေတာ့။ တတိႏိုုင္ေတာ့ဘူး။ အုုိးလိုုက္ဘဲခ်ရုုိက္ေတာ့မယ္။ ေတာ္ၾကာသိမ္းရခက္ဦးမယ္။ (ဤသည္လည္းတဒုုကၡ။)


ဓါတ္ပံုုေတြရုုိက္ျပီးသြားေတာ့လည္းသိပ္ၾကာမသြားခင္တင္ခ်င္ျပန္တယ္။ (ဘာမွန္းလည္းမသိပါဘူး) ကဲ..ခုုတင္ျပန္ေတာ့လည္း စိမ္းလန္းနယ္ေျမကတေယာက္ေသာသူက ခ်က္နည္းေလးပါတင္ရင္ေကာင္းမယ္ဆိုုလိုု ့ခ်က္နည္းေလးေတြအတိုုခ်ဳပ္ေရး။ မျဖစ္ဘူးေနာက္ဆိုု ဟင္းနဲနဲခ်က္ျဖစ္ေအာင္လုုပ္ျပီး နဲနဲဘဲတင္ရင္ နဲနဲဘဲေရးရမယ္ ကုုိယ္လည္းသက္သာမယ္ဆုုိ ျပီး ေတြးရင္း ဒီပုုိ ့စ္ေလးအဆံုုးသတ္လိုုက္ပါတယ္။


ေအာ္...အားေပးျဖစ္ေအာင္ေတာ့အားေပးသြားပါဦးေနာ္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုင္အိုုရာ












15 comments:

  1. အဲ့ဒါ ငါးတန္မဟုတ္ဖူးလား
    ကိုယ္တို႔စီမွာလည္း ၈ က်ပ္ေက်ာ္တယ္
    တခါမွမစားဖူးဘူး ငါးတန္ဆို အဆီမ်ားမွာစိုးလို႔
    အခုလည္း ငါးခ်က္မလို႔ ထုတ္ထားတယ္
    အသိတေယာက္က ငါးပတ္ေျပာလို႔၀ယ္တာ
    တိုဖူးေၾကာ္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
    ငါးပတ္ေမႊ၊ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ စားခ်င္တယ္
    ငါးပတ္ေမႊစားရမယ္ ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
  2. ဖတ္ရတာေတာင္ ေမာသြားတယ္ ဟင္းေတြခ်က္ရတာ . ဟိဟိ.. နားပါအံုး ဒီမွာ ငမ္းလိုက္အံုးမယ္ ဟင္းေတြကို

    ReplyDelete
  3. ၀က္ကလြဲရင္ အကုန္ၾကိဳက္တယ္ အိုင္အုိရာေရ... အညာသားေပမဲ႔လည္း အခုေတာ့ ျမိဳ႕ခ်က္ေလးေတြကုိ စားတတ္ေနျပီဗ်ာ... ၀ါသနာပါဟန္တူပါ့ေနာ္... ဘာပဲေျပာေျပာ အိမ္ရွင္မေကာင္းတစ္ေယာက္ ျဖစ္ဖုိ႔ဆုိတာ မီးဖိုေခ်ာင္ႏိုင္နင္း ဖို႔ကအဓိကပဲေလ... ခုေခတ္ေတာ္ေတာ္ရွားေနျပီ... သူငယ္ခ်င္းမေတြ ဟင္းမခ်က္တတ္တာေတြေတာင္ ရိွတယ္....ဟင္းေတြၾကည့္ျပီး သြားရည္က်သြားပါတယ္ဗ်ာ.... ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...

    ReplyDelete
  4. ဟင္းေတြအျပင္ ေဘးကဝက္ဝံရုပ္ေလးအရမ္းသေဘာက်ပါသည္။

    ReplyDelete
  5. ဟင္းေတြကအႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။ အရင္ဆံုး ငါးဟင္း၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္နဲ႔တိုဖူးေၾကာ္ ဒီဖက္ပို႔လိုက္ပါ။ က်န္တာေတြကို ေနာက္ေန႔မွစားမယ္ :D

    ReplyDelete
  6. " ၀က္ႏွလံုုးသံုုးလံုုးကိုု... "

    ဒီစာေၾကာင္းဖတ္မိေတာ့ ဒီဝက္ဟာ ေလာင္းကစားလုပ္တဲ့ဝက္လား လို႔ေတာင္ ေတြးလိုက္မိေသးတယ္၊ း)

    ငါးပတ္ေမႊဟင္းရည္ဆမ္းၿပီး ဝက္သားလံုးေၾကာ္နဲ႔ စားသြားတယ္ဗ်ိဳ႕...။

    ReplyDelete
  7. ငါးပတ္ေမႊနဲ႕ ႀကက္ဟင္းခါးသီးေႀကာ္ နည္းနည္းယူသြားမယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  8. ကုုိင္း လုုပ္စရာေတြေနာက္မွလုုပ္ ကုုိယ့္ရဲ ့ခ်စ္စြာေသာမိတ္ေဆြမ်ားဘာေတြမ်ားမွတ္ခ်က္ေပးထားလည္းအရင္ၾကည့္လိုုက္ဦးမယ္။ (ဒါဆုုိလည္းျပီးတာနဲ ့အလုုပ္လုုပ္စရာရွိတာလုုပ္ အိပ္ခ်င္တယ္မလုုပ္နဲ ့ဆုုိျပီး ကုုိယ့္ကိုုကုုိယ္ အရင္၀မ္နင္ေပးထားတယ္။ လိုုက္နာမယ္မထင္ပါဘူး း)

    ေဘဘီေရ..
    ငါးဒန္လိုုလိုု ငါးပတ္လိုုလိုုဘဲ။ ကုုိယ္အရင္ က Wetland surveyလုုပ္တုုန္းက ငါးေတြမ်ဳိးခဲြတာေတြသင္ဘူးေသာ္လည္း သိပ္မမွတ္မိေတာ့ပါဘူး။ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ တခါေလာက္စမ္းၾကည့္လိုုက္ျပီးၾကိဳက္ရင္ဆက္၀ယ္ မၾကိဳက္ရင္ရပ္ စနစ္ဘဲက်င့္သံုုးလိုုက္တယ္ကြယ္။ စားစားငါးပတ္ေမႊကေတာ့စားလိုု ့အျမဲေကာင္းတာပါဘဲ။

    ဗစ္စတာေရ..
    ဒါဆုုိလည္းဆက္နားလိုုက္ဦးမယ္ကြယ္။ ကုုိယ့္ဘာသာကုုိယ္ဧည့္ခံျပီးသံုုးေဆာင္သြားေနာ္။ း)

    ေရႊညာသားေလးေရ..
    ကုုိယ့္ကုုိကုုိယ္ေတာ့ အိမ္ရွင္မေကာင္းပီသလွတယ္မထင္ပါဘူး။ အဟုုတ္။ ဆုုမြန္ေလးအတြက္ေက်းဇူးပါ။

    Mon Petit Avatar..
    ဒါဆိုု အၾကိဳက္တူသြားျပန္ျပီ။

    စူးႏြယ္ေလး..
    ပိုု ့လိုုက္ျပီေနာ။ က်န္တာေတြ အဂၤလိပ္ေၾကာင္အိမ္ထဲထဲ့ေပးထားမယ္စူးႏြယ္ေနာက္ေန ့စားဘိုု ့။ း)

    ကုုိညီလင္းသစ္..
    ခရီးမွာေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္ခဲ့ရဲ ့လား။
    ဟုုတ္တယ္ေနာ္..ေလာင္းကစားလုုပ္တဲ့၀က္ျဖစ္ေနျပီ ..ရီရတယ္ း)))
    စားသြားဗ်ဳိ ့။ အားျဖည့္သြားဦးဓါတ္ပံုုေတြရိုုက္ဘိုု ့။

    ReplyDelete
  9. မေကာင္းမြန္၀င္း..
    ုယူသြားပါရွင္ ယူသြားပါ။ ယူမဲ့သူတိုု ့စားမဲ့သူတိုု ့ေမွ်ာ္ေနတာ။ မကုုန္မခ်င္းသိမ္းေနရတာထက္ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္စားမဲ့သူကယူသြားရင္ေပ်ာ္ရပါတယ္။

    ReplyDelete
  10. ဟင္းေတြ အမ်ားၾကီးပါလား.......
    ငါးပတ္ေမႊ စားခ်င္တယ္... ဒီမွာလည္း တခါတခါ ငါးတန္လို ငါးေတြ ရတတ္တယ္... ဒီတခါေတြ႔ရင္ေတာ့ ေသခ်ာေပါက္ ေမႊပစ္ၿပီပဲ....... း))

    ReplyDelete
  11. အိုုင္အိုုရာ
    ဆီသိပ္မ်ားတယ္ လူနွစ္ေယာက္စာလဲသိပ္မ်ားတယ္
    ဟင္းေတြလဲသိပ္မ်ားတယ္
    ပံုုေတြလဲသိပ္မ်ားတယ္


    ေဝါ့ ဗာရီဖီေကးရွင္း သိပ္အလုုပ္ရႈပ္တယ္ အရင္တခါ ေျပာထားတာ မျဖဳတ္ေသးဘူး

    ReplyDelete
  12. မသက္ေ၀..
    ေမႊသာေမႊလိုု ့ဘဲအားေပးလိုုက္မယ္..း)

    Addy Chen..
    စကားေတြလည္းသိပ္မ်ားတယ္...အိုု..မွားလိုု ့..မၾကိဳက္တာေတြလည္းသိပ္မ်ားေနတာေပါ့ေနာ္။ ေဆာရီးပါ။ ျပင္ျပီးရင္အေၾကာင္းၾကားလိုုက္မယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  13. အိုး ေကာင္းလိုက္တဲ႔ ဟင္းေတြ
    ေရာက္လာတာ ေနာက္က်သြားတယ္။။ ဒီေလာက္ေကာင္းတဲ႔ဟင္းေတြ ခ်က္ရတာေမာေပမဲ႔ ခ်က္ေပ်ာ္ပါတယ္ေလ ဟိဟိ
    စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္ မဟုတ္လား ေနာ္
    ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးက သိပ္ေကာင္းတယ္လို႔ မေျပာဘူးလား။
    ၾကက္ဟင္းခါးသီးကလည္းး ၾကည္႔ရတာ ေပ်ာ္စရာၾကီး
    အခါးမၾကိဳက္ေပမဲ႔ စားခ်င္စိတ္ေပါက္ေစတယ္။
    သိပ္ေတာ္တာဘဲ တကယ္။
    (စကားမစပ္- အီေမာဘြမ္းေတာင္နဲ႔ မဆက္စပ္ပါေၾကာင္း ) း)

    ReplyDelete
  14. ေခ်ာ..
    စားလိုု ့ေတာ့ေကာင္းပါတယ္။ ခ်စ္ခ်စ္ၾကီးကလည္း ေကာင္းတယ္လိုု ့ေျပာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ပင္ပန္းခံျပီးမခ်က္ေစခ်င္ဘူး။
    ေအာ..ေက်းဇူးဘဲေနာ္။ ကုုိယ္ကကခ်င္ျပည္ကုုိသိပ္စိတ္၀င္စားတယ္။ အီေမာဘြမ္းကအရင္တုုန္းကဆုုိ Kingdom Ward ဆုုိတဲ့ ကမာၻေက်ာ္ botanist အေခါက္ေခါက္အခါခါ သြားျပိးအပင္ေတြစုုခဲ့တဲ့ေနရာမိုု ့လိုု ့ပိုုစိတ္၀င္စားမိတာပါ။ ေက်းဇူးပါေခ်ာေရ။

    ReplyDelete
  15. ့ျပည္ပမွေရာက္ေနတဲ့သူ႕ေတြအတြက္ တို႕ဟူကိုဘယ္လိုက်ိဳရမလည္းဆိုတာေလး နည္းေလးေျပာျပေပးပါလား

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။