တိုု ့စရာ (ခရမ္းသီး၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ကညြတ္၊ ကန္ဇြန္းၾကီးရြက္၊ ရုုံးပေတသီး) |
ကုုိရီးယားကလာတဲ့ ငါးပိေကာင္ကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ ့ခ်က္ထားတာပါ။ သူငယ္ခ်င္းကအေပါ့စားလိုု ့နဲနဲေတာ့ေပါ့ခ်က္ထားပါတယ္။ ငရုုတ္သီးလည္းေလွ်ာ့ထားပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းမစားႏုုိင္မွာစိုုးလို ့ပါ။
ကဲ..သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ အိုုးလိုုက္ခ်ထားပါတယ္။ ပန္းကန္ထဲထဲ့ျပီးမွ ရုုိက္ရင္ဗိုုက္ဆာေနတဲ့ပရိသတ္ၾကီး ႏွစ္သိန္းက မ်က္ေစာင္းထိုုးမွာေၾကာက္လိုု ့ရယ္၊ ကုုိယ္ကလည္း သိပ္ဆာေနလိုု ့ရယ္ အိုုးလိုုက္ဘဲရုုိက္ထားခဲ့ပါတယ္။ ပံုုေတြကုုိ သိပ္မရုုိက္ႏိုုင္ခဲ့ပါဘူး။ သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ကေတာ့ ဘူးသီး၊ မုုန္လာဥ၊ ေဂၚရခါးသီး၊ မုုန္ညင္းစိမ္းဖူး၊ ရုုံးပေတသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ကညြတ္ရုုိးေတြနဲ ့ခ်က္ထားတာပါ။ ရွမ္းနံနံနဲ ့နံနံပင္အုုပ္ထားပါတယ္။ ခုုဆုုိ ေနာက္ရက္ေတြမွာခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာေတြေတာင္ပံုုေနျပီ။ ဒီဟင္းေတြမတင္ျဖစ္ေသးတာနဲ ့ျမန္ျမန္ေလးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။ ေတာ္ၾကာ ေက်ာက္ေက်ာ နဲ ့မ၀ဘူးျဖစ္ေနမွာစုုိးလိုု ့ပါ။ း)
ဒါကေတာ့ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ ့တဲြစားဘိုု ့ငရုုတ္သီးစိမ္းကုုိ ပုုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ၾကိတ္ထားတာပါ။ ဟုုတ္ပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းကအစပ္မစားႏိုုင္ေပမဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက်ေတာ့ က်မလိုုဘဲ ငရုုတ္သီးစိမ္းေထာင္းေလးနဲ ့မွၾကိဳက္ပါတယ္။ က်မတိုု ့အားလံုုး တေယာက္တမ်ဳိး ..ယဥ္ယဥ္ေလးေတြဆုုိပါေတာ့။ း) (လူသားအားလံုုးတခုုမဟုုတ္တခုုရူးေနၾကတာမဟုုတ္ပါလားရွင္)
တေယာက္တမ်ဳိး ေၾကး(ဂ်ီး)မ်ားၾကတယ္လိုု ့ေျပာတာပါ။။ း)
ထံုုးစံအတိုုင္းအားေပးသြားပါဦး။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
အိုုင္အိုုရာ
ေနာက္ဆက္တဲြ ။ ။ ေကေက ႏွင့္ စိတ္၀င္စားသူမ်ားအတြက္
ေကေကေရ..ဒီအထုုတ္ပါ။ သုုံးက်ပ္ေပးရပါတယ္။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာမွတ္မွတ္ရရ ျပန္ရွာၾကည့္ျပီးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ေနာ္။
ေကေက အတြက္ဓါတ္ပံုုရိုုက္ေတာ့မွ စာေတြေသခ်ာျပန္လိုုက္ဖတ္မိတယ္။ သူက ကုုိရီးယားစာေတြနဲ ့ Korean Farm လိုု ့သာေရးထားတာေအာက္မွာေသခ်ာဆက္ဖတ္ေတာ့မွ Product of China လိုု ့ေရးထားတာေတြ ့ေတာ့တယ္။ ေက်းဇူးဘဲ ေကေက ့ေၾကာင့္ေတြ ့မိတာ။ စာဖတ္သူမ်ားအားလံုုးလည္း အမွားျပင္ဆင္ခ်က္လိုု ့ယူဆႏုုိင္ပါတယ္။ း)
ဒီလိုု သီးသန္ ့ထုုတ္ေလးေတြ သံုုးထုုတ္ပါပါတယ္။
တို ့စရာေတြကို စံုလို ့။ စားစရာေတြ ၾကည့္ၿပီး တဂြီဂြီနဲ ့ဆႏၵၿပေနၿပီ :D
ReplyDeleteအိမ္မွာလည္း ဟိုအပတ္က ငပိရည္လုပ္စားတယ္
ReplyDeleteတို႔စရာေတာ့ အိုင္အိုရာလို အစံုမဟုတ္ပါဘူး
တမ်ိဳးတည္းပါ :) ဒီမွာေတာ့ စံုလို႔ ပိုစားေကာင္းမယ္
Baby taster
စံုလိုက္တာ ရွလြတ္
ReplyDeleteအစ္မေရ စားခ်င္လုိက္တာ ေက်ာင္းျပန္ ထမင္းဆာဆာ နဲ႔ ၀င္ၾကည့္တာ..
ReplyDeleteတကယ္ပါပဲ..
အတို႔ေတြကေတာ႔ ႐ွယ္ပဲ
ReplyDeleteငပိခ်က္အဲလိုအရည္စပ္စပ္ေလး သိပ္ႀကိဳက္တယ္
ခုတေလာ င႐ုတ္သီးစားလို႔ ဗိုက္ထဲမွာ ပူေနတယ္
ဒါေၾကာင္႔ င႐ုတ္သီးေထာင္းကလဲြလို႔ အားလံုးစားမယ္ :)
Humm.....Delicious....Full of stomach...Eat each n every dish except pounded (crushed)chili.I often use Portugal salted fish here.
ReplyDeleteGyidaw
ကိုရီးယားငါးပိေကာင္ကို စိတ္၀င္စားလို့။ ပံုေလးရွိရင္ တင္ေပးပါဦးေနာ္၊။ ရွာ၀ယ္ခ်င္လို့ပါ။ ေက်းဇူး
ReplyDeleteအကုန္ႀကိုက္တယ္ဗ်ိဳ႕
ReplyDeleteညယံ..
ReplyDeleteတိုု ့စရာေတြစံုုရင္ထမင္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္တယ္ေနာ္။။
ေဘဘီ..
ေဘဘီ့ရဲ့ငပိရည္ကိုုနယ္စားခ်င္တာဒီက။
ဗစ္စတာ..
ဒါေတာင္အကုုန္မလုုပ္ျဖစ္ခဲ့ဘူးလိုု ့ေျပာထားတာေနာ္ း)
ရာဇာေရ..
ထမင္းဆာတုုန္း တိုု ့စရာေတြျမင္ရင္..တကယ္ဗိုုက္ပုိဆာတယ္ေနာ္။ စားသြားေလ။
စူးႏြယ္ေလး..
ကုုိယ္လည္းငပိခ်က္ကုုိၾကိဳက္တယ္သိလား။
ဂ်ီးေဒၚ..
ၾကည့္ရတာေတာ့ အၾကိဳက္ခ်င္းတူၾကပံုုဘဲေနာ္။ အစပ္ကလြဲရင္ေပါ့။
ေကေက..
ေရခဲေသတာၱထဲမွာက်န္ေသးလား ၾကည့္လိုုက္ဦးမယ္ေနာ္။ မက်န္ေတာ့ရင္ေတာ့ ေနာက္တခါ၀ယ္လိုု ့ရရင္ ပံုုေလးတင္ေပးပါမယ္ေနာ္။ ၀ယ္လာတဲ့ဆိုုင္ကိုု သြားျပန္ရွာတာ ကုုိယ္၀ယ္လာတဲ့အထုုတ္မ်ဳိးမရွိေတာ့ဘူး သူငယ္ခ်င္းကလည္းလိုုခ်င္တယ္ဆုုိလိုု ့ေလ။
မမေငြစႏၵာ..
အကုုန္ၾကိဳက္ရင္အကုုန္အားေပးသြားပါဗ်ဳိ ့။
ငါးပိေကာင္ခ်က္နဲ႔ဆို တစ္ျခားဟင္းေတာင္ မလိုေတာ႔ဘူး အခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါေတာ႔ ပိုျပိးျမိန္ျပီေပါ႔ ငရုပ္သီးေထာင္းနဲ႔ဆိုေတာ႔ ေလးပန္းကန္ေတာ႔ အသာေလးဘဲေနာ္
ReplyDeleteထမင္းအိုးၾကီးၾကီးခ်က္ရဲ႕လား
မေလာက္မွာစိုးလို႔
ေခ်ာေရ..
ReplyDeleteမေလာက္မွာမပူနဲ ့ထမင္းအိုုးကအျမဲ အိုုးအျပည့္တည္တာ။ ဧည့္သည္လာရင္ ေကၽြးႏုုိင္ေအာင္လိုု ့။
အုုိင္အိုုရာ
အဲဒီငါးကို ဒီမွာေတာ႔ ဆာဘာ႔ လို႕ေခၚတယ္။
ReplyDeleteဒီငါးကို ကၽြန္မအသိျမန္မာေတြလည္း ႀကိဳက္ႀကေတာ႔ ၊ ျမန္မာေတြခံတြင္းေတြ႕မယ္႔ အရသာလုိ႕ေျပာရမယ္။
အစိမ္းပဲျဖစ္ျဖစ္ ငါးဆားနယ္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးေရာင္းပါတယ္။
ကင္လို႕ရွိရင္ အဆီတက္လာျပီး ေမႊးတယ္။ သံပုရာရည္ညွစ္စားရင္ သိပ္ေကာင္းတာေပါ႕။ ကၽြန္မကေတာ႕ ျမန္မာလုိခ်က္ရင္ စပါးလင္ေတြနဲ႕ ငါးသေလာက္ေပါင္းသလို လုပ္စားတယ္။ အဲဒါလည္း တူပါတယ္။ ခရမး္ခ်ဥ္သီးနဲ႔ခ်က္လည္း ရွယ္တယ္။ သူက ငါးသေလာက္နဲ႕ တူပံုတစ္မ်ိဳးက စားရင္ အိပ္ခ်င္တယ္၊
အိုင္အိုရာ ညႊန္းသလို ကၽြန္မကလည္း ဒီငါးကို စားေကာင္းလုိ႕ ေကာ္မန္႕ေပးလိုက္ပါတယ္။
မေကာင္းမြန္၀င္း..
ReplyDeleteသိပ္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ သိတာေလးေတြမွ်ေ၀ေပးလိုု ့။
ဟုုတ္တယ္ ကုုိယ္လည္း အစိမ္းခဏခဏခ်က္စားတယ္။ ၾကိဳက္လိုု ့။ ငါးသေလာက္နဲ ့တူလိုု ့ေလ။
အိုင္အိုရာေရ
ReplyDeleteအဲဒီလိုဟင္းအိုးၾကီးမ်ဳိးနဲ႔အဲဒီလိုတို႔စရာမ်ဳိးဆိုရင္ေတာ႔ထမင္းေလးခါေလာက္ထပ္ထဲ႔ရမွာေခ်ာပါတယ္ တစ္ခါေလာက္အိမ္လည္မေခၚခ်င္ဘူးလားဟင္...............:)
မမာ..
ReplyDeleteအသစ္မတင္လိုု ့အေဟာင္းေတြအားေပးသြားတယ္လား။
အဲလိုုအိုုးၾကီးနဲ ့ဘဲေပါ့။ ထမင္းအိုုးပါပိုုခ်က္ထားလိုုက္မယ္ေလ။
တစ္ခါမဟုုတ္ဘူးအျမဲေခၚခ်င္ပါတယ္မမာေရ။ း)
အခုမွပဲ Google ကေန တကူးတက လင့္ခ္လိုက္ရွာၿပီး အလည္ျပန္ေရာက္ျဖစ္ေတာ့တယ္ အိုင္အိုရာေရ...မဒမ္ဟန္ၾကည္က ဟင္းခ်က္နည္းဆိုဒ္ေတြ႕ရင္ သူ႕အတြက္မွတ္ေပးဖို႔ ရာဇသံေပးထားတာကို ဖာသိဖာသာ လုပ္ေနမိခဲ့တဲ့ ဦးဟန္ၾကည္အတြက္ ေရကန္အသင့္ၾကာအသင့္ျဖစ္သြားတာေၾကာင့္ သည္ကေရွ႕ကို ဟင္းခ်က္နည္းေတြ မၾကာမၾကာ လာေခ်ာင္းမိေတာ့မွာ ေသခ်ာေနပါေရာလား း)
ReplyDeleteဦးဟန္ၾကည္...
ReplyDeleteတကူးတကရွာလာလိုု ့ေက်းဇူးပါရွင္။
မဒမ္ၾကည္ကိုုဟင္းခ်က္ဆုုိဒ္ေတြရွာေပးထားရင္အက်ဳိးမယုုတ္ႏုုိင္ဘူးေနာ့္။
ဟင္းေတြတမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိးခ်က္ေကၽြးေနမွာ။ း)
အားတဲ့အခါလာလာလည္ပါ။ ၾကိဳဆုုိပါတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
ဦးဟန္ၾကည္..
ReplyDeleteတကူးတကရွာလာလိုု ့အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
မဒမ္ၾကည္ကိုုဟင္းခ်က္ဆုုိဒ္ရွာေပးထားတာေတာ့အက်ဳိးမယုုတ္ႏုုိင္ဘူးေနာ့္။
ဟင္းေတြတမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိးခ်က္ေကၽြးေနေတာ့မွာ။ မ်ားမ်ားသာရွာေပးထားဆရာေရ။ း)
အုုိင္အိုုရာ
ကြန္မန္ ့ကမတက္လိုု ့ဒါကျပန္ေရးတာ။ း)