သုုတ္တာကေတာ့ မဆန္းပါဘူး။ ရုုိးရာနည္းအတိုုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီေၾကာ္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ ပဲမွုုန္ ့သိုု ့မဟုုတ္ ေျမပဲဆံေထာင္း (က်မကေျမပဲကုုိ သုုတ္တဲ့ထဲပါရင္မၾကိဳက္လိုု ့မထဲ့ပါဘူး)။ ႏွမ္းေလးေလွာ္ျပီးေထာင္းထဲ့။ အခုုေတာ့ပုုလင္းထဲက အရြက္ဆုုိေတာ့ ျပဳတ္စရာမလိုုပါဘူး။ ေရေဆးျပီး ညွစ္ျပီး ရိတ္ရိတ္လွီးရုုံပါဘဲ။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးေရေဆးထဲ့။ မပါလည္းရပါတယ္။ ဆား တုုိ ့ငံျပာရည္တိုု ့သင့္ရုုံထဲ့။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ သံပုုရာသီးေလးညွစ္ထဲ့။ အစိမ့္ၾကိဳက္ရင္ သံပုုရာသီးမထဲ့ပါနဲ ့။ အခ်ုဳိမွုုန္ ့သံုုးရင္ နဲနဲထဲ့။ က်မကေတာ့ တတ္ႏုုိင္ရင္ ေရွာင္ပါတယ္။ မတတ္ႏုုိင္ရင္ ေလ်ွာ ့ထဲ့ပါတယ္။ အလြန္အကၽြန္ေတာ့ မသံုုးပါဘူး။ ဆီစိမ္း သိုု ့မဟုုတ္ ဆီက်က္ထဲ့ျပီးနယ္ျပီးရင္ျပီးပါျပီ။ ငရုုတ္သီးလဲ အစိမ့္သုုတ္ဆုုိမထဲ့ပါဘူး။ အခ်ဥ္ထဲ့သုုပ္မွထဲ့ပါတယ္။
ေဆးဘဲဥသုုပ္ကေတာ့ က်မရဲ ့သူအတြက္ပါ။ က်မကမၾကိဳက္ပါဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးပါးပါးလွီးထဲ့၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးေရေဆးထဲ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလးထဲ့၊ (က်မေတာ့ အျဖဴ ေၾကာ္ေရာ အနီေၾကာ္ေရာထဲ့ထားပါတယ္။) နံနံပင္ထဲ့၊ ငံျပာရည္ေလးပါးပါးထဲ့ ျပီး ဆီစိမ္းေလးနဲ ့သုုတ္ေပးပါတယ္။ ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးနဲနဲညွပ္ထဲ့ ပါတယ္။ မၾကိဳက္ရင္မထဲ့ပါနဲ ့။ ႏွမ္းေလးနဲနဲထဲ့လိုုက္ပါေသးတယ္။ အားလံုုးသမေအာင္ မြမြေလးနယ္ျပီးရင္ ျပီးပါျပီ။ ဒါလည္း ျမန္ပါတယ္။ ဒါကျမန္ျပီးသက္သာေပမဲ့ က်မကမၾကိဳက္ေတာ့ သူ ့ကိုုက်မရဲ ့ ျမန္ေကာင္းသက္သာစာရင္းထဲမထဲ့ႏုုိင္ပါဘူး ၾကိဳက္တဲ့သူမ်ားအတြက္ေတာ့ ျမန္ေကာင္းသက္သာျဖစ္မွာပါ။ း)
ေက်ာက္ေက်ာ အမဲဘူးကိုု ကုုိယ့္ဘာသာလွီးျပီး ေရခဲရယ္၊ သၾကားေရရယ္ နဲ ့ေဖ်ာ္ေသာက္ပါတယ္။ သံပုုရာသီးေလး ညွစ္ထဲ့ပါေသးတယ္ ေမႊးေအာင္လိုု ့ပါ။ သိပ္ေကာင္းပါတယ္။ ဆူးေလ ေက်ာက္ေက်ာအတုုိင္းပါဘဲ။ |
အပ်င္းေျပ စားသြားပါဦး ေယာင္းရင္းတုုိ ့ေရ။ လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ မွတ္ခ်က္ေလးေတြေပးသြားရင္လည္း ေႏြးေထြးမွုုကုုိခံစားရလုုိ ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ တန္ဘိုုးလည္းထားပါတယ္ အခ်ိန္ေပးျပီးေရးသြားလိုု ့။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
I wanna eat all!!!!
ReplyDeleteအကုန္လံုး စားခ်င္စရာေလးေတြခ်ည္းပါဘဲလား။ ပန္းေၿခာက္အပင္က မွန္တယ္ထင္တာပဲ IORA ေရ။:P အိမ္ကအပင္က အဲေလာက္မထြားဘူး။ တစ္ပြင္႕၊ႏွစ္ပြင္႕ဘဲ ပြင္႕ၿပီၤး လွီတယ္။ စားေလာက္ေအာင္မရပါဘူး။ ေတာင္ၾကီးက မ်ိဳးရလို႕စိုက္ထားတာ။ အိမ္က အပူပိုင္းမွာမလို႕လားမသိဘူး အပင္က လွီတယ္။
ReplyDeleteအညာမွာ မယ္ဇလီေတြေပါေပမယ့္ အရြက္ကုိေတာ့ မစားဖူးဘူးဗ်...ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ...တန္ေဆာင္မုန္း လျပည့္ဆုိရင္ေတာ့ အဖူးေတြကို အမ်ားၾကီးခူး ျပဳတ္သုပ္ျပီး တျခားအိမ္ေတြကိုပါ ေ၀ပါတယ္။ အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ေတာ့ အရြက္ကို သုပ္စားၾကည့္အံုးမွပဲ... ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အိုင္အိုရာ.... ေဆးဘဲဥေတာ့ ကၽြန္ေတာ္လည္း မၾကိဳက္ဘူး။ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ....
ReplyDeleteMon Petit Avatar ..
ReplyDeleteThen pls eat all. OK :)
စူဘူးအိမ္..
ေက်းဇူးပါစုုဘူးအိမ္ေရ ပန္းေျခာက္ပင္အေၾကာင္းေျပာျပေပးလိုု ့၇ယ္..လာဘည္လိုု ့၇ယ္..
မယ္ဇလီအဆိမ္႔ေလးတပြဲဲစားမယ္ ေျမပဲမပါေနာ္...
ReplyDeleteေဆးဘဲဥေတာ႔ မစားေတာ႔ဘူး
ေက်ာက္ေက်ာရည္ေသာက္မယ္
အျပင္က ခုမွျပန္ေရာက္လို႔ ေမာေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ :)
စူးႏြယ္ေလး
ေရႊညာသားေလး ..
ReplyDeleteအရြက္ႏုုေလးေတြေၾကာ္စားလည္းေကာင္းတယ္သိလား။ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ၀က္သားနဲ ့ေၾကာ္စားတယ္။ ေကာင္းတာဘဲ။
စူးႏြယ္ေလး..
ရမယ္။ ခဏေစာင့္။ အေမာေျဖျပီးတာနဲ ့ရယ္ဒီဘဲ..း))
အစ္မ အိုင္အိုရာ ပံုေတြကိုၾကည့္ျပီး တံေတြး မ်ိဳခ်သြားပါတယ္ဗ်...
ReplyDeleteမယ္ဇလီအရြက္ကို စားရမွန္းမသိဘူး... မယ္ဇလီဖူးေတာ့ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေန႔မွာ အမ်ားၾကီး သုပ္စားၾကပါတယ္..
ေက်းဇူးပါဗ်...
မယ္ဇလီရြက္သုုပ္ေလးခပ္စားလိုက္ေက်ာက္ေက်ာေဖ်ာ္ရည္
ReplyDeleteေလးေသာက္လိုက္ နဲ ့အေမာေျပသြားၿပီ။ေက်းဇူးပဲေနာ္။
ညီမေရ မယ္ဇလီရြက္ဗူးက asian market က၀ယ္တာလား ? အမက မယ္ဇလီဖူး ဗူးဘဲ သိတယ္။ အရြက္ဗူး မျမင္မိလို ့ ပံုေလးတင္ေပးပါလားဟင္
ReplyDeleteေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ အခုလာမဲ့ easter sunday ပိတ္ရက္က် လုပ္
စားစရာေလး ၁ခု idea ရသြားျပီ။ ေက်းဇူးေနာ္ မယု
မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ႏွစ္သစ္ေလးျဖစ္ပါေစ
ReplyDeleteေဆးဘဲဥဆို အေသၾကိဳက္ မယ္ဇလီရြက္သုပ္စားရမယ္
ရွဲ ့ရွဲနီ း)
မယ္ဇလီရြက္သုုပ္၊ ေဆးဘဲဥသုုပ္ နဲ ့ေက်ာက္ေက်ာေဖ်ာ္ရည္ အဲဒီသံုးခုလံုး မစားရတာ ၾကာၿပီ ။ ရွလြတ္ ... :)
ReplyDeleteအ႐ြက္သုပ္ဆိုရင္ အားလံုးနီးပါးကို ႀကိဳက္ပါတယ္၊ အခု မယ္ဇလီ႐ြက္သုပ္ လည္း ေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္..၊ ေဆးဘဲဥေတာ့ တခါလားပဲ စားဖူးလို႔ အရသာေတာင္ သိပ္မမွတ္မိခ်င္ဘူး....၊ ႏွစ္သစ္မွာလည္း အသုပ္ေတြ အမ်ားႀကီး ဆက္သုပ္ႏိုင္ပါေစဗ်ာ...။ း)
ReplyDeleteရာဇာ..
ReplyDeleteဒီလိုုဘဲေလွ်ာက္လုုပ္စားရင္းၾကိဳက္ေတာ့ဆက္စားျဖစ္ေနတာေလ..း)
မမေငြစႏၵာ..
အေမာေျပသြားေတာ့..ဘေလာ့ေတြဆက္လည္ေနေရာေပါ့..း)
မေရ..
မယ္ဇလီရြက္ပုုလင္းပုုံကုုိ http://mamaiora.blogspot.com/2011/02/blog-post_19.html မွာတင္ဘူးပါတယ္။ ၾကည့္လိုုက္ပါေနာ္။ ဟုုတ္ပါတယ္။ အာရွဆိုုင္က၀ယ္တာပါ။ လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ လုုပ္စားမယ္ဆုုိလိုု ့၀မ္းသာရပါတယ္။ ၾကိဳက္မွာပါ။
ေဘဘီေရ..
မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ။
သုုတ္စား သုုတ္စား ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။ ကုုိယ္ေတာ့ အဲဒီဘူးကိုု အျပတ္မခံဘူး။ မရိွေတာ့ဘူးမွတ္ျပီး ခဏခဏ၀ယ္လိုု ့ တခါတခါပံုုေနတတ္ျပန္ေရာ။
ကဲ..ညယံေရ..
မစားရတာၾကာျပီဆုုိလည္း အျပတ္သာအားေပးသြားေပေတာ့ း)
ကုုိညီလင္းသစ္
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါေစလိုု ့ေျပာရင္..ကုုိယ္ခ်ည့္သုုတ္ေနရမွာ..
ျပန္ျပင္ေပးရင္ေကာင္းမယ္..အသုုပ္ေတြအမ်ားၾကီး ဆက္ စား နိင္ပါေစလိုု ့။ ဒါမွသူမ်ားေတြသုုပ္ေကၽြးတာလည္းစားရေအာင္။ ကုုိယ္သုုတ္ကုုိယ္စားဆုုိ ျငီးေငြ ့စရာၾကီး။ း)))))))))))))))))
အုိင္အုိရာရဲ႕ လက္ရာကိုေတာ႔ ေျပာစရာမရွိပါဘူး။
ReplyDeleteစားမွမစားဘူးတာ။ ^-^
မစားဘူးလည္း ဓါတ္ပံုေတြကေန ေကာင္းမယ္ဆိုတာရယ္ မွန္းအရသာခံရတာနဲ႕ ရွယ္ပါပဲ။
ဆူးေလေက်ာက္ေက်ာအတိုင္းပဲ ဆိုတာ သေဘာက်မိတယ္။
မဂၤလာႏွစ္သစ္မွာ စိတ္ေရာကုိယ္ေရာ ခ်မ္းသာက်မ္းမာပါေစ။
မေကာင္းမြန္၀င္း..
ReplyDeleteဟင္းဟင္းသေဘာက်သြားျပီ။ ေျပာစရာမရွိဘူး စားမွမစားဘူးတာဆိုုတာကုုိ။ ပံုုေတြကအရသာမေပးႏုုိင္ေတာ့ ရဲရဲၾကီးေကၽြးေနတာေလ..း)
တကယ္သာဆိုုရင္..ေပါ့တာတိုု ့ငံတာတိုု ့စပ္တာတိုု ့ခ်ဥ္သြားတာတိုု ့နဲ ့ၾကံဳခ်င္ၾကံဳေနမွာ..
ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေသာက္သြားတယ္..။
ReplyDeleteသံပုရာသီးမ်ားမ်ားညစ္ေပးပါ..။
မဲဇလီရြက္သုတ္အရသာကိုေတာင္ ေမ့ေနျပီ.။
မစားရတာၾကာေတာ့..။
ဖီတန္ (ေဆးဘဲဥ)ေတာ့ သုတ္တာခ်င္းမတူဘူးေနာ္။
KKK
ေပါက္..
ReplyDeleteညွစ္ျပီးသြားျပီ။ ေသာက္ေတာ့။
မယ္ဇလီရြက္သုုတ္ကလက္ဖက္ရြက္ကိုု ဆီခ်က္တုုိ ့ ႏွမ္းတိုု ့နဲ ့သုုတ္သလိုုမ်ဳိးလိုု ့ထင္တယ္။ သုုတ္တာခ်င္းမတူတာဆိုု ကုုိယ္ကကိုုယ္လုုပ္ခ်င္တာလုုပ္တာကိုုးေပါက္ေရ။