ပုုဇြန္ဟင္းခ်က္မလိုု ့လုုပ္ရာကေန စိတ္ကူးေျပာင္းျပီး ပုုဇြန္ေၾကာ္စားဘိုု ့လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ အခြံနဲ ့ေၾကာ္ရင္ေမႊးတဲ့အနံ ့ကိုုသေဘာက်လိုု ့အခြံ နဲ ့ဘဲေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ တင္ပူရာနဲ ့ေၾကာ္ရင္လည္း အခြံခြာေနရဦးမယ္ေလ။ ထံုုးစံအတုုိင္း အေကာင္လိုုက္ကိုု ေခါင္းအရင္းပိုုင္းကေန ကတ္ေက်းနဲ ့အခြံေရာ အေပၚယံ အသားေရာပါေအာင္ ညွပ္ျပီး အညစ္အေၾကးေၾကာင္းဖယ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ မ်က္စိရဲ ့ေအာက္နားကေန ေခါင္းပုုိင္းကိုု ျဖတ္ပါတယ္။ အဲဒီျဖတ္ထားတဲ့ေနရာကေနျပီး ေခါင္းထဲက အညစ္အေၾကးကိုု လည္းဆဲြထုုတ္လိုု ့ရသေလာက္ ဆဲြထုုတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ဆားေလးနယ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ခဏေနေတာ့ဆီအိုုးတည္ျပီးကၽြတ္ေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ထိုုင္းဟင္းေတြမွာထဲ့တဲ့ ေရွာက္ရြက္ပါထဲ့ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ ေမႊးေအာင္လို ့။ ေၾကာ္တုုန္းမွာေမႊးေပမဲ ့စားေတာ့သိပ္မသိသာပါဘူး။
ကညြတ္ နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးကင္
ျပီးေတာ့ စိတ္ကူးတဲ့ရာေတြ ေလွ်ာက္ကင္ပါတယ္။ ဘိုုေတြစားတတ္တဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကင္။ သူနဲ ့က်မစားတတ္တဲ့ ကညြတ္ကင္။ မကင္ခင္ ကင္မဲ့အိုုးကိုု ဆီေလးနဲနဲျဖန္းလိုုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္ၾကိဳက္ရင္လည္းသံုုးႏုုိင္ပါတယ္။ က်မကေတာ့အီလိုု ့ဒီတခါမထဲ့ပါဘူး။ ကညြတ္ကိုု ဆားေလးျဖဴးဟုုိဘက္ဒီဘက္လွန္၊ က်က္ခါနီးေတာ့ ခရုုဆီေလးထဲ့ ျပီးႏွံ ့ေအာင္လဲွ ့ေပးပါတယ္။ ခဏနဲ ့ဘဲက်က္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု လည္းနဲနဲခပ္ထူထူေလးလွီး ျပီးကင္ပါတယ္။ ဆားေလးပါးပါးျဖဴးေပးျပီး ကင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကင္၊ ပန္းလိေမၼာ္ကင္ နဲ ့သခြားသီးကင္
ဂ်ပန္ဆုုိင္မွာသြားသြားစားရင္ ၀ိုုင္းအလိုုက္ chef ေတြက ေၾကာ္ေပးတာကိုု စားမဲ့သူကသူေၾကာ္တာကိုု ၾကည့္ျပီးေစာင့္စားရတာ ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။ မစားခင္မွာ ကုုိယ္စားခ်င္တာေတြ စာရင္းေပးျပီး chef ကစားမဲ့သူအားလံုုးမွာထားတာေတြကိုု လွည္းေလးနဲ ့သယ္လာျပီးမွ စားမဲ့သူေတြေတြေရွ ့မွာ အစြမ္းေတြျပျပီးေၾကာ္ပါတယ္။ http://www.youtube.com/watch?v=44Nqet4POWU
သခြားသီးလည္းခ်ဳိျပီးေမႊးပါတယ္။ စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ ပန္းလိေမၼာ္ကသူငယ္ခ်င္းေပးထားတာပါ။ အအီေျပေအာင္လိုု ့တဲြစားရေအာင္ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ထဲ့ကင္ထားတာပါ။ မွဲ ့တာကပိုုစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ စိမ္းတာကေတာ့ ခ်ဥ္ပါတယ္။
ဆူရွီေဆာ့စ္လည္း တုုိ ့စားရေအာင္ ထဲ့ထားပါတယ္။
ဒါကေတာ့က်မ ရဲ ့ပင္တိုုင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံ၊ သံပုုရာ၊ ငံျပာရည္နဲ ့စပ္တားတာပါ။
ေျပာင္းဖူးကသူကၾကိဳက္တတ္လိုု ့ ဘူးေဖါက္ျပီးေနာက္ဆံုုးမွ ဆီေလးပါးပါးထဲ့ ဆားေလးပါးပါး ထဲ့ျပီး ကင္လိုုက္တာပါ။
ထုုံးစံအတုုိင္း သံပုုရာရည္နဲ ေသာက္ျပီးစားပါတယ္။ ေရေႏြးထဲ့ထားတာေမ့ျပီး မေသာက္လိုုက္မိဘူး။
ဓါတ္ပံုုေတြရုုိက္ျပီးေတာ့ ဗိုုက္ကအရမ္းဆာေနၾကျပီ။ ႏွစ္ေယာက္သား စကားေတာင္မေျပာႏုုိင္ၾကဘူးအားေပးလိုုက္ၾကတား ပုုဇြန္ေၾကာ္ သံုုးေလးေကာင္နဲ ့ တျခားဟာေတြ ေတာ္ေတာ္စားျပီး မွ စကားျပန္ေျပာျဖစ္ၾကတယ္။ ေနာက္ပုုိင္းက်ေတာ့မွ တီဗီေလး ၾကည့္လိုုက္ အာလူးေလးေပးလိုုက္နဲ ့ အိေျႏၵရသြားၾကတယ္။
ကဲ....ေယာင္းရင္းတုုိ ့လည္း အားေပးသြားပါဦးေနာ္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
Both shrimps and all the vege are my favorite barbecue dish,and it all seems very yummy!
ReplyDeleteအစ္မေရ စားခ်င္စရာေတြ ၾကည့္ပါလား..
ReplyDeleteဗိုက္ဆာလုိက္တာ.. ျပန္ေျပးျပီဗ်ိဳ႕.....
မမေရ ရွင့္ဟာေတြက တူးကုုန္ျပီေနာ္
ReplyDeleteတမင္တူးထားတာလား
စကားမစပ္ ဟင္းသစ္ခ်င္ထားတယ္ေနာ္
ေဝါ့ ဗာရီဖီေကးရွင္း ကိုု ကြန္မန္႔ ဆက္တင္ထဲမွာ သြားျဖဴတ္လိုုက္ပါ မန္႔ရတာ ရႈပ္တယ္
ခရမ္းခ်ဥ္က လြဲရင္ အကုန္စား၏
ReplyDeleteအကုန္ၾကိဳက္တယ္ ကညြတ္ကင္ၾကိဳက္
အခ်ဥ္လည္းၾကိဳက္
Mon Petit Avatar..
ReplyDeleteYeah, both are delicious only citrus are left. :)
ရာဇာေရ..
ခဏခဏျပန္ေျပးတယ္ေနပါလား..
Addy Chen..
ခရုုဆီေရာင္ေၾကာင့္တူးတယ္လိုု ့တင္ရတာပါ။ နဲနဲေတာ့အတူးခံထားပါတယ္။ ေမႊးေအာင္လိုု ့။ဒါေပမဲ့တမင္လုုပ္တားတာပါ။ း)
ဟင္းသစ္လာဖတ္ပါဦးမယ္။
ေဘဘီ..
ခရမ္းခ်ဥ္သူလည္းမစားဘူး း)အကုုန္ၾကိဳက္ရင္အကုုန္အားေပးသြား း)
အိုုင္အိုုရာ
တို႔လည္းခရမ္းခ်ဥ္ကလဲြလို႔အားလံုးစားမယ္ကြာ...:)
ReplyDeleteကညြတ္ေတာင္၂ရက္လုပ္စားေသးတယ္
အဲလိုကင္ဖုိ႔အခုမွအိုင္ဒီယာရတယ္
ေနာက္တေခါက္ေပါ႔
အဲဒီခ်ဥ္ငံစပ္လည္း တို႔ပင္တိုင္ပဲ။ အဲလိုစပ္တာမ်ဳိး အရမ္းႀကိဳက္တယ္
စူးႏြယ္ေလး
စူးႏြယ္ေလး..
ReplyDeleteအၾကိဳက္ေတြတူၾကတယ္ေနာ္။။ အတူတူသာေနၾကရင္ ေတာ္ေတာ္လုုပ္စားျဖစ္ၾကမယ္ထင္တယ္။ ေနာ္။ ခ်ဥ္စပ္လုုပ္ရင္မ်ားမ်ားလုုပ္ထားျပီးေနာက္ေန ့ေတြပါဆက္စားတယ္။ း)
စားစရာပံုတင္တာေတာ့ တင္တာေပါ့.. ဒါေပမယ့္ ပံုေတြက တအားၾကီးၿပီး ရွင္းလြန္းေတာ့ ပိုဗိုက္ဆာမိတယ္ဗ် း)
ReplyDeleteေရာက္ေရာက္ခ်င္း စားပြဲနဲ႔တန္းတိုးေတာ့တာပဲ။
ေနာက္တယ္ေနာ္။ အီစကုုိ ကဖြင့္မရလိုု ့စိတ္ပ်က္သြားတာလားလိုု ့။ း) ေတာ္ေသးတာေပါ့။
ReplyDeleteစားပဲြနဲ ့တုုိးတာကံေကာင္းလိုု ့ေပါ့။ မုုန္ ့ဟင္းခါးစားနဲ ့တိုုးတာထက္စာရင္။ အင္း..သူငယ္ခ်င္းအသစ္စက္စက္ဆုုိရင္ေတာ့ မုုန္ ့ဟင္းခါးေကၽြးလိုု ့မျဖစ္ေသးပါဘူး။ း)
ခင္မင္ေလးစားေသာ
အိုုင္အုုိရာ
ကုုိျမစ္က်ဳိးအင္း
ReplyDeleteနံမည္ေရးဘိုု ့ေမ့သြားလိုု ့။ အေပၚမွာ ျပန္ေရးထားတယ္ေနာ္။