Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Tuesday, April 12, 2011

သီးစံုုၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္၊ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္၊ ျငဳတ္သီးဆားေထာင္း နဲ ့အေမရိကန္အရြက္မ်ား


သီးစံုုၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ (အာလူး၊ ဘူးသီး၊ ရုုံးပေတသီး နဲ ့ၾကက္ဥ)
သူကဘဲဥခ်ဥ္ရည္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒီမွာ ဘဲဥကေစ်းၾကီးလိုု ့တခါမွစားဘုုိ ့စိတ္မကူးမိပါဘူး။ ၾကက္ဥေတြကလည္းၾကီးျပီးဘာလုုပ္လုုပ္အဆင္ေျပေတာ့ ၾကက္ဥဘဲ၀ယ္ျဖစ္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္နည္းကေတာ့ ဘာမွမထူးပါဘူ။

အႏွစ္ေတြဆီသတ္ျပီး ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ ခဏေနေတာ့ အသီးအရြက္ေတြထဲ့လုုံး။ သူတုုိ ့ႏူးေတာ့ ေရဆူထဲ့။ မန္က်ည္းရည္ထဲ့၊ ငံျပာရည္ထဲ့ ကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာစပ္ေပါ့။  ငါးေျခာက္ရုုိးနဲ ့လည္းလိုုက္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ျပီးခဲ့တဲ့ အခါတုုန္းက ငါးရံ  ့ေျခာက္ရိုုးနဲ ့ခ်က္ထားလိုု ့မစားခ်င္ေတာ့လိုု ့ပါ။ အရည္ပြက္ပြက္ဆူေနတုုန္းမွာ ၾကက္ဥျပဳတ္ေတြထဲ့ပါတယ္။ အရသာ ၀င္ျပီး ဟင္းရည္ေနာက္ေစခ်င္လိုု ့ ျခမ္းျပီးထဲ့ပါတယ္။ ၾကက္ဥအေရာင္ေလးေျပာင္းေတာ့ ခ်ထားပါတယ္။ စားခါနီးမွ ဆူေအာင္ျပန္တည္ျပီး ရုုံးပေတသီးထဲ့၊ ရွမ္းနံနံနဲ ့ကုုလားေလးမဆလာအုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ပါတယ္။ ဒါကေတာ့အားေနလိုု ့ပါ။








 ၀က္သားလံုုးေၾကာ္ရယ္
 ျငဳတ္သီးဆားေထာင္းေလးရယ္ နဲ့ တဲြစားရင္သိပ္လိုုက္ျပီးထမင္းျမိန္ပါတယ္။




အေမရိကန္ေတြတခ်ိန္လံုုး salad အျဖစ္စားေနတဲ့  spring mix ေတြကိုု ေတာ့ တုုိ ့စရာ အျဖစ္ျမန္မာမွုုျပဳလိုုက္ျပီး၊ ဟင္းရြက္အျဖစ္ ထဲ့စားလိုုက္ပါတယ္။ အခ်ိန္မေပးႏုုိင္တဲ့အခါ အရြက္အျဖစ္ ဘာမွမလုုပ္ဘဲစားလိုု ့ရလိုု ့က်မကေတာ့ ဟင္းရြက္ေၾကာ္အစားထိုုးသူ ့ကိုုဘဲအစိမ္း စားစားေပးပါတယ္။ အသီးအရြက္သိပ္မၾကိဳက္တဲ့သူက ဒါကိုုေတာ့အားေပးလိုု ့၀မ္းသာရပါေသးတယ္။




မေလာက္မွာေတာ့မပူေလနဲ ့။ အိုုးလိုုက္ခ်ေပးထားပါတယ္ေနာ္။
အားလံုုးတဲြဖက္ျပီး သံုုးေဆာင္လိုုက္ရင္ အရမ္းေကာင္းတာမိုု ့ သံုုးေဆာင္သြားၾကပါဦးရွင္။ ျငဳတ္သီးေထာင္းကေတာ့ ရွယ္ဘဲ စပ္တယ္ေနာ္။ အစပ္မၾကိဳက္သူမ်ားသတိထားစားပါ။

ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

20 comments:

  1. စားခ်င္းစရာေလးေတြ ဟယ္..

    SZH

    ReplyDelete
  2. SZH..
    စားခ်င္စရာေလးေတြဆုုိ စားလိုုက္ပါဟယ္။ း))

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းဘဲ..
    စံုပလံု..
    ၾကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete
  4. ဟိဟိ.. စိတ္တိုတိုနဲ႔ ေျပးလာစားလိုက္ရေအာင္ကလည္း ေ၀းလိုက္ထွာ.. :D ေက်းဂ်ဴး

    ReplyDelete
  5. ပို႔စ္ကို ဖြင့္ဖြင့္ခ်င္း ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ဘြားကနဲ ေပၚလာတယ္၊ မ်က္လံုးက ခ်က္ခ်င္းပဲ ပိုက်ယ္သြားတယ္၊ ဖတ္ေနရင္းနဲ႔ ေအာက္ဖက္ကို ဆင္းလာေလေလ၊ လွ်ာေပၚမွာ တံေတြးေတြက ပိုၿပီး စိုစြတ္လာေလေလ..၊ ဝက္သားလံုးေၾကာ္နဲ႔ င႐ုတ္သီးေထာင္း အေရာက္မွာ climax ျဖစ္ေနၿပီ၊ ထမင္း တပြဲလံုးကိုလည္း ေတြ႔လိုက္ေရာ အသံအက်ယ္ႀကီးတခု ၾကားလုိက္ ရတယ္၊ “ဂလု” တဲ့....။ း)

    ReplyDelete
  6. ကူးေရ..
    စားခ်င္စရာေတြဆိုု ၾကံဳတုုန္းေလးစားသြားေလေနာ္။
    အားတဲ့အခါလာလည္ပါလိုု ့။
    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    အမည္မသိသူေရ..
    စိတ္ေတာ့မတုုိပါနဲ ့း)) ပါဆယ္ပိုု ့လိုုက္မယ္ေလ။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  7. ကုုိညီလင္းသစ္..
    ဒီကလည္း အိပ္ေတာ့မလိုု ့ညလသ ဆုုိတာေတြ ့လိုုက္ေတာ့ မ်က္လံုုးကက်ယ္သြားျပီး ဖတ္မိ ျပံဳးမိ ရယ္မိတာ ခုု မ်က္လံုုးပိုုက်ယ္သြားျပီ။
    အိပ္ေတာ့မွ..ေတာ္ၾကာ မနက္က် မွန္ၾကည့္ျပီး အိုုင္အိုုရာ ညာခဲြနဲ ့တုုိက္ပဲြဆင္ေနရဦးမယ္။ း)

    ReplyDelete
  8. ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ၾကိဳက္၏
    အရြက္ေတာ့ အျမဲစားျဖစ္၏

    Baby taster

    ReplyDelete
  9. ေက်ာင္းကအျပန္ ဘေလာ့ေလးဖြင့္လိုက္တာ ဟင္းခြက္ေတြက ဆီးၾကိဳေနတယ္ဗ်ာ။ ဆာဆာနဲ႔ ျပီးေအာင္မၾကည့္ႏိုင္ေတာ့ဘူး။ ထမင္းအိုးဆီကို ထေျပးရတယ္ဗ်ဳိ႕။ ထမင္းပန္းကန္ေလးခူးျပီးေတာ့ ကြန္ေရွ႕မွာ ထိုင္ျပီးစားလိုက္တာ ႏွစ္ပန္းကန္ေလာက္ ကုန္သြားတယ္...ဟီးးး ငရုတ္သီးေထာင္းကို အေတာ္ၾကိဳက္တယ္။ ၾကိဳက္ဆုိ ပေဒါင္ျပည္မွာ ေမြးတာေလ။ အဲ့လူမ်ဳိးက ငရုတ္သီးမပါရင္ ထမင္းကိုမစားတာ။ ဟင္းကလည္း ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ၀က္သားေၾကာ္ေတာ့ မစားလိုက္ဘူး။ အသားေတြ စားရတာမ်ားလို႔။ ေက်းဇူးပါေနာ္....:P ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ....

    ReplyDelete
  10. ရံုးဆင္းခ်ိန္ ဗိုက္ဆာတံုး လာၾကည့္မိတာ ကိုယ့္အမွားပါ

    ReplyDelete
  11. ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႔င႐ုတ္သီးေထာင္းနဲ႔တင္ ရေနၿပီ ၀က္သားမလိုေတာ႔ဘူး
    တျခားသူေတြဖု႔ိထားလိုက္ေတာ႔မယ္ :)

    ReplyDelete
  12. ေဘဘီ..
    တကယ္ေတာ့ ကုုိယ္ကဘဲဥတိုု ့ၾကက္ဥတိုု ့သိပ္ၾကိဳက္တာမွုုတ္ဘူး။ သူ ့ဘိုု ့ခ်က္ရင္းစားျဖစ္ေနတာ။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတာ့ၾကိဳက္တာမ်ားပါတယ္။
    ဟုုတ္တယ္ အရြက္မပါရင္ ထမင္းပဲြကလိုုေနေတာ့တာ။

    ေရႊညာသားေလး..
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ဆုုမြန္အတြက္။ ဒိုု ့ေက်ာင္းတက္ေနခဲ့တုုန္းက ဘေလာက္ေတြကိုု မဖတ္ဘဲကုုိ ေနရတယ္။ ႏုုိ ့မိုု ့ရင္ စာက်က္ဘိုု ့အခ်ိန္ကမေလာက္ေတာ့ဘူ။။

    ဗစ္စတာ..
    ေနာက္တခါ ဗုုိက္ျပည့္ေနတဲ့ အခ်ိန္လာခဲ့ေနာ္..း)

    စူးႏြယ္ေလး..
    ကုုိယ္ေတာင္ျပန္ၾကည့္ရင္းနဲ ့ျငဳတ္သီးေထာင္းျပန္စားခ်င္လာတယ္။

    အားလံုုးကုုိ လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    မွတ္ခ်က္ေလးေတြ အခ်ိန္ယူျပီးေရးသြားေတာ့ ၀မ္းလည္းသာ၊ ပိုုလည္းေက်းဇူးတင္ရပါတယ္။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  13. ဒီမွာဆို ဘဲဥကိုရွာလုိ႕ေတာင္မရဘူး။
    ဟင္းေတြလာနည္းယူသြားတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  14. မေကာင္းမြန္၀င္း..
    ဒီမွာေတာ့ရွာစရာမလိုုေပမဲ့ ေစ်းၾကီးလိုု ့မစဥ္းစားပါဘူး။ ဟင္းေတြနည္းယူသြားတယ္ဆုုိလိုု ့၀မ္းသာပါတယ္။ တခါတခါကုုိယ္က ကုုိယ္စိတ္ကူးတဲ့ရာကုုိယ္လုုပ္တာ။ း) အဲေတာ့ သည္းခံ ေနာ္စိတ္နဲ ့မေတြ ့ရင္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  15. ငရုတ္သီးဆားေထာင္းၾကိဳက္တယ္..။
    ငယ္ငယ္က သူငယ္ခ်င္းအိမ္မွာ လိုက္စားေနက်။
    သူတို႔က ပဲဟင္းနဲ႔ တြဲစားၾကတယ္..။
    အရြက္ေတြလဲၾကိဳက္...။
    အခ်ဥ္ရည္ဟင္းဆမ္းျပီးစားသြားပါျပီ။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  16. ေပါက္ေရ..
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္။
    ကုုိယ္တုုိ ့အိမ္ကတခုုခုု ကိုု ခေဏခဏေတာင္းတယ္။ ငရုုတ္သီးေတာင္းကေတာ့မျပတ္သေလာက္ဘဲ။ ဟုုတ္တယ္။ ပဲဟင္းနဲ ့လည္းလိုုက္တယ္။ စား..စား အ၀စားသြားေနာ္ း))
    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  17. ၾကက္ဥ သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊
    ဒီေန႕ ခ်က္မယ္လို႕ စိတ္ကူးေလး ကူးစက္သြားၿပီ၊

    ReplyDelete
  18. အျပံဳးပန္း..
    လာလည္လိုု ့ေက်းဖူးေနာ္။
    စိတ္ကူးေတြက ဒီလိုု ဘဲကူးစက္ေနက်ေလ။ မေကာင္းဘူးလား။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  19. Respect and that i have a swell offer: Where To Learn Home Renovation house renovation

    ReplyDelete
  20. Cool and I have a super supply: How Much For House Renovation Uk house reno shows

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။