ပုုဇြန္ေၾကာ္ နဲ ့စပ္ခ်ဥ္ (Fried prawn with spicy dip) |
ခ်ိ္စ္ကိတ္လုုပ္စားထားတာေလးေတြကိုုအေၾကြးတင္ေနတာၾကာလွပါျပီ။ တကယ္ဘဲစိတ္ထဲမွာအဲဒါေလးေတြအရင္တင္ခ်င္ပါတယ္။ မအားတာေတြဆက္ေနလိုု ့မေရးကိုုမေရးျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနတာ။ ခုုေတာ့ၾကိဳးစားျပီးေရးလုုိက္ပါတယ္။ း)
တဆက္တည္းအဲဒီရက္ေတြတုုန္းကလုုပ္စားခဲ့တဲ့ပုုဇြန္ေၾကာ္ေလးနဲ ့ဆလတ္သုုတ္ေလးပါ တဲြတင္လိုုက္ပါတယ္။ လုုပ္စားထားတာေတြက သံုုးေလးလေလာက္ေတာင္ရွိေနပါျပီ။ ဒါေပမဲ့ ခ်ိစ္ကိတ္ပံုုေတြနားမွာကပ္ေနတာနဲ ့တခါတည္းတဲြတင္လုုိက္ပါတယ္။
သန္ ့စင္ျပီးပုုဇြန္မ်ား (Costco ကသန္ ့ျပီးသား၀ယ္ထားတာပါ) |
ျမန္မာလိုုဆီျပန္ဟင္းေတာ့လံုုး၀မခ်က္စားပါဘူး။ အိုုင္အိုုရာ့တြက္အလြန္ကိုုညွီပါတယ္။ ယူအက္စ္ကိုုေရာက္ခါစကေတာ့
ဟား..ပုုဇြန္ထုုတ္လုုပ္ျပီးသားေတြ၊ မိုုက္လိုုက္တာ။ ခ်က္စားမယ္။ ခ်က္စားမယ္ဆုုိျပီး တစ္ထုုတ္ၾကီး၀ယ္ျပီးခ်က္လိုုက္ပါတယ္။ ခ်က္ေနတုုန္းထြက္လာတဲ့အနံ ့ကိုုေတာင္မခံႏုုိင္ဘူး။ စားဘုုိ ့ေတာ့ႏွစ္ေကာင္အျပင္ဆက္ကိုုမစားခ်င္ေတာ့တာနဲ ့ေနာင္ဘယ္ေတာ့မွ အဲဒီဖရုုိဇန္းေတြကိုုခ်က္မစားေတာ့ပါဘူး။ ေခါင္းပါတဲ့ေကာင္ေတြဘဲ၀ယ္ျပီးခ်က္စားတာၾကိဳက္ပါတယ္။
ၾကက္ဥအႏွစ္ေမႊထားပါတယ္ |
မလုုပ္တာမ်ားပါတယ္။ စိတ္ကူးေပါက္သလိုုေပါ့။
ျပီးေတာ့ပုုဇြန္ကိုုၾကက္ဥႏွစ္ထဲႏွစ္၊ ဒီ Japan made Panko bread crumb ထဲလူးျပီးေၾကာ္ပါတယ္ |
ခုုလိုု ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာရင္ဆည္ျပီး တစ္႐ွူးနဲ ့ဆီစစ္ျပီးစားမဲ့ပန္းကန္ထဲ ကိုုယ့္မွာရွိေနတဲ့ ဟုုိအရြက္ဒီအရြက္ထဲ့ျပီးျပင္လုုိက္တာပါဘဲ |
ထံုုးစံအတုုိင္းက်မအၾကိဳက္ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္၊ သံပုုရာရည္နဲ ့ငါးငံျပာရည္နဲ ့လုုပ္ထားတဲ့ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ ့တဲြစားပါတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ကေတာ့ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အျပင္းအေပ်ာ့စပ္ႏုုိင္ပါတယ္။ |
ဒီလိုုအရြက္ေတြတစ္ဘူးကိုု ၄က်ပ္ေလာက္ေပးရတယ္။ အဲဒါတစ္ဘူး၀ယ္ထားရင္ အသီးအရြက္မခ်က္ႏုုိင္လည္းအသားနဲ ့တဲြစားလုုိက္တယ္ေလ။ အမွ်င္ပါေအာင္ေပါ့။ |
Cheese cake with plum |
ခ်ိစ္ကိတ္စလုုပ္ခါစတုုန္းက အင္တာနက္မွာရွာဖတ္တာ ေခါင္းေတြကိုုေနာက္သြားတာဘဲ။
နယူးေယာက္ခ်ိစ္ကိတ္တိုု ့ခ်ီကာဂုုိခ်ိစ္ကိတ္တိုု ့ကနံမည္ၾကီးေတာ့အဲဒီနည္းေတြကိုုဦးစားေပးျပီးရွာတာေလ။
ေနာက္ေတာ့စုုေပါင္းစပ္ေပါင္းဖတ္မွတ္ျပီးကိုုယ့္ဟာကိုုယ္နဲနဲေလးစလုုပ္ၾကည့္တာအဆင္ေျပသြားေတာ့
အဲဒါကိုုပဲဆက္လုုပ္ျဖစ္သြားေတာ့တယ္။ ပထမတစ္ခါႏွစ္ခါလုုပ္ျပီးအခ်ဳိးကိုုမမွတ္ထားမိလိုု ့ေနာက္မွမွတ္ထားျပီးသိမ္းထားလိုုက္တာ။ ခုုေတာ့သူမ်ားေတြကိုုလည္းမွ်ေ၀ရင္းကိုုယ္လည္းေသခ်ာမွတ္ထားျပီးသားျဖစ္သြားတာေပါ့ဒီမွာတင္လိုုက္ေတာ့ေလ။ ေနာ္။
လိုုတာေတြကေတာ့ Cream cheese 1 pack (8 oz), 1 Egg, sugar 4 table spoons, Milk 1/4 cup, Vanilla 2 drops, Zest 1 tea spoon, Some crackers crushed, 8"x 1-1/2" round baking tray
a pinch of salt, 375 degree F around 30 minute
ကဲ..စုုျပီးေရးလိုုက္တယ္။ မွတ္ရ ကူးရလြယ္ေအာင္လိုု ့ေနာ္။
အေပၚယံပဲျခစ္ရပါမယ္။ အျဖဴသားေတြမပါေစရပါဘူး။ ပါရင္ခါးပါမယ္။ |
Oven ကိုုလည္း ၃၇၅ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုုိက္ နဲ ့ၾကိဳဖြင့္ထားရပါမယ္။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ ခရက္ကာေလးငါးေျခာက္ခ်ပ္ကိုု ဘလန္ဒါနဲ ့ၾကိတ္ ဒါမွမဟုုတ္ ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲထဲ့ျပီးေၾကေအာင္တစ္ခုုခုုနဲ ့ထုု။ တကယ္ေတာ့ဒီအဆင့္ကိုုလုုပ္သာလုုပ္ရတယ္။ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့ႏွစ္ေယာက္စလံုုးက အဲဒီအခံသားကိုုမစားခ်င္ၾကပါဘူး။ ဒီေတာ့ခပ္ပါးပါးေလးဘဲ ပါေလကာခင္းပါတယ္။ မုုန္ ့ဖုုတ္မဲ့ ဘန္းကိုု ေထာပတ္နဲ ့ႏွံ ့ေအာင္သုုတ္ျပီး အဲဒီအမွဳန္ ့ေတြထဲ့ျပီးဇြန္းဖင္နဲ ့ဖိခ်င္ဖိ၊ ေအာက္ခံညီတဲ့ ဖန္ခြက္တုုိ ့ဘာတုုိ ့နဲ ့ဖိျပီးညွိခ်င္ညွိေပါ့။ အိုုင္အိုုရာကေတာ့ ေထာပတ္ကိုု တစ္ရွုုးနဲ ့သုုတ္ပါတယ္။ အမွုုန္ ့ေတြကိုု လက္အိတ္စြတ္ျပီးလိုုက္ဖိပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲခဏထဲ့ထားပါတယ္။
ခရင္ခ်ိစ္ကိုုအရင္ေမႊပါတယ္။ အေပၚကလိုု။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ဥေဖါက္ထဲ့။ ဆားထဲ့။ သၾကားထဲ့။ ဗနီလာႏွစ္စက္ေလာက္ထဲ့။ ေရွာက္ခြံ (သံပုုရာခြံလည္းရပါတယ္။) ျခစ္ထားတာထဲ့။ ေမႊ။ ႏြားႏုုိ ့ေရာထပ္ေမႊ။ |
ဒါကႏြားႏုုိ ့ေရာျပီးသြားျပီ |
Iora's cheese cake |
Iora's cheese cake |
ဒါက Plum နဲ ့တဲြစားထားတာပါ (Cheese cake with plum) |
(Cheese cake with plum) |
အင္း..ခုုမွဘဲစိတ္ေပါ့သြားေတာ့တယ္။ မြန္၊ျမတ္ၾကည္၊ဂ်ီးေဒၚ၊ မြန္ေလး နဲ ့ခ်ိစ္ကိတ္ကိုုေစာင့္ေနတဲ့ေဆြမြန္မ်ားနဲ ့လာလည္သူမ်ားအတြက္မွတ္မွတ္ရရတင္ျဖစ္ေအာင္တင္လုုိက္ပါျပီရွင္။
ငါးရံ ့ေျခာက္ခဲြနည္း(က်မနည္း)ေစာင့္ေနသူမ်ားအတြက္ပဲေၾကြးက်န္ပါေတာ့တယ္။ တင္ေပးဘုုိ ့ဓါတ္ပံုုရုုိက္ထားပါတယ္။ မတင္ျဖစ္ေသးတာပါ။
အားလံုုးဘဲစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔အရြက္သုပ္ေလးေတာ႔ အရမ္းစားခ်င္တယ္ ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteလုပ္နည္းေလးေတြလဲေသခ်ာဖတ္ခဲ႔တယ္
စာဖတ္သူေတြ စိတ္ခ်မ္းေျမ့ေစတဲ႔ အုိင္အုိရာလဲ ခ်မ္းေျမ့ပါေစလုိ႔
ခင္မင္တဲ႔ jasmine
ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔အရြက္သုပ္ေလးကိုပါဆယ္ယူသြားၿပီ...။
ReplyDeleteဟိုေရာက္မွစားေတာ့မယ္...။
ျပန္လာရင္ မအိုင္အိုရာ အတြက္..ဂုံရွမ္းဟင္းေတြ၊
ယူလာေပးမယ္ေနာ့္...:))))
ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႕အရြက္သုပ္ေလး
ReplyDeleteအားေပးသြားပါတတယ္ေနာ္
ပုဇြန္ကို အဲ့လို ကိုယ္တိုင္မေၾကာ္စားၾကည့္ဖူးဘူး.. မမေျပာသလို ဆိုးအီးဇီးပဲေနာ္ ဟီးးးးး လုပ္ၾကည့္ဦးမွ :D ခ်ိစ္ကိတ္ႀကိဳက္တယ္ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားဖို႔က်ပ်င္းတယ္ မမလုပ္တာပဲ ၾကည့္ၿပီး၀ါးသြားတယ္ :D :D
ReplyDeleteပုစြန္ေၾကာ္နဲ႔အခ်ဥ္ေလး စားခ်င္တာ... တခါမွ ကိုယ္တုိင္ အဲလိုမေၾကာ္ဖူးေသးဘူး...
ReplyDeleteoh, all of foods are yummy yummy. I like salad and cheese cake.Tomorrow I try to make cheese cake for my son's birthday .Thanks alot for sharing recepies and step by step explain.
ReplyDeleteဂ်က္..
ReplyDeleteနီးနီးေလးသာဆုုိလုုပ္ေကၽြးပါတယ္ေနာ္။ း)
ကိုုယ္ကခ်က္တာျပဳတ္တာ၀ါသနာပါတယ္ဆုုိေပမဲ့သိပ္လက္၀င္တာမ်ဳိးေတာ့လုုပ္ရမွာပ်င္းတယ္။
အခ်ိန္ကိုုလုုပ္ရင္းကုုိင္ရင္းေစာင့္ရတာဘဲၾကိဳက္တယ္။ တမင္မေစာင့္ခ်င္ဘူးရယ္။
ဒီဟင္းေလးေတြကျမန္ေကာင္းသက္သာပါ။
ေက်းဇူးဘဲ မီးမီးေရ..
ကုုိယ္ကရွမ္းဟင္းေတြၾကိဳက္တယ္။
ျမန္ျမန္ျပန္လာေနာ္။
ျမတ္ႏုုိးသူ..
အားေပးသြားလိုု ့ေက်းဇူးေနာ့္။
ကန္ဒီေလး..
တကယ္ ဆူပါအီးဇီး။ လုုပ္ၾကည့္ပါဆုုိ။ း)ပုုဇြန္တစ္ထုုတ္ဒီမွာဆိုု ရက်ပ္၈က်ပ္ကေန ၁၅က်ပ္ေလာက္ထိ အရြယ္လိုုက္ျပီးရွိတယ္။ တစ္ထုုတ္ဆုုိသူငယ္ခ်င္းေတြအမ်ားၾကီးစားလုုိ ့ရတယ္။
ဂ်ပန္ဆုုိင္သြားစားရင္တစ္ပဲြကိုု ႏွစ္ေကာင္သံုုးေကာင္ေလာက္ပဲပါတာေနာ္။
ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္ရတာတစ္ျခားမုုန္ ့ေတြလုုပ္ရတာထက္ျမန္ျပီးေဆးစရာလည္းသိပ္မထြက္ဘူးေနာ္။
စူးႏြယ္ေလး..
ေၾကာ္စားၾကည့္ပါလား။ ျမန္ေကာင္းသက္သာဘဲ။
ေနာက္တခါမွတင္ပူရာနဲ ့ေၾကာ္တာတင္ေပးအုုန္းမယ္ေနာ္။ အဲဒါကပိုုေတာင္ျမန္ေသးတယ္။ း)
Mon lay..
Thanks.
I am glad that you are making cheese cake for your son's birthday.
Some recipes include sour cream or yogurt or lemon juice or lime juice for the tart taste. For us we'd prefer this taste.
And also it is not so easy to get the appropriate measurement that mentions with British system as I am not familiar with the British system too. I gave up some baking recipe because I needed to convert measurement such as from gram to cup ect. :D
If you wanna make bigger size just multiply the measurement and adjust the time. OK.
ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္တယ္၊ အရြက္စံုသုပ္လည္းႀကိဳက္တယ္.. cheese cake လည္းႀကိဳက္တယ္...
ReplyDeleteအားလံုးႀကိဳက္တယ္အမေရ... လုပ္နည္းေလးေတြလည္း မွတ္သြားပါတယ္ေနာ္..
စားစရာေတြ စံုလင္ေနတာပါလား အိုင္အိုရာေရ။ ေပ်ာက္ေတာ့လည္း ၾကာႀကီး ေကြ်းေတာ့လည္း မ်ားႀကီး ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteပုစြန္ေၾကာ္ႀကိဳက္သလို က်န္တာေတြလည္း ႏွစ္သက္တယ္ ေစတနာေလးကိုလည္း သေဘာက်တယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔ဟင္းရြက္အစံုသုတ္စားခ်င္တယ္.......ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ့ အသဲစြဲပဲ မမအိုင္အိုရာ စုမလုပ္တတ္ဘူး နည္းေလးမွတ္သြားပါတယ္
ReplyDeleteေဘဘီအိန္ဂ်ယ္..
ReplyDeleteအားလံုုးၾကိဳက္တယ္ဆုုိေတာ့အၾကိဳက္ခ်င္းတူတာေပါ့ေနာ္။
မွတ္သြားလိုု ့ေက်းဇူးပါ။ း)
တီတင့္..
မအားတဲ့ၾကားကလာခဲ့လိုု ့ေက်းဇူးတင္၀မ္းသာပါတယ္ရွင္။
လူကသာေပ်ာက္ေနတာစိတ္ကေတာ့အျမဲရွိေနပါတယ္တီတင့္ေရ။
စုု..
ခ်ိစ္ကိတ္ကေလေရႊခ်ည္ထုုိးသေလာက္ေတာင္မရွုုပ္ဘူး။
ဒီနည္းကေတာ့ကိုုယ္လည္းရွုုပ္တာေတြမလုုပ္ခ်င္ေတာ့လြယ္ပါတယ္။ း)
ပုဇြန္ကို အဲဒီလို ေၾကာ္ဖို႔ စဥ္းစားေနတာ ၾကာၿပီဗ်၊ အခုအတိုင္းဆို တကယ့္ကို ဆူပါအီးဇီး ပါပဲလား၊ ေက်းဇူးပဲ မအိုင္အိုရာ...၊ ဒါနဲ႔ ပုဇြန္ကို ဟင္းခ်က္ဖို႔ ဝယ္ရင္ ေခါင္းပါတဲ့ ေကာင္ေတြပဲ ဝယ္ေတာ့တယ္ ဆိုတာဖတ္ၿပီး ၿပံဳးမိေသးတယ္၊ ဟုတ္တယ္ေနာ္..၊ ေခါင္းပါတဲ့ ေကာင္ေတြပဲ အသံုးတည့္တယ္၊ ေခါင္းမပါတဲ့ ေကာင္ေတြက ညွီတယ္..၊ း)
ReplyDeleteပုဇြန္ကို အဲလို ေၾကာ္စားဦးမယ္..ဆူပါအီးဇီး..ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္စားဦးမယ္..မမအိုင္အိုရာဆီမွာ ေတြ ့တယ့္ ကိတ္ကို လုပ္ၿဖစ္ေသးတယ္..တကယ္ စားေကာင္းတယ္..
ReplyDeleteမိုက္လိုက္တာ
ReplyDeleteပုဇြန္ေၾကာ္ေတြ အကုန္ကုန္ေအာင္ ဆြဲပစ္ခ်င္တယ္
ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ႕ သြားရည္ေတြ အေတာင္႕လိုက္က်ေအာင္ ငမ္းသြားတယ္..
စကားမစပ္ ေအာက္ဆံုးက ပန္းအိုေလး လွလိုက္တာ
ပန္းအေရာင္လဲ လွတယ္၊
ကုုိညီလင္းသစ္..
ReplyDeleteတင္ပူရာနဲ ့ရုုိးရုုိးပဲေၾကာ္ရင္လည္းဂ်ပန္ဆုုိင္ေတြကလိုုမ်ဳိးရပါတယ္။ သူတိုု ့က်ေတာ့တင္ပူရာေဖ်ာ္ရင္ေခ်ာမြတ္ေနေအာင္မေဖ်ာ္ဘူး။ Lumpy ျဖစ္ေနေအာင္ေလးဘဲေဖ်ာ္တယ္။
း)) ဟုုတ္တယ္ဟုုတ္တယ္ ေခါင္းပါတဲ့ေကာင္ေတြဘဲအသံုုးတဲ့တယ္။ း))
စန္းထြန္း..
ေၾကာ္စားစန္းထြန္းေရ။ လြယ္တယ္။ စားေကာင္းတယ္။
ခ်ိစ္ကိတ္လည္းလုုပ္စားျဖစ္ေအာင္လုုပ္စားသိလား။ ကုုိယ့္ဟာကိုုယ္လုုပ္စားျပီးအျမဲေက်နပ္တာကေကာင္းျပီးအလြယ္တကူသက္သက္သာသာစားရလိုု ့ေလ။
ေခ်ာ..
လူမိုုက္လုုပ္ထားတာဆုုိေတာ့မုုိက္တာေပါ့ေခ်ာရာ။ း)
ေခ်ာကအရမ္းႏွစ္လုုိဖြယ္ေလးေတြေျပာတတ္တယ္ေနာ္။
၀ိတ္ခ်ေနတယ္ဆုုိေတာ့ခ်ိစ္ကိတ္ကိုုမ်က္စမပစ္ဘဲအရြက္သုုတ္ဘဲအုုပ္သြားေတာ့ေခ်ာေရ။
အဲဒါျခံထဲမွာပြင့္တဲ့ပန္းေလးေတြေလ။
အဲဒီတုုန္းကပန္းေတြတခ်ိန္လံုုးပြင့္လိုု ့ပန္းအုုိးေတြတခ်ိန္လံုုးထုုိးေနရတယ္။
မႀကီးအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteပစ္ကေတာ့ မႀကီးခ်က္ျပီးတင္သမွ်ဟာမွတ္ထားတယ္..
ကိတ္မုန္လုပ္တာတို႕ဘာတို႕ကလြဲရင္ေပါ့
အဲတာက်ေတာ့မလုပ္တတ္ဘူး
ဟင္းခ်က္နည္းေတြေသခ်ာမွတ္ထားတယ္..
ပုဇြန္လည္းေၾကာ္စားၾကည့္ဦးမယ္မႀကီး
ပစ္ပစ္..
ReplyDeleteမၾကီးလည္းကိတ္မုုန္ ့တုုိ ့ဘာတိုု ့ကုုိလြယ္တာေလးေတြဘဲလုုပ္တာပါ။ (ပစ္ပစ္ကမၾကီးဆုုိေတာ့မၾကီးလိုုက္တာ။ တကယ္ေတာ့ပစ္ပစ္ေလးကမၾကီးတူမအရြယ္ေလးဘဲျဖစ္မယ္။)
ကိတ္လုုပ္ရတာစိတ္ရွည္ဘိုု ့လည္းလိုုေတာ့ျမန္ေကာင္းသက္သာဆုုိလုုပ္တယ္။
ၾကာေကာင္းမသက္သာဆုုိ၀ယ္ဘဲစားတယ္။ း)
ပုုဇြန္ေၾကာ္စားၾကည့္ခေလးေရ။ လြယ္လြယ္ေလး။
အျမီးေလးကကိုုင္ျပီးဆီအုုိးထဲထဲ့။ လက္လည္းဆီပူထဲမေရာက္သြားေစနဲ ့အုုန္းခေလးေရ။
အိုုင္အိုုရာ
မမအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteမ ရဲ႕ ဘေလာ႕ေလးကို အလည္ေရာက္တာၾကာပါၿပီ
အသံတိတ္ေလး ဆိုပါေတာ႔ ခုမွ ကြန္မန္႔ ေရးျဖစ္တာပါ
ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္တယ္ အရြက္သုပ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္
ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ့ မလုပ္တတ္ဘူး နည္းေလးမွတ္သြားပါတယ္
မိုးစက္၀ိုင္
အိုင္အိုရာ ေရ- ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းစားသြားတယ္.... ခ်ိစ္ကိတ္ကိုေတာ့ ေကာ္ဖီေလးနဲ. ေသာက္ရေအာင္ ပါဆယ္ထုတ္သြားၿပီေနာ္....း)
ReplyDeleteမိုုးစက္၀ိုုင္..
ReplyDeleteလာလည္တဲ့အတြက္ေရာကြန္မန္ ့ေလးခ်န္ခဲ့တဲ့အတြက္ေရာေက်းဇူးတင္၀မ္းသာပါတယ္။ း)
ေနာက္လည္းအားတဲ့အခါ၀င္လည္ပါလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ေနာ္။
ေခ်ာစုု..
ၾကိဳက္တာသာစားသြားပါေခ်ာစုုေရ။
ကုုိယ္လည္းေခ်ာစုုစီကိုုတင္တင္မတင္တင္မၾကာခဏလာလာငမ္းရပါတယ္။ း)
ဗိုက္ဆာတဲ႔အခ်ိန္မွာ ၾကည့္မိလ်က္သားျဖစ္သြားတယ္။
ReplyDeleteမိုုးေငြ ့..
ReplyDeleteတကယ္မစားရပဲအဲလိုုျမင္ရတာတကယ္ေတာ့မမိုက္ဘူးေနာ္။ း)
အိုုင္အိုုရာ
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteခ်ိစ္ကိတ္လုပ္နည္းေလးကို အေသအခ်ာပဲ မွတ္သားသြားတယ္.. အရမ္းႀကိဳက္လို႔ေလ... တစ္ခါမွေတာ့ အဲ့လိုမ်ိဳးမလုပ္စားဖူးဘူး.. ေလေျပကအသီးအႏွံႀကိဳက္တယ္ဆိုေတာ့ စပ်စ္သီးတို႕ ပဲစိမ္းသီးတို႕ သီဟိုဠ္စံေတြပါထည့္ရင္ ပိုစားေကာင္းမယ္ထင္တယ္ေနာ္..အိမ္မွာစမ္းသပ္ၾကည့္အံုးမယ္
Deleteခင္တဲ့
ေလေျပ
ေလေျပ..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္။
အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ ဘယ္ရီသီးမ်ဳိးစံုု ထဲ့တာျမင္ဘူးပါတယ္။ တခါတေလဒီလိုုဘဲကုုိယ္စားခ်င္တာေတြထဲ့ရင္းနည္းသစ္နဲ ့ေၾကာ္ၾကားသြားတာေတြအမ်ားၾကီးဆိုုေတာ့ အနဲစာေလးမွာဘာစမ္းစမ္း စမ္းၾကည့္တာေကာင္းပါတယ္။ တခါကစပ်စ္သီးေျခာက္ထဲ့ၾကည့္ဘူးတယ္။ အရမ္းခ်ဳိသြားတယ္အသီးကအခ်ဳိေၾကာင့္။
ပဲစိမ္းသီးတုုိ ့သီဟုုိဠ္ေစ့တိုု ့လည္းနဲနဲေလးထဲ့ျပီးအရင္စမ္းၾကည့္ျပီးၾကိဳက္ေတာ့မွလုုပ္တာေကာင္းမယ္ထင္ပါတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
ပုဇြန္ေၾကာ္ကို ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်သြားၿပီ
ReplyDeleteအရြက္သုပ္နဲ႕ ပုဇြန္ေၾကာ္ကို ေန႕လည္ေန႕ခင္း အလည္လာမယ့္သူေတြကို လုပ္ေကၽြးဖို႕ အၾကံရသြားတယ္။
ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္နည္းေလးလဲ မွတ္ထားလိုက္တယ္ မလုပ္နိုင္ေသးလို႕ပါ
ပံုေတြၾကည္႕ၿပီး ေတာ္ေတာ္သေရ က်သြားတယ္ဗ်ာ...အရြက္စံုသုပ္ကို လုပ္စားၾကည္႕အံုးမယ္...ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္စားရတာၾကိဳက္ေတာ႕ အဲ႕လို လုပ္စားၾကည္႕မယ္ဗ်ာ
ReplyDeleteအဲလိုုလုုပ္စားတာျမန္မာလ်ာနဲ ့ပိုုေတြ ့တယ္လိုု ့က်မေတာ့ထင္တာဘဲ။
ReplyDeleteလုုပ္စားျပီးရင္ေတာ့ကိုုယ့္အၾကိဳက္နဲ ့ကုုိယ္လိုုတုုိးပိုုေလွ်ာ့လုုပ္ၾကည့္ေပါ့ေနာ။
အျပံဳးပန္း..
ReplyDeleteအလုုပ္ေတြမ်ားေနေတာ့လုုပ္ေကၽြးျဖစ္ရဲ ့လား။
ကုုိယ္လည္းခ်ိစ္ကိတ္မလုုပ္ျဖစ္တာၾကာျပီမအားလိုု ့။ း)