Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Monday, October 15, 2012

ပုုဇြန္ေၾကာ္၊အရြက္သုုတ္ နဲ ့ခ်ိစ္ကိတ္လာစားလွည့္ေနာ္

ပုုဇြန္ေၾကာ္ နဲ ့စပ္ခ်ဥ္ (Fried prawn with spicy dip)
  လံုုး၀မအားတဲ့ၾကားကဒီေန ့ဖ်စ္ညွစ္ျပီးပိုု ့စ္တင္လုုိက္ပါတယ္။ တကယ္ေတာ့တင္ေပးမယ္ေျပာထားတ့ဲ
ခ်ိ္စ္ကိတ္လုုပ္စားထားတာေလးေတြကိုုအေၾကြးတင္ေနတာၾကာလွပါျပီ။ တကယ္ဘဲစိတ္ထဲမွာအဲဒါေလးေတြအရင္တင္ခ်င္ပါတယ္။ မအားတာေတြဆက္ေနလိုု ့မေရးကိုုမေရးျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနတာ။ ခုုေတာ့ၾကိဳးစားျပီးေရးလုုိက္ပါတယ္။ း)
တဆက္တည္းအဲဒီရက္ေတြတုုန္းကလုုပ္စားခဲ့တဲ့ပုုဇြန္ေၾကာ္ေလးနဲ ့ဆလတ္သုုတ္ေလးပါ တဲြတင္လိုုက္ပါတယ္။ လုုပ္စားထားတာေတြက သံုုးေလးလေလာက္ေတာင္ရွိေနပါျပီ။ ဒါေပမဲ့ ခ်ိစ္ကိတ္ပံုုေတြနားမွာကပ္ေနတာနဲ ့တခါတည္းတဲြတင္လုုိက္ပါတယ္။

သန္ ့စင္ျပီးပုုဇြန္မ်ား (Costco ကသန္ ့ျပီးသား၀ယ္ထားတာပါ)
 အိုုင္အိုုရာက  ဒီလိုမ်ဳိးအၾကြတ္ေၾကာ္စားရင္ေတာ့ဖရုုိးဇန္းပုုဇြန္ေတြကိုုသံုုးတာမ်ားပါတယ္။ သူကအားလံုုးသန္ ့စင္ျပီးသားဆိုုေတာ့အခ်ိန္မကုုန္ဘူး။ ထမင္းေၾကာ္တိုု ့၊ ဖတ္ထုုိင္းေၾကာ္တုုိ ့အဲလိုုဘာေၾကာ္ညာေၾကာ္ေတြထဲထဲ့ဘိုု ့တိုု ့အဆင္ေျပပါတယ္။ တုုန္ယမ္းဟင္းခ်ဳိထဲထဲ့တာတုုိ ့ပုုဇြန္ခ်ဥ္လုုပ္စားတာတိုု ့လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။
ျမန္မာလိုုဆီျပန္ဟင္းေတာ့လံုုး၀မခ်က္စားပါဘူး။ အိုုင္အိုုရာ့တြက္အလြန္ကိုုညွီပါတယ္။ ယူအက္စ္ကိုုေရာက္ခါစကေတာ့
ဟား..ပုုဇြန္ထုုတ္လုုပ္ျပီးသားေတြ၊ မိုုက္လိုုက္တာ။ ခ်က္စားမယ္။ ခ်က္စားမယ္ဆုုိျပီး တစ္ထုုတ္ၾကီး၀ယ္ျပီးခ်က္လိုုက္ပါတယ္။ ခ်က္ေနတုုန္းထြက္လာတဲ့အနံ ့ကိုုေတာင္မခံႏုုိင္ဘူး။ စားဘုုိ ့ေတာ့ႏွစ္ေကာင္အျပင္ဆက္ကိုုမစားခ်င္ေတာ့တာနဲ ့ေနာင္ဘယ္ေတာ့မွ အဲဒီဖရုုိဇန္းေတြကိုုခ်က္မစားေတာ့ပါဘူး။ ေခါင္းပါတဲ့ေကာင္ေတြဘဲ၀ယ္ျပီးခ်က္စားတာၾကိဳက္ပါတယ္။

ၾကက္ဥအႏွစ္ေမႊထားပါတယ္
 ေၾကာ္ရတာေတာ့ျမန္လည္းျမန္တယ္။ လြယ္လည္းလြယ္ပါတယ္။ ဆားပါးပါးနယ္ထားတဲ့ပုုဇြန္ေတြကိုုေခါက္ထားတဲ့ၾကက္ဥႏွစ္ထဲႏွစ္ျပီးေအာက္က ပန္ကိုုတံဆိတ္ေပါင္မွုုန္ ့ေျခာက္မွုုန္ ့လူးျပီးဆီပူထဲထဲ့ေၾကာ္ရုုံပါဘဲ။ ဆူပါ အီးဇီး။ ၾကက္ဥထဲမႏွစ္ခင္ဂ်ဳံမွုုန္ ့နဲ ့လည္းလူးေလ့ရွိၾကပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာ့အတြက္ေတာ့သိပ္မထူးဘူးထင္လိုု ့
မလုုပ္တာမ်ားပါတယ္။ စိတ္ကူးေပါက္သလိုုေပါ့။
ျပီးေတာ့ပုုဇြန္ကိုုၾကက္ဥႏွစ္ထဲႏွစ္၊ ဒီ Japan made Panko bread crumb ထဲလူးျပီးေၾကာ္ပါတယ္


ခုုလိုု ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာရင္ဆည္ျပီး တစ္႐ွူးနဲ ့ဆီစစ္ျပီးစားမဲ့ပန္းကန္ထဲ ကိုုယ့္မွာရွိေနတဲ့ ဟုုိအရြက္ဒီအရြက္ထဲ့ျပီးျပင္လုုိက္တာပါဘဲ
ထံုုးစံအတုုိင္းက်မအၾကိဳက္ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္၊ သံပုုရာရည္နဲ ့ငါးငံျပာရည္နဲ ့လုုပ္ထားတဲ့ခ်ဥ္စပ္ေလးနဲ ့တဲြစားပါတယ္။ ခ်ဥ္စပ္ကေတာ့ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အျပင္းအေပ်ာ့စပ္ႏုုိင္ပါတယ္။


ပုုဇြန္ေၾကာ္ခ်ည့္စားရမွာထက္ ခုုလိုုျမန္ေကာင္းသက္သာ အရြက္စံုုေတြကိုုသုုတ္ထားတာနဲ ့တဲြစားေတာ့ ပိုုျပီးစားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္သလိုု က်န္းမာေရးနဲ ့လည္းညီညြတ္တယ္ေလ။ တတ္ႏုုိင္ရင္ေတာ့အေမရိကန္ေတြေအာ္ေအာ္ေနတဲ ့ရိန္းဘုုိးကာလာ အေရာင္စံုုပါႏုုိင္သေလာက္ပါေအာင္တဲြစပ္ထဲ့လိုုက္တာပါဘဲ။ အရင္ပိုု ့စ္ေတြမွာတင္ခဲ့သလိုုဘဲ အိုု္င္အိုုရာ ့စတိုုင္နဲ ့သုုတ္ထားတာပါ။ ဘုုိျမန္မာကျပားစတုုိင္ပါဘဲ။ ဆလတ္လုုပ္စားတဲ့အရြက္ေတြထဲကိုု စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ၾကက္သြန္နီေသးေသးႏုုပ္ႏုုပ္လွီး၊ ႏွမ္း၊ ငါးငံျပာရည္၊ ေရွာက္ယိုုခ်ဳိခ်ဥ္အရသာယူျပီး ဆီစိမ္းနဲနဲစမ္းျပီးသုုတ္ထားတာပါ။ ဘုုိေတြကရွာလကာရည္နဲ ့သံလြင္ဆီေရာျပီး ဆားတုုိ ့ငရုုတ္ေကာင္းတိုု ့ထဲ့ျပီးသူတိုု ့နည္းေတြအတုုိင္းစပ္ျပီး ဆလတ္ကိုုသုုတ္သလိုုအုုိင္အိုုရာကလည္း ကိုုယ္ႏွစ္သက္တာထဲ့ျပီး သုုတ္စားထားတာပါ။ ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့လည္းခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ ့ငံျပာရည္နံ ့၊ ႏွမ္းနံ ့၊ ၾကက္သြန္နံ ့ေလးနဲ ့ဆုုိေတာ့စားခ်င္စိတ္ပိုုျဖစ္တာေပါ့ေနာ။
                                  
ဒီလိုုအရြက္ေတြတစ္ဘူးကိုု ၄က်ပ္ေလာက္ေပးရတယ္။ အဲဒါတစ္ဘူး၀ယ္ထားရင္ အသီးအရြက္မခ်က္ႏုုိင္လည္းအသားနဲ ့တဲြစားလုုိက္တယ္ေလ။ အမွ်င္ပါေအာင္ေပါ့။


Cheese cake with plum
လာပါျပီ။ ကာလရွည္စြာေၾကြးတင္ေနတဲ့ အုုိင္အိုုရာ ့အၾကိဳက္ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္နည္း။ း)
ခ်ိစ္ကိတ္စလုုပ္ခါစတုုန္းက အင္တာနက္မွာရွာဖတ္တာ ေခါင္းေတြကိုုေနာက္သြားတာဘဲ။
နယူးေယာက္ခ်ိစ္ကိတ္တိုု ့ခ်ီကာဂုုိခ်ိစ္ကိတ္တိုု ့ကနံမည္ၾကီးေတာ့အဲဒီနည္းေတြကိုုဦးစားေပးျပီးရွာတာေလ။
ေနာက္ေတာ့စုုေပါင္းစပ္ေပါင္းဖတ္မွတ္ျပီးကိုုယ့္ဟာကိုုယ္နဲနဲေလးစလုုပ္ၾကည့္တာအဆင္ေျပသြားေတာ့
အဲဒါကိုုပဲဆက္လုုပ္ျဖစ္သြားေတာ့တယ္။ ပထမတစ္ခါႏွစ္ခါလုုပ္ျပီးအခ်ဳိးကိုုမမွတ္ထားမိလိုု ့ေနာက္မွမွတ္ထားျပီးသိမ္းထားလိုုက္တာ။ ခုုေတာ့သူမ်ားေတြကိုုလည္းမွ်ေ၀ရင္းကိုုယ္လည္းေသခ်ာမွတ္ထားျပီးသားျဖစ္သြားတာေပါ့ဒီမွာတင္လိုုက္ေတာ့ေလ။ ေနာ္။


 လိုုတာေတြကေတာ့ Cream cheese 1 pack (8 oz), 1 Egg,   sugar 4 table spoons, Milk 1/4 cup, Vanilla 2 drops, Zest 1 tea spoon, Some crackers crushed, 8"x 1-1/2" round baking tray
a pinch of salt, 375 degree F around 30 minute
ကဲ..စုုျပီးေရးလိုုက္တယ္။ မွတ္ရ ကူးရလြယ္ေအာင္လိုု ့ေနာ္။

ဒီလိုုဘူးၾကီးနဲ ့ေရာဘူးေသးေရာရွိပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ဘူးေသးနဲ ့လုုပ္ပါတယ္။ ဘူးေသးကတစ္ခါလုုပ္စာပါ။ ၈ ေအာင္စပါပါတယ္။ ဘူးၾကီးက ေစ်းခ်တာေတြ ့လိုု ့ခ်စ္ခ်စ္ကသူ ့အတြက္ခဏခဏလုုပ္ေပးႏုုိင္ေအာင္ဆုုိျပီးု၀ယ္လာတာပါ။ ဘူးၾကီး၀ယ္ရင္လည္းအဲဒီဘူးခံြမွာ အတုုိင္းအတာအမွတ္ေလးေတြပါေတာ့ၾကည့္ျပီးလီွးလုုိက္ရံုုပါဘဲ။ တျခားတံဆိပ္ေတြလည္းရွိပါတယ္။ ဒါကေစ်းပိုုသက္သာပါတယ္။ ေကာင္းလည္းေကာင္းပါတယ္။
အေပၚယံပဲျခစ္ရပါမယ္။ အျဖဴသားေတြမပါေစရပါဘူး။ ပါရင္ခါးပါမယ္။
ပထမဆံုုး ခရင္မ္ခ်ိစ္ကိုု အခန္းအပူခ်ိန္ရေအာင္အျပင္ထုုတ္ထားရပါမယ္။ အုုိင္အိုုရာကေတာ့တစ္ခါတစ္ခါ အျမန္လုုပ္ခ်င္ရင္ မိုုက္ခရုုိေ၀့နဲ ့အပူနဲနဲေပးျပီးလုုပ္လုုိက္တာဘဲ။ အဲဒါဆုုိရင္ေတာ့ၾကက္ဥတုုိ ့ႏြားႏုုိ ့တုုိ ့ထဲ့ခ်ိန္မွာသိပ္ပူမေနေအာင္သတိထားရတာေပါ့။ ဒါေပမဲ့အခန္းအပူခ်ိန္မွာရွိေနမွလုုပ္တာပိုုအဆင္ေျပပါတယ္။ ခဲေနရင္လည္းေမႊတဲ့အခါမေၾကလိုု ့စိတ္ညစ္ရပါတယ္။


 Oven ကိုုလည္း ၃၇၅ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုုိက္ နဲ ့ၾကိဳဖြင့္ထားရပါမယ္။
 အဲဒီအခ်ိန္မွာ ခရက္ကာေလးငါးေျခာက္ခ်ပ္ကိုု ဘလန္ဒါနဲ ့ၾကိတ္ ဒါမွမဟုုတ္ ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲထဲ့ျပီးေၾကေအာင္တစ္ခုုခုုနဲ ့ထုု။ တကယ္ေတာ့ဒီအဆင့္ကိုုလုုပ္သာလုုပ္ရတယ္။ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့ႏွစ္ေယာက္စလံုုးက အဲဒီအခံသားကိုုမစားခ်င္ၾကပါဘူး။ ဒီေတာ့ခပ္ပါးပါးေလးဘဲ ပါေလကာခင္းပါတယ္။ မုုန္ ့ဖုုတ္မဲ့ ဘန္းကိုု ေထာပတ္နဲ ့ႏွံ ့ေအာင္သုုတ္ျပီး အဲဒီအမွဳန္ ့ေတြထဲ့ျပီးဇြန္းဖင္နဲ ့ဖိခ်င္ဖိ၊ ေအာက္ခံညီတဲ့ ဖန္ခြက္တုုိ ့ဘာတုုိ ့နဲ ့ဖိျပီးညွိခ်င္ညွိေပါ့။ အိုုင္အိုုရာကေတာ့ ေထာပတ္ကိုု တစ္ရွုုးနဲ ့သုုတ္ပါတယ္။ အမွုုန္ ့ေတြကိုု လက္အိတ္စြတ္ျပီးလိုုက္ဖိပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲခဏထဲ့ထားပါတယ္။


ခရင္ခ်ိစ္ကိုုအရင္ေမႊပါတယ္။ အေပၚကလိုု။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ဥေဖါက္ထဲ့။ ဆားထဲ့။ သၾကားထဲ့။ ဗနီလာႏွစ္စက္ေလာက္ထဲ့။ ေရွာက္ခြံ (သံပုုရာခြံလည္းရပါတယ္။) ျခစ္ထားတာထဲ့။ ေမႊ။ ႏြားႏုုိ ့ေရာထပ္ေမႊ။

ဒါကႏြားႏုုိ ့ေရာျပီးသြားျပီ
ျပီးရင္ဘန္းကိုု မုုန္ ့ဖုုတ္ဘန္းၾကီးထဲကိုုအသာထဲ့။ အေပၚကေန အေစာကေမႊထားတဲ့ အရည္ေတြေလာင္းထဲ့ျပီးရင္ေအာက္ခံဘန္းၾကီးထဲကိုုေရေႏြး(ေရဆူ)အသာေလးေဘးကေနေလာင္းထဲ့ပါတယ္။
ျပီးရင္ ၾကိဳျပီးဖြင့္ထားတဲ့ Oven ထဲမွာအေပၚဆင့္မွာထဲ့ဖုုတ္ပါတယ္။ နာရီ၀က္ေလာက္ဆုုိကြက္တိေလာက္ရပါျပီ။ ကုုိယ့္မီးဖုုိနဲ ့ကိုုယ္အတုုိးအေလ်ာ့ရိွႏုုိင္ပါတယ္။ ေရေႏြးခံျပီးဖုုတ္တာကေတာ့မတူးဘဲ စိုုစုုိေလးျဖစ္ေနေအာင္လိုု ့ပါ။    


ေသခ်ာေအာင္လိုု ့အလယ္ကိုုဒါးနဲ ့ျဖစ္ျဖစ္သြားၾကားထုုိးတံေလးနဲ ့ျဖစ္ျဖစ္စမ္းၾကည့္လိုု ့အႏွစ္ေတြကပ္မပါလာဘူးဆုုိရပါျပီ။
 ျပီးရင္ေရခဲေသတၱာထဲမွာအေအးခံထားျပီးတနာရီေလာက္ဆုုိလွီးစားႏုုိင္ပါျပီရွင္။ လွီးတဲ့အခါဘန္းနဲ ့ကပ္ရက္အနားသားကိုုဒါးပါးေလးနဲ ့အရင္ခြာေပးရပါတယ္။ တခ်ဳိ  ့ကမေအးခင္ခြာဘုုိ ့ညႊန္းတာလည္းေတြ ့ရပါတယ္။ အုုိင္အိုုရာ့အတြက္ေတာ့သိပ္မထူးသလိုုမိုု ့အဆင္ေျပသလိုုခြာလိုုက္တာပါဘဲ။ ေအးသြားေတာ့ ရွစ္စိတ္စိတ္ျပီးပန္းကန္ထဲကုုိ ဇြန္းျပားနဲ ့ေကာ္ျပီးထဲ့ပါမယ္။ အေပၚယံသားေတြပဲ့တတ္တာတုုိ ့မလွတာတုုိ ့ကိုုေတာ့ ႏွစ္သက္ရာအသီးေလးေတြ ယိုုေလးေတြနဲ ့ဖံုုးကာျပီးအလွဆင္လိုုက္ရင္ဧည့္သည္ေကၽြးဘုုိ ့တင့္တယ္သြားတာေပါ့ေနာ္။

Iora's cheese cake 
 ခ်ိစ္ကိတ္ထဲမွာႏွစ္သက္ရာ လိုုက္ဖက္ရာအသီးမ်ားလည္းထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာရဲ ့ခ်စ္ခ်စ္ကအထဲမွာအသီးေတြပါတာမၾကိဳက္လိုု ့ျပီးမွရွိတဲ့အသီးတခုုခုုနဲ ့တဲြစားပါတယ္။

Iora's cheese cake

ဒါက Plum နဲ ့တဲြစားထားတာပါ (Cheese cake with plum)


(Cheese cake with plum)

 အင္း..ခုုမွဘဲစိတ္ေပါ့သြားေတာ့တယ္။ မြန္၊ျမတ္ၾကည္၊ဂ်ီးေဒၚ၊ မြန္ေလး နဲ ့ခ်ိစ္ကိတ္ကိုုေစာင့္ေနတဲ့ေဆြမြန္မ်ားနဲ ့လာလည္သူမ်ားအတြက္မွတ္မွတ္ရရတင္ျဖစ္ေအာင္တင္လုုိက္ပါျပီရွင္။
ငါးရံ  ့ေျခာက္ခဲြနည္း(က်မနည္း)ေစာင့္ေနသူမ်ားအတြက္ပဲေၾကြးက်န္ပါေတာ့တယ္။ တင္ေပးဘုုိ ့ဓါတ္ပံုုရုုိက္ထားပါတယ္။ မတင္ျဖစ္ေသးတာပါ။

အားလံုုးဘဲစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။

ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ




29 comments:

  1. ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔အရြက္သုပ္ေလးေတာ႔ အရမ္းစားခ်င္တယ္ ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္တယ္
    လုပ္နည္းေလးေတြလဲေသခ်ာဖတ္ခဲ႔တယ္
    စာဖတ္သူေတြ စိတ္ခ်မ္းေျမ့ေစတဲ႔ အုိင္အုိရာလဲ ခ်မ္းေျမ့ပါေစလုိ႔
    ခင္မင္တဲ႔ jasmine

    ReplyDelete
  2. ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔အရြက္သုပ္ေလးကိုပါဆယ္ယူသြားၿပီ...။
    ဟိုေရာက္မွစားေတာ့မယ္...။
    ျပန္လာရင္ မအိုင္အိုရာ အတြက္..ဂုံရွမ္းဟင္းေတြ၊
    ယူလာေပးမယ္ေနာ့္...:))))

    ReplyDelete
  3. ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႕အရြက္သုပ္ေလး
    အားေပးသြားပါတတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  4. ပုဇြန္ကို အဲ့လို ကိုယ္တိုင္မေၾကာ္စားၾကည့္ဖူးဘူး.. မမေျပာသလို ဆိုးအီးဇီးပဲေနာ္ ဟီးးးးး လုပ္ၾကည့္ဦးမွ :D ခ်ိစ္ကိတ္ႀကိဳက္တယ္ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားဖို႔က်ပ်င္းတယ္ မမလုပ္တာပဲ ၾကည့္ၿပီး၀ါးသြားတယ္ :D :D

    ReplyDelete
  5. ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႔အခ်ဥ္ေလး စားခ်င္တာ... တခါမွ ကိုယ္တုိင္ အဲလိုမေၾကာ္ဖူးေသးဘူး...

    ReplyDelete
  6. oh, all of foods are yummy yummy. I like salad and cheese cake.Tomorrow I try to make cheese cake for my son's birthday .Thanks alot for sharing recepies and step by step explain.

    ReplyDelete
  7. ဂ်က္..
    နီးနီးေလးသာဆုုိလုုပ္ေကၽြးပါတယ္ေနာ္။ း)
    ကိုုယ္ကခ်က္တာျပဳတ္တာ၀ါသနာပါတယ္ဆုုိေပမဲ့သိပ္လက္၀င္တာမ်ဳိးေတာ့လုုပ္ရမွာပ်င္းတယ္။
    အခ်ိန္ကိုုလုုပ္ရင္းကုုိင္ရင္းေစာင့္ရတာဘဲၾကိဳက္တယ္။ တမင္မေစာင့္ခ်င္ဘူးရယ္။
    ဒီဟင္းေလးေတြကျမန္ေကာင္းသက္သာပါ။

    ေက်းဇူးဘဲ မီးမီးေရ..
    ကုုိယ္ကရွမ္းဟင္းေတြၾကိဳက္တယ္။
    ျမန္ျမန္ျပန္လာေနာ္။

    ျမတ္ႏုုိးသူ..
    အားေပးသြားလိုု ့ေက်းဇူးေနာ့္။

    ကန္ဒီေလး..
    တကယ္ ဆူပါအီးဇီး။ လုုပ္ၾကည့္ပါဆုုိ။ း)ပုုဇြန္တစ္ထုုတ္ဒီမွာဆိုု ရက်ပ္၈က်ပ္ကေန ၁၅က်ပ္ေလာက္ထိ အရြယ္လိုုက္ျပီးရွိတယ္။ တစ္ထုုတ္ဆုုိသူငယ္ခ်င္းေတြအမ်ားၾကီးစားလုုိ ့ရတယ္။
    ဂ်ပန္ဆုုိင္သြားစားရင္တစ္ပဲြကိုု ႏွစ္ေကာင္သံုုးေကာင္ေလာက္ပဲပါတာေနာ္။
    ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္ရတာတစ္ျခားမုုန္ ့ေတြလုုပ္ရတာထက္ျမန္ျပီးေဆးစရာလည္းသိပ္မထြက္ဘူးေနာ္။

    စူးႏြယ္ေလး..
    ေၾကာ္စားၾကည့္ပါလား။ ျမန္ေကာင္းသက္သာဘဲ။
    ေနာက္တခါမွတင္ပူရာနဲ ့ေၾကာ္တာတင္ေပးအုုန္းမယ္ေနာ္။ အဲဒါကပိုုေတာင္ျမန္ေသးတယ္။ း)

    Mon lay..
    Thanks.
    I am glad that you are making cheese cake for your son's birthday.
    Some recipes include sour cream or yogurt or lemon juice or lime juice for the tart taste. For us we'd prefer this taste.
    And also it is not so easy to get the appropriate measurement that mentions with British system as I am not familiar with the British system too. I gave up some baking recipe because I needed to convert measurement such as from gram to cup ect. :D
    If you wanna make bigger size just multiply the measurement and adjust the time. OK.






    ReplyDelete
  8. ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္တယ္၊ အရြက္စံုသုပ္လည္းႀကိဳက္တယ္.. cheese cake လည္းႀကိဳက္တယ္...
    အားလံုးႀကိဳက္တယ္အမေရ... လုပ္နည္းေလးေတြလည္း မွတ္သြားပါတယ္ေနာ္..

    ReplyDelete
  9. စားစရာေတြ စံုလင္ေနတာပါလား အိုင္အိုရာေရ။ ေပ်ာက္ေတာ့လည္း ၾကာႀကီး ေကြ်းေတာ့လည္း မ်ားႀကီး ေက်းဇူးပါ။
    ပုစြန္ေၾကာ္ႀကိဳက္သလို က်န္တာေတြလည္း ႏွစ္သက္တယ္ ေစတနာေလးကိုလည္း သေဘာက်တယ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  10. ပုဇြန္ေၾကာ္နဲ႔ဟင္းရြက္အစံုသုတ္စားခ်င္တယ္.......ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ့ အသဲစြဲပဲ မမအိုင္အိုရာ စုမလုပ္တတ္ဘူး နည္းေလးမွတ္သြားပါတယ္

    ReplyDelete
  11. ေဘဘီအိန္ဂ်ယ္..
    အားလံုုးၾကိဳက္တယ္ဆုုိေတာ့အၾကိဳက္ခ်င္းတူတာေပါ့ေနာ္။
    မွတ္သြားလိုု ့ေက်းဇူးပါ။ း)

    တီတင့္..
    မအားတဲ့ၾကားကလာခဲ့လိုု ့ေက်းဇူးတင္၀မ္းသာပါတယ္ရွင္။
    လူကသာေပ်ာက္ေနတာစိတ္ကေတာ့အျမဲရွိေနပါတယ္တီတင့္ေရ။

    စုု..
    ခ်ိစ္ကိတ္ကေလေရႊခ်ည္ထုုိးသေလာက္ေတာင္မရွုုပ္ဘူး။
    ဒီနည္းကေတာ့ကိုုယ္လည္းရွုုပ္တာေတြမလုုပ္ခ်င္ေတာ့လြယ္ပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  12. ပုဇြန္ကို အဲဒီလို ေၾကာ္ဖို႔ စဥ္းစားေနတာ ၾကာၿပီဗ်၊ အခုအတိုင္းဆို တကယ့္ကို ဆူပါအီးဇီး ပါပဲလား၊ ေက်းဇူးပဲ မအိုင္အိုရာ...၊ ဒါနဲ႔ ပုဇြန္ကို ဟင္းခ်က္ဖို႔ ဝယ္ရင္ ေခါင္းပါတဲ့ ေကာင္ေတြပဲ ဝယ္ေတာ့တယ္ ဆိုတာဖတ္ၿပီး ၿပံဳးမိေသးတယ္၊ ဟုတ္တယ္ေနာ္..၊ ေခါင္းပါတဲ့ ေကာင္ေတြပဲ အသံုးတည့္တယ္၊ ေခါင္းမပါတဲ့ ေကာင္ေတြက ညွီတယ္..၊ း)

    ReplyDelete
  13. ပုဇြန္ကို အဲလို ေၾကာ္စားဦးမယ္..ဆူပါအီးဇီး..ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္စားဦးမယ္..မမအိုင္အိုရာဆီမွာ ေတြ ့တယ့္ ကိတ္ကို လုပ္ၿဖစ္ေသးတယ္..တကယ္ စားေကာင္းတယ္..

    ReplyDelete
  14. မိုက္လိုက္တာ
    ပုဇြန္ေၾကာ္ေတြ အကုန္ကုန္ေအာင္ ဆြဲပစ္ခ်င္တယ္
    ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ႕ သြားရည္ေတြ အေတာင္႕လိုက္က်ေအာင္ ငမ္းသြားတယ္..
    စကားမစပ္ ေအာက္ဆံုးက ပန္းအိုေလး လွလိုက္တာ
    ပန္းအေရာင္လဲ လွတယ္၊

    ReplyDelete
  15. ကုုိညီလင္းသစ္..
    တင္ပူရာနဲ ့ရုုိးရုုိးပဲေၾကာ္ရင္လည္းဂ်ပန္ဆုုိင္ေတြကလိုုမ်ဳိးရပါတယ္။ သူတိုု ့က်ေတာ့တင္ပူရာေဖ်ာ္ရင္ေခ်ာမြတ္ေနေအာင္မေဖ်ာ္ဘူး။ Lumpy ျဖစ္ေနေအာင္ေလးဘဲေဖ်ာ္တယ္။
    း)) ဟုုတ္တယ္ဟုုတ္တယ္ ေခါင္းပါတဲ့ေကာင္ေတြဘဲအသံုုးတဲ့တယ္။ း))

    စန္းထြန္း..
    ေၾကာ္စားစန္းထြန္းေရ။ လြယ္တယ္။ စားေကာင္းတယ္။
    ခ်ိစ္ကိတ္လည္းလုုပ္စားျဖစ္ေအာင္လုုပ္စားသိလား။ ကုုိယ့္ဟာကိုုယ္လုုပ္စားျပီးအျမဲေက်နပ္တာကေကာင္းျပီးအလြယ္တကူသက္သက္သာသာစားရလိုု ့ေလ။

    ေခ်ာ..
    လူမိုုက္လုုပ္ထားတာဆုုိေတာ့မုုိက္တာေပါ့ေခ်ာရာ။ း)
    ေခ်ာကအရမ္းႏွစ္လုုိဖြယ္ေလးေတြေျပာတတ္တယ္ေနာ္။
    ၀ိတ္ခ်ေနတယ္ဆုုိေတာ့ခ်ိစ္ကိတ္ကိုုမ်က္စမပစ္ဘဲအရြက္သုုတ္ဘဲအုုပ္သြားေတာ့ေခ်ာေရ။
    အဲဒါျခံထဲမွာပြင့္တဲ့ပန္းေလးေတြေလ။
    အဲဒီတုုန္းကပန္းေတြတခ်ိန္လံုုးပြင့္လိုု ့ပန္းအုုိးေတြတခ်ိန္လံုုးထုုိးေနရတယ္။

    ReplyDelete
  16. မႀကီးအိုင္အိုရာ
    ပစ္ကေတာ့ မႀကီးခ်က္ျပီးတင္သမွ်ဟာမွတ္ထားတယ္..
    ကိတ္မုန္လုပ္တာတို႕ဘာတို႕ကလြဲရင္ေပါ့
    အဲတာက်ေတာ့မလုပ္တတ္ဘူး
    ဟင္းခ်က္နည္းေတြေသခ်ာမွတ္ထားတယ္..
    ပုဇြန္လည္းေၾကာ္စားၾကည့္ဦးမယ္မႀကီး

    ReplyDelete
  17. ပစ္ပစ္..
    မၾကီးလည္းကိတ္မုုန္ ့တုုိ ့ဘာတိုု ့ကုုိလြယ္တာေလးေတြဘဲလုုပ္တာပါ။ (ပစ္ပစ္ကမၾကီးဆုုိေတာ့မၾကီးလိုုက္တာ။ တကယ္ေတာ့ပစ္ပစ္ေလးကမၾကီးတူမအရြယ္ေလးဘဲျဖစ္မယ္။)
    ကိတ္လုုပ္ရတာစိတ္ရွည္ဘိုု ့လည္းလိုုေတာ့ျမန္ေကာင္းသက္သာဆုုိလုုပ္တယ္။
    ၾကာေကာင္းမသက္သာဆုုိ၀ယ္ဘဲစားတယ္။ း)
    ပုုဇြန္ေၾကာ္စားၾကည့္ခေလးေရ။ လြယ္လြယ္ေလး။
    အျမီးေလးကကိုုင္ျပီးဆီအုုိးထဲထဲ့။ လက္လည္းဆီပူထဲမေရာက္သြားေစနဲ ့အုုန္းခေလးေရ။

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  18. မမအိုင္အိုရာ
    မ ရဲ႕ ဘေလာ႕ေလးကို အလည္ေရာက္တာၾကာပါၿပီ
    အသံတိတ္ေလး ဆိုပါေတာ႔ ခုမွ ကြန္မန္႔ ေရးျဖစ္တာပါ
    ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းႀကိဳက္တယ္ အရြက္သုပ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္
    ခ်ိစ္ကိတ္ကေတာ့ မလုပ္တတ္ဘူး နည္းေလးမွတ္သြားပါတယ္
    မိုးစက္၀ိုင္

    ReplyDelete
  19. အိုင္အိုရာ ေရ- ပုဇြန္ေၾကာ္လည္းစားသြားတယ္.... ခ်ိစ္ကိတ္ကိုေတာ့ ေကာ္ဖီေလးနဲ. ေသာက္ရေအာင္ ပါဆယ္ထုတ္သြားၿပီေနာ္....း)

    ReplyDelete
  20. မိုုးစက္၀ိုုင္..
    လာလည္တဲ့အတြက္ေရာကြန္မန္ ့ေလးခ်န္ခဲ့တဲ့အတြက္ေရာေက်းဇူးတင္၀မ္းသာပါတယ္။ း)
    ေနာက္လည္းအားတဲ့အခါ၀င္လည္ပါလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ေနာ္။

    ေခ်ာစုု..
    ၾကိဳက္တာသာစားသြားပါေခ်ာစုုေရ။
    ကုုိယ္လည္းေခ်ာစုုစီကိုုတင္တင္မတင္တင္မၾကာခဏလာလာငမ္းရပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  21. ဗိုက္ဆာတဲ႔အခ်ိန္မွာ ၾကည့္မိလ်က္သားျဖစ္သြားတယ္။

    ReplyDelete
  22. မိုုးေငြ ့..
    တကယ္မစားရပဲအဲလိုုျမင္ရတာတကယ္ေတာ့မမိုက္ဘူးေနာ္။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္နည္းေလးကို အေသအခ်ာပဲ မွတ္သားသြားတယ္.. အရမ္းႀကိဳက္လို႔ေလ... တစ္ခါမွေတာ့ အဲ့လိုမ်ိဳးမလုပ္စားဖူးဘူး.. ေလေျပကအသီးအႏွံႀကိဳက္တယ္ဆိုေတာ့ စပ်စ္သီးတို႕ ပဲစိမ္းသီးတို႕ သီဟိုဠ္စံေတြပါထည့္ရင္ ပိုစားေကာင္းမယ္ထင္တယ္ေနာ္..အိမ္မွာစမ္းသပ္ၾကည့္အံုးမယ္
      ခင္တဲ့
      ေလေျပ

      Delete
  24. ေလေျပ..
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္။
    အမ်ားအားျဖင့္ေတာ့ ဘယ္ရီသီးမ်ဳိးစံုု ထဲ့တာျမင္ဘူးပါတယ္။ တခါတေလဒီလိုုဘဲကုုိယ္စားခ်င္တာေတြထဲ့ရင္းနည္းသစ္နဲ ့ေၾကာ္ၾကားသြားတာေတြအမ်ားၾကီးဆိုုေတာ့ အနဲစာေလးမွာဘာစမ္းစမ္း စမ္းၾကည့္တာေကာင္းပါတယ္။ တခါကစပ်စ္သီးေျခာက္ထဲ့ၾကည့္ဘူးတယ္။ အရမ္းခ်ဳိသြားတယ္အသီးကအခ်ဳိေၾကာင့္။
    ပဲစိမ္းသီးတုုိ ့သီဟုုိဠ္ေစ့တိုု ့လည္းနဲနဲေလးထဲ့ျပီးအရင္စမ္းၾကည့္ျပီးၾကိဳက္ေတာ့မွလုုပ္တာေကာင္းမယ္ထင္ပါတယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  25. ပုဇြန္ေၾကာ္ကို ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်သြားၿပီ
    အရြက္သုပ္နဲ႕ ပုဇြန္ေၾကာ္ကို ေန႕လည္ေန႕ခင္း အလည္လာမယ့္သူေတြကို လုပ္ေကၽြးဖို႕ အၾကံရသြားတယ္။
    ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္နည္းေလးလဲ မွတ္ထားလိုက္တယ္ မလုပ္နိုင္ေသးလို႕ပါ

    ReplyDelete
  26. ပံုေတြၾကည္႕ၿပီး ေတာ္ေတာ္သေရ က်သြားတယ္ဗ်ာ...အရြက္စံုသုပ္ကို လုပ္စားၾကည္႕အံုးမယ္...ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္စားရတာၾကိဳက္ေတာ႕ အဲ႕လို လုပ္စားၾကည္႕မယ္ဗ်ာ

    ReplyDelete
  27. အဲလိုုလုုပ္စားတာျမန္မာလ်ာနဲ ့ပိုုေတြ ့တယ္လိုု ့က်မေတာ့ထင္တာဘဲ။
    လုုပ္စားျပီးရင္ေတာ့ကိုုယ့္အၾကိဳက္နဲ ့ကုုိယ္လိုုတုုိးပိုုေလွ်ာ့လုုပ္ၾကည့္ေပါ့ေနာ။

    ReplyDelete
  28. အျပံဳးပန္း..
    အလုုပ္ေတြမ်ားေနေတာ့လုုပ္ေကၽြးျဖစ္ရဲ ့လား။
    ကုုိယ္လည္းခ်ိစ္ကိတ္မလုုပ္ျဖစ္တာၾကာျပီမအားလိုု ့။ း)

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။