ငွက္ေပ်ာဖူး၀ယ္ထားတာတပါတ္ေလာက္ရွိပါျပီ။ မအားလိုု ့ခုုမွခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ သုုတ္စားရင္ေကာင္းမလား၊ခ်က္စားရင္ေကာင္းမလားဆုုိျပီးေတြးေနတာ။ သုုတ္ရင္မ်ားေနမယ္ထင္လုုိ ့ခ်က္ဘဲခ်က္လိုုက္ပါတယ္။
ဦးဆံုုးအေပၚလႊာအၾကမ္းေတြကိုုႏုုတာေရာက္တဲ့ထိ တလႊာျပီးတလႊာ ခြာထုုတ္ပစ္ရပါတယ္။ အဖူးေလးေတြႏုုတာေတြ ့ရင္လည္း ေျခြျပီးယူထားပါတယ္။ လႊာရင္းလႊာရင္း နဲ ့မက်န္သေလာက္ပါဘဲ။ ဒါေပမဲ့ မေလာက္မွာေတာ့ပူစရာမလိုုပါဘူး။ သူကဒီလိုုမ်ဳိးဆုုိမနည္းပါးစပ္ထဲခြံ ့ေကၽြးမွစားတာဆိုုေတာ့ေလ။ ေအာ္..႐ုုံးပေတသီးကဘာမွမဆုုိင္ဘူးေနာ္။ ကပ္ပါသြားတာ။ တျခားဟင္းခ်က္ေနတုုန္းလီွးေနတာမိုု ့လိုု ့ပါ။
ပန္းဖူးေလးေတြကအေပၚကႏုုညံ့ေပမဲ့ အတြင္းက၀တ္ဆံတုုိင္ေတြက (ပံုုထဲမွာအမဲေရာင္ေလးေတြပါ) ၾကမ္းလိုု ့ဖဲ့ျပီးဆြဲထုုတ္ပစ္မွေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိန္မရရင္လည္းဒီတုုိင္းထဲ့လိုုက္တာပါဘဲ။ အဲဒါဆိုုရင္စားရင္ေတာ့ဖယ္ဖယ္ပစ္ရပါတယ္။ပါးစပ္႐ွုုပ္ပါတယ္။
ဖယ္ရင္း ခြာရင္းနဲ ့သိပ္ေတာင္မက်န္ေတာ့ပါဘူး။
လူမ်ားရင္ေတာ့ႏွစ္ဖူးသံုုးဖူးေတာ့၀ယ္ရမယ္ထင္တယ္။ ျပီးရင္ ခပ္ပါးပါးလွီး ေရေဆး ျပီးဆားရည္စိမ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီသတ္၊ ျငဳတ္သီးမွုုန္ ့ထဲ့၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲနဲထဲ့၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ျပီး ေမႊးလာရင္ ဆားရည္စိမ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကိုု အဖန္ရည္ေတြထြက္သြားေအာင္ညွစ္ပစ္ျပီး ဆီသတ္တဲ့ထဲထဲ့ေမႊျပီး ဆားျပား၊ အခ်ုဳိမွုုန္ ့ထဲ့ပါတယ္။ ငပိေလးၾကိဳက္ရင္နဲနဲေလးေအာင္ထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။ က်မကဒီေန ့ငန္ျပာရည္နဲနဲထဲ့ပါတယ္။ ခဏလုုံုးျပီးရင္ေတာ့ ဆန္မွုုန္ ့ေလးနဲနဲေရေဖ်ာ္ျပီးထဲ့ပါတယ္။ က်မေတာ့အရွိန္လြန္သြားလိုု ့ဆန္မွုုန္ ့နဲနဲမ်ားသြားပါတယ္။ ဆန္မွုုန္ ့ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ အိုုေကမွာပါ။ က်မကသိပ္ေစးပ်စ္ပ်စ္ကုုိမၾကိဳက္တတ္လိုု ့ပါ။ ဆီျပန္ရင္ ခ်ႏုုိင္ပါျပီ။ က်မေတာ့ ေရနဲနဲခ်န္ထားပါတယ္း မပ်စ္သြားေအာင္လိုု ့ပါ။ ခ်ခါနီး အစပ္ၾကိဳက္လိုု ့ျငဳတ္သီးစိမ္းခဲြထဲ့ျပီး နံနံပင္အုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ ဒါပါဘဲ လြယ္ပါတယ္။
ေရေဆးထားတဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးရြက္ေလးထဲကုုိ လွေအာင္လိုု ့ခပ္ထဲ့ပါတယ္။ ခရင္းေလးနဲ ့ေကာ္ျပီးစားလိုုက္တာခဏေလး နဲ ့စားလိုု ့ကုုန္သြားပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ထမင္းနဲ ့စားဘိုု ့ပါ။ ဒီတိုုင္းလည္းစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္ရွင္။
ကဲ..ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ား ေရာက္တုုန္းေရာက္ခုုိက္ သံုုးေဆာင္ျဖစ္ေအာင္သံုုးေဆာင္သြားပါေနာ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အုုိင္အိုုရာ..
မွတ္ခ်က္..ဒီတခါေတာ့ထပ္လုုပ္ေပးစရာမရွိေတာ့ first come, first ေနာ္။ ငိုုတတ္တဲ့သူေတြ ေစာေစာလာမွစိတ္ခ်ရမယ္ေနာ္..း)))))
လာၿပီ.... အ၀စားလို႔ရတယ္ေပါ႔
ReplyDeleteအရင္ဆံုးဆိုေတာ႔
အဲဒါမ်ဳိး အိမ္မွာအေမခ်က္တတ္တယ္
အရည္စပ္စပ္ေလးခ်က္တယ္
စူးႏြယ္ေလး
ဒီနည္းကလည္း တစ္မ်ိဳးဘဲေနာ္ အဲလိုေတာ႔ ခ်က္မစားဖူးဘူး
ReplyDeleteငွက္ေပ်ာဖူးအရြက္ၾကမ္းေတြကို သုပ္စားလို႔ရတယ္ေလ သိတယ္ဟုတ္..
ထုတ္ထုတ္ေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတယ္။ အစိမ္းသုပ္စားတယ္ ဒီတစ္ခါ အိမ္ျပန္ရင္ သုပ္စားမယ္ း)
ျပီးေတာ႔ ကၽြန္မတို႕ဘက္မွာ အဲဒီငွက္ေပ်ာဖူးအႏုေလးေတြကို မုန္ညင္းေပါင္းသလို ေပါင္းစားၾကေသးတယ္။ ဟင္းရည္လည္း ခ်က္စားတယ္။
ငွက္ေပ်ာဖူးရြက္ေလးထဲမွာ ဟင္းကိုထည္႕ထားတာ သေဘာက်လိုက္တာ
ခ်စ္ဖို႔ေကာင္းသလို စိတ္၀င္စားဖို႔ေကာင္းလိုက္တာ Good Idea.
wow... ဆက္တိုက္ပါပဲလား၊ း)
ReplyDelete႐ံုးပတီသီးကလည္း ဓါတ္ပံုထဲ ပါခ်င္လို႔ထင္တယ္၊ ငွက္ေပ်ာဖူးေဘးကို အတင္းလိုက္ကပ္ေနတာ း)၊ ငွက္ေပ်ာဖူးခ်က္ကို ငွက္ေပ်ာ္ဖူး႐ြက္ထဲျပန္ထည့္ ထားတဲ့ decoration ေလး လွတယ္..။
Humm, I have never tasted the banana bud curry, and it seems delicious!!!
ReplyDeleteစားခ်င္ဒလယ္
ReplyDeleteငွက္ေပ်ာဖူး တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး အစ္မအိုင္အိုရာ။ ထိုင္းဆိုင္ သြားရင္ေတာ့ ေတြ႕ ေတြ႕ ေနတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘယ္လို လုပ္စား ရမယ္ မသိလို႕ မ၀ယ္ျဖစ္ဘူး။ အခု အစ္မ ေျပာတ့ဲ နည္းေလး ေတြ႕မွ ၀ယ္ျပီး ခ်က္စားႀကည္႕ဦးမယ္။ ေက်းဇူး။
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး..
ReplyDeleteအရင္ဆံုုးသမားကေတာ့အ၀စားဘဲဆရာ။
အိမ္မွာတုုန္းကေတာ့ မမဘဲခ်က္တာ။
ေခ်ာ..
ReplyDeleteငွက္ေပ်ာဖူးကုုိေတာ့အစိမ္းသုုပ္ေရာ၊ ျပဳတ္သုုပ္ေရာလုုပ္စားျဖစ္ေပမဲ့ အဖတ္ၾကမ္းေတြကုုိေတာ့ တခါမွသုုပ္မစားဖူးဘူး။ ေပါင္းတာလည္းမစားဖူးဘူး။ ေကာင္းမွာပါ သူ ့အရသာကုုိၾကိဳက္ျပီးသားဆုုိေတာ့ေလ။
ထင္သလိုုေတြေလွ်ာက္လုုပ္ထားတာေခ်ာေရ.. အဲဒီလိုုဘဲchef ေတြကလည္းထဲ့ၾကျပဳၾကတယ္မွုုတ္လား...
ကုုိညီလင္းသစ္..
ဆက္တုုိက္ဘဲ..ဆက္တိုုက္ဘဲ..ဘယ္ခ်ိန္ျပန္ေပ်ာက္ဦးမယ္သိႏုုိင္တာမဟုုတ္..႐ုုံးပေတသီးကုုိေပးပါလိုုက္တာေလ..သူ ့စီက color ေလးပါသြားေအာင္လိုု ့.....
Mon Petit Avatar..
If you try, I think, you will like it.
Vista..
စားခ်င္ရင္စားပါ။ စား စား။ ကုုိယ္တုုိ ့က ဧည့္ေမ်ွာ္ေနတာ။
rose..
ဒါဆုုိတခါေလာက္စမ္းၾကည့္ပါလား။ အိေအာင္ျပဳတ္ျပီးသုုပ္စားလည္းေကာင္းတယ္။ လက္ဖက္လိုု အစိမ္းသုုပ္စားလည္းေကာင္းတယ္သိလား။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ..
အိမ္မွာ ငါးၾကင္းအသားေတြကို အတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးၿပီးငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ခ်က္တယ္။ စားခ်င္လိုက္တာ။ မြန္ဟင္း။
ReplyDeleteThuHninSee ..
ReplyDeleteအဲဒါလည္းေကာင္းမွာဘဲေနာ္။ မစားဖူးဘူးအဲလိုု။ ကုုိယ္လည္းအဲဒီမြန္ဟင္းစားခ်င္လိုုက္တာ။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္။ ေနာက္လည္း အားရင္လာလည္ဘိုု ့ဖိတ္ပါရေစ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ..
အေမ့အိမ္ကငွက္ေပ်ာပင္ေတြေတာင္သတိရသြားတယ္။
ReplyDeleteဒီလိုဟင္းမ်ိဳးက်မၾကိဳက္ပါတယ္။
Shinlay..
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္ေနာ္။ ဟုုိမွာတုုန္းက အဲဒီေလာက္တန္ဘိုုးထားရေကာင္းမွန္းမသိဘူး။ အျမဲလိုုလိုု အလကားရေနတာကုုိး။ ကုုိယ္လည္း ျမန္မာ နဲ ့႐ုုိးရာဟင္းေတြၾကိဳက္တယ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ ရွင္ေလးစီကုုိ မၾကာခဏလာဖတ္ပါတယ္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ..
မေရ..
ReplyDeleteအဲတာဘာခ်က္နည္းလဲဟင္..
က်မတို ့လည္းခ်က္စားတယ္။
ဒါေပမဲ့ခ်က္နည္းမတူဘူး။
ဆန္မွဳန္ ့ထဲ့ဘူး..။
ထုံးစံအတိုင္းပဲပုပ္ေတာ့ပါတယ္။
အရည္ေသာက္ခပ္စပ္စပ္ေလးျပစ္ျပစ္ေလးေပါ့။