ဒီေန ့ေတာ့တေယာက္တည္း ပ်င္းပ်င္းနဲ ့အေၾကာ္ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။ အင္းယားအလြမ္းေျပေပါ့။ တေယာက္တည္းစားမွာဆိုုေတာ့ သိပ္စံုုေအာင္ေတာ့မေၾကာ္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူးေလ။ အင္းယားမွာ သူငယ္ခ်င္းေတြ နဲ ့သြားသြားစားၾကတုုန္း က ပန္းကန္ေတြအထပ္လုုိက္ၾကီးျဖစ္သြားတာ။ အေၾကာ္သည္ကခ်လိုု ့မႏုုိင္ေအာင္အျပတ္အားေပးၾကတာေတြသတိရမိတယ္။ ဘာမွကိုုခ်လိုု ့မႏုုိင္ဘူး။ ေရေႏြးအုုိးကအစေပါ့။ ေက်ာင္းသားဘ၀တုုန္းကေတာ့ဂ်ီးမ်ားေပမဲ့ ၾကံဳရာစားသလိုုဘဲ။
မေၾကာ္ခင္အခ်ဥ္ရည္ကုုိအရင္ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ ဒါမွ ေၾကာ္ျပီးရင္ တန္းစားလုုိ ့ရေအာင္ပါ။ ျမန္မာျပည္မွာတုုန္းက တတ္ႏုုိင္ရင္ ျငဳတ္ဆီေရွာင္ပါတယ္။ ဆိုုးေဆးေတြေၾကာက္လိုု ့ပါ။ အခုုေတာ့ ဒီမွာ ဒါေတြေရွာင္စရာမလိုုေတာ့ လြယ္လြယ္နဲ ့စားျဖစ္ေနပါတယ္။ ၾကိဳက္လည္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ျငဳတ္ဆီထဲကုုိ မန္က်ည္းရည္နဲနဲ၊ ငံျပာရည္နဲနဲထဲ့၊ ၾကိတ္ထားတဲ့ ဂ်င္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ ထဲ့၊ ျငဳတ္သီးစိမ္းညွပ္ထဲ့၊ နံနံပင္ညွပ္ထဲ့၊ အေပါ့အငံျမည္းျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားပါတယ္။
တဲြစားဘိုု ့ဆလတ္ရြက္နဲ ့နံနံပင္အပင္လိုုက္ ကိုုလည္းေရေဆးစစ္ျပီး အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။ ေဂၚဖီေတာ့ထုုတ္ရမွာပ်င္းလိုု ့မထဲ့ေတာ့ပါဘူး။
ေရေဆးထားတဲ့ဘူးသီးကုုိ အေခ်ာင္းလိုုက္ေလးေတြလွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကုုိလည္းေရေဆးျပီးအရြယ္ေတာ္ေလးေတြျဖတ္ထားပါတယ္။ ရွားရွားပါးပါးအရင္တပါတ္က ေတြ ့လိုု ့၀ယ္ထားတဲ့ ပုုဇြန္စိပ္ေလးေတြကိုုလည္း အဆင္သင့္ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါတယ္။ တင္ပူရာမွုုန္ ့ထဲကိုု ဆန္မွုုန္ ့နဲနဲ၊ ေကာ္မွုုန္ ့ေလးနဲနဲထဲ့ ျပီး ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရည္ညွစ္ထဲ့၊ ဆားပါးပါးထဲ့ေရထဲ့ျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။ အားလံုုးရယ္ဒီရင္ေတာ့ ဆီအိုုးတည္ေပေတာ့ေပါ့။ ဆီမ်ားမ်ားထဲ့မွေၾကာ္ရတာပိုုေကာင္းပါတယ္။
ဘူးသီးတလွည့္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တလွည့္ေၾကာ္ ျပီးေတာ့ပုုဇြန္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါတယ္။ paper towel ခံျပီးအရင္ဆီစစ္ေအာင္ထားပါတယ္။ ျပီးမွစားမဲ့ပန္းကန္ထဲထဲ့ပါတယ္။
အေၾကာ္နဲ ့လိုုက္တဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးထဲ့ ႐ုုံတင္မက သံပုုရည္ပါတခြက္ထဲ့ထားပါတယ္။ တကယ္ေတာ့အေၾကာ္ကေရဆာတယ္ေလ။
စားေနတုုန္းမွာ ေနာက္ထပ္ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ ့ပုုဇြန္စိပ္နဲ ့ေရာျပီး ႏွစ္ခုုထပ္ေၾကာ္လိုုက္ပါေသးတယ္။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကအေရာင္စိမ္းစိမ္းေလးနဲ ့ၾကက္သြန္ေၾကာ္လိုု အနံ ့ေလးလည္းေမႊးေတာ့ က်မကေတာ့ စားလိုု ့ၾကိဳက္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးနဲ ့ေတာ့သူစားမွ ေၾကာ္ေပးလိုုက္ေတာ့မယ္။
ကဲ အဆာေျပေလးသံုုးေဆာင္သြားၾကပါဦးေနာ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
အေၾကာ္ေတြကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲစားခ်င္တယ္.. ဗိုက္ဆာေနတယ္ဗ်ိဳး..
ReplyDeleteSame as Sunny, wanna eat those assorted fritters with rice!!
ReplyDeleteSunny, Mon Petit Avatar,
ReplyDeleteကုုိယ္လည္း ထမင္းပူပူေလးဆီဆမ္းျပီး အေၾကာ္နဲ ့စားရတာၾကိဳက္တယ္ဆရာ။
ကိုုယ္တိုု ့သံုုးေယာက္တူတူစားရရင္ေကာင္းမွာ..ဒီမွာတေယာက္တည္းစားရလိုု ့ပ်င္းေနတာ။
အစားျမင္တာနဲ႔ေျပးလာခဲ႔တာ
ReplyDeleteတို႔လည္းထမင္းဆီဆမ္းဆားျဖဴးနဲ႔ တဲြစားခ်င္တယ္
ဒါေပမယ္႔ ထမင္းပူမဟုတ္၊ ထမင္းၾကမ္းနဲ႔မွ
စူးႏြယ္ေလး
မေန႔ကေတာင္ ခရမ္းသီးကိုအေၾကာ္လို ေၾကာ္စားလိုက္ေသးတယ္
ဟာ ဒါဆုုိမီွေသးတယ္။ ၀င္စားသြား။ ထပ္ေၾကာ္လိုုက္မယ္ စူးႏြယ္ေလးေရ..
ReplyDeleteအဲဒါဆိုရင္ေတာ့ ပိုပိုသာသာေလး လုပ္လိုက္ပါဗ်ာ၊ ဒီမွာ ေနာက္တစ္ေယာက္ လည္း ဝင္လာၿပီ၊ အင္း... တခ်ိဳ႕လူေတြ ပ်င္းတဲ့အခါ တခ်ိဳ႕လူေတြက သြားရည္က်စရာေတြ ျဖစ္လာတတ္ပါလားေနာ္....၊ း)
ReplyDeleteေဟး..ခုုဘဲအဲဒီကမန္ ့ျပီးျပန္လာတာ။ လမ္းမွာမဆုံလိုုက္ၾကဘူးေနာ္။
ReplyDeleteစိတ္ခ်..စိတ္ခ်..အေၾကာ္တိုု ့လက္ဖက္တိုု ့ကလူမ်ားမွေပ်ာ္စရာေကာင္းတာ။ ဒါမွလုုပ္ရတဲ့သူအားရွိတာ။
တခ်ဳိ ့လူေတြမွန္ၾကည့္ျပီးသြားတိုုက္ေတာ့..တခ်ဳိ ့လူေတြအိပ္ေရးပိုုပ်က္ရသလိုုေပါ့ေနာ..း)
စားခ်င္လိုက္တာtomorrow မွာေျကာ္စားအုံးမယ္။
ReplyDeleteသူရုိ႕ႀကီးဘဲ စားတယ္ အီးဟီးဟီး။
ReplyDeleteအမည္မသိသူေရ..
ReplyDeleteစားခ်င္ရင္၀င္စားသြားပါ။ အားမနာပါနဲ ့ေနာ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ..
Ms KOM,
နဲနဲေလးေနာက္က်သြားတာကိုုး။
မပူနဲ ့မပူနဲ ့ဘူးသီးအလံုုးလိုုက္က်န္ေသးတယ္။ အားလံုုးက်န္ပါေသးတယ္။ ေၾကာ္လိုက္ရင္ခဏေလး။ ခဏေတာ့ေစာင့္။ တိတ္..တိတ္..
အိုုင္အိုုရာ..
ေဟး... ရက္စက္လွခ်ည္လား!!!တို႔လည္းအေၾကာ္စံုႀကိုက္တယ္။
ReplyDeleteုပုဇြန္စိပ္ေၾကာ္မစားရတာၾကာေပါ႔။စားခ်င္လိုက္တာ ထပ္ေၾကာ္မယ္ဆိုေစာင္႔မယ္ေလေနာ္။
မမေငြစႏၵာ..
ReplyDeleteမရက္စက္ပါဘူး။ မ်ားတိုု ့ကအသည္းမာသလိုုလိုုနဲ ့မမာပါဘူး ခိြ..း)))
ၾကိဳက္တဲ့သူေတြလာထားေနာ္။ ေနာက္တဒယ္ေၾကာ္ေနျပီ။
ပုုဇြန္စိပ္ေၾကာ္မစားရတာၾကာေပါ့..ခုုမွစားရတာ..ဘ၀တူပါဘဲ။
အား...........
ReplyDeleteနွိပ္စက္တယ္
အေၾကာ္ ကိုု ငံျပာရည္ေလးနဲ႔ တိုု႔
ထမင္းၾကမ္းေလးနဲ႔ ေလြး
လြမ္းတယ္ေလး......
အန္တီခ်မ္း..
ReplyDeleteခုုေတာ့အန္တီအိုုင္အိုုရာလည္း ႏိွပ္စက္သူစာရင္းထဲပါသြားျပီေပါ့။
အိုုင္အိုုရာ လည္း တျခားအစားအေသာက္ဘေလာက္ေတြလုုိက္ၾကည့္ျပီးရင္ဟိုုဟာစားခ်င္သလိုု ဒါစားခ်င္သလိုုနဲ ့။ စားစရာမရွိတဲ့အခ်ိန္ဆုုိရင္ေတာ့ ေၾကကဲြစရာပါ..း)