ၾကည့္ေလ။ ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က သူငယ္ခ်င္းမမနဲ ့ဟုုိဖက္ျပည္နယ္ မီစီစီပီကျမိဳ ့ကိုုသြားရင္း အာရွဆုုိင္ကေန ေစ်းေတြ၀ယ္လာခဲ့တယ္။ အာရွဆုုိင္က ကုုိယ္ေနတဲ့ျမိဳ ့မွာမရွိေတာ့ ကုုိယ္တုုိင္သြားတဲ့အခါ လုုိတာေတြမစားရတာေတြ အမ်ားၾကီးကုုိၾကံဳတုုန္းေလးဆုုိျပီး၀ယ္ပါတယ္။
ကုုိယ္တုုိင္သြားရခဲေတာ့ လူၾကံဳရင္ၾကံဳတဲ့သူေတြက (ဖုုန္းနဲ ့ဘာမွာမလဲေမးဖုုိ ့လဲြေနၾကရင္။) လိုုမယ္ထင္တာတုုိ ့က်မၾကိဳက္တတ္တာတုုိ ့အလ်ဥ္းသင့္သလိုုလည္း၀ယ္လာေပးၾကပါတယ္
က်မျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က ကုုိယ္တုုိင္၀ယ္ခဲ့တာရယ္ အဲဒီအရင္လူၾကံဳခ်ာတိတ္မအင္ဂ်င္နီယာမေလး၀ယ္ေပးခဲ့တာေတြခ်ေရးၾကည့္မယ္။ ဘာေတြဘယ္လိုု အရင္ခ်က္ရမလဲလိုု ့။ ဘာေတြသံုုးျပီးျပီး ဘာေတြရွင္းရမလဲလိုု ့။
၁။ ဘူးသီး ႏွစ္လံုုး (ခ်ာတိတ္မ က ဘူးသီးေၾကာ္စားခ်င္လိုု ့တဲ့။ အုုိေခ...၀ယ္ခဲ့ ဆုုိေတာ့ သူကကုုိယ္လက္ၾကီးမွန္းသိလိုု ့ႏွစ္လံုုး တဲ့။ ျပီးေတာ့သူလည္းမအားကုုိယ္လည္းမအားနဲ ့ဘူးသီးႏွစ္လံုုးကေရခဲေသတၱာထဲမွာခုုထိ၊)
၂။ နံနံပင္ ႏွစ္စည္း လက္က်န္ (တ၀က္သံုုးျပီး တ၀က္ပ်က္လုုျဖစ္ေနလိုု ့ဒီေန ့ခ်စ္ခ်စ္ျပန္လာရင္ ၀ယ္ခဲ့ပါလိုု ့မွာထားတယ္။ ရုုိက္ေပါက္။ အဲေတာ့ဒါကေတာ့လက္က်န္ကုုန္လုုအသစ္ညေနလာမယ္။ အဲဒါေတြ၀ယ္လာတုုန္းကအရမ္းလတ္တာ မုုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္ျပီးဘူးသီးေၾကာ္နဲ ့စားမယ္ေပါ့ေလ။ ခ်က္ျဖစ္ပါဘူး။ ဘူးသီးလည္းမေၾကာ္ျဖစ္တာနဲ ့။ ငါးဆီသတ္ျပီးသားအဆင္သင့္လုုပ္ထားျပီးသား။)
၃။ ငရုုတ္သီးအစိမ္း အနီ ၂ ထုုတ္။ အဲဒီအရင္ ႏွစ္ထုုတ္ (ကုုိယ္တုုိင္၀ယ္ နဲ ့သူငယ္ခ်င္း၀ယ္) ရွိေနလိုု ့ခုုထိ အဲဒီနွစ္ထုုတ္ကမထိရေသးဘူး။ ငပိခ်က္ခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား။ ရွာလကာရည္နဲ ့အခ်ဥ္တည္ပစ္ရင္ေကာင္းမလား။ ငပိထပ္ေထာင္းထားရင္ေကာင္းမလား။ ပဲပုုတ္ေထာင္းရင္ေကာင္းမလား။
(ေအာ္..ဖရုုံသီးတစ္လံုုးက်န္ေသးတယ္။ း( )
အဲဒါျပီးေတာ့ကုုိယ္တုုိင္ဟုုိဖက္ျပည္နယ္က၀ယ္လာတာက
၄။ ၀က္သား (ေပါင္သား လုုိမ်ဳိး အဆီနဲ ့အသားနဲ ့အေခါက္နဲ ့ေလ။ က်မေနတဲ့ျမိဳ ့ကအားလံုုးဘုုိဆုုိင္ဆုုိေတာ့ ၀က္သားအေခါက္နဲ ့ဆုုိရင္ အတံုုးအၾကီးၾကီး အရုုိးနဲ ့တဲြလ်က္ ပစ္ကနစ္ ရွုုိလ္ဒါလိုု ့ေခၚတာပဲရွိတယ္။
အဲဒါၾကီးတစ္ထုုတ္အေခါက္အသားကင္လုုပ္စားဖုုိ ့၀ယ္ထားတာလည္းရွိေသးတယ္။
ျပီးေတာ့၀က္နံရုုိးတစ္ထုုတ္ခ်စ္ခ်စ္ကုုိအခ်ဳိေပါင္းေကၽြးမယ္ဆုုိျပီး၀ယ္ထားတာလည္းရွိေသးတယ္။သူငယ္ခ်င္းမမ ကေတာ့ တခါတခါ ဘိုုဆုုိင္ကေန သံုုးထပ္သားရရလာတတ္တယ္။ သူက ဆရာ၀န္သူေဌး။ လက္ၾကီးတာကေတာ့ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့ ထက္ အပံုုတစ္ရာၾကီးတယ္။ အဲဒါ အဲလိုုေတြ ့ရင္ မမ က အကုုန္ က်ဳံး၀ယ္သြားတာ။ အသံပဲသူ ့စီကၾကားမွသိလိုုက္ရတယ္။ သူက ကုုိယ္ၾကိဳက္မွန္းသိလိုု ့ကုုိယ့္ကုုိ လက္ေဆာင္ေပးေတာ့ အဲဒါ တစ္ခါ စားလိုုက္ရေသးတယ္။ )
၅။ ငါးဖယ္ သံုုးထုုတ္ ( ငါးဖယ္နဲ ့အတူငါးျမင္းလိုုလိုု ငါးပတ္လိုုလိုု ဟာေတာ့တာ၀န္ေက်စြာ
ခ်က္စားလိုုက္လိုု ့ကုုန္သြားလိုု ့ေတာ္ေသး။ း) )
၆။ ဆီတုုိဟူး (ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာ၀ယ္စားေနက်တံဆိပ္မမွတ္မိလိုု ့အသစ္စမ္း၀ယ္လာတာ။ ခ်ဳိခ်ဳိၾကီး။ ေကာင္းဘူး။ အဲဒီတံဆိပ္ မ၀ယ္ၾကနဲ ့။)
ရ။ ျမန္မာလိုု ေရးထားတဲ့ ဓညင္းသီးအုုိးစိမ္ (ျမန္မာစာေတြ ့တာနဲ ့..၀ယ္မယ္ ၀ယ္မယ္ေလ။)
၈။ မေတြ ့ရတာၾကာေနတဲ ့ဆူးပုုတ္ရြက္ ေရခဲရုုိက္။ အုုိ..ေပ်ာက္ေနတာၾကာျပီ။ ႏွစ္ထုုတ္ေလာက္၀ယ္ထားလိုုက္မယ္။ ၾကက္သားနဲ ့ပိႏၷဲသီးနဲ ့ဆူးပုုတ္နဲ ့ခ်က္စားမယ္။ ၾကက္ဥေလးနဲ ့ေၾကာ္စားမယ္။ ၀ယ္..၀ယ္။
၉။ ပိန္းရုုိး...ဟင္းခါးခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္။ ကုုလားဟင္းခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္။ ဒီေရာက္တုုန္းစားရတာ။ ၀ယ္လိုုက္ပါမယ္ေလ။ (ဖတ္ဖုုိင္ (ဖတ္ဖယ္) နဲ ့သရက္ကင္းရြက္ေလးေတြလည္း၀ယ္ခဲ့တယ္။ တုုိ ့စား ေထာင္းစား ခတ္စား ရေအာင္လိုု ့။ ၾကံဳတုုန္းေလးေျပာအုုန္းမယ္။ ဒီကဗီယက္နမ္ေတြက အဲဒီပိန္းရုုိးနဲ ့သရက္ကင္းရြက္ကုုိ တဲြေရာင္းတယ္။ ဘယ္လိုုစားလည္းေနာက္မွေလ့လာလိုုက္အုုန္းမယ္။ ျပီးေတာ့ နံနံပင္၊ ပူစီနံ နဲ ့ဖတ္ဖိုုင္တုုိ ့ကိုုလည္းတအိတ္ထည္းမွာတဲြထဲ့ျပီးေရာင္းတယ္။)
မေန ့ကက်ေတာ့ တရုုတ္ဆုုိင္ ဟုုိဖက္ကမ္းမွာ (အားလံုုးကမေန ့ကေရးထားတာမျပီးေသးလိုု ့ဒီေန ့ဆက္ေရးေနတာပါ။)
အသစ္ဖြင့္တယ္လိုု ့သူမ်ားေျပာသံၾကားလိုု ့အင္တာနက္ကေန မေနမနားရွာလိုုက္တာ။ ေတြ ့ပါေလေရာ။ Yelp မွာ ညႊန္းထားတာ ဓါတ္ပံုုေတြလည္းတင္ေပးထားေတာ့ က်မသေဘာက်ေပါ့။ သြားမယ္ သြားမယ္ ျဖစ္ပါေလေရာ။ မနက္ပိုုင္းလုုပ္စရာရွိတာေလးေတြလုုပ္ျပီး အိမ္ျပန္၀င္ ထမင္းစားေသာက္ျပီး တစ္ေၾကာ့ျပန္ထြက္ၾကတယ္။ ၂၄ မုုိင္ရွည္တဲ ့တံတားၾကီးကိုုရွည္လ်ားပ်င္းရိစြာ ျဖတ္ျပီးရင္ေတာ့ ...ဟဲဟဲေရာက္ပါျပီ။ အုုိင္အိုုရာတိုု ့ငတ္ေနတဲ့ ေအးရွန္းစာေတြရွိတဲ ့တရုုတ္ဆုုိင္အသစ္စက္စက္ကုုိ။
အိမ္မွာဘာေတြရွိေသးလဲ။ မစဥ္းစားဘူး။ ၾကံဳတုုန္းေလး...(လာျပန္ျပီ) ၀ယ္မယ္..၀ယ္မယ္။
အသားေတြအရင္ေရးလိုုက္မယ္။ ၀ုုိင္းစဥ္းစားရတာလြယ္ေအာင္လိုု ့။ ဘာေတြဘယ္လိုု တဲြျပီးခ်က္စားရင္ေကာင္းမလဲ ၀ုုိင္းျပီး သမသြားၾကပါအုုန္း ..အဲေလ..အၾကံေပးသြားၾကပါအုုန္းလိုု ့...း)
၉ ။ ၀က္နားရြက္
၁၀။ ၀က္အစာအိမ္
၁၁။ ၀က္သံုုးထပ္သား (ခုုမွသတိထားမိတယ္။ ၀က္ခ်ည့္ပါဘဲလား။)
၁၂။ ကန္စြန္းရြက္ (၀ယ္ေနက်။ မ၀ယ္မျဖစ္။ ေတြ ့လည္းလြမ္း မေတြ ့လည္းလြမ္း)
၁၃။ ပဲေတာင့္ရွည္ (ေရႊမွာတုုန္းက သီးစံုုခ်ဥ္ရည္ခ်က္ရင္ေတာ့ ဖယ္ဖယ္ပစ္ခဲ့တာ။ ခုုေတာ့ စားသဗ်ဳိ ့။ မုုန္ ့ဟင္းခါးနဲ ့လည္းစားတတ္သြားျပီ။ အိမ္မွာအရင္တုုန္း ကဆုုိ အစိမ္းေစာ္ နံလိုု ့မုုန္ ့ဟင္းခါးထဲထဲ့မစားတတ္ဘူး။ ေနာက္ပုုိင္းေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူးျပီးကာစဆုုိ စ စ ျပီး လက္တည့္စမ္း စားက်င့္လုုပ္ၾကည့္တယ္။ မၾကိဳက္တစ္လွည့္ ၾကိဳက္တစ္လွည့္။ ခုုေတာ့ျမင္ရခဲေတာ့ ၾကိဳက္ေနသလိုုဘဲ။ ၀ယ္မယ္ ၀ယ္မယ္။ ဒိုု ့၀ယ္မယ္ေပါ့။)
၁၄။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး (သူငယ္ခ်င္းကလည္းၾကိဳက္ သူငယ္ခ်င္းမမကလည္းၾကိဳက္ က်မလည္းၾကိဳက္ဆုုိေတာ့ သံုုးေယာက္စာ။ ၀ယ္ရမွာေပါ့။)
၁၅။ ရုုံးပတီသီး
၁၆။ ဆီတုုိဟူး (မေက်ပဲြ။ ထပ္၀ယ္ျခင္း။ တံဆိပ္က အကၽြမ္း၀င္ဘူးသလုုိဘဲ။ ဟုုိေစာင္းသည္ေစာင္း ေစာင္းၾကည့္ေတာ့လည္း ေရႊကပံုုစံနဲ ့တူသလုုိလိုု။ အုုိင္အိုုရာ ကေလ တစ္ခုုခုုကုုိ ၾကိဳက္ရင္ ဆင္တူသံုုးေလးစံုု၀ယ္တတ္တယ္။ မၾကိဳက္ေတာ့ဘူးဆုုိရင္ေနာ္..ဘီရုုိထဲမွာအသစ္စက္စက္ရွိေနတာကိုုေတာင္ မျမင္ခ်င္ဘူး။ အရြတ္တံုုး။ ခုုလည္း ခ်ဳိေနတဲ့ဆီတုုိဟူးကုုိ မုုန္းစိတ္နဲ ့၀ယ္မွ ျဖစ္မယ္။ ဒင္းကိုုလႊတ္ပစ္ခ်င္ေနတာ ျမည္းၾကည့္ျပီးကတည္းက။ စကားခ်ပ္..အသစ္ဘူးကေကာင္းပါတယ္။ )
၁၇။ ေရႊပဲညြန္ ့..ဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္တာ ၀ယ္ထားမွ။
အေျခာက္အျခမ္းေတြအေၾကာင္းမေျပာေတာ့ဘူး။ သူကပုုတ္သုုိးမွာမွမဟုုတ္တာ။
အဲဒီကျပီးေတာ့ သြားေနက် အင္ဒီးယန္းဆုုိင္ ကုုိသြားရေသးတယ္။ ပဲျပဳတ္ပဲတုုိ ့ကုုလားပဲတုုိ ့ပလာတာ ဘာညာအတြက္။
ဒါေတြက အင္ဒီးယန္းဆုုိင္က...
၁၈။ မုုန္လာသီး လား မုုန္ညင္းသီးလားမသိဘူး။ အဲဒီအသီးေလးေတြ။ ဒါကေတာ့နည္းနည္းပါဘဲ။ ခ်စ္ခ်စ္ကစားမွာမဟုုတ္ေတာ့။
၁၉ ။ နႏြင္းျဖဴတက္ (White turmeric) ကုုိ တုုိက္ရုုိက္ဘာသာျပန္ထားတာ။ ၀ယ္ရတဲ့ အေၾကာင္းက မသိမသာနဲ ့လူမျမင္ေအာင္ ေသးေသးေလးဆိတ္ျပီးနမ္းၾကည့္ေတာ့ က်မတုုိ ့ငပိခ်က္သမားေတြၾကိဳက္တတ္တဲ့ သရက္ကင္းအတက္ေလးေတြရဲ ့အနံ ့နဲ ့ေတာ္ေတာ္တူတယ္။ အတူတူပဲလားေတာင္မသိဘူး။ ေၾကာင္လ်ာသီးတုုိ ့ကန္စြန္းရုုိးနီတုုိ ့နဲ ့ေရာျပီးအခ်ဥ္တည္သူေတြ ခ်ဥ္ဖတ္အေနနဲ ့ေရာင္းတာမ်ဳိးေလးေလ။ Ginger family - Zingiberaceae ထဲကပဲ။ သူကေတာ့ခရီးေ၀းကလာထားရေတာ့ႏြမ္းဖတ္ဖတ္နဲ ့..ကုုိယ္တုုိ ့စီကဟာလုုိ ျဖဴျဖဴ ၀င္း၀င္းေလးဟုုတ္ဘူး။ ျဖဴညစ္ညစ္နဲ ့ညိဳေနျပီ။ အုုိ...သည္ေလာက္တူတာ။ တုုိ ့စားမယ္။ အခ်ဥ္တည္စားမယ္။ ေကာင္းရင္လက္တုုိ ့မယ္။ ...၀ယ္မယ္။ ၀ယ္မယ္။ (ေဟ့..ေဟ့ အုုိင္အုုိရာလည္းဆိတ္တယ္ ငါလည္းဆိတ္မယ္လိုုက္မလုုပ္နဲ ့ေနာ္။ ဒီကဆိတ္ျပီးသားေတာ့ယူလိုုက္မယ္ေတြးထားပါတယ္။ ရုုံးပတီသီးကိုု ထိပ္ခ်ဳိးခ်န္သြားတဲ့သူေတြဆုုိ ကုိယ္ကေမတၱာပိုု ့တာ။ေစ်းသည္ေလးေတြကိုုသိပ္သနားတာ။ ထိပ္က်ဳိးေတြဘယ္သူမွလည္း၀ယ္ေတာ့ဘူး။ ျပီးေတာ့တျခား၀ယ္သူေတြကိုုလည္းခၽြဲက်ိက်ိေတြကုုိင္မိေစလိုု ့ေပါ့။)
၂၀ ။ ကဆစ္သီးနဲ ့တူတာေနာက္တစ္မ်ဳိး ..(လာျပန္ျပီ..ဒီကဆစ္သီးလိုု ့မက်ိန္ဆဲၾကနဲ ့ေနာ္။ စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္။ ေရႊညာသားေလးကိုုလည္းပံုုျပျပီးေမးရအုုန္းမယ္။ ၀ယ္လုုိက္ပါမယ္ေလ။)
၂၁။ ဟုုိတစ္ခါ မုုိးက်လက္ဖက္လုုိလုုိ ဘာလိုုလိုု နဲ ့ၾကိဳက္တယ္ဆုုိတဲ့အရြက္တစ္မ်ဳိး Fenugreek တစ္စည္း...(တစ္စည္းထည္းပါ..၀ယ္မယ္ေနာ္။)
၂၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး (ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ခ်က္ဖုုိ ့ဆုုိျပီး ပုုတ္ကုုန္မွာစိုုးလုုိ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေျချပီးလံုုးထားတာ။ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေမ့သြားလိုု ့မေန ့ကသြန္လိုုက္ရတယ္ေလ။ ဒါေၾကာင့္ခုုမသြန္ရေအာင္လိုု ့ဒီမွာစာရင္းျပဳစုုေနတာ။ အေရးတၾကီး။ အထင္ၾကီးစရာ) က်မေလအေလအလြင့္ျဖစ္တာမ်ဳိးဆိုုမၾကိဳက္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ဆက္တုုိက္လည္းမစားႏုုိင္ဘူး။ ဒီႏုုိင္ငံမွာကေပါေတာ့ (ပစၥည္း။ ပိုု္က္ဆံမဟုုတ္) ေရခဲေသတၱာထဲမွာသိပ္ရွုုပ္တာ။ သံေယာစဥ္မတြယ္ပဲပစ္စရာရွိတာပစ္မွ။ သိမ္းေနရင္သူ ့ကုုိသိ္မ္းရတာနဲ ့ရွင္းရတာနဲ ့အခ်ိန္ပုုိကုုန္အလုုပ္ပုုိရွုုပ္တယ္။ အပုုိအလုုပ္လုုပ္ရတာအမုုန္းဆံုုး။ ဒီႏုုိင္ငံမွာ အရွားဆံုုးက အခ်ိန္။
၂၃။ ေငြပဲသီး နည္းနည္း (သုုတ္စားရေလာက္ေအာင္ေတာ့မမ်ားဘူး။ ခ်ဥ္ဟင္းထဲထဲ့ခ်င္ထဲ့ ျပဳတ္တုုိ ့ရင္တုုိ ့ေပါ့။ ၀ယ္..၀ယ္)
၂၄။ ခ၀ဲသီး (ဗံုုလံုုသီးလိုုဟာယူရင္ေကာင္းမလား ခ၀ဲသီးယူရင္ေကာင္းမလား။ ခ၀ဲသီးကခ်က္စားေၾကာ္စားျပဳတ္စား ပုုိအသံုုးတည့္တယ္။ ခ၀ဲသီးပဲယူလုုိက္မယ္။ ၀ယ္ျပန္ျပီ။)
၂၅။ ကဲ အစိုုမက် အေျခာက္မက်ေတြလာျပီ။ ပလာတာေရခဲရုုိက္။ မတ္ပဲေၾကာ္၊ ပေကာ္ဒါေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ အသင့္စားေရခဲရုုိက္။
အခုုခ်က္ထားတာက ငါးဖယ္ေၾကာ္ခ်က္ (တစ္ထုုတ္ပဲ)၊ အရင္အပါတ္က၀ယ္ထားတဲ့ ၀က္သားကိုုအခ်ဳိျပဳတ္ေၾကာ္ေလးလုုပ္ထားတယ္။ ငါးဖယ္ကအႏွစ္ပါေတာ့ေလ။ ကန္စြန္းရြက္ကုုိမနက္ကေၾကာ္စားတယ္။ ငါးဖယ္ေၾကာ္နဲ ့တဲြစားတယ္။ မေန ့က၀ယ္လာတဲ့ ဆီတုုိ ့ဟူးေလးနဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးကုုိက္စားတာ ေတာ္ေတာ္စားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ မုုိးေတြဆက္ေနလိုု ့ကန္စြန္းရြက္ကအရမ္းသန္ျပီးနုုေနတာဘဲ။ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ခ်က္ထားတယ္။
(ဒီမွာခုုတစ္ေလာေနပူလိုုက္မုုိးရြာလိုုက္နဲ ့ဘာရာသီမွန္းလည္းသိပါဘူး။ လူေတာင္မွုုိထြက္လာမွာစုုိးရတယ္။ ပူလုုိက္စုုိစြတ္လိုုက္နဲ ့။ ညဖက္ေတြက်ေတာ့ ျဗဳန္းဆုုိ ဒီဂရီ ၃၀ ေလာက္က်သြားျပန္ေရာ။)
မနက္ျဖန္ေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္မယ္ေလ။ (ေၾကာ္ျပီးသြားျပီ ဒီေန ့ေရာက္ေနျပီေလ ပိုု ့စ္ကမတင္ရေသးဘူး ဖ်င္းခ်က္က) ဒါမွ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုု တနလာၤေန ့ေပးလိုု ့ရမွာ။ ႏွစ္ေယာက္စာပဲေၾကာ္လိုုက္တယ္။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကခရမ္းသီးပါမွၾကိဳက္တာ အစိမ္းပဲေပးလိုုက္မယ္။ သူခ်က္တာပိုုစားေကာင္းတယ္။)
ေရးရင္းနဲ ့မစဥ္းစားခ်င္ေတာ့ဘူး။ ဟင္းစပ္ေပးသြားၾကပါအုုန္း ေဘာ္ေဘာ္တုုိ ့ရယ္။
သရက္ကင္းနဲ ့တူတာေလးေတြအခံြသင္ပါးပါးလွီးေရစိမ္ထားျပီး ခ်ဥ္ဖတ္တည္ထားတယ္။ အဲဒီသရက္ကင္းေလးကုုိလြမ္းေနတာ။ မေန ့ကလည္း ငံျပာရည္ေဖ်ာ္နဲ ့တုုိ ့စားတယ္။ အရမ္းေကာင္းတယ္။ အလြမ္းလည္းေျပ အာသာလည္းေျပသြားတာဘဲ။
အမယ္ ဒီလိုုဆုုိေတာ့လည္းအေမရိကန္ကေနေပ်ာ္သားလိုု ့။ ေက်နပ္သြားတယ္။ ဖလံေတာင္ေ၀းေလးပါစိုုက္ျပီးေရာင္းၾကရင္ေကာင္းမွာဘဲ။ း)
ပံုုေတြၾကည့္ျပီးေမးခ်င္တာေမးေတာ့ ေဘာ္ဒါတုုိ ့ေရ။
ေမးမွပဲေျဖေတာ့မယ္။ ႏုုိ ့မုုိ ့တင္ျဖစ္ေတာ့မွာမဟုုတ္ဘူး။ း)
၀ယ္လာတာေတြ |
ဒါေတြကအင္ဒီးယန္းဆုုိင္က။ ဘရဏီေလးကိုုအားက်လိုု ့ဂ်ေလဘီလုုပ္စားမလားလိုု ့ |
အသင့္စားမတ္ပဲေၾကာ္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ပေကာ္ဒါေၾကာ္ |
ေရသရက္ကင္းနဲ ့တထပ္တည္းတူတယ္လိုု ့ခံစားရတယ္။ လွီးရင္ေတာ့နဲနဲအေစးရွိသလိုုဘဲမသိမသာေလးဘဲ။ စုု နဲ ့ေရႊညာသားေလးေရ အလည္က ဖရဲသီးလိုုမ်ဳိးက အညာက ကဆစ္သီးနဲ ့တူလားေျပာျပပါအုုန္းေနာ္။ |
Fenugreek ခရမ္းခ်ဥ္ ခ၀ဲ |
မုုန္လာသီး လား မုုန္ညင္းသီးလား။ အညာမွာ မုုန္ညင္းဖူး မုုန္လာဖူးေတြေပၚျပီးသြားရင္ ငပိေလးနဲ ့ႏွပ္ခ်က္စားၾကတယ္။ |
တရုုတ္ဆုုိင္က |
ေရႊပဲညြန္ ့ ပဲေတာင့္ရွည္ ဆူးပုုတ္ေရခဲရုုိက္ |
ဂ်င္းကုုန္ခါနီးျပီ မ်ားမ်ား၀ယ္သြားမယ္ ဘုုိဆုုိင္ကေစ်းၾကီးတယ္။ ညာဖက္ကရုုံးပတီသီး |
ဒီၾကက္ဟင္းခါးသီးထက္ ခါးတဲ့အသီးမ်ဳိးကိုုပိုုၾကိဳက္တယ္။ အင္ဒီးယန္းဆုုိင္မွာ ၀ယ္ခ်င္ေသးတယ္။ သိပ္မလတ္တာနဲ ့ထားခဲ့တယ္။ |
မွ်စ္ဘူး။ ညာဖက္ က က်မၾကိဳက္တဲ့ဆီတုုိဟူး |
လက္က်န္ဖရုုံသီး။ ၾကံဳတုုန္းေလး လိေမၼာ္သီးသံုုးေဆာင္သြားပါအုုန္း အရမ္းအရသာရွိတယ္။ ခ်ဳိခ်ဥ္ေလး ေပါ့ရႊတ္ရႊတ္ၾကီးဟုုတ္ဘူး။ |
ထြက္လာျပန္ျပီ။ လက္က်န္ေတြ မုုန္ညင္းျဖဴ ဘုုိဆုုိင္က။ ပိန္းရုုိး ရွမ္းနံနံ |
ငါးဖယ္ေၾကာ္ မရွိလိုု ့သာစားရတာ ေရႊကငါးဖယ္နဲ ့တစ္ျခားစီ |
ငါးဖယ္ေၾကာ္ ကန္စြန္းေၾကာ္ ဆီတုုိ ့ဟူးနဲ ့က်မရဲ ့Brunch |
ဒီငရုုတ္သီးေတြ သံုုးပါတ္ေလာက္ရွိျပီ လတ္တုုန္းဘဲ |
ငါးဖယ္ေၾကာ္ခ်က္ ခ်စ္ခ်စ္က ဒီလိုုဆုုိသိပ္ၾကိဳက္တယ္။ က်မက အေၾကာ္ေလးပုုိၾကိဳက္တယ္။ |
ငါးဖယ္ဟင္း နံနံပင္အုုပ္ ရွမ္းနံနံအုုပ္ |
တရုုတ္ဆုုိ္င္က အစိုုမက်အေျခာက္မက် ပဲျပားေၾကာ္ အသုုတ္စံုုလုုပ္စားရင္ထဲ့မလားလိုု ့ |
၀က္အခ်ဳိခ်က္ ေရက်န္ေသးတယ္။ ဆီျပန္သြားတာမရုုိက္ႏုုိင္ေတာ့ဘူး |
ဒီမွာၾကည့္ၾကပါ အုုိင္အိုုရာလြမ္းေနတဲ ့ေရသရက္ကင္းအတက္ေလးမ်ဳိး |
ေထာပတ္သီးပန္ေထြလုုပ္မလိုု ့( Guacamole) |
မနယ္ခင္ |
နယ္ေတာ့မယ္ |
အာလူးေၾကာ္ထပ္ျဖည့္ေပးထားတယ္ နည္းမွာစုုိးလုုိ ့။အထုုတ္ထဲမွာရွိပါေသးတယ္။ |
ေထာပတ္သီးပန္ေထြ ( မက္ဆီကန္အစားအစာပါ Guacamole လိုု ့ေခၚတယ္။ အုုိင္အုုိရာက ဆားအျပင္ ျမန္မာၾကိဳက္ျဖစ္ေအာင္ ငံျပာရည္ထဲ့ထားပါတယ္။) |
ငါးအုုိးကပ္ နဲ ့ငံျပာရည္ေဖ်ာ္ သရက္ကင္းရြက္ သရက္သီးစိမ္း ခါဂ်က္ဥ တုုိ ့စရာ ဟင္းရည္ေတာ့မရုုိက္ထားဘူး မုုန္ညင္းဟင္းခ်ုုိခ်က္တယ္ အဲတုုန္းက။ |
ဒီျမိဳ ့ေလးက လမ္းေဘးမွာအရုုိင္းပန္းေလးေတြ ေနရာအႏွံ ့ပြင့္ေနၾကတာေလး ၾကံုုတုုန္းေလးျမင္ရေအာင္ |
ၾကာဆံေၾကာ္ |
ၾကာဆံေၾကာ္ |
ခရမ္းသီးႏွပ္စုုိစုုိေလးေရခ်န္ထားတယ္။ |
၀က္သားလံုုးေၾကာ္ |
လာလည္လိုု ့အျမဲေက်းဇုုူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ႏွစ္သစ္မွာစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစလိုု ့...
ခ်စ္ခင္ေလးစားေသာ...
အုုိင္အိုုရာ
တကယ္ဝယ္တဲ့ မမအိုင္အိုရာပဲ.. အားရပါးရႀကီးကို။ စူးႏြယ္ကေတာ့ အဲေလာက္ မဝယ္ျဖစ္ဘူး။ ငါးဖယ္ကလည္းေလး မထုတ္လို႔ မဝယ္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ဒီမွာက ငါးဖယ္မစစ္လို႔လား ေရခဲ႐ိုက္မုိ႔လားေတာ့ မသိဘူး လံုးဝမထုတ္ဘူးေလ။ ပဲေတာင့္႐ွည္အေၾကာင္းေရးထားတာမ်ား ကြက္တိပဲ။ ကိုယ္လည္း အရင္ကလံုးဝမႀကိဳက္ဘူး။ အေဖႀကိဳက္လုိ႔ အေမက မၾကာခဏခ်က္တာ။ ကိုယ္ကဆို လံုးဝေတာင္မတို႔ဘူး။ မုန္႔ဟင္းခါးဆိုင္မွာဆိုလည္း နံနံပင္မေပးဘဲ ပဲေတာင့္႐ွည္ခ်ေပးတာမ်ဳိးကိုဆုိ မုန္းလုိက္တာမွ။ အခုေတာ့လား ပဲေတာင့္႐ွည္ကို င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ ေထာင္းေတာင္စားတယ္။ မမအိုင္အိုရာေရာ အဲလုိစမ္းၾကည့္ေနာ္...စားေကာင္းတယ္။ ဆီစိမ္းေလး ဆမ္းလည္းရ မဆမ္းလည္းရတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပုစြန္ေျခာက္ငါးပိနဲ႔ ႂကြပ္ႂကြပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလး ေၾကာ္ပါလားဟင္..စားခ်င္လုိက္တာ။ က်န္တာေတာ့ ေျပာေတာ့ဘူး... ႀကိဳက္သလိုသာခ်က္ေပေတာ့ လာအားေပးမယ္
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး..
Deleteအဲဒါေၾကာင့္ကုုိယ့္ခ်စ္ခ်စ္ကေစ်း၀ယ္ရင္ကားေပၚကသြားေစာင့္မယ္ဆုုိတာခ်ည့္ဘဲ။ ကုုိယ္ေလဟင္းသီးဟင္းရြက္ၾကိဳက္လိုု ့လားငတ္လိုု ့လားေတာ့မသိဘူး။ အသီးအရြက္လတ္ရင္အရမ္း၀ယ္ခ်င္တာဘဲ။ ငါးဖယ္ကလည္း တျခားဟာေတြထက္စာရင္အဲဒီအထုုတ္က ငါးဖယ္အစစ္မုုိ ့၀ယ္ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ဒါေပမဲ့ေရခဲရုုိက္ထားေတာ့ပြတတၾကီး။ ဒီတခါေၾကာ္တာမဆိုုးေတာ့မဆုုိးပါဘူူး။ ဒါေပမဲ့ငယ္ငယ္တုုန္းက ျမန္မာျပည္မွာေရာင္းတဲ့ ယမံုုနာပင္လယ္ငါးဆုုပ္ေၾကာ္အရသာနဲ ့သြားတူေနသလိုုဘဲ။ အာသာေျပေပါ့ေနာ္။
ပဲေတာင့္ရွည္ကိုုလတ္ဆတ္ရင္ေထာင္းစားတယ္။ ကုုိယ့္ေယာင္းမကေထာင္းေထာင္းစားတာ။ ကုုိယ္တုုိ ့ကအစိမ္းေစာ္နံလိုု ့ဆုုိျပီးတုုိ ့ေတာင္မတုုိ ့ဘူ။ ေနာက္ေတာ့ကုုိယ္တုုိင္စုုိက္ၾကတုုန္းကျခံထဲကဆြတ္ျပီးခါစဆုုိ အရမ္းကၽြတ္ေနတာေလ။ ဒါနဲ ့ပူပူေလးေၾကာ္ရင္လည္းစားျဖစ္သြားတယ္။ ေထာင္းျပီးခ်က္ခ်င္းစားရင္လည္းၾကိဳက္သြားတယ္။ ကုုိယ္ေတာင္ပဲသီးေထာင္းပုံေတြတင္ဘူးတယ္ထင္တယ္။ ဒီေရာက္ေတာ့ငတ္ေတာ့အဲလိုုေလးေထာင္းေထာင္းစားျဖစ္တယ္။ အဲဒီအေထာင္းထဲကိုုကုုိယ္ကဟင္းေပၚမူတည္ျပီးတခါတခါသံပုုရာသီးလည္းညွစ္စားတယ္သိလား။
စူးႏြယ္ေလး..ထန္းေတာပိုု ့စ္ကိုု အရမ္းသေဘာက်လိုု ့ကုုိယ့္စီေဘာက္စ္မွာေရးထားေသးတယ္။
မမအိုုင္အိုုရာ
ငါးဟင္းက အရမ္းစားခ်င္စရာေကာင္းတယ္မမ ညီမခ်က္ရင္ဘယ္ေတာ႕မွအဲလိုမျဖစ္ဘူးရယ္
ReplyDeleteကဆစ္သီးၾကီးက ၾကီးလိုက္တာေနာ္ ဟင္းခ်က္စားတဲကဆစ္ဟုတ္၇ဲ႕လား
သခြါးမသီးလို႕ေခၚတဲ႕ ကဆစ္မသီးၾကီးမ်ားလားမသိဘူးမမေရ
ညီမတို႕အညာမွာေတာ႕ တရုပ္ဇီးသီးေလာက္ အလံုးေသးကိုဟင္းခ်က္တဲ႕ကဆစ္သီး
အဲထက္ၾကီးသြားပီ ေထာပတ္သီးေလာက္အလံုးဆို ကဆစ္မသီးလို႕ေခၚတယ္ အဲတာက်ေတာ႕
ဟင္းမခ်က္စားၾကေတာ႕ဘူး သခြါးေမႊးလိုပဲ အသီးအေနနဲ႕စားေတာ႕တယ္
အဲမွာေရေျမေျပာင္းပီးမ်ား အလံုးအဲေလာက္ၾကီးသြားသလားေတာ႕မသိဘူးမမေရ
အမည္မေဖၚသူညီမဆုုိသူေလးေရ..
Deleteကဆစ္သီးအေၾကာင္းေျပာျပတာေက်းဇူးေနာ္။ ဘယ္အရြယ္ေလာက္ရွိလည္းကိုုသိခ်င္ေနတာ။
သခြားေမႊးလိုုစားဘုုိ ့ဆုုိရင္မွည့္မွေကာင္းမွာေပါ့ေနာ္။ အင္ဒီးယန္းဆုုိင္က၀ယ္လာတာဆုုိေတာ့အင္ဒီးယန္းေတြဘယ္လိုုစားသလဲ ဂူဂဲလ္လုုပ္ၾကည့္လိုုက္အုုန္းမယ္။
ငါးဟင္းကဆီျပန္သြားျပီးေတာ့မီးေအးေလးနဲ ့ဆက္ျပီးခပ္ကပ္ကပ္ျဖစ္ေအာင္တည္ျပီးအနံ ့ေမႊးေတာ့မွခ်ၾကည့္လုုိက္ေလ။ အဲဒါဆုုိအေပၚကပံုုလိုုပဲရမွာပါ။ း)
လာလည္တယ္အစ္မေရ...ဒီတစ္ၾကိမ္ကတတိယေျမာက္...မနက္တုန္းကေရာက္တာညေနစာေမးပြဲရွိတာနဲ႔
ReplyDeleteခဏဖတ္ျပီးျပန္ေျပးတာ။ေက်ာင္းကျပန္ေတာ့တစ္ခါေရာက္ေသးတယ္အသီးအရြက္ေတြစံုစံုလင္လင္ျမင္ရလို႔
သေဘာက်ေနတာ။ကဆစ္သီးအေၾကာင္းကြန္မန္႔ခဲ႔အံုးဆုိတာေတြ႔လို႔တတိယအၾကိမ္မွာမန္႔ခဲ႔တယ္ဗ်ာ။
အထက္ကတစ္ေယာက္ေျပာသလုိပဲကဆစ္သီးကနည္းနည္းၾကီးသလုိပဲ:)စိုက္တဲ႔ေျမသန္တာေၾကာင့္
လည္းျဖစ္မယ္ထင္တယ္။ေရႊညာသားေလးျမင္ဖူးတာကေတာ့အလြန္ဆံုးၾကီးမွၾကက္ဥခပ္ငယ္င္ယ္အရြယ္ပဲ
ေတြ႔ဖူးတယ္။ဒါေပမဲ႔ႏႈန္းခံေျမေတြမွာေပါက္တဲ႔အပင္ဆုိရင္ေတာ့အခုလိုမ်ဳိးအသီးကထြားတတ္ပါတယ္။
ကဆစ္မသီးဆုိလည္းစားရတာတစ္မ်ဳိးေကာင္းတာပဲအစ္မေရ...အသီးကိုခြဲၾကည့္ရင္ေတာ့ကဆစ္မသီးက
အသားပိုထူတယ္ဗ်...ဟိုကဆစ္သီးကအသားပါးျပီးအေစ့ေတြမ်ားတယ္။အစ္မေရ...ကဆစ္မပဲျဖစ္ျဖစ္
ကဆစ္ထီးပဲျဖစ္ျဖစ္ကိုယ့္ေျမကိုယ့္ေရနဲ႔ေ၀းေနခ်ိန္မွာအခုလိုစိမ္းစိမ္းစုိစိုနဲ႔၀ယ္လို႔ရတာကိုပဲအဆင္ေျပလွပါတယ္။
ကဆစ္သီးျမင္မွကဆစ္သီးေထာင္းေလးေတာင္စားခ်င္မိတယ္:) က်ဳပ္ေတာ့အသီးအရြက္ေတြျမင္ရလို႔
ေပ်ာ္ေနမိတယ္။
ကိုင္း...ဒီလိုလုပ္ၾကရင္မေကာင္းဘူးလား...အညာမွာေျပာင္းဖူးခင္းေတြမွည့္တဲ႔အခ်ိန္
၀ါဆုိ၀ါေခါင္ေလာက္ဆုိကဆစ္သီးေပါျပီေမာင္ႏွမတစ္ေတြကြင္းဆင္းျပီးကဆစ္သီးစံုစမ္းစစ္ေဆးေရးလုပ္ရင္း
အညာဗဟုသုတရွာၾကတာေပါ့....:) ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဗ်ာ...အသီးအရြက္ပံုေတြေရာ..ဟင္းေတြေရာတစ္၀ၾကီးၾကည့္ရႈ႕အားေပးသြားပါတယ္...:)
ေရႊညာသားေလး...
Deleteသံုုးၾကိမ္ေျမာက္လာျပီးေသခ်ာရွင္းျပသြားလိုု ့ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခုုဆုုိေတာ္ေတာ္သိလာျပီ။ အဲလိုုေျပာျပေပးသြားၾကလိုု ့ေလ။
က်မလည္းကဆစ္သီးေထာင္းစားခ်င္ေနတာ။ ကဆစ္သီးနဲ ့မေတြ ့ဘူးျဖစ္ေနတာကခက္တယ္။
ကြင္းဆင္းအစီအစဥ္ေတာ့ၾကိဳက္သြားျပီ။ က်မေလအဲလိုု ယာခင္းထဲက အညြန္ ့ေလးေတြခူးရတာသိပ္ေပ်ာ္တာ။ ေတာမွာကြင္းဆင္းရတုုိင္း အဲလိုုခူးလိုု ့ရတဲ ့ေနရာေလးေတြကိုုသေဘာက်တယ္။ ပုုပၺါးဘက္မွာဆုုိရင္ ျခံစည္းရုုိးေတြမွာၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြ ေတြ ့ရင္သိပ္သေဘာက်တာ။
မတင္ေတာ့လည္း မတင္လုိ ့တင္ျပန္ေတာ့လည္း မ်ားႀကီးပါလား ခ်စ္အိုင္အုိရာ ၀ယ္ထားတာေတြၾကည့္ပီး အားရလုိက္တာ လားလားဆုိင္သြားခ်င္စိတ္ေတာင္ေပါက္တယ္ ဟင္းခ်က္ထားတာေတြကလည္း စားခ်င္စရာ
ReplyDeleteမ်ားမ်ား၀ယ္ မ်ားမ်ားခ်က္ပါ အားေပးပါ့မယ္ -- ႏွစ္သစ္မွာ က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္လုိ ့ အစစအရာရာ အဆင္ေျပပါေစေနာ္
ပုိးပုိး
ပုုိးေလး..
Deleteလားလားဆုုိင္သြားရင္ဖရုုိဇန္းဆက္ရွင္မွာလည္း အခ်ဳိ ့စိတ္၀င္စားစရာအသီးေတြရွိတယ္။
ဆုုေတာင္းေလးအတြက္ေက်းဇူးပါ။ ပုုိးပုုိးလည္းက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ျပီးအစစအရာရာအဆင္ေျပပါေစလိုု ့။
ပုုိးပုုိးရဲ ့ရုုိက္ခ်က္ေလးေတြလည္းေမွ်ာ္ရတာလည္ပင္းေညာင္ေရအုုိးျဖစ္ေတာ့မယ္။ း)
ဘာဘာညာညာေတြ ထည့္တဲ့ ျခင္းေတြက ခ်စ္စရာ၊
ReplyDeleteအေ၀းမွာေနျပီး အဲဒီလိုေတြ ရတာကို ေပ်ာ္တာ ဒီမွာေနတဲ့သူကိုေတာင္ ကူးစက္တယ္၊
အေၾကာ္မူန္႕ေတြက စံုတယ္ေနာ္၊ ေပ်ာ္စရာ၊
အသီးအရြက္ေတြက လည္း စိမ္းေနတာပဲ၊
ဟင္းခ်က္ထားတာေတြကလည္း စားခ်င္စရာ၊
ပံုေတြ ၾကည့္လို႕ရသေလာက္ ၾကည့္မိတာေတာင္ ကူျပီး ေပ်ာ္ပါတယ္။
အျပံဳးပန္း..
Deleteအဲမွာအရမ္းပူေနတယ္ဖတ္ရတယ္။ ပိေတာက္ေတြလည္းမပြင့္ေသးဘူးေနာ္။
ဒီမွာဒီေန ့အရမ္းေအးေနတယ္။
ကုုိယ္ကျခင္းေလးေတြႏွစ္သက္တယ္။
ကုုိယ့္အေပ်ာ္ေတြကူးစက္တယ္ဆိုုေတာ့တင္ရက်ဳီးနပ္တယ္ေျပာရမယ္။
ကုုလားလူမ်ဳိးေတြက သူတိုု ့အစာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဒီကုုိသြင္းႏုုိင္ၾကတယ္။ သူတုုိ ့ရဲ ့ပလာတာေရခဲရုုိက္က ကုုိယ္တုုိ ့စီက ဖရွက္ထက္ေတာင္ေကာင္းေသးတယ္။
ကုုိယ္လည္းအျပံဳးပန္းကြန္မန္ ့ေလးဖတ္ျပီးျပန္ေပ်ာ္သြားတယ္။ း)
တေန႔ကအခ် ိန္မရလို႔
ReplyDeleteခဏဘဲဖတ္သြားတယ္..
ဒီေန႔ေသေသခ်ာခ်ာဖတ္တယ္..
အေပၚကအရႊက္ကုလားဆိုင္မွာဝယ္တဲ့ဟာေလ
Fenugreek ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲ
ဘာလိုလုပ္စားတာလဲဟင္..
ဗီယက္နမ္ဆိုင္ကိုေတာ့ ဂ်ာမဏီမွာေနတုံးက
အၿမဲဝယ္ရတယ္၊ မျမင္ဘူးတဲ့အရႊက္ေတြလည္းရွိတယ္၊
အိုင္အိုရာဝယ္ထားတာေတြအားလုံး
ကိုယ့္ေရခဲေသတၱာထဲအပ္ခ်ေလာင္းဆိုၿပီး
ေရာက္လာရင္ေကာင္းသား...ေနာ့္..
က်မလည္းဟင္းရႊက္ေတြျမင္ရင္အငမ္းမရဘဲ..
ရွိသမွ်အရႊက္နဲ႔မိူ၊ပဲပုပ္ေတြထည့္ၿပီး ေၾကာ္ခ်က္လုပ္စားတတ္တယ္။
ကဲ...အားပါးတရခ်က္စားေနတာေတြ စိတ္ထဲျမင္ေယာင္ေနပါတယ္..၊
သႀကၤန္အလြမ္းေျပေလးေပါ့ေနာ့္...
ခ်က္ၿပီးရင္လည္း..ျပပါအုံး...ဗ်ဴ ိ႔...
မီးမီး..
Deleteအဲဒီအရြက္ျမန္မာလုုိအသာထားျမန္မာျပည္မွာေတြ ့ေတာင္မေတြ ့ဖူးဘူး။
ကုုိယ္ကေတာ့အစိမ္းလည္းတုုိ ့စားတယ္။ ဟင္းခ်ဳိလည္းခ်က္ေသာက္တယ္။ ေၾကာ္လည္းစားတယ္။
ခါးသက္သက္ေလးနဲ ့ေကာင္းတယ္။
ကုုိယ္လည္းဟင္းရြက္ဆုုိအရမ္း၀ယ္ခ်င္တာဘဲ။
ခူးရမယ္ဆုုိလည္းသိပ္ေပ်ာ္တာဘဲ။
မနက္တုုန္းက မုုန္လာသီးလုုိအသီးနဲ ့ရံုုးပတီသီးနဲ ့ကုုိပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ခ်က္ျပီး
ရံုုးကိုုထမင္းဘူးထဲ့သြားတယ္။ ဓါတ္ပံုုရုုိက္ဖုုိ ့အခ်ိန္မရလိုု ့မရုုိက္လိုုက္ရဘူး။
သၾကၤန္မုုန္ ့ေတြလုုပ္ျပီးေ၀ခ်င္ေနတာ။ လုုပ္ရမွာပ်င္းေနလိုု ့။ း)
ခ်က္ျပီးရင္ျပမယ္ဗ်ဳိ ့..ေမွ်ာ္..
မမ ေရခဲေသတၱာ ေပါက္ကြဲကိန္းျမင္ေနရတယ္။ :D Guacamole က youtube ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းေတြမွာ ျမင္ဖူးတယ္။ လုပ္ေတာ့မလုပ္ၾကည့္ရေသးဘူး။ ဒီက မမ ဘာခ်က္ခ်က္ ၾကိဳက္ျပီးသား :)
ReplyDeleteျမတ္ၾကည္ေလး...
Deleteဟုုတ္တယ္..ဟုုတ္တယ္။ ထဲ့စရာကုုိမရွိေတာ့ဘူး။ ပစၥည္းလိုုခ်င္ရင္ႏွုုိက္ရမွာကိုုလက္တြန္ ့ေနတယ္။
ျပန္ထုုတ္ျပန္ထဲ့လုုပ္ရတာစိတ္ညစ္လြန္းလိုု ့။
အဲဒါခ်စ္ပ္စ္ေတြနဲ ့စားရင္ေကာင္းတယ္။ ပံုုစံမ်ဳိးစံုုဘဲ။ တခ်ိဳ ့ကေၾကေအာင္ေခ်တယ္။ ကုုိယ္က အတံုုးေလးေတြျမင္ေနခ်င္လိုု ့သိပ္မေျခထားတာ။ ဒီအေျပာေလးေတြေၾကာင့္ခ်စ္ေနရတာေပါ့။ း)
ေတာ္ေတာ္ခ်က္နုိင္တာပဲ။ အား၇ပါး၇ ပဲေနာ္
ReplyDeleteကုုိထြန္းထြန္း..
ReplyDeleteေတာ္ေတာ္ခ်က္တယ္ဆုုိတာထက္ေတာ္ေတာ္၀ယ္တယ္လိုု ့ဆုုိရမယ္။
အသီးအရြက္ေတြေတြ ့ရင္အရမ္း၀ယ္ခ်င္တာဘဲ။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
မမအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteအခုမွပဲ လည္လည္ေရာက္ေတာ့တယ္
ဟင္းေတြ ခ်က္ထားတာလဲ အစံုပဲ..ရွယ္ပဲ မမေရ
ေစ်းဝယ္ထားတာလဲ စံုလို႔ အားရပါးရပဲေနာ္ ..
မိုးစက္လဲ အသီးအရြက္ေတြ႔ရင္ အရမ္းဝယ္ခ်င္တာပဲ.. မမနဲ႔ တူတယ္..
ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႔ မမ ဇာတ္လမ္းေလးဆက္ေရးပါဦး ဖတ္ခ်င္လို႔..း)
မိုးစက္ဝိုင္