Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Monday, April 18, 2011

တန္ခူးလရဲ ့မုုန္ ့အလွဴ အုုန္းႏုုိ ့ေက်ာက္ေက်ာနဲ ့ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ (ရယ္ဒီမိတ္)

ရန္ကုုန္မွာဆုုိ ဒီလိုုေန ့ေတြဆုုိမုုန္ ့ေတြတမ်ဳိးျပီးတမ်ဳိးလုုပ္၊ အိမ္နီးပါးခ်င္းေတြေ၀၊ သူငယ္ခ်င္းေတြ ေဆြမ်ုဳိးေတြစီပိုု ့။ မ်ားေသာအားျဖင့္ အိမ္နီးပါးခ်င္းေတြေ၀ျဖစ္တာပိုုမ်ားပါတယ္။ မမ ကလည္း အစားအေသာက္ဆုုိ ဘာလုုပ္ရမလည္း စဥ္းစားေနတဲ့သူ။ က်မနဲ ့က်မရဲ  ့တူမကလည္း ၾကိဳက္တာဆိုု အျပတ္အားေပးတတ္ျပီး သိပ္မၾကိဳက္တာဆုုိ တိုု ့ၾကတာမဟုုတ္ေတာ့ က်မတိုု ့အားလံုုးၾကိဳက္တာကိုု ေရြးေရြးျပီး မမကလုုပ္ေပးပါတယ္။ သိပ္ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ ့မမပါ။ (သူၾကိဳက္တာလည္းသူ ့အတြက္သပ္သပ္လုုပ္စားတတ္ပါေသးတယ္ တခါတခါ)
မေန ့ကေတာ့ birding သြားဘုုိ ့စီစဥ္ထားတာေၾကာင့္ အေတာ္ဘဲ birding လုုပ္ၾကမဲ့ အေမရိကန္ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုု ႏွစ္ဆန္းတရက္ေန ့အလွုဴ မုုန္ ့ေကၽြးမယ္ဆုုိျပီး အုုန္းႏုုိ ့ေက်ာက္ေက်ာထုုိး ျပီးသယ္သြားပါတယ္။ အားေပးၾကသလားေတာ့ မေျပာနဲ ့။ သိပ္ၾကိဳက္လိုု ့တခ်ိန္လံုုး ရက္စီပီေမးခံေနရပါတယ္။ ကိုုယ္ကလည္း ကုုိယ့္ရဲ  ့ရက္စီပီ က မ်က္လံုုး နဲ ့လွ်ာ နဲ ့ခ်ိန္တာ ဂြက်က်ရယ္။ တခါတခါ သူ ့ရဲ  ့လွ်ာပါငွားရေသးတယ္။ း) ။ စာနဲ ့လည္းမွတ္မထားတတ္ဘူး။ ပ်င္းတယ္။
ေက်ာက္ေက်ာကလည္း ကုုိယ္တုုိ ့အားလံုုးလိုုလိုု ထိုုးတတ္ေနတဲ့အျပင္ အညႊန္းမွာလည္းပါေတာ့ ထုုိးနည္းမေရးေတာ့ဘူးေနာ္။ (ပ်င္းလိုု ့ပါ)။ ပုုိလွသြားေအာင္လိုု ့သာကူေစ့ပန္းေရာင္ နဲ ့အစိမ္းေရာင္ေလးေတြထဲ့လိုုက္ပါတယ္။





Birding သြားၾကရင္ က်မတုုိ ့ေတြ ကအစားအေသာက္ေတြ ကုုိ share ဘုုိ ့ယူယူသြားျပီး အခ်င္းခ်င္းေကၽြးၾကတာေပ်ာ္စရာေလးပါ။ က်မမစားဘူးတဲ့ ဘုုိစာေတြလည္း စားရျပီး သူတိုု ့မစားဘူးတဲ့ က်မရဲ  ့ျမန္မာစာေတြကုုိလည္း သူတိုု ့စားၾကရပါတယ္။ အရင္တုုန္းကေတာ့ က်မလက္ဖက္သုုပ္ယူယူသြားပါတယ္။ ဒါေပမဲ ့စားခါနီးမွေပါင္းထဲ့ရ၊ နယ္ရ နဲ ့အလုုပ္႐ွုုပ္လိုု ့ခုုေနာက္ပိုုင္းမသယ္သြားေတာ့ပါဘူ။ ဆီတိုု ့ငံျပာရည္တုုိ ့ ေမွာက္မွာစြန္းမွာလည္းေၾကာက္ရနဲ ့။ဒါေပမဲ့ သူတိုု ့ကေတာ့က်မရဲ  ့လက္ဖက္သုုပ္ကုုိ အလြန္ၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ ခုုေနာက္ပိုုင္းက်ေတာ့ ထံုုးစံအတုုိင္း ျမန္ေကာင္းသက္သာကုုိသိသြားေတာ့အဲဒါဘဲသယ္သယ္သြားပါတယ္။


အဲဒါကေတာ့ ပံုုထဲက ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ပါ။ က်မၾကိဳက္ေတာ့ အျမဲ၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္။ ေပါ့လည္းေပါ့တယ္။ စားလိုု ့လည္းေကာင္းတယ္။ အဆာလည္းေျပတယ္။ ေစ်းလည္း မၾကီးဘူး။ (တထုုတ္ကိုု၂ ေဒၚလာဘဲက်ပါတယ္)။ သယ္လိုု ့လည္းေကာင္းတယ္။ စားျပီးသြားရင္လည္း အိတ္ခံြကိုုလႊင့္ပစ္လိုုက္ရုုံပါဘဲ။ တကယ့္ျမန္ေကာင္းသက္သာပါဘဲ။သူတိုု ့ေတြကလည္း က်မမိတ္ဆက္ေပးတဲ့ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ကုုိ ၾကိဳက္လြန္းအားၾကီးလိုု ့အိတ္ခြံေတာင္းတဲ့သူကေတာင္း၊ သူတိုု ့ခ်င္းခ်င္း အိတ္ခြံပုုံ ကိုု scan ဆဲြျပီးပိုု ့ခုုိင္းသူကပိုု ့ခုုိင္း၊ ဆုုိင္လိပ္စာေမးတဲ့သူကေမး နဲ ့အဲဒါေကၽြးတိုုင္း စိတ္ေပ်ာ္ရႊင္ရပါတယ္။



 ဒီအထုုတ္ပါ။

စိတ္ေတာ့မရိွပါနဲ ့ေနာ္။ ေဖါက္လက္စဘဲရွိေနလိုု ့တံဆိပ္သိရေအာင္တင္ေပးလိုုက္တာပါ။ အက်န္ၾကီးတင္တယ္လိုု ့မထင္ပါနဲ ့ေနာ္။ မေလးစားတဲ့သေဘာ လံုုး၀မဟုုတ္ပါဘူး။
 မေန ့ကယူသြားေတာ့လည္း ဆိုုင္လိပ္စာဘဲထပ္ေမးၾကပါတယ္။ က်မက အာရွဆုုိင္တိုု ့၊ တရုုတ္ဆိုုင္တိုုင္းလိုုလိုုတုုိ ့မွာရတယ္လိုု ့ေျပာထားတာကိုုး။ တကယ္လည္းရပါတယ္။ ဘယ္နားကဆုုိင္လည္းဆုုိျပီးထပ္ေမးၾကပါေသးတယ္။


အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ေတာ္ေတာ္မိုုးခ်ဳပ္ေနပါျပီ။ ပင္လဲပင္ပန္း၊ အုုန္းႏုုိ ့ကလည္းတက္နဲ ့အရမ္းကိုုအိပ္ခ်င္ေနေတာ့တာ။
ကဲ..ႏွစ္ဆန္းမွာ က်မရဲ  ့ငွက္ၾကည့္သူငယ္ခ်င္းမ်ားနည္းတူ ဒါနေလးေျမာက္သြားေအာင္ ကူညီအားေပးသြားၾကပါဦးလိုု ့။

မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

17 comments:

  1. Delicious dessert, without doubt, I could skip a meal and eat them with coffee!!!

    ReplyDelete
  2. Thanks for cheering. I am glad that you like them. I should have put a big cup of coffee for you. :D

    ReplyDelete
  3. အရမ္းလွတာပဲ။
    စကားမစပ္ ငွက္ႀကည္႔ပဲြတဲ႕လား။
    ဒီမွာေတာ႔ ဒီရာသီက ပန္းႀကည္႔ပဲြေလ။

    ReplyDelete
  4. မေကာင္းမြန္၀င္း..
    ငွက္ၾကည့္သြားၾကတာပါ။ ပဲြမဟုုတ္ပါဘူး။ ဒီမွာ ငွက္ၾကည့္၀ါသနာရွင္ေတြအရမ္းမ်ားပါတယ္။ သဘာ၀ေတာေတာင္ေတြကိုုလည္းထိန္းသိမ္းျပီးဥယ်ာဥ္ေတြတည္ေထာင္တားေပးျပီးကားလမ္းေတြေရာက္သလိုုသန္ ့စင္ခန္းေတြလည္း ပစၥည္းအျပည့္စီစဥ္ေပးထားေတာ့ ရာသီဥတုုေကာင္းတာနဲ ့အမွ် ငွက္ၾကည့္သြားေနၾကတဲ့သူေတြေနရာအႏွံ ့ေတြ ့ေနရတာပါဘဲ။ က်မတုုိ ့အဖဲြ ့က တလတခါသြားပါတယ္။
    ဟုုတ္တယ္ ခ်ယ္ရီေတြပြင့္တာလည္းၾကည့္ခ်င္လိုုက္တာ။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. ထမင္းေျခာက္က တစ္ထုပ္ကို ၂ ေဒၚလာပဲ က်တယ္ဆိုတာ ေသေသခ်ာခ်ာ တြက္ခ်က္ၿပီးမွ ေျပာတာလို႔ ဆိုလိုခ်င္လို႔ ဂဏန္းေပါင္းစက္ပါ အနီးမွာ ခ်ျပထားတာ ထင္တယ္..၊ းD (ခင္ခင္မင္မင္ ေနာက္တာေနာ္....)

    ReplyDelete
  6. ေက်ာက္ေက်ာလည္း ၾကိဳက္၏
    ထမင္းေျခာက္လည္းၾကိဳက္၏
    မဂၤလာႏွစ္ပါ

    Baby taster

    ReplyDelete
  7. ေက်ာက္ေက်ာ လာစားပါတယ္္... ႏွစ္သစ္မွာ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ပါေစ...

    ReplyDelete
  8. အစ္မေရ ေက်ာက္ေက်ာ ေလးက စားခ်င္စရာ...
    သေရက်သြားတယ္...

    ReplyDelete
  9. ေက်ာက္ေက်ာ အရမ္းေကာင္းမဲ႕ ပံုေလးဘဲ

    ReplyDelete
  10. ေက်ာက္ေက်ာေလး စားခ်င္စရာ :)

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  11. ကိုုညီလင္းသစ္..
    သေဘာေပါက္လြယ္တယ္ေနာ္..(ျပန္ေနာက္တာေနာ္ း)...)

    ေဘဘီေရ..မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ။
    ေက်ာက္ေက်ာေရာထမင္းေျခာက္ေရာစားသြားေနာ္။ ကုုိယ့္ ေက်ာက္ေက်ာပံုုေတြတင္ေတာ့ ေဘဘီလည္း ေက်ာက္ေက်ာလုုပ္ဘူးတာသတိရလိုု ့လာၾကည့္လိုုက္ေသးတယ္။ လုုပ္နည္းေတာ့သိပ္မတူဘူး။ ပံုုကေတာ့ခပ္ဆင္ဆင္ဘဲေနာ္။

    ေရႊညာသားေလး..
    ေက်းဇူးပါ..မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ။

    ကိုုစိုုင္းမင္း..
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။

    စုုဘူးအိမ္..
    ၾကည့္ရတာ..ၾကည့္ရတာ..တကယ္စားရင္ေတာ့..း) အဟဲ..ေကာင္းပါတယ္း)

    စူးႏြယ္ေလး..
    စားခ်င္ရင္စားပါရွင္..

    ReplyDelete
  12. Ma,
    ဘုုန္းၾကီးလွဴခ်င္လိုု့ လုုပ္နည္းေလးေျပာျပေပးပါလားဟင္....
    လုုပ္ၾကည့္တာ မတုူလိုု့ပါ....
    ခင္မင္စြာျဖင့္.....

    ReplyDelete
  13. boke..ေရ..
    ကုုိယ္သံုုးထားတာကေတာ့ တယ္လီဖုုန္းတံဆိပ္အထုုတ္ေသး ၂ ထုုတ္ကိုု အုုန္းႏုုိ ့ဘူး ၂ ဘူး နဲ ့လုုပ္ထားတာပါ။ အညႊန္းေတာ့မၾကည့္မိဘူး။ မၾကည့္ဘူးဆိုုတာထက္ စာလံုုးေလးေတြကေသးလိုု ့စိတ္မရွည္တာနဲ ့ဆက္မဖတ္တာပါ။ အညႊန္းအတုုိင္းမွန္းထဲ့ၾကည့္ေပါ့ေနာ္။ ကုုိယ္ကမ်က္မွန္းနဲ ့ေရနဲနဲနဲ ့အရင္ေရာေမႊေပးပါတယ္။ ေရမမ်ားသြားေအာင္ေတာ့သတိထားပါတယ္။ အုုန္းႏုုိ ့လည္းထဲ့မွာဆိုုေတာ့ က်ဳိခ်ိန္ၾကာျပီးလူပင္ပန္းမွာစုိးလိုု ့ပါ။ ေက်ာက္ေက်ာမွုုန္ ့ေတြအားလံုုးသမသြားရင္ေတာ့စက်ဳိပါတယ္။ က်ဳိရင္းနဲ ့ဘဲသၾကားကိုုကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အရသာရတဲ့ထိထဲ့ပါတယ္။ ဆက္တိုုက္ေတာ့မကပ္သြားေအာင္ေမႊေပးပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အုုန္းႏိုု ့ဘူး ၂ဘူးေဖါက္ထဲ့ပါတယ္ကဳ်ဳိေနတဲ့အိုုးထဲကိုု။ ဆားေလးပါးပါးအရသာေလးေအာင္ထဲ့ပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ေနာက္မီးဖုုိတခုုမွာ အိုုးတခုုထဲမွာေရမ်ားမ်ားဆူေအာင္တည္ျပီးသာကူကုုိ ျပဳတ္ထားပါတယ္။ အဲဒီႏွစ္အုုိးကိုု တျပိဳင္တည္းဘဲတည္ရင္း ေက်ာက္ေက်ာကိုုေမႊေပးပါတယ္။ ေက်ာက္ေက်ာကေရသိပ္မ်ားမ်ားမထဲ့ထားေတာ့ ခဏေလးနဲ ့ဆူပါတယ္။ ဆက္ေမႊေပးျပီးပ်စ္လာတဲ့အခါက်ေတာ့ပန္းကန္ေလးထဲမွာ စမ္းထဲ့ျပီးခဏေနလိုု ့ခဲသြားတာေတြ ့ရင္အေအးခံမဲ့ဗန္းထဲကိုု ေလာင္းထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ ေက်ာက္ေက်ာရည္ နဲနဲ ခ်န္ထားျပီးေတာ့ အဲဒီအရည္ထဲကုုိ ခုုနကက်ုဳိ (ျပဳတ္)ထားတဲ ့သာကူေစ့ေတြကိုု ေကာ္ဖီစစ္နဲ ့ဆယ္ထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ သၾကားေလးနဲနဲထပ္ထဲ့ပါတယ္။ နဲနဲေပါ့သြားလိုု ့။ ျပီးေတာ့ အဲဒီသာကူပါတဲ့ေက်ာက္ေက်ာရည္ေတြကိုု ခုုနကေက်ာက္ေက်ာခ့်ည့္ထဲ့ထားတဲ့ဗန္းထဲကိုု ညီညီမ်ွမ်ွေရာက္ေအာင္ ဗန္းထဲကိုု ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ သာကူကေလးျပီး ေက်ာက္ေက်ာရည္ကလည္းအရည္ပဲျဖစ္ေနေသးေတာ့ ေအာက္ေျခကိုုေရာက္သြားမွာပါ။ မပူပါနဲ ့။ ညီညီေလးထဲ့ေပးဘိုု ့ဘဲလိုုတာပါ။ ၄၅ မိနစ္ ေလာက္ဘဲၾကာမယ္ထင္ပါတယ္။ ဒီမွာကေအးေတာ့ ခဲသြားပါတယ္။ လွီးတဲအခါက်ေတာ့ သာကူေတြက ေအာက္ဘက္မွာ ျပင္လိုုက္ေလးျဖစ္ေနပါလိမ့္မယ္။ ေက်ာက္ေက်ာခဲသြားမွအေပၚကတထပ္တင္ရင္လည္း ရမယ္ထင္ပါတယ္။ ကုုိယ္ကေတာ့ အခ်ိန္မေပးခ်င္ေတာ့ အဲဒီလိုုဘဲလုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ သာကူကိုုတခါထဲေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲထဲ့ျပီး ေလာင္းထဲ့အေအးခံရင္လည္းရႏုုိင္မယ္တင္ပါတယ္။ ေနာက္တခါ အဲဒီလိုုစမ္းၾကည့္လိုုက္ပါဦးမယ္။ ေရေႏြးတအိုုးလည္းအဆင္သင့္တည္တားပါတယ္။ ကုုိယ္အဆင္သင့္မျဖစ္ခင္ပ်စ္သြားရင္ ေရေႏြးေရာႏုုိင္ေအာင္လိုု ့ပါ။ ခုုေလာက္ဆုုိ သိပ္အကူအညီမျဖစ္ေပမဲ့ သေဘာေပါက္မယ္ထင္ပါတယ္။ အုုန္းႏိုု ့ဘူးတခ်ဳိ ့ကမေကာင္းပါဘူး။ က်မအထင္ ဆန္မွုုန္ ့ေတြေရာထားတယ္လိုု ့ထင္ပါတယ္။ အုုန္းႏုုိ ့ဘူးေကာင္းတာေရြးသံုုးဘိုု ့လိုုပါတယ္။ ဒါမွကုုိယ္တိုု ့ျမန္မာေတြၾကိဳက္တဲ့ အုုန္းႏုုိ ့ေက်ာက္ေက်ာမ်ဳိးရမွာပါ။

    မရွင္းရင္လည္းထပ္ေမးႏုုိင္ပါတယ္။ အားမနာပါနဲ ့ေနာ္။ ေနာက္ဆုုိရင္ေတာ့သတိေလးထားျပီးအခ်ဳိးအဆေတြမွတ္ၾကည့္ဘိုု ့ၾကိဳးစားပါမယ္။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  14. ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္ မအိုင္အိုရာ....
    ေမးျပီး အလုုပ္မ်ားလြန္းေနလိုု့ ခုုမွလာၾကည့္ရတာပါ...
    ၾကိိုးစားျပီးလုုပ္ၾကည့္ပါ့မယ္ ....

    ReplyDelete
  15. I would like to invite you all to come and listen Myanmar Music Online. I have a lot Myanmar Songs and Myanmar Mp3 collected on my site.

    Myanmar Online Music: http://www.myanmaronlinemusic.com/

    Thanks a lot!!

    ReplyDelete
  16. ၀ုတ္တယ္ဗ်ဳိ. ၀ုတ္တယ္။အုန္.ႏို.ဘူးတခ်ဳိ.မေကာင္းဘူးဆိုတာ သိပ္သိပ္ဟုတ္။
    ယိုးဒယားကလာတဲ. အုန္.ႏို.ဘူးတိုင္းမေကာင္းဘူး။ အိမ္ကေယာက်ၤားကို၀ယ္ခိုင္းလိုက္ရင္ သူက အုန္းႏို.ဘူးျဖစ္ျပီးေရာ၀ယ္လာေရာ။ ေကာင္းတဲ.တံဆိပ္ကိုေသခ်ာျပျပီးမွာမွ ရတယ္။
    သာကူနဲ.ေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလးအတြက္လဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  17. အမည္မေဖၚသူေရ..
    ဒီေလသံကိုုရင္းႏွီးေနသလိုုဘဲ။ ဘယ္သူမ်ားပါလိမ့္။
    ဟုုတ္တယ္။ အုုန္းႏုုိ ့မေကာင္းတဲ့ဘူးဆုုိ ေက်ာက္ေက်ာနဲ ့ကိုုအနံ ့အရသာမတူဘူးေနာ္။

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။