Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Monday, February 28, 2011

ပုုဇြန္ဆီျပန္၊ ငါးေလးခ်ဥ္ေၾကာ္၊ မုုန္ညင္းေၾကာ္ နဲ ့ ေဂၚဖီ၊ မွုုိေျခာက္ဟင္းခ်ဳိ




ပုုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း။

ပုုဇြန္ကိုု ေခါင္းျဖတ္ထားတဲ့ frozen ေတြကိုု လံုုး၀မၾကိဳက္ပါဘူး။ အဲဒီပုုဇြန္ေတြ ကျမန္မာျပည္မွာတုုန္း ကတခါတခါ မွား၀ယ္လာတတ္တဲ့ ျမီးနီ ေခၚ ပင္လယ္ပုုဇြန္ေတြနဲ ့ဆင္ျပီး သူ ့ရဲ  ့အနံ ့ကုုိေရာအရသာကိုုေရာ က်မမၾကိဳက္ပါဘုူး။ ဒါေၾကာင့္ စားခ်င္ျပီး အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ ေခါင္းပါတဲ့ ပုုဇြန္ကုုိ ဘဲအလုုပ္႐ွုုပ္ခံျပီးလုုပ္စားပါတယ္။

ပုုဇြန္ကိုုေခါင္းခြံခြါ ျပီးရင္ ေက်ာကိုု ကတ္ေက်းနဲ ့အသားပါေအာင္ ခဲြလိုုက္ျပီး သူ ့ရဲ  ့အညစ္အေၾကးေၾကာကိုု ဖယ္ထုုတ္လုုိက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေျခေတြျဖဳတ္၊ ေခါင္းထဲက အညစ္အေၾကးကိုု ထုုတ္ပါတယ္။ မမ ကိုုလည္းသိပ္သတိရပါတယ္။ ရန္ကုုန္မွာ မမဘဲ လုုပ္ပါတယ္။ ကိုုယ္ကကိုုယ္လုုပ္ခ်င္တာေတြ လုုပ္ေပမဲ့ ပုုဇြန္ကအနံ ့သိပ္စဲြလုုိ ့ေတာ္႐ံုုနဲ ့မလုုပ္ပါဘူး ၾကိဳက္ေပမဲ့။ ျပီးရင္ ဆားရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္ ဆႏြင္းရယ္ နဲ ့နယ္ထားျပီး ခဏထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီနဲ ့ဆီသတ္ျပီး ၾကက္သြန္နဲနဲႏြမ္းရင္ အခုုန ကျဖဳတ္ထားတဲ့ ေျခေထာက္ ေတြကုုိ blender နဲ ့ေျခထားတာေတြကိုု ေရနဲနဲ နဲ ့စစ္ယူပါတယ္။ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ပုုဇြန္ဟင္းထဲထဲ့တာမၾကိဳက္လိုု ့မထဲ့ပါဘူး။)အဲဒီအရည္ေတြ အရင္ထဲ့ျပီး ပြက္ေနမွ ပုုဇြန္ေတြကိုု ထဲ့ျပီးဆီျပန္ေအာင္တယ္ပါတယ္။

ကုုိယ္က ပုုဇြန္သိပ္မာသြားရင္ ဟင္းက်န္နဲ ့တူလိုု ့သိပ္ၾကာၾကာ မခ်က္ခ်င္ပါဘူး။ ေပ်ာ့ျပီးထုုတ္ထုုတ္ေလးျဖစ္ေနတာၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္ ့အရည္ကိုု အရင္ထဲ့တာပါ။ သိပ္မမာသြားမွ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခ်က္ထားတဲ့ အရသာကုုိ ရတယ္လုုိ ့ထင္ပါတယ္။ (ဂ်ီးသိပ္မ်ားတယ္ေနာ္။)




ငါးေလးခ်ဥ္ေၾကာ္။

ရန္ကုုန္ကပိုု ့ေပးလိုုက္လိုု ့သိပ္ေပ်ာ္ေနတာေလ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ပါးပါးနဲ ့ခပ္မ်ားမ်ားေလးလွီးထားတာေတြကိုု ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွုုန္ ့ေလးထဲ့ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္တုုန္းမွာ ဆားေလးပါးပါးထဲ့ပါတယ္။ ျပီးေတာ့နဲနဲေလးႏြမ္းသြားရင္ ငါးခ်ဥ္နဲ ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ျငဳတ္သီးစိမ္းေတြကိုု ထဲ့ပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္အရမ္းမေၾကသြားေအာင္ အသာေလးေမႊျပီး ခဏေနရင္ နံနံပင္အုုပ္ျပီးခ်လိုုက္႐ုုံပါဘဲ။ ပင္စိမ္းတိုု ့၊ ရွမ္းနံနံတိုု ့နဲ ့လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ထမင္းျဖဴေလးနဲ ့သိပ္လိုုက္ျပီး သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္ရွင္။

 


မုုန္ညင္းေၾကာ္ ကိုု ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဆီသတ္ျပီး ခ႐ုုဆီရယ္ ၾကက္သားမွုုန္ ့ရယ္နဲ ့သိပ္မႏြမ္း သိပ္မစိမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါတယ္။














 ဟင္းခ်ဳိကိုုေတာ ့၀က္ၾကိတ္သား၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုုန္၊ ၾကက္သြန္နီ နဲနဲ နဲ ့နဲနဲက်ေအာင္တယ္ျပီးမွ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ အသင့္ေရစိမ္ျပီးသား မွုုိေျခာက္ နဲ ့ေဂၚဖီေလးထဲ့ပါတယ္။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဖံေလးေျဖာက္ေျဖာက္လည္းထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ တစ္ခ်ိန္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထုုထားတာေလးထဲ့အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ျငဳတ္ေကာင္းမွုုန္ ့ေလးထဲ့လိုုက္ရင္ ဟင္းခ်ဳိနံ ့ေလးက ေမႊးတက္ျပီးစားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္လာမွာပါ။












3 comments:

  1. ညီလင္းသစ္February 28, 2011 at 3:47 AM

    ပုဇြန္ခ်က္တဲ့ အဲဒီ စည္းမ်ဥ္းေတြကို ကုိယ္ဘယ္ေလာက္ လိုက္နာခဲ့လဲလို႔ ျပန္ေမးၾကည့္မိတယ္၊ :D မုန္ညင္းေၾကာ္က စိမ္းေနတာပဲ၊ အ႐ြက္ေတြကို အစိမ္းေရာင္မပ်က္ ေၾကာ္ထားရင္ သေဘာက်တယ္...။

    ReplyDelete
  2. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)February 28, 2011 at 7:00 AM

    ဟင္
    ဟင္းေတြက မၾကိဳက္တာလည္း တစ္ခုမွမပါဘူး
    ပုဇြန္ၾကိဳက္တဲ႕သူကို ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္းက လက္ယပ္ေခၚေနျပန္ျပီ။။ ငါးကေလး ခ်ဥ္လဲၾကိဳက္ ဒီေန႕ေတာင္ အိမ္က ငါးခ်ဥ္ပို႕လိုက္လို႕ ေပ်ာ္ေနတာ ဟိဟိ
    ဟင္းခ်ိဳေရာ မုန္ညင္းေၾကာ္ေရာ ၾကိဳက္တယ္
    အၾကိဳက္ဆံုးက ပုဇြန္ (အေကာင္းမၾကိဳက္ရွာပါဘူး ) း)

    ReplyDelete
  3. ကိုုညီလင္းသစ္
    အဲဒါစည္းမ်ဥ္းေတြဆိုုရင္ေတာ့၊ က်မေသခ်ာလိုုက္နာတာကေတာ့ ေက်ာနဲ ့ေခါင္းကအညစ္အေၾကးကိုု ဖယ္ျပီးစားတာပါ။ မခ်က္ခင္ဘဲျဖစ္ျဖစ္၊ အခြံမခၽြတ္ဘဲ အေကာင္လိုုက္ေၾကာ္တာဘဲျဖစ္ျဖစ္ :D ။ ေျခေထာက္ေတြကုုိ ၾကိတ္၊ေထာင္းျပီး စစ္ယူထားတဲ့ အရည္ကိုုထဲ့ရင္ အႏွစ္က အုုန္းဆီဥေလးေတြတက္သလိုုမ်ဳီးျဖစ္လာျပီး ပုုိစားေကာင္းပါတယ္။ သူကအဲဒီလုုိခ်က္တာပုုိၾကိဳက္ေတာ့ ဒီစည္းမ်ဥ္းကိုု လုုပ္ရတာပ်င္းေပမဲ့ လိုုက္နာျဖစ္ေနပါတယ္ အခ်ိန္ရရင္။ (ကုုိယ္လည္းပိုုၾကိဳက္ပါတယ္ေလ)
    က်မလညး္ အရြက္ကိုု အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေအာင္ ေၾကာ္တာ သေဘာက်တယ္။

    ေခ်ာေရ..
    ဒါဆိုု အေပ်ာ္ခ်င္းတူေနျပီေပါ့ေနာ္။
    အၾကိဳက္ဆံုုးက ပုုဇြန္ဆိုုရင္ အၾကိဳက္သာသံုုးေဆာင္သြားပါကြယ္။

    Iora

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။