၂. ထမနဲ နဲ ့ေကာ္ဖီျပင္းျပင္း
၃. ဆီထမင္း နဲ ့ ငါးေျခာက္ေၾကာ္
၄. အာလူး ပူရီ
၅. အာလူးပူရီ အတြက္ ဗယာေၾကာ္
အာလူးဟင္း
ဖက္ထုုတ္ရြက္ ကုုိ ေၾကာ္ထားတဲ့ ပူရီ
၆. ဆင္းဒြစ္ခ်္
၇. တိုုဖူးသုုတ္
၈. မုုန္ ့ဟင္းခါး
၉ . အာပူလွ်ာပူ
၁၀. ၾကာဇံခ်က္
၁၁. တိုုဖူးသုုတ္ နဲ ့ထမင္း
၁၂. ဘယ္ဘက္ ကတိုုဖူးသုုတ္၊ ညာဘက္ က ေခါက္ဆြဲသုုတ္
၁၃. ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြသုုတ္
၁၄. ဘူးသီးေၾကာ္ နဲ ့ ထမင္းဆီဆမ္း
၁၅. Tiny sandwich with cheese and veggie
၁၆. မုုန္ ့ဟင္းခါး
၁၇. သိပ္မၾကိဳက္ တဲ့ ဘုုိစာ
ကိုုယ့္အတြက္ ၾကက္ဥက အက်က္
၁၈. တိုုဖူးေၾကာ္ နဲ ့ ေရာသုုတ္တဲ့ တိုုဖူးသုုတ္ (ဒီတိုုဖူးက ကိုုယ္တိုုင္ လုုပ္တာ၊ က်န္တဲ့ တိုုဖူးေတြ က သူငယ္ခ်င္းေပးတာပါ)
အခု ဒီပို႔စ္ကို ဖတ္ေနတဲ့အခ်ိန္က ေန႔လယ္ျဖစ္ေနၿပီ၊ အခုေလးတင္ပဲ ေန႔လယ္စာ စားၿပီးတယ္၊ ဒါေပမယ့္ အဲဒီ မနက္စာေတြကို သြားရည္က်တုန္း...၊ အကုန္လံုး စားခ်င္စရာေတြ ခ်ည္းပဲ..။
ReplyDeleteအကုုန္လုံး သာစားသြားပါ၊ အဲဒါေတြသာ တစ္ခုုခ်င္းတင္ေနရင္ ေတာ္ေတာ္တင္ရမယ္။ စာေရးရမွာလည္း သိပ္စိတ္မပါေသးေတာ့ ႐ုုိက္ထားတဲ့ အထဲက တခ်ဳီ ့ပံုု ေတြတင္လိုုက္တာပါ။
ReplyDeleteဒီလိုုလုုပ္ပါလား..ညစာမစားခင္ တစ္ခါထပ္ၾကည့္လိုုက္ပါလား ပိုုဆာသြားေအာင္ေလ။ :D
အား ရက္စက္ပါ႕
ReplyDeleteဘယ္ကတည္းက ခ်က္ျပီး သိမ္းထားတာတုန္း
တစ္ခါတည္း လုပ္နဲ႔ေလ။
တစ္ရက္ကို တစ္ခုေလာက္နဲ႔အတူ လုပ္နည္း ခ်က္နည္းေလးနဲ႔ တင္ေပးရင္ ပိုမေကာင္းပါလားေနာ္။ လူကိုႏွိပ္စက္တယ္
မၾကိဳက္တာလည္း တစ္ခုမွ မပါဘူး။ ကုလားစာ ျမန္မာစာ ဘိုစာ ဘာစာမဆို အကုန္ၾကိဳက္
ဟိ အစားအေသာက္က လူနဲ႕တည္႕တယ္ေလ
ဟုတ္ဘူးလား
မနက္စာေတြက တကယ္႔ကို ရွယ္ေတြခ်ည္းဘဲ
အိုး အျပင္မွာ တကယ္စားလိုက္ရလို႕ေတာ႕ ဇူစကာ ပုဏၰားလို႔ ဗိုက္ကြဲခ်င္ ကြဲပါေစေတာ႕ စားဦးမွာ
ေကၽြးမွာလား း)
ေခ်ာေရ..
ReplyDeleteစိတ္ကူးေပါက္တိုုင္း ႐ိုုက္ထားခဲ့တဲ့ပုုံေတြေလ။ ခ်က္နည္းေလးေတြက သိပ္လည္းမဆန္းဘူးထင္လိုု ့ရယ္၊ ေရးရမွာလည္းနဲနဲပ်င္းလိုု ့ရယ္ေၾကာင့္မေရးျဖစ္တာပါ။ ကိုုယ့္ကိုုအစားအေသာက္လုုပ္ရင္ လက္ၾကီးတယ္လုုိ ့ေျပာၾကတယ္။ ဟုုတ္တယ္ အဲဒါေၾကာင့္လုုပ္ျပီးရင္ စားမဲ့သူေမွ်ာ္ေနတာ။ စားမယ္ဆိုုလုုိ ့ကေတာ့ ေကၽြးျပီးသားဘဲေနာ္။ သတိသာထား။
very nice dishes. what brand do you use to make the puri. is the round wonton skin. very good short cut. thanks.
ReplyDeleteKhinU Khine,
ReplyDeleteI don't remember the brand. Yes, it is the round wonton skin. Actually, a friend of mine told me to make with the wonton skin. After making it I like that idea too. I don't see much difference.
thanks for visiting.
အစ္မ.. ဖက္ထုပ္ရြက္ကို ေၾကာ္ရင္ ပူရီျဖစ္သြားတာလား.. ထူးဆန္းတယ္.. ေၾကာ္ၾကည့္ဦးမွ.. ျဖစ္ရင္ေတာ့ ရွယ္ဘဲ.. မဟုတ္ရင္ ပူရီလွိမ့္ရတာ မလြယ္ဘူး..
ReplyDeleteသဥ္ဇာေရ...
ReplyDeleteဖက္ထုုပ္ရြက္ကုုိဆီမ်ားမ်ားနဲ ့ေၾကာ္လိုုက္ရင္ ပံုုထဲကအတိုုင္း ပူရီနဲ ့ေတာ္ေတာ္တူပါတယ္။ မြမြေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ ပူရီျဖစ္သြားသလားဆိုုေတာ့...သိပ္ဇီဇာမေၾကာင္တဲ့သူဆုုိရင္ေတာ့ျဖစ္တယ္လိုု ့ေျပာမယ္ထင္ပါတယ္။ ပူရီအတြက္ေပးရတဲ့ အခ်ိန္နဲ ့စာရင္ေတာ့ short cut မိုု ့လိုု ့ကိုုယ္ေတာ့တခါလုုပ္ တခါသေဘာက်သြားပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းေျပာတုုန္းက ကုုိယ္လည္းအဲဒီေလာက္တူမယ္လိုု ့မထင္ခဲ့မိဘူး။ လုုပ္စားမိမွ နည္းလမ္းရသြားတာ။ ေၾကာ္ရင္လည္းအရမ္းျမန္တယ္။ ရွယ္ဘဲ ရွယ္ဘဲ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
Iora
မနက္စာေလးေတြ ေငးၿပီး စားခ်င္လိုက္တာကြယ္။ ခုတေလာ အိပ္ရာထ ေနာက္က်တာနဲ ့ေကာင္းေကာင္းေတာင္ လုပ္မစားႏိုင္ဘူး။
ReplyDeleteစံုေနတာပဲ။ အသုတ္ နဲ ့အေၾကာ္စံုေတြ အၾကိဳက္ဆံုးပဲ :)
ညယံေျပာတာနဲ ့ကုုိယ္လည္း ပံုုေတြျပန္ၾကည့္ျပီး ဟိုုဟာစားခ်င္သလိုု ဒီဟာစားခ်င္သလိုုနဲ ့...း)
ReplyDeleteကိုုယ္လည္း ခုုတေလာ ၾကံဳရာစားေနရတယ္။
အုုိင္အိုုရာ