Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Saturday, February 19, 2011

ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္၊ သေဘၤာသီးသုုပ္၊ ငါးေျခာက္ဖုုတ္၊ မရမ္းသီးေထာင္း နဲ ့ မယ္ဇလီရြက္ဟင္းခ်ဳိ


ၾကက္သားကိုု ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့၊ ငံျပာရည္ ၊ မဆလာ နဲ ့တညႏွပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ (မအားလိုု ့ပါ၊) ၂ နာရီ၊ ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္လည္း ရပါတယ္။ ဒီကၾကက္သားေတြ ကႏုုေတာ့ ႏူးလြယ္ပါတယ္။ ခ်က္တဲ့အခါမွာ ေတာ့ ျငဳတ္သီးမွုုန္ ့၊ ၾကက္သြန္ျဇဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ၾကိတ္ထားတာေတြကိုု ေသေသခ်ာခ်ာ ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္တဲ့ အခ်ိန္မွာ ဇီယာေလးလည္း ထဲ့ပါတယ္။ အားလံုုးေတာ္ေတာ္ေလး က်က္လာေတာ့ မွ ခရမ္းခ်ဥ္ သီး အေစ့ထုုတ္ ျပီး စိတ္ထားတာေတြထဲ့ ပါတယ္။ အနံ ့တအားျပင္းျပင္း မလိုုခ်င္လိုု ့ ကရေ၀းတုုိ ့၊ သစ္ဂ်ပိုုးတိုု ့မထဲ့ပါဘူး။ ကုုလားေလးမဆလာေတာ့ ထဲ့ ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကုုိ ေၾကေအာင္ေမႊေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ဆား နဲ ့ ငံျပာရည္ နဲ နဲ စီ အႏွစ္ထဲ ကိုု ထဲ့ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကတဲ့ အခ်ိန္ မွာ ၾကက္သားေတြ ထဲ့ ပါတယ္။ ဆီျပန္တဲ့ အထိ လံုုးလိုုက္ပါတယ္။ ဆီျပန္ေတာ့ မွ ေရဆူျမဳတ္ေန ေအာင္ထဲ့ ျပီး မီးနဲနဲ နဲ ့ ဆီျပန္တဲ့ အထိ ေတာ္ေတာ္ ၾကာၾကာ တည္ထားလိုုက္ပါတယ္။ အႏွစ္ေတြ မတူးသြားေအာင္ ေတာ့ မၾကာခဏ သာသာေလး ေမႊေပးရပါတယ္။ ဆီျပန္တဲ့ အခ်ိန္ မွာ မဆလာ ေလး ထပ္အုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ပါတယ္။ အလွဴတိုု ့၊ ဧည့္သည္ေကၽြးဖိုု ့တုုိ ့အတြက္ တင့္တယ္တဲ့ ပံုုစံေလးပါ။ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့ ႏွပ္ ထားလိုု ့ မ်ားမ်ားစားေပမဲ့ လည္းမအီသြားပါဘူးရွင္။




သူငယ္ခ်င္း က သေဘၤာသီး ျခစ္ေနတာ စိတ္မရွည္ လိုု ့ ပါးပါးေလးေတြ ဆက္လွီးေပးပါတယ္။ ထုုိင္းစတိုုင္နဲနဲ နဲ ့ ကိုုယ့္စတိုုင္ ေပါင္းျပီး ကိုုယ္သေဘာက်သလိုု သုုတ္ပါတယ္။ (I am the boss for what I cook. Right?) ျငဳတ္သီးစိမ္း အစိမ္း နဲ ့ အနီ ကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ ေရာ ၾကိတ္ပါတယ္။ ထညက္ ကုုိ ေရေႏြးေလး နဲနဲထဲ့ ျပီး microwave ထဲ 30 second ေလာက္အပူေပးျပီး ေၾကေအာင္လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ မွ ၾကိတ္ထားတဲ့ ျငဳတ္သီး ေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြရယ္ ေပါင္းထဲ့၊ ငံျပာရည္ ထဲ့ သံပုုရာရည္မ်ားမ်ာ ညွစ္ထဲ့ျပီး ခ်ုုိ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ျပင္းျပင္းေလး လုုပ္ ျပီး သေဘၤာသီးထဲ ထဲ့၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္ နဲ ့ ရွမ္းနံနံ ထဲ့ ျပီးခရင္းသိုု ့ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္း နဲ ့ေမႊပါတယ္။ က်မ အသုုပ္သုုတ္ရင္ လည္း ျဖစ္ႏိုုင္ရင္ လက္အိတ္ နဲ ့နယ္ရတာသေဘာက်ပါတယ္။ က်မ သုုတ္တာ စားတဲ့ သူေတြလည္း စိတ္ရွင္း၊ က်မလည္း လက္မ နံ၊ ကိုုယ္သုုတ္တာ မ်ားရြံေနမလားလိုု ့စိတ္မပူရ၊ တခ်က္ခုုတ္သံုုးခ်က္ျပတ္ေပါ့။

သေဘၤာသီးသုုတ္

 ရန္ကုုန္ ကပိုု ့လုုိက္တဲ့ ကကူရံ  ငါးေျခာက္ဖုုတ္ နဲ ့ သိပ္ ကိုုသေဘာက်ေနပါတယ္။ 


 ဒါလည္း ရန္ကုုန္က ပုုိ ့လိုုက္တဲ့ မရမ္းသီးေထာင္း၊ (သိပ္ေပ်ာ္ေနတာ)



မယ္ဇလီရြက္ဟင္းခ်ဳိပါ။ ထိုုင္းက ပုုလင္းနဲ ့လာတာကိုု ၾကက္ေျခေထာက္ရယ္၊ ပုုဖြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ရယ္ နဲ ့ ခ်က္ထားတာပါ။ ခါးသက္သက္ေလး မိုု ့လိုု ့သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။

မယ္ဇလီရြက္ဘူးပါ။ ပုုလင္းလိုု ့ေျပာမွမွန္မယ္ထင္တယ္။

 

သရက္သီးကင္းေလးလည္း ရန္ကုုန္ က ပိုု ့ေပးလိုုက္ လိုု ့သုူငယ္ခ်င္း ေပးထားတဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္ ပါ heat ျပီးတဲြစားလိုုက္ ပါေသးတယ္။ မနက္ဖန္ ေတာ့ ေသြးေတြမ်ား တုုိးေနမလားဘဲ။(ေတာ္ေသးတယ္။မတိုုးဘူး)


စိတ္တိုုင္းက် သံုုးေဆာင္သြားပါဥိးေနာ္။
Thanks for visiting. Happy reading!

Iora

9 comments:

  1. စားခ်င္လိုက္တာ ေတာက္(သေရက်သံ)
    ခုေတာ့ မစားႏိုင္တဲ့ဘ၀ ေရာက္ေနတယ္ း(
    မယ္စလီရြက္က အ့ဲမွာ ေစ်းေပါတယ္ေနာ္
    ဒီမွာေတာ့ ၁.၅၉ ေပးရတယ္

    ReplyDelete
  2. ေနမေကာင္းဘူးဆိုုလိုု ့ စိတ္ေတာင္မေကာင္းဘူး။ ေနေကာင္းေတာ့စားေနာ္။
    တ႐ုုပ္ဆိုုင္က၀ယ္တာေလ။ ဒို ့ကေစ်းႏွုုန္းေတြ သိပ္မမွတ္မိဘူး၊ ပိုုက္ဆံေပါလိုု ့ေတာ့မဟုုတ္ဘူး၊ ဦးေႏွာက္မေကာင္းတာ။ ကိုုယ္ေစ်းႏွုုန္း ေျပာရင္ လဲြျပီသာမွတ္၊

    ReplyDelete
  3. Waow...တကယ့္ကို စားပြဲက မထစတမ္း စားလိုက္ခ်င္တဲ့ ဟင္းပြဲေတြ ခ်ည္းပဲ..၊ သေဘၤာသီးသုတ္ကို စိတ္ဝင္စားတယ္၊ မယ္ဇလီ ပုလင္းကိုလည္း ခဏခဏ ေတြ႔ဖူးေပမယ့္ အခုမွပဲ 'ေၾသာ္, မယ္ဇလီဆိုတာ သူကိုး' ျဖစ္သြား ေတာ့တယ္...။ :D

    ReplyDelete
  4. သေဘၤာသီးသုပ္ေလးစားခ်င္တယ္။ မရမ္းသီးေထာင္း ျမင္ေတာ႔ မထိန္းႏိုင္ေတာ႔ဘူး။ သြားရည္ေတာင္က်ခ်င္လာၿပီ။ အႀကိဳက္ေတြခ်ည္း လာေတြ႕ေနတယ္။

    ReplyDelete
  5. ကိုုညီလင္းသစ္ေရ..မထစတမ္းစားေၾကးဘဲေနာ္.
    သေဘၤာသီးသုုတ္ကိုု စိတ္၀င္စားရင္လည္း ယူသြားေပေတာ့..သေဘၤာသီးကက်န္ေနေသးေတာ့ မ်ားမ်ားစားမဲ့သူရွိေလ ေကာင္းေလဘဲ.. (ဟဲဟဲ)"ဟုုတ္ကဲ့ .. မယ္ဇလီဆိုုတာသူပါဘဲရွင္" :D

    ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး...
    ၾကည့္ရတာ..ဒိုု ့လိုုဘဲ..ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကိဳက္ပံုုဘဲ။ စိတ္မထိန္းထားပါနဲ ့..ၾကိဳက္တာသာ သံုုးေဆာင္သြားပါေနာ္။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ
    Iora

    ReplyDelete
  6. အားက်လိုက္တာကြယ္၊စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပါဘဲ။သေဘၤာသီးသုုတ္၊
    ငါးေျခာက္ဖုုတ္နဲ႔မရမ္းသီးေထာင္းေတြႏႈိက္စားသြားတယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  7. ေငြစႏၵာ (လမင္းေလး) ေရ..
    ကိုယ္လည္း အဲဒီငါးေျခာက္ဖုုတ္ နဲ ့ မရမ္းသီးေထာင္းမစားရတာ ၾကာေပါ့။ သယ္လာေပးတဲ့ သူငယ္ခ်င္းကိုု အရမ္းေက်းဇူးတင္ေနတာ။ သူမသယ္လာေပးရင္ စားရမွာ မဟုုတ္ဘူး။
    စားပါ စားပါ ၾကိဳက္သေလာက္စားပါေနာ္။
    ခင္မင္ေလးစားေသာ
    Iora

    ReplyDelete
  8. ဘုရားေရ
    ဟင္းေတြ ေကာင္းလွခ်ည္႕
    မၾကိဳက္တဲ႔ဟင္းလည္း တစ္ခုမွ မပါဘူး
    ခုေနမ်ား စားလိုက္ရရင္ ထမင္း ဘယ္ႏွပန္းကန္ ကုန္မယ္ေတာ္င မခန္႔မွန္းႏိုင္ဘူး
    သိပ္ ဆာေနတာ
    ဟင္းေတြၾကည္႕ျပီး ဗိုက္က အသံျမည္လာတယ္
    ေတာ္ျပီ
    ရွိတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ဘဲ စားေတာ႕မယ္
    ဟင္းမခ်က္စားျဖစ္တာ ၾကာျပီေလ

    ReplyDelete
  9. ေခ်ာ ေရ..
    ရန္ကုုန္က ပိုု ့ထားလိုု ့..အဲဒီေလာက္စိုုေျပေနတာ။ ႏိုု ့မိုု ့ဆိုုရင္ၾကက္သား၊ ၀က္သား၊ ငါး၊ အခ်ိန္ရရင္ ပုုဇြန္ခ်က္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ဆိုုလည္း မုုန္ညင္းမ်ဳိးစံုု နဲ ့ျပီးေနရသေလာက္ဘဲ။
    Hunger is good meal ဆိုုေတာ့ ၾကက္ဥေၾကာ္ နဲ ့စားလဲေကာင္းမွာပါ ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ဆိုုရင္ေလ။
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
    ခင္မင္ေလးစားေသာ
    Iora

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။