Welcome to my blog - Mingalar bar
ပဲပုပ္ေစ့ကို အဲလိုေလးျဖစ္ေအာင္ ဘယ္လိုေၾကာ္တာလဲဟင္.. ပံုေလးၾကည့္ျပီး ခ်က္စားခ်င္လို႔.. :)
Sunny..ေရဒါခ်က္တာလြယ္ပါတယ္..႐ိုုး႐ိုုးပါဘဲ။ ၾကက္သြန္နီကိုု ေသးေသးႏုုပ္ႏုုပ္လွီး၊ အျဖဴကိုုမညက္တညက္ထုု၊ ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွုုန္ ့နဲ ့ဆီသတ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးထဲ့ခ်င္ရင္ တစိပ္ သိုု ့ေသးရင္ တျခမ္းေလာက္ထဲ့။ (အႏွစ္ဟင္းလိုုခ်က္တာမဟုုတ္လိုု ့အမ်ားၾကီးမလိုုပါဘူး။) ဆီသတ္တဲ့ ထဲကုုိ ပဲပုုပ္ေစ့ကေပါ့ရင္ ဆားေလးနဲနဲထဲ့။ ျပီးေတာ့ပဲပုုပ္ထဲ့။ သိပ္မေျခာက္သြားေအာင္ ေရေလးနဲနဲေလးထဲ့။ ခပ္စိုုစိုုျဖစ္ေနတုုန္းမွာ ျငဳတ္သီးစိမ္းညွပ္ထားတာထဲ့။ ေရေလးလည္း ေျခာက္ ျငဳတ္သီးစိမ္းလည္း စိမ္းစိမ္းေလးနဲ ့က်က္။ မခ်ခင္နံနံပင္အုုပ္။(ဒီမွာေတာ့ပဲပုုပ္ကအိေနေတာ့ႏူးေအာင္ခ်က္စရာမလိုုပါဘူး။ မာရင္ေတာ့ ေထာင္းရင္ေထာင္း ေရနဲနဲပိုုထဲ့ ျပီးအိေအာင္တည္ရင္တည္ပါ။)ဒီပံုုမွာ ခ်က္ထားတဲ့ပဲပုုပ္ က ဂ်ပန္ပဲပုုပ္ပါ။ နသိုု လိုု ့ေခၚတယ္ထင္ပါတယ္။ ကိုုရီးယားကလည္းလာပါတယ္။ ကိုုရီးယားလည္းေကာင္းပါတယ္။
ေက်းဇူးပါ မမ.. :)
မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။
ပဲပုပ္ေစ့ကို အဲလိုေလးျဖစ္ေအာင္ ဘယ္လိုေၾကာ္တာလဲဟင္.. ပံုေလးၾကည့္ျပီး ခ်က္စားခ်င္လို႔.. :)
ReplyDeleteSunny..ေရ
ReplyDeleteဒါခ်က္တာလြယ္ပါတယ္..႐ိုုး႐ိုုးပါဘဲ။
ၾကက္သြန္နီကိုု ေသးေသးႏုုပ္ႏုုပ္လွီး၊ အျဖဴကိုုမညက္တညက္ထုု၊ ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွုုန္ ့နဲ ့ဆီသတ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးထဲ့ခ်င္ရင္ တစိပ္ သိုု ့ေသးရင္ တျခမ္းေလာက္ထဲ့။ (အႏွစ္ဟင္းလိုုခ်က္တာမဟုုတ္လိုု ့အမ်ားၾကီးမလိုုပါဘူး။) ဆီသတ္တဲ့ ထဲကုုိ ပဲပုုပ္ေစ့ကေပါ့ရင္ ဆားေလးနဲနဲထဲ့။ ျပီးေတာ့ပဲပုုပ္ထဲ့။ သိပ္မေျခာက္သြားေအာင္ ေရေလးနဲနဲေလးထဲ့။ ခပ္စိုုစိုုျဖစ္ေနတုုန္းမွာ ျငဳတ္သီးစိမ္းညွပ္ထားတာထဲ့။ ေရေလးလည္း ေျခာက္ ျငဳတ္သီးစိမ္းလည္း စိမ္းစိမ္းေလးနဲ ့က်က္။ မခ်ခင္နံနံပင္အုုပ္။
(ဒီမွာေတာ့ပဲပုုပ္ကအိေနေတာ့ႏူးေအာင္ခ်က္စရာမလိုုပါဘူး။ မာရင္ေတာ့ ေထာင္းရင္ေထာင္း ေရနဲနဲပိုုထဲ့ ျပီးအိေအာင္တည္ရင္တည္ပါ။)
ဒီပံုုမွာ ခ်က္ထားတဲ့ပဲပုုပ္ က ဂ်ပန္ပဲပုုပ္ပါ။ နသိုု လိုု ့ေခၚတယ္ထင္ပါတယ္။ ကိုုရီးယားကလည္းလာပါတယ္။ ကိုုရီးယားလည္းေကာင္းပါတယ္။
ေက်းဇူးပါ မမ.. :)
ReplyDelete