Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Friday, February 11, 2011

ျမန္ေကာင္းသက္သာ ငါးအိုုးကင္းပူတိုုက္ နဲ ့ ကညြတ္အိုုးကင္းပူတိုုက္ သိုု ့မဟုုတ္ BBQ မက်အေၾကာ္မက်

တခါတခါ ညဘက္ေတြ သိပ္ rich ျဖစ္တာေတြ မစားခ်င္တဲ့ အခါဆိုု ဒီလိုု ျမန္ေကာင္းသက္သာ လုုပ္စားပါတယ္။

လုုပ္ရတာကလည္း super fast ဘဲ။ Mackerel ငါးကငါးသေလာက္ နဲ ့အရသာ နဲ ့ အနံ ့ဆင္ျပီး အ႐ုုိးႏုုျပီး အလယ္႐ိုုးတစ္ခုုပဲ ပါေတာ့ က်မေရာ၊ သူေရာၾကိဳက္ပါတယ္။ ဆိုုင္ကတုုံးေပးလိုုက္တာကိုု အ႐ုုိးမပါေအာင္ ျပန္လႊာလိုုက္ပါတယ္။ သံပုုရာသီး ညွစ္၊ ဆားနဲနဲ၊ ငံျပာရည္နဲနဲ အသားမွုုန္ ့ သိုု ့ အခ်ုဳိမွုုန္ ့ထဲ့လိုုရင္ ထဲ့ျပီးခဏေလး ႏွပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။

အဲဒီအခ်ိန္မွာ တိုု ့စားဘိုု ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ကိုု ျငဳတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္ ႏုုပ္ႏုုပ္လွီးထားတာကိုု သံပုုရာသီး နဲ ့ ငံျပာရည္ နဲ ့ စပ္ပါတယ္။ သိပ္အရသာ ျပင္းသြားရင္ ေရ ေလးနဲနဲေရာပါတယ္။

ေနာက္ ကညြတ္ကုုိ လည္း ရင့္တာျဖတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ ပူေနတဲ့ nonstick pan ထဲကုုိ ဆီ one table spoon သာသာထဲ့ျပီး ငါးကိုု ထဲ့ပါတယ္။ ျမန္မာနည္းနဲ ့ ဆီအမ်ားၾကီးထဲ့ ေၾကာ္တာမ်ဳိးမဟုုတ္ဘဲ ဆီပါေလကာ မကပ္ေအာင္ထဲ့ တဲ့ သေဘာပါဘဲ။ ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အေနမွာထက္ေအာက္ လွန္ျပီးခ်ပါတယ္။ ကုုိယ္က အေပၚနဲနဲ ကၽြမ္းျပီး အတြင္းက မမာတာကိုု ၾကိဳက္ပါတယ္။




ကညြတ္ကိုု အဲဒီအိုုးထဲ ကိုုဆက္ထဲ့ျပီး ခ႐ုုဆီ နဲ ့အိုုးကင္းပူတိုုက္ပါတယ္။ ခဏေလး အဖံုုးအုုပ္ေပးျပီး သူ ့အေငြ  ့ေလးနဲ ့က်က္ရင္ နဲနဲဆက္လွိမ့္ ျပီးကင္တဲ့ ပံုုစံမ်ဳိးေလး ရရင္ခ်ပါတယ္။




ကညြတ္ ထဲ ျငဳတ္သီးနဲနဲပါထဲ့လိုုက္ေသးတယ္ (ကိုုယ့္အတြက္)



Home made margarita  တခါတေလ ဒါနဲ ့......

ready made orange juice တခါတေလဒါနဲ ့.......
အားေပးသြားပါဦး ေရာက္တုုန္းေရာက္ခိုုက္.....

6 comments:

  1. ဟုတ္ကဲ့ ေရာက္တုန္းေရာက္ခိုက္
    အားေပးသြားတယ္ေနာ္ း)

    ReplyDelete
  2. Baby ေရ အားေပးသြားလုုိ ့ေက်းဇူးေနာ္။
    ေနာက္လည္း လာအားေပးေနာ္။

    ReplyDelete
  3. Waow.... တကယ့္ကို ႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔ ဗိုက္ဆာေစတယ္၊ ငါးေၾကာ္နဲ႔ margarita နဲ႔ကေတာ့ လိုက္ဖက္မွာ အေသအခ်ာပဲ၊ အားေပးသြားတယ္ဗ်ိဳ႕....။

    ReplyDelete
  4. ကုုိညီလင္းသစ္ေရ....စာမူခ ေပးသြားလိုု ့ ေက်းဇူးပါဘဲ (ကုုိေမာင္မ်ဳိးစကားငွားသံုုးထားတယ္။ ကုုိညီလင္းသစ္ဘဲ သိမွာေလ...

    ReplyDelete
  5. ငါးကုိအဲလုိေၾကာ္တာၾကိဳက္တယ္ ဂ်က္လဲကညြတ္ဆုိရင္ေရဆူဆူထဲ ထဲ႔ ခဏျပန္ဆယ္ ျပီးရင္ ဆီပူထဲထဲ႔ ခရုဆီနဲနဲထဲ႔ ဒါပဲ....ဆီပူထဲ ၁၀စကၠန္႔ေလာက္ပဲထားလုိက္တယ္ ပုံေတြျပန္ၾကည္႔မိမွစားခ်င္လာျပီ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဂ်က္..
      ဒီပိုု ့စ္တင္ထားတာ ငါးႏွစ္ေျမာက္ရွိတဲ့အခ်ိန္မွာ မန္ ့သြားတာမုုိ ့မွတ္မွတ္ရရပါဘဲ။
      တခါတခါအေဟာင္းေတြၾကည့္မိရင္ ဗုုိက္ဆာလာတယ္။
      သူမ်ားခ်က္ထားတာသြားၾကည့္မိရင္ေတာ့ မေျပာနဲ ့ေတာ့။

      Delete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။