Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Wednesday, March 16, 2011

ငါးၾကင္းဟင္း၊ ၀က္ပဲငပိ၊ တ႐ုုပ္ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ေၾကာ္၊ နဲ ့ငပိေထာင္းသံပုုရာသီးညွစ္

ငါးၾကင္းဟင္းဆီလည္ေရလည္

ခ်က္နည္းကေတာ့ ဘာမွမထူးပါဘူး။ ၾကက္သြန္တိုု ့ဘာတိုု ့ဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ့ ၊ ငံျပာရည္ထဲ့ အႏွစ္ေတြေၾကျပီးေမႊးလာေတာ့ငါးထဲ့။ ခဏေလးအဖံုုးအုုပ္ျပီးလုုံးထား။ ျပီးေတာ့ကုုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ေရဆူထဲ့။ အရည္ေလးနဲနဲခမ္းရင္ ျငဳတ္သီးစိမ္းထဲ့၊ နံနံပင္အုုပ္ျပီးခ်။ ဒါပါဘဲ။

နံနံပင္အမ်ားၾကီးနဲ ့စားခ်င္လိုု ့အပင္လိုုက္ထဲ့ထားပါတယ္။ ဟင္းတခါေႏႊးရင္တခါျပန္ထဲ့ပါတယ္။


၀က္သားဟင္း


ညဘက္မွာ ၀က္သားကုုိအခ်ဳိဘဲစားခ်င္လိုု ့အခ်ဳိခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ့မခက္ပါဘူး။ ရွာလကာရည္၊ ငံျပာရည္၊ ခ႐ုုဆီ၊ ဆား၊ နဲ ့နယ္ထားတဲ့၀က္သားကိုု သၾကားေလးနဲနဲေလွာ္ျပီးမွ ျပဳတ္ေၾကာ္လိုုလုုပ္ထားတာပါ။  ၾကက္သြန္ျဖဴေတြအမႊာလိုုက္ထဲ့ထားပါတယ္။


မနက္က်ေတာ့ တ႐ုုပ္ပဲငပိ ထဲ့ျပီးအသြင္ေျပာင္းလိုုက္ပါတယ္။
ဟင္းတမ်ဳိးထဲဆက္တိုုက္မစားခ်င္ပါဘူး။ အခ်ိန္ နဲ ့mood ရရင္ရသလုုိ ဆက္စားရဦးမယ္ဆိုုရင္ ပံုုေျပာင္းပစ္တတ္တဲ့အက်င့္ဆိုုးရွိပါတယ္။ မေျပာင္းျဖစ္ရင္ အဲဒီဟင္းကိုုမစားဘဲ လက္ဖက္ တိုု ့ငါးေျခာက္ဖုုတ္ တိုု ့နဲ ့စားပါတယ္။



တ႐ုုပ္ဟင္းႏုုႏြယ္လိုု ့ကုုိယ့္ဘာသာ နံမည္ေပးလိုုက္တယ္။ Chinese Spinach လိုု ့ေခၚတဲ့ ဒီအရြက္ကိုု တခါမွမစားဘူးပါဘူး။ စမ္းသပ္ခ်င္ေနတာ။

အဲဒီေန ့ကေတာ့ သိပ္လတ္ေနတာေတြ ့တာနဲ ့၀ယ္လာျပီးစမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိလည္းခ်က္ျပီးစားၾကည့္လိုုက္ပါေသးတယ္။ ၾကိဳက္ပါတယ္။ ေနာင္စားရမဲ့စာရင္းထဲထဲ့လိုုက္ပါျပီ။

 


ဒီလိုုျမန္မာဆန္ဆန္ပုုဇြန္ေျခာက္ ေလး၊ ျငဳတ္သီးဖတ္လတ္ေလး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီနဲ ့ေၾကာ္စားပါတယ္။ သိပ္ႏုုညံ့ျပီးနဲနဲေလးသက္ပါတယ္။ က်မအၾကိဳက္ေပါ့။













ဒါကဟင္းခ်ုဳိခ်က္စားၾကည့္ထားတာပါ။ ငါးတဖတ္ ပစ္ထဲ့ျပီးခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးဒါးျပား႐ိုုက္ထဲ့၊ျငဳတ္ေကာင္းေလးထ့ဲေပါ့။


ငပိေထာင္း သံပုုရာသီးညွစ္




ေရာက္တုုန္းေရာက္ခိုုက္ ဆင္ႏႊဲသြားပါဦးလိုု ့....

ခင္မင္ေလးစားေသာ.....

အုုိင္အိုုရာ

12 comments:

  1. I ate all of your curries.It's so delicious.After busy week,collect energy to go into kitchen by looking at ur post:D
    Thanks for sharing.
    Gyidaw

    ReplyDelete
  2. ဟင္းေတြ စံုေနတာပဲ.. စားခ်င္တယ္.. ဟင္းခ်က္ခ်င္စိတ္ ျပန္ေပၚလာတယ္..

    ReplyDelete
  3. ညီလင္းသစ္March 16, 2011 at 5:15 AM

    Wow.... လာျပန္ၿပီ၊ ေမာ္နီတာပါ ကိုက္စားပစ္ခ်င္တဲ့ ပို႔စ္တစ္ခု...၊ း)

    ငါးဟင္းရည္ေလးဆမ္း၊ အထဲက င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္ယူ၊ ၿပီးေတာ့ ငါးပိေထာင္း၊ တ႐ုတ္ဟင္းႏုႏြယ္..ဒါဆိုရင္ပဲ က်ေနာ့္အတြက္ေတာ့ အေတာ္ေလး ျပည့္စံုေနပါၿပီ၊

    ReplyDelete
  4. Same as Ko NLT, wanna eat everything even the monitor, humm!

    ReplyDelete
  5. Gyidaw..
    I am so glad that you ate all. Did you get energy after looking at them? I also practice like that sometimes. But after looking at the food images then I feel so hungry and can't wait to cook myself. So, I just have to eat what I have :( :D

    Sunny..
    စားပါ။စားပါ။ ၾကိဳက္သေလာက္သာစားပါရွင္။

    ကုုိညီလင္းသစ္..
    ဒီလိုုဆိုုေတာ့.. ေမာ္နီတာပါကုုိက္စားပစ္ခ်င္တဲ့ ပုုိ ့စ္တင္တဲ့ထဲမွာ ကုုိယ္လည္းပါသြားျပီေပါ့။ ကုုိညီလင္းသစ္စားမဲ့ပံုုစံေရးလိုုက္တာ က်မေတာင္ျပန္စားခ်င္လာတယ္။

    Mon Petit Avatar..
    Please make your self at home.
    You are flattering me!!!




    I am honored that you all visit to me. Thanks.

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  6. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)March 16, 2011 at 11:13 AM

    အား ငါးဟင္းက စားခ်င္လိုက္တာ နံနံပင္ႏိႈင္းခ်င္းနဲ႔
    ဒီေန႕ဟင္းေတြ ဟင္းႏုႏြယ္ဆိုတာကလဲြဲလို႔ အားလံုးၾကိဳက္တယ္
    အဲဒီအရြက္ေတာ႕ မစားဖူးလို႔႕ မသိဘူး။
    ငပိေထာင္းေလးမ်ား ခုရ ခုစားခ်င္လာျပီ။
    ဗိုက္ဆာတယ္.. စာေရးေနရင္း ေရာက္လာတာ ဗိုက္ဆာတာ ထမစားျဖစ္ဘူး
    ခုေတာ႕ မေနႏိုင္ေတာ႔ဘူး ထစားရေတာ႕မယ္..

    ReplyDelete
  7. ငါးပိေထာင္း၊ငါးဟင္းနဲ႕ဟင္းႏုႏြယ္ေၾကာ္ သိပ္ေကာင္းေပါ႕။ငါးကိုအဲလိုခ်က္ရင္အရမ္းႀကိုက္တယ္။

    ReplyDelete
  8. ငါးဟင္းကေတာ႔ တကယ္႔႐ွယ္ပဲ နံနံပင္အႀကိဳက္နဲ႔ေတာ႔ ေတြ႕ေနၿပီ
    ငပိေထာင္းနဲ႔လိုက္မွလိုက္
    ဟင္းႏုႏြယ္လည္းႀကိဳက္...

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  9. ဟင္းေတြကို အနီးကပ္ရိုက္ထားတာ ကြန္ၿပဴတာစကရင္ကိုေတာင္ သားေရေတြသြားစင္ေတာ့မလို႔ ....:-) စားခ်င္တယ္ အကုန္လံုးကို..

    ReplyDelete
  10. ေခ်ာေရ..
    ဟင္းႏုုႏြယ္ဆိုုတာကုုိယ္ေပးလိုုက္တဲ့နံမည္ပါ။ ဘယ္လိုုေခၚလဲမသိပါဘူး။ ကုုိယ္လည္းငပိေထာင္းသိပ္ၾကိဳက္။ ရန္ကုုန္မွာတုုန္းက အမအၾကီးဆုုံးက လက္သီးဆုုပ္၂လံုုးစာေလာက္လုုံးလုုံးျပီးသူလာရင္ယူလာတယ္။ ဒါမွမဟုုတ္လုုပ္ေပးထားခဲ့တယ္။ သူတပါတ္ႏွစ္ပါတ္ေနျပီးျပန္လာရင္ အဲဒီအလုုံးၾကီးကကုုန္သြားျပီ။ သူကေျပာေနက်စကားကုုိေျပာတယ္။
    ဟဲ့..ညီးတိုု ့ဟာဟုုတ္မွဟုုတ္ေသးရဲ ့လားဟယ္..တဲ့။ဟုုတ္သမွသိပ္ဟုုတ္။ သူငယ္ခ်င္းေတြကလည္းအားေပးတယ္ေလ။ ဒါေတာင္အစပ္မစားႏုုိင္တဲ့ ကုုလားေလး ဆိုုတာရွိေသးလိုု ့။ း)))))

    မမေငြစႏၵာ..
    ငါးကဟင္းေတြထပ္လိုု ့သာခ်က္ရတာပါ။ သူကအားမေပးဘူး။ အားေပးရင္လည္း နဲနဲဘဲ။ ေၾကာ္ရင္ေတာ့စားတယ္သူက။

    စူးႏြယ္ေလး..
    အၾကိဳက္ေတြေတာ္ေတာ္တူတယ္ေနာ္။ ဒီအပါတ္ေတာင္ farmers' market သြားထားလိုု ့နံနံပင္ေတြအမ်ားၾကီး၀ယ္ထားေသးတယ္သိလား။

    လျပည့္ရိပ္ေရ..
    ဟင္း..ဟင္း..အနီးကပ္႐ိုုက္ထားေတာ့ ေကာင္းသေယာင္ေယာင္ နဲ ့ထင္ေယာင္ထင္မွားျဖစ္ေအာင္ေလ..း)) စားပါ။စားပါ။ အကုုန္စားပါ။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  11. ငါးပိေထာင္းအရမ္းေကာင္းမဲ႕ပံုဘဲေနာ္။ ငါးဟင္းေလးကလည္း စားခ်င္စရာ။ ကၽြန္မေတာ႕ ခြင္႕မေတာင္းဘဲ လင္႕ယူသြားမိၿပီ။ :)

    ReplyDelete
  12. စုုဘူးအိမ္..
    ငါးပိေထာင္းသာေျပာတာ။ ျငဳတ္ဆုံမရွိလိုု ့ျငဳတ္သီးတုုိ ့ၾကက္သြန္ျဖဴတိုု ့ကိုုသပ္သပ္ၾကိတ္ျပီးမွ ပုုဇြန္ေျခာက္ရယ္ ငါးပိကင္ရယ္ ျငဳတ္သီးေတြရယ္ကိုု စတီးခြက္ခပ္ငယ္ငယ္ထဲမွာ အားလုုံးကိုုေစးေနေအာင္ ဇြန္းနဲ ဖိဖိျပီးသမေအာင္လုုပ္ထားတာပါ။ ျဖစ္သြားတာပါဘဲ။ း))
    လင့္ေလးယူသြားလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။