ငါးစူစီေၾကာ္
တကယ္ေတာ့ မေၾကာ္ခ်င့္ေၾကာ္ခ်င္နဲ ့ေၾကာ္လိုုက္တာပါ။ တေန ့ညက ငါးကုုိဆိုုင္မွာ ေၾကာ္ခိုုင္းျပီးအိမ္မွာစားဘိုု ့စီစဥ္ၾကပါတယ္။ သူကငါးမုုတ္နဲ ့တူတဲ့ငါးကုုိေရြးျပီး က်မကငါးသေလာက္နဲ ့တူတဲ့ငါးကိုုေရြးျပီးေၾကာ္ခုုိင္းၾကပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့ငါးမုုတ္နဲ ့တူတဲ့ငါးကပိုုျပီးစားလိုု ့ေကာင္းေနေတာ့ ငါးသေလာက္နဲ ့တူတဲ့ငါးကအေကာင္လိုုက္က်န္ေနပါတယ္။ ေနာက္ေန ့ မွာလည္းဟင္းကခ်က္ဘိုု ့စိတ္မပါဘူး။။ ဒါေပမဲ့ အခ်ိန္တန္ေတာ့ ဗိုုက္ကဆာလာေရာ။ အဲဒီက်ေတာ့ မွမခ်က္ခ်င္ ခ်က္ခ်င္နဲ ့က်န္တဲ့ငါးေၾကာ္တစ္ေကာင္ကိုု ဇာတ္လမ္းရွင္းရတာပါ။ ဒါနဲ ့ဘဲစူစီေၾကာ္ပံုုစံျမန္ျမန္ေလးေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ငါးစူစီေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလီွးထားလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ဆီပူပူထဲမွာ ပိုုင္းျဖတ္ထားတဲ့ ငါးေၾကာ္ေတြကိုု ျပန္ေၾကာ္လုုိက္ပါတယ္။ ငါးေၾကာ္သိပ္မၾကြတ္လာခင္ေလး မွာ ဒယ္အုုိးေဘးမွာ အသာေလးကပ္ထားျပီး လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုထဲ့ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ မေရွးမေႏွာင္းမွာ ဘဲ ready made ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကုုိဆက္ထဲ့ပါတယ္။ ဆီကိုုေမႊးသြားေအာင္လိုု ့ပါ။ သူတုုိ ့ကုုိလည္းမကၽြမ္းခင္မွာ ေဘးကပ္ထားတဲ့ငါးေတြေပၚဆယ္တင္ထားလိုုက္ပါတယ္။ က်န္ေနတဲ့ဆီထဲမွာ ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္ ့ကိုုထဲ့ျပီးမီးကိုုပိတ္လိုုက္ပါတယ္။ ျငဳတ္သီးမက်က္တက်က္မွာ ေဘးကပ္ထားတာေတြပါေရာေမႊပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ငံျပာရည္ေလးစြက္လိုုက္ပါတယ္။ျငဳတ္သီးအက်က္လိုုရင္ မီးကိုုနဲနဲေလးဖြင့္ပါတယ္။ ဒယ္အိုုးကအပူနဲ ့ျငဳတ္သီးကကၽြမ္းသြားတတ္လိုု ့နဲနဲသတိထားရပါတယ္။ ျပီးရင္အားလုုံးအေနေတာ္တာနဲ ့ပန္းကန္ျပားပက္ပက္ထဲမွာ အေအးခံထားရပါတယ္။ ဒါမွ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးျဖစ္သြားမွာပါ။ က်မက ခဏခဏေၾကာ္လိုု ့နဲနဲမွန္းႏုုိင္လုုိ ့အဆင္ေျပသြားေပမဲ့ ေၾကာ္ေလ့ေၾကာ္ထမရွိတဲ့သူဆုုိရင္ အားလံုုးသပ္သပ္စီေၾကာ္ျပီးမွ ျငဳတ္သီးေၾကာ္ရခါနီးမွာ ငါးေၾကာ္ေတြထဲ့ ျပီးငံျပာရည္ေလးစြက္တာေကာင္းပါတယ္။ အားလံုုးေအးသြားမွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီေၾကာ္ကိုု ေရာတာအေကာင္းဆံုုးပါ။
ဒါက ၀ယ္လာတဲ့ ငါးေၾကာ္ေတြပါ။ အတိုုက ငါးမုုတ္နဲ ့တူတဲ့ငါးပါ။ အရွည္က ငါးသေလာက္နဲ ့တူတဲ့ငါးပါ။ ထံုုးစံအတိုုင္း ဓါတ္ပံုု႐ိုုက္ေတာ့ ငါးကမလွပါဘူး။
တစ္ခ်ဳိ ့ငါးမ်က္လုုံးေၾကာက္တဲ့သူေတြ မေတာ္တဆေတြ ့သြားရင္စိတ္ညစ္မွာစိုုးလိုု ့မ်က္လံုုးမပါေအာင္လည္း ႐ိုုက္ၾကည့္ပါတယ္ ဒီလိုုမ်ဳိး။ ဒါလည္းမလွပါဘူး။
ဒါနဲ ့ကပ္စားမဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုုိ ့၊ သခြားသီးတိုု ့ထဲ့႐ိုုက္တယ္။ အဆင္မေျပပါဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ ့သခြါးသီးခံြေလးသံုုးျပီးပန္းပြင့္ေလးေတာင္လုုပ္ျပီးၾကဳိးစားၾကည့္ေသးတယ္။ ေနာက္ဆံုုးေတာ့ စိတ္ကမရွည္ေတာ့ဘူး။ ကဲ ဒီေလာက္႐ုုပ္ဆုုိးတဲ့ ငါး ျမန္ျမန္စားပစ္တာဘဲေအးပါတယ္ဆုုိျပီး စားပစ္လိုုက္ေတာ့တယ္။ အဲဒါေတာင္ တစ္ေကာင္ကက်န္ေနလုုိ ့မနက္က် ထပ္ရွင္းရေသးတယ္ေလ။
လက္ဖက္သုုပ္
ငါးဟင္းဘဲျဖစ္ေနလိုု ့လက္ဖက္သုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ လက္ဖက္ႏွပ္ နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ နဲ ့ႏွမ္းဘဲထဲ့ပါတယ္။ ပဲမၾကိဳက္လိုု ့ပါ။ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္၊ ငံျပာရည္၊ သံပုုရာသီး ၊ အခ်ဳိမွဳန္ ့နဲနဲ (လက္ဖက္ ဆိုုရင္ေတာ့ အခ်ဳိမွဳန္ ့ထဲ့ပါတယ္။)
က်မကလက္ဖက္ကိုု ဘယ္လုုိပံုုစံလာလာအားေပးပါတယ္။ အၾကိဳက္ဆံုုးအစားအစာထဲမွာပါပါတယ္။ က်မလက္ဖက္သုုပ္ရင္ ေဂၚဖီတုုိုု ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးတုုိ ့ကိုုႏုုပ္ႏုုပ္လွီးတာမၾကိဳက္ပါဘူး။ သူမ်ားေကၽြးရင္ေတာ့စားပါတယ္။ လက္ဖက္အရမ္းၾကိဳက္လိုု ့။ တတ္ႏုုိင္ရင္ ready made မ၀ယ္ပါဘူး။ အိမ္ႏွပ္ကိုု ပိုုသေဘာက်ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုုပ္မနယ္မီွ |
ညက်ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုုပ္သုုတ္ပါတယ္။ ငါးစူစီေၾကာ္နဲ ့ဆက္စားပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ ဟင္းကုုိဆက္စားရတာမၾကိဳက္ပါဘူး။ မလႊဲသာမွ သာစားခ်င္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု မထူမပါးလွီးပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ျမန္မာ့႐ိုုးရာ နည္းအတိုုင္း အဆာပလာေတြျဖစ္တဲ့ ပုုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီေၾကာ္၊ ဆီ စိမ္း သုုိ ့ဆီက်က္ ၾကိဳက္ရာထဲ့။ ပဲမွဳန္ ့ သုုိ ့ေျမပဲ ေထာင္းထဲ့။ က်မ က ေျမပဲ နဲ ့မၾကိဳက္လိုု ့ပဲမွဳန္ ့ေလးပါးပါးထဲ့ပါတယ္။ ေျမပဲၾကိဳက္ရင္ေတာ့ေျမပဲကပုုိစိမ့္ပါတယ္။ ငံျပာရည္သင့္႐ံုုထဲ့ျပီး နယ္ပါတယ္။ အစိမ့္သုုတ္ၾကိဳက္ရင္ သံပုုရာသီးမထဲ့ဘဲေနႏိုုင္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ေလးနဲ ့သံပုုရာသီးနံ ့ေလးလုုိခ်င္ရင္ေတာ့သံပုုရာသီးေလးထဲ့ပါ။ နံနံပင္ၾကိဳက္လိုု ့ထဲ့သုုတ္ပါတယ္။
အာျပဲေျခာက္ဖုုတ္
ျမန္မာဆိုုင္က၀ယ္ထားတဲ့ နန္းသေျပတံဆိပ္ပါ။ ေတာ္ေတာ္ေလးေကာင္းပါတယ္။ ဆီေလးဆမ္းလိုုက္႐ုုံပါဘဲ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုုပ္ေလးနဲ ့လုုိက္ပါတယ္။
လဖက္သုပ္ကေတာ့ မၾကိဳက္ဘူးရယ္
ReplyDeleteအိမ္မွာ ဂ်င္းသုပ္စားတယ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ စားခ်င္လိုက္တာ း)
ေနေကာင္းေအာင္ ဆုေတာင္းေပးလို႔ ေက်းဇူးပါ ေျပာသေလာက္ ေနမေကာင္းတာမဟုတ္ဘူး။ အလုပ္ေတြရွဴပ္ ခရီးေတြထြက္ေနလို႔ပါ
Baby taster
အားပါးပါး..ဒါေတြလည္း စားခ်င္စရာ...၊
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ေနာ္၊ ငါးက ဒီအတုိင္းမလွဘူး၊ ေၾကာ္လိုက္မွ ပိုလွလာတာ..၊ း)
လက္ဖက္ကလည္း သြားရည္ယိုခ်င္စရာပါပဲ၊ ဒါေပမယ့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းက ေတာ့ ၂ ေတာင့္ထဲလားဗ်ာ...၊ း(
ခံတြင္းေလး စိုလာေစလို႔ ေက်းဇူး...။
ေဟး ေဘဘီ..
ReplyDelete၀မ္းသာသြားျပီ ေနမေကာင္းတာ ေျပာပေလာက္ေအာင္မွုုတ္ဖူးဆုုိလိုု ့။
ဒါဆုုိ..ကုုိယ့္ဘ၀မွာ လက္ဖက္သုုပ္မၾကိဳက္တဲ့သူ..ၾကံဳဘူးတာ ၃ ေယာက္ရွိသြားျပီ။
ကိုုညီလင္းသစ္ေရ..
ငါးကစားစရာမရွိတဲ့ အခ်ိန္လည္းျဖစ္.. ပံုုေျပာင္းလိုုက္မွ သူေရာကုုိယ္ေရာစားျဖစ္မွာလည္းျဖစ္..လႊင့္ပစ္ရမွာကလည္းႏွေမ်ာစရာမိုု ့ ေလ။ အိမ္ရွင္မဆိုုေတာ့အေလအလြင့္မရွိေအာင္စီမံဦးမွ..(တကယ္ေတာ့မခ်က္ျဖစ္၊မစားျဖစ္၊မစားခ်င္ေတာ့လိုု ့လႊင့္ပစ္ရေပါင္းကမ်ားေနပါျပီ။) လက္ဖက္ထဲမွာ ျငဳတ္သီးကထဲ့နယ္ထားျပီးသား။ ဘယ္ေနလိမ့္မလဲ။ အရမ္းစပ္လိုု ့၂ေတာင့္ဘဲ ကိုုက္စားဘုုိ ့ လုုပ္ထားတာ။စိတ္မပူနဲ ့ေနာ္..အထုုပ္လိုုက္ရွိပါေသးတယ္။ :D
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ ေဘဘီ နဲ ့ကုုိညီလင္းသစ္ေရ
Iora
လာလည္ပါတယ္..
ReplyDeleteလက္ဖက္သုတ္စပ္စပ္ေလးၾကိဳက္တယ္..
ၿပန္လာလည္ပါဦးလို့လညး္ဖိတ္ေခၚပါတယ္.
လင့္လည္းခိ်တ္လိုက္ပါတယ္ေနာ္..
http://3rdalphabet.blogspot.com
ဂငယ္ေလးေရ..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါကြယ္။
လက္ဖက္သုုပ္စပ္စပ္ေလး ၾကိဳက္တယ္ဆိုုေတာ့ အၾကိဳက္တုူေတြေပါ့။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
Iora
ငါးစူစီေၾကာ္ဆိုသိပ္ႀကိဳက္။ ငါးခူကုိဆိုအဲလိုစူစီေၾကာ္မွစားတာ။ ခ်က္ရင္မစားဘူး။ လက္ဖက္သုပ္ေလးက စားခ်င္စရာေလး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္လည္း သုပ္မစားျဖစ္တာၾကာၿပီ။ စားစရာေတြကစံုမွစံုပဲေနာ္။
ReplyDeleteပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး..
ReplyDeleteကုုိယ္တိုု ့တအိမ္လံုုးလည္း စူစီေၾကာ္ၾကိဳက္ၾကတယ္။ ပဲဟင္း ကုုိဆူးပုုပ္ရြက္တိုု ့ေဂြးေထာက္ရြက္တိုု ့ခပ္ျပီး တဲြစားျဖစ္ၾကတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုုပ္ကေမ့ေမ့ေနတယ္။ ဟင္းမရွိမွ ျဖစ္ညွစ္စဥ္းစားေတာ့မွ စားဘိုု ့သတိရရလာတယ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးေနာ္။
လက္ဖက္လည္းၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteခရမ္းခ်ဥ္သီးလဲၾကိဳက္တယ္
အာျပဲေျခာက္ဖုတ္ဆိုလို႔ အေမကိုသတိရတယ္
အေမ ခဏ အလည္လာေတာ႔ အလုပ္က ေမာေမာနဲ႔ျပန္လာတဲ႔သမီးအတြက္ ညေနစာမစားတဲ႔ အေမက အာျပဲေျခာက္ဖုတ္ေလး ဆီဆမ္းျပီး လုပ္ေပးတာ စားလုိ႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ဘယ္ေတာ႕မွ မေမ႕ႏိုင္ခဲ႔ဘူး။ ခုေတာ႔ ပိုသတိရသြားျပီ။
ေခ်ာေရ..
ReplyDeleteအေမေတြကသိပ္လုုပ္ေပးႏုုိင္တယ္ေနာ္။
လက္ဖက္ၾကိဳက္ရင္ အၾကိဳက္ခ်င္းတူသြားျပန္ျပီ။
ဒါေပမဲ့ ရန္ကုုန္မွာတုုန္းကလိုု ဇြန္းလုုစားရတာတိုု ့၊ မ၀လိုု ့ထပ္သုုတ္ရတာတိုု ့မရွိေတာ့ သိပ္အရသာမရွိဘူး။
ညီမေရအာၿပဲေျခာက္ဖုတ္နဲ႔လက္ဖက္သုတ္ကို
ReplyDeleteအရမ္းႀကိုက္တယ္ကြယ္။
အလြမ္းေျပပံုေလးေတြအတြက္ေက်းဇူးပါ။
မမေငြစႏၵာ..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
I thought I was older than you. Anyway, I like to leave it as puzzle.
ခင္မင္ေလးစားေသာ
Iora
ဒီေနရာေလးကို အခုမွေရာက္ဖူးပါတယ္...
ReplyDeleteခ်က္ျပဳတ္ ျပင္ဆင္ထားတာေတြေရာ ဓါတ္ပံုေတြေရာ သိပ္လွလို႔ အလြန္သေဘာက်သြားပါတယ္...
Link ယူသြားခ်င္ပါတယ္...
ေက်းဇူး... း))
မသက္ေ၀..
ReplyDeleteခ်ီးမြမ္းစကားအတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ျပီးေတာ့လာလည္တဲ့အတြက္ေရာ၊ Link ယူသြားတဲ့အတြက္ေရာ ၀မ္းသာေက်းဇူးတင္ရပါတယ္။ အားတဲ့အခါလည္း ထပ္ျပီးလာလည္ပါဦးလိုု ့ဖိတ္ပါရေစ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora