မုုန္လာဥသုုပ္ နဲ ့ ငါးအိုုးကင္းပူတိုုက္
တခါတေလ ထမင္းမစားခ်င္ရင္ ဒီလိုုလုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ မုုန္လာဥကုုိ ျခစ္နဲ ့ျခစ္ျပီး ဆားနဲ ့နယ္ျပီး ေရေဆးစစ္ထားပါတယ္။ မိမိႏွစ္သက္သလိုု လွီးႏုုိင္ ျခစ္ႏုုိင္ပါတယ္။ ဒီတခါေတာ့ အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ျခစ္ထားပါတယ္။ မုုန္လာဥနီကေတာ့သိပ္မၾကိဳက္လိုု ့အေရာင္ေလးရ႐ုုံပဲ ထဲ့ထားပါတယ္။ ဆလတ္ရြက္ကုုိလည္း အရွည္မွ်င္မွ်င္ေလးရေအာင္လွီးထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီပါးပါးေရေဆးထားတာနဲနဲ၊ ဆားနဲနဲ၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးနဲနဲ၊ သၾကားနဲနဲ၊ ငံျပာရည္နဲနဲ၊ ထဲ့ သံပုုရာရည္ညွစ္ထဲ့ပါတယ္။ ဆီစိမ္းပါေလကာေလးထဲ့။ ႏွမ္းေလးထဲ့ျပီးနယ္ပါတယ္။ အေပါ့အငံျမည္းျပီးပန္းကန္ထဲမွာ ထဲ့ပါတယ္။ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ျငဳတ္သီးစိမ္းထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။ က်မေတာ့နဲနဲေလးဘဲထဲ့ထားပါတယ္။
က်မကတခါတေလ အသုုပ္ဘက္စိတ္ပါေနရင္ လိုုအပ္တာေတြကုုိ အားတဲ့အခ်ိန္မွာ အဆင္သင့္လီွးထားျပီးဘူးထဲထဲ့၊ေရခဲေသတၱာထဲထဲ့ထားတတ္ပါတယ္။ သုုပ္စားခ်င္တဲ့အခါ လြယ္လြယ္စားရေအာင္လိုု ့။
ငါးရယ္၊ မုုန္လာဥသုုပ္ရယ္ နဲ ့တဲြစားဘိုု ့ကန္ဇြန္းရြက္ေလးပူပူေႏြးေႏြးေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ျငဳတ္သီးစိမ္းဒါးျပား႐ုုိက္ျပီး ၾကက္သားမွဳန္ ့သိုု ့အခ်ဳိမွုုန္ ့နဲ ့ေၾကာ္ပါတယ္။ ကန္ဇြန္းရြက္ကေတာ့ျမန္မာျပည္ ကိုုမမီွပါဘူး။ ေၾကာ္ရင္မဲခ်င္တယ္။ အ႐ိုုးကလည္းရင့္တယ္။ ၾကိဳက္ေတာ့လည္း၀ယ္စားမိပါတယ္။
အရင္တုုန္းကလုုပ္စားထားတာပါ။ ဒါေပမဲ့မၾကာခဏေတာ့စားျဖစ္ပါတယ္။ Juice တမ်ဳိးမ်ဳိး သိုု ့ေရေႏြးၾကမ္း နဲ ့စားပါတယ္။ မ်ားမ်ားစားေပမဲ့လည္း အီျပီးမက်န္ခဲ့လိုု ့သိပ္သေဘာက်ပါတယ္။
ေရာက္တုုန္းေရာက္ခိုုက္ အားေပးသြားပါဦးေနာ္။
ေက်းဇူးတင္လ်ွက္....
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora
ေဟး - ဒီေန႔တို႔ပထမဦးဆံုးလာစားတယ္ကြ :-)
ReplyDeleteငါးအိုးကင္းပူတိုက္တဲ႔။ စားခ်င္လိုက္တာ။ မုန္လာဥသုပ္ေလးကလည္းစားခ်င္စရာေနာ္။ ကန္စြန္းရြက္ေတာ႔ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ အခ်ိန္မေရြးစားတယ္။
စားေကာင္းမွာပဲ
ReplyDeleteတိုက္ဆိုင္လိုက္တာ တို႔လည္း ငါးနဲ႔အသုပ္လုပ္စားတယ္
ငါးဆိုႀကိဳက္တယ္ ကန္စြန္း႐ြက္လည္းႀကိဳက္
စူးႏြယ္ေလး
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး..
ReplyDeleteပထမဆံုုးဆိုုေတာ့ဆုုခ်ရမယ္။ ဘာစားခ်င္လည္းေျပာ။ းD
စူးႏြယ္ေလး...
ဒါဆိုု"လဲ"စားရေအာင္ေနာ္။
အၾကိဳက္ေတြတူေနျပီ။ :D ဒီကစူးႏြယ္ခ်က္ထားတဲ့ ငါးပိရည္ခ်က္ကိုုအရမ္းစားခ်င္ေနတာ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
Iora
က်ေနာ္လည္း မေန႔က ကန္စြန္း႐ြက္ေတြ ဝယ္လာတယ္၊ မစားရတာ ၾကာလို႔ ဒီစေန၊ တနဂၤေႏြမွာ ေၾကာ္စားမလို႔...၊ စကာမစပ္ ကန္စြန္း႐ြက္ေၾကာ္ထဲက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္ကို မ်က္စပစ္သြားတယ္...။ ;-)
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလးေတြ...
ReplyDeleteဟုတ္တယ္... ငါးကို ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္စားတာထက္ အခုလို Grill လုပ္စားရတာ ပိုသေဘာက်ေနတယ္... း))
ကိုညီလင္းဖို႔ ျငဳတ္သီးစိမ္း ႏွစ္ေတာင့္ပဲ ခ်န္ၿပီး က်န္တာေတြ အကုန္ စားသြားတယ္... ... း))
Just read စူးႏြယ္ေလး's blog, and now more and more hungry due to this fish too!
ReplyDeleteကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ငါးေၾကာက္ အသုပ္
ReplyDeleteကိုယ့္တြက္ က်န္ေသးလားဟင္
မအားေသးလို႔ မလာျဖစ္ရင္ ခြင့္လြတ္ပါ
၂၁ရက္ေန႔ ေနာက္ပိုင္းမွ လာမယ္ေနာ္
ခရီးထြက္မွာမို႔ပါ း)
Baby taster
ကုုိညီလင္းသစ္..
ReplyDeleteက်မလည္းကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားခ်င္ေနတာ။ ျဖတ္စရာဟင္းေတြရွိေနလိုု ့ေအာင့္ထားရတယ္။ စကားမစပ္.. မ်က္စပစ္မေနပါနဲ ့ယူသာစားသြားပါ။ း))
မသက္ေ၀..
ဟုုတ္တယ္ေနာ္..တခါတေလ အဲဒီလုုိစားရတာ ငါးရဲ ့အရသာပိုုေကာင္းသလိုုဘဲေနာ္။ ဘာလိုု ့လဲဆုုိေတာ့ ငါးရဲ ့ႏုုညံ့မွုုကိုုခံစားရလုုိ ့ေလ။
ၾကည့္ရတာ ကုုိညီလင္းသစ္အတြက္ ျငဳတ္သီးအထုုတ္လိုုက္ေဆာင္ထားရင္ရျပီနဲ ့တူတယ္။ စားပါ။ စားပါ။ အားမနာပါနဲ ့ ...း))
Mon Petit Avatar..
Then, why don't you eat them all :D
Baby..
ေနာက္က်ရင္..ထပ္လုုပ္ေပးမွာေပါ့..
အားက်လိုုက္တာ..ကုုိယ္ကခရီးထြက္ရတာ သိပ္သေဘာက်တာ။
Have a nice trip!
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora
မုန္လာဥသုပ္က နည္းတယ္
ReplyDeleteမေလာက္ဘူး
ငါးကလည္း ၂တံုးဆိုေတာ႔ နည္းေသးတယ္
ေနာက္ခါ မ်ားမ်ားေၾကာ္ေနာ္
ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ မ်ားမ်ားစားသြားမယ္