ပီဇာ
Ready made pizza ၀ယ္ထားတာကုုိ oven ထဲမွာ ထဲ့ဖုုတ္ထားတာပါ။ ကိုုယ့္မွာရွိေနတဲ့ spring mix အရြက္ေတြနဲ ့ျငဳတ္သီးစိမ္း ေတြကိုုကုုိယ္ၾကိဳက္သလိုုထဲ့ထားပါတယ္။ က်မက ပီဇာကိုု ေအးေန ေပ်ာ့ေနရင္ လံုုး၀မၾကိဳက္လိုု ့ပါတီေတြမွာ ေကၽြးလည္း ကၽြတ္ေနေသးမွ ဒါမွမဟုုတ္ သိပ္ဆာေနမွ စားပါတယ္။ ႏုုိ ့မိုု ့ဆိုုရင္ ျပင္းတဲြတဲြၾကီးကုုိ မကုုန္မခ်င္းစားေနရတဲ့ ဒုုကၡ ကုုိခံစားရလိုု ့ပါ။
ပီဇာအစိမ္းကုုိ တ၀က္ျခမ္းျပီး အလူမီနမ္ဖိြဳင္ ထဲတင္ျပီး oven ထဲမွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထဲ့ဖုုတ္ပါတယ္။ ခ်ိစ္ေတြေပ်ာ္လာ ျပီး အနားေတြ ကၽြတ္လာေတာ့ အရြက္ေတြ နဲ ့ျငတ္သီးစိမ္းညွပ္ထားတာေတြထဲ့ပါတယ္။ ပုုံထဲကလိုုပါ။ သူက အရြက္မၾကိဳက္လိုု ့ကုုိယ့္အတြက္ တျခမ္းကိုုဘဲ အရြက္ထဲ့ထားပါတယ္။ တျခား အသားေတြ၊ ပင္လယ္စာေတြ နဲ့ ထက္စာရင္ ၾကက္သား နဲ ့ သိုု ့မဟုုတ္ ခ်ိစ္နဲ ့အရြက္ေတြနဲ ့ ကိုုပိုုၾကိဳက္ပါတယ္။
ဒါကေတာ့ က်န္တဲ့တျခမ္း ကုုိ ထပ္လုုပ္စားထားတာပါ။ ဒီတၾကိမ္မွာ ေတာ့ ဒယ္အိုုးထဲထဲ့ျပီးစမ္းသပ္ပါတယ္။ အဆင္ေျပပါတယ္။ အရြက္ေတြကိုု ႏြမ္းႏြမ္းၾကီးမစားခ်င္လိုု ့ ခ်ိစ္ေပ်ာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ညွပ္ထားတဲ့ ျငဳတ္သီးစိမ္းဘဲထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ ဖြင့္ၾကည့္လိုုက္ ထဲ့လိုုက္ လုုပ္တာအပါအ၀င္ ၁၆ မိနစ္ပါ။ အညႊန္းထဲမွာ မီးဖိုုေပၚလုုိက္ျပီး ၁၆ က ၁၈ မိနစ္ဖုုတ္ပါလိုု ့ဆုုိထားပါတယ္။ ၄၀၀ ဒီဂရီ နဲ ့ပါ။ ဒါေပမဲ ့က်မကပီဇာထုုတ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ မီးဖုုိကိုု ေရာ ဒယ္အိုုးကိုု ေရာ pre-heat ထားပါတယ္။
က်မအတြက္ အရြက္တင္ပါတယ္။
သိပ္ပူေနေတာ့ အရြက္ေတြခ်က္ခ်င္းႏြမ္းသြားတာနဲ ့ျပန္ဖယ္ျပီးေဘးမွာဘဲပံုုထားလိုုက္ပါတယ္။ အဲဒီလိုုအစိမ္းနဲ ့တဲြစားရတာ က်မပိုုၾကိဳက္သြားပါတယ္။
သူ ့အတြက္ခ်ိစ္ နဲ ့ပလိန္းပါ။ ဒါလည္းေကာင္းပါတယ္။ ၾကြတ္ေနေတာ့ေလ။
ဒါေတာင္ကုုန္ေအာင္မစားႏုုိင္ၾကလိုု ့ တစိပ္ရဲ ့သံုုးပံုုတပံုု တစိပ္စီက်န္ေနၾကပါတယ္။ က်မေတာ့ ထပ္စားေတာ့မွာမဟုုတ္ပါဘူး။ သူေတာ့ေန ့ခင္းဆာရင္ စားမလားမသိပါ။
ငါးဖန္းမငါးပိေကာင္အတုုေၾကာ္၊ ျငတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ နဲ ့ပဲျပဳတ္နဲ ့ထမင္းဆီဆမ္း
အရင္ကစားထားတာေလးပါ။ က်မကေတာ့ ငါးဖန္းမငါးပိေကာင္ေၾကာ္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး နဲ ့ထမင္းဆီဆမ္း ျငတ္သီးေၾကာ္ ကၽြမ္းကၽြမ္း ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ ့စားရမယ္ဆိုုရင္ အထက္က ပီဇာနဲ ့လဲစားလိုု ့စားရင္ လဲ စားမွာပါ။ တ႐ုုပ္ဆုုိင္ကေန အဲဒီငါးကိုု ေတြ ့ေတာ့ ငါးဖန္းမငါးပိေကာင္ေၾကာ္စားခ်င္သြားျပီး ကုုိယ့္ဘာသာ လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ အေမ နဲ ့ခဏခဏလုုပ္ဖူးလုုိ ့ေတြေ၀ျခင္းမရွိဘဲ လုုပ္လိုုက္ပါတယ္။ ေရေဆးျပီးမွ (တခ်ဳိ ့မေဆးပါ) ဗိုုက္ထဲဆားထဲ့ ငါးကိုုလည္းဆားနဲနဲ နဲ ့နယ္ပါတယ္။ သိပ္မငံေအာင္လုုိ ့နယ္တာကိုုေတာ့ဆားသိပ္အမ်ားၾကီးမထဲ့ပါဘူ။ ျပီးေတာ့ ခြက္တခုုထဲထဲ့ျပီး အေပၚက ပလတ္စတစ္အုုပ္ျပီး အေလးဖိဘိုု ့ရွာေတာ့ေတာ္ေတာ္ရွာတာေတာင္မွမရွိဘူး။
ဒါနဲ ့အျပားတစ္ခုုရွာခံျပီးသူငယ္ခ်င္းေပးထားတဲ့ ဒါးေသြးေက်ာက္ကိုု အေပၚကတင္ထားခဲ့ရပါတယ္။ သိပ္ေတာ့ အေလးမညီဘူး၊ မတတ္ႏိုုင္ဘူးေလ။ ဒီလိုုဘဲ ရွိတာနဲ ့ျဖစ္ေအာင္လုုပ္ရတာပါဘဲ ကုုိယ္ကစားခ်င္တာကိုုးေလ။ အျပင္မွာဘဲထာျပီးေနာက္ေန ့က်ေတာ့ ထြက္လာတဲ့ အရည္ေတြစစ္ျပီး သြန္ေပးပါတယ္။ အိမ္ထဲမွာဆိုုေတာ့ အနံ ့ကနဲနဲ ျပင္းလုုိ ့ေနာက္ေန ့ေတာ့ အဂၤလိပ္ေၾကာင္အိမ္ထဲမွာဘဲထဲ့ ျပီးအရည္သြန္ေပးပါတယ္။ ၃ ရက္ေလာက္က်ေတာ့ က်မေၾကာ္စားပါတယ္။ သိပ္စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ သူလည္း ရန္ကုုန္မွာမစားေပမဲ ့အားေပးပါတယ္။ ေကာင္းတယ္တဲ့။ ခုုထိရွိပါေသးတယ္။ သုုံး ေလးလေလာက္ ေတာ့ရွိပါျပီ။ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ ျပီး ျငဳတ္သီးေျခာက္ဆက္ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အဲဒီဆီ နဲ ့ ready made ပဲျပဳတ္ နဲ ့ထမင္းနဲ ့နယ္ျပီး စားၾကပါတယ္ရွင္။ ထပ္ေတာင္စားခ်င္လာျပီ ေရးေနရင္းနဲ ့။
ေရေႏြးၾကမ္း ေလးနဲ ့တဲြစားေတာ့ သိပ္ေကာင္းတာေပါ့ေနာ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora
မွတ္ခ်က္.. KOM အတြက္ ပီဇာ နဲ ့ KNLT အတြက္ ျငဳတ္သီး နဲနဲဖယ္ထားလိုုက္တယ္ေနာ္။
တို႔လည္းပီဇာမကုန္ဘူး
ReplyDeleteငါးဆားနယ္ လုပ္ၾကည့္မလားလို႔ ညေနကပဲစိတ္ကူးေနတာ
ငပိတစ္ခ်က္ စားခ်င္လာလို႔
ငဖန္းမငပိေကာင္ေတာ႔ အေသႀကိဳက္တယ္
ေၾကာ္ၿပီးအိုးကပ္ေလး ခ်က္စားခ်င္တယ္
စူးႏြယ္ေလး
င႐ုတ္သီး အနီေျခာက္ေတာင့္ေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္း သြားရည္က်ခ်င္ လာေရာ..၊ ေအာက္ဆံုးမွာ င႐ုတ္သီး နဲနဲဖယ္ထားတယ္ဆိုလို႔ ဝမ္းသာ သြားတယ္၊ ေက်းဇူး..၊ တကယ္ပါ၊ အဲဒီလို င႐ုတ္သီးေျခာက္နဲ႔သာဆိုရင္ ပဲျပဳတ္ထမင္းနဲ႔ တင္ စားလို႔ရေနၿပီ၊ ငါးေတာင္ မလိုေတာ့ဘူး...။ :D
ReplyDeleteနဲနဲဘဲဖယ္လုိ႕ၿဖစ္မလားလုိ႕အဟင္. အညားႀကီးစားမယ္။
ReplyDelete၇ယ္ဒီမိတ္ ပဲျပဳတ္ဆိုတာ ဘာပါလိမ္.
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလးေရ..
ReplyDeleteငါးဆားနယ္လည္းၾကိဳက္တာဘဲ။ ပုုိေတာင္ျမန္ျမန္စားရေသးတယ္ေနာ္။
ကုုိယ္စားခ်င္တာေတြကလည္း ငါးပိ ငါးေျခာက္ထဲကကိုု မထြက္ဘူးဆိုု။
ကုုိညီလင္းသစ္..
ျငဳတ္သီးၾကိဳက္တတ္တာသိေနေတာ့ မေမ့ပါဘူးဆရာရယ္။
ျမန္မာျပည္မွာရွိတုုန္းက ဘိုုစာကုုိ တခုုတ္တရ လုုပ္စားရတယ္။ ဘိုုစာေတြပတ္ခ်ာ၀ိုုင္းေနေတာ့ မရွိတဲ့ရွားတဲ့ျမန္မာစာေတြဘဲ စားခ်င္ေနတယ္။ ဒုုကၡ..ဒုုကၡ..
Ms Kom,
ready made ဆိုုေတာ့ျမန္ပါတယ္။ ထပ္လုုပ္ေပးပါမယ္။ ၾကိဳက္သေလာက္သာစား။
Iora
Anonymous ရွင့္..
ReplyDeleteready made ပဲျပဳတ္ လိုု ့ေျပာရတာ က ဆိုုင္က၀ယ္တားတဲ့ျပဳတ္ျပီးသား frozen ပဲျပဳတ္ကုုိ ေရခဲ႐ုုိက္ထားတာပါ။ စားခါနီးမွ microwave ထဲျပန္ေႏႊးျပီးစားရတာပါ။
Humm, this is very self torturing just to look at those delicious food and yet not able to really eat it!
ReplyDeleteဟိဟိ
ReplyDeleteပဲျပဳတ္ထက္ ပီဇာကို ပိုၾကိဳက္တယ္ း)
ပဲျပဳတ္က အျမဲစားရတာမို႕လားမသိပါဘူး။
ပီဇာကို ေအးေအးၾကီးေတာ႕ မၾကိဳက္ဘူး
ခ်ိစ္ မ်ားမ်ားနဲ႔ ပိုၾကိဳက္တယ္..
ဒီေန႕အဲလိုငါးဆားနယ္ ေၾကာ္စားတယ္..
တစ္ညလံုးေရစိမ္ထားတာ
အငံေတာင္ ေပ်ာက္သြားျပီး အရသာ ေပါ႕သြားတယ္ း(
ပီဇာ ၾကိဳက္ဖူး.........
ReplyDeleteငါးပိေကာင္လဲ ၾကိဳက္ဖူး........
ၿပီးေတာ့ ပဲျပဳတ္လဲ ၾကိဳက္ဖူး.............
ကိုညီလင္းနဲ႔ ျငဳတ္သီးေၾကာ္ပဲ လုစားသြားတယ္.... း))
Mon Petit Avatar,
ReplyDeleteYeah, it is kind of torturing actually as we cannot eat via images. I feel that way sometimes too. However, sometimes, it makes me less stress and happy by looking them. (i mean others' food images, not mine)း)))
ေခ်ာ ေရ..
ကုုိယ္လည္း ဒီေန ့ငါးဆားနယ္ လိုုလိုု ငါးပိေကာင္လိုုလိုု ကိုုရီးယားကလာတာ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ဆားေပါ့ေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။
မသက္ေ၀..
ႈဒီတခါေတာ့လာလည္ရၾကိဳးမနပ္ဘူးေပါ့ေနာ္။
ၾကိဳက္တတ္တာေလးေတြ သံေခ်ာင္းေခါက္ထားပါဦး..း)))
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora
ေလာ္ရာေရအေလးမရွိရင္အိုးႀကီးႀကီးထဲေရအျပည္႕ထည္႕
ReplyDeleteၿပီးဖိထားလိုက္၊တလံုးနဲ႕မရရင္၂လံုးဆင္႕တင္ထား၊ ေငြစႏၵာေတာ႕အဲလိုပဲလုပ္တယ္။ပီဇာေတာ႕စားခ်င္ဘူး
ပဲျပဳတ္ထမင္း နဲ ့ငါးဖန္းမငါးပိေကာင္အတုုေၾကာ္၊ ျငတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ကိုမနက္ျဖန္ breakfast
အတြက္ယူသြားၿပီ။
အခုမွ အလည္ေရာက္ျဖစ္လုိ႔ ဟင္းေတြ ေငးရင္း လင့္ေလးလည္း ယူသြားပါတယ္..
ReplyDeleteမမေငြစႏၵာ..
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္ေနာ္။။အဲလိုုလုုပ္လိုု ့ရသားဘဲ။ ဥာဏ္ကလိုုအပ္ရင္မထြက္ဘူ။။မလိုုရင္ထြက္တယ္။
ယူသြား..ယူသြား ၾကိဳက္သေလာက္ယူသြားပါရွင္။
စကားမစပ္ က်မရဲ ့ဘေလာက္ နံမည္က အုုိင္အိုုရာ ပါ။ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကလည္းး I ကုုိ L လုုိ ့ထင္ျပီး အဲလိုုဘဲ ထင္တယ္။ း))
Sunny ေရ..
လင့္ေလးယူသြားလုုိ ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ေနာက္လည္းလာေရာက္ျပီး ေငး႐ုုံတင္မက ၀င္ ေလြး သြားပါေနာ္..
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
Iora