Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, October 6, 2013

၀က္သားသရက္သီးသနပ္၊ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္၊ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲ၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ၊ ငရုုတ္သီးေထာင္း


 ဒီတပါတ္ခ်က္ထားတာေတြျမန္ျမန္ေလးတင္လုုိက္ပါတယ္။ ၾကာသြားရင္လည္းမတင္ခ်င္ေတာ့ဘူး။
ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က ပုုဇြန္နဲ ့ၾကက္ဥသီးစံုုဟင္းခ်က္တယ္။ ျပီးေတာ့ၾကက္တစ္ေကာင္ခ်က္ျပီးဘာမွမခ်က္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ၾကက္သားမစားခ်င္ေတာ့လိုု ့အလုုပ္ကုုိ ၾကက္ဥေၾကာ္ျပီးယူသြားတယ္။ မုုန္ ့ဟင္းခါးရည္ႏွစ္ေယာက္စာအျမန္ပစ္ထဲ့ခ်က္ခ်က္ျဖစ္တယ္။

ဒီတပါတ္ေတာ့ ခ်စ္ခ်စ္ကုုိ၀က္သား နဲ ့ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲတစ္လွည့္ခ်က္ေကၽြးမယ္ဆုုိျပီးထံုုးစံအတုုိင္း အေခါက္ပါတဲ့ပုုခုုန္းသား၀ယ္လာျပီး လွီးျဖတ္ခ်က္ရပါတယ္။ ပုုခုုန္းသားတစ္ထုုတ္ကုုိတံုုးတစ္ျပီးတဲ့ေနာက္မွာ ေလးပံုုရပါတယ္။ တစ္ပံုုကိုု သူ ့အၾကိဳက္သရက္သီးသနပ္နဲ ့ခ်က္ပါတယ္။ တစ္ပံုုကိုု အိုုင္အိုုရာ ့အၾကိဳက္အခ်ဳိခ်က္ပါတယ္။က်န္တဲ့ ႏွစ္ပံုုမွာ တစ္ပံုုကုိအသားခ်ည့္ေၾကာ္စားမယ္ဆုုိျပီးအသားေတြခ်ည့္ျပားျပားေလးေတြလွီးျပီးဆားျပားနယ္ထားတယ္။ တစ္ပံုုကခလယ္ကအရုုိးၾကီးနဲ ့သူ ့နားကအသားေတြေပါ့။ အဲဒါေတာ့ဆြတ္ျပဳတ္တိုု ့ဟင္းခ်ဳိတိုု ့အတြက္ေပါ့။ အဲဒီႏွစ္ပံုုကေတာ့ဖရီဇာထဲမွာ။။ ျပီးေတာ့ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲကိုုေတာ့ ျပဳတ္ေၾကာ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္
ပါတယ္။
ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲျပဳတ္ေၾကာ္၊ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ နဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေထာင္း။ ဟင္းခ်ဳိကေတာ့ျမန္မာဟင္းခ်ဳိထံုုးစံအတိုုင္းပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ ငပိနဲနဲ ငံျပာရည္နဲ ့ၾကက္သြန္နီထဲ့တည္ထား။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးတစ္၀က္ေလာက္လွီးထဲ့။ အရည္က်ရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ထဲ့။ ၾကက္သြန္ျဖဴဒါးျပားရုုိက္ထဲ့။ နံနံပင္အုုပ္။ ငရုုတ္သီးစိမ္းထုုထဲ့လည္းေကာင္းတယ္။ အိုုင္အိုုရာကငရုုတ္သီးေထာင္းပါလိုု ့။

၀က္သားအခ်ဳိခ်က္။ တံုုးတစ္ထားတာေတြကုုိ ဆား၊ပဲငံျပာရည္၊ ခရုုဆီ၊ ငန္ျပာရည္၊ ရွာလကာရည္နဲ ့နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါတယ္။ နာရီ၀က္ေလာက္ေနေတာ့ဆီဇြန္းၾကီးနဲ ့တစ္ဇြန္းေလာက္ထဲ့ျပီးသၾကားထဲ့ျပီးေမႊပါတယ္။ သၾကားေပ်ာ္ျပီးကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အညိဳေရာင္ရျပီဆုုိမွ ၀က္သားေတြထဲ့လံုုးပါတယ္။ က်စ္သြားေအာင္လံုုးျပီးမွ ၾကိတ္ထားတဲ့ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီထဲ့ျပီးေမႊေပးပါတယ္။ အဖံုုးခဏအုုပ္ထပ္ေမႊ၊ အရည္သိပ္ေျခာက္ျပီးသိပ္ကပ္ေနရင္ေရနဲနဲထဲ့ျပီးေမႊပါတယ္။ ၾကက္သြန္အႏွစ္ေတြက်က္ျပီးေမႊးျပီးအစိမ္းနံ ့ေပ်ာက္သြားေတာ့မွေရကိုု၀က္သားျမဳပ္ရံုုထဲ့ပါတယ္။ ဦးဆံုုးပြက္ပြက္ဆူေအာင္အရင္ခ်က္ပါတယ္။ ၀က္သားအတြင္းသားထဲထိက်က္ျပီး ပုုိးေတြဘာေတြရွိရင္ေသေအာင္လိုု ့ပါ။ ေကာင္းေကာင္းဆူပြက္ျပီးက်က္သြားမွ မီးကိုုေလွ်ာ့ခ်ျပီးမီးေအးနဲ ့အသားႏူးတဲ့ထိတည္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ေရခမ္းေတာ့အေတာ္ပါဘဲ။ ၀က္သားလည္းႏူးအိျပီးေမႊးၾကိဳင္ေနပါတယ္။ ဒီလိုုခ်က္ထားရင္ႏူးအိေပမဲ့အသားကက်စ္ျပီးတင္းတင္းေလးေနပါတယ္။ ႏူးေပမဲ့မေၾကပါဘူး။ တကယ္လိုု ့၀က္သားမႏူးအိေသးရင္ေရကုုိနဲနဲခ်င္းထပ္ထဲ့ျပီးမီးေအးနဲ ့ဆက္တည္ပါ။

ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲျပဳတ္ေၾကာ္။ ဆီထဲ့ျပီးဆား၊ဆႏြင္းနဲ ့ငံျပာရည္နယ္ထားတဲ့အျမစ္ေတြအရင္ထဲ့။ ေရကိုုအျမစ္ေတြရဲ  တ၀က္ေလာက္ပဲထဲ့ ။ အဖံုုးအုုပ္။ ေမႊေပး။ အဖံုုးျပန္အုုပ္ထား။ ေရခမ္းရင္အျမစ္ကိုုျမည္းၾကည့္။ အျမစ္ကအၾကာၾကီးတည္ရင္ပုုိမာပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္က်က္တယ္ဆုုိရင္ နဲနဲေလးႏူးေအာင္ခဏဆက္တည္ျပီးရင္အေတာ္ပါဘဲ။ အျမစ္က်က္သြားမွ အသဲေတြထဲ့။ အသဲကေတာ့အရည္ေတြပါေနတတ္ေတာ့အိုုင္အိုုရာကေရမထဲ့ပဲ သူ ့အရည္နဲ ့သူက်က္ေအာင္တည္ပါတယ္။ အသဲေတြက်က္ျပီးနဲနဲေလးက်စ္စျပဳရင္ခ်လိုု ့ရပါျပီ။ ဆီလည္းအျပန္ေပါ့။ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့တအိမ္လံုုးကအဲလိုုလုုပ္ထားတဲ့ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲဆီနဲ ့ထမင္းနယ္စားရတာၾကီဳက္ၾကပါတယ္။ အေမကအဲလိုုပဲၾကိဳက္တယ္ေလ။ အႏွစ္နဲ ့ခ်က္တာသိပ္မၾကိဳက္ၾကဘူး။ ခုုေတာ့အႏွစ္ၾကိဳက္တဲ့ခ်စ္ခ်စ္လည္းအိုုင္အိုုရာတိုု ့ဂုုိဏ္း၀င္ျဖစ္သြားျပီ။ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သဲကဒီလုုိခ်က္မွပုုိစားေကာင္းတယ္ေနာ္တဲ့။ ဒင္းမသိေသးတာေတြအမ်ားၾကီးဆုုိတာဒင္းမသိဘူး။ း)

ပုုဇြန္ေျခာက္၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ၾကိတ္ထားတဲ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေထာင္း။ ဒီလိုုအစပ္ေလးပါမွထမင္းစားရတာပုုိအရသာရွိတာ။ ႏုုိ ့မိုု ့ရင္ေပါ့ေပါ့ၾကီးလိုုဘဲ။

အိတ္ထဲကငရုုတ္သီးကမေထာင္းရက္ဘူး။ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့မမၾကီးအိမ္ကေနခူးလာတာ။ ေရေဆးျပီးအဲလိုုဇစ္ပ္ေလာ့က္ ပလတ္စတစ္အိတ္ေလးထဲထဲ့ျပီး ထမင္းစားရင္ဆားေလးနဲ ့တုုိ ့ျပီးကုုိက္စားတာ။ လတ္ဆတ္ေတာ့အရမ္းေမႊးတာ။ ညာဖက္ကအၾကီးေတြက Walmart က၀ယ္ထားတာ။ အဲဒါနဲ ့အေပၚကငရုုတ္သီးေထာင္းကိုုေထာင္းထားတာ။
ေကာင္းလိုုက္တဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိေလး။ သေဘာေကာင္းတဲ့မမၾကီးအိမ္ကခူးလာတာ။ ၀က္သားဟင္းလည္းမအီေတာ့ဘူး။ အစပ္ေလးနဲ ့လည္းလိုုက္။ ေက်းဇူးပါမမေရ။ း)

ၾကိဳက္သေလာက္ထဲ့။ အားရပါးရထဲ့။

ၾကက္ျမစ္တစ္ထုုတ္နဲ ့ၾကက္သဲတစ္ဗူး။ အမ်ားၾကီးဘဲ အားရပါးရေလြးေပေတာ့။ း)

ဟုုိးထိပ္က ၀က္သားသရက္သီးသနပ္။
ဒါကဒီေန ့မနက္စာ။ ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္နဲ ့ပဲျပဳတ္နဲ ့ထမင္းဆီဆမ္း

ဒါကေတာ့ပီဘိ ျမန္မာဟင္းဘဲ။ သရက္သီးသနပ္ထဲကဆီေတြကလည္းထြက္။ ၀က္သားကလည္းထြက္နဲ ့။ အႏွစ္ပဲခပ္စားၾကတာေပါ့။ ႏွေျမာတယ္ဆုုိျပီး ဆီေတြမစားနဲ ့အုုန္းေနာ္။ အႏွစ္ေတြစားျပီးရင္ပုုိတဲ့ဆီေတြ ပစ္ရင္ပစ္။ မပစ္ရင္ေနာက္လိုုက္ဖက္တဲ့ဟင္းတစ္မ်ဳိးထဲထဲ့ခ်က္ေပါ့။ တစ္ခါေလာက္ခ်က္ထားတာေတာ့ ထရန္စ္ဖက္ မျဖစ္ေလာက္ပါဘူး။ ေသခ်ာေတာ့မမွတ္မိဘူး။ မီးျပင္းနဲ ့ထပ္ခါထပ္ခါသံုုးျပီးေၾကာ္ထားတဲ့ဆီကေတာ့က်န္းမာေရးအတြက္မေကာင္းဘူး။ ကဲ..မသိတာေတြအသာထား။ ကုုိယ္တကယ္သိတာေျပာေတာ့မယ္။ ကုုိယ္လုုိခ်က္ထားလည္းဆုုိတာ း)။ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့၊ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနိၾကိတ္ထားတာနဲ ့အေစာကႏွပ္ထားတဲ့၀က္သားေတြေရာနယ္။ သရက္သီးသနပ္ထမင္းစားဇြန္းနဲ ့သံုုးဇြန္း။ ငံျပာရည္ထဲ့။  ဆီနဲနဲထဲ့။  ဆႏြင္းနဲနဲထဲ့။ အားလံုုးစိတ္တုုိင္းက်နယ္ျပီးရင္ အဖံုုးအုုပ္ျပီးလံုုး။ ေမႊေပး။ ေရခမ္းသြားရင္ ၀က္သားျမဳပ္ရံုုေရထဲ့ျပီးပြက္ပြက္ဆူျပီး၀က္သားက်က္ေအာင္တည္။ ၀က္သားေကာင္းေကာင္းက်က္ျပီဆုုိရင္ မီးေလွ်ာ့ျပီးမီးေအးနဲ ့တည္ထား။ မၾကာခဏေမႊေပး။ အရည္မခမ္းေသးေပမဲ့အႏွစ္ေတြကပ္ျပီးတူးတတ္တယ္။ ၀က္သားႏူးလာရင္တအားမေမႊနဲ ့အုုန္း။ ေၾကကုုန္မယ္။ အသားကိုုမထုုိးမိေအာင္ေမႊေပး။ ေရခမ္းခါနီးဆုုိလွုုပ္လည္းသိပ္မထိေရာက္တတ္ဘူး။ ဇြန္းကိုုအသားတဲ့တဲ့မထိေအာင္ထုုိးေမႊေပးေပါ့။


ခ်ဥ္ေပါင္ရုုိးနဲ ့ကန္စြန္းရုုိးကိုုေရစိမ္ထားတာ။ အျမစ္ေလးေတြထြက္လာျပီ။



















အခ်ဳိပဲြ ဖလန္း။ ဒါလုုပ္နည္းတင္ေပးဘူးတယ္ေနာ္။ ကိုုယ္လည္းအဲဒီကျပန္ၾကည့္လုုပ္ရတာ။ မလုုပ္တာၾကာလိုု ့..း)



ဓါတ္ပံုုေတြကဖုုန္းနဲ ့ရုုိက္ထားတာ။ သည္းခံလက္စနဲ ့သည္းခံအားေပးသြားၾကပါေတာ့လိုု ့...
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
အျမန္ခ်က္မုုန္ ့ဟင္းခါးဟင္းရည္


 သည္းခံအားစမ္းေနတယ္လိုု ့ေတာ့မထင္လိုုက္ၾကပါနဲ ့။ ဖုုန္းပံုုနဲ ့ကင္မရာပံုုဘယ္ေလာက္ကြာလည္းသိခ်င္လိုု ့ကင္မရာထဲကပံုုေတြထပ္တင္ၾကည့္လိုုက္တာပါ။ ဘာမွမေရးေတာ့ပါဘူး။ .....(ပရိသတ္ၾကီးကိုုေၾကာက္ရတယ္။)






ကန္စြန္းရြက္ျခံထြက္။ ကုုိယ့္ျခံထြက္ဟုုတ္ပါဘူး။ သူမ်ားျခံထြက္လိုု ့ေျပာမလိုု ့ပါ။ း) မမေရ ေက်းဇူးပါ။ အရမ္းလတ္ဆတ္ျပီးရွားရွားပါးပါးစားရတာမိုု ့နတ္သုုဒၵာနဲ ့မလဲဘူးေနာ္။ မွုုိနဲ ့ေၾကာ္စားတယ္။ ဓါတ္ပံုုမေတြ ့လိုု ့။
တကယ္ျပီးပါျပီ။ း)

24 comments:

  1. ကန္းစြန္းရြက္ကေတာ့ ရွားမွရွား..ကန္တက္ကီမွာ ကန္စြန္းရြက္ရတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ငတ္တယ္...ေမရီလန္းမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရတယ္ ကန္စြန္းရြက္ ငတ္တယ္...ဝက္သားဆိုု မီးမီး သိပ္ၾကိ ုုက္...အဲဒီလိုုေလး ခ်က္စားဦးမယ္... း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စန္းထြန္းေလး...
      မုုိ္င္၅၀ေလာက္ေ၀းတဲ့ေနရာမွာရွိတဲ့တရုုတ္ဆုုိင္မွာေတာ့ကန္စြန္းရြက္ကရွိတယ္။ အဲေလာက္အေ၀းၾကီးမသြားႏုုိင္ၾကဘူး။ တစ္လတခါႏွစ္လတစ္ခါေလာက္မွသြားျဖစ္ၾကတယ္။ အခုုလည္းအဲဒီမမကအိမ္မွာစုုိက္ထားတာေတြလာခူးခုုိင္းလိုု ့သေဘာေတြက်ေနတာ။ ကုုိယ္တုုိ ့အိမ္လည္း၀က္သားၾကိဳက္ၾကတယ္။

      Delete
  2. ေပ်ာ္စရာႀကီး စားစရာေတြမ်ားႀကီးမိုက္တယ္
    ဘေလာ့ႀကီးတခုလုံး၀ါးစားသြားပီ သရက္သီးသႏွပ္နဲ ့ခ်က္တဲ့၀က္သားလည္းႀကိဳက္ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းလည္းႀကိဳက္ ကန္စြန္းမွိဳေၾကာ္လည္းႀကိဳက္ အုိင္အုိရာက ဟင္းခ်က္ေတာ္တယ္ မုန္ ့ဟင္းခါးလည္းစားသြားတယ္ ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္က ဘူးသီးေၾကာ္ထက္ခ်ိဳလုိ ့ႀကိဳက္တယ္
    ေအာက္က ပူတင္းလုပ္နည္းေလး ျပန္ရွာၾကည့္ပီး လုပ္စားရမယ္ စားခ်င္စရာေလး ေနာက္လည္းမ်ားမ်ားခ်က္ပီး တင္ေနာ္ (( အစားမွန္သမွ် မျငင္းသူ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပုုိးပုုိး...
      အားလံုုးၾကိဳက္တယ္ဆုုိေတာ့၀မ္းသာသြားျပီ။
      ပူတင္းလုုပ္စားျပီးရင္တင္အုုန္းေနာ္။ အဆင္ေျပမွာပါ။
      မခက္ဘူး။

      Delete
  3. အဲဒီသေဘာေကာင္းတဲ့မမႀကီးအိမ္နဲ ့နီးနီးေနခ်င္လာၿပီေနာ္...
    ငရုတ္သီးေတြကလည္းရွယ္ဘဲ
    ဒီမွာတထုတ္ဝယ္ရင္ပုပ္ခ်င္ေနတာကတဝက္ပါတာ..
    အဲဒီလိုဟင္းမ်ဳိးေတြေတြ ့ေတာ့အိမ္ကိုပိုသတိရတယ္
    ကန္စြန္းရႊက္ေရာခ်ဥ္ေပါင္ေရာ..ကႀကီးဆိုင္မွာမရွိဘူး
    မုန္လာဥနဲ ့မုန္ညွင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းဘဲေလြးေနရတာ
    စကားမစပ္..ခုထိပူတင္းဖုတ္လို ့လွလွေလးမရေသးဘူး.. ဟင့္..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. မီးမီး...
      ကုုိယ္တိုု ့ဆုုိမမအိမ္မွာအရြက္ေတြသြားခူးၾကရင္တအားေပ်ာ္တာ။ ကုုိယ္လည္းငတ္ေနတာၾကာျပီဆုုိေတာ့မစားရေသးဘူး။ အပင္ေတြျမင္တာနဲ ့တင္ေပ်ာ္ေနတာ။ ခူးေနတဲ့အခ်ိန္မွာေပ်ာ္လြန္းလိုု ့မ်က္ႏွာကတျပံဳးျပံဳးျဖစ္ေနတာ။
      ကုုိယ္တရုုတ္ဆုုိင္က၀ယ္ရင္လည္းငရုုတ္သီးစိမ္းကပုုပ္မဲ့ဟာကတ၀က္ပါတာဘဲ။ Walmart ကက်ေတာ့တစ္ေတာင့္ခ်င္းေရြးယူလိုု ့ရတယ္။ မေရြးလည္းအညွာညွုုိးတာပဲရွိတယ္ပုုပ္တာေတာ့မရွိဘူး။
      ပူတင္းကဘာအဆင္မေျပတာလဲ။
      ခြက္ထဲကေနထုုတ္တာအဆင္မေျပတာလား။ လြယ္ေတာ့လြယ္တယ္ဟုုတ္လားလိုု ့...

      Delete
    2. လြယ္တာကလြယ္ပါတယ္..
      ဒီကလည္းခပ္လြယ္လြယ္ေလးေတြဘဲတတ္တာ..
      ဟီး...ဒီတခါထပ္လုပ္အုံးမယ္...
      ဒါနဲ ့..မအိုင္အိုရာေရ...ခ်ီကာဂို..ဖက္ကေျပာင္းရအုံး၊
      မလိုလိုိုပါဘဲ၊....မတို ့နဲ ့နီးတဲ့ေနရာဆိုပိုေကာင္းမွာေနာ္...

      Delete
    3. ခ်ီကာဂုုိဆုုိရင္ေတာ့မုုိက္တယ္ကြာ။
      သူငယ္ခ်င္းကေျပာျပတာ။ ကုုလားဆုုိင္ေတြမွတန္းကိုုစီေနတာဘဲတဲ့။
      တရုုတ္တန္းကလည္းအၾကီးၾကီးတဲ့။
      ကုုိယ္ေတာင္သြားလည္ခ်င္ေနတာ။
      ျမိဳ ့ကလည္းသိပ္လွသိပ္စည္သိပ္စမ္းကမ္းရွိတယ္တဲ့။
      ကုုိယ္တုုိ ့နဲ ့နီးတဲ့ေနရာမွာငတ္တယ္။ တရုုတ္ဆုုိင္ကမုုိင္၅၀ေလာက္ေမာင္းမွရတာ။
      ကုုလားဆုုိင္က မိုုင္အစိတ္ေက်ာ္။ း(

      Delete
  4. အိမ္မွာ ညီမေလးက ၀က္သားမစားေတာ့ မခ်က္ျဖစ္တာမ်ားတယ္ အိုင္အိုရာ့၀က္သားအခ်ိဳခ်က္ေလးၾကည့္ျပီး စားခ်င္သြားတယ္ ခ်က္စားဦးမယ္. ငါးပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးနဲ႔ဆို ဂြတ္ရွယ္ပါပဲ..။

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုုးေငြ ့....
      ဟုုတ္တယ္။ အစားမညီရင္မခ်က္ျဖစ္တာမ်ားတယ္ေနာ္။
      ငပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးနဲ ့ဆုုိရွယ္ေပါ့။
      ကုုိယ္လည္းငပိေထာင္းထားတာရွိတယ္။ အဲဒါကိုုငရုုတ္သီးစိမ္းထပ္ေထာင္းထားတာ။ ျပီးေတာ့ငါးပိရည္က်ဳိကုုိခ်က္ထားတာလည္းရွိေသးတယ္။ ကဲ..မလြန္ဘူးလား။ း)

      Delete
  5. မမအိုင္အိုရာ ၀က္သားအရမ္းၾကိုက္ တယ္စားခ်င္တယ္။ ဟင္းေတြအားလံုးစားခ်င္တယ္။ ပူတင္းေလးဖုတ္ၿပီး သားပိုင္
    ကိုလုပ္ေပးအံုးမယ္။
    မေလးၿမတ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မေလးေရ..
      ဒါဆုုိကုုိယ္တုုိ ့ေတြအၾကိဳက္တူၾကတာေပါ့ေနာ။
      ၀က္သားကိုုငယ္ငယ္ကအေခါက္နဲ ့အဆီလံုုး၀မစားဘူး။
      အသက္ၾကီးမွအေခါက္ပါမွစားခ်င္တတ္တာ။
      ပူတင္းေလးလုုပ္ၾကည့္ျပီးၾကိဳက္သြားမွာေသခ်ာပါတယ္။
      အဆင္မေျပရင္ေတာ့ေမးေနာ္။ ..ကုုိယ္လည္းစဥ္းစားျပီးေျဖေပးပါမယ္။ း)

      Delete
  6. အိုင္အိုရာရဲ႕ ပို႔စ္ေလးေတြဖတ္ရတိုင္း စံုစံုလင္လင္ေလး တင္ေလ့ရွိတယ္....
    ဟင္းလ်ာစံုကေန အခ်ိဳပြဲအထိပဲ ..စိတ္၀င္စားစရာ ထမင္း၀ိုင္းေလးပါ..
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  7. တီတင့္...
    ခ်က္စားျဖစ္တာေတြကအမ်ားၾကီးအလ်ဥ္မွီေအာင္မတင္ႏုုိင္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။
    တပါတ္လံုုးအလုုပ္သြားရင္အဆင္ေျပေအာင္သံုုးေလးခြက္ခ်က္ခ်က္ထားတာ။
    ျမန္မာျပည္မွာလိုုသြားခါနီးမွခ်က္ယူသြားဖိုု ့အခ်ိန္မေလာက္လိုု ့ရံုုးပိတ္တာနဲ ့ခ်က္ရေတာ့တာပါ။
    မနက္သြားခါနီးကိုုအသီးအရြက္ေလာက္ပဲလုုပ္ႏုုိင္တယ္ေလ။ ဒါေတာင္တခါတေလမေၾကာ္မခ်က္ႏုုိင္မသုုပ္ႏုုိင္လိုု ့သခြားသီးတိုု ့ခါဂ်က္ဥတိုု ့ပဲထဲ့ယူသြားရတာ။
    အခ်ဳိပဲြကလည္းအိမ္ဦးနတ္က အခ်ဳိၾကိဳက္ေတာ့တခုုခုုအျမဲလုုပ္ေပးျဖစ္ေတာ့တင္ေပးႏုုိင္တာပါ။
    ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့အျမဲျပည့္ပါရေစရွင္။.
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  8. ဟန္ၾကည္October 9, 2013 at 1:03 PM

    ဗ်ဳိး မအိုင္အိုရာ...သေဘာေကာင္းတဲ့ မမႀကီး ကၽြန္ေတာ့္အိမ္ေဘး ပို႔ေပးလိုက္စမ္းပါဗ်ာ...တစ္ပတ္ဆယ္ရက္ေလာက္ဆိုရင္ ျပန္ပို႔ေပးမယ္... း) ဒီမွာက ျပည္တြင္းမွာေနၿပီး ေအာ္ဂဲနစ္မစားရဘဲ ေဆးဆိုးေဆးထိုးခ်ည္းစားေနရေတာ့ လူလည္း ပြတတျဖစ္ေနၿပီ...ကိုယ့္ဘာသာစိုက္စားရေအာင္လည္း သမင္ေမြးရင္း က်ားစားရင္းျဖစ္ဦးမယ္... း)

    ReplyDelete
  9. ဆရာဟန္ၾကည္ေရ...
    သေဘာေကာင္းတဲ့မမၾကီးေတာ့ခုုေလာက္ဆုုိမ်က္ခုုန္းလွုုပ္ေနေလာက္ျပီ။ း)
    က်မလည္းခ်ဥ္ေပါင္နဲ ့ကန္စြန္းငတ္ေနတာၾကာ.....လွျပီ။
    မမၾကီးစုုိက္ထားတာေတြစားရျမင္ရေတာ့ဘယ္လိုုၾကည္ႏူးမွန္းကိုုမသိဘူး။
    ဟုုတ္တယ္ေနာ္။ က်မအဲဒီဆုုိးေဆးနဲ ့ထုုိးေဆးေတြကိစၥကိုုေတာ္ေတာ္ေလးႏွလံုုးထိေနတယ္။
    ဆုုိးေဆးထုုိးေဆးကတကယ္ေတာ့ခ်က္ခ်င္းရပ္ေအာင္လုုပ္လိုု ့ရတဲ့ကိစၥပါ။
    မလုုပ္လိုု ့ပါ။
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါရွင္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  10. ၀က္မစားလုိ႔ တျခားဟင္းေတြအားလုံး 'မ' သြားလုိက္ပါျပီ ဗူးသီးေၾကာ္ကလဲ စားခ်င္စရာအလြန္ေကာင္းပါပဲ မုန္႔ဟင္းခါးေလးနဲ႔ ဆဲြလုိက္ရရင္ေတာ႔ ျမန္မာျပည္ကုိပါေမ႔ေလာက္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဂ်က္..
      ၀က္မစားေတာ့အားနာစရာၾကီး။ တျခားဟင္းေတြမသြားလိုု ့ေက်းဇူး။
      ဂ်က္ေျပာတာနဲ ့မုုန္ ့ဟင္းခါးေတာင္စားခ်င္လာျပီ။ း)
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  11. ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ဝက္သားရယ္ ငရုပ္သီးေထာင္းေလးရယ္ တစ္ျပိဳင္တည္း စားလိုက္ရရင္ေတာ႕ ဘုရားဘုရား ဝိတ္တက္လာဖို႕ျမင္တယ္။ ၃ပန္းကန္အနည္းဆံုးကုန္မွာမို႕..
    ဖတ္ေနရင္း သြားရည္ေတာင္ ျမိဳခ်လုိက္မိေသးတယ္ တကယ္..
    စားျပီးသြားရင္ ပူတင္းေလး အခ်ိဳပြဲဆက္ဆဲြ... ဟင္... ေပါင္ ၁၄၀ ျဖစ္သြားျပီ :)

    ReplyDelete
  12. ေခ်ာ...
    မန္ ့ထားတာေလးခုုမွစပန္မ္ထဲကေတြ ့လိုု ့။
    ေခ်ာကလွျပီးသားဒီတစ္ပဲြနဲ ့ေတာ့မ၀ေလာက္ေသးဘူး။
    ဒါမ်ဳိးဆက္တုုိက္စားရင္ေတာ့၀မွာ။
    ေခ်ာေရးပံုုနဲ ့ကုုိယ္ေတာင္ျပန္စားခ်င္လာတယ္ကြာ။ တကယ္ဘဲ။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  13. မမအိုင္အိုရာေရ စားစရာေတြကရွယ္ပဲ ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္ကလည္း စားခ်င္စရာ
    ပူတင္းကလည္း မိုက္မွမိုက္ အမေရ
    ငရုတ္စိမ္းေထာင္းေလးကလည္း သြားရည္က်လိုက္တာ ..
    စကားမစပ္ အမေရ အမရဲ႕ အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာသာကူေလး သေဘာက်လို႔ ထိုးစားတာ ေပ်ာ႔သြားတယ္
    ဘာလိုသြားလဲ မသိဘူးေနာ္.. ျပန္လုပ္စားဦးမယ္ း)
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုုးစက္ေလး...
      ေရနဲနဲက်န္ေနလိုု ့ထင္တယ္။ သာကူကေပ်ာ့တာလား။ ေက်ာက္ေက်ာကေပ်ာ့တာလား။
      အဲလိုုအားေပးတဲ့သူမ်ဳိးဆုုိသိပ္ခ်က္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္။ တကယ္။
      မမအိုု္င္အိုုရာ သိုု ့တီတီအိုုင္အိုုရာ

      Delete
    2. မမေရ ..
      သာကူက ေပ်ာ႔ေနတာ သာကူထည္႔တာ မ်ားသြားလို႔ ထင္တယ္ေနာ္ မမ ..
      ဒါေပမဲ႔ စားလို႔ေတာ႔ ေကာင္းတယ္ သိလား ဘာရမလဲ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ အားေပးတာေလ.. း))
      မိုးစက္ဝိုင္

      Delete
  14. မိုုးစက္ေလး..
    သာကူျပဳတ္တာနဲနဲလြန္သြားလိုု ့ထင္တယ္။
    သူကပူတဲ့ေက်ာက္ေက်ာရည္ထဲမွာဆက္ျပဳတ္သလိုုျဖစ္တတ္တယ္ေလ။ အေနေတာ္ထက္နဲနဲေလးေစာခ်မွအိုုေခတယ္။
    ဟုုတ္တယ္ ဟုုတ္တယ္ စားလိုု ့ေကာင္းဖုုိ ့အေရးၾကီးတယ္ေနာ့္။
    အိုု္င္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။