ဒီတခါေတာ့ ေျပာထားတဲ့အတုုိင္း တင္ျဖစ္ေအာင္တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။ ျမန္မာလိုဆုုိရင္ေတာ့ လြယ္လြယ္ဘဲ ပူတင္းလိုု ့ဆုုိရမွာပါ။ က်မကေတာ့ မက္ဆီကန္ဗားရွင္း Flan လိုု ့ေခၚတဲ့ အခ်ဳိပဲြကိုု လုုပ္ထားတာပါ။ မက္ဆီကန္ဆုုိင္ေတြမွာ က်မတိုု ့သြားစားရင္အခ်ဳိပဲြကေတာ့ ဒါေလးနဲ ့အျပီးသတ္ေလ့ရွိပါတယ္။ မက္ဆီကန္ Chef ေတြလုုပ္တဲ့ အစီအစဥ္ေတြ ၾကည့္မိတုုိင္းလည္း လုုပ္စားၾကည့္ခ်င္မိလိုု ့လုုပ္စားၾကည့္ရင္း လြယ္လည္းလြယ္ ေကာင္းလည္းေကာင္းေတာ့ သေဘာက်သြားပါတယ္။ ဒီတခါမွဘဲ ဓါတ္ပံုုေသေသခ်ာခ်ာရုုိက္ လုုပ္တဲ့အခ်ဳိးကိုုလည္းမွတ္ထားျဖစ္ပါတယ္။ ေမးထားတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြအားလံုုးအတြက္ေရာ သိခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္ပါရည္ရြယ္ျပီးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။
လိုုအပ္တာက...
ၾကက္ဥ ၃ လံုုး (3 eggs)
ႏုုိ ့စိမ္း ၁ ဘူး (1 can of Carnation Evaporated Milk)
ဗနီလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္ (Vanilla 1/2 tea spoon)
သၾကား ႏွစ္ပံုုတပံုုခြက္ (Sugar 1/2 cup) (အခ်ဳိမၾကိဳက္လွ်င္ေလွ်ာ့ထဲ့ပါ။သူကအခ်ဳိၾကိဳက္လိုု ့ပါ။ က်မအတြက္ဆုုိရင္ က်မ 1/3 cup ဘဲထဲ့ပါမယ္) အခ်ဳိကုုိက်မေတာ့ျမည္းၾကည့္ပါတယ္။ (ပံုုစံခြက္အတြက္ ေနာက္ထပ္သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္းခန္ ့လုုိပါမယ္ ။ က်မဒါေတာ့ေသခ်ာမမွတ္ထားမိဘူး။ မိမိထဲ့မည့္ခြက္ႏွင့္မွန္းထဲ့ရန္)
ဆား အနည္းငယ္ (နဲနဲဘဲထဲ့ရပါမယ္)
က်မအြန္လိုုင္းမွာ ေလွ်ာက္ၾကည့္ေတာ့ ထံုုးစံအတုုိင္း အခ်ဳိးအစားမ်ဳိးစံုု နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိး နည္းနည္းစီကဲြျပားတာေတြေတြ ့ရပါတယ္။ ဒါနဲ ့အားလံုုးကိုု ေရာသမေမႊ ျပီးကိုုယ္လုုပ္ခ်င္တဲ့ ပံုုစံနဲ ့အခ်ဳိးကုုိ စုုေပါင္းစပ္ေပါင္းျပီး လုုပ္ထားတာပါ။ တခ်ဳိ ့လည္း ႏုုိ ့ဆီနဲ ့လုုပ္ၾကပါတယ္။ တခ်ဳိ ့လည္း ႏြားႏုုိ ့နဲ ့လုုပ္ၾကပါတယ္။ အားလံုုးေပါင္းျပီးလုုပ္တာလည္းရွိပါတယ္။ ေထာပတ္ထဲ့တာလည္းရွိပါတယ္။ က်မကေတာ့ ျမန္ေကာင္းသက္သာနည္းကိုုဘဲသေဘာက်ပါတယ္။ စားရတာလည္းအရသာရွိတယ္ က်မၾကိဳက္တဲ့အရသာလည္းရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ေနာက္တခါလုုပ္ရင္ေတာ့ ႏုုိ ့ဆီနဲ ့လုုပ္ၾကည့္မလားလိုု ့။ သၾကားထဲ့စရာမလိုုေတာ့ဘူးေပါ့။ ဒါေပမဲ့ ႏုုိ ့ဆီကေခ်ာင္းဆုုိးမလားေတာ့မေျပာတတ္ဘူး။
ပထမဆုုံုး ခြက္တစ္ခုုထဲမွာ ၾကက္ဥကိုု ေဖါက္ထဲ့ပါ။ အခြံပါမပါစစ္ပါ။ ျပီးေတာ့ အထက္ကအခ်ဳိးအတုုိင္း ဗနီလာနဲ ့ဆားနဲ ့သၾကားနဲ ့ထဲ့ျပီး ပြလာတဲ့ထိေမႊပါ။ ဘလင္ဒါသံုုးလည္းရပါတယ္။ က်မကေတာ့ ေမႊတံနဲ ့ေခါက္ေမႊပါတယ္။ ေအာ္..ေမ့လိုု ့oven ကိုု preheat ၃၅၀ နဲ ့လုုပ္ထားပါ။
ၾကက္ဥေတြပြတဲ့ထိေခါက္ေမႊျပီးရင္ ႏုုိ ့စိမ္းထဲ့ေမႊပါ။ ႏွံစပ္ေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ ေဘးမွာ ခဏထားပါ။ မိမိထဲ့ခ်င္တဲ့ခြက္မ်ားကိုု အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။ ခြက္ေတြကိုု ထဲ့ဖုုတ္ဘုုိ ့ဘန္းတစ္ခုု အသင့္ထားပါ။ အားလံုုးအသင့္ျပင္ျပီးရင္ သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေလွာ္ပါ (caramelize)။ မီးမျပင္းပါနုုဲ ့။ တူးမွာေၾကာက္ရင္ ေရေလးနဲနဲထဲ့ ျပီးေပ်ာ္ေအာင္လုုပ္ပါ။ က်မေတာ့ ဒီတခါ ေရထဲ့ျပီးလုုပ္ပါတယ္။ ညိဳလာတဲ့ထိေလွာ္ပါ။
အထက္ကလုုိလိုုညိဳလာျပီဆုုိရင္ ေအာက္ပံုုအတုုိင္း မုုန္ ့ဖုုတ္မဲ့ ခြက္ထဲကိုု ညီညီညာညာေလာင္းထဲ့ျပီးမ်က္ႏွာျပင္ႏွံ ့ေအာင္ ခြက္ကိုုလဲွ ့ေပးပါ။ သၾကားသိပ္ေစးေနရင္လည္း ခ်က္ခ်င္းခဲသြားတတ္လိုု ့သြက္သြက္နဲ ့ညီညီေလးရေအာင္လွဲ ့ပါ။ မပ်စ္မက်ဲကေတာ့အေနေတာ္ပါ။ လုုပ္ၾကည့္တဲ့အခါမွန္းတတ္သြားမွာပါ။ ခဏေလးအေအးခံပါ။ (မုုန္ ့မေခါက္ခင္အရင္လုုပ္ထားရင္အေတာ္ပါဘဲ။ ေစာင့္စရာမလိုုေတာ့ဘူးေပါ့။) ျပီးေတာ့မွ မုုန္ ့ရည္မ်ားေလာင္းထဲ့ပါ။
၃ ခြက္ဘဲထဲ့လုုိက္ရပါတယ္။ က်မက ပံုုမတူေအာင္ ခြက္ပံုုမတူတာေတြ နဲ ့ထဲ့လိုုက္ပါတယ္။
အထက္ကအတုုိင္းထဲ့ျပီးရင္ဘန္းထဲကိုု ေရထဲ့ပါ။ ေရေငြ ့ရေအာင္လိုု ့ပါ။ ျပီးေတာ့ အလူမီနမ္ဖိြဳင္လ္ နဲ ့အုုပ္ျပီး oven ထဲမွာ ၄၀ မိနစ္ ကေန ၅၀ မိနစ္ခန္ ့ဖုုတ္ပါ။ ကိုုယ့္ရဲ ့မီးဖုုိနဲ ့ကိုုယ္ခန္ ့မွန္းျပီး လိုုတိုုးပိုုေလွ်ာ့လုုပ္ပါ။ က်မမီးဖုုိကေတာ့ ၄၀ မိနစ္မွာရပါတယ္။
က်က္ပါျပီ။ က်မဒါးနဲ ့စမ္းထားတာ ခလယ္ကအရာေလးေတြက။ |
က်က္မက်က္သိခ်င္ရင္ ဒါးထဲ့ျပီးျပန္ထုုတ္ၾကည့္လိုုက္လိုု ့မုုန္ ့သားကပ္မပါလာဘူးဆုုိရင္ က်က္ပါျပီ။
ဘာသီးမွမရွိလိုု ့သလဲသီးထဲ့စားတာ။ (ခ်ဥ္လိုုက္တာ) ဘယ္ရီသီးေတြနဲ ့ဘဲလိုုက္မယ္ထင္ပါတယ္။ |
စားမဲ့ပန္းကန္ထဲထဲ့ဘိုု ့.....
ဒီလိုု ေဘးကိုုဒါးေလးနဲ ့ကိတ္လွီးသလိုုဘဲ လွီးျပီးကြာေအာင္လုုပ္ပါ။ |
က်မတိုု ့ထမင္းပံုုသြင္းသလိုုဘဲ ထဲ့မဲ့ပန္းကန္ကိုုအေပၚကတင္ျပီး |
ဒီလိုုေမွာက္ခ်ပါ။ ျပီးေတာ့ပန္းကန္ကိုုသာသာေလးလွုုပ္ျပီးဖယ္လိုုက္ရင္ေတာ့ |
ဒီလိုုမ်ဳိးေလးရပါမယ္။ |
စိတ္တုုိင္းးက် သံုုးေဆာင္ပါရွင္။ |
ေမးထားတဲ့သူငယ္ခ်င္းစာဖတ္သူမ်ား ေက်နပ္ပါေစလိုု ့။
လာလည္တဲ့အတြက္အားလံုုးကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
သြားရည္က် သြားပါေၾကာင္း :D
ReplyDeleteစုုဘူးအိမ္..
Deleteကုုိယ္နဲ ့သူ တပန္းကန္ထဲစားရင္ဇြန္းလုုေနရတယ္..း)
လုပ္ၾကည့္ျပီး မမကို ျပန္ျပမယ္ :)
ReplyDeleteျမတ္ၾကည္ေလး..
Deleteလုုပ္ၾကည့္ျပီးျပန္ျပမယ္ဆိုုေတာ့ေပ်ာ္မိပါတယ္။ အဆင္ေျပမွာပါ။
ပူတင္းလုပ္နည္းေလး အတြက္ ေက်းဇူးပါ မမအိုင္အိုရာ။ ႏို႔စိမ္း တစ္ဗူးက ဘယ္ေလာက္ မီလီလီတာ(ml) လဲဟင္ မမ။ ရို႕စ္က ႏြားႏို႔ သို႔မဟုတ္ ႏို႔ဆီနဲ႔ လုပ္ခ်င္ရင္ ဘယ္ေလာက္ထည္႔ရမလဲ မွန္းႀကည္႔ခ်င္လို႔ပါ။ တစ္ဆင့္ခ်င္းစီ ေသခ်ာျပထားေတာ့ လိုက္လုပ္ႀကည္႔လို႔ အဆင္ေျပမယ္ ထင္ပါတယ္ း)။ မမက ဓာတ္ပုံရိုက္တာ ေတာ္လိုက္တာ။ ပူတင္းပုံေလးေတြ ရိုက္ထားတာ ႀကည္လင္ျပီး လွလိုက္တာ။ မဂၢဇင္းေတြ၊ စာေစာင္ေတြမွာ ပါတ့ဲ ပုံမ်ိဳးေလးေတြ။ ရို႕စ္ကိုလည္း ဓာတ္ပုံရိုက္ေပးေနာ္ ဟိ း)
ReplyDeleteရုုိ ့စ္..
Deleteအဲဒါမၾကည့္ထားလိုုက္မိဘူးကြယ္။ ပံုုမွန္ႏုုိ ့ဆီဘူးအရြယ္ပါဘဲ။ ေနာက္တခါ၀ယ္ရင္မွတ္ထားလုုိက္မယ္ေနာ္။
ရုုိ ့စ္ခ်ီးမြမ္းတာနဲ ့ဒိုု ့ေတာင္ေျမာက္သြားျပီ။ ရုုိ ့စ္ကိုုရုုိက္ေပးရင္လွမွာေသခ်ာတယ္ ရုုိ ့စ္ကလွျပီးသားမိုု ့လိုု ့ေလ။ း)
မေရ...
ReplyDeleteက်မလုပ္အုံးမယ္။
တေန ့ကရုိးရုိးပူတင္းဖုတ္တာေတာင္။
ျဖစ္မလာလို ့စိတ္ညစ္ေနတာ။
ဒီေန ့ေတာ့ေက်းဇူးဘဲ။
က်မေတာ့မုန္ ့ဖုတ္တာဘာမွမတတ္ဘူး။
သူမ်ားေတြကိုအားက်ေငးေမာေနတာဘဲတတ္တာ။
;P
မီးမီးငယ္..
Deleteကိုုယ္လည္းသိပ္ကၽြမ္းတာမဟုုတ္ပါဘူး။ ၀ါသနာပါလိုု ့လုုပ္လုုပ္ၾကည့္ရာကေန တခ်ဳိ ့ဟာေတြလုုပ္တတ္သြားတာပါ။ မလုုပ္တတ္တာကပိုုမ်ားပါတယ္။ း)
ဒါေလးကေတာ့လြယ္ေတာ့လုုပ္ရတာအဆင္ေျပမွာပါ။ လုုပ္ၾကည့္ေနာ္။
Hi, thanks for sharing
ReplyDeleteံKhinU Khine..
DeleteHi..thanks for visiting too.
နုိ႔စိမ္းရွိတယ္ သၾကားရွိတယ္ ၾကက္ဥရွိတယ္ အဲ႔ အ႔ဲ အဲ႔ အိုဗယ္ အရွိ၀ူး ဂ်ာ အသင္႔စားရန္ ပါးစပ္လဲရွိတယ္ မမအိုင္အိုရာ ပူတင္း နဲ႔ ကင္းမ္ခ်ီ လဲရွားမစား ဟင္ :D :D
ReplyDeleteQuTe..
Deleteဒါဆုုိ rice cooker နဲ ့ထဲ့ျပီးေပါင္းၾကည့္ပါလား။ သိပ္ကြာမယ္မထင္ဘူး။
လုုပ္လိုုက္ေလ..ၾကာသလားလုုိ ့။ မုုန္လာဥ နဲ ့ၾကက္သြန္ျမိတ္ ကင္ခ်ီနဲ ့လဲစားမယ္ေလ..ေနာ္.
ေက်းဇူးပါ၊ ေက်ာင္းမွာ ပါတီလုပ္ေတာ့ မက္ဆီကန္မေတြယူလာတာ စားလို ့ေကာင္းလို ့သိခ်င္ေနတာ....
ReplyDeleteအစ္မေရ Tamale လုပ္နည္းေကာသိလားဟင္ ???????
မိုုးမိုုး..
Deleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
Tamale ေတာ့မလုုပ္ဖူးဘူးရယ္။ ဆုုိင္ကရယ္ဒီမိတ္ေတြ၀ယ္စားရင္ဆုုိင္မွာစားရသလိုုမေကာင္းဘူးေနာ္။ ဟုုိတေလာကတီဗီမွာၾကည့္လိုုက္ရတာေတာ့လုုပ္ရတာေတာ့ငါးေပါင္းထုုတ္တုုိ ့ဘာတိုု ့လိုုလက္၀င္တဲ့ပံုုဘဲ။ ကိုုယ္ကေတာ့ ကိုုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ေတြေလွ်ာက္ထဲ့ျပီးလုုပ္ၾကည့္မလားလိုု ့။ (ပ်က္မွာေတာ့ေသခ်ာတယ္။ း)
ခ်ိစ္မ်ားမ်ားထဲ့ျပီးေလ။
This comment has been removed by the author.
DeleteVoila tres jolie flan.hmmm......Very delicious too.I just copied and pasted Makyarnyo's words from cbox:P
ReplyDeleteGyidaw
Gyidaw..
DeleteThanks for the kind words. Because you came and checked I tried to post this quickly so that you won't be disappointed again. :D
လုပ္ၾကည့္ရင္ မခက္ေလာက္ဘူးထင္တယ္ .. စမ္းၾကည့္အုန္းမယ္ေနာ္ ..
ReplyDeleteပံုထဲကလို လွလွေလးရရင္ ေနာက္တေခါက္လာၿပန္ၾကြားမယ္ေနာ္ .. :)
ညယံ..
Deleteမခက္ဘူးသိလား။ တကယ္မခက္ဘူး။ ပန္းကန္ထဲကိုုေမွာက္ထဲ့တာတခုုဘဲပံုုမလွမွာပူစရာရွိတယ္။ ေမွာက္မထဲ့ဘဲလုုပ္တဲ့ပန္းကန္နဲ ့ဒါရုုိ္က္စားလည္းရတာပါဘဲ။ အရသာကေတာ့ေကာင္းျပီးသားဘဲေလ။
အိုင္အိုရာေရ
ReplyDeleteႀကက္ဥေပါင္းပဲလုပ္ဖူးတာ။
အခုလုိႀကည္႔ရေတာ႔လည္း ပူတင္းလုုပ္တာလြယ္သားပဲေနာ္။
ႀကက္ဥေပါင္းထက္ ပူတင္းအေရာင္ကပိုလွတယ္။
ေကာင္း..
ReplyDeleteေျပာမယ္ဆုုိရင္ကိုုယ္ကေတာ့ၾကက္ဥေပါင္း ရယ္ ပူတင္း ရယ္ ျမန္မာလိုုဆုုိရင္ တူတူဘဲလိုု ့ထင္တာ။ ဘာကဲြလည္းကိုုယ္လည္းမသိဘူးရယ္။
ဒါကျမန္မာပူတင္းလုုပ္တာနဲ ့ကဲြတာက သၾကားေလွာ္ျပီးထဲ့၊
ခြက္ေျပာင္းျပန္ျပန္ေမွာက္ထဲ့ျပီး စားတာဘဲကြာတာရွိတာပါေနာ္။ ဟုုတ္ဘူးလား။
မုုန္ ့ပိုုေခ်ာျပီးေျပာင္တယ္။ အရသာေတာ့တူတူေလာက္ပါဘဲ။
အရမ္းကုိၾကိဳက္တယ္ အားတဲ႔အခါလုပ္ျပီးစာၾကည္႔မယ္ ႏြားနဳိ႔နဲ႔ေတာ႔လုပ္ဖူးတယ္
ReplyDeleteၾကည္႔ရတာ ဒီဟာေလးကပုိျပီးအရသာရွိမယ္႔ပုံေလးပဲ
အလြန္ၾကိဳက္ .. ရွလြတ္
ReplyDeleteJas..
ReplyDeleteလုုပ္စားၾကည့္ေနာ္..မခက္ပါဘူး။ း)
ဗစ္..
အလြန္ေကာင္း..ဂြတ္။ း)
စားခ်င္လိုက္တာ စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteၾကည္႕ရတာ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားလို႔ ရေလာက္တယ္
လုပ္ၾကည္႕ဦးမွ
ပူတင္းေလးက စားခ်င္စရာထက္ ခ်စ္စရာပိုေကာင္းတယ္.. ေဟးေဟး
အလွၾကည္႕ေနခ်င္ေတာ႔တယ္။။။
ေခ်ာ..
ReplyDeleteစားလိုုက္ပါ။ စားလုုိက္ပါ။
လုုပ္ၾကည့္ေခ်ာ။ တကယ္လြယ္လြယ္ေလး။
ေခ်ာေခ်ာေလးထြက္လာရင္သိပ္ေပ်ာ္ဘုုိ ့ေကာင္းတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
ႏြားနုိ ့နဲ ့လုပ္ျကည့္ဖူးတယ္။ မေအာင္ျမင္လို ့လက္ေလ်ာ့ထားတာ အခု စမ္းျကည့္မွဘဲ ေက်းဇူးဘဲေနာ္
ReplyDeleteေဆာင္း
လြယ္သားေနာ္..ေနာင္မ်ားမွ..:P
ReplyDeleteေဆာင္း..
ReplyDeleteစမ္းၾကည့္ေနာ္..တကယ္ကိုုလြယ္တာပါ။ လူလည္းမပင္ပန္းဘူး။
စန္းထြန္း..
ေက်ာင္းတက္ေနရေတာ့ ေထြလီကာလီမလုုပ္ႏုုိင္တာနားလည္ပါတယ္စန္းထြန္းေရ။
အိုုင္အိုုရာ
ေဆာင္း..
ReplyDeleteစမ္းၾကည့္ေနာ္..တကယ္ကိုုလြယ္တာပါ။ လူလည္းမပင္ပန္းဘူး။
စန္းထြန္း..
ေက်ာင္းတက္ေနရေတာ့ ေထြလီကာလီမလုုပ္ႏုုိင္တာနားလည္ပါတယ္စန္းထြန္းေရ။
အိုုင္အိုုရာ
Please follow my blog too :)
ReplyDelete