ဘာေၾကာင့္ဆုုိတာေတြလည္းရွည္ရွည္ေ၀းေ၀းေျပာမေနခ်င္ေတာ့ပါဘူး ေယာင္းရင္းတုုိ ့ရယ္။
ခုုဒီစာကိုုကုုိယ့္ရဲ ့မက္က္ လက္ပ္ေတာ့ပ္ နဲ ့ေရးျပီး ပံုုေတြကိုု ခ်စ္ခ်စ္ရဲ ့၀င္းဒိုုး ရွစ္ လက္ပ္ေတာ့မွာတင္တယ္။ ကင္မရာထဲကပံုုေတြကိုုသူ ့လက္ပ္ေတာ့မွာထဲ့တယ္။ ေရးခ်င္ေတာ့ျဖစ္ေအာင္လုုပ္တဲ့သေဘာပါဘဲ။
ေရးခ်င္တာေတြသိမ္းထားတယ္ ရင္ထဲမွာ။ တစ္ခ်ိန္က်မွေရးေတာ့မယ္။
ခုုေလာေလာဆယ္ေတာ့လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ပါတ္ေလာက္က ကုုလားဆုုိင္သြားေတာ့မေမွ်ာ္လင့္ပဲေပ်ာ္ရႊင္စရာေလးၾကံဳခဲ့ရတာေလးေတြတင္မယ္ေနာ္။
ကုုိယ္တုုိ ့ကိစၥရွိလိုု ့မိုုင္အစိတ္သံုုးဆယ္ကြာေနရာသြားရင္း အျပန္မွာကုုလားဆုုိင္ (အင္ဒီးယန္းဆုုိင္လိုု ့ေရးရတာသာမာန္ျမန္မာစကားေျပာရတာနဲ ့မတူသလိုုခံစားရလိုု ့
ကုုလားဆုုိင္လိုု ့သာမာန္စကားေျပာမွာသံုုးသလုုိသံုုးမယ္ေနာ္။)
ကုုိယ္ေျပာဖူးတယ္ေလ။ ကုုိယ္ေနတဲ့ေနရာမွာဘုုိအစားအေသာက္ေတြနဲ ့ဘုုိေတြစားတတ္တဲ့အသီးအရြက္ေတြပဲရွိတာမ်ားတယ္လိုု ့။
အဲဒီေန ့ကကုုိယ္ကပဲတုုိ ့ဘာတုုိ ့အေျခာက္အျခမ္းေတြ၀ယ္ဖုုိ ့မွန္းထားတယ္။
ဒါေပမဲ့ကုုိယ္ကကိုုယ္တုုိ ့ရဲ ့အသီးအႏွံေတြေတြ ့ေတာ့၀ယ္ခ်င္မိတယ္။ အားလံုုးကႏြမ္းေနတယ္။
ဒါေပမဲ့ ကုုိယ္ကေရာက္တုုန္းေရာက္ခုုိက္ဆုုိျပီး ကင္းပံုုသီးေတြ၊ ခရမ္းသီးေတြ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြ ဘူးသီးေတြ ေရြးလိုု ့ရသေလာက္ထဲ့ျပီးယူေနတာ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ အဲဒီဆုုိင္က ၀န္ထမ္းတစ္ေယာက္က ကုုိယ့္ကုုိကြက္ၾကည့္ကြက္ၾကည့္လုုပ္ေနတာေတြ ့ေတာ့စိတ္ထဲမွာ မသိုုးမသန္ ့နဲ ့။ ခ်စ္ခ်စ္ကသိတဲ့အတုုိင္းကုုိယ့္နားမွာမရွိဘူးေလ။ ဟုုိၾကည့္ဒီၾကည့္နဲ ့တစ္ျခားလိုုင္းေတြမွာ။ အဲဒီကုုလားဆုုိင္က သိပ္အၾကီးၾကီးမဟုုတ္ေပမဲ့ေသးေသးေလးေတာ့မဟုုတ္ျပန္ဘူး။ ေတာ္ေတာ္ေလးေတာ့ၾကီးတယ္။ တခ်ဳိ ့လုုိင္းေတြမွာလူေတာင္မရွိဘူး။ ကုုိယ္ကဒါနဲ ့အဲဒီ၀န္ထမ္းကုုိေရွာင္ခ်င္လာျပီး ခ်စ္ခ်စ္ကိုုအနားမွာလာေနပါလိုု ့ေခၚလိုုက္တယ္။
ခ်စ္ခ်စ္လည္းအနားမွာကုုိယ္နဲ ့လိုုက္ျပီးဟုုိၾကည့္ဒီၾကည့္လုုိက္လုုပ္ေနတယ္။
ကုုိယ္လည္းေတြ ့သမွ်အသီးအရြက္ေတြေကာက္ထဲ့ေနတာ ကုုိယ္တိုု ့ျမန္မာသီးႏွံေတြမ၀ယ္ရတာၾကာျပီဆုုိျပီးအႏြမ္းေတြကိုုပဲခ်က္ခ်င္းသင္ျပဳျပီးခ်က္လိုု ့ရတာခ်က္မယ္ဆုုိျပီး
ဇြတ္ယူေနတာ။
တစ္ခ်ိန္က်ေတာ့ခ်စ္ခ်စ္လည္းအနားမွာအဲဒီ၀န္ထမ္းကလည္း ပစၥည္းေတြထဲ့ရင္းနဲ ့ကုုိယ္တုုိ ့နားကပ္ျပီးလာေျပာေတာ့တယ္။
အသီးအရြက္အသစ္ေတြခဏေနငါးမိနစ္ဆယ္မိနစ္ေလာက္အတြင္းမွာလာေတာ့မွာတဲ့။ အုုိ..ဟုုတ္လား။ ေက်းဇူးေက်းဇူဆုုိျပီး ယူထားတာေတြအကုုန္ျပန္ထားနဲ ့။
ကုုိယ္ေတြ ့သမွ်ေတြႏြမ္းေနရက္နဲ ့အကုုန္ေကာက္ထဲ့ေနတာအသည္းယားေနတယ္ထင္ပါ့။ ဟားဟား..
ဒါနဲ ့ကုုိ္ယ္လည္းတစ္ျခားအေျခာက္အျခမ္းေတြေလွ်ာက္ထဲ့ေနတာ။
ခ်စ္ခ်စ္က သပ္သပ္ျဖစ္သြားျပန္ျပီးလာေျပာတယ္။ ဟုုိမွာအသီးအရြက္ေတြအသစ္ေတြအမ်ားၾကီးလူေတြယူလိုု ့ကုုန္ေတာ့မယ္တဲ့။ ဟင္..ဟုုတ္လား။ ေျပးမွဘဲဆုုိျပီးဟင္းရြက္တန္းကိုုသြားေတာ့လားလား...မီးမီးေျပာတဲ့လားလားပ်ဳိပ်ဳိအုုိအိုုကုုိကိုုမမေတြဘယ္အခ်ိန္က
ေရာက္လာၾကတယ္မသိဘူး။ အမဲဖ်က္တဲ့အတုုိင္းပဲ ဟင္းရြက္တန္းမွာျပံဳျပီးဆဲြေနၾကတာ။ အုုိင္အိုုရာလည္း၀င္အမဲဖ်က္ရေတာ့တာေပါ့။ ကုုိယ္ကဒါလုုိခ်င္လိုု ့ယူထားတာေတြျပန္ထားျပီးအခ်ိန္ျဖဳန္းေနရတာ။ ေနာ္။
ဒါေတာင္ေစာင့္ေစာင့္ေနရတာအနားကေန။ လူလြတ္သြားတဲ့ စင္ကုုိသြား ဆဲြထဲ့။ ေနာက္လြတ္သြားတဲ့စင္ေနရာသြားဆဲြထဲ့ နဲ ့အထက္ကဟာေတြအကုုန္ပါလာပါေတာ့တယ္။
တကယ္ကိုုအရမ္းလတ္ဆတ္တယ္။ ေပ်ာ္လိုုက္တာ။ မေမွ်ာ္လင့္ပဲကုုိယ္ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္သြားတယ္။
ခူးျပီးကာစေရာက္လာသလိုုပဲ။ အဲဒီဖက္မွာေနာက္ထပ္ဆယ္မိုုင္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္မွာ ဗီယက္နမ္ရြာေတြရွိတယ္။ အသီးအရြက္ေတြလည္းျမန္မာျပည္ကလုုိပဲစိုုက္ၾကတယ္။ အဲဒီဖက္ကိုုသြားရင္ ျခံေတြထဲမွာ စပါးလင္ပင္ေတြ ငွက္ေပ်ာပင္ေတြေတြ ့ရတယ္။ ကုုိယ္ကေတာ့ငွက္ေပ်ာပင္ေတြေတြ ့တုုိင္းမုုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္ပစ္လိုုက္ခ်င္တယ္။ ေတြ ့တုုိင္းပစ္မွားေနေတာ့တာ။
မပါမျဖစ္ငရုုတ္သီးစိမ္း |
ကင္းပံုုသီး၊ ကဆစ္သီးလိုု ့ထင္တဲ့အသီး နဲ ့မန္က်ည္းသီးစိမ္း (ကဆစ္သီးလုုိ ့ထင္တဲ့အသီးကဒုုတိယအၾကိမ္စားဖူးတာ။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကေတာ့ႏွစ္ေပါင္းေတာ္ေတာ္ၾကာျပီမစားရတာ။ |
ပဲပုုဇြန္သီးလုုိလိုုေငြပဲသီးလိုုလိုုပဲ၊ ဘူးသီး၊ ခရမ္းသီး၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီး |
ေျမပဲျပဳတ္စားဖုုိ ့(ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ အဆံေတြကျပည့္ေနတာဘဲ) |
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကဒီကဘုုိဆုုိင္က၀ယ္ထားတာ အနီအစိမ္း |
ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ |
ခ၀ဲသီး ဘူးသီး |
နံနံပင္ |
မန္က်ည္းသီးေဘးနားကဖရဲသီးလိုုမ်ဳိးေလးေတြကစုုေျပာတ့ဲကဆစ္သီးလိုု ့ထင္တာ။ စုုေျပာကတည္းက ကဆစ္သီးေထာင္းစားခ်င္ေနတာ။ ခုုေတာ့ေထာင္းစားျပီးသြားျပီ။ ကဆစ္သီးစစ္မစစ္ေတာ့မသိ။ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ ခ်ဳိခါးေလး။ မခါးသေလာက္ပါဘဲ။ ေျပာမယ္ဆုုိရင္ေျပာင္းဖူးလုုိေတာင္ခ်ဳိတယ္လိုု ့ထင္မိတယ္။ ေနာက္ပိုု ့စ္က်ေတာ့မွပံုုတင္ေပးမယ္ေနာ္။
ၾကက္ဥနဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီျပန္ခ်က္ |
ဒီမွာမ၀င္ဘူး။ ညမိုုးခ်ဳပ္ျပီ။ အိပ္မွျဖစ္မယ္။ ေနာက္ေန ့မွဆက္ေရးဆက္တင္ေပးေတာ့မယ္ေနာ္။
အဲဒီရက္ပုုိင္းတုုန္းက ဘူးသီးနဲ ့ၾကာဆံဟင္းခါး၊ အေပၚကဟင္း ၾကက္ဥခ်က္၊ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း၊ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္၊ ငါးပိရည္ခ်ဳိခ်က္နဲ ့တုုိ ့စရာလုုပ္စားတာေလးတင္ေပးမလိုု ့။ ဒီကြန္ျပဴတာမွာမ၀င္ဘူး။
အိပ္ေတာ့မယ္ေနာ္။
မေန ့ကမုုန္ ့ေတြလုုပ္တယ္။ ပ်က္တယ္။ သိမ္းရဆည္းရတာပင္ပန္းလိုုက္တာ။
ဒီေန ့ဟင္းေတြခ်က္တယ္။ ၾကက္သားဆီျပန္နဲ ့ကင္းပံုုသီးခ်က္။
ျပီးေတာ့မီးဖုုိသန္ ့ရွင္းေရးလုုပ္တယ္။ စိတ္တုုိင္းက်မေျပာင္လိုု ့မနက္မွဆက္လုုပ္မယ္ဆုုိျပီးႏွဴးထားတယ္။
အိပ္တာပဲေကာင္းပါတယ္။
မၾကာခင္ဆက္တင္မယ္လိုု ့ေတာ့ေတြးထားတယ္။
ဒါေပမဲ့ေတြးတဲ့အတုုိင္းလုုပ္ျဖစ္ခ်င္မွလုုပ္ျဖစ္တာ။ သိတယ္မဟုုတ္လား။
လာလည္လိုု ့..
မေမ့ေသးလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေဆြမြန္မ်ားအားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာပါေစ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
တို႔လည္း စုေရးကတည္း ကဆစ္သီးဆိုၿပီး မွတ္ထားတယ္..တခါမွေတာ့မစားဖူးေသးဘူး
ReplyDeleteဟို ခါးသက္သက္အ႐ြက္ေလးလည္း မစားဖူးေသးဘူး
အ႐ြက္ေတြအားရပါးရ ဝယ္ခ်လာတာဖတ္ၿပီး ေပ်ာ္လိုက္တာ :)
စူးႏြယ္ေလး...
Deleteကုုိယ္လည္းစုုေရးတာဖတ္ျပီးကဆစ္သီးေထာင္းစားခ်င္ေနတာ။ ပထမဆံုုးစားတုုန္းကကဆစ္သီးမွန္းမသိဘူး။
ဒီတုုိင္းေတြ ့လိုု ့၀ယ္လာျပီးအင္တာနက္မွာၾကည့္ေတာ့အင္ဒီးယန္းေတြအရမ္းခ်က္စားၾကတာေတြ ့တာနဲ ့ကုုိယ္လည္းပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ခ်က္စားပစ္တာေကာင္းသားဘဲလုုိ ့ေတြးလိုုက္တယ္။
ေနာက္စုုကကဆစ္သီးေထာင္းတင္ေတာ့ကုုိယ္စားခဲ့တာနဲ ့တူမတူကုုိယ္မသဲကြဲဘူးရယ္။
အဲဒီေန ့သြားဘိုု ့မတုုိင္ခင္ကေတာ့ ကဆစ္သီးပံုုကုုိခဏခဏစုုစီမွာသြားျပန္ရွာၾကည့္ထားတာ။ မွတ္မိေအာင္လိုု ့။ ဟုုိမွာလည္းေတြ ့ေရာတန္းသိတာဘဲ။ ဒါနဲ ့ေထာင္းစားဘိုု ့၀ယ္ခဲ့တာ။ အဲေတာ့မွအရင္တခါစားဘူးတာလည္းကဆစ္သီးပါလားလိုု ့ျပန္မွတ္မိသြားတာ။
စူးႏြယ္ေလးသာေတြ ့ရင္သိပ္ေပ်ာ္မွာ။ ကုုိယ္လည္းအသီးအရြက္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြေတြ ့ရင္ဘယ္လိုုေပ်ာ္မွန္းကိုုမသိဘူး။
အားရပါးရ၀ယ္ထားတာခုုထိကိုုမကုုန္ႏုုိင္ေသးဘူး။ တအားလတ္လိုု ့ေတာ္ေတာ္အထားခံတယ္။
ခါးသက္သက္အရြက္ေလးလည္းစားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ း)
ကဆစ္သီး မစားဖူးေသးဘူး မမေရ
ReplyDeleteစားၾကည္႔ဦးမွ ေရာက္လာပါတယ္ေနာ္
သဲသဲ..
Deleteၾကံဳရင္လုုပ္စားၾကည့္ ေကာင္းတယ္။
အေရာက္လာခဲ့လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ကြယ္။
စိမ္းစိမ္းစိုစုိ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြျမင္ရတာ စိတ္ခ်မ္းသာစရာ ေကာင္းလိုက္တာ ..
ReplyDeleteစႏိုုး..
Deleteအဲဒါတကယ္ဘဲ။
ျမင္ရတာနဲ ့တင္ေပ်ာ္ေနျပီ။ စားတဲ့အခါက်ပိုုေပ်ာ္တာေပါ့။ း)
အိႏိၵယေစ်းက အသီးအရြက္ေတြက ျမန္မာအစားစာေတြအကုန္ရတာပဲေနာ္...အဆင္ေျပသြားတာေပါ့..။ ကဆစ္သီးေထာင္းေလးေတာ့ ေမွ်ာ္ေနမယ္..း)
ReplyDeleteမိုုးေငြ ့...
Deleteအဲလိုုတုုိက္တုိက္ဆုုိင္ဆုုိင္ရေတာ့လည္းအဆင္ေျပသြားတာေပါ့။
မ်ားေသာအားျဖင့္ကုုိယ္တုုိ ့အားတဲ့ရက္မွာသူတိုု ့ကအသစ္တင္တဲ့ရက္မဟုုတ္လိုု ့နဲနဲႏြမ္းတာေတြပဲေတြ ့ေတြ ့ေနရတာ။ ကဆစ္သီးေထာင္းတင္မယ္ေနာ္။ ေမ်ွာ္။
Good night မမ။ ပို႔စ္အသစ္ေမ်ွာ္ေနတာ။ ကဆစ္သီးကို ခုမွျမင္ဖူးတယ္ :)
ReplyDeleteဂြတ္ႏုုိ္က္ ..ျမတ္ၾကည္ေလး။
Deleteျမတ္ၾကည္ေလးလည္းခုုျပန္ေရးေနလိုု ့၀မ္းသာေနတာ။
ကဆစ္သီးကတကယ္ကိုုဖရဲသီးေသးေသးေလးလိုုဘဲ။
ခ်စ္စရာေလးေတြ။ း)
အဟား...
ReplyDeleteမအိုင္အိုရာလည္းကိုယ္တို႔လိုဘဲေပါ့ေနာ္..
တိုးေခြ႔လုယက္ဝယ္ခဲ့ရတာေပါ့..
ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြေကာမေတြ႔ခဲ့ရဘူးလား..
နံနံပင္ေတြဝယ္ၾကတာေသေသခ်ာခ်ာၾကည့္ခဲ့..အမ..
တေယာက္ကို ၃စည္းေလာက္ကအနဲဆုံး..
၁စည္းဆိုအႀကီးႀကီး..က်မ၂ပတ္စားလည္းမကုန္ႏိုင္တာမ်ဳိးေတြ..
Fenugreek Leaves အဲဒီအရႊက္ကိုၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ၿပီး
ဒီအတိုင္းရိုးရုိးေၾကာ္စားၾကည့္တယ္..ေကာင္းတယ္ေနာ္..
သူတို႔ေတြကင္းပုံသီးတအားစားၾကတာဘဲ။
ကဆစ္သီးဝယ္လာၿပီးမခ်က္စားတတ္လို႔
ပုပ္သြားေရာ..ၿပီးခဲ့တဲ့၂ပတ္ေက်ာ္က
မန္က်ဥ္းသီးစိမ္းေတြရလာေတာ့
ဘယ္လိုေထာင္းစားရမွန္းမသိလို႔
လူတကာလွည့္ပတ္ၿပီးေမးျမန္းရတယ္ :P
ဆားနဲ႔ေဆးရတာမသိခဲ့ဘူး..
ေက်းဇူးအမေရ...
ဟင္းေတြအားလုံးကို ေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္...
:)))) ခုတေလာ longisland ဖက္အၿမဲသြားရလို႔
အာခ်ားဟဲေတြနဲ႔ျပန္ဆက္မိေနတယ္..
ဒီကအာက်ဳးမားကိုခဏေမ့ထားလို႔ရတယ္ေလ..
မီးမီး..
Deleteခ်ဥ္ေပါင္ေတြတုုန္းျပီေလ။ ဟုုိသေဘာေကာင္းတဲ့မမၾကီးအိမ္မွာေတာင္အရုုိးပါမက်န္ေအာင္ေဆာင္းကႏွိပ္စက္သြားတယ္ေလ။
မီးမီးတုုိ ့ဖက္ႏွင္းက်တာမေျပာနဲ ့ဒီဖက္မွာေတာင္ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္ကႏွင္းေတြက်လိုု ့ရံုုးေတာင္ပိတ္တယ္။
ကုုိယ္ေလမန္က်ည္းသီးစိမ္းကိုုေထာင္းစားခ်က္စားအရမ္းၾကိဳက္တာ။ မစားရတာၾကာလွျပီ။ အဲဒါရေတာ့ေပ်ာ္လိုုက္တာ။ ဓါတ္ပံုုရုုိက္တုုန္းကအိတ္ထဲကဟာေတြအကုုန္ထုုတ္ရမွာပ်င္းလိုု ့နမူနာနဲနဲဘဲေကာက္ထဲ့ထားတာ။ ေနာက္ထပ္က်န္ေသးတယ္။ ခ်က္စားအုုန္းမယ္ေလ။ ေထာင္းတဲ့အခ်ိန္မွာဆားေလးနဲ ့ေရာေထာင္းလည္းအေရာင္မဲမဲၾကီးမျဖစ္သြားဘူး။ သူ ့ခ်ည့္ေထာင္းေနတုုန္းဆားေလးထဲ့ေထာင္းရတယ္။ ဆားနဲ ့ထဲ့မေထာင္းရင္ညစ္ညစ္ၾကီးျဖစ္သြားေရာ။
ဒါဆုုိကုုိယ္နဲ ့မီးမီးနဲ ့တခ်ိန္တည္းေလာက္၀ယ္ျဖစ္ၾကတာျဖစ္မယ္။
မီးမီးကေတာ့အဆင္ေျပတယ္ကြာ။ ကုုလားဆုုိင္ေရာကိုုရီးယားဆိုုင္ေရာတရုုတ္ဆိုု္င္ေရာသြားလိုု ့ရတယ္။ း)
ကဆစ္သီးဆိုုတာ ခုုမွသိေတာ့တယ္...Global Food ဆိုုင္မွာ ၿမင္ဖူးသလားလိုု ့...မန္က်ဥ္းသီးေထာင္းေလးက စားခ်င္စရာ..အသီးအရြက္ေလးေတြက စိမ္းေနတာပဲ..ေပ်ာ္စရာၾကီး..း)
ReplyDeleteစန္းထြန္းေလး...
Deleteကုုိယ္လည္းစုုေျပာမွၾကားဖူးတာ။
ဟုုတ္တယ္ ကုုိယ္လည္းျမင္ဖူးသလိုုလိုုမျမင္ဖူးသလိုုလိုုနဲ ့ျဖစ္ေနခဲ့ေသးတာ။
တကယ္ေတာ့ျမန္မာျပည္မွာေတာ့လံုုး၀မသိခဲ့ဘူး။
ဟုုတ္တယ္ စန္းထြန္းေရ။ ဟုုိကုုလားေလးကိုုေက်းဇူးတင္ရမယ္။ ႏုုိ ့မိုု ့ရင္အႏြမ္းေတြ၀ယ္ျပီးျပန္လာေတာ့မွာ။
စန္းထြန္းေတာ့နယူးေယာက္မွာၾကိဳက္တာစားလိုု ့ရျပီေနာ္။
ခ်က္ထားတဲ႔ဟင္းေတြအုိးလုိက္ မ ခ်င္တယ္ ပဲပုဇြန္သီးနဲ႔ဗူးသီးလုိခ်င္တယ္-------ေလက်ံနဲ႔ပုိ႔ခုိင္းရမလုိပါပဲ
ReplyDeleteဂ်က္..
ReplyDeleteမသြားကြာ။ အဲလိုုမမဲ့သူေမ်ွာ္ေနတာ။
ဟင္းေတြကမခ်က္ျပန္ေတာ့လည္းစားခ်င္ရင္မရွိဘူး။
ခ်က္ျပန္ေတာ့လည္းမ်ားေနလိုု ့စားမဲ့သူေမွ်ာ္ေနရတာ။
ဂ်က္တုုိ ့ဖက္မွာပဲပုုဇြန္သီးမရဘူးလား။ ဘူးသီးေတာ့ရမွာေနာ္။
ကုုိယ္ကဘူးသီးေၾကာ္ၾကိဳက္ေတာ့ဘူးသီးေတြ ့တုုိင္းခ်က္စားဖုုိ ့တစ္လံုုးေၾကာ္စားဖုုိ ့တစ္လံုုး၀ယ္တာမ်ားတယ္။
တစ္ခ်ိန္လံုုးဘူးသီးေၾကာ္စားေနတာ။
အိုုင္အိုုရာ
အေပ်ာ္ေတြ ကူးစက္ပါတယ္။
ReplyDeleteအျပံဳးပန္း...
Deleteအေပ်ာ္ေတြကူးစက္သြားေတာ့ကုုိယ္လည္းပိုုေပ်ာ္သြားတာေပါ့။ း)
အစံု အစံုပါပဲလား... တရုတ္မွာေတာ့ ႏွစ္သစ္ကူးရက္ ဆုိင္ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ပိတ္၊ ဖြင့္တဲ့ ဆိုင္က်ျပန္ေတာ့လည္း ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြက ႏြမ္း.... ႏွစ္သစ္ကူးရက္ ရွိတာေလး ခ်က္စားေနရတယ္....
ReplyDeleteခင္မင္စြာျဖင့္
AH
ကုုိေအာင္ထြဋ္...
ReplyDeleteတခါတေလၾကံဳၾကိဳက္လိုု ့ရလာတာေနာ့္။
မဟုုတ္ရင္ေတာ့ဘုုိစားပဲတုုိ ့ဆလတ္ရြက္တုုိ ့ေကးလ္တုုိ ့ခရမ္းသီးတုုိ ့ခါဂ်က္ဥတုုိ ့အာလူးတုုိ ့လုုိဘုုိသီးႏွံေတြထဲကကုုိယ္နဲ ့နီးစပ္တာေလးေတြပဲလွည့္ပတ္စားေနရတာ။
ႏွစ္ကူးမဟုုတ္ရင္ေတာ့စိတ္တုုိင္းက်စားရမွာေပါ့ေနာ္။
ခင္မင္ေသာ..
အုုိင္အုုိရာ
အသီးအရြက္ေတြက သည္မွာထက္ေတာင္ ပိုလတ္ဆတ္ေနပါေရာလားဗ်ဳိ႕...သည္မွာေတာ့ ျမန္မာျပည္တြင္းျဖစ္ပါလ်က္ကနဲ႔ ေဆးနဲ႔ျပဳျပင္တာေတြခ်ည္းစားေနရပါမ်ားေတာ့ လူေတာင္ ပြတတျဖစ္ေနပါေရာ့လားဗ်ာ...
ReplyDeleteဆရာၾကည္...
ReplyDeleteအဲဒါကလာခ်တဲ့ေန ့က၀ယ္လာလိုု ့ေလ။ အင္ဒီးယန္းဆိုုင္က၀ယ္တဲ့ဟင္းရြက္ေတြကေတာ့ရုုိးရုုိးေလးဘဲ။
ဒါေပမဲ့သစ္သီးေတြဆုုိရင္ေတာ့ဆုုိင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ေအာ္ဂဲနစ္လိုု ့ေရးမထားရင္ေတာ့
တာရွည္ခံေအာင္နဲ ့လွေအာင္လုုိ ့ဖေယာင္းေတြနဲ ့မံထားတာ၊ စားလုုိ ့ေတာ့ဘာမွမသိသာပါဘူး။ ဒါေပမဲ့စိတ္ထဲမွာေတာ့တမ်ဳိးၾကီးရယ္ ။ က်မကပန္းသီးဆုုိအခြံပါစားတတ္ေတာ့ေလ။
ေဆာင္းပါးေတြကအခြံမစားဖုုိ ့တုုိက္တြန္းတယ္။