Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Saturday, September 21, 2013

ပုုစြန္ခ်ဥ္သုုတ္ နဲ ့ပဲဟင္းခ်ဳိ

ကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ပုုစြန္ခ်ဥ္သုုတ္နဲ ့ပဲေထာပတ္ဟင္းခ်ဳိအရြက္ခတ္
 တကယ္ေတာ့က်မပုုိ ့စ္အသစ္မတင္ေသးဘူး။ ေနာင္အားမွပဲတင္ပါမယ္ေလလိုု ့ေတြးထားေပမဲ့ခဏခဏလာလာလည္ျပီး
အသစ္လာရွာသူသူငယ္ခ်င္းမ်ားကိုုအားနာမိတာေၾကာင့္ျမန္ေကာင္းသက္သာဟင္းေလးေတြျမန္ျမန္တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။
ေကာင္းေကာင္းသာသံုုးေဆာင္သြားၾကပါေတာ့ ေနာ္။

ပုုစြန္ခ်ဥ္ကုုိအရည္ညွစ္၊ သင့္သလိုုလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ေရေဆး၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထဲ့၊ နံနံပင္ညွပ္ထဲ့။
     ၾကက္သြန္ျဖဴတမႊာေလာက္ပါးပါးေလးလွီးထဲ့။ ငရုုတ္သီးေလွာ္မွုုန္ ့ႏွစ္သက္သေလာက္ထဲ့။ ဆီစိမ္းဆမ္း။ ဖြဖြနယ္ပါ။ ဆားကိုုျမည္းၾကည့္ျပီးလိုုမွထဲ့ပါ။ အခ်ဳိမွုုန္ ့ႏွစ္သက္ရင္နဲနဲထဲ့။ (အခ်ဳိမွုုန္ ့သံုုးဖုုိ ့မတုုိက္တြန္းပါ။ က်မေတာ့ဘာမွအလြန္အကြ်ံမျဖစ္ဖုုိ ့ပဲသတိထားပါတယ္။ သိပ္ငန္၊ သိပ္ခ်ဳိ၊ သိပ္ေပါ့၊ သိပ္ခ်ဥ္။ အဲလိုုမ်ဳိးမလုုပ္ပါဘူး။ )

ကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ထားတာဆုုိေတာ့ ေတာ္ေတာ္စိတ္ခ်မ္းသာျပီးစားရတာေက်နပ္မိတယ္။ အေရာင္ဆုုိးေဆးမပါပဲ ပန္းေရာင္ေလးကိုုျမင္ေနရတာနဲ ့တင္ပီတိကအျပည့္ျဖစ္ေနျပီ။ ဘာေၾကာင့္မ်ားလွပျပီးက်န္းမာေရးနဲ ့ညီညြတ္ေနတဲ့သဘာ၀အေရာင္ကိုု အတုုေရာင္ၾကီးမွန္းသိသာေနတဲ့ပန္းေရာင္ျဖဲျဖဲၾကီးေတြ က်န္းမာေရးနဲ ့မညီတာၾကီးေတြဆုုိးပစ္ၾကတာလဲလိုု ့လည္းမေက်နပ္စြာေတြးမိျပီး ကုုိယ့္ပုုစြန္ခ်ဥ္ကုုိ ေက်နပ္စြာအားေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။ း)

ဒါကဘူးေဖါက္ျပီးအျမန္ခ်က္ထားတာပါ။ သိတဲ့အတုုိင္းက်မကပဲခ်စ္သူမဟုုတ္ေတာ့ဟင္းလိုုက္ေအာင္သာခ်က္တာပါ။ အရြက္သာမခတ္ျဖစ္ရင္ပဲဟင္းကုုိစားျဖစ္မွာမဟုုတ္ပါဘူး။ ဘူးဆုုိေတာ့ႏူးျပီးသား။ ဆီေလးနဲနဲနဲ ့ၾကက္သြန္နီနဲ ့လံုုးျပီးခဏတည္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ျပီးေမႊးသြားမွ ေရပူထဲ့ဆက္တည္ပါတယ္။ ပြက္ပြက္ဆူျပီး ပဲဟင္းအရည္ေလးေနာက္ျပီး က်လာေတာ့မွ ဆားျပားထဲ့။ ျမည္းျပီးၾကိဳက္ရင္ အရြက္ခတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာထဲ့။ တခါတည္းေမႊးတက္လာျပီးပဲမၾကိဳက္တဲ့သူေတာင္ထမင္းစားခ်င္လာပါတယ္။ း) ပဲဟင္းခ်ဳိခ်က္ရင္ ဆူးပုုတ္၊ ေဂြးေထာက္၊ ျပည္ပန္းညိဳ၊ ဒန္ ့သလြန္၊ စြယ္ေတာ္၊ ကသစ္၊ ပဲညြန္ ့၊ အဲလိုုအရြက္ေလးေတြခတ္မွက်မစားခ်င္ပါတယ္။ ခုုေတာ့အဲဒါေတြဘာမွမရွိလိုု ့ ေကးလ္ အရြက္ကိုုခတ္စားထားတာပါ။ ေကာင္းပါတယ္။

ကဲ..ပဲဟင္းခ်ဳိေလးဆမ္း၊ ပုစြန္ခ်ဥ္သုုတ္ေလးထဲ့စားျပီး စိတ္တုုိင္းက်သံုုးေဆာင္ေတာ့ေနာ္။

ပုုစြန္ခ်ဥ္သုုတ္


ျဖစ္ႏုုိင္ရင္ဒီလိုု သံဗူးနဲ ့လာတဲ့အသင့္စားအစားအစာေတြမစားခ်င္ပါ။ မစားျဖစ္တာမ်ားေပမဲ့ အစားထုုိးအေနနဲ ့ေတာ့တခါတခါစားပါတယ္။

၀က္ပုုခုုန္းသားသုုတ္။ ေနာက္ေန ့သုုတ္စားထားတာပါ။ ၀က္သားဆုုိအေခါက္ပါမွစားခ်င္ေတာ့ပုုခုုန္းသား၀ယ္ခ်က္ရပါတယ္။ ေျပာထားတယ္ေလ။ ဘုုိဆုုိင္ကပဲ၀ယ္ရပါတယ္ဆုုိ။ း) ၀က္ပုုခုုန္းသားကိုု အာဗင္ထဲမွာ ကင္ျပီးမွ ပါးပါးလွီးသုုတ္ထားတာပါ။ ရုုိမိန္းဆလတ္၊ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ငန္ျပာရည္နဲ ့သံပုုရာသီးညွစ္သုုတ္ထားပါတယ္။ ငရုုတ္ေလွာ္မွုုန္ ့နဲနဲထဲ့။ ပုုိေမႊးတာေပါ့။ ၀က္သားကအဆီပါေတာ့အသီးအရြက္မ်ားမ်ားထဲ့ျပီးျပန္ေျဖတဲ့သေဘာနဲ ့စားတာေလ။




ပုုစြန္ခ်ဥ္လုုပ္ရတာအရမ္းလြယ္ပါတယ္။ နဲနဲအခ်ိန္ေပးရတာတခုုပါဘဲ။ ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာေနတုုန္းက ခဏခဏလုုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ မလုုပ္တာၾကာသြားလိုု ့အိသက္နဲ ့ေခ်ာစုုတုုိ ့စီလည္းသြားဖတ္လိုု္က္ေသးတယ္။ ကုုိယ္ကအခ်ိန္အတြယ္လုုပ္ရတာေတြပ်င္းတယ္။ မွတ္လည္းမမွတ္ခ်င္ဘူး။ မွတ္ထားတာျပန္ရွာဖတ္ရတာလည္းပ်င္းတယ္။ ေစတနာနဲ ့အခ်ိန္အတြယ္ေတြအခ်ိန္ယူထဲ့ေပးတဲ့သူမ်ားကိုုေတာ့ကုုိယ္က ခင္မင္ေလးစားစြာ ခရက္ဒစ္ေပးပါတယ္။ ေက်းဇူးလည္းတင္ပါတယ္။ ကုုိယ္ဘာလုုပ္လုုပ္ အေျခခံ သေဘာတရားနဲ ့ေနာက္ဆံုုးအေျခအေနနဲ ့အရသာကုုိပဲ စိတ္ကသတိထားတယ္။ သူမ်ားကိုုေျပာျပရင္လည္း သတိထားရမဲ့အခ်က္ေလးေတြ ေျပာမိေအာင္သတိထားတယ္။ ဆုုိပါေတာ့ ခုုပုုစြန္ခ်ဥ္လုုပ္ေတာ့မယ္။ အဓိကလိုုတာက ထမင္းနဲ ့ဆားဘဲ။ ျပီးရင္ခ်ဥ္ေအာင္ေစာင့္။ ပုုရင္အခ်ဥ္ျမန္မယ္။ ေအးရင္အခ်ဥ္ေႏွးမယ္။ ဒါေတြက အေျခခံသေဘာတရားဘဲ။ ျပီးရင္အရည္ေတြစစ္ထုုတ္။ ထမင္းေတြမမ်ားခ်င္ေတာ့ ကုုိယ္ကပုုစြန္ရဲ  ့သံုုးပံုုတပံုုေလာက္ပဲထဲ့တယ္။ အဲေတာ့ပုုစြန္ဘယ္ႏွစ္ေပါင္ကုုိ ထမင္းဘယ္ေလာက္ဆားဘယ္ေလာက္ကုုိယ္မမွတ္ဘူး။ Layman လုုပ္နည္းဆုုိပါေတာ့။ အခ်ဳိးအနဲအမ်ားေပါင္းႏွုုတ္ေျမွာက္စားေတြမလုုပ္ခ်င္ဘူး။ (ဒါ့ေၾကာင့္မုုန္ ့ေတြလုုပ္ရင္တိတိက်က်လုုပ္မွေကာင္းတာေတြဆုုိမစမ္းခ်င္ဘူး။) ကုုိယ့္နည္းနဲ ့ကုုိယ္ သံုုးပံုုတစ္ပံုုဆုုိ အုုိေခတယ္လုုိ ့မွတ္ထားတယ္။ ဆားကုုိလည္း ထမင္းရဲ  ့သံုုးပံုုတပံုုေလာက္ထဲ့လုုိက္တယ္။ ဘယ္ေလာက္လုုပ္လုုပ္ ဒီအခ်ဳိးပဲ ကုုိယ့္အတြက္။
ဒီကရာသီနဲ ့ျဖစ္မျဖစ္မေသခ်ာလိုု ့နဲနဲနဲ ့စလုုပ္တာ။ ပုုစြန္ကေသးေတာ့ေစ်းလည္းသက္သာတယ္။ အခြံခၽြတ္ျပီးသား၀ယ္ထားတာ။

ထမင္းနဲ ့ဆားကိုုလက္အိတ္နဲ ့အရင္နယ္တယ္။ ခပ္စီးစီးျဖစ္သြားေတာ့ပုုစြန္နဲ ့ျဖစ္ျပီးနယ္တယ္။

ပလတ္စတစ္ နဲ ့က်စ္ေအာင္ထုုတ္ပါတယ္။ ဒီေနရာမွာကုုိယ္လိုုသလိုုသိပ္က်စ္က်စ္မျဖစ္ဖူး။ စိတ္မရွည္ေတာ့ရသလိုုဘဲထုုတ္တယ္။ အနားႏွစ္ဖက္ကိုုခ်ဳိခ်ဥ္စကၠဴလိုု လိမ္လိုုက္တယ္။ က်စ္ေနေအာင္ထုုတ္ထားတဲ့အထုုတ္ေလးေတြကိုု မီးဖိုုေအာက္က အာဗင္ (oven) ထဲမွာစတီးဇလံုုထဲထဲ့ျပီးထားထားပါတယ္။ ေႏြးတဲ့ေနရာမွာထားလိုုက္တာပါ။ ေနပူလွန္းႏုုိင္ရင္လည္းလွန္းလိုု ့ရပါတယ္။ ရာသီဥတုုပူရင္သံုုးရက္ေလာက္မွာခ်ဥ္ပါျပီ။ အဲဒီအခ်ိန္ဆုုိ ပုုစြန္အေရာင္ကလည္းပန္းေရာင္ေလးသန္းလာတာကိုုေပ်ာ္ရႊင္စရာေတြ ့ရမွာပါ။ (ဒီေနရာကစျပီး ဓါတ္ပံုုရုုိက္ဖုုိ ့ေမ့သြားလိုုက္တာ။ မီးဖိုုေအာက္က အာဗင္ထဲမွာထဲ့ထားမိတာပါေမ့သြားတာ။ ဖြင့္ၾကည့္ဖုုိ ့ကိုုေမ့သြားလိုုက္တာ။ ဘာကင္မလိုု ့လဲမသိဘူးလုုပ္ဖိုု ့ဖြင့္မွေတြ ့လိုု ့သတိရေတာ့တယ္။ မနက္စာစား၊အလုုပ္သြားအလုုပ္ျပန္ထမင္းစားပန္းကန္ေဆးခဏနားညအိပ္သံသရာေလ။ ေတာ္ေသးတယ္။ ကြက္တိဘဲ။ သံုုးရက္ေလာက္မွာဖြင့္မိတာ အရည္ေလးေတြလည္းထြက္ေနျပီ။) အဲဒီအခ်ိန္မွာ အရည္ေလးေတြကိုု အေပါက္ေဖါက္ျပီးညွစ္။ ျပီးေတာ့မာေအာင္လိုု ့အျပင္မွာပဲ အေလးဖိထားလိုုက္တယ္။ ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ ေရခဲေသတာၱထဲကုုိဘူးနဲ ့ထဲ့သိမ္းထားလိုုက္တယ္။ ကိုုယ္ကေတာ့ ၾကာၾကာထားခ်င္ဖရီဇာထဲဘဲထဲ့ထားတယ္ စားမဲ့ေန ့မတုုိင္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲေျပာင္းထဲ့တယ္။

မုုန္ညင္းေပါင္းအေၾကြးတင္သြားျပီ ေရးမယ္ဆုုိျပီး။
အစားအေသာက္ေတြနဲ ့ပတ္သက္တဲ့ ပညာေပးလုုပ္ငန္းအေၾကာင္းေရးခ်င္တာလည္းအေၾကြးဘဲ။
အတိုုးနဲ ့ဆပ္ပါမယ္ ခ်စ္ေဆြတိုု ့ေရ။ ေနာ္။

ေက်းဇူးတင္လ်ွက္..
ခ်စ္ခင္ေသာ...
အိုုင္အိုုရာ

22 comments:

  1. ပုဇြန္ခ်ဥ္က လုပ္ျပီးရင္ေနပူမလွမ္းရဘူးလား အဆင္ေျပတဲ႔ေနရာမွာထားလုိ႔ရလားေျပာျပေပးပါ.......

    ReplyDelete
  2. ဂ်က္ေရ..
    ကုုိယ္ေရးတာက်န္ခဲ့လိုု ့ျပန္ျပင္ေရးလိုုက္တယ္ေနာ္။
    ေနလွန္းလိုု ့ ရတယ္ဂ်က္။ ကိုု္ယ္အရင္တုုန္းကေနလွန္းျပီးလည္းလုုပ္ဖူးတယ္။
    အရည္စစ္တဲ့အခ်ိန္တုုိ ့ကုုိင္တဲ့အခ်ိန္တုုိ ့မွာေတာ့ကုုိယ္ကလက္ကိုုသန္ ့ေအာင္ေဆးျပီးမွကိုုင္တယ္။
    ပုုတ္သြားတိုု ့မွုုိတက္သြားတာတုုိ ့ျဖစ္မွာစုုိးလို ့ေလ။
    ဂ်က္လုုပ္ျပီးရင္လည္းေကၽြးအုုန္းေနာ္။ း)

    ReplyDelete
  3. ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို အရည္ညစ္ပါဆိုလို႔ ပထမ အံ့ၾသသြားေသးတယ္။ ခါတိုင္းက ၀ယ္စားတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္က ခဲခဲေလး ဆိုေတာ့ေလ။ ဆက္ဖတ္မွ သေဘာေပါက္တာ။ ကိုယ္တုိင္လုပ္ေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညႊတ္။ စားလို႔လည္း ေကာင္း..။ ဂြတ္ ထ။ :D

    ပဲၾကိဳက္သူမို႔ ပဲဟင္းအျမန္ခ်က္နည္းပါ ေလ့လာသြားတယ္။ ေက်းဇူး အမ်ားၾကီးးးးးးးးးးး။

    ReplyDelete
    Replies
    1. လသာည..
      အိမ္စားလုုပ္တာဆုုိေတာ့စီးပြါးျဖစ္လုုပ္တာနဲ ့ေတာ့လုုပ္နည္းတူမွာမဟုုတ္ဘူးေနာ္။
      ဒါေပမဲ့၀ယ္စားလိုု ့မရတဲ့ေနရာမွာဆုုိေတာ့ၾကံဖန္လုုပ္စားမွပဲစားရတာပါ။
      ဒါေၾကာင့္လည္းတသက္လံုုးကမလုုပ္ဖူးတာေတြလုုပ္ျဖစ္ေနေတာ့တာပါ။ း)
      ဒါေပမဲ့သန္ ့ရွင္းတာေသခ်ာ၊ ဆုုိးေဆးမပါတာေသခ်ာျပီး ထမင္းေတြအမ်ားၾကီးမပါတာေသခ်ာတာကေတာ့စားတာအသာထား။ သုုတ္ဖုုိ ့ျပင္ဆင္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာေတာင္မွပဲ ပီတိေလးျဖစ္ရပါတယ္။
      း) တုုိင္းက်ဴး...တုုိင္းက်ဴး သုုိ ့မဟုုတ္ သင့္ခရူး သင့္ခရူး

      Delete
  4. ပုဇြန္ခ်ဥ္..တခါမွမလုပ္ဖူးဘူး
    စမ္းလုပ္ၾကည့္ရအုံးမယ္
    ပဲခူးဖက္ေရာက္ရင္
    ငါးဖယ္ခ်ဥ္လုပ္တဲ့ေနရာကို
    ခဏခဏေရာက္ျဖစ္တယ္
    အေတာ္ႀကီးကိုဖက္ရႊက္ေတြထဲ့သကိုး..
    ဖက္ေတာင္းႀကီးေတြမွ
    ဟီးထေနတာဘဲ..
    အိမ္လုပ္ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးကမိုက္ကဗ်..
    ပဲဟင္းေလးနဲ ့ဆို...ရွလႊတ္ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. မီးမီးေရ..
      ပဲခူးေရာက္ရင္ ငါးဖယ္ခ်ဥ္၀ယ္ရတာတလုုပ္ေလေနာ္။ ဖက္ကေလးေနတာေလ။
      မ၀ယ္ပဲကိုုမေနႏုုိင္ဘူး။
      ကုုိယ္လည္း၀ယ္စားမရလိုု ့လုုပ္ၾကည့္တာအဆင္ေျပေတာ့စားခ်င္တုုိင္းလုုပ္စားျဖစ္သြားတယ္။
      အရင္တုုန္းကဆုုိအိမ္ကိုုမွာရတာ။ အစိမ္းထဲ့လည္းအဆင္မေျပခ်က္ေပးလိုုက္လည္းအဆင္မေျပဆုုိေတာ့
      ဆီနဲ ့ပဲဘာမွမပါပဲေၾကာ္ေပးလိုုက္ပါဆုုိျပီးမွာရတာ။
      ခုုလုုပ္တတ္သြားေတာ့စားခ်င္ရင္လုုပ္စားလုုိက္ယံုုဘဲ။ း)

      Delete
  5. ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးလြယ္ေတာ့ သေဘာက်တယ္ စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုုးေငြ ့...
      သန္ ့ရွင္းတာေလးစားရတယ္ဆုုိတဲ့ပီတိေလးရမွာေသခ်ာတယ္။
      လုုပ္စားၾကည့္ေနာ္။ း)

      Delete
  6. မမအိုင္အိုရာ ပုဇြန္ခ်ဥ္နဲ ့ ပဲဟင္းကအရမ္းလိုက္တယ္ ေနာ္။မေလးက ပုဇြန္ခ်ဥ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အိမ္တင္
    လုပ္တာဆိုေတာ့ က်န္းမာေရးလည္းညီတယ္။ မေလးလည္းတရက္ေတာ့ လုပ္ၾကည့္အံုးမယ္။ ေက်းဇူးေနာ္မမ။
    မေလးၿမတ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မေလး...
      ကုုိယ္လည္းပုုစြန္ခ်ဥ္တုုိ ့ငါးခ်ဥ္တုုိ ့အရမ္းၾကိဳက္တာ။
      လုုပ္စားၾကည့္မေလး။ စိတ္ခ်မ္းခ်မ္းသာသာနဲ ့စားရတဲ့ပီတိေလးတကယ္ကုုိရလိမ့္မယ္။
      ကုုိယ္အခုုငါးအသားခ်ဥ္လုုပ္ထားေသးတယ္။ ေျပာမွသတိရတယ္။
      အာဗင္ထဲမွာဖြင့္မၾကည့္ရေသးဘူး။ ေမ့ေနျပန္တာ။

      Delete
  7. မိုက္တယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္လည္းႀကိဳက္တယ္ ပဲဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္ ၀က္သားသုပ္လည္းႀကိဳက္တယ္ အကုန္ႀကိဳက္တယ္
    ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေ၇းေပးလုိ ့ေက်းဇူးတင္တယ္ <3 အာဘႊားးးးးးးးး

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပိုုးပိုုး..
      မိုုက္တယ္ဆုုိျပီးၾကိမ္လံုုးေတာ့မ၀ဲလာနဲ ့ေနာ္ဆရာမ။ း)
      အၾကိဳက္တူျပန္ျပီေနာ္။ <3 ,,,အာဘြား..အာဘြား...

      Delete
  8. မမအိုင္အိုရာ.. ပုဇြန္ခ်ဥ္ေတာ႔မလုပ္ဖူးဘူး လုပ္ၿပီးသားပဲ ဝယ္စားျဖစ္တယ္ မမေရ
    ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို သုတ္စားလဲ ႀကိဳက္တယ္ ေၾကာ္လဲႀကိဳက္တယ္ ပဲဟင္းခ်ဳိေလးနဲ႔ ဆို လိုက္မွလိုက္ပဲ
    ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလး မွတ္သြားပါတယ္ .
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုုးစက္..
      တထုုတ္က်န္တာေလးေၾကာ္စားမယ္လိုု ့ေတြးထားတယ္။
      ကုုိယ္လည္း၀ယ္စားလိုု ့ရေနရင္ေတာ့လုုပ္ျဖစ္မယ္ လုုပ္တတ္မယ္မထင္ပါဘူးမိုုးစက္ေရ။
      ၀ယ္စားမရလိုု ့သာလုုပ္ၾကည့္ရင္းရသြားတာပါ။

      Delete
  9. ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းကို မွတ္သြားတယ္...လုပ္စားဦးမယ္...မစားရတာ ႏွစ္ေပါက္ေနၿပီ..း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စန္းထြန္းေလး...
      ဟုုတ္တယ္..ႏွစ္ေပါက္ျပီးမွလုုပ္စားတတ္သြားတာမမအိုုင္အိုုရာလည္း။
      သိပ္လက္မ၀င္ဘူး။ ခပ္နည္းနည္းေလးစလုုပ္ၾကည့္သိလား။
      ကုုိယ့္ဟာကုုိယ္လုုပ္ရင္း နဲ ့ပုုိအထာေပါက္လာလိမ့္မယ္။

      Delete
  10. ပုစြန္ခ်ဥ္ဆိုလို.၀ယ္စားပါတယ္
    ထမင္းခ်ဥ္ဘဲစားရသလိုျဖစ္ေနလို.ကိုယ္တိုင္လုပ္စားႀကည္.ေတာ.မယ္
    ေက်းေက်းေနာ္

    ReplyDelete
  11. monkhat,
    ကုုိယ္တုုိင္လုုပ္စားတာေတာ္ေတာ္စိတ္ခ်မ္းသာမိတယ္။
    ဆုုိးေဆးကင္းျပီး ထမင္းကသင့္ရုုံကိုုယ္ထဲ့ထားသေလာက္ပဲပါတာဆုုိေတာ့စားရတာေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပတယ္။
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ အားတဲ့အခါထပ္လာလည္ဖုုိ ့ဖိတ္ပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  12. ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္နဲ႔ ပဲဟင္းခ်ိဳ လိုက္မွလိုက္ အိုင္အိုရာေရ...
    အျပင္က၀ယ္စားတာထက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားတာ အားက်စရာ..
    နည္းေလးယူသြားၿပီ ေက်းဇူးေနာ္...
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  13. တီတင့္..
    အဲဒါေတာ့တကယ္ဘဲေက်နပ္စရာတီတင့္ေရ။
    စိတ္ထဲမွာငါသန္ ့သန္ ့ေလးစားရပါလား သိပ္လဲမပင္ပန္းပဲနဲ ့ဆုုိျပီးေက်နပ္မိတာအမွန္။
    ေက်းဇူးတင္ခ်စ္ခင္လွ်က္..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  14. Sis,sis ​ေျပာသလိုပုဇြန္​ခ်ဥ္​လုပ္​တာျဖစ္​​ေတာ့ျဖစ္​တယ္​ စားလို႔လဲ​ေကာင္​းပါတယ္​ ဒါ​ေပမဲ့sis ရဲ႕ပံုထဲကလို​ေျခာက္​မ​ေနဘူး အ​ေရ​ေတြလဲမ႐ွိ​ေအာင္​ညႇစ္​ပါတယ္​ ဖိတဲ့အခါမွာအိတ္​နဲ႔ပဲထားၿပီးဖိတာမလားဟင္​
    ဘာပဲျဖစ္​ျဖစ္​​ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္​ပါတယ္​ပုဇြန္​ခ်္​ကိုမစားရတာၾကာပျီ​ေလ ♥you sis

    ReplyDelete
  15. သီတာ..
    ခုုမွေတြ ့တယ္သီတာရယ္။ ေျဖတာေနာက္က်လုုိ ့ေဆာရီးေနာ္။
    ဟုုတ္တယ္ ဖိတဲ့အခါမွာအိတ္နဲ ့ပဲဖိတာပါ။ အိမ္လုုပ္တာဆုုိေတာ့ဆုုိင္မွာေရာင္းတဲ့အထုုတ္ခ်ဥ္ေလာက္ေတာ့မာခဲမေနဘူး။ ေရာင္းတမ္းမွာမာေအာင္ဘာထဲ့လဲေတာ့မသိဘူး။
    ခ်ဥ္ျပီးျဖစ္တာနဲ ့တင္ေက်နပ္မိမွာပါေနာ္။
    ကုုိယ္လည္းကုုိယ့္ဖာသာလုုပ္မွစားရေတာ့တာ။ ႏွစ္အၾကာၾကီးမစားရဘူး။
    Sis Iora <3

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။