Burmese lunch with Prawn curry, Chili leave salad, fish paste spicy curry, Roselle leave and Bamboo shoot soup, and veggie |
လြန္ခဲ့တဲ့သံုုးေလးပါတ္ေလာက္က Farmers' Market (ယာသမားေစ်း)ေရာက္သြားျပီး၀ယ္လာတာေတြနဲ ့ခ်က္စားျဖစ္တာေလးေတြတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ အသီးအရြက္ေတြဘဲေရာင္းတာဆုုိေတာ့လြယ္လြယ္ယာသမားေစ်းဘဲေခၚလိုုက္ေတာ့မယ္။ လယ္သမားေစ်းဆုုိရင္ စပါးေတြဆန္ေတြျမင္ေနမွာစုုိးလိုု ့။ း) ေနာင္အဆင္ေျပတဲ့အခါက်ရင္အဲဒီေစ်းကိုုရုုိက္ထားတာေလးေတြလည္းတင္ေပးပါ့မယ္။
က်မေျပာေျပာေနတဲ့ ျမန္မာပင္စိမ္း၊ က်ဴတီေျပာေျပာေနတဲ့ ငရုုတ္ရြက္၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ဖရုုံရြက္၊ ေဂၚရခါးညြန္ ့ |
ၾကက္ဟင္းခါးညြန္ ့နဲ ့ခ်ဥ္ေပါင္ |
ခ်ဥ္ေပါင္ |
ျမန္မာပင္စိမ္း (သူ ့အေရာင္ကနဲနဲေဖ်ာ့တယ္။ ထုုိင္းပင္စိမ္းက ခရမ္းေရာင္မ်ားျပီးအနံ ့ပိုုျပင္းတယ္။ တစ္ခါကေမးဖူးထားလိုု ့ပံုုတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ း) |
ငရုုတ္ရြက္နဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္း |
ဘယ္ဘက္ကဖရုုံညြန္ ့၊ ညာဘက္ကေဂၚရခါးညြန္ ့(ေဘးက၀ါ၀ါေလးကဖရုုံပြင့္ေၾကြေလးကပ္ေနတာ) |
ခ်က္ခ်င္းမလုုပ္ျဖစ္ရင္ေနာက္ေန ့က်ညွုုိးျပီးေၾကြကုုန္ေရာ။ ဒါ့ေၾကာင့္ခ်က္ခ်င္းေျခြျပီးေရေဆးစစ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ေရစစ္သြားေတာ့ေရခဲရုုိက္ထားလိုုက္ပါတယ္။ |
ငရုုတ္ရြက္ကိုုလည္းေရေဆးျပီးစစ္ |
ၾကက္ဟင္းခါးညြန္ ့လည္းေရေဆးျပီးစစ္ |
ငရုုတ္ရြက္ေတြျပဳတ္ထားတာသုုတ္စားဘုုိ ့ |
သိမ္းထားဘုုိ ့ငရုုတ္ရြက္ျပဳတ္နဲ ့ၾကက္ဟင္းခါးညြန္ ့ျပဳတ္ |
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းလည္းလံုုးခ်က္ပါတယ္။ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပုုဇြန္ေျခာက္၊ ငပိ၊ မ်ွစ္နဲ ့လံုုးခ်က္ခ်က္ပါတယ္။ ဆီပါေလကာနဲ ့ခ်က္ပါတယ္။ အေပါ့အငန္ ေရထဲ့ျပီးဆူေတာ့ျမည္းျပီးျပင္ပါတယ္။) |
လာပါျပီ။ က်ဴတီေျပာတဲ့ငရုုတ္ရြက္သုုတ္။ ဒါေပမဲ့အိုုင္အိုုရာကျမန္မာစတိုုင္သုုတ္ထားတာပါ။ ျမန္မာအသုုတ္ေတြထံုုးစံအတုုိင္း ၾကက္သြန္ဆီခ်က္၊ ႏွမ္း၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ နဲ ့သုုတ္ထားတာပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ ့စားမွာမုုိ ့လုုိ ့အစိမ့္ကိုုၾကက္သြန္စိမ္းနဲနဲထဲ့ျပီးသုုတ္ပါတယ္။ အရမ္းအရမ္းကိုုစားလိုု ့ေကာင္းတာပါဘဲရွင္။ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့အိမ္မွာငရုုတ္ရြက္ကိုု ငါးဟင္းတုုိ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟင္းတုုိ ့မွာအုုပ္စားေလ ့ရွိပါတယ္။ ျပီးေတာ့ဟင္းခ်ဳိလည္းတျခားအရြက္ေတြနဲ ့ေရာျပီးခ်က္ပါတယ္။တစ္ခါမွသုုပ္မစားဖူးပါဘူး။ က်ဴတီကလက္ဖက္ရြက္လိုုလိုုဘာလိုုလိုုဆုုိေတာ့စိတ္၀င္စားျပီးသုုတ္စားျဖစ္တာပါ။ တကယ္ကိုုလက္ဖက္ရြက္လိုုလိုု စိမ့္သက္ေလးအရမ္းသုုတ္စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ |
ပုုဇြန္ဆီျပန္ |
ညာစြန္ကညဘက္ကက်န္တဲ ့အာလူးၾကက္သား |
ခ်ဥ္ေပါင္နဲ ့မွ်စ္ခ်ဥ္ရည္ |
ပင္စိမ္းခ်က္ |
ငရုုတ္ရြက္သုုပ္ |
စိတ္တုုိင္းက် သံုုးေဆာင္ပါရွင္။ း) |
ျမတ္ၾကည္ေလးနဲ ့ဂ်ီးေဒၚကိုုေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားလုုပ္စားနည္းနဲ ့ မြန္ ့ကိုုခ်ိစ္ကိတ္ လုုပ္စားျဖစ္တာေတြတင္ေပးမယ္ေျပာျပီးေၾကြးက်န္ေနတာ အျမဲသတိရေနပါတယ္။ မတင္ျဖစ္တာသာရွိတာ ...အဟိ။ မမူယာေမးထားတဲ့ ငါးရံ ့ေျခာက္အုုိင္အိုုရာ့စတိုုင္ခဲြနည္းကိုုလည္းအခုုထပ္ခဲြျဖစ္တာကိုုဓါတ္ပံုုရုုိက္ျဖစ္ေအာင္ရုုိက္ထားေပးထားလိုု ့တင္ျဖစ္ေအာင္တင္ေပးပါမယ္လိုု ့။
အားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ....
အိုုင္အိုုရာ
အစကေန အဆံုးထိ အကုန္သေရက်တယ္ ခ်စ္မေရ....
ReplyDeleteအသီးရြက္ေတြ ေပါတာလည္း သေဘာက်တယ္
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဆိုတာ ဒီမွာေတာ႔ ေႏြရာသီ ျမန္မာဆိုင္ေတြက ေရာင္းမွ စားရတာ မေရ...
ငရုတ္ရြက္သုတ္ေလး ၾကိဳက္တယ္ဆိုလုိ႔ ေပ်ာ္လိုက္ထွာ အရမ္းပဲ
ငါးရံ႕ေျခာက္ခြဲနည္း ေမွ်ာ္တဲ႔အထဲမွာ ညေလးလည္း ပါတယ္ေနာ္ :))
ခ်စ္တဲ႔
ညေလး က်ဴတီ
ဟင္းပြဲေလးက သေရက်စရာပဲ မမရယ္.. ကန္ဒီက အသီးအရြက္အရမ္းႀကိဳက္တာ..
ReplyDeleteၾကက္သားအာလူး-ပုဇြန္-တညင္းသီးကလႊဲလုိ႔က်န္တာေတြအားလုံး
ReplyDelete(အရွက္မရွိသရက္ေစ႔)jas ကပါဆယ္ဆဲြခဲ႔ပါတယ္ရွင္
ဗရုံသီးသားေလးေတြ တုိ႔စားခ်င္လုိက္တာ သေရေတာင္က်တယ္
ငရုပ္ရြက္သုပ္ ပင္စိမ္းဟင္းရည္ တုိ႔စရာေတြ အားလုံးကုိၾကည္႔မ၀ဘူးကြယ္
ဟင္းေတြၾကည့္ရင္းထမင္းေတာင္ထပ္ဆာသြားတယ္။အသီးအရြက္ေတြေပါတာသေဘာက်လိုက္တာ။
ReplyDeleteဗိုက္ဆာထွာ... ဟိုက တို႕စရာဗန္းၾကီးကို ၃ ၄ ေခါက္ ေစာင္းငန္း ေစာင္းငန္းနဲ႕ ၾကည့္သြားတယ္.. :P
ReplyDeleteထမင္းစားေလးဘာေလးလဲ၊ဖိတ္ပါအုံး....:P
ReplyDeleteအဲဒီလိုလယ္သမားေစ်းက၊ဘာလူမ်ဳိးေတြလုပ္တာလဲ။
ဒီဖက္မွာလည္းရွိမယ္နဲ ့တူတယ္။
ဘယ္လိုရွာရမွာေၾကာင္း....။
မအိုင္အိုေရ..တကယ္ဘဲအဲနားေလးေျပးေစ်းဝယ္ခ်င္လာတယ္။
ဟင္းေတြလည္းအားလုံးႀကိဳက္စ္....:)))
က်ဴတီ..
ReplyDeleteအသီးအရြက္ေတြကအဲလိုု Farmers' Market သြားမွအာရွအရြက္ေတြရတတ္တာပါ။ ဆုုိင္ေတြမွာဆုုိရင္ေတာ့တရုုတ္ၾကိဳက္ မုုန္ညင္းမ်ဳိးစံုု၊ ဆလတ္ရုုိးတုုိ ့၊ ၾကာစြယ္တုုိ ့၊ ကန္စြန္းတိုု ့၊ ေရမုုန္ညင္းတုုိ ့လိုုမ်ဳိးေတြသာထည္လဲရွိတာေလ။ ငရုုတ္ရြက္ကိုု၀ယ္တုုန္းကေရာ၊ သုုတ္စားတုုန္းကေရာ၊ သင္ေနတုုန္းကေရာ က်ဴတီေလးကိုုအရမ္းသတိရေနခဲ့တာ။ း)
ငါးရံ ့ေျခာက္ကကိုုယ္ထင္သလိုု ခဲြထားတာပါ။ ဘယ္သူခဲြတာမွလည္းမျမင္ဖူးဘူး။ ဒါေပမဲ့အုုိေခေတာ့တင္ေပးမယ္ေနာ္။
ဂ်က္..
ဒီပိုု ့စ္တင္ျဖစ္တာ ဂ်က္ေၾကာင့္ဆုုိလည္းမမွားဘူး။ ဂ်က္ခဏခဏလာျပီးအေဟာင္းေလးေတြအားေပးသြားခဲ့ရတာအားနာလိုု ့ေလ။ း)
အဲဒီေစ်းက၀ယ္တဲ့အညြန္ ့ေတြဆုုိရင္အဲလိုုအသီးေလးေတြအပြင့္ေလးေတြပါပါလာတတ္တာသိပ္ေပ်ာ္တယ္ေလ။ အဲဒီတစ္ေခါက္မွာေတာ့ဖရုုံသားသားေလးေတြေပါ့။ ျပီးခဲ့တဲ့အေခါက္ေတြသြားတုုန္းက ၾကက္ဟင္းခါးညြန္ ့ကေနၾကက္ဟင္းခါးသီးသားသားေလးေတြ၊ ငရုုတ္ရြက္ကေန ငရုုတ္သီးေတြအမ်ားၾကီးဘဲပါလာတယ္ေလ။ ဟင္းျပန္ခ်က္စားလိုု ့ရေအာင္ကိုုပါတာ။ း)
ေအအိတ္ခ်္..
အဲဒီမွာလည္းအသီးအရြက္ေတြေပါမွာေပါ့ေနာ္။ ဒီမွာကေတာ့ အဲဒီလိုုေစ်းသြားမွ ဒီလိုုက်မတိုု ့အၾကိဳက္အရြက္ေတြရတတ္တာပါ။ ဒါလည္းရာသီခ်ိန္မုုိ ့ပါ။ အျမဲေတာ့မရပါဘူး။ တုုိ ့စရာဗန္းၾကီးကိုုေစာင္းငန္းေစာင္းငန္းၾကည့္မေနနဲ ့ဆဲြသာသြားေတာ့။ အဲဒီတုုန္းက၀ယ္လာတာေတြအမ်ားၾကီးဆုုိေတာ့အသီးအရြက္ေတြေရေရလည္လည္မေမ့ေအာင္လွည့္စားေနရတာ။ း)
မီးမီးငယ္..
ဖိတ္ပါတယ္။ ဖိတ္ပါတယ္။ က်ဴတီေျပာသလိုုဘဲ တစ္ကမာၻလံုုးကေဘာ္ဒါေတြစံုုတဲ့ေန ့မွာဖိတ္ဘုုိ ့စီစဥ္ထားပါတယ္။ အဟဲ။
အဲလိုုေစ်းကမ်ားေသာအားျဖင့္ကိုုယ္တုုိ ့ေအရွန္းအသီးအရြက္ေတြကေတာ့ လာအိုုးစ္တုုိ ့ဗီယက္နမ္တုုိ ့ကေမာၻာဒီးယန္းတိုု ့ဖီလစ္ပင္းနုုိတိုု ့ေတြစိုုက္ျပီးလာေရာင္းတာေတြ ့ပါတယ္။
အဲဖက္မွာလည္းရွိတယ္။ ခုုဘဲရွာၾကည့္လိုုက္တာ။
http://www.state.nj.us/jerseyfresh/searches/urban.htm ဒီလင့္ေလးမွာ မီးမီးငယ္ေနတဲ့ County ကုုိရုုိက္ထဲ့ျပီးရွာၾကည့္ရင္အားလံုုး ၀က္ဆုုိဒ္ေရာ လိပ္စာေရာ လမ္းညႊန္ဒါရုုိက္ရွင္း
ေရာေတြ ့ပါလိမ့္မယ္။ ျပီးေတာ့ကိုုယ္သြားခ်င္တဲ့ Roadside Market တိုု ့ Community Farmers Markets တုုိ ့ကိုု အေပၚနားေလးမွာ ကလစ္ၾကည့္လိုု ့ရတယ္ေနာ္။ ကုုိယ္ေတာင္မီးမီးငယ္အတြက္ရွာရင္းအြန္လိုုင္းကေနေလွ်ာက္လည္လိုုက္ေသးတယ္။ မားကက္နွစ္ခုုေလာက္။ း)
အဲဒီလင့္ေလးကေနရွာၾကည့္ျပီး သြား၀ယ္ျဖစ္ရင္ေျပာေနာ္။ ဒီကျပန္သြားရည္က်ရေအာင္လိုု ့။
ဟင္းေတြအားလံုုးၾကိဳက္ရင္စိတ္တုုိင္းက်တီးျပီးမွျပန္ေနာ။ း)
ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့အိုင္အိုရာကို..မြမြ..အာဘြား...:P
Deleteႀကီးႀကီးေပးလိုက္တယ္...။
စေနတခု၊တနဂၤေႏြတခု ေရႊးထားတယ္။
အိမ္နဲ ့၁၄မိနစ္၊ရမိနစ္ ေလာက္ဘဲေဝးတယ္တဲ့။
ေပ်ာ္ထွာ...စေနျမန္ျမန္ေရာက္ခ်င္ၿပီ..။
ေက်းဇူးအထူးအထူးတင္ပါတယ္ရွင္။
မီးမီးငယ္..
Deleteတစ္ခ်ဳိ ့ဖားမားစ္မားကက္က ေအရွန္းအရြက္ေတြသိပ္မရွိတတ္ဘူး။ Spanishေတြ American ေတြၾကိဳက္တတ္တဲ့အသီးအရြက္ေတြခ်ည့္ေရာင္းတာလည္းရွိတတ္ေတာ့အင္တာနက္မွာအရင္
စနည္းနာသြားရင္ေကာင္းမယ္ထင္တယ္ေနာ္။ တစ္ခ်ဳိ ့က်ေတာ့ၾကီးတဲ့ေစ်းဆုုိရင္ေတာ့ အားလံုုးစံုုေနေအာင္ရတာလည္းရွိတယ္။ ပန္းေတြအပင္ေတြေရာေပါ့။
အဆင္ေျပရင္ပိုု ့စ္တင္လိုုက္ေနာ္။ း)
မအိုင္အိုရာေရ ့...
Deleteဟိုစီပုံးဆိုတာ၊ေရးလို ့ေတာင္မၿပီးေသးဘူး။
သူကတက္သြားတာဘဲ..:)))
ေရးတာ ၄ေနရာ၊အဟိ..၁၄ ေနရာလို ့မွားရုိက္လိုက္တယ္ေလ။။
ဂလိုဂလို...စေနေန ့ကေစ်းေလးလည္းေကာင္းပါတယ္။
ဂရိအစားအစာေတြလည္းရလို ့၊ဝယ္စားလိုက္ေသးတယ္။
ၾကားရက္ထဲမွာေရာင္းတဲ့ေစ်းေတြလည္းရွိတယ္။
မ..ကိုမွန္းၾကည့္တာ၊လွလွေလးနဲ ့အရပ္ျမင့္ျမင့္ေလး၊သေဘာေကာင္းမွေကာင္း...။
အဟီး...ေဟာ...ထမင္းစားဖိတ္ၿပီ...သိတယ္ေနာ္..:P :P
ေဆာရီး ..ေဆာရီး ကန္ဒီ..
ReplyDeleteဘယ္လိုုေက်ာ္သြားလည္းသိပါဘူး။ ကန္ဒီေလးေရ ဟင္းရြက္မပါရင္စားလိုု ့ကိုုမ၀င္ဘူး။ ဟင္းဟင္း..ဒါေပမဲ့အသားေလးေရာေပါ့။ း)
အန္တီဦး..လည္းေဆာရီးေနာ္။ ေက်ာ္သြားလိုု ့။ း)
အသီးအရြက္ေတြ အဲဒီေစ်းမွာအမ်ားစုုက ဘာ၀ယ္၀ယ္တစ္စည္း တစ္ေဒၚလာဘဲ။ ၾကက္ဟင္းခါးညြန္ ့က်တစ္ခ်ဳိ ့ဆိုုင္ေတြက ၂က်ပ္ခဲြေတာင္ေတာင္းတယ္။ ငရုုတ္ရြက္ေတြကတရုုတ္ဂေရာစရီေတြမွာ တစ္ေပါင္ကိုု ၄က်ပ္ ၅က်ပ္ေလာက္ေပးရတယ္။ ဒီမွာေတာ့တစ္စည္းတစ္က်ပ္ဘဲ။ ျမင္းခြာရြက္လည္းေစ်းၾကီးတယ္။ တစ္ဆုုိင္ေလာက္ဘဲတင္တယ္။
ဟင္းရြက္ေတြစံုေနပါလား ဟရို႔။ ဒီမွာေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ အဲလိုအစိမ္းရဖို႔ မလြယ္ဘူး။ အိုင္အိုရာရဲ႔ ဟင္းေတြၾကည္႔ရတာ " လူၿဖစ္က်ိဳးနပ္ေလာက္ရဲ႔ ... " ဆိုတဲ႕ စကားကို သတိရသြားတယ္။
ReplyDeleteတီဆြိ..
ReplyDeleteဟားဟား..
ဒီလိုုေျပာတာေလးေတြကိုုစဲြေနတာေပါ့။ း)
အုုိင္အိုုရာလည္းခ်ဥ္ေပါင္ေပၚခါစကမရလိုုက္ဘူး။ မႏွစ္က၀ယ္ျပီးေရခဲရုုိက္ထားတာလည္းစားတာမ်ားလိုု ့ကုုန္သြားတာအေစာၾကီး။ခုုတစ္ခါေရခဲရုုိက္ထားဘုုိ ့၀ယ္ထားေတာ့လည္းနဲနဲေနာက္က်ေနျပီ။ ေနာက္တစ္ေခါက္သြားရင္ေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္သီးတုုိ ့အပြင့္တိုု ့တင္ေနမလားမသိ။ း)
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္
ReplyDeleteAnonymous..
ReplyDeleteေကၽြးခ်င္လိုုက္တာေနာ္
တစ္ေန႔လံုးအလုပ္မ်ားေနတာ အိုင္အိုရာေရ အြန္လိုင္းတက္ ဘေလာ့ထဲလဲဝင္ေရာ စားခ်င္စရာေလးေတြက ခရီးဦးႀကိဳျပဳေနေတာ့ ဗိုက္အေတာ္ဆာသြားၿပီ။ ဟင္းရြက္ေတြက လတ္ဆတ္ေနတာပါလား အဲဒီလိုစိမ္းစိမ္းေလးေတြ ေၾကာ္စားရင္ ပိုခ်ိဳသလိုပဲ ဟင္းပြဲေစ့ အားေပးသြားၿပီေနာ္။
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟင္းပြဲတြဲအမ်ားၾကိးပဲျပင္ထားတာစားခ်င္စဖြယ္ပဲေနာ္
ReplyDeleteငရုပ္ရြက္သုပ္ကိုလည္းစိတ္၀င္စားသြားပါတယ္
ငရုပ္ရြက္သုပ္တခါမွမစားဖူးဘူးစားခ်င္လိုက္တာအိုင္အိုရာေရပာင္းပြဲအကုန္စားသြားပါတယ္ သီတာ
ReplyDeleteတီတင့္..
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္တီတင့္..အဲဒီေစ်းက၀ယ္လာရင္တခ်ဳိ ့အသီးအႏွံဆုုိ တစ္လေလာက္ေတာင္ခံတယ္။ စားရင္လည္းပိုုခ်ဳိတယ္။ တရုုတ္ဆုုိင္ေတြက၀ယ္ရင္ေတာ့သံုုးေလးရက္ဆုုိပုုတ္ရင္ပုုတ္မပုုတ္ရင္ရိမရိရင္၀ါဘဲ။
ျမတ္ႏုုိးသူ..
ငရုုတ္ရြက္သုုပ္တကယ္ကိုုေကာင္းပါတယ္။ ရာႏွုုံးျပည့္ဘဲ။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ အားတဲ့အခါထပ္လာလည္လွဲ ့ပါေနာ္။
သီတာ..
ငရုုတ္ရြက္သုုပ္တကယ္စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ အုုိင္အိုုရာေတာင္ထပ္စားခ်င္ေနတာ။ တရုုတ္ဆုုိင္ကေစ်းၾကီးလုုိ ့ေအာင့္ထားတာ။ ယာသမားေစ်းသြားျဖစ္မွဘဲ၀ယ္စားျဖစ္မွာ။ း)
YUMMY YUMMY^^
ReplyDelete:D
AnnE
:D အသီးအႏွံေတြ စုံလို႕ပဲ။ အေႂကြးေနာ္ မမ။ :P
ReplyDeleteAnnE..
ReplyDelete:D Thanks.
ျမတ္ၾကည္ေလး..
Farmers Market ေက်းဇူးေၾကာင့္ေလ။ ဟုုတ္ကဲ့ အေၾကြးေနာ္။ း)
မမအိုင္အိုရာတို ့ေစ်းက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတာင္ ရတယ္..မိုက္တယ္ဗ်ား..အိမ္နားမွာ ဖားမားမားကတ္ ရိွတာ သြားမယ္ၾကံစည္တိုင္း ပ်င္းတာနဲ ့ မသြားၿဖစ္ဘူး..သြားဦးမွပဲ.တို ့စရာေတြ စံုလို ့..ထမင္းၿမိန္မွာ အေသအခ်ာပဲ..
ReplyDeleteစန္းထြန္း..
ReplyDeleteအဲဒီေစ်းကတပါတ္မွာ ၂ ရက္ဘဲရွိတယ္။ အဲဒီေန ့ကုုိသြားျဖစ္မွရတာေလ။ မသြားျဖစ္တာကခပ္မ်ားမ်ားရယ္။ တခါတခါက်၀ယ္ခ်င္တာေတြကအရမ္းမ်ားေတာ့စြတ္၀ယ္ခ်လာေရာ။ ျပီးေတာ့မခ်က္ျဖစ္လိုုက္တာတိုု ့ႏုုိင္ေအာင္မစားႏုုိင္တာတိုု ့ျဖစ္ေရာ။ ဒါလည္းမမွတ္ဘူး ေရာက္ရင္ေတာ့အရမး္ေပ်ာ္ျပီး၀ယ္ခ်င္ေနတာဘဲ။ ျပီးေတာ့လည္း ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့ ေအးရွန္းသီးႏွံေတြျမင္ရတာလည္း ရီလက္စ္ေဇးရွင္းတစ္မ်ဳိးဘဲလိုု ့ခံစားရတယ္။ သြားၾကည့္သိလား။ း)
အမ အိုင္အိုရာ
ReplyDeleteတင္ထားတဲ့ပံုေလးၾကည့္ျပီး စားခ်င္လိုက္တာအမရယ္
အဲလိုထမင္းဝိုင္းမ်ိဳးေဝးေနတာၾကာေပါ့ေလ
Though i'm late,i enjoy your colourful dishes.I also can't have my meal without green:D....
ReplyDeleteGyidaw
ပစ္ပစ္..
ReplyDeleteအိမ္နဲ ့ေ၀းေနတဲ့သူတုုိင္းအဲလိုုပါဘဲကြယ္။ ေကၽြးခ်င္လိုုက္ပစ္ပစ္ရယ္။
ဂ်ီးေဒၚ..
ဟုုတ္တယ္ အစိမ္းေရာင္ေလးျမင္မွထမင္းစားခ်င္စိတ္ျဖစ္တယ္။ ဒါေပမဲ့အေပၚမွာေျပာခဲ့သလိုုေပါ့။ အသားေလးလည္းပါမွ။ ဟိ..
ပစ္ပစ္..ေကၽြးခ်င္လိုုက္တာပစ္ပစ္ရယ္..လိုု ့ေျပာတာ။ စာက်သြားတယ္။ း)
ReplyDeleteမမအိုင္အိုရာေရ စုလာလည္တာ ဗိုက္ေတြအရမ္းဆာသြားတယ္ အကုန္သေဘာက်တယ္ မေရ
ReplyDeleteစုု..
ReplyDeleteလာလည္တာေက်းဇူးပါ။ ကိုုယ္လည္းစုုစီလာလည္ရင္သိပ္ဗုုိက္ဆာတာဘဲ။ း)
Dear Iora,I want to know how to do frozen rosely leaf? I always visit your blog and I like your coking style.Thanks alot.
ReplyDeleteMonlay..
ReplyDeleteAfter washing the Roselle Leaves, just put them in a pot and heat them. ( It is like make them cooked without adding anything. In Burmese " Lone te") When they all get cooked their color would change. Then let them cool. Later I put them in the Ziploc and keep them in the freezer, upper room of Refrigerator. I keep some in the small bags that good enough for soup and some in the big bags that good enough for making "Chinpaung Kyaw".
It will last for long time. I have kept them like a year or more but usually it runs out before next season. :D
Thanks for visiting me too.
Thanks alot reply to me.Today I made it (lone te).Last 3 days I get roselle leaves.What ever you cook all of curry are looks delicious and colourful dishes.I waiting how to make cheese cake.:p
ReplyDeletemay i know how to go the farmer's market[in s'pore]?thks.
ReplyDeleteritcivil84singapore....
ReplyDeleteActually as I live in the US I have no idea whether there are farmers markets in S'pore or not. I tried to look for you and I just found that there is a farmers market at Loewen Gardens. I am not quite sure if it is still open though.
According to the info it is held twice a month.
Here is a link. http://thepantrycookeryschool.com/wp/farmers-market/
Thanks for visiting me.
Iora
thank you for reply,i thought you live in singapore,sorry about that.
Delete