|
ျမန္မာ့ရုုိးရာဟင္းငါးရ့ံေျခာက္ဆီလည္ေရလည္ခ်က္၊ ငါးရ့ံေျခာက္ဖုုတ္၊တိုု ့စရာစံုု၊သရက္သီးမွည့္ယြန္းျပင္းနဲ ့ပဲဟင္းခ်ဳိေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္ |
|
ကုုိယ္တုိင္လုုပ္ငါးရ့ံေျခာက္ (သံုုးရက္ေျမာက္) |
|
မီးေသြးမရွိေတာ့ ဂက္စ္မီးဖုုိနဲ ့ျဖစ္ေအာင္ဖုုတ္ရပါတယ္။ း) |
|
ထုုေတာ့မယ္ေနာ္ |
|
ဒါကအသားပိုုင္းတစ္ျခမ္းကိုုဖုုတ္ထားတာပါ။ |
အရင္ပိုု ့စ္မွာငါးရံ့ေျခာက္ခဲြတဲ့အေၾကာင္းထဲ့ထားတယ္ေလ။ အဲဒါဒီငါးရ့ံေျခာက္ေပါ့။ ဒါကပထမေန ့မွာဖုုတ္စားထားတာပါ။
|
ဆားကိုုကုုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ေလးဘဲထဲ့ထားေတာ့အရမ္းစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ လတ္လည္းလတ္ဆတ္ေတာ့ထုုရတာလည္းမြေနတယ္။အေပၚကၾကြတ္ၾကြတ္ေလးနဲ ့အတြင္းကမြမြေလးဆိုုေတာ့အိုုင္အိုုရာ့အၾကိဳက္ေပါ့။ း) |
|
ထပ္ေတာင္စားခ်င္လာျပီေနာ္။ ဒါကက်န္တဲ့အသားပိုုင္းကိုုဒုုတိယတစ္ခါထပ္ဖုုတ္ထားတာပါ။ (သံုုးရက္ေျမာက္မွာရတယ္။ ေလးရက္ေျမာက္နဲ ့ငါးရက္ေျမာက္မွာဆက္တိုုက္စားပစ္လိုုက္တယ္ေလ။) |
|
ငါးရ့ံေျခာက္ဗုုိက္သားေတြနဲ ့အရုုိးေတြကိုုခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ဆီလည္ေရလည္ခ်က္ထားတာပါ။ (Salty Snake-head fish curry) |
ပထမေန ့ကငါးေျခာက္အသားပိုုင္းတစ္၀က္ကုုိဖုုတ္စားပါတယ္။ ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ဖုုတ္စားတဲ့အျပင္ဖုုတ္စား
လိုု ့မေကာင္းတဲ့ဗုုိက္သားနဲ ့အရုုိးပုုိင္းေတြကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ ့ဆီလည္ေရလည္ေလးခ်က္စားပါတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ့ ျမန္မာဟင္းထံုုးစံအတုုိင္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီအေလာေတာ္ (အႏွစ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားထဲ့)ကိုုငရုုတ္သီးမွုုန္ ့နဲ ့ေရာေထာင္းျပီးဆီသတ္။
ေမႊးျပီးက်က္လာေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာေတြထဲ့ျပီးႏွစ္သက္
သေလာက္ေျခေပးေပါ့။ အိုုင္အိုုရာက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအရမ္းေၾကတာထက္ ဖိုုးလိုုးဖတ္လတ္ေလးေတြကိုုပိုုသေဘာက်ေတာ့ လံုုး၀ေၾကသြားေအာင္မေျခပဲ ပံုုထဲကေလာက္ေၾကတဲ့အခ်ိန္မွာ ေရေဆးျပီးတံုုးတစ္ထားတဲ့ ငါးရံ့ေျခာက္ေတြကိုုထဲ့ပါတယ္။ လံုုးျပီးအဖံုုးေလးခဏအုုပ္။ ေရခမ္းေတာ့မွ ေရထပ္ထဲ့ျပီး ဆူတဲ့အထိထားပါတယ္။ ငါးရံ့ေျခာက္အရသာေလးထြက္ေအာင္ ခဏဆက္ျပီးဆူေအာင္ဆက္တည္ထားပါတယ္။ ငါးေျခာက္လည္းအေလာေတာ္ေလးႏူး (သိပ္မေပ်ာ့သိပ္မမာေလးမွက်မကၾကိုုက္ပါတယ္)ရင္အေပါ့အငန္ျမည္း။ ငါးရံ့ေျခာက္ကခ်က္လိုုက္ေတာ့ေတာ္ေတာ္ေလးေပါ့သြားလိုု ့ငံျပာရည္နဲ ့ဆားနဲနဲထဲ့ပါတယ္။ အားလံုုးႏွစ္သက္တဲ့အေနအရည္လည္းဆီလည္ေရလည္၊ ျဖစ္ျပီဆုုိရင္ ညွပ္ထားတဲ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြထဲ့ ျပီးေတာ့ နံနံပင္ေတြ အမ်ားၾကီးအုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ရံုုပါဘဲ။ ခ်က္ေနတုုန္းမွာကိုုတအားေမႊးလိုု ့ဗုုိက္ကအရမ္းကိုုဆာလာတာပါဘဲ။ း)
|
Burmese taste: Burmese salty fish curry with tomatoes, green chili and cilantro |
ငါးရံ့ေျခာက္ဟင္းခ်က္ေနတုုန္းမွာ တစ္ဖက္ကလည္း ပဲေနာက္ဟင္းခ်ဳိကိုုၾကဲၾကဲေလးတည္ထားပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာက ပဲသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ တမင္ေနာက္တယ္ဆုုိရုုံၾကဲၾကဲေလးခ်က္ပါတယ္။ ေရေဆးျပီးသဲမပါေအာင္က်င္ထားတဲ့ပဲကိုု ဆီနဲနဲေလးနဲ ့ၾကက္သြန္နီနဲ ့ဆႏြင္းနဲနဲ နဲ ့အရင္လံုုးပါတယ္။ ခဏေနေတာ့မွေရထဲ့ျပီးဆူေအာင္တည္ပါတယ္။ ပဲေနာက္ဆုုိေတာ့ ႏူးလြယ္ပါတယ္။ ခဏေလးနဲ ့ႏူးသြားျပီး အရည္ေလးေနာက္ရင္ ဂ်င္းရယ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီရယ္ကုုိဆီသတ္ျပီးပဲအိုုးထဲထဲ့။ ပဲဟင္းရည္နဲနဲဆီသတ္ထားတဲ့အိုုးထဲရွဲကနဲေလာင္းထဲ့ျပီးပဲအိုုးထဲျပန္ထဲ့။ ပဲဟင္းရည္လည္းေမႊးလာေတာ့ ဆား နဲ ့ငံျပာရည္ထဲ့ျပင္။ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲထဲ့။ စားခါနီးက်ေတာ့ ေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္လုုိက္ေပါ့။ (က်မကေဂြးေထာက္ရြက္ၾကိဳက္လြန္းလိုု ့ျမန္မာဆုုိင္ကအေျခာက္ထုုတ္ေလး၀ယ္ထားတာထဲ့ရပါတယ္။ အာသာေျပေလးစားခ်င္ေတာ့လည္း အရြက္ေျခာက္ေလးေတြကေၾကမြေနေပမဲ့ ယုုယုုယယေလး သိမ္းထားျပီးခ်က္စားရပါတယ္ရွင္။ း)
|
ပဲဟင္းခ်ဳိေဂြးေထာက္ရြက္ခတ္ |
|
အားလံုုးခူးခပ္ျပီးျပီ။ း) စားဘိုု ့အသင့္ေနာ္။ ဓါတ္ပံုုေတာင္သိပ္မရုုိက္ခ်င္ေတာ့ဘူး အရမ္းစားခ်င္ေနလိုု ့။ း) |
တုုိ ့စရာစံုုကိုုေတာ့အဆင္သင့္ရွိေနတာေတြနဲ ့ျပင္လုုိက္ပါတယ္။ မွ်စ္ဘူးထဲကမွ်စ္ကိုုေရစင္စင္ေဆး၊ ဓညင္းသီးဆားရည္စိမ္ (ထိုုင္းကလာတာ)ေလးထဲ့၊ ဆလတ္ရြက္၊ နံနံပင္၊ပူစီနံ၊ရွမ္းနံနံနဲ ့ျပင္ျပီးသြားေတာ့ထမင္း၀ိုုင္းကိုုထုုိင္ခ်င္လွျပီ။
|
အဲဒီရက္ပိုုင္းေတြမွာ Cheese cake ပဲလုုပ္လုုပ္ေပးျဖစ္ေနလိုု
့အခ်ဳိတည္းရေအာင္တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။
တိုုက္တုုိက္ဆုုိင္အိုုင္အိုုရာထုုိးထားတဲ့ပန္းအိုုးက
ခ်ိစ္ကိတ္ရယ္စေတာ္ဘယ္ရီရယ္နဲ ့သြားလိုုက္ဖက္ေနတာဓါတ္ပံုုရုုိက္ရင္းနဲ
့မွသတိထားမိလိုု ့ဘာရယ္မဟုုတ္ၾကည္ႏူးမိသြားေသးတယ္။ း) |
အားလံုုးလည္းအပ်င္းေျပ သိုု ့မဟုုတ္ အလြမ္းေျပျမန္မာထမင္း၀ိုုင္းေလးကိုုအားေပးသြားပါအုုန္းလိုု ့။
လာလည္တဲ့မိတ္ေဟာင္း၊မိတ္သစ္၊သူငယ္ခ်င္းေဟာင္း၊သူငယ္ခ်င္းသစ္၊တိတ္တိတ္ေလးပဲဖတ္သြားသူမ်ားအားလံုုးကိုု
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ အားတဲ့အခါမ်ားနဲ ့ပ်င္းတဲ့အခါမ်ားမွာလည္းထပ္လာလည္ပါအုုန္းလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ရွင္။ က်မဘေလာ့ကိုုလာလည္တဲ့သူမ်ားစိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာၾကပါေစလိုု ့......
အားလံုုးကိုုခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
ငါးရံ့ေျခာက္ဖုုတ္တင္ေပးအုုန္းေနာ္ဆိုုတဲ့သူငယ္ခ်င္းေလးေရ။ တင္လိုုက္ျပီေနာ္။ း)
အခုေလးတင္ ထမင္းစားျပီးတာေတာင္ ထပ္ဆာလာေအာင္လုပ္သလိုဘဲ..
ReplyDeleteငါးေျခာက္ဟင္းနဲ႕ ဒညင္းသီး အရမ္းစားခ်င္တယ္..
ဟိုတခါ ငါးရံ႕ေျခာက္ ခြဲကတည္းက အဲဒါရဲ႕ အဆက္ကို ေစာင့္ေနတာ..၊ း) ကိုယ္တိုင္လုပ္မို႔ ထင္တယ္ေနာ္၊ ငါးရံ႕က အေတာ္ေလး လတ္ဆတ္တဲ့ပံုပဲ၊ ႐ံုးစားပြဲနား တဝိုက္မွာေတာင္ ငါးေျခာက္နံ႔ေတြ ေမႊးလာသလိုပဲ..၊ ေခြးေတာက္႐ြက္လည္း မစားရတာ အေတာ္ၾကာလွၿပီမို႔ ဟင္းခ်ိဳေလးကို ခပ္လြမ္းလြမ္းနဲ႔ ၾကည့္သြားခဲ့တယ္...။
ReplyDeleteပုံေတြၾကည္႔ျပီး ထမင္းထပ္စားခ်င္လာျပီ
ReplyDeleteအင္းသားေတြအဲဒီငါးရ့ံေျခာက္ကုိ အရမ္းဟင္းခ်က္စားတာၾကိဳက္ၾကတယ္
ခုေတာ႔လဲ အင္းေလးကုိေတာင္လြမ္းမိသြားတယ္
ငါးေျခာက္ေလးေတြ ရၿပီဆိုလို. အေျပးအလႊားလာခဲ့တာပါ... က်န္ေသးရဲ့လားဟင္...း)
ReplyDeleteပံုုေလးေတြလွ ရုုိက္ခ်က္ကေကာင္းလိုု. ဗုုိက္ဗုုိက္ကေတာင္းဆိုုေနသကိုု ...ငါးေၿခာက္ပဲြေလးကိုု အၿမန္မေႏွး လွမ္းႏႈိက္လိုုက္ပါတယ္ မမအိုုင္အိုုရာေရ...
ReplyDeleteအင့္..မအိုင္အိုရာေတာ့လုပ္ၿပီ။
ReplyDeleteသားေရ.ေတာက္ေတာက္က်ေပါ့။
၃ ရက္ဟင္းမခ်က္ဘဲ(အိုးခြက္ေတြကNJမွာေလ)၊
အျပင္မွာစားေတာ့ မမိုက္ဘူး။
ငါးရံေျခာက္ဟင္း၊ငါးရံေျခာက္ဖုတ္..အိုးသိပ္ႀကိဳက္ေပါ့။
ေကာက္ညွင္းေပါင္းေလးနဲ ့စားခ်င္လိုက္တာ။
stop&shop မွာငါးဆားနယ္ေျခာက္ေတြေတြ ့တယ္။
မအိုင္အိုဝယ္ဖူးလား။
ငါးေျခာက္ဟင္းလိုမ်ဳိးခ်က္ရင္ေကာင္းလား။
ငါးရံ႔ေျခာက္ ဆီလည္ေရလည္ခ်က္ ႀကိဳက္တယ္......
ReplyDeleteကိုယ္တိုင္ေတာ့ မခ်က္တတ္ဘူး.. ဟီးး
Yellowtree..
ReplyDeleteငါးေျခာက္ဟင္းနဲ ့ဓညင္းသီးအရမ္းလိုုက္တယ္ေနာ္။ အုုိင္အိုုရာလည္းၾကိဳက္တယ္။ း)
ကုုိညီလင္းသစ္..
ဟုုတ္တယ္။ ကိုုယ္တုုိင္လုုပ္ေတာ့ေတာ္ေတာ္ကိုုလတ္ျပီးစားရတာအမ်ားၾကီးပိုုေကာင္းတယ္။ ထပ္လုုပ္အုုန္းမယ္ေတြးေနတာ။ ေနပူတုုန္းေလးေလ။ အမွန္ေတာ့ဆူးပုုတ္ရြက္ေရခဲရုုိက္ရွိေသးတယ္မွတ္ျပီးခ်က္တာ။ ဆူးပုုတ္ရြက္မက်န္ေတာ့လိုု ့ေဂြးေထာက္ရြက္ေလးေတြခ်ည့္ထဲ့လိုုက္ရတာ။ း)
ဂ်က္..
အင္းထဲကငါးရံ့ထြက္လိုု ့မ်ားလားမသိဘူးေနာ္။
ေခ်ာစုု..
ေခ်ာစုုတင္ေပးအုုန္းေနာ္ဆုုိလိုု ့မွတ္မွတ္ရရတင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ နဲနဲေလးဆုုိေတာ့အကပ္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ ထပ္လုုပ္ေပးမယ္ေနာ္။ အဟက္။ း)
မြန္မြန္..
ရုုိက္ခ်က္ကေကာင္းတယ္ဆိုုလိုု ့ေက်းဇူးပါ။ အဲဒီေန ့ကေတာ့ဗိုုက္ဆာလိုု ့သိပ္ေတာင္မ်ားမ်ားမရုုိက္ႏုုိင္ဘူး။ း)
မီးမီးငယ္..
အဲဒီမွာမ၀ယ္ဘူးဘူးဆိုုေတာ့မသိဘူးရယ္။
တရုုပ္ဆုုိင္မွာေတာ့ငါးေျခာက္ေတြေတြ ့တယ္။ တစ္ခ်ဳိ ့ကိုုေၾကာ္စား ဖုုတ္စားဘူးတယ္။ ငန္တယ္။ သိပ္စားခ်င္တဲ့အခါဆုုိရင္ေတာ့ဖုုတ္စားတာဘဲ။ ခ်က္ေတာ့မစားဘူးဘူး။ တရုုပ္ဆုုိင္ကလည္းငါးေျခာက္ေစ်းၾကီးတယ္ေနာ္။ သိပ္လည္းမေကာင္းဘဲနဲ ့။ း)ကုုိရီးယားဆိုုင္က ငါးဆားနယ္လိုုဟာေတာ့ေကာင္းတယ္။ ကိုုယ္ေတာင္တင္ဘူးတယ္ထင္တယ္။
ကန္ဒီ..
အၾကိဳက္တူျပန္ျပီေနာ္။
ခ်က္ရတာမခက္ပါဘူးကန္ဒီေလးေရ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုုတ္သီးဆီသတ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ့ျပီးတံုုးတစ္ထားတဲ့ငါးေျခာက္ထဲ့ ေရေလးထဲ့ ငရုုတ္သီးစိမ္းနံနံအုုပ္။ တကယ္လြယ္လြယ္ေလး။ း)
ေကာင္းလိုက္တဲ႔ဟင္းေတြ
ReplyDeleteမၾကိဳက္တာလည္း တစ္ခုမွ မပါဘူး..
ငါးရံေျခာက္ ဖုတ္လည္း ၾကိဳက္ ဆီလည္ေရလည္လည္း ၾကိဳက္တယ္။
စားခ်င္လိုက္တာ..
ဓညင္းသီးေတာ႕ မေန႕က ဆားရည္စိမ္ထားတယ္ ရတဲ႕ခါ အမ်ားၾကီးစားပစ္ဦးမယ္ း))
ေခ်ာေရ..
Deleteခုုေလးမွဟုုိႏွိပ္ဒီႏွိပ္ရင္းေခ်ာနဲ ့တီတင့္တိုု ့ဂ်က္တိုု ့မန္ ့ထားတာေတြspam ထဲေရာက္ေနတာေတြ ့ေတာ့တာ။ ေဆာရီးေနာ္။ ကိုုယ္လည္းဘာမွမလုုပ္ထားပါဘူး။
ကုုိယ္ကေခ်ာရဲ ့ကခ်င္ဓညင္းသီးေတြသေဘာက်ေနတာ။ အမ်ားၾကီးဘဲေနာ္။ ဆားရည္စိမ္ရရင္ေကၽြးေနာ္။ း)
ငါးေျခာက္ဖုတ္ အတြက္ ေက်းဇူးပါဗ်ာ... ရွလြတ္ ရွလြတ္ ရွလြတ္.. :P
ReplyDeleteAH...
ReplyDeleteYou're welcome and thanks too.
Iora
အမေရ
ReplyDeleteငါးရံေျခာက္ ဆီလည္ေရလည္ဟင္းေလး
ပစ္ပစ္လည္းႀကိဳက္တယ္..
ပစ္ပစ္ေနတဲ့ေနရာမ်ာငါးရံမရွိဘူးအမ..
အဲတာမ်ိဳးလုပ္စားလို႕မရဘူး..
အိမ္မွာ ငါးရံ့ေျခာက္ေတြ ဘယ္လုိလုပ္ရမွန္း မသိျဖစ္ေနတာ .. အေတာ္ပဲ အေတာ္ပဲ recipe ရျပီ :)
ReplyDeleteဂလု..ဂလု..ရွလြတ္..ရွလြတ္..
ReplyDeleteပစ္ပစ္..
ReplyDeleteအၾကိဳက္တူတယ္ေနာ္။ အဲလိုုငါးရ့ံမ်ဳိးကုုိႏွစ္ခါလားဘဲရဘူးပါတယ္ဒီမွာလည္း။
ဖရုုိးဇန္းေတြေတာ့ရွိပါတယ္။ ေစ်းလည္းပိုုသက္သာတယ္။ ေနာက္တစ္ခါအဲဒါနဲ ့လုုပ္မလားလိုု ့ေတြးေနတာ။ း)
ခုုိင္..
ခ်က္စားျဖစ္ေအာင္ခ်က္စားလိုုက္ေနာ္ခုုိင္ေရ။ ၾကာရင္လည္းတစ္အားမာသြားေတာ့ေရစိမ္ရ ခုုတ္ရထစ္ရခက္နဲ ့။
အသီးအရြက္ေတြနဲ ့တုုိ ့စားရင္တစ္ျခားဟင္းေတာင္မလိုုဘူး။ အရမ္းျမိန္တယ္ေနာ္။ း)
စန္းထြန္း..
ဟုုိင္းၾကီးသူေလးဆိုုေတာ့ငါးေျခာက္ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။ ဟုုတ္လား။ း)
ငါးရံ့ေျခာက္ကေတာ့ပုုသိမ္ဘက္ကမွရမယ္ထင္တယ္။ ေနာ္။
I want to eat cheese cake too sis!
ReplyDeleteMon..
ReplyDeleteI have reminded myself that you wanted to read about my cheese cake.I will post it for you sooner or later. Ok?
Iora
ခရီးထြက္ေနလို႔ ဟင္းမယ္စံုေလးကို အခုမွလာအားေပးရတယ္ အိုင္အိုရာေရ။
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေတြပါလား။ ဆီလည္ေရလည္လို႔သံုးတာထူးဆန္းေနလို႔ တီတင့္တို႔ကဆီက်န္ေရက်န္လို႔သံုးတာေလ း)
ေဂြးေတာက္ဟင္းခ်ိဳက အိမ္ဦးသခင္ရဲ႕ အႏွစ္သက္ဆံုးဟင္းထဲမွာပါတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင့္..
Deleteအားတဲ့အခ်ိန္မွေအးေအးေဆးေဆးလာလည္ပါေနာ္။
အိုုင္အိုုရာတိုု ့အိမ္ကဆီလည္ေရလည္လိုု ့သံုုးတယ္။ ဆီက်န္ေရက်န္လိုု ့လည္းတခါတေလသံုုးပါတယ္။
ေဂြးေထာက္ရြက္ကအေျခာက္ဆုုိေတာ့မစိမ္းေတာ့ဘူးတီတင့္ေရ။ စားရတာဘဲကံေကာင္းလိုု ့မွတ္ရပါတယ္။ း)
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစရွင္။
ငါးရံ႕အစိုေတြေတာ႔ ေတြ႔တယ္... မလွီးတက္လို႔ မ၀ယ္မိဖူး
ReplyDeleteတို႔မမ အခုလို လုပ္ထားေတာ႔လည္း တကယ္ကို လြယ္တယ္ေနာ္...
ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ စားခ်င္တယ္ :(
ခ်စ္တဲ႔
ညီမေလးက်ဴတီ
က်ဴတီ..
ReplyDeleteငါးရ့ံေျခာက္ကကိုုယ္စားဘိုု ့လုုပ္တာဆုုိေတာ့သိပ္လွစရာမလိုုပါဘူး။
ေက်ာရုုိးတဘက္စီကေနအသားလႊာသလိုုအရင္ခဲြလိုုက္တယ္။ ထြက္လာတဲ့အသားလႊာေတြကိုုဒါးေလးနဲ ့ထပ္ျဖတ္လိုုက္တာဘဲ။ ကုုိယ္ကေခါင္းကိုုျဖတ္ပစ္လိုုက္ေတာ့လြယ္လြယ္ေလးျဖစ္သြားတာေပါ့။
အဲဒီမွာေနပူေနရင္ခဲြျပီးလုုပ္စားၾကည့္ပါလား။ တကယ္ကိုုလြယ္လိုု ့ပါ။ း)
ငရုုတ္ရြက္သုုပ္စားျဖစ္လိုု ့က်ဴတီကိုုသတိရေနတာ။ အားမွတင္လိုုက္မယ္ေနာ္။
အိုုင္အုုိရာ
ညီမေရ
ReplyDeleteေနာက္တခါငါးေျခာက္ခြဲရင္ အဆင့္ေလးေတြကို ပံုေလးျပေပးပါလားဟင္။ အမလည္းကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ခ်င္လို႔ပါေနာ္။
ေက်းဇူး
မမူယာ
မမူယာ..
ReplyDeleteေနာက္တစ္ခါခဲြရင္ၾကိဳးစားျပီးဓါတ္ပံုုရုုိက္ထားလိုုက္မယ္ေနာ္။
အိုုင္အိုုရာလည္းအဲဒါစိတ္မွန္းနဲ ့ဦးဆံုုးခဲြၾကည့္တာပါ။ အိုုင္အိုုရာ့ခဲြနည္းကေတာ့မခက္ပါဘူး။
မမူယာခဲြရင္လည္းအဆင္ေျပမွာပါ။ း)
အိုုင္အိုုရာ
ေက်းဇူးညီမေရ။
ReplyDeleteအမ ကုလားတန္းသြားျဖစ္လို႔ ငါးရံရရင္ ၀ယ္လာျပီးညီမလိုဘဲ စိတ္မွန္းေလးနဲ႔ ညီမဓာတ္ပံုေလးၾကည့္ျပီး ခြဲၾကည့္မယ္ေနာ္။
မမူယာ