Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, August 19, 2012

ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားေတြလႊတ္မပစ္ေတာ့ဘူး။


ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားေတြကိုုက်မနံနက္စာအျဖစ္အသံုုးခ်ခဲ့တာေလးေတြကိုု                                            တင္ေပးမယ္လိုု ့ေျပာထားျပီးအေၾကြးတင္ေနတာၾကာေပါ့ေနာ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့အိပ္လိုု ့လည္းမေပ်ာ္တာနဲ ့ထျပီးပံုုေတြရွာျပီးတင္ျဖစ္ေအာင္တင္ေပးလုုိက္ပါျပီ။

 ပထမဆံုုး oven ကိုု ၃၇၅ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုုိက္နဲ ့ၾကိဳဖြင့္ထားပါမယ္။ ၾကက္ဥတစ္လံုုးကိုု သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း (အခ်ဳိၾကိဳက္ရင္ပိုုထဲ့) ဆားနဲနဲ (မပါလည္းရ) ထဲ့ျပီးေခါက္လိုုက္ပါမယ္။ ျပီးေတာ့မုုန္ ့ဖုုတ္မဲ့ဘန္းကိုု ေထာပတ္သုုတ္ထားပါမယ္။ က်မကေတာ့ paper towel နဲ ့ေထာပတ္ကိုု တိုု ့ျပီးသုုတ္ပါတယ္။ ျမန္လိုု ့ပါ။ ျပီးေတာ့ မစားလိုု ့က်န္ေနတဲ့ ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားေတြ (ဒီလိုုမလုုပ္စားျဖစ္ရင္ေတာ့လႊတ္ပစ္လိုုက္ရတာေပါ့) ကိုုၾကက္ဥႏွစ္ထဲခရင္းေလးနဲ ့ႏွစ္။ ျပီးေတာ့ဖုုတ္မဲ့ဘန္းထဲကိုုေအာက္ကပံုုအတိုုင္းသင့္သလိုုစီထဲ့။

 ျပီးေတာ့အေပၚက ေနကိုုယ့္မွာရွိေနတဲ့ ခ်ိစ္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကိုု ဖဲ့ရြဲ  ့ထဲ့။
 အေပၚကေန ေထာပတ္နဲနဲ ဒါးေလးနဲ ့ေကာ္ထဲ့။ ဖုုတ္လိုု ့ရျပီ။
 မိနစ္ ၂၀ နဲ ့နာရီ၀က္ေလာက္ဆုုိေမႊးျပီးစားလိုု ့ရျပီ။ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးၾကိဳက္ရင္ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ဆုုိရပါျပီ။ ကိုုယ့္မီးဖုုိနဲ ့ကိုုယ္နဲနဲေတာ့အတုုိးအေလ်ာ့ရွိမယ္ထင္ပါတယ္။
အိုုင္အုုိရာက ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးၾကိဳက္လိုု ့နဲနဲကၽြမ္းကၽြမ္းေလးဖုုတ္ထားတာပါ။
 စားလိုု ့ရပါျပီ။ ဘန္းထဲကေနကတ္ေက်းေလးနဲ ့ခဲြျပီးညွပ္ထုုတ္လုုိက္ျပီးစားမဲ့ပန္းကန္ထဲထဲ့စားလိုုက္ရံုုပါဘဲ။


မုုန္ ့ဖုုတ္ထားတုုန္းေကာ္ဖီအဆင္သင့္လုုပ္ထား။ မုုန္ ့ရေတာ့ေရေႏြးထဲ့ျပီးေဖ်ာ္လိုုက္ရင္တဲြစားလိုု ့အိုုေချပီေနာ္။

ဒါေတြက အရင္ကလုုပ္စားထားတဲ့ပံုုေတြပါ။ 9" x 1 1/2" သတၱဳဘန္းကိုုေဆးရသက္သာေအာင္ အလူမီနမ္ဖြိဳင္လ္ အုုပ္ျပီးမွ ဖုုတ္ထားတာပါ။ မုုန္ ့စားျပီး ဖိြဳင္လႊတ္ပစ္လိုုက္ရင္ျပီးေရာ ဘန္းေဆးစရာမလိုုေတာ့ဘူးေလ။ း)

ေအာက္မွာက်ေတာ့ ခ်ိစ္ကျခစ္ျပီးသား၀ယ္ထားတာထဲ့ထားတာပါ။







ေအာက္ကပံုုေတြကေတာ့ ညစာတစ္နပ္စားျဖစ္ထားတာေလးပါ။
ဆလတ္ရြက္ကိုု Mayonnaise, Ricotta cheese နဲနဲ၊ စပ်စ္သီးျခမ္းထဲ့၊ ေရွာက္ခ်ုဳိသီးစိတ္ထဲ့။ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္နီနဲနဲ၊၊ ႏွမ္းထဲ့ျပီး ဘုုိဆလတ္နဲ ့ျမန္မာအနံ ့အရသာေပါင္းသုုတ္ပါတယ္။ ခ်ဳိ ခ်ဥ္ ေမႊးေလးဆုုိပါေတာ့။

ကုုိယ့္ဖာသာအေျခာက္လွမ္းထားတဲ့၀က္သားေျခာက္ဖုုတ္ ရယ္ ၀က္သားျပဳတ္ေထာင္းေၾကာ္ရယ္ ဆလတ္ရယ္ ထမင္းရယ္နဲ ့တဲြစားထားတာပါ။ ၀က္သားေျခာက္လုုပ္ရတာေတာ့ေတာ္ေတာ္ခက္တယ္။ း))
ျမန္ျမန္ေျခာက္ေအာင္ပါးပါးလွီး ဆားနယ္ျပီးလွမ္းလိုုက္ရံုုပါ။ ပါးလိုု ့တစ္ရက္ တစ္ညနဲ ့ေျခာက္သြားတာကိုုဖုုတ္စားထားတာပါ။ ည ရွစ္နာရီေက်ာ္ထိသာေနတဲ့ေနကိုုအသံုုးခ်တာေလ။
၀က္သားျပဳတ္ေထာင္းေၾကာ္ ။ အသားေတြျပဳတ္ေထာင္းျပီး ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ငရုုတ္သီးေျခာက္နဲ ့ၾကြတ္ေအာင္ေၾကာ္ထားတာပါ။ စိတ္၀င္စားရင္ေတာ့ ပိုု ့စ္တစ္ခုုတင္ေပးပါမယ္။
အပုုိဆုု။ ေရႊပဲသီး ပဲပင္ေပါက္နဲ ့အ၀ါေရာင္ ပန္းငရုုတ္ ကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဆီသတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ ့၀က္သားနဲ ့ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ ၀က္သားက်က္မွ အသီးအရြက္ေတြထဲ့ ခရုုဆီထဲ့ျပီး ခဏဘဲေမႊလိုုက္ရင္ရပါျပီ။
ေမးထားတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြအားလံုုးေၾကနပ္ပါေစလိုု ့။ ဒီပိုု ့စ္ေလးကေၾကြးတင္ေနတာၾကာလွပါျပီ။ မတင္ျဖစ္ေပမဲ ့အားနာသတိရေနမိပါတယ္။ စိတ္ရွည္တဲ့ေဆြမြန္မ်ားကိုုလည္း အားနာေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့။ ျပီးရင္ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္စားထားတာေတြလည္းရွယ္ေပးမယ္ေနာ္။ (လာမယ္..ၾကာမယ္ေနာ္)။ ဒါမွအေၾကြးေတြေက်သြားမွာ။

လာလည္သူအားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာပါေစလိုု ့.....
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ


ဂ်ီးေဒၚနဲ ့ျမတ္ၾကည္ေလး အပါအ၀င္စိတ္၀င္စားသူမ်ားအတြက္အမွတ္တရ။




19 comments:

  1. ေဘးသားကို အေႂကြးမထားဘဲ တင္ေပးလိုက္ၿပီေပါ့ေလ...၊ း)
    ဒီမွာေတာ့ ေပါင္မုန္႔ ေဘးသားေကာ၊ အလယ္သားေကာ မစားျဖစ္ေတာ့လို႔ မာသြားရင္ ကမ္းစပ္သြားၿပီး ဘဲေတြ၊ ငန္းေတြ၊ စင္ေရာ္ေတြ သြားေကြ်းလိုက္တာ မ်ားတယ္ဗ်၊ း) ေနာက္တစ္ခါေတာ့ ကုိယ္ဟာကိုယ္ပဲ လုပ္စားေတာ့မယ္၊

    ဝက္သားေျခာက္က တကယ့္ကိုစားခ်င္စရာ..၊ က်ေနာ္ မေျပာနဲ႔..သီေပါမင္းေတာင္ ျမင္ရင္ သြားရည္က်အံုးမွာ ျမင္ေယာင္တယ္ မအိုင္အိုရာေရ...။ းD

    ReplyDelete
  2. တီတင့္လည္း သားေတြငယ္စဥ္က ေပါင္မုန္႔ေဘးသားကို ပူတင္းဖုတ္ေကြ်းေလ့ရွိတယ္။ အခုေတာ့ သားေတြက ဖြယ္ဖြယ္ရာရာလုပ္ေကြ်းဘို႔ ေတာင္းဆိုၾကတယ္ အိုင္အိုရာေရ း) ဆလပ္ရြက္သုပ္ကိုဘယ္လို လုပ္လုပ္ မိုင္းယိုးနက္စ္ပါရင္ ႀကိဳက္တယ္။ နည္းေကာင္းေလးေတြ ဖတ္မွတ္သြားတယ္ လုပ္စားအံုးမယ္ ေက်းဇူးေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  3. Bread Pudding ေလးလိုပဲေပါ့... မိုက္တယ္... လုပ္ၾကည့္အံုးမယ္... း)))

    ReplyDelete
  4. ေပါင္မုန္႕ အနားသားေလးေတြကလည္း အသံုးဝင္သားေနာ္
    အသံုးခ်တတ္သူက ေတာ္လုိ႕ပါေလ...
    ခ်ိစ္မ်ားမ်ားထည္႕ျပီး ဖုတ္စားခ်င္တယ္ း))
    အိုင္အိုရာရဲ႕ ဆလတ္ေလးလည္း ၾကိဳက္တယ္ ခ်စ္စရာေလး...

    ReplyDelete
  5. မုန္ ့ဆိုဘာမုန္ ့မွဖုတ္တတ္ဘူး..။
    ေပါင္မုန္ ့ေတာ့အမ်ဳိးသားကႀကိဳက္လို ့ဝယ္ေလ့ရွိတယ္။
    ေဘးသားေတြကိုက်မကဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ ့တို ့စားေလ့ရွိတယ္။
    (လႊင့္ပစ္ရတာႏွေျမာလို ့ေလ..ဟီး)
    မအိုင္အိုရာမုန္ ့ဖုတ္တဲ့နည္းကမိုက္တယ္။
    ဒီလိုလြယ္လြယ္ဆိုရင္ေတာ့က်မလိုက္လုပ္ရအုံးမယ္။
    http://www.kingarthurflour.com/blog/
    က်မဒီဘေလာ့ကိုဖတ္ၿပီးလိုက္လုပ္ဖို ့ႀကံေနတာၾကာေပါ့။
    တခါမွအေကာင္အထည္မေဖာ္ႏိုင္ေသးဘူး။

    ReplyDelete
  6. ကုုိညီလင္းသစ္...
    ဒီေလာက္ေျမွာက္ေတာ့လည္းေခါင္မိုုးေတြဘာေတြေပါက္ကုုန္မွာစိုုးရတယ္ ေျမာက္ျပီးေတာ့ေလ။ း)
    သီေပါမင္းကပဲြေတာ္တည္ျပီးတာနဲ ့ေတာင္စြယ္မွာေနကြယ္တာနဲ ့ဒင္းကိုုရွင္းပစ္ဆုုိေသေရာ။
    အေၾကြးေတြမ်ားေနလိုု ့ျဖည္းျဖည္းခ်င္းဆပ္ရတာေလ။ အဟဲ။

    တီတင့္..
    ဆလတ္ရြက္သုုပ္ဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္တယ္ဆုုိမပင္ပန္းအခ်ိန္မကုုန္ဘဲအျမဲဟင္းတစ္ခြက္ရႏုုိင္တာေပါ့ေနာ္။
    သားေတြကၾကီးလာျပီဆုုိေတာ့ငယ္ငယ္ကလိုုညာေၾကြးလိုု ့မရေတာ့ဘူးေနာ္။ း) မာမီတင့္လက္စြမ္းျပမွရေတာ့မွာ။ း)))
    မာမီတင့္လက္ရာကေတာ့မုုိက္ျပီးသားပါ။

    မသက္ေ၀...
    ဟုုတ္ပါတယ္။ မေလေတာ့ဘူးေပါ့ေနာ။ း)

    ေခ်ာ..
    ကိုုယ့္အိမ္ဦးနတ္ကေပါင္မုုန္ ့တစ္အားၾကိဳက္တယ္။ ခဏခဏ၀ယ္ေတာ့ေဘးသားေတြကခဏခဏက်န္တယ္ေလ။ ဒီလိုုေလးဆုုိရင္ေတာ့ကုုိယ္ကစားခ်င္တယ္။ ခ်ိစ္ၾကိဳက္ေတာ့ေလ။ ဒါေပါ့ခ်ိစ္မ်ားမ်ားနဲ ့ဆုုိေတာ့ပိုုေကာင္းတာေပါ့ေခ်ာရ။ သူ ့ခ်ည့္ဆုုိရင္ေတာ့ေ၀ါင္ေ၀ါင္ေရွးဘဲ။ တုုိ ့ေတာင္မတုုိ ့ဘူး။ ေထာပတ္ေလးသုုတ္ျပီးေျခာက္ျပီးၾကြတ္ေနေအာင္အာဗင္ထဲမွာဖုုတ္လိုုက္ရင္လည္း မုုန္ ့ၾကြတ္လိုုမ်ဳိးအရသာရဘူးတယ္။ ကုုိယ္ကမုုန္ ့ၾကြတ္မၾကိဳက္ေတာ့ဆက္မစမ္းသပ္ေတာ့ဘူးေလ။

    မီးမီး..
    ကိုုယ္လည္းဟုုိလုုပ္ဒီလုုပ္လုုပ္လိုု ့ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနေလးေတြရတာကိုုျပန္ျပန္လုုပ္စားျဖစ္တာပါ။ ဒါကလည္းမုုန္ ့ဖုုတ္တယ္မေခၚႏုုိင္ပါဘူး အမွုုိက္ရွင္းနည္းတစ္မ်ဳိးလိုု ့ဘဲယူဆႏုုိင္ရံုုပါ။ း)
    သိတဲ့အတုုိင္းျမန္ေကာင္းသက္သာဆုုိရင္ေတာ့ခဏခဏလုုပ္ျဖစ္ေပမဲ့လက္၀င္တာဆိုုေတာ္ေတာ္ mood ပါမွလုုပ္ျဖစ္တာ။ မုုန္ ့ဖုုတ္တာေပ်ာ္စရာေကာင္းေပမဲ့လုုပ္ျပီးေဆးရေၾကာရသိမ္းရတာေတြကေတာ့ပ်င္းစရာ။ Evy လိုုစိတ္ရွည္လက္ရွည္နဲ ့လွတပတေလးေတြဖုုတ္တတ္ရင္သိပ္ေကာင္းမွာလိုု ့ေတြးေနတာ။
    အဲလိုုဟင္းအႏွစ္နဲ ့တုုိ ့စားလိုုက္ေတာ့ပိုုေတာင္သက္သာအသံုုး၀င္ေသးတယ္မီးမီးရယ္ေနာ္။ း)
    အဲဒီ၀က္ဆုုိဒ္သြားၾကည့္လိုုက္ေသးတယ္။ ဒါမျပန္ခင္။ အားမွထပ္သြားလိုုက္အုုန္းမယ္။ ေက်းဇူးေနာ္။




    ReplyDelete
  7. လာတာေတာင္ေနာက္က်ေနၿပီ။က်န္ေသးရဲ.လား။ေပါင္မုန္.ေရာခ်ိစ္ေရာသိတ္ႀကိုက္။တီတင့္လိုဘဲမိုင္ေရာနိစ္ပါရင္
    အကုန္ႀကိုက္ဘဲ။

    ReplyDelete
  8. အန္တီဦး..
    က်န္ပါတယ္ မက်န္လည္းေဘးသားတစ္ထုုတ္ရွိေသးတယ္။ ထပ္လုုပ္လိုု ့ရပါတယ္။ း)အုုိင္အုုိရာလည္းခ်ိစ္သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ Mayonnaise ကေတာ့ၾကိဳက္လွတယ္မဟုုတ္ဘူူးရယ္ ခ်စ္ခ်စ္ကအသီးအရြက္သိပ္မၾကိဳက္ေပမဲ့ အန္တီဦးတုုိ ့တီတင့္တုုိ ့အဖြဲ ့၀င္ဘဲ။ Mayonnaise နဲ ့သုုတ္ေပးတဲ့ဆလတ္ေတြဆိုုၾကိဳက္ျပီးမ်ားမ်ားစားတယ္ေလ။ း)

    ReplyDelete
  9. ၾကိဳက္တယ္အစ္မ လြယ္လဲလြယ္တယ္ေနာ္.. မနက္စာစားေနတုန္းလာဖတ္ျဖစ္လို႔ ေတာ္ေသးတယ္.. မဟုတ္ရင္ ဂလုဂလုနဲ႔ ျဖစ္ေနမွာ :D

    ReplyDelete
  10. ဗာစိုု တဲ. ဗုုိလ္စာေလးေတြလုုပ္စားၿဖစ္ရင္ မမအိုုင္အုုိရာရဲ. ေပါင္မုုန္.ခ်ိစ္ကပ္မုုန္.ေလးကိုု သတိရေနမယ္။ခ်ိစ္မ်ားမ်ားနဲ.ဖုုတ္တာဆုုိ သိပ္ေကာင္းမွာေနာ္။ေပါင္မုုန္.ေဘးသားကိုုပူတင္းလုုပ္စားၿဖစ္တာမ်ားတာ။
    ဝက္သားေၿခာက္နဲ. ဆလပ္သုုပ္ကိုု ဒီပိုု.စ္မွာ အၾကိဳက္ဆံုုး။ :)

    ReplyDelete
  11. စႏုုိး..
    ဟုုတ္တယ္ လြယ္လြယ္ေလးရယ္။ အဆင္ေျပတဲ့ခါလုုပ္စားၾကည့္ေလ။ တကယ္လြယ္မွန္းသိလိမ့္မယ္။ ေထာပတ္သုုတ္တာကေတာင္သပ္သပ္ယပ္ယပ္သုုတ္ေနရေသးတယ္။ ဒါကဟုုိဖဲ့ဒီဖဲ့နဲ ့ဖုုတ္လိုုက္ရံုုဘဲ။ း)

    မြန္မြန္..
    ေသခ်ာတာေပါ့။ ခ်ိစ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့မ်ားေလၾကိဳက္ေလေပါ့ေနာ။ း)
    ၀က္သားေျခာက္ထပ္လုုပ္အုုန္းမယ္။ စားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့။ ဆလတ္နဲ ့တဲြစားလုုိ ့လည္းေကာင္းတယ္ေလ။

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  12. အိုင္အိုရာေဖ်ာ္ထားတဲ႔ေကာ္ဖီခြက္ၾကီးကိုင္ျပီး blog တစ္ခုလံုးကအစားတြကိုစားသြားတယ္ေနာ္

    မာမာ

    ReplyDelete
  13. မာမာ..
    စားစားအားမနာနဲ ့စား....း)
    ေကာ္ဖီထပ္ေဖ်ာ္ေပးမယ္ေလ။ ေနာ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  14. မမအိုင္အိုရာတို ့မ်ား ေတာ္ခ်က္..မစားခ်င္လို ့ လႊင့္ပစ္ရတဲ့ ေပါင္မုန္ ့ေဘးသားေတာင္ စားခ်င့္စဖြယ္ၿဖစ္တယ္..ၿမန္မာနဲ ့ဘိုစတိုင္ ေရာသမထားတဲ့ အရြက္သုပ္ေလးေတာ့ စားၾကည့္ခ်င္သား..လာမယ္ ၾကာမယ္ဆိုတဲ့ ပို ့စ္ေလးေတြ ေမွ်ာ္ေနပါတယ္ ခင္ဗ်ား...

    ReplyDelete
  15. စန္းထြန္း..
    ေတာ္လားေလွ်ာ္လားေတာ့မသိပါဘူး။
    စိတ္ကူးတဲ့ရာလုုပ္တတ္တဲ့အက်င့္ေတာ့ရွိတယ္။ း)
    ခ်ဥ္ေပါင္ေတြရလိုု ့သတိရေနတာ။ ေမွ်ာ္ေနမယ္ဆိုုလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ၾကာလွခ်ည္လားဆုုိျပီးေတာ့ေတာ့အခ်ဥ္မေပါက္နဲ ့ေနာ္။ အဟက္..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  16. ေပါင္မုန္႔ေဘးသားေတြေတာင္ စားခ်င္စရာေကာင္းေအာင္လုပ္တတ္တယ္ မေရေတာ္လိုက္တာ ေကာ္ဖီခြက္ၾကီးလဲ သေရက်တယ္ :D

    ReplyDelete
  17. စုုေရ..
    မန္ ့ထားတာေလးစပန္မ္ ထဲေရာက္ေနလိုု ့ခုုမွေတြ ့တာ။ း) ေဆာရီးေနာ္။
    ေကာ္ဖီခြက္ၾကီးနဲ ့ဆုုိေတာ့မငိုုက္ေတာ့ဘူးေလစုုေရ။ ေနာ။

    ReplyDelete
  18. Thanks a lot dear.I often go to the lake and feed the ducks.Sometimes i bake them pudding.My sons enjoy it.I like salad too.We've same taste,you know.
    Gyidaw

    ReplyDelete
  19. Gyidaw,
    You are most welcome.
    KNLT also did like that and actually it is much nicer than baking and eating ourselves. Naw. :D
    It is quite sure that we have the same taste, which is amazing.

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။