အေမ့ထမင္း၀ိုုင္းအလြမ္းေျပ (Burmese traditional meals: Meat, salty spicy curry and veggie) |
Tomato spicy curry to be served with some veggie |
အသားဟင္းငါးဟင္းခပ္ေျခာက္ေျခာက္နဲ ့အစိုုဟင္းတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးတဲြစားႏုုိင္ေအာင္လုုပ္ပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာကဟင္းတစ္မ်ဳိးတည္းကိုုဆက္တုုိက္မစားခ်င္ပါဘူး။ (အေမတုုိ ့အမတုုိ ့ေတြက်င့္ေပးလုုိက္တာလိုု ့ဆုုိျပီးသူတုုိ ့ကိုုဘဲအျပစ္တင္ၾကတာေပါ့ေနာ။) း)
အဲဒီေတာ့အသားတစ္မ်ဳိးတည္းကိုုလည္းပံုုစံႏွစ္မ်ဳိးေလာက္တစ္ခ်ိန္တည္းမွာလုုပ္ပါတယ္။ အခ်ိန္မရရင္ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ျမန္မာစတိုုင္ကတရုုတ္စတိုုင္ သိုု ့မဟုုတ္ကုုလားစတိုုင္သိုု ့မဟုုတ္ တစ္ျခားျမန္မာစတိုုင္(အသီးအရြက္နဲ ့ေရာတာမ်ဳိး၊ အနံ ့တစ္မ်ဳိးေျပာင္းပစ္လုုိက္တာမ်ဳိး၊ နံနံပင္အုုပ္ထားရာကေနပင္စိမ္း ဒါမွမဟုုတ္ ရွမ္းနံနံေျပာင္းအုုပ္တာမ်ဳိး)
၀က္သားလံုုးျပဳတ္ေၾကာ္ (Meat ball with pork:Burmese style) |
မီးကိုုျပန္ေလွ်ာ့ေလ့ရွိပါတယ္။ အဓိကကေတာ့အတြင္းကိုုေကာင္းေကာင္းက်က္ေစခ်င္တာပါ။ ဒီေခတ္ကလည္း၀က္တုုိ ့ၾကက္တုုိ ့ကကူးတဲ့ေရာဂါေတြပိုုမ်ားလာေတာ့ေၾကာက္တာလည္းပါပါတယ္။
အသားလံုုးေတြကိုုအထက္ေအာက္လွန္လွန္ေပးျပီး ေနာက္ဆံုုးေရခမ္းေတာ့မွ ေမႊးျပီးရဲရဲေလးျဖစ္လာေအာင္ဆက္လွိမ့္
ေပးပါတယ္။ ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနအထားေလးရေတာ့ခ်လိုုက္ရံုုပါဘဲ။ အိုုင္အိုုရာက အရမ္းမၾကြတ္ဘဲအထဲကအိအိနဲ ့အျပင္ကကၽြမ္းကၽြမ္းေလးကိုုၾကိဳက္ေတာ့ပံုုထဲကအေနရရင္ခ်ပါတယ္။
Meat ball with pork: Burmese style with Indian spice |
အေမဆုုိရင္ေတာ့...ဟင္းနံ ့ေလးကေမႊးေတာ့အေမေတာင္ဗုုိက္ဆာလာျပီ..လိုု ့မသိမသာနဲ ့သူဆာလာေၾကာင္း
သတင္းေပးပါလိမ့္မယ္။ း)
Pork ball and lettuce |
ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းျပဳတ္ေၾကာ္ရုုိးရုုိးေလး |
ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းဆုုိ၀က္သားၾကက္သားထက္၊ ငါးထက္ အၾကိမ္ေလွ်ာ့ျပီးခ်က္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့လည္းၾကိဳက္ၾကေတာ့ခ်က္ေတာ့ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာကအျမစ္ၾကိဳက္တယ္။ သူကအသည္းၾကိဳက္တယ္။ ႏွလံုုးကိုုေတာ့ႏွစ္ေယာက္လံုုးၾကိဳက္ပါတယ္။ အဲေတာ့မွ်၀ယ္ျပီးခ်က္ပါတယ္။စားတာေတာ့အားလံုုးစားပါတယ္ေလ။ အိုုင္အိုုရာကမခ်က္ခင္အျမစ္တစ္ခုုခ်င္း ႏွလံုုးတစ္ခုုခ်င္းစီကရွိေနတဲ့အဆီဖတ္ေတြကိုုဒါးထက္ထက္ေလးနဲ ့အကုုန္
လွီးဖယ္ပစ္ပါတယ္။ အနဲဆံုုးေတာ့အသည္းအျမစ္စားေပမဲ့အဲဒီအဆီေတြေတာ့မပါသြားဘူးေပါ့ေနာ္။
အေပၚကဟင္းကေတာ့ဆားဆႏြင္း၊ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နယ္ထားတဲ့ အျမစ္နဲ ့ႏွလံုုးေတြကိုုအရင္ေရရယ္ဆီရယ္နဲ ့လံုုးျပီး အဖံုုးအုုပ္တည္ပါတယ္။ မၾကာခဏေမႊေပးျပီးေနာက္ဆံုုးႏူးျပီး ေရမခမ္းခင္မွာ အသည္းေတြေရာပါတယ္။ ေရသိပ္နည္းရင္နဲနဲထပ္ထည့္ေပါ့။ အသည္းကက်က္လြယ္ေတာ့အၾကာၾကီးတည္စရာမလိုုဘူးေလ။ ေရပြက္ပြက္ဆူျပီးအထဲထိအက်က္နဲ ့မွန္းျပီးေရကုုိ
ဆ ထည့္ျပီးဆီျပန္ေတာ့ေမႊးလာျပီေလ။
ဒါက်ေတာ့သိပ္မာသြားရင္မေကာင္းေတာ့ ဆီျပန္ျပီးေမႊးလာျပီဆုုိခ်လိုု ့ရပါျပီ။ မ်ားေသာအားျဖင့္ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းတုုိ ့၀က္သားလံုုးတိုု ့ကိုုအႏွစ္နဲ ့ခ်က္တာထက္ခုုလိုု ေျခာက္ေျခာက္ေလး
ခ်က္တာကိုုပိုုသေဘာက်ပါတယ္။
အိုုင္အိုုရာတိုု ့ျမန္မာေတြအၾကိဳက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ |
ဒါေပမဲ့ခ်စ္ခ်စ္က(လာျပန္ျပီ း)) ခရမ္းသီးတိုု ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးတုုိ ့မၾကိဳက္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္တုုိ ့စပ္ခ်ဥ္တုုိ ့နဲ ့ပိုုတဲြခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒါဆုုိအသီးအရြက္ရွိတာနဲ ့ဖက္စားလိုုက္ရင္အလုုပ္လည္းမမ်ားလွ၊ စားလိုု ့လည္းမညည္းေငြ ့၊ ခံတြင္းလည္းေတြ ့ေပါ့။ (အၾကံပုုိင္ေသာ..ငေခြး..အဲေလ..အိုုင္အိုုရာ း) )
ေအာ္..ေမ့လုုိ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္တာမပါလိုု ့ပိုု ့စ္တင္ျပီးမွကမန္းကတန္းျပန္လာထဲ့ေပးေနတာ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ကဆီသတ္ခ်က္လည္းရတယ္။ လံုုးခ်က္လည္းရပါတယ္။ အိုုင္အိုုရာက ဆီျပန္မခ်က္ပဲ အရည္နဲနဲဆီနဲနဲနဲ ့ခ်က္ထားတာပါ။ ေသးေသးစိပ္ထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ ငရုုတ္သီးအစိမ္းမွုုန္ ့၊ ငပိနဲနဲ တိုု ့ကိုုဆီနဲနဲထဲ့ျပီးကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနရတဲ့ထိလံုုးခ်က္ခ်က္ထားတာပါ။ (ထံုုးစံအတုုိင္းျမန္ေကာင္းသက္သာေပါ့) လံုုးခ်က္တဲ့အခါသတိထားရမွာက အစိမ္းေစာ္နံမေနဘုုိ ့ပါဘဲ။ ေကာင္းေကာင္းက်က္ျပီးကုုိယ္သေဘာက်ႏူးတဲ့အေနက်ရင္ အရသာျမည္း၊ အရည္အေနအထားလည္းၾကည့္ နဲရင္ထပ္ထဲ့မ်ားရင္နဲနဲထပ္တည္၊အေတာ္ျဖစ္ျပီဆုုိရင္ညွပ္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီးစိမ္းအုုပ္၊ က်က္ရင္ နံနံပင္ေလးအုုပ္လုုိက္ရင္ေတာ့အုုိေချပီေပါ့။
ဒီလိုုမ်ဳိးဆုုိရင္ေတာ့ဘယ္ေတာ့မွမမုုန္းတမ္းစားႏုုိင္တယ္ေနာ္ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္နဲ ့တုုိ ့စရာစံုု ခ၀ဲသီးျပဳတ္၊ ရံုုးပေတသီးျပဳတ္၊ မုုန္လာဥျပဳတ္။ ဆလတ္ရြက္ကိုုသပ္သပ္ဗူးနဲ ့ထဲ့ထားတာလည္းအေပၚမွာပါတယ္ေနာ္။) |
တစ္ခုုဘဲ က်န္ေတာ့တယ္။
အားလံုုးသံုုးေဆာင္ႏုုိင္ပါျပီ။
အေမ့ထမင္း၀ိုုင္းအလြမ္းေျပ (Burmese traditional meals: Meat, salty spicy curry and veggie) |
ဘေလာက္တင္ဘိုု ့ဓါတ္ပံုုရုုိက္ရအုုန္းမယ္။ မစားနဲ ့အုုန္းေနာ္။ ( ကဲ..ရုုိက္ေပါက္။ ခ်စ္ခ်စ္ ရဲ ့မ်က္ေစာင္းၾကီးလာျပီ။ သူငယ္ခ်င္းတုုိ ့ကေတာ့မ်က္ေစာင္းမထုုိးပါဘူးေနာ္။ သိျပီးသား။ အိုုင္အိုုရာနဲ ့အျမဲဟင္းခ်က္ျဖစ္တဲ့သူငယ္ခ်င္းရွိေနရင္ေတာ့သူငယ္ခ်င္းက အဲလိုု ခဏဆိုုရင္ကူျပီးပန္းကန္ကိုုျပင္ေပးပါတယ္။ ေပတာေလးေတြသုုတ္ေပးတာတိုု ့ပိုုလွေအာင္နံနံပင္ေလးေတြ
ဘာေလးေတြကူတင္ေပးတယ္။ ျမန္ျမန္ျပီးမွစားရမွာဆုုိျပီးေတာ့ေနမွာ...း) အဲလိုုရုုိက္မယ္လည္းလုုပ္ေရာ ကင္မရာကဓါတ္ခဲအားနဲေနရင္ ေသျပီဆရာဘဲ။ မ်က္ေစာင္းၾကီးၾကီးၾကီးေတြထပ္မလာေအာင္ ကင္မရာေလးအသာခ်။ စိတ္ေလွ်ာ့။ ေနာက္ခ်က္ေတာ့မွ ရုုိက္တာေပါ့ေလဆိုုျပီးေတးထား။
ဒီလိုုဟင္းမ်ဳိးကေတာ့ေအးလည္းသိပ္ျပႆနာမရွိေတာ့ခ်စ္ခ်စ္ကရုုိက္ပါ။ ရုုိက္ပါ။ ဆုုိျပီးအားေပးပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိဟင္းပါရင္ေတာ့ေလ သူ ့အတြက္ဟင္းခ်ဳိကိုုရုုိက္ျပီးမွ ခပ္တယ္ဗ်ာ။ ေအးမွာစုုိးလိုု ့တဲ့။
Home made အခ်ဳိပဲြ ကိတ္မုုန္ ့ (Cake with Pandan custard) |
ထံုုးစံအတိုုင္း Cake Mix ကိုု၀ယ္ျပီးလုုပ္ထားတာ။ သူ ့အညႊန္းအတုုိင္းလုုပ္လိုုက္ရင္လြယ္လြယ္ေလးနဲ ့ေစ်းသက္သာ၊အရမ္းအရသာရွိျပီး သန္ ့ရွင္းတဲ့ကိတ္မုုန္ ့ေလးကိုုအခ်ဳိတည္းဘိုု ့ရတာေပါ့။
My favorite cake mix |
( ဒီမွာပါ။ http://mamaiora.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html)
အုုိင္အုုိရာက ထုုိင္းကလာတဲ့ ဆြမ္းေမႊးရြက္နံ ့နဲ ့လုုပ္ထားတဲ့ အႏွစ္ (Pandan custard)ကိုုလုုပ္ျပီး ကိတ္မုုန္ ့တုုံးႏွစ္ခုုၾကားမွာညွပ္၊အေပၚက ဂရိဒိန္ခ်ဥ္အုုပ္၊ ေဘးကေန စေတာ္ဘယ္ရီေလးျခမ္းျပီးတင္ထားတာနဲ ့တဲြစားဘိုု ့ျပင္ထားတာပါ။
စားလိုု ့ေကာင္းေတာ့စမ္းလုုပ္ၾကည့္တဲ့သူေတြလည္းသေဘာက်မွာပါ။
အဲဒီကိတ္ကုုမၺဏီကေတာ့အိုုင္အိုုရာကိုုဆုုခ်ဘိုု ့ေကာင္းေနျပီ။ ခဏခဏေကာင္းေၾကာင္းေၾကာ္ျငာေနလိုု ့ေလ။ ဆုုမခ်ဘဲ သူ ့တံဆိပ္ကိုုတင္ထားတယ္ဆုုိျပီးတရားလာစဲြမွဒုုကၡ။ း(
အားလံုုးဘဲလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး၀င္ႏႊဲရင္း တူတူစားၾက အာလူးေပးၾကတာေပါ့ေနာ္။
အလည္လာသူေဆြမြန္မ်ားအားလံုုး စိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
ေဟး....
ReplyDeleteဟင္းေတြအမ်ားႀကီးပါလားေဝ့။
သားေရေတြအသာသုတ္ၿပီးဖတ္ေနရတယ္။
မ်ားခ်စ္ခ်စ္ႀကီးဂံျခားခရီးထြက္သြားတာ၁၀ရက္ရွိၿပီ။
ေန ့တိုင္းေခါက္ဆဲြနဲ ့ဘဲၿပီးေနရတာ။
ဟင္း..အိမ္နီးရင္၊အိပ္ယာလိပ္ၿပီးသြားေနပစ္လိုက္မယ္..။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ကိုအညာသားႀကီးကႀကိဳက္။
က်မကခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းႀကိဳက္..။တို ့စရာမ်ားမ်ားေလးနဲ ့။
ဝက္သားကမစားတာၾကာလို ့လားမသိဘူး၊
သူစသြားတဲ့ေန ့ကခ်က္စားတာ။
နံေနတယ္လို ့ထင္ရတယ္။
မခ်က္တတ္ေတာ့တာလားသိပါဘူးေလ။
စားစရာပုံေတြျပန္ၾကည့္ရင္၊အရမ္းအရသာရွိတာေနာ္။
ရုိက္သာရုိက္ထား။ၿပီးျပအုံးေနာ္....:)))
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.... ဟင္းေတြ ေရာ၊ ကိတ္မုန္.ေရာပဲ....
ReplyDeleteဝက္သားလံုးေၾကာ္ကေတာ့ အႀကိဳက္ဆံုးထဲမွာ ပါတယ္ဗ်၊ အခုလို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ရယ္၊ တို႔စရာေတြရယ္နဲ႔ တြဲလိုက္လို႔ကေတာ့ ပြဲသိမ္းပဲ..၊ း) မအိုင္အိုရာ ဟင္းခ်က္ရင္ အခ်ိဳပြဲေရာက္တဲ့အထိ တစ္ဆံုး ျပင္ဆင္တာကို သေဘာက်တယ္၊
ReplyDeleteဒါနဲ႔စကားမစပ္ အျမစ္ႀကိဳက္တဲ့သူက တြယ္တာမယ္၊ အသည္းႀကိဳက္တဲ့သူက ႏူးညံ့ခံစား လြယ္မယ္၊ ႏွလံုးႀကိဳက္သူေတြ ကေတာ့ ရင္ခုန္သံခ်င္း နီးစပ္မယ္၊ အဲဒီလို အဓိပၸါယ္ဖြင့္လို႔ ရမလား မသိဘူးေနာ္...။ းp
မီးမီးငယ္..
ReplyDeleteတစ္ေယာက္တည္းဆုုိကုုိယ္လည္းခ်က္ရတာပ်င္းတယ္။ ၾကံဳရာနဲ ့စားတယ္။ အဲရက္နဲနဲၾကာလာရင္ေတာ့သူမၾကိဳက္ဘဲကုုိယ္ဘဲၾကိဳက္တဲ့ဟင္းတုုိ ့မုုန္ ့တုုိ ့လုုပ္စားျဖစ္ျပန္ေရာ။
ကုုိယ္ေရာက္စကဆုုိဒီကအသားငါးေတြလံုုး၀မစားႏုုိင္ဘူး။ ညွီလြန္းလိုု ့။ ၾကက္သားေတာင္ညွီတယ္။
ေနာက္ကုုိယ္သတိထားျပီးဆုုိင္ေရြး၀ယ္လာတတ္တယ္။ တရုုတ္ဆုုိင္တုုိင္းလည္း၀က္သားကမေကာင္းဘူး။ ဟင္းအုုိးတည္လိုုက္တာနဲ ့အနံ ့ကနံလြန္းလိုု ့မက်က္မခ်င္းကိုုတံခါးဖြင့္ထားရတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာေတာင္တခါတခါမွ၀က္သုုိးသားနဲ ့တုုိးမွနံတာပါ။ ေနာ္။
ဒါနဲ ့ခုုမနံတဲ့၀က္သားဆုုိင္မွတ္ထားျပီးအဲဒီဆုုိင္ကဘဲ၀က္သား၀ယ္ေတာ့တယ္။ ၾကက္သားဆုုိ Smart and Final ကဘဲ၀ယ္တယ္။ တခါတခါေတာ့လည္းတရုုတ္ဆိုုင္ကဘဲၾကံဳသလိုု၀ယ္ရပါတယ္။
အားမေလ်ာ့နဲ ့။ သိလား လက္ရည္က်လိုု ့မဟုုတ္ဘူး။ ဒီက၀က္ေတြကိုုက နံတာ။ အခ်င္းခ်င္းအားေပးေနတာ။ း)
ဟုုတ္ပါ့။ အိမ္ခ်င္းနီးရင္မီးခုုိးတိတ္ဘဲေနာ့္။
ေခ်ာစုု..
ေကၽြးခ်င္လိုုက္တာေနာ္။ ဟင္းေတြေရာ ကိတ္မုုန္ ့ေရာ..း)
ကုုိညီလင္းသစ္..
၀က္သားလံုုးေၾကာ္ကိုုျမန္မာျပည္မွာတုုန္းကပိုုေတာင့္တတယ္။ ၾကိတ္တဲ့စက္ေလးေတြမရွိတုုန္းကဆုုိဒါးနဲ ့စဥ္းျပီးမွလုုပ္ရတာေလ။ အေမလုုပ္တဲ့၀က္သားလံုုးကိုုဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္မွီကိုုမမီွဘူး။
ဒါဆုုိလည္းအခ်ဳိပဲြထိသေဘာက်သံုုးေဆာင္ေပေတာ့ေနာ္။ း)
အင္း...ဟုုတ္သလိုုလိုုဘဲ။ က်မက တြယ္တာတတ္တယ္။ သူကစိတ္ထားေတာ့နူးညံ့တယ္ခံစားမလြယ္ဘူး။ ႏွလံုုးၾကိဳက္သူခ်င္းေတာ့ရင္ခုုန္သံခ်င္းနီးစပ္တယ္။
ဟာ..ေတာ္ေတာ္နီးစပ္တာဘဲ။ နတ္မ်က္စိမ်ားရွိေနသလာ။ း))))
ကိုုညီလင္းသစ္ကေကာ..ဘာၾကိဳက္တာလဲ။ း၀
ဟင္းေတြအကုန္လံုးစားခ်င္စရာေတြဘဲ။ဝက္သားမစားလို.အသဲအၿမစ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊တို.စရာေတြအားေပးသြားပါတယ္။
ReplyDeleteကိတ္မုန္.ေလးလဲပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေလးကၿမင္တာနဲ.တင္စားခ်င္စဖြယ္။
Aunty Oo..
ReplyDeleteၾကိဳက္တာမွန္သမွ်အားေပးသြားပါေနာ္။
အစံုအလင္ပါလား အိုင္အိုရာေရ အခ်ိဳပြဲေလးေတြလည္း အၿမဲ စီစဥ္ေပးတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteစကားမစပ္ ဒီကေန႔ တီတင့္အိမ္မွာခ်က္တာနဲ႔ ဆင္ေနတယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နဲ႔ အတို႔အျမွဳပ္ေလ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မမခ်စ္ခ်စ္ၾကီးကေတာ့ ေန႔တိုင္းအစားေကာင္းေတြ စားရမွာပဲေနာ္ ဟိ
ReplyDeleteအားက်လိုက္တာ :D :D
တီတင့္..
ReplyDeleteခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္အခုုလည္းခ်က္ထားေသးတယ္။ ခုုေလးတင္ငါးဖယ္ေၾကာ္နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နဲ ့စားထားတာ။ စားလိုု ့ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ၾကမ္းၾကမ္းခ်က္ခ်က္ ေခ်ာေခ်ာခ်က္ခ်က္သူက။
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့အျမဲျပည့္စံုုလုုိပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးပါ။ တီတင့္လည္းအျမဲစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာပါေစရွင္။
ကန္ဒီ..
သူကအစားေကာင္း(ထားပါေတာ့ အစားေကာင္းဘဲ။ ကိုုယ္ကဘိုုစာေတြသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့အိမ္ခ်က္ကိုုဘဲရသေလာက္စီစဥ္တတ္တယ္ေလ။ အိမ္ထမင္းအိမ္ဟင္းဆုုိပါေတာ့ အစားေကာင္းဆုုိတာထက္)အျမဲလိုုလိုုစားရေတာ့ဘာခ်က္ခ်က္ရတယ္။ သူကျဖစ္တယ္ခ်ည့္ေျပာတယ္။ သူ ့အတြက္မပူနဲ ့ဘဲအျမဲေျပာတယ္။ ေပါေခ်ာင္ေကာင္းတရုုတ္စာေတြက်ေတာ့ဆုုိင္ေရွ ့ျဖတ္သြားရင္ေတာင္ႏွာေခါင္းပိတ္သြားမိတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာလိုုလည္းမေမႊးဘူး။ းP
ျမန္မာဆုုိင္သြားစားလည္းေစ်းသာၾကီးတာကိုုယ္ခ်က္သေလာက္ဘဲရွိတာ။ တခ်ဳိ ့ဟင္းဆုုိကျပားဟင္းျဖစ္ျပီးစားေတာင္မစားခ်င္ဘူး။
ေကာင္းလိုက္တာေနာ္..
ReplyDeleteဟင္းေတြၾကည္႕ျပီး သြားရည္အေတာင္႕လိုက္က်ခ်င္သြားတယ္
ကိတ္မုန္႕ေလးလည္း သေဘာက်တယ္
လုပ္ထားတာ ခ်စ္စရာေလးရယ္။။
သိပ္ေတာ္တာဘဲ
ေခ်ာ..
ReplyDeleteအုုိ..ကိုုယ္ကလည္းေခ်ာရဲ ့မက္မြန္သီးဟင္းေလးကိုုသြားရည္က်ေနတာ။
မန္ ့ရတာအဆင္မေျပလိုု ့ေျခာက္ခါေျမာက္ထရုုိင္းျပီးေတာ့မွ လက္ေလွ်ာ့ခဲ့တာ။ (ညံ့ခ်က္)
ေတာ္ေတာ့ေတာ္ဘူးေနာ္။ သူလိုုကုုိယ္လုုိဘဲ။ း)
အိုုင္အိုုရာ
ေအာင္မေလး..ဗိုက္ဆာသြားၿပီ မမအိုင္အိုရာေရ..ကိတ္မုန္ ့ေလးက လြယ္သားဆိုတာ လုပ္စားဦးမယ္..
ReplyDeleteစန္းထြန္း..
ReplyDeleteတကယ္လြယ္တယ္။ လုုပ္ၾကည့္။ တစ္ေယာက္ထဲဆုုိေတာ္ေတာ္စားယူရမယ္။
း)
အိုုင္အုုိရာ
ေနာက္က်ေနျပီ က်န္ေသးရဲ့လားေနာ္
ReplyDeleteမေရာက္တာလဲၾကာေတာ႔ ဟင္းေကာင္းေလးေတြလြမ္းေနမိတယ္
ဂ်က္..
ReplyDeleteအလုုပ္ေတြမ်ားေနတယ္ဆုုိ။
မေန ့ကေတာင္ကဗ်ာေလးလာဖတ္သြားေသးတယ္။
အြန္လိုုင္းစားစရာဆုုိေတာ့အျမဲက်န္ေနတာေပါ့ဂ်က္ရယ္။ း)
အိုု္င္အိုုရာ
အိုင္အိုရာေရ
ReplyDeleteဟင္းေတြအမ်ားၾကီးခ်က္တာေနာ္
လာစားခ်င္သြားမိတယ္
ရွယ္ဟင္းေတြမို႔သေဘာက်တယ္
မမာ..
ReplyDeleteေန ့တိုုင္းဟဲဗီးမခ်က္ႏိုုင္ေတာ့မ်ားေသာအားျဖင့္အဲလိုုလုုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ အသီးအရြက္လည္းဆလတ္ရြက္တိုု ့ခါဂ်က္ဥတိုု ့လိုုမ်ဳိးကိုုအဆင္သင့္စားႏုုိင္ေအာင္အသင့္ထဲ့ထားတတ္ပါတယ္။ အသီးအရြက္မေၾကာ္ႏုုိင္ရင္အသီးအရြက္စားလိုု ့ရေအာင္ပါ။ း)
တကယ္ဘဲေကၽြးခ်င္ပါတယ္မမာရယ္။
အိုုင္အိုုရာကမမာလိုုေန ့တုုိင္းခ်က္တာစားခ်င္တာပါ။ း)
အမေရဟင္းပဲြေတြၾကည္႕ပီးသားေရယိုသြားတယ္
ReplyDeleteစားခ်င္စဖြယ္ေတြၾကည္႕ပါပဲအားေပးသြားပါတယ္ေနာ္
အိုင္အိုရာေရဟင္းအစံုကိုၿမီးသြားပါတယ္။
ReplyDeleteအန္တီ.သားေတြကိုအဲဒီအတိုင္းလိုက္ခ်က္ေၿကြးၿကည္.လိုက္မယ္ေနာ္။
ခင္တဲ.အန္တီေလးေမခင္
အမေရ ဟင္းခ်က္နည္းေတြမွတ္သြားတယ္သိလား
ReplyDeleteပစ္ပစ္ အခုဟင္းခ်က္သင္ေနတာအမရ ဟိဟိ
ျမတ္ႏုုိးသူ..
ReplyDeleteအားေပးသြားလိုု ့ေက်းဇူးေနာ့္။ း)
အန္တီေလးေမခင္..
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
သားေတြကုုိခ်က္ေကၽြးလိုု ့ၾကိဳက္သြားရင္ထပ္လာလည္လွဲ ့ဦးေနာ္။ အျမဲၾကိဳဆုုိေနပါတယ္။ း)
ပစ္ပစ္..
ခ်က္သာခ်က္ပစ္ပစ္ေရ။ ကိုု္ယ္ခ်က္မွကိုုယ္စားရတဲ့ဘ၀ေရာက္ေနၾကတာမွုုတ္လား။
ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေနေနာ္ ပစ္ပစ္။ စိတ္မညစ္ေတာ့ဘူးမွုုတ္လား။ စိတ္ညစ္ရင္ဟင္းေတြခ်က္ပစ္သိလား။ စတာပါ။ း)
မမအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteထမင္းစားၿပီး အခ်ိဳပါတည္းသြားပါတယ္ ......
ထမင္းစားခ်ိန္လာဖတ္မိတဲ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုက်ိန္ဆဲသြား
ReplyDeleteMis December..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ အားတဲ့အခါထပ္လာလည္ဘိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ေနာ္။
ဗစ္..
အျပင္မွာဆုုိခူးခပ္ေကၽြးလိုုက္မွာပါ။ း)
အိုုင္အိုုရာ
အၿမဲတမ္း စားခ်င္စရာေကာင္းတာေလးေတြကို စံုစံုလင္လင္ခ်က္ထားေတာ့ သေရယိုၿပီးစားခ်င္တာေပါ့....း)
ReplyDeleteေခ်ာစုု..
ReplyDeleteဒါဆိုုအျမဲတမ္းလာစားေလေနာ္။ း)
အိုုင္အိုုရာ