စမူဆာ (ကုုိယ္တိုုင္လုုပ္) |
စမူဆာ |
ေတာ္တီးယာအဆာသြတ္ (မက္ဆီကန္ေတြစားေလ့ရွိတဲ့ Tortilla (ေတာ္တီးယာလိုု ့ထြက္ပါတယ္) နံျပားလိုုဟာကိုု ကုုိယ္ၾကိဳက္တာေတြထဲ့ျပီး မီးကင္ျပီးစားတာပါ။ စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ တေယာက္ထဲစားရင္ေတာ့မကုုန္ႏုုိင္ဘူး) |
ေတာ္တီးယာဒယ္ျပားထဲမွာကင္ေနတာ |
ေတာ္တီးယာ၊ ခ်ိစ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ အရြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း |
ဘိုုစာ (ၾကက္ဥကိုုေဖါက္ပစ္မွသေဘာက်ပါတယ္။ ေပါက္မွာပူစရာမလိုုေတာ့ဘူး း)) |
က်မပန္းကန္ |
သူ ့ပန္းကန္ |
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြသုုပ္ |
ၾကာဆံခ်က္ |
မၾကိဳက္ဆံုုးဆန္ျပဳတ္ (ဆန္ျပဳတ္ထဲကိုု ငါးဖယ္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ၀က္သားညွပ္ထဲ့ျပီးစားပါတယ္။ ) |
ေပါင္မုုန္ ့ကိုု ခ်ိစ္နဲ ့အရြက္ညွပ္ျပီးကင္ထားတာပါ (အရြက္ကုုိ အရင္ႏြမ္းေအာင္အပူေပးထားပါတယ္ ျပီးမွခ်ိစ္နဲ ့ေရာျပီး ေပါင္မုုန္ ့ထဲညွပ္တာပါ) |
Brunch buffet စားတုုန္းကပါ |
ခ်ိစ္ကိတ္ |
ၾကာဆံသုုပ္ (၀က္သားနဲ ့ပါ) |
ေတာ္တိးယာကိုု နံျပားလိုု ကင္ျပီး ပဲျပဳတ္နဲ ့စားထားတာပါ |
အခ်ဥ္ |
ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ |
ဆင္းဒြစ္ (ေထာပတ္၊ ခ်ိစ္၊ ဆလတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုုတ္စိမ္း) |
ပီဇာ ရယ္ဒီမိတ္ကိုု ကိုုယ့္ဘာသာဖုုတ္စားထားတာပါ |
ေပါင္မုုန္ ့ကိုု ခ်ိစ္ နဲ ့ေထာပတ္ ထဲ့ျပီး ကြ်မ္းျပီးကၽြတ္ေနေအာင္ ဖုုတ္စားထားတာပါ၊ သစ္ေတာ္သီးတမ်ဳိးနဲ ့တဲြစားပါတယ္။ |
ရယ္ဒီမိတ္မတ္ပဲေၾကာ္၊ စမူဆာေၾကာ္ (အင္ဒီးယန္းဆုုိင္က)၊ ရယ္ဒီမိတ္ ကုုိရီးယား Seafood pancake ၊ ေကာ္ဖီ |
ေပါင္မုုန္ ့ေပၚခ်ိစ္တင္ ငရုုတ္သီးေထာင္းထားတာတင္ျပီး မိုုက္ခရုုိေ၀့နဲ ့အပူေပး၊ ခ်ိစ္ေပ်ာ္ေတာ့စားလိုုက္တာပါဘဲ။ |
ခ်ိစ္ပီဇာ (ကိုုယ္တုုိင္ဖုုတ္ ရယ္ဒီမိတ္) |
ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားေတြကိုု ၾကက္ဥနဲ ့ေထာပတ္နဲ ့ခ်ိစ္နဲ ့ဖုုတ္ထားတာ (အလြန္စားေကာင္းပါတယ္ စိတ္၀င္စားရင္လုုပ္နည္းတင္ေပးပါမယ္။ ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားမ်ားဒီေတာ့မွ လႊတ္မပစ္ရေတာ့ပါ၊) |
ထမနဲ နဲ ့ေကာ္ဖီ။ ျပီးခဲ့တဲ့ ႏွစ္ပါတ္ေလာက္ကထုုိးစားထားတာပါ။ |
အခ်ိန္ရယ္၊ ကုုိယ့္မွာရွိေနတာရယ္၊ တခါတခါစားခ်င္တာရယ္၊ ေတြကိုု အဆင္ေျပသလုုိလုုပ္စားထားတဲ့နံနက္စာေတြပါ။ အပ်င္းေျပမယ္လိုု ့ထင္ပါတယ္ရွင္။
အားလံုုးကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
ထမနဲအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။ပါဆယ္ဆြဲသြားတယ္။
ReplyDeleteShare me about 3rd last photo.Some of them are the same way of mine.I'll make Hta ma nhe on coming pre full moon day to offer Buddha.
ReplyDeleteGyidaw
အကုန္ စားခ်င္ပါတယ္ :)
ReplyDeleteစားခ်င္တာေတြမ်ားေနတယ္
ReplyDeleteဘယ္ကစျပီးစားရမလဲမသိပါဘူး
အားလုံုးအတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
အားလံုးက စားခ်င္စရာေတြပါဘဲ။ခ်ိစ္ သိတ္ႀကိုက္တယ္။ထမနဲ ထိုးထားတာလဲႏွမ္းအနက္ေလးနဲ.စားေကာင္းမဲ့ပုံဘဲ။
ReplyDeleteအပ်င္းေၿပရံုတင္မကဘူး ဗိုက္ပါဆာသြားတယ္။
အပ်င္းေျပပါတယ္။ဗိုက္ဆာေတာ႕မေျပဘူး။
ReplyDeleteးp
ထမနဲနဲ႕ ေပါင္မုန္႔ေဘးသားခ်ိစ္ႀကက္ဥေထာပတ္ကိုေျပာျပေနာ္။
စိတ္၀င္စားတယ္။
ဆန္ျပဳတ္မႀကိဳက္ဘူးလား။ ကၽြန္မကဆံျပဳတ္ႀကိဳက္တယ္။ :D
ျမတ္ၾကည္အတြက္ မတ္ပဲေၾကာ္ေနာ္။ ေပါင္မုန့္ ေဘးသား ခ်ိစ္နဲ႕ျပန္ဖုတ္နည္း ရရင္ တင္ေပးေနာ္ မမ။
ReplyDeleteစမူဆာနဲ႔မတ္ပဲေၾကာ္ကိုမၾကာခနစားျဖစ္တယ္ း)
ReplyDeleteနကိုယ္ထဲကအစားအေသာက္ဆို'လာထား' ပဲ အိုင္အိုရာေရ။
ဒီေလာက္ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေတြတင္ေပးတာေက်းဇူးပါေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဆမူဆာ၊ ဆန္ျပဳတ္၊ၾကာဇ့ခ်က္၊ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲသုပ္.. ၾကိဳက္ပါတယ္။
ReplyDeleteစမူဆာေတာ့ အရမ္းႀကိဳက္တယ္..
ReplyDeleteကန္ဒီနဲ႔ မမတူေနျပန္ၿပီ ကန္ဒီလည္း ၾကက္ဥကို တမင္ေဖာက္တာ.. ဟီး
သူမ်ားေတြက မေပါက္ေအာင္ ေၾကာ္တာ.. :P
ထမနဲကိုအစားခ်င္ဆံုးပဲ။ မစားရတာၾကာၿပီ။ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲလည္း ႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteဆန္ျပဳတ္ကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္။
ဆန္ေစ့ေပ်ာက္ေအာင္ႀကိဳတာေပါ့။
လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဆန္ျပဳတ္မႀကိဳက္ၾကဘူးေနာ္။
က်မေတာ့အေသႀကိဳက္တယ္။
ထိုင္းမွာဟင္းေတြနဲ ့တဲြေရာင္းတယ္။
ဘဲဥဆားငံ၊၀က္အူေခ်ာင္း၊မုန္ညုင္းရုိးဆားရည္စိမ္၊
ဒါေတြနဲ ့စားတယ္။
ဆန္ျပဳတ္ကသိပ္မေၾကဘူး။
အသးေတြနဲ ့နံနံပင္၊ခ်င္းေတြထဲ့ရင္ေတာ့ဆန္ေစ့ေပ်ာက္ေအာင္ၾကိဳတာ။
မကအစုံလုပ္တတ္တယ္ေနာ္..။
ဘရဏီ..
ReplyDeleteထမနဲပါဆယ္ဆဲြသြားလိုု ့ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။ း)
Gyidaw..
I will post about the baking (another/ah na thar)bread with egg and cheese for u, Kaung and Myatkyi Lay later. But u know my turtle run. :)I would like to have Htamane you are making too. :D I am sure it will be much much better than mine. I did not put coconut slice as I don't like it.
စုုဘူးအိမ္..
အကုုန္စားသြားကြာ ဒါဆုုိ။ း)
ဂ်က္စ္..
အၾကိဳက္ဆံုုးကစစားသြားေလ။ ဒါမွသိပ္မၾကိဳက္တာေတြနဲ ့အရင္ဗုုိက္မတင္းသြားေအာင္..း)
အန္တီဦ း..
အုုိင္အိုုရာလည္း ခ်ိစ္ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ တခ်ဳိ ့ခ်ိစ္ေတြက် မၾကိဳက္ျပန္ဘူး။ ျမန္မာျပည္ကႏွမ္းမရွိေတာ့လိုု ့ဂ်ပန္ကလာတဲ့ႏွမ္းနက္ဘူး၀ယ္ထားတာ။
ထမနဲထဲေတာ့လွပါတယ္။ လက္ဖက္နဲ ့စားေတာ့မဲမဲမဲမဲနဲ ့ပိုုးေကာင္ေတြက်ေနသလုုိဘဲ။ း)
ေကာင္း..
ထမနဲ နဲ ့ေပါင္မုုန္ ့အနားသားဖုုတ္နည္း ေတြတင္ေပးမယ္ေနာ္။ သိတဲ့အတုုိင္းလာမည္ၾကာမည္ေနာ္။
ဟုုတ္တယ္ေကာင္း..ကုုိယ္ေလ ဆန္ျပဳတ္ကိုု မၾကိဳက္တာမ်ားတယ္။ ဒီတခါဘဲအၾကိဳက္မတူတာရွိတယ္ေနာ္ေကာင္း။ ဆန္ျပဳတ္စားခ်င္ေအာင္ေဘးကလိုုက္ရတာကပိုုမ်ားတယ္။ ရန္ကုုန္မွာတုုန္းကငယ္ငယ္တုုန္းကဆုုိ ေရႊတိဂုံဘုုရားသြားတုုိင္း ေရတာရွည္လမ္းက ဆန္ျပဳတ္ဆုုိင္ေတြကိုုအကုုိေတြကေခၚသြားျပီးစားေနက်။ ဒါေပမဲ့တဲြစားတဲ့၀က္ေခါင္းသုုပ္တိုု ့၊ ၾကက္သားသုုပ္တုုိ ့၊ ဘဲေသြးသုုပ္တုုိ ့ပါမွ။ း) အေမကလည္းဆန္ျပဳတ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အေမကေလဟာျပင္ေစ်းတုုိ ့တရုုပ္တန္းတုုိ ့ကငါးရံ ့ဆန္ျပဳတ္တိုု ့၊ဘဲသားဆန္ျပဳတ္တုုိ ့သိပ္ၾကိဳက္တယ္။
တခါတေလဘဲစားခ်င္တယ္။ :P
ျမတ္ၾကည္ေလး..
မတ္ပဲက ေရးတာက်န္ခဲ့လိုု ့အဲဒါ ကုုလားဆုုိင္ကရယ္ဒီမိတ္ကိုု ေၾကာ္ထားတာ။(ျပန္ေရးထဲ့ထားတယ္ေနာ္) ဒီမွာကုုလားဆုုိင္ကလြယ္လြယ္၀ယ္ရေတာ့ကိုုယ္တုုိင္မလုုပ္ျဖစ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့အိမ္မွာလုုပ္စားေလ့ရွိေတာ့ လုုပ္တတ္တယ္ထင္တာဘဲ။
ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားလုုပ္စားတာလည္းတင္ေပးမယ္ေနာ္။ အဲလိုုလုုပ္စားျပီးၾကိဳက္သြားကတည္းက ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားက်န္ေနတာေတြလႊတ္မပစ္ရေတာ့ဘူး။ း)
တီတင့္..
တကယ္ေတာ့ၾကံဳရာရွိတာေတြလုုပ္စားျဖစ္တာမ်ားပါတယ္။ ျမန္မာစာေတြကေတာ့ဆန္ျပဳတ္ကလြဲရင္ စားခ်င္လိုု ့လုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ရွင္ေလး..
ၾကာဆံခ်က္နဲ ့ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြသုုပ္ကိုုယ္လည္းၾကိဳက္တယ္။ စမူဆာကေတာ့ကုုိယ့္အၾကိဳက္ဆုုိၾကိဳက္တယ္။ လက္ဖက္ရည္ဆုုိင္ကေရာင္းတာေတြေတာ့မၾကိဳက္တာမ်ားတယ္။ း)
ကန္ဒီ..
အဟီး..ၾကက္ဥကိုုတမင္ေဖါက္တာခ်င္းတူေနေတာ့ရယ္ခ်င္တယ္။
ေပါက္မွာမစိုုးရေတာ့ဘူးေလ။ မေကာင္းဘူးလား း)စမူဆာကိုုအိမ္လုုပ္ဘဲၾကိဳက္တာမ်ားတယ္။ အျပင္က၀ယ္ရင္ သုုပ္စားပစ္တာမ်ားတယ္။
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး..
ထမနဲၾကိဳက္တယ္လား။ ဒီမွာလည္းကိုုယ့္ဘာသာကိုုယ္လုုပ္မွ စားရတာဆုုိေတာ့ ခဏခဏေတာ့မစားျဖစ္ပါဘူးေလ။
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြၾကိဳက္တာခ်င္းေတာ့တူေနျပီ။ း)
မီးမီးငယ္..
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆဲြ..ၾကိဳက္
ဆန္ျပဳတ္..မၾကိဳက္
ဆန္ေစ့ေပ်ာက္ေအာင္ၾကိဳပါတယ္။ ဒါေပမဲ့သူ ့အလိုုလိုု ႏူးေျမ့ေနေအာင္အၾကာၾကီးၾကိဳပါတယ္။ ေျချပီးေၾကတာကိုုအေမကမၾကိဳက္လို ့ပါ။
ထိုုင္းမွာအလုုပ္ရုုံေဆြးေႏြးပဲြသြားတက္တုုန္းက ေန ့တုုိင္းမနက္စာကိုု ဆန္ျပဳတ္တုုိက္တယ္။ ပံုုမွန္ကေတာ့ဂ်င္းနဲ ့ၾကက္ဥ။ က်န္တာေတြကေတာ့ၾကံဳသလိုုထဲ့ေပါ့။ ဂ်င္းမထဲ့လိုု ့ယေတြကကိုုယ့္ကိုု ခေလးလိုု ့စားၾကတယ္။
ဘန္ေကာက္မွာတုုန္းက ဆန္ျပဳတ္က်ေတာ့ ထမင္းေစ့ေတြလိုုဘဲ။ သိပ္မေၾကဘူး။ ပုုဇြန္ေတြ ငါးဖတ္ေတြ ငါးဖယ္ေတြ အရြက္ေတြပါတယ္။ ဒိုု ့ကအစံုုမလုုပ္တတ္ပါဘူး။ အိမ္မွာဆုုိအမေတြလုုပ္တာမ်ားတယ္။ ကိုုယ္လုုပ္ခ်င္တာဆုုိရင္ေတာ့ကုုိယ့္ဘာသာကိုုယ္လုုပ္ရမွ။ ဇဲြက။ း)
အမွန္အတိုင္း၀န္ခံရရင္ ဒီဘေလာ႕ေလးကိုသိပ္ခ်စ္မိေပမယ္႕ ၀ိတ္ခ်ခ်င္တဲ႕အခ်ိန္မွာေတာ႕ မလာခ်င္တာအမွန္ဘဲ လုပ္ျပထားသမွ် သြားေရေတြက်လြန္းလို႕ပါ မမရယ္ း(((
ReplyDeleteခ်စ္တဲ႕
မဒိုးကန္
ေတာ္တီယား ေက်ာင္းမွာလည္း ေကႊ်းတယ္..တရုတ္ေကာင္ေလးေတြကေတာ့ ၾကိ ုက္လို ့တဲ့..စန္းထြန္းကေတာ့ ၾကိ ုက္ဝူး..မမအိုင္အိုရာ ပို ့စ္ေတြ ဖတ္ရတာ ဗိုက္စာတယ္..ဘေလာ့ၾကီးကို ကိုက္စားလို ့ရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲ...
ReplyDeleteမဒိုုးကန္..
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္..စားစရာေတြၾကည့္ျပီးစားခ်င္လာရင္စိတ္ထိန္းရတာမလြယ္ဘူး။
ထမင္းေလွ်ာ့ျပီး ဟင္းမ်ားမ်ားစားေလေနာ္။ ဖိုုင္ဘာမ်ားမ်ားစား။ အရြက္ဟင္းေတြ တိုု ့စရာေတြစားေပါ့ေနာ္။ း)
စန္းထြန္း..
မက္ဆီကန္ေတာ္တီးယာကိုု သူတိုု ့အဆာေတြထဲ့ထားတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားစားဘူးသေလာက္မၾကိဳက္ဘူးစန္းထြန္းလိုုဘဲ။
ပဲေတြကလည္းပါေသး။ ဘူရိတုုိလိုု ့ေခၚတယ္ေလ။
ေတာ္တီးယာ(နံျပားလိုုဟာ)ကေတာ့ ကိုုယ္ၾကိဳက္သလိုု ေမာ္ဒီဖုုိင္းလုုပ္စားရင္ သိပ္မဆုုိးဘူးရယ္။
ဒါေပမဲ့ေတာ္တီးယာကိုု ဆုုိင္မွာလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေၾကာ္ေပးတာကုုိ
salsa ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္လိုုဟာနဲ ့စားရတာေတာ့ေတာ္ေတာ္သေဘာက်တယ္။ ဟီး..ဒါေပမဲ့ ေၾကာ္ျပီးသားရယ္ဒီမိတ္အထုုတ္၀ယ္မိရင္ေတာ့ေနာင္တရတယ္။ တခါစားျပီးလံုုး၀ဆက္မစားခ်င္လိုု ့။ း))
အိုုင္အိုုရာ
I love, love, love all of them. Oops, I did lie something, I don't like congee, it makes me lose appetite, hehe. Sorry about my comment if it upset you, sis.
ReplyDeleteMon..
ReplyDeleteYay..I've got one vote for disliking congee.:p
Although I have modified it I still think it is a "lumamar sar".
Thanks for negatively voting congee that shows we have same taste. :D
Iora
ထမနဲလည္း လုပ္စားတာဘဲလား
ReplyDeleteေတာ္လိုက္တာ .
မုန္႕ေတြလည္း အမ်ိဳးမ်ိဳးဘဲ စိတ္ဝင္စားစရာၾကီး
တစ္ခ်ိဳ႕ဟာေတြမ်ားဆို စားေတာင္ မစားဖူးဘူး..
စားၾကည္႔ခ်င္လိုက္တာ..
ေကၽြးခ်င္စိတ္ေလး မရွိဘူးလားဟင္...
မုန္႕ေတြအားလံုး ၾကိဳက္မယ္လို႔ထင္တယ္
ခ်ိစ္ေတြ ေထာပတ္ေတြၾကက္ဥေတြလဲ ၾကိဳက္တယ္ဆိုေတာ႔ေလ..
ျမန္မာမုန္႔ေတြေတာ႔ ေျပာစရာမရွိဘူး.. ၾကိဳက္ျပီးသားဆိုေတာ႔
မနက္စာေတြ တအားေကာင္းတာဘဲ.. မနာလိုေတာ႔ဘူး း)
ေခ်ာ..
ReplyDeleteထမနဲလုုပ္စားရတာပါ။ မလုုပ္ရင္ေတာ့ ဘယ္ေတာ့မွမစားရဘူးေလ။ း)
မုုန္ ့ေတြဘယ္စားဘူးမလဲ ကိုုယ္စိတ္ထဲလုုပ္ခ်င္သလိုုလုုပ္ထားတာကိုုးေခ်ာရဲ ့။
သိပ္ေကၽြးခ်င္တာေပါ့ ကိုုယ္လုုပ္တာကိုုမက္မက္ေမာေမာစားမဲ့သူေမွ်ာ္ေနတာ။
ျမန္မာစာေတြကလဲြရင္က်န္တာေတြ အမ်ားစုုက စားခ်င္တာထက္ ရွိတာကိုုစားခ်င္ေအာင္လုုပ္ျဖစ္လိုုက္တာပါ။
အုုိင္အိုုရာ
အေတာ္မ်ားမ်ား လုပ္စားျဖစ္တာပဲ၊
ReplyDeleteဘရာေၾကာ္ေလး ျပင္ထားတာ သေဘာက်လိုက္တာ၊
ရိုက္ခ်က္ေတြကို ၾကိဳက္တယ္။