|
ဒန္ေပါက္၊ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ၊ သခြားသီးသုုပ္ |
ဗယ္လင္တုုိင္းအမွတ္တရသူနဲ ့အတူစားဘိုု ့စိတ္ကူးေပါက္သလိုုခ်က္ျဖစ္လိုုက္ပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ၾကက္ရင္ပံုုသား(ရင္ညြန္ ့ရုုိးတဲြရက္)တထုုတ္၀ယ္ထားတာကုုန္ကိုုမကုုန္ႏုုိင္ဘူးျဖစ္ေနတာလည္းပါပါတယ္။ အဲဒီၾကက္သားတထုုတ္ကိုုပထမရက္မွာျမန္မာခ်က္ဆီျပန္ခ်က္စားပါတယ္။ ေနာက္ေန ့မွာၾကက္ရုုိးေတြနဲ ့အသားနဲနဲနဲ ့ဘူးသီးနဲ ့ေရာျပီးကာလသားဟင္းခ်က္စားပါတယ္။ ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ အၾကြတ္ေၾကာ္စားပါတယ္။ က်န္တဲ့အရုုိးနဲ ့က်န္တဲ့ဘူးသီးကုုိထပ္ျပီးကာလသားခ်က္ခ်က္စားပါေသးတယ္။ ဒါလည္းမကုုန္ေသးဘူး။ ကုုိင္းဒါဆုုိလည္းဗယ္လင္တုုိင္းအထိမ္းအမွတ္ဒန္ေပါက္ခ်က္စားလိုုက္ေတာ့မယ္ဆုုိျပီးခ်က္ျဖစ္လိုုက္တာပါ။ ဒန္ေပါက္ကိုုေတာ့သူေရာက်မေရာၾကိဳက္ေတာ့ဒါေတာ့အၾကိဳက္ခ်င္းတူတယ္ဆုုိရမွာပါ။ ဒါနဲ ့ဗယ္လင္တုုိင္းမတုုိင္ခင္ညေနပိုုင္းမွာခ်က္ျဖစ္လိုုက္ပါတယ္။
|
ဒါကပထမေန ့ညပုုိင္းကစားတာပါ။ သရက္သီးသနပ္ခ်ဥ္စပ္၊ ခ်ဳိခ်ဥ္ႏွစ္မ်ဳိး၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ၊ သခြားသီးသုုတ္ပူစီနံနဲ ့၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ငံျပာရည္ေၾကာ္။ ဒန္ေပါက္စားရင္ငရုုတ္သီးစိမ္းကိုုဆားနဲ ့တုုိ ့စားရတာသေဘာက်လိုု ့ငရုုတ္သီးစိမ္းကလည္းမပါမျဖစ္။ |
|
က်မကပဲစိမ္းတုုိ ့၊ သီဟုုိေစ့တိုု ့ပါတာမၾကိဳက္လိုု ့စပ်စ္သီးေျခာက္ဘဲအအီေျပအျမဲထဲ့ပါတယ္။ မပါလည္းစားေကာင္းပါတယ္။ |
|
သူ ့ပန္းကန္ပါ |
|
ဒန္ေပါက္ထဲကၾကက္ရုုိးအရသာကိုုၾကိဳက္လိုု ့ရင္ပံုုရိုုးက်မအတြက္ထဲ့ခ်က္ပါတယ္။ ဒါကက်မပန္းကန္ပါ။ |
|
ပထမအလႊာ။ေအာက္ဆံုုးမွာၾကက္သားခင္းအေပၚကေရစစ္ထားတဲ့ဆန္ထဲ့ျပီးအေရာင္ရည္ဆမ္း၊ ဆားပါးပါးနဲ ့ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲျဖဴး။ ေထာပတ္နဲ ့ဆီခ်က္နဲနဲျဖန္း။ | | |
|
ဆန္ကိုုေရေလ်ွာ့ျပီးရုုိက္စ္ကြတ္ကာနဲ ့ဘဲတယ္လိုုက္ပါတယ္။ ခလုုတ္မတက္ခင္ေရမကုုန္ခင္ေလးမွာစကာထဲစစ္ခ်ျပီးရုုိက္စ္ကြတ္ကာထဲမွာဘဲအသားတထပ္၊ထမင္းတထပ္ထဲ့ျပီးျပန္ႏွပ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ဒီရုုိက္စ္ကြတ္ကာကအရင္ခါေတြတုုန္းကခ်က္တဲ့ရုုိက္စ္ကြတ္ကာတခုုလိုုျပန္ႏွပ္လိုု ့မေကာင္းလိုု ့ဖိြဳင္အုုပ္ျပီး ၃၂၅ ဒီဂရီနဲ ့အာဗင္န္ထဲမွာေျပာင္းႏွပ္လိုုက္မွအဆင္ေျပသြားပါတယ္။ ထမင္းအိုုးေတြလည္းတခုုနဲ ့တခုုမတူၾကဘူးဆိုုတာလုုပ္ရင္းကိုုင္ရင္းသိရပါတယ္။ |
|
ဒါကဒန္ေပါက္မဆလာနဲ ့သမထားတဲ့ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရယ္၊ စပ်စ္ေျခာက္ရယ္၊ထဲ့ျပီးတဲ့ပံုုပါ |
ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္းကိုုက်မတကၠသုုိလ္တက္တုုန္းကတည္းကက်မရဲ ့အန္တီကသင္ေပးတာပါ။ (အဲဒီအန္တီကစြယ္စံုုလိုု ့ေခၚရမွာပါ။ အခ်ဳပ္အလုုပ္၊ ဟင္းမ်ဳိးစံုု၊မုုန္ ့မ်ဳိးစံုုလုုပ္တာအလြန္ေတာ္ပါတယ္။ ဟင္းေတြခ်က္တာကေတာ့အေမ့အေမြလိုု ့ေျပာရမွာပါ။ အေမကလည္းမခ်ဳပ္ေပမဲ့သုုိးေမြးထုုိးေတာ့တဘက္ကမ္းခတ္ပါဘဲ။ တေခ်ာင္းထုုိးႏွစ္ေခ်ာင္းထုုိး။ အဲဒါက်မေဆာ့ရုုံကလြဲလိုု ့လံုုး၀မတတ္ပါဘူး။)
|
ဒါကအေပၚဆံုုးလႊာပါ။ |
ဒန္ေပါက္မဆလာေတြ၊အေရာင္ေတြကေတာ့အင္ဒီးယန္းဆုုိင္ေတြမွာအမ်ဳိးစံုုရႏုုိင္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ Shan Brand ၊ မေလးဒန္ေပါက္မဆလာမွဳန္ ့သံုုးထားပါတယ္။ က်မကမဆလာကိုုက်မႏွစ္သက္သေလာက္ဘဲထဲ့ပါတယ္။ အရမ္းျပင္းတာမ်ဳိးကုုိမၾကိဳက္လိုု ့ပါ။ ဒါေပမဲ့လည္းထမင္းႏွပ္တဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့အရမ္းေမႊးျပီးတက္လာတာပါဘဲ။
|
အခ်ဳိပဲြကိတ္မုုန္ ့ကုုိယ္တုုိင္ဖုုတ္။ (ရယ္ဒီမိတ္အမွုုန္ ့နဲ ့ပါ) ခရင္မ္နဲ ့ကိတ္မုုန္ ့။ |
|
ကိတ္မုုန္ ့ကိုုလိေမၼာ္ယိုုဆမ္းထားတာပါ။ |
|
စိတ္တိုုင္းက်သံုုးေဆာင္ပါ |
|
ႏွစ္နပ္စားျပီးခ်စ္သူမ်ားေန ့ညစာက်ေတာ့ဒန္ေပါက္ကိုုဆက္မစားၾကရင္ေကာင္းမယ္ဆုုိျပီးတျခားဟာစားျဖစ္ပါတယ္။ ကိတ္မုုန္ ့ေတြလည္းၾကံဳသလိုုစားၾကပါတယ္။ မွန္းထားသလိုုလွတပတရုုိမန္တစ္ညစာလည္းမျပင္ျဖစ္ပါဘူး။ ဖေယာင္းတုုိင္လည္းမထြန္းျဖစ္ပါဘူး။ အဲ..ထြန္းေတာ့ထြန္းတယ္ ငံျပာရည္ေၾကာ္ေၾကာ္တုုန္းက အနံ ့ေပ်ာက္ေအာင္လိုု ့ း) |
|
|
|
ဒါေတြကေနာက္ေန ့မနက္စားတာပါ |
|
က်မကၾကက္သားကိုုအရင္ဒိန္ေတြမဆလာေတြနဲ ့ႏွပ္ျပီးျပဳတ္ေၾကာ္ခပ္ထပ္ထပ္ေလးလုုပ္ျပီးမွထမင္းထဲကိုုထဲ့ႏွပ္ပါတယ္။ ရန္ကုုန္ကဒန္ေပါက္လိုု ဒန္ေပါက္ထဲကခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးနဲ ့အိျပီးေမႊးေနတဲ ့ၾကက္သားပံုုစံမ်ဳိးကိုုၾကိဳက္လိုု ့ပါ။ အဲလိုုႏွပ္ရင္ခုုလိုုခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးနဲ ့အရသာရွိတာကိုုရပါတယ္။ |
|
ေနာက္ေန ့က်ေတာ့သခြားသီးကုုိပင္စိမ္းနဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ႏွမ္းနဲ ့ ဆီခ်က္နဲ ့ခ်ဥ္ငံစပ္ျမန္မာသုုပ္သုုတ္ပါတယ္။ သံပုုရာသီးနဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ငံျပာရည္ႏွစ္သက္သလိုုထဲ့ရုုံပါဘဲ။ |
|
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ ။ ၾကက္သြန္နီနဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတ၀က္ထဲ့၊ငပိေလးပါးပါးထဲ့တည္။ အရည္က်ေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ခပ္၊ အရသာျမည္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴေလးခပ္လိုုက္ရင္အရမ္းေမႊးျပီးထမင္းစားခ်င္စိတ္ကိုုပိုုျဖစ္လာေစပါတယ္။ |
|
မပါမျဖစ္က်မရဲ ့လက္စဲြ |
|
ရယ္ဒီမိတ္ကိတ္အမွုုန္ ့။ ခဏခဏလုုပ္ေကၽြးျဖစ္ပါတယ္။ ေစ်းလည္းသက္သာ၊အရသာလည္းေကာင္း။ က်မမွတ္မိသေလာက္ေတာ့ တစ္က်ပ္ခဲြေလာက္ဘဲေပးရပါတယ္။ ၾကက္ဥသံုုးလံုုး၊ ေရနဲ ့ဟင္းရြက္ဆီနဲနဲ ထဲ့ေမႊျပီးအာဗင္န္ထဲမွာသူ ့အညႊန္းအတုုိင္းဖုုတ္ရံုုပါဘဲ။ စူပါအီးဇီးပါ။ စူပါဘီးဇီးသမားေတြနဲ ့အကိုုက္ပါဘဲ။ |
|
နာရီ၀က္ဆုုိရပါျပီ |
|
ရန္ကုုန္မွာတုုန္းက 77 Cheese Cake ကိုုသိပ္သေဘာက်ခဲ့ပါတယ္။ ခ်ိစ္ကလည္းၾကိဳက္ေတာ့ ခ်ိစ္ကိုုျခစ္ျပီး ခ်ိစ္ကိတ္တစ္မ်ဳိးပံုုစံဒီလိုုလုုပ္စားတာ သူနဲ ့ဇြန္းလုုေနရပါတယ္။ း) |
|
ဒါကေတာ့ခ်စ္သူမ်ားေန ့နဲ ့လိုုက္ေအာင္အသဲပံုုေလးထဲ့ထားတာပါ။ ရာသီခ်ိန္မုုိ ့လိုု ့လားမသိပါဘူး။ ကၽြဲေကာသီးတစ္လံုုးတစ္က်ပ္ဘဲေပးရျပီးအရမ္းခ်ဳိပါတယ္။ |
|
ကိတ္တဗန္းကိုုႏွစ္ေယာက္သားေတာ္ေတာ္စားရတယ္။ ဒါကစပ်စ္ယိုုနဲ ့စပ်စ္သီးနဲ ့၀ွစ္ပ္ခရင္မ္နဲ ့။ ကိတ္သားကသိပ္မခ်ဳိဘဲမြမြေလးနဲ ့ဆုုိေတာ့ဘာနဲ ့တဲြစားစားလိုုက္ေနတာပါဘဲ။ |
အမွန္ေတာ့ဒီပိုု ့စ္ကဗယ္လင္တုုိင္းေန ့အထိမ္းအမွတ္လုုပ္စားထားတာမိုု ့သိပ္မၾကာသြားေစခ်င္လိုု ့တင္လိုုက္တာပါ။ က်မဒီရက္ေတြအတြင္းမအားလိုု ့မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုအရမ္းဖတ္ခ်င္ေပမဲ့ခ်က္ခ်င္း သုုိ ့လူေစ့တက္ေစ့မျပန္ျဖစ္ခဲ့ရင္နားလည္ခြင့္လႊတ္ေပးပါေနာ္။
ဒါမတိုုင္ခင္ကလုုပ္စားျဖစ္တာေတြက
အေပၚမွာေရးခဲ့သလိုုၾကက္သားဟင္းေတြ
ျပီးေတာ့ဆီထမင္း
မုုန္ ့လင္မယား
ဘိန္းမုုန္ ့
၀က္သားကင္
အုုန္းႏုုိ ့ေခါက္ဆဲြ
ငါးဖယ္သုပ္
ေခါက္ဆဲြသုုပ္
ရခုုိင္မုုန္ ့တီ
အိုုး...မတင္ျဖစ္ေတာ့အမ်ားၾကီး။ ဘာတင္ရင္ေကာင္းမလဲနဲ ့ဘဲပိုုပိုုအေၾကြးေတြမ်ားသြားျပီး ပံုုေနတာ။ ခ်စ္စြာေသာပရိသတ္ၾကီးေတာင္းဆိုုတာဘဲတင္ေတာ့မယ္ေနာ္။
အားလံုုးကိုုခင္မင္ေလးစားလွ်က္...
အိုုင္အိုုရာ
မုန္႔လင္မယားနဲ႔ ဘိန္းမုန္႔ လုပ္နည္းသိခ်င္လို႔ပါ :D
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
စူးႏြယ္ေလး..
Deleteအခ်ိန္ရတာနဲ ့တင္ေပးမယ္ေနာ္။
ကိုု္ယ္ေလစူးႏြယ္ဘေလာ့ကိုုဖတ္လိုု ့မရေတာ့ဘူး။ ပံုုဘဲလာလာၾကည့္ေနရတယ္။
အိုုင္အိုုရာ
ကန္ဒီလည္း ဒံေပါက္ အရမ္းၾကိဳက္တာ...
ReplyDeleteမမနဲ႔တူတာက ပဲစိမ္းနဲ႔ သီဟိုေစ့ ကန္ဒီလည္း မႀကိဳက္ဘူး
စားေကာင္းမယ့္ ပုံၾကီးေနာ္ သေရေတာင္က်လာၿပီ
မမေျပာမွ သတိထားမိတယ္ ကၽြဲေကာသီးဆိုလို႔ စကၤာပူမွ ကၽြဲေကာသီးမရိွဘူးထင္တယ္။
ကိုယ္ပဲ မေတြ႕လို႔လား မသိဘူး။ စားခ်င္သြားၿပီ :D :D
ကန္ဒီ..
Deleteတူျပန္ျပီေနာ္။း)
ဒီေန ့ေတာင္ကၽြဲေကာသီးတစ္လံုုးကိုုတစ္က်ပ္နဲ ့ရလိုု ့ထပ္၀ယ္လာခဲ့ေသးတယ္။
အိမ္ကလူေရာဂ်က္ပါ ဒံေပါက္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteခ်က္စားဖူးတယ္တခါမွအဆင္မေျပဘူး
တခုခုလုိေနသလုိပဲ ဘာေၾကာင္႔မွန္းလဲမသိပါဘူး
ခ်စ္တဲ႔ jasmine
ဂ်က္..
Delete၀ယ္စားေတာ့လူသက္သာတာေပါ့ဂ်က္ရယ္ေနာ..
ေဆးရေၾကာရလည္းသက္သာတယ္ေလ..ဟုုတ္ဘူးလား း))
Same request like sue nwe lay:):)...I'm also busy.Take care.
ReplyDeleteGD
ဂ်ီးေဒၚ..
Deleteအခ်ိန္ရတာနဲ ့တင္ေပးမယ္ေနာ္။ မအားတဲ့ၾကားကအေရာက္လာခဲ့လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
ေနေကာင္းတယ္ေနာ္ :D
ReplyDeleteဘိန္းမုန္႔စိတ္၀င္စားတယ္ .. အားမွပါ း)
ဟယ္..ေဘဘီရယ္..
Deleteေပ်ာက္ေနလိုု ့ေနမွေကာင္းရဲ ့လားဆုုိျပီးဘုုရားရွစ္ခုုိးေတာ့ေတာင္က်န္းမာပါေစလိုု ့သပ္သပ္ဆုုေတာင္းေနခဲ့ေသးတယ္။ ကိုုယ္လည္းေနေကာင္းပါတယ္။ ေဘဘီကအရင္ဆံုုးအျမဲလာေနက်ဆုုိေတာ့ကိုုယ္တကယ္စိတ္ပူခဲ့တာ။
ဘိန္းမုုန္ ့ကိုုသူငယ္ခ်င္းနဲ ့အတူတူလုုပ္ၾကတာဆုုိေတာ့တစ္ခ်ဳိ ့ဟာေတြသူ ့ကိုုေမးရအုုန္းမယ္။ သိတဲ့အတုုိင္းကိုုယ္ကမွတ္ရမွာပ်င္းတယ္ေလ။ း)) အားတာနဲ ့တင္လိုုက္မယ္ေနာ္။
ဗိုက္ထဲက ဂြီဂြီ ျမည္သြား
ReplyDeleteဗစ္..
Deleteပံုုနဲ ့ႏွိပ္စက္ေနသလိုုျဖစ္ေနျပီ..း)
ဒန္ေပါက္က ခ်စ္ခ်စ္ႀကီးလည္းႀကိဳက္လို ့၊
ReplyDeleteခဏခဏခ်က္စားျဖစ္တယ္။
ပိုတာေနာက္ေန ့အလုပ္ကိုထည့္သြားတာ၊
ေႏြးလိုက္ေတာ့မဆလာအနံ ့ေမႊးေမႊးေၾကာင့္၊
သူမ်ားေတြကိုေပးျမည္းလိုက္ရတာ..။
ကုလားဆိုင္မွာလည္းဒါဘဲမွာစားေလ့ရွိတယ္။
မအိုင္အိုရာခ်က္တာ တကယ့္ကုလားဆိုင္ကအတိုင္းဘဲ..။
မီးမီးငယ္..
Deleteဟုုတ္တယ္ ဟုုတ္တယ္ ေႏႊးရင္သိပ္ေမးၾကတယ္။ ေမႊးလိုု ့တဲ့။
ကုုလားဆုုိင္ကေတာ့ဘယ္လိုုခ်က္လဲမသိဘူး။း))အန္တီခ်က္သလိုုခ်က္ၾကည့္တာဘဲ။
ဒီတစ္ခါ ရန္ကုန္သြားတာ ဒန္ေပါက္မစားခဲ႔ရဘူး
ReplyDeleteဒီပံုေလးျမင္ျပီး ေနာင္တရ သြားတယ္။ မစားခဲ႔ရေလျခင္းဆိုျပီးေလ..
ကိတ္ေလးေတြကလည္း မႊအိေနတာဘဲ စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ
ဒီကေတာ႕ အဲလိုၾကိဳက္ေပမဲ႔ တစ္ခါမွ မႈန္႕မဖုတ္ဖူးဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ လုပ္စားၾကည္႕ခ်င္ပါေသးတယ္။
စပ်စ္သီးေလးနဲ႔ တြဲထားတာ လွမွလွ..
ေခ်ာ..
Deleteနာတာဘဲေနာ္။ ေနာက္တစ္ေခါက္က်စားျဖစ္ေအာင္စားခဲ့သိလား။
ခုုေတာ့ဘယ္ဆိုုင္ေတြေကာင္းမွန္းမသိေတာ့ဘူး။ အရင္ကဆုုိၾကက္လွ်ာစြန္းနဲ ့တင္ေအးဘဲၾကိဳက္တယ္။
မုုန္ ့ဖုုတ္တာအထင္မၾကီးနဲ ့ေခ်ာေရ။ ရယ္ဒီမိတ္အမွုုန္ ့ကုုိ၀ယ္ျပီးအညႊန္းအတိုုင္းဖုုတ္ထားတာေလ။ း)
ေအာင္မေလး စားခ်င္လိုက္တာ မမအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteစန္းထြန္း..
Deleteစားခ်င္တာေကၽြးခ်င္လိုုက္တာေနာ္။ း)
ဘိုုင္သေ၀း...၀တၳဳေရးတာဆက္ၾကိဳးစားရင္ေအာင္ျမင္မွာေသခ်ာတယ္။ ကုုိယ္ကဂ်ဴးၾကိဳက္ေတာ့အဲလိုုစတိုုင္မ်ဳိးေရးတာသေဘာက်တယ္။
ဒန္ေပါက္နဲ ့ႏွိပ္စက္တယ္ .. အဟင့္ .. သူမ်ား မခ်က္တက္ေတာ့ သာေ၇လိုက္က်ၿပီး ၿပန္သြားရဘီ :)
ReplyDeleteညယံ..
Deleteႏွုုတ္ဆက္ဒန္ေပါက္ျဖစ္သြားတာေပါ့ေနာ္။
ညယံႏွုုတ္ဆက္ပိုု ့စ္ကုုိကိုုယ္ကြန္မန္ ့ေပးလိုု ့မရတာနဲ ့မေပးခဲ့ရဘူး။ အစစအဆင္ေျပပါေစ။
ဟင္းမေကာင္းတဲ႕ေန႔ဒီဘေလာ႕ကိုလာရင္ ဘာရွာစားရမွန္းမသိေအာင္စိတ္နာတယ္ မမရာ း))
ReplyDeleteခ်စ္တဲ႕
ဒိုးကန္