|
က်မအၾကိဳက္တမာဖူးတိုု ့စရာ |
မုုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္ေတာ့ ငါးေတြကအမ်ားၾကီး၀ယ္ထားတာရွိေနပါတယ္။ ငါးျပဳတ္ကတည္းက အၾကံနဲ ့အမ်ားၾကီးတခါတည္း ျပဳတ္လိုုက္ပါတယ္။ ထပ္မျပဳတ္ရေအာင္လိုု ့ေလ။
|
ငါးပိရည္ခ်က္ (ဆီကအေပၚယံေလးပါ။ ေအာက္ကေရေတြ) |
ဆႏြင္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီဆီသတ္၊ ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကေအာင္ဆီသတ္ျပီးေတာ့ ျပဳတ္ထားတဲ့ ငါးအသားႏႊင္ထားတာေတြ ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီနဲနဲဘဲထဲ့ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငါးပိရည္ အႏွစ္ (ထိုုင္းကလာတာ၊ အေကာင္မဟုုတ္ဘဲ အႏွစ္ခ်ည့္) ကိုုထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ထဲ့ေမႊျပီး ေရဆူထဲ့။ နဲနဲေလးက်ေအာင္တည္။ ခဏပါဘဲ။ ျပီးေတာ့ ပြက္ပြက္ဆူထဲကိုု ညွပ္ထားတဲ့ ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြ ထဲ့။ ပင္စိမ္း (ေရခဲရုုိက္) ေတြ အုုပ္ျပီး ခ်လိုုက္ျပီးရင္ေတာ့ က်မအၾကိဳက္ ငါးပိရည္ခ်က္ေလးရပါျပီ။ ငါးပိရည္ကေတာ္ေတာ္ေကာင္းေတာ့ ဘာမွေတာင္ထဲ့စရာမလိုုပါဘူး။ ေအရွန္းဆုုိင္က၀ယ္ထားတဲ့ တမာဖူးေတြ ေရေႏြးေဖ်ာ၊ သခြားသီး ၊ ဆလတ္ရြက္နဲ ့တုုိ ့စားပါတယ္။
စိတ္တုုိင္းက်သံုုးေဆာင္ပါရွင္။
|
ငါးပိရည္ခ်က္ |
|
ငါးေမႊခ်က္ |
ငါးေမႊကလည္း စပါးလင္နဲ ့ငံျပာရည္နဲ ့ျပဳတ္ထားတဲ ့ငါးပတ္လိုုလိုု ငါးတန္လိုုလိုု (cat fish) ကိုု စပါးလင္၊ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီဆီသတ္ျပီး ေတာ္ေတာ္ေမႊးျပီးေျခာက္လာမွ ငါးျပဳတ္ႏႊင္ထားတာေတြ ထဲ့ျပီး ခ်က္ထားတာပါ။ ငါးျပဳတ္ရည္ေတြလည္း နဲနဲေလးပါေတာ့ စိုုေနပါတယ္။ ေျခာက္ျပီးဆီျပန္ခါနီးမွ ငရုုတ္သီပြေတာင့္ေတြ ညွပ္ထားတာထဲ့ျပီး ငရုုတ္သီးက်က္ေတာ့ခ်လိုုက္တာပါ။ စပါးလင္နံ ့မေပ်ာက္ေစခ်င္လိုု ့အေမ့နည္းအတိုုင္း ဘာရြက္မွမအုုပ္ပါဘူး ဒီတခါေတာ့။ သိပ္စားလိုု ့ေကာင္းတာပါဘဲရွင္ (ဘယ္သူခ်က္တာလည္းမသိဘူး း))
|
ပဲျပဳတ္နဲ ့မွ်စ္ေၾကာ္ | | | |
ပဲျပဳတ္ထားတာရွိေနေတာ့ မ်ွစ္နဲ ့ေရာေၾကာ္ပါတယ္။ က်မကပဲသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ မွ်စ္နဲ ့ေရာေၾကာ္လိုုက္မွ က်မအၾကိဳက္ျဖစ္သြားပါတယ္။
|
တာကီကင္ (ၾကက္ဆင္ကင္) |
အေမရိကန္သမတ Abraham Lincoln က ၁၈၆၃ ျပည္တြင္းစစ္အတြင္းမွာ ႏုုိ၀င္ဘာလရဲ ့ေနာက္ဆံုုးၾကာသပေတးေန ့ကိုု Thanksgiving day အျဖစ္သတ္မွတ္ခဲ့ပါတယ္တဲ့။ ေနာင္ေတာ့ အေမရိကန္ေတြ က ႏုုိ၀င္ဘာလရဲ စတုုတၳေျမာက္ၾကာသပေတးေန ့ကိုု Thanksgiving ေန ့အျဖစ္က်င္းပျပီး မိသားစုုေတြ မျဖစ္မေနဆံုုၾက၊ ၾကက္ဆင္နဲ ့ဖရုုံသီးကလည္း မပါမျဖစ္ထဲ့ၾက။ ရာဇ၀င္ေလးကဖတ္လိုု ့ေကာင္းေပမဲ့တိတိက်က်ေတာ့ ဘာမွမမွတ္ထားမိပါဘူး။ ( စိတ္၀င္စားရင္ေတာ့
ဒီမွာ ဖတ္ၾကည့္ပါေနာ္။ ) စားပဲြမစခင္မွာ တေယာက္ျပီးတေယာက္ သူတိုု ့ေက်းဇူးတင္တဲ့သူေတြ ကုုိ ေဖၚညႊန္းျပီး မိသားစုုစံုုညီ စားပဲြက်င္းပၾကပါတယ္။ အဲဒီေန ့ဆုုိ ဖရုုံသီးေရာင္ေတြ နဲ ့တန္ဆာဆင္ၾက၊ အလွဆင္ၾကနဲ ့ေပါ့။
အေမရိကားမွာ အဲဒီေန ့ကစလိုု ့ေဟာလီးေဒး လိုု ့ဘဲက်မသေဘာထားပါတယ္။ က်မေက်ာင္းတက္တုုန္းက ဆရာေတြက အဲဒီအခ်ိန္ကစလုုိုု ့ရက္ရွည္ေပ်ာက္ေတာ့တာဘဲ။ ခရစ္စမတ္ တိုု ့နယူးရီးယား တိုု ့ထိ ဆက္ျပီး ဘာမွ လုုပ္ဘုုိ ့စိတ္မကူးေလနဲ ့ေတာ့။ နယူးရီးယားျပီးမွဘဲ အခ်ိန္းအခ်က္လုုပ္ေပေတာ့ဘဲ။ က်မရဲ ့အနီးကပ္ပေရာ္ဖက္ဆာက တႏွစ္ကိုု အာဖရိက နဲ ့နယူးဂီနီ ပံုုမွန္ တစ္လ ႏွစ္လ ကြင္းဆင္းတယ္။ အဲဒီမွာေျခခင္းလက္ခင္းသာခ်ိန္ေတြေပါ့။ ျပီးေတာ့ ႏုုိ၀င္ဘာဆုုိ Thanksgiving၊ ဒီဇင္ဘာ မွာ ခရစ္စမတ္ ကေန New year ထိ vacation ယူေလ့ရွိေတာ့၊ သူမရွိေတာ့ဘူးဆိုုတာနဲ ့က်မလည္း ဓါတ္ခဲြခန္းထဲမွာ မ်က္စိသူငယ္နဲ ့ေတြ ့သမ်ွလူ ဆရာတင္ရေတာ့တာဘဲ။ ပညာလုုိ သူဖုုန္းစားဆုုိတဲ့စကားကိုု အျမဲသတိရမိပါရဲ ့။ ကဲကဲ အျမန္ဘရိတ္အုုပ္မွ Thanksgiving party ကေန ေတာေရာက္ ေတာင္ေရာက္ျဖစ္ကုုန္ျပီ။ ခြင့္လႊတ္ၾကပါရွင္။
|
ျမန္မာဗားရွင္း Thanksgiving party meals |
အိုုင္အိုုရာ့သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က တာကီ အျမဲလက္ေဆာင္ရပါတယ္ သူ ့အလုုပ္ကေန။ သူက အိုုင္အိုုရာနဲ ့အျမဲခ်ိန္းတဲ့သူငယ္ခ်င္းကိုုေမးပါတယ္။ တာကီယူမလားလိုု ့။ အိုုင္အိုုရာတိုု ့က စားျပီးတဲ့အခါတုုိင္း ေနာင္ႏွစ္မယူလာနဲ ့ေတာ့လိုု ့ေျပာၾကပါတယ္။ စားရတာမႏုုိင္ဘဲ သိမ္းဆည္းရတာခက္၊ ေ၀ျခမ္းရင္ျငင္းၾကနဲ ့ဆုုိေတာ့ မယူတဲ့သူကိုု စိတ္ဆုုိးၾကပါတယ္။ း)) အဟဲ...ဒါေပမဲ့အခ်ိန္က်လာျပန္ရင္ေတာ့ ေမးတဲ့သူကလည္း ပံုုမွန္ေမးျပီး ယူလာလိုု ့ပံုုမွန္ေျပာတဲ့သူကေျပာၾကျပီး ပဲြလုုပ္ၾကျပန္ပါတယ္။ မဆီမဆိုုင္ ၀င္ႏႊဲၾကျပန္ပါတယ္ ျမန္မာဗားရွင္းနဲ ့။
|
မုုန္ ့တီ (နန္းလတ္နဲ ့) ကိုုတာကီသားႏႊင္ျပီးသုုတ္ပါတယ္။ |
|
မုုန္ ့တီသုုပ္ထဲထဲ့စားဘိုု ့ၾကက္ဥျပဳတ္ |
|
မုုန္ ့တီသုုပ္အတြက္ |
|
မပါမျဖစ္ အေၾကာ္ကလည္း အျမဲေၾကာ္ရတယ္။ (ဟုုိေန ့ကဘဲစားထားျပီးေတာ့လိုု ့ေျပာရင္လည္း ခံရမွာပါ။ သူငယ္ခ်င္းေတြကမစားရေသးဘူးေလ။ အုုိင္အိုုရာ့လက္ရာပဲြေတာင္းေတာ့ထဲ့ျဖစ္ေအာင္ထဲ့ရတာေပါ့ း))) |
|
ထံုုးစံအတုုိင္း ဘူးသီးေၾကာ္၊ ခရမ္းသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေၾကာ္ |
|
တာကီကၾကီးေတာ့ ဒီတျခမ္းကိုု မနဲ ျဖိဳရတယ္။ က်န္တဲ့တျခမ္းကိုု အတင္း ေ၀ျခမ္း၊ ဘူးေတြနဲ ့သူငယ္ခ်င္းနဲ ့အတူထဲ့ေပးရတယ္။ သူငယ္ခ်င္းက အကုုန္ လွီးခၽြတ္ေပးတယ္။ ခ်စ္ခ်စ္ရဲ ့သူငယ္ခ်င္းအတြက္ပါ လက္ေဆာင္ထဲ့ေပးလိုုက္တယ္။ |
|
အိုုင္အိုု ရာ့ပန္းကန္ (ဓါတ္ပံုုေတြကေတာ့အကုုန္ေ၀၀ါးေနတာဘဲ။ ဗိုုက္ကအရမ္းဆာေနၾကေတာ့ ေဒါသထြက္ေနတဲ့လူအုုပ္ၾကီးကိုုေၾကာက္ရတယ္။ က်မကိုုယ္တိုုင္လည္းဆာေနေတာ့ ျမန္ျမန္ရုုိက္ေတာ့အားလံုုး၀ါး။အမွတ္တရလိုု ့သေဘာထားျပီး သာၾကည့္ရွုုၾကပါေတာ့။ |
|
သူငယ္ခ်င္းထုုိးတဲ့ေရႊၾကည္။ မာစတာက အိုုင္အိုုရာ။ ေရက်န္တာ ဖုုတ္ရင္းနဲ ့အိုုဗာဘိတ္က္ နဲနဲေလးျဖစ္သြားတယ္။ အရသာကေတာ့ေကာင္းျပီးသားဘဲ ေကာင္းတာေတြခ်ည့္ထဲ့ထားတာကိုုး။ လုုပ္နည္းက ေတာ့ သူမ်ားေတြ စနစ္တက်ေရးထားတာသာဖတ္ၾကည့္ပါရွင္။ က်မက သူမ်ားေတြ လိုုစနစ္တက်လုုပ္တာထက္ ျဖတ္လမ္းတခါတခါလုုပ္ခ်င္တယ္။ |
တာကီဘိတ္က္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ သူငယ္ခ်င္းနဲ ့က်မက အေၾကာ္စံုုေၾကာ္ဘိုု ့နဲ ့မုုန္ ့တီသုုတ္ဘိုု ့ျပင္ဆင္ၾကတယ္။ လူကလည္း အားလံုုးေပါင္းမွ သူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္နဲ ့က်မတိုု ့ႏွစ္ေယာက္။ တာကီေပးတဲ့သူငယ္ခ်င္းက ေနာက္က်မွလာႏိုုင္တယ္ မအားလိုု ့ေလ။ ခ်စ္ခ်စ္ကေတာ့ က်မနဲ ့က်မသူငယ္ခ်င္းကိုု ၾသခ်တယ္။ လုုပ္လည္းလုုပ္ႏုုိင္ၾကတယ္တဲ့။ လက္ကလည္း ၾကီးတယ္တဲ့။ ျပီးရင္ သူ ့ကိုုအတင္းစားခိုုင္းလိုု ့စိတ္ဆုုိးတယ္ေလ။ သူကလြယ္လြယ္စားရေတာ့ ဘယ္တန္ဘိုုးထားမလဲေနာ္ ပရိသတ္ၾကီးရယ္။
က်မအေၾကာ္ေၾကာ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ သူငယ္ခ်င္းက လည္း ျပီးရင္ အဆင္သင့္ျဖစ္ေနေအာင္ဆုုိျပီး ေရႊၾကည္ လုုပ္တယ္ ႏွစ္ေယာက္သားေဘးခ်င္းကပ္။ က်မက အေၾကာ္ေၾကာ္ရင္း သူ ့ကိုုမာစတာလုုပ္။ သူငယ္ခ်င္းခမ်ာ ေမႊရရွာတယ္။ ျပီးေတာ့ အာဗင္ထဲမွာ ထဲ့ထားျပီး စားပဲြက်င္းၾကပါတယ္။ တာကီနဲ ့အေၾကာ္ေတြ အရင္စား။ ျပီးေတာ့ ခဏနား။ ၀ုုိင္ေမ့ ေနလိုု ့စားရင္းတ၀က္က်မွ သူငယ္ခ်င္းယူလာတဲ့၀ိုုင္ ကိုုအားေပးၾက။ ခဏဆုုိမွတကယ့္ခဏေလးရယ္။ သူငယ္ခ်င္းက မုုန္ ့တီသုုပ္ဘိုု ့ေဆာ္ၾသတယ္။ က်မကလည္း အားလံုုးအတြက္ ဇလံုုတခုုထဲမွာ ေပါင္းထဲ့ျပီး လက္အိတ္နဲ ့ေသေသခ်ာခ်ာ နယ္ေပးတယ္။ ျပီးေတာ ့ကိုုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ျပင္ၾကဆိုုျပီး ပန္းကန္ေတြထဲထဲ့ေပးပါတယ္။ အားေပးသလားေတာ့မေမးနဲ ့။
|
အုုိင္အိုုရာက ေျမပဲတုုိ ့အုုန္းသီးတိုု ့ဘိန္းေစ့တုုိ ့ပါတာမၾကိဳက္ဘူး။ သူငယ္ခ်င္း ကျပည့္စံုုေအာင္ ထဲ့ၾကတာေပါ့တဲ့။ ျပီးေတာ့သူကေခ်ာင္းဆုုိးေနေတာ့ စားမရဘူး။ အိုုင္အိုုရာ ကလည္း အေပၚသားေတြကိုု ဒါးနဲ ့လွီးျပီးမွစားတယ္။ ခ်စ္ခ်စ္က က်ေတာ့ စပ်စ္သီးေျခာက္ေလးပါရင္ေကာင္းမွာတဲ့။ |
ေရႊၾကည္ေတာင္မစားႏုုိင္ၾကပါဘူး။ အေအးခံထားတဲ့ဗန္းကိုု ဘယ္သူမွ မ်က္ေစာင္းမထုုိးၾကဘူး။ ေနာက္ေန ့မွ စားျဖစ္ပါတယ္။
|
သူငယ္ခ်င္းက်ဳိေပးတဲ့တုုိဟူး (လွတယ္ေနာ္) |
သူငယ္ခ်င္းက ေရႊၾကည္ထုုိးရုုံတင္မကဘူး။ တုုိဟူးစားခ်င္တယ္လိုု ့ဂ်ီက်တဲ့ က်မအတြက္ ပဲမွုုန္ ့ပါစိမ္ျပီးသားယူလာျပီး စားပဲြျပီးေတာ့ က်ဴိျပန္ပါတယ္။ အမွန္ကေတာ့ မနက္မွ က်ဳိဘိုု ့ပါ။ အစီအစဥ္ အနည္းငယ္ ေျပာင္းသြားတဲ့အတြက္ ထက်ဴိလိုုက္တာပါ။ ႏွစ္အိုုးေတာင္က်ဳိတာ။ က်ဳိလည္း ျပီးေရာ အစီအစဥ္က မူလအ တိုုင္းျပန္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ေသလိုုက္ပါေတာ့။ (
ရပ္ကြက္ထဲကလူၾကီးေတြရယ္..ခ်စ္ခ်စ္ရဲ ့ေလသံငွားသံုးသည္) း))။
|
ဟိုုေန ့ကအေၾကာ္ကိုုသုုပ္စားထားတာပါ။ (ေကာင္းေရ အ၀စားေနာ္) |
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
ဟင္းေတြက အမ်ားၾကီးပဲေနာ္။ အရင္ဆုံးလာစားသြားတယ္။ တို႕ဟူးေတြ ဘာလုပ္လိုက္လဲ အစ္မ?
ReplyDeleteစံုလိုက္တာ ရွလြတ္
ReplyDeleteေဟာဒီက ပရိတ္သတ္ကလည္း စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteတကယ့္ကို အစံုပါပဲလား..၊ ျမန္မာဗား႐ွင္း Thanksgiving ကိုလည္း သေဘာက် သြားတယ္..။ ထံုးစံအတိုင္း သြားရည္ယိုစရာ ပဲေပါ့..။ း)
ReplyDeleteထိုင္းကငပိရည္ဘူးကိုုအဲလိုငပိရည္က်ိဳခ်က္ေလးခ်က္တာခုမွသိတယ္မရယ္ စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ လုပ္စားဦးမယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးပါေနာ္
စံုပလံုေနတာပဲ :)
ReplyDeleteစပါးလင္ ၊ ငံၿပာရည္ ၿပဳတ္ၿပီးမွ ၿပန္ခ်က္တာ အနံေလးလည္း ေမႊးတယ္ ။ စားလို ့လည္းေကာင္း အထားလည္း ခံတယ္ေနာ္...
ဘိတ္ထားတာေလး စားခ်င္တယ္ ။ တုိ ့ဟူးၾကိဳထားတာလည္း လွမလွ ။ ေၿပာင္ေခ်ာေခ်ာေလးနဲ့ ။ သုတ္စားလိုက္ရလို ့ကေတာ့ တဗန္းလံုးကုန္မွာဘဲ ။ စိတ္ၾကီးဒယ္ :D
အဲလို thanksgiving မ်ိဳးဆိုရင္ ဘယ္ႏွပြဲလာလာပါ.. တစ္ကယ္ မျငီးတမ္း ကိုစားမွာ.. အခုေတာ့ ၾကက္ ဆင္ေတြနဲ႔ အရသာမဲ႔ ပြဲေတြတိုးေနလို႔ သိပ္ကို ညစ္ရ.. ျငင္းလို႕လဲမေကာင္းး ...
ReplyDeleteအခုေတာ့ ပံုေလးေတြနဲ႔ဘဲစိတ္ေျဖလိုက္တယ္..
I want to be your neighbour.You really love to cook,i think.I agree with your CC (let kyee tel).This blog'll be my reference for cooking:P
ReplyDeleteYummy!
Gyidaw
အိမ္မွာ တခါမွ thanksgiving မလုပ္ဖူး း)
ReplyDeleteေက်းဇူးရွင္ေမြးစား အေမဆီ မသြားမေနရေလ း)
ႏွစ္တိုင္း အဲ့ဒီမွာပဲ လုပ္ျဖစ္တယ္။ ေန႔ေရာ ညပါ အျပင္မွာ ဆက္ေနေပမယ့္
ကိုယ္ေတာ့ ဘာမွ မစားလိုက္ရပါဘူး း( အစာအိမ္ ျပန္ေရာင္ေနလို႔ေလ း(
အားလံုးစားခ်င္စရာေတြဘဲမို.အားရပါးရစားသြားၿပီေနာ္။အမ်ိဳးေပါင္းကိုစံုလင္
ReplyDeleteေနတာဘဲ။လုပ္နိုင္တာကိုခ်ီးက်ဴးပါတယ္။
စံုေနတာဘဲ ။ ငါးပိရည္နဲ႕ တို႕စရာကို အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ :)
ReplyDeleteစံုလိုက္တဲ႔ဟင္းေတြ..
ReplyDeleteဒီလိုသာစားလိုက္ရလို႔ကေတာ႕ ထိုင္ရာကထႏိုင္ဖို႔ မလြယ္..
ငါးႏိႈင္းခ်င္းနဲ႔ ခ်က္ထားတဲ႔ ငပိရည္ေလး မ်က္စိထဲကကို မထြက္ပါဘူးကြယ္..။ ငါးပတ္ေမႊလည္း တူတူေပါ႔။
ၾကက္ဆင္ၾကီးကေတာ႕ နီးနီးနားနားသာဆိုလို႕ကေတာ႕ မိုက္ေၾကးခြဲခ်င္စရာရယ္..
စားႏိုင္လိုက္ၾကတာေနာ္. အားက်ထွာ
သူမ်ားက်ေတာ႕ ေခၚမဲ႔သူလည္း မရွိဘူး း(
ျမတ္ၾကည္..
ReplyDeleteပဲျပဳတ္ေၾကာ္အထိက မနက္ဘက္မွာစားထားတာပါ။ တာကီ နဲ ့အေပါင္းပါေတြကမွ ညဘက္ပါတီမွာစားတာပါ။ တုုိဟူးကိုုေနာက္ေန ့က်ေတာ့ သုုပ္စားတယ္။ ကုုိယ္က ျမန္မာသုုပ္ေရွာက္ရြက္ေလးနဲ ့၊ သူငယ္ခ်င္းက ရွမ္းသုုပ္၊ ေနာက္ရက္က်ေတာ့ ေၾကာ္စားတယ္။ က်န္ေနေသးတယ္။ း)
ဗစ္..
စံုုဆုုိမနက္ညေပါင္းသြားတာကိုုး။ ကုုိယ္ေရးထားတာကလည္း မရွင္းမရွင္းနဲ ့။
အဲဒီကပရိသတ္..
စားခ်င္ရင္စားသြားပါေနာ္။
ကိုုညီလင္းသစ္..
ျမန္မာဗားရွင္းကိုု သေဘာက်သြားတယ္ဆုုိေတာ့အရင္ႏွစ္ေတြကဘာေတြလုုပ္ခဲ့ပါလိမ့္ဆိုုျပီး ျပန္စဥ္းစားမိတယ္။ ပံုုေတြရွိရင္ လုုပ္ျဖစ္ခဲ့တာေလးေတြတင္လိုုက္အုုန္းမယ္။ (လာျပန္ျပီ..ေနာက္တမ်ဳိး)
ေက်ာ္..
လုုပ္စားလုုပ္စား။ အရမ္းျမန္တယ္သိလား။ က်ဳိစရာမွမလိုုတာကိုုး။ လာလည္လိုု ့ဒိုု ့ကေက်းဇူးတင္ရမွာပါ။
ဗစ္..
က်န္ေသးတယ္။ က်န္ေသးတယ္။ ေရႊၾကည္ေတြေရာ တုုိဟူးေတြေရာ။ သူငယ္ခ်င္းကလည္း အဲဒါေတာင္ သူ ့တုုိဟူးကိုုစိတ္တိုုင္းမက်ဘူး။ ရွမ္းေတြဟာ ေတာ္ေတာ္အေကာင္းသိၾကပါလားေနာ္။ း)
စိတ္ၾကီးရင္ အျပတ္အားေပးသြားေပေတာ့။ း)
ကူး..
ဟုုတ္ပါ့၊ ဘိုပဲြမွာ တာကီရယ္ဖရုုံသီးရယ္ ကန္စြန္းဥေတြရယ္ နဲ ့ဘုုိေတ့စ္ေလေနာ္။ ဒါေပမဲ့ရုုိးရာေလးကေတာ့ခ်စ္စရာပါ။ ကိုုယ္ကေတာ့ ေတာက်တယ္ဆုုိဆိုု ငါးပိတုုိ ့ငရုုတ္သီးတိုု ့ပါမွ အစားအစာလိုု ့ထင္တယ္။
Gyidaw..
You are most welcome. I am honored that my blog will be your ref:. Then my cc will be very happy if you agree with him. :)
ေဘဘီ..
တကယ္ေတာ့မလုုပ္တာေကာင္းတယ္ ေျပာရမလား။ လုုပ္ရင္ေတာ့ တာကီကိုု တကယ္ျဖိဳႏုုိင္မဲ့အုုပ္စုုလိုုမယ္။ ဟင္း..ဟင္း
အစာအိမ္နာေနသလားလိုု ့ေတြးေနတာ ေနမေကာင္းလိုု ့အားေနတယ္ဆိုုတာဖတ္ရကတည္းက။ ဂရုုစိုုက္ပါေနာ္။ မဟာေျဖေဆးနဲ ့လည္းသက္သာပံုုမရဘူး။ ကိုုယ္ေတာ့ သရုုိးသရီျဖစ္တာနဲ ့မဟာေျဖေဆးၾကီး ကိုုမွန္မွန္ေသာက္လိုုက္ရင္ ေပ်ာက္သြားတယ္။ ေလစာေတြလည္း ေရွာင္ေပါ့ေနာ္။ အျမန္သက္သာပါေစလိုု ့ဆုုေတာင္းေပးေနမယ္ေနာ္။
အန္တီဦ း..
မနက္စာ ညစာေပါင္းထဲ့ထားလိုု ့ပါရွင္။ မနက္စာ ကအဲဒီဟင္းေတြနဲ ့ထမင္းစားထားတာပါ။ ဟင္းက အရင္ေန ့ကခ်က္ထားတာပါ။ တာကီနဲ ့အေပါင္းပါမ်ားလုုပ္ျပီး ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ အရမ္းေညာင္းတာပါဘဲ။ အမ်ားဆံုုးလုုပ္သြားတာက သူငယ္ခ်င္းပါ။
စုုဘူးအိမ္..
ကိုုယ္လည္း တိုု ့စရာနဲ ့ငါးပိခ်က္ကိုု ပိုုၾကိဳက္တယ္။
ေခ်ာ..
ၾကက္ဆင္ၾကီးကလည္း အဲလိုုမိုုက္ေၾကးခဲြမဲ့သူကိုုေမွ်ာ္ေနတာဆရာ။
ဒီကသူမ်ားကိုုလည္း ဖိတ္မဲ့သူမရွိလိုု ့ကိုုယ့္ဘာသာကိုုယ္ဖိတ္ျပီးလုုပ္လိုုက္တာပါ အားမငယ္ပါနဲ ့ကြယ္။ း) ေနာက္ႏွစ္က်ဖိတ္မယ္ေနာ္ ေလယာဥ္ဘုုိးေတာ့ မတတ္ႏုုိင္ဘူးေနာ္။ (အန္တီတင့္စီကေတာင္း)
ဂလု..ဂလု..:P
ReplyDeleteႈစန္းထြန္..
ReplyDeleteတံေတြးမမ်ဳိခ်ပါနဲ ့...စိတ္ၾကိဳက္စားသြားပါ။ အလွ်ံပယ္ဘဲေနာ္။
အိုုင္အိုုရာ
ေဆာရီး..စန္းထြန္းေရ..၀တ္စေပါက္က်န္ျပီး တေခ်ာင္းငင္နဲ ့ဟထုုိးေရွ ့မွာေပၚေနလိုု ့။ း)))))))
ReplyDeleteအိုုင္အိုုရာ
အိမ္မွာလဲ ငပိရည္က်ိဳခ်က္တာမ်ိဳး ခ်က္ေလ႔ရွိတယ္။ ဒါေပမဲ႔ အိုင္အိုရာခ်က္ထားတာေလးက စားခ်င္စဖြယ္ပိုေကာင္း သလိုပဲ။ အားလံုးစားခ်င္ဖြယ္ရာေတြခ်ည္းပဲ တင္ထားပါလား။ ဒီပို႔စ္ဖတ္ၿပီး တစ္ခုခုထ စားမွၿဖစ္မယ္။
ReplyDeleteေအာင္မယ္ေလးဗ်ာ ..ဗိုက္ဆာေနပါတယ္ဆို ဒီဘေလာ့ ေရာက္လာမွ ကလီစာေတြ ေဘာင္ဘင္ခတ္ကုန္ပါၿပီ။
ReplyDeleteတမာဖူးနဲ႕ ငါးပိခ်က္ကိုစားခ်င္လုိက္တာအိုင္အိုရာရယ္။
ReplyDeleteအေႀကာ္သုပ္ပန္းကန္ျမင္တာ အားရတယ္။
အဲဒါနဲ႕ အိမ္ေနာက္ေဖးသြားျပီး ျမန္မာေရေႏြးႀကမ္းေလးထည္႔တယ္။
ျပီးေတာ႔ ျပန္လာအဲဒါေလးႀကည္႔ ေရေႏြးမွဳတ္ေသာက္ေပါ႕။
....ငတ္ထွာ..........
တီဆြိ..
ReplyDeleteငါးပိခ်က္ကေတာ့ဘယ္လိုုခ်က္ခ်က္စားေကာင္းတာပါဘဲေနာ္။
ဟုုတ္ဘူးလား။
ေကအုုိတူး..(ကိုုတူး?)
အစားအေသာက္ေတြၾကည့္မိရင္က်မလည္း ဗုုိက္ဆာလာတာဘဲ။
ေကာင္း..
တမာဖူးေတြတရုုပ္ဆုုိင္ကတထုုတ္၀ယ္ထားတာ သူကမစားေတာ့ ကိုု္ယ္တေယာက္ထဲစားေနတာ မကုုန္ကိုုမကုုန္ႏုုိင္ဘူးေကာင္းေရ။
အိမ္ခ်င္းနီးရင္ေကာင္းမွာဘဲေနာ္။ တူတူေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္ျပီး စားရင္းစကားေျပာလိုု ့ရတာေပါ့ေနာ။
အိုုင္အိုုရာ
အမေလး မသိလုိက္ဘူးကုန္ျပီထင္တယ္
ReplyDeleteျမန္ျမန္စားမွ(က်န္တာေလးေတြ)ေနာက္က်သြားေလျခင္းကြယ္
အားလုံးေကာင္းတယ္ အားလုံးၾကိဳက္တယ္
ေက်းဇူးလဲတင္ပါတယ္က်န္တာေလးကုိပဲ သုံးေဆာင္သြားပါတယ္ရွင္
ဂ်က္စ္..
ReplyDeleteမပူနဲ ့မပူနဲ ့ အမ်ားၾကီးမွ အမ်ားၾကီးရယ္။ ခုထိကုုိရွိေသးတယ္။ မေလာက္ရင္ အကုုန္ထပ္လုုပ္ေပးလိုု ့ရေသးတယ္။
လာအားေပးလုုိ ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ း)
ညီမေရ
ReplyDeleteUS မွာေနတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္ျမိဳ႔မွာလဲ။ အမက New York မွာပါ။ ဟုတ္တယ္ ယိုးဒယားဆိုင္မွာ ငပိရတယ္ေနာ္။ အမကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ျဖဴေၾကာ္ကို အဲဒီကဘဲ၀ယ္တယ္။ အိမ္မွာေၾကာ္ရင္လည္း အနံရွိတယ္ေလေနာ့္။ ညီမေရ တမာဖူးေလးဘယ္က၀ယ္တာလဲ စားခ်င္လိုက္တာ။ ညီမေလးတို႔ blog ေတြကိုၾကည့္ျပီး ကိုယ္ၾကိဳက္တာေလးေတြကို လုပ္လုပ္စားရတယ္။ မိတ္ေဆြလည္းတိုးတာေပါ့ေနာ္။ ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။ ေနာက္ညီမရဲ႔ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလ။ အမက အဲဒီငါးကို ဒီတိုင္းအက်ြတ္ေၾကာ္စားတယ္ ေကာင္းတယ္ေနာ္။
ညီမေရ
ReplyDeleteUS မွာေနတယ္ဆိုေတာ့ ဘယ္ျမိဳ႔မွာလဲ။ အမက New York မွာပါ။ ဟုတ္တယ္ ယိုးဒယားဆိုင္မွာ ငပိရတယ္ေနာ္။ အမကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ျဖဴေၾကာ္ကို အဲဒီကဘဲ၀ယ္တယ္။ အိမ္မွာေၾကာ္ရင္လည္း အနံရွိတယ္ေလေနာ့္။ ညီမေရ တမာဖူးေလးဘယ္က၀ယ္တာလဲ စားခ်င္လိုက္တာ။ ညီမေလးတို႔ blog ေတြကိုၾကည့္ျပီး ကိုယ္ၾကိဳက္တာေလးေတြကို လုပ္လုပ္စားရတယ္။ မိတ္ေဆြလည္းတိုးတာေပါ့ေနာ္။ ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။ ေနာက္ညီမရဲ႔ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလ။ အမက အဲဒီငါးကို ဒီတိုင္းအက်ြတ္ေၾကာ္စားတယ္ ေကာင္းတယ္ေနာ္။
မမူရာ..
ReplyDeleteတမာဖူးကကယ္လီဖုုိးနီးယားကတရုုပ္ဆုုိင္က၀ယ္တာပါ။
ဖရုုိးဇန္းအသီးအရြက္ေတြထားတဲ့ေနရာမွာေတြ ့တာပါ။ ဒညင္းသီးတုုိ ့ဆူးပုုတ္တုုိ ့ထုုိင္းငရုုတ္သီးအနီတိုု ့ထားတဲ့နားေလးကေတြ ့တာပါ။
အဲဒီငါးကိုဒီတုုိင္းေတာ့မစားဖူးဘူးမမူရာ။ ေကာင္းတယ္ဆုုိရင္ေနာက္တစ္ခါေၾကာ္စားအုုန္းမွဘဲ။ အားတဲ့အခါလာလည္ဘိုု ့ဖိတ္ပါတယ္ရွင္။ မွတ္ခ်က္ေလးေပးသြားလိုု ့လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ဟားဟား- အမတမာဖူးကို ကယ္လီဖိုးနီးယားကို သြား၀ယ္ရမယ္ ညီမေရ (စတာေနာ္)
ReplyDeleteအမဒီက ယိုးဒယားဆိုင္ကိုေရာက္ရင္ ရွာၾကည့္အံုးမယ္။ တရဳတ္ဆိုင္မွာေတာ့ မေတြ႔မိဘူး ဒါေပမယ့္ေနာက္တရုတ္ဆိုင္ေတြ ေစ်းသြား၀ယ္ရင္ သတိထားရွာၾကည့္အံုးမယ္ေနာ္။
လာလည္တယ္ညီမေလးေရ- ညီမေလးထဲက စားစရာေလးေတြက သြားရည္က်ရတယ္ေလ :)
မမူယာ