ၾကက္သားဟင္း၊ သခြားသီးသုုပ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိ၊ အုုန္းထမင္း |
အိုုးလိုုက္ေနာ္။ မေလာက္မွာမပူနဲ ့ |
သခြားသီးသုုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ |
အုုန္းထမင္း (တကယ္ေတာ့ဒီလိုု ျပင္တာထက္ ဖြဖြေလးခူးတာက ထမင္းပိုုလွပါတယ္။) |
ၾကက္သားဟင္းဆီျပန္ |
ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းခ်ဳိ |
ငံျပာရည္ခ်က္နဲ ့( ငါးေျခာက္နဲ ့ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္မေၾကာ္ခင္) |
ျပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြကသူငယ္ခ်င္း အေမနဲ ့သူငယ္ခ်င္းလာမလားဆုုိျပီး အမ်ားၾကီးခ်က္ထားတာ။ ျပီးေတာ့ အေမရိကန္သူငယ္ခ်င္း၂ေယာက္ကိုုလည္း ေပးမလားဆုုိျပီး ေတာ့ေပါ့။ သူတုုိ ့ကလည္း ဒင္နာရွိလိုု ့၊ သူငယ္ခ်င္းကလည္းမလာျဖစ္လိုု ့တပါတ္လံုုးၾကိတ္ေနရတယ္။ အုုန္းထမင္း၊ဟင္းခ်ဳိ နဲ ့အသုုပ္ကလြဲရင္ ဟင္း ေတြကက်န္ေသးတယ္။ ကုုန္ေအာင္မျဖိဳႏုုိင္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။
၀က္သားေၾကာ္ နဲ ့တြဲစားလည္းေကာင္းတယ္ေလ။ |
ငါးသလဲထုုိးေျခာက္ေၾကာ္ (အေအးခံထားတုုန္းက) |
မုုန္ ့ဖုုတ္တဲ့ဘန္းထဲထဲ့အေအးခံ |
ဒါကဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ (အစပ္ေပါ့ေပါ့) |
ေအးေတာ့ေလလံုုတဲ့ဘူးထဲထဲ့ |
အခ်ဳိပဲြ မက္စီကန္ ဗားရွင္း ပူတင္း သုုိ ့မဟုုတ္ ဖလန္း |
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ အရည္မရအဖတ္မရေလးေတြ နဲ ့ဘဲ ေက်နပ္ပါေစလိုု ့..
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
kom: စားခ်င္တယ္ေဝး.
ReplyDelete4 Nov 11, 04:45 AM
kom: ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းထဲခရမး္ခ်ဥ္သီးထဘ္႕ထညူတာလညး နိနီေလးက ဘာလဲ။
4 Nov 11, 04:44 AM
kom: ဝက္သားေႀကာ္ေဘးမွ အသီးတလံုးပါေသးတယ္ေလ. ဘာလဲ။
4 Nov 11, 04:44 AM
makyarnyo: ခ်စ္ျကည္ေလးစားရပါေသာခ်စ္ညီမေလးးးေရ..အရည္လဲရ..အဖတ္လဲရ..အခိ်ဳလဲရာာအခ်ဥ္လဲရ..အစပ္လဲရ..အငံလဲရ..မ်က္ေစ့အဟာရလဲရ..စိတ္အဟာရလဲရ...ျပိးျပည့္စံဳျပည့္၀ေစတဲ့...Taste ေလးပါ...မွန္တာေျပာသစၥာပါခ်စ္ညီမIORA:):);)
4 Nov 11, 04:44 AM
kom: မစားရလုိ႕ပိုစိတ္ဆုိးတယ္ ဝါး.
4 Nov 11, 04:42 AM
kom: ပင္စိမ္းရြက္ ( ေရခဲရုုိက္) ဆုိတာဘာရဲ
4 Nov 11, 04:41 AM
kom: ခ်က္ဦးမွ
4 Nov 11, 04:40 AM
kom: အုနး္နုိ႕တစ္ဘူးကဘယ္ေလာကစီစီလဲ ဟင္း .
4 Nov 11, 04:40 AM
kom: ဆန္ ၅ဘူး၊ (ရုုိက္စ္ကြတ္ကာဘူး) .သိတ္တိက်တာဘဲေနာ္ တို႕လာဖတ္မယ္ဆုိတာသိလို႕လား မဟုတ္ရင္တနုိ႕ဆီဘူးနဲ႕ခ်ိန္ပလုိက္မွာ.
4 Nov 11, 04:39 AM
kom: :cool:
ခ်က္ဦးမယ္ဟင္း
ဒီက စိတ္ႀကီးတယ္။
ၿမန္မာပူတငး္လုပ္နည္းလဲတင္ပါ။
ReplyDeletesis Iora, I'm very hungry now. Want to eat coconut rice, chicken curry. Please share the pudding recipe if you have time :)))
ReplyDeleteမမ ပူတင္းလုပ္နည္းတင္ေပးပါဦး။ ညီမလုပ္ရင္ အဲလို ဘယ္အခါမွ မထြက္ဘူး။
ReplyDeletethanks for sharing.
ReplyDeleteအယ္...မကြန္က ဟငး္ခ်က္မယ္ဆိုပဲ.....။ အုန္းထမင္းေတာင္မခ်က္စားျဖစ္တာၾကာျပီ...။ သခြားသီးေလးသုပ္ထားတာ သိပ္လွတာပဲ စားခ်င္စရာေလး...။ အကုန္လံုးေကာင္းတယ္...။
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္ လာပို႔ေပး း)
ReplyDeleteဒါနဲ႔ ကိုယ္လည္း တနလၤာေန႔က ပဲထမင္းခ်က္ျပီး
အဲ့လိုေလး ဟင္းေတြပံုထည့္ျပီး ဓါတ္ပံုရိုက္ထားတယ္
အၾကံတူပါ့ေနာ္ း)
ကြန္..
ReplyDeleteပထမဆံုုးဆုုိေတာ့ ဆုုခ်ခ်င္ေနျပီ။ း)
၁. စားခ်င္ရင္ စားပါေ၀း..
၂. ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းထဲက နီနီေလးက ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ပါ။
၃. ၀က္သားေၾကာ္ေဘးက ဆားတုုိ ့ငရုုတ္ေကာင္းတိုု ့ထဲ့တဲ့ ေၾကြဖရုုံသီးပံုု ေလးပါ။
၄. မစားရလိုု ့ေတာ့စိတ္မဆုုိးပါနဲ ့။ တေနရာထဲမွာ ဆုုိ ေခၚေခၚေၾကြးေနမွာ။ ေတာ္ၾကာမွ ေခၚမွာေၾကာက္ျပီး ဖုုန္းေတာင္ထူးေတာ့မွာ မဟုုတ္ဘူး။ း)
၅. ပင္စိမ္းက ျမန္မာပင္စိမ္းက အျမဲမရဘူးေလ။ တခါတေလ farmers' market သြားမွရတတ္ေတာ့ ေတြ ့တဲ့အခ်ိန္၀ယ္ထားတာေလးကိုု ၾကာၾကာခံေအာင္ တခါတည္း သန္ ့စင္ျပီး ziploc အိတ္ထဲထဲ့ထားျပီး ဖရီဇာထဲမွာသိမ္းထားတာကုုိေျပာတာပါ။ ဖရက္ရွ္ မဟုုတ္ဘူးလိုု ့။ ခ်ဥ္ေပါင္လည္း ေရခဲရုုိက္ဘဲ။ လံုုးျပီး ဖရီဇာထဲထဲ့ထားရတာ။(အရသာကေတာ့ ဖရက္ရွ္နဲ ့တူတူဘဲ။)
၆. ခ်က္ပါ။ ခ်က္ပါ။ အိုုအိုု အုုန္းထမင္းပါ။
ရ.ကုုိယ္ခ်က္တဲ့ အုုန္းႏုုိ ့ဘူးက ေတာ့ 400ml ဆုုိေတာ့ ၄၀၀ စီစီ လို ့ယူရမွာေပါ့။ (အြန္လိုုင္းကျပန္ၾကည့္ထားတာ)
၈. သိေနတယ္ေလ။ ဘူးဆုုိရင္ ႏုုိ ့ဆီဘူးဘဲျမင္မယ္ဆုုိတာ( ျမန္မာျပည္ကလာၾကသည္ေလ။)
၉. u are also cool..kom.
၁၀. ဒါက်ကုုိယ္နဲ ့တူတယ္။ မဟုုတ္တဲ့ေနရာဆုုိ စိတ္ၾကီးတယ္။ အဟဲ
၁၁. ပူတင္းလုုပ္ေတာ့ တင္ေပးမယ္ေနာ္။ (သိတဲ့အတိုုင္းလာမည္ၾကာမည္)
မၾကာညိုု..
ခ်စ္ဖြယ္ေသာစကားေတြအျမဲေျပာလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ရုုိ ့စ္..
ဗိုုက္ဆာသြားျပီလား။ း)ပံုုနဲ ့ဗုုိက္မျပည့္ေတာ့ ခက္သားေနာ္။ flan လုုပ္နည္းေလးတင္ေပးမယ္ေနာ္။ ခဏေစာင့္။
ျမတ္ၾကည္ေလး..
တင္ေပးမယ္ေနာ္။ ခဏေစာင့္။ ဒိုု ့လည္း ျဖစ္သြားလိုု ့၀မ္းသာေနတာ။ အဲဒါလုုပ္တဲ့ တီဗီရွုုိးေတြၾကည့္ရင္ ပန္းကန္ထဲထဲ့တုုိင္း သူတိုု ့ေတြက ပံုုမပ်က္ထြက္လာရင္ ေပ်ာ္တဲ့ပံုုေတြ ျပေတာ့ေလ။
ခင္ဦ းခုုိင္..
အလည္လာလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ ေပ်ာက္ေနလိုု ့ေနမွေကာင္းရဲ ့လားလိုု ့သတိရေနမိတာ။
မိုုးေငြ ့..
စားရေတာ့မယ္ မုုိးေငြ ့ေရ။ မစ္စ္ကြန္ ကေတာ့ ၾကိမ္း၀ါးေနျပီ။ း))
တကယ္ေတာ့ သရက္ခ်ဥ္ေလးနဲ ့ ဆုုိဘက္ေပါ့။ သရက္သီးစိမ္းေတြကလည္း မခ်ဥ္ရတဲ့ၾကားထဲ ေပ်ာ့ေနေတာ့ သခြားသီးသုုပ္လိုုက္တာပါ။ခ်ီးမြမ္းစကားအတြက္ေက်းဇူးပါ။
ေဘဘီ..
သူသိပ္စိမ္းကားေနာ္။ ဘယ္မွာမွ မမန္ ့ရလိုု ့ျမတ္ၾကည္ေလးစီမွာ ေရာေရးခဲ့တယ္။ း) စိတ္လိုုမွ ဆုုိးတဲ့လက္သည္းေတြ မအားရတဲ့ၾကားထဲ ခုုဖ်က္လိုုက္ဆုုိးလိုုက္နဲ ့အိပ္ခ်ိန္ေတြ ပိုုေလ်ာ့ကုုန္ျပီရွင့္။ သိရဲ ့လား။
လာပိုု ့ေပးမယ္။ ေဟာေရာက္ျပီ။ ေႏႊးျပီးစားလိုုက္ေနာ္။
ဒီပုုတ္ထဲကဒီပဲေတြဘဲ ေဘဘီရယ္။ တခါတခါမ်ားဆုုိ ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းအမယ္ေတြေတာင္တူေနလိုု ့ကိုုယ္လည္း စိတ္ခ်င္းမ်ားဆက္ေနသလားလိုု ့ေတြးမိေသး။
အုန္းသီးတစ္လံုးရွိတယ္... အုန္းထမင္းခ်က္စားမယ္ ဒန္တန္႔တန္႔
ReplyDeleteသူမ်ားလို အုန္းႏို႔ဘူးနဲ႔ ဟုတ္ဘူးေဟ႕.. အုန္းသီးအစစ္နဲ႔ခ်က္မွာ.. ဟားဟား မဆီမဆိုင္ လာၾကြားေနပါလို႔..
ပူတင္းလုပ္နည္း တင္ေပးပါ တင္ေပးပါ.. တုိ႔မ်ားလည္း လုပ္ခ်င္ပါတယ္.. မုန္႕ေတြဘာေတြ မလုပ္တတ္တာမို႔ နည္းလိုခ်င္ပါတယ္.. တင္ေပးေနာ္။
သခြားသီးသုပ္ထားတာလည္း မိုက္တယ္.. ၾကည္႕တာနဲ႔ စားခ်င္ေအာင္ ဆြဲေဆာင္ေနတယ္.. ရွယ္ဘဲ..
ေခ်ာ..
ReplyDeleteအုုန္းသီးနဲ ့ဆုုိပိုုေကာင္းတာေပါ့။ ေျပာမဲ့သာေျပာတာ အုုန္းသီးျခစ္ညွစ္ျပီး ခ်က္စားရမယ္ဆုုိရင္ခ်က္ျဖစ္ေတာ့မွာကိုုမဟုုတ္ဘူး။ (ပ်င္းခ်က္)။
တင္ေပးမယ္ တင္ေပးမယ္။ (ဘယ္ေတာ့လဲေတာ့ေမးနဲ ့)
သခြားသီးသုုပ္ကမိုုက္ဆုုိ သုုပ္တဲ့သူက လူမိုုက္ကုုိး ေခ်ာရဲ့။
ပူတင္းလုပ္နည္း တင္ပါဦးေနာ္..အုန္းထမင္းေတြ ပိုေနရင္ အိုင္အိုဝါဖက္ကို ပါဆယ္ပို ့လိုက္ပါဗ်ဳိ ့... :P
ReplyDeleteစန္းထြန္း..
ReplyDeleteတင္ေပးမယ္ေနာ္။ (လာမည္ၾကာမည္)
Fedex နဲ ့ပိုု ့လိုုက္ျပီ။ း)
အုန္းထမင္းခ်က္စားဖို ့ခ်ိန္ေနတာ၊
ReplyDeleteၾကာၿပီ၊ဒီမွာဘဲလာစားလိုက္ေတာ့မယ္။
ပူတင္းလုပ္နည္းအျမန္ဗ်ဳိ ့ေမွ်ာ္ေနမယ္။
က်မလည္းခဏခဏလုပ္စားတတ္တယ္။
(အဲဒါဘဲလုပ္တတ္လို ့);P
လုပ္တာခ်င္းတူလားသိခ်င္တယ္။
မီးမီး..
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္။ ၾကံုုေနမွ ေတာ့ တခါတည္းသာသံုုးေဆာင္သြားပါေတာ့။ း)
ပူတင္းလုုပ္ပံုုကလြယ္ေတာ့ တူမယ္နဲ ့တူတယ္။
စာမဖတ္ခင္ သေဘၤာသီးအခြံထင္ေနတာ သခြားသီးအခြံလား အိုင္အိုရာေရ။ တစ္ခါမွမျမင္ဘူးေသးဘူး သူ႔ခြက္ေလးထဲသူျပန္ထည့္ထားတာ ၾကည့္လို႔ဆန္းတယ္ း)။ အုန္းထမင္းနဲ႔ သခြားခ်ဥ္စပ္သုပ္ကလိုက္ဖက္တယ္။ ဟင္းေတြလည္းရွယ္ပါလား။ ဒီမနက္ အစားအေသာက္ေတြနဲ႔ခ်ည္းတိုးေနတယ္ း) ဗိုက္ဆာလာၿပီ။
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင့္..
ReplyDeleteဟုုတ္ကဲ့ပါ..သခြားသီးအခံြပါ။
စိတ္ဓါတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါရေစရွင္။ ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါေစ။
ဟင္ သူကလဲ အုန္းထမင္းတဲ႔။
ReplyDeleteဟိုေန႔ကက်န္တဲ႔ အုန္းထမင္း ေရခဲေသတၱာထဲကထုတ္ေႏႊး၊ ခ်ဥ္ေပါင္မွ်စ္ေၾကာ္နဲ႔ ၿပန္စားလိုက္ဦးမယ္ကြ ငွဲငွဲ။
ပူတင္းလုပ္ၾကည္႔ဦးမယ္။ သမီးေတာ႔ၾကိဳက္မယ္ထင္ရဲ႔။
ေကာ္မန္႕ေရးျပီး အုန္းထမင္းနဲ႕ႀကက္သားဟင္းေျပးခ်က္လုိက္တယ္။
ReplyDeleteေနာက္တစ္ေခါက္လာႀကည္႔ေတာ႕ ေကာ္မန္႕မတက္ဘူးျဖစ္ေနတာကိုး။
အျဖစ္က အဲလို အိုင္အုိရာေရ..........
တီတီဆြိ..
ReplyDeleteအုုန္းထမင္းအစားေကာင္းလိုု ့ဒီမွာ အပူေတြကန္ေနျပီ။ သတိထားျပီးအုုပ္ေပေတာ့ေနာ္။ ငဲွ..ငဲွ
ဂ်ဴဂ်ဴေလးကေတာ့ ပူတင္းၾကိဳက္မွာေသခ်ာပါတယ္။
ေကာင္း..
အဲဒီေကာ္မန္ ့ေတြကဘာျဖစ္ေနမွန္းလဲသိပါဘူ။ ကုုိယ္လည္း သူမ်ားေတြကိုု ေပးလိုုက္ရတာ ၂ခါျပန္၃ခါျပန္။
ေကာင္း..ပိုု ့အသစ္မတက္တာၾကာျပီမိုု ့ေနမွေကာင္းရဲ ့လားလိုု ့သြားၾကည့္ေသးတယ္။ ခုုေလာက္ဆုုိရင္ေတာ့ အုုန္းထမင္းနဲ ့ေလႊးျပီးေလာက္ေရာေပါ့။
အကုန္စားသြားတယ္ ပူတင္းလုပ္နည္း တင္ပါ အဲလို ပူတင္းေတြၾကိဳက္တယ္ .သခြားသီးသုပ္လည္းၾကိဳက္....
ReplyDeleteဗစ္..
ReplyDeleteစားစား အားမနာနဲ ့စား။ း)
ပူတင္းျပန္လုုပ္ျပီး တင္ေပးမယ္ေနာ္။
ပူတင္း အရမး္ၾကိဳက္တယ ္
ReplyDeleteတကယ္ တကယ္
ၾကည္႔ေနရင္း ဂလု ဂလု နဲ႔ တံေတြးျမိဳခ်ေနရတယ္ ဟီးဟီး
QeTe..
ReplyDeleteပူတင္းကုုိအခ်ဳိသိပ္မၾကိဳက္တဲ့ဒိုု ့လည္းၾကိဳက္တယ္သိလား။ ငယ္ငယ္ကခဏခဏစားရလိုု ့လားေတာ့မသိဘူး။
Lady...
ReplyDeleteExcellent Burmese Foods which I like the most of all of them.I forward this link and requested my grilfriend to make some for me.But she said to me that go to buy from Burma Super Star restaurent from San Francisco.I wish I have a lady like you guy.Thanks so lot......
Ko/U mgphyu..
ReplyDeleteThanks for visiting to my blog.
Your girlfriend is so practical and you don't have to wait for somebody willing to cook for you. But you will have to wait out side.
The best way is that just cook by yourself/ourselves otherwise we're gonna end up with "pizza" everyday. :)