အုုန္းထမင္းခ်က္စားျပီး ဟင္းေတြက်န္ေနတာနဲ ့ေထာပတ္ထမင္းခ်က္စားလိုုက္တာပါ။ |
ဟင္းေတြ ၾကိဳက္သလိုုထဲ့ပါရွင္။ |
သရက္သီးသနပ္ႏွစ္သက္ရင္ ပုုလင္းထဲမွာပါ။ |
ငရုုတ္သီးကေတာ့ အရင္ထဲ့တာဘဲ။ း) |
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္လည္း လက္က်န္ဘဲ။ ဗက္ဂ်ီကလဲြရင္ အားလံုုး က်န္ျဖတ္ဟင္းေတြပါ။ |
အိုုးလိုုက္ခ်ထားတယ္ေနာ္။ ဆန္ေတြကမာသြားလိုု ့ေရေတာက္ျပီး ႏွပ္ထားရလိုု ့က်ဳိးေနတယ္။ မလွဘူးေနာ္။ ခြင့္လႊတ္။ |
အလင္းေရာင္ရတဲ့ ျပဴတင္းေပါက္နားမွာ လာရုုိက္ေတာ့ ေလတုုိက္လိုု ့ဟင္းေတြကပုုိေအးျပီး ရုုိက္ေနရင္းနဲ ့ကိုု အေပၚယံေတြတင္းျပီး မလွေတာ့ဘူး။ |
ေမာ္ဒီဖုုိင္းလုုပ္ထားတဲ့ က်န္ျဖတ္ၾကက္သားမဆလာခ်က္ |
ဒါလည္းအုုိးလိုုက္ |
မလိုုင္လံုုးပ်က္ မလိုုင္တုုန္း (ရုုိ ့စ္ရဲ ့မလိုုင္လံုုးလုုပ္နည္းဖတ္ျပီး ေနာက္ေန ့က်ေတာ့လုုပ္ထားတာ။ ဆရာကေတာ္ေပမဲ့တပည့္ကခ်ာေတာ့ က်ဲသြားလိုု ့ကုုိယ့္နည္းကိုုယ့္ဟန္နဲ ့ဖုုတ္လိုုက္တဲ ့မလိုုင္လံုုးပ်က္မုုန္ ့ပါ။ ျဖစ္သမွ်အေၾကာင္းေတာ့ ရုုိ ့စ္ရဲ ့ဟလ၀ါလုုပ္တဲ့ ပိုု ့စ္ မွာမန္ ့ထားပါတယ္ရွင္။ သင္ခန္းစာလိုုခ်င္သူမ်ားသြားၾကည့္ႏုုိင္ပါေၾကာင္း။ |
မပ်င္းမရိ လာေရာက္အားေပးသြားလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အုုိင္အိုုရာ
Love it, love it, love it!!! Just discussing with my other half what we need to buy to cook those dishes, hehe.
ReplyDeleteMon Petit Avatar
မြန္..
ReplyDeleteတင္လာမဲ့ ပိုု ့စ္ကုုိေမ်ွာ္ေနမယ္ေနာ္။
ပြက္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ထမင္းအိုုးကိုု တခ်က္ေလာက္သာသာေမႊလိုုက္ရင္ ပိုုေကာင္းမယ္သိလား။ သူတိုု ့ေတြ ရွိေတာ့ ကိုုယ္တိုု ့လည္း စမ္းသပ္လိုုစိတ္ေတြ တုုိးတာေပါ့ကြယ္။ း)))
Hehe... Sis, your Gulab Jamun (ma lai lone) look like brownies. Don't be disappointed naw. I'll buy ingredients for malai lone and post it step by step with photo.
ReplyDeleteစိတ္ဓါတ္မက်နဲ႔ ဂူလာပ့္ဂ်ာမြန္းလုပ္တဲ့
ReplyDeleteရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ေတြ ကုလားဆိုင္ေတြမွာ
သြား၀ယ္ပါ။ ျပီးရင္ အခ်ိဳးစားတိုင္းလုပ္ၾကည့္ပါ
ကိုယ္တို႔ စားေနပက်ျမနမာဟင္းေတြေတာင္
တေန႔နဲ႔တေန႔ ခ်က္တဲ့ အရသာခ်င္းမတူၾကဘူးေလ
ဒါက ကိုယ္တခါမွ လုပ္စားဖူးတာ မဟုတ္ဖူး
ကိုယ္ဆို လက္တည့္စမ္းျပီး ျပစ္လိုက္ရတဲ့
မုန္႔ေတြ တပံုၾကီးရယ္ း( ရာစ့္မလိုင္က သူ႔ထက္ပိုေကာင္းတယ္
ဆီမွာ ေၾကာာ္စရာမလိုေတာ့ ကယ္လိုရီနဲနဲေလ်ာ့တာေပါ့
http://www.diwalicelebrations.net/diwali-recipe/rasmalai-recipe.html
http://www.ivcooking.com/p269_18.php
http://showmethecurry.com/desserts/gulab-jamun.html
http://showmethecurry.com/desserts/ras-malai-indian-dessert-recipe.html
အဆင္ေျပပါေစ ကိုယ့္အိမ္က အခ်ိဳေတြ သိပ္မစားလို႔ မလုပ္ျဖစ္တာ း)
ကုလားဆိုင္ေတြမွာ Gulab Jamun ဘယ္ဟယလည္း ေမးျပီး၀ယ္လို႔ရပါတယ္
အျမန္ခ်က္နဲ႔ က်န္ျဖတ္ဟင္းေလးေတြကလည္း ရွယ္ပဲ။ ၀က္သားေၾကာ္ကေတာ႔ ညီမလည္း သိပ္ႀကိဳက္။ သီးစံုဟင္းေလးလည္း စားခ်င္စရာ။ ဗိုက္ဆာလာၿပီ။ :)
ReplyDeleteအစားအစာေတြကို လာေငးသြားတယ္၊
ReplyDeleteၾကက္သားကို အဲဒီလိုေလး ေျခာက္ေျခာက္ ခ်က္တာ ၾကိဳက္တယ္။
တို႕လည္းဒီေန႔ အုန္းထမင္းခ်က္တယ္ကြယ္..
ReplyDeleteသို႕ေသာ္ သူမ်ားထမင္းလာၾကည္႔ျပီး အားငယ္လိုက္တာ
ကိုယ္႕ထမင္းကိုယ္ မလွဘူးထင္ေနမိတာ
ဟင္းလည္း ေကာင္းဘူး...
အိုင္အိုရာဟင္းေတြက စံုမွစံု
ဝက္သားေၾကာ္လည္း ျမင္တာနဲ႔ စားခ်င္စရာမို႕ ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာရတယ္..
မလိုင္လံုး မဟုတ္တဲ႕ မလိုင္ျပားကိုလည္း ျမည္းသြားတယ္.. ျပားေနေပမဲ႔ အရသာ ေကာင္းပါတယ္..
၀က္သားေႀကာ္ေလးေကာင္းတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteအမဲေႀကာ္လည္းႀကိဳက္တာပဲ။
အဲလိုဟငး္သီးဟင္းရြက္စံုကို သတ္သတ္လြတ္ကုလားဆုိင္ေတြမွာစားဘူးတယ္။ နံမည္ေမ႕သြားျပီ။ ဘာဂ်ီးေႀကာ္ဆိုလား။
က်မၼာေရးအတြက္ေကာင္းမယ္လုိ႕ထင္တယ္ေလ။
က်န္ျဖတ္ကို က်န္ျဖတ္မွန္းမသိေအာင္ ခ်က္တာတာလည္း ပညာပဲေနာ္။
အိုင္အိုရာေရ....
ပို႕စ္ကမေရးျဖစ္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။
သြားေနက်ေနရာေတြကိုေတာ႕သြားတယ္သိလား။
သတိလည္း အျမဲရေနပါတယ္။
ဝက္သားေၾကာ္ ႀကိဳက္သူခ်င္းေတာ့ ေတြ႔ေနၿပီဗ်ိဳ႕..၊ က်န္ျဖတ္ဟင္းဆိုတဲ့ ေခါင္းစဥ္ကို ၾကည့္ကတည္းက ႀကိဳက္သြားတာ..၊ ႀကိဳက္တာ က်န္ပေစ၊ ျဖတ္မယ္ဆိုတဲ့ သေဘာေပါ့၊ း) သြားရည္က်စရာ ပံုေတြေငးရင္း ထမင္းပန္းကန္ထဲက င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေတြ႔ျဖစ္ေအာင္ ေတြ႔သြားေသးတယ္..။ း)
ReplyDeleteရိုးရိုးေလးနဲ႔ဟင္းပြဲေတြအမ်ားၾကီးထြက္လာတယ္ေနာ္... အခ်က္အၿပဳတ္က်ြမ္းက်င္သူမွန္းသိသာလိုက္တာ...
ReplyDeleteရွလြတ္ .. က်န္ျဖတ္ေပမို ့ပဲ စံုေနတာပဲ မလိုင္ပ်က္ေလးကလည္းစားေကာင္းမယ့္ပံု
ReplyDeleteမလိုင္တုံးေလး ေပးျမည္း ပါ။
ReplyDeleteရုုိ ့စ္..
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ။ ဒါေပမဲ့တမင္သက္သက္ၾကီးေတာ့မ၀ယ္ပါနဲ ့ေနာ္။ ေနာက္တၾကိမ္စားဘိုု ့လုုပ္ေတာ့မွ တင္ေပးေပါ့ေနာ္။ အရသာကေတာ့ေကာင္းပါတယ္ ဘာမွန္းသာမသိတာ။ ၾကက္ဥပါသြားတာနဲ ့ဘိတ္က္လိုုက္တာ ကြာသြားတာေပါ့..ဟီးဟီး
ေဘဘီ..
လင့္ေလးေတြအတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
စိတ္ဓါတ္ကေတာ့မက်ေသးဘူး။ း)သိပ္မပစ္ရေသးလိုု ့။ ေနာက္ထပ္ရယ္ဒီမိတ္ကိတ္လုုပ္တဲ့အထုုပ္၀ယ္လာျပီးလုုပ္တာ ကြက္တိဘဲ။ အခ်ိန္လည္းမကုုန္ေတာ့သေဘာေတြက်ေနတာ။ ကုုလားဆိုုင္သြားတုုိင္း ေလွ်ာက္၀ယ္တာဘဲ။ သူကအခ်ုဳိၾကိဳက္လိုု ့ေလ။
ဟုုတ္ပါ့ေဘဘီေရ..ခ်က္ေနက်ျမန္မာဟင္းေတာင္တခါတေလ စိတ္ကတျခားေရာက္သြားရင္ ေပါက္ကရကျဖစ္သြားတာ။ ရာ့စ္မလိုုင္ကိုုမွတ္ထားလိုုက္ျပီ။ း))
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး..
၀က္သားေၾကာ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြေတာ့မ်ားေနျပီေနာ္။
ဟုုတ္တယ္ သီးစံုုဟင္းေလးပါေတာ့ ပိုုစားလိုု ့ေကာင္းသြားတယ္။ ႏိုု ့မိုု ့ရင္အီေနမွာ။
အျပဳံးပန္း..
ဟုုတ္တယ္။ တခါတခါ အဲလိုု ေျခာက္ေျခာက္ေလးသိပ္စားခ်င္တယ္။ ေျခာက္ေအာင္တမင္လုုပ္ျပီးစားရင္ေတာ့ၾကိဳက္ျပီး သူ ့ဟာသူေျခာက္သြားရင္ေတာ့ ၾကိဳက္ျပန္ဘူး။ း)
ေခ်ာ..
အုုန္းထမင္းက အုုန္းသီးနဲ ့လုုပ္ထားေတာ့ပိုုေကာင္းမွာေသခ်ာပါတယ္။
တခ်ဳိ ့ဆုုိ ဟင္းအမ်ားၾကီးနဲ ့မစားဘူး။ အမဲေၾကာ္တိုု ့ဘာတိုု ့နဲ ့လည္းစားတာပါဘဲ။
မလိုုင္ျပားက မေၾကာ္လိုုက္ဘဲ စပ်စ္သီးေျခာက္ထဲ့ဖုုတ္လိုုက္ျပီး လွီးလိုုက္ေတာ့မလိုုင္လံုုးမျဖစ္ဘဲ မလိုုင္လံုုးပ်က္ သိုု ့မဟုုတ္ မလိုုင္တုုံး သိုု ့မဟုုတ္ မလိုုင္ျပားျဖစ္သြားတာေပါ့ကြယ္။ ျမီးသြားလိုု ့ေက်းဇူး။ ေ၀းေနတာကံေကာင္းတယ္မွတ္။ ဟင္းဟင္း
ေကာင္း..
ကုုိယ္လည္းသတိရေနတယ္။
၀က္သားေၾကာ္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြမ်ားေနျပီ။
ကိုယ္တုုိ ့အိမ္မွာေတာ့ အသီးအရြက္ေတြကိုု မဆလာတိုု ့ငရုုတ္သီးတုုိ ့နဲ ့ေၾကာ္တာကိုု ဘာဂ်ီေၾကာ္လိုု ့ေခၚတယ္။ ဘၾကီးေၾကာ္တာေတာ့မွုုတ္ဖူးေနာ္..း) ေရးတာနဲ ့လာဖတ္ျဖစ္မွာပါ။ မဖတ္ရေသးတာဆုုိမွတ္ထားျပီး အခ်ိန္ရတာနဲ ့သြားဖတ္တာဘဲ။
ကုုိညီလင္းသစ္..
က်မတို ့ေတာ္ေတာ္အၾကိဳက္တူၾကတယ္။ ၀က္သားေၾကာ္တုုိ ့၊ ငရုုတ္သီးတိုု ့ေလ။ အဲလိုုပံုုစံမေျပာင္းရင္ က်မကိုုယ္တိုုင္က ထပ္မစားခ်င္ဘူး။ ပံုုစံမေျပာင္းရင္က်န္တာကိုု မျဖတ္ႏုုိင္ဘူးကိုုညီလင္းသစ္ေရ။ း))
ရုုိ ့စ္ ေအာ့ဖ္ ရွယ္ရြန္း..
ကၽြမ္းတယ္ေတာ့မဟုုတ္ပါဘူး တမ်ဳိးတည္း အၾကာၾကီးမစားခ်င္လိုု ့ေလွ်ာက္လုုပ္ျဖစ္တာပါ။ ဒါေပမဲ့ အသြင္ေျပာင္းလိုုက္ေတာ့ မပစ္ရဘဲ ဟင္းျဖစ္သြားတာေပါ့ေလ။ ေနာ္။
ဗစ္..
က်န္ျဖတ္ဆိုုမွေတာ့ စံုုျပီေပါ့ ဗစ္ရယ္။ မလိုုင္ပ်က္ေလးလည္း ေခ်ာ့ေၾကြးေနရတယ္သူ ့ကိုု။
ျမတ္ၾကည္..
အုုိး..မျမည္းနဲ ့အကုုန္ယူသြားရင္..အိမ္ထိလုုိက္ပိုု ့ေပးမယ္ေနာ္။...း))
စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ
ReplyDeleteသီးစုံဟင္းနဲ႕ၾကက္သားဟင္းနဲ႕ေထာပတ္ထမင္းအရမ္းလိုက္မွာပဲ
ၿပီးေတာ႕မလိုင္လုံးပ်က္ မလိုင္ၿပားေလးက ပိုေတာင္ခ်စ္ဖို႕ေကာင္းသြားသလိုပဲ
ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ အားတဲ့အခါထပ္လာလည္ပါအုုန္းလိုု ့။
စားလိုု ့ေတာ့ေကာင္းပါရဲ ့ rich ျဖစ္တာေတြစားတာမ်ားေနလိုု ့ျပန္သတိထားေနရတယ္ေလ။
မလုုိင္လံုုးပ်က္ေလးကိုု ခ်ီးက်ဴးသြားလိုု ့ေပ်ာ္သြားျပီ။ း)
တ၀ၾကီးစားသြာတယ္ မမ ေရ ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းေလးလည္းယူသြားတယ္
ReplyDeleteလက္က်န္ၿဖတ္တဲ့ ဟင္းေတြကလည္း စံုလွခ်ည္လား...ဓာတ္ပံုေတြက ေရလည္ မိုက္တယ္..ကင္မရာ ဘာအမ်ိဴးအစားလဲဗ်...
ReplyDeleteေမာ္ဒီဖိုင္းလုပ္ထားတဲ့ က်န္ျဖတ္ၾကက္သားမဆလာခ်က္ အႀကိဳက္ဆံုး း)
ReplyDeleteအားေပးသြားတယ္ Iora ေရ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
barbielay..
ReplyDeleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ ေထာပတ္ထမင္းက ဒီုု ့က သိပ္အနံ ့ျပင္းတာမၾကိဳက္လိုု ့ဒါေတြဘဲထဲ့ေပမဲ့ တခ်ဳိ ့က ဇီယာတိုု ့ဖာလာတိုု ့ေလးညွင္းတိုု ့ပါထဲ့တတ္ၾကပါတယ္။ ကိုုယ္ကေတာ့ ဒီလိုုအနံ ့ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ဘဲ သေဘာက်လိုု ့ပါ။ ဒါေတာင္မွ တအားေမႊးေနတယ္။
စန္းထြန္း..
ေရာ္..လက္က်န္ဆိုုမွေတာ့ စံုုျပီေပါ့။ ဟုုိဟာနည္းနည္း ဒီဟာနည္းနည္းေလ။ ဒိုု ့ကဓါတ္ပံုုေတြရုုိက္ရတာခုုေနာက္ပုုိင္း မၾကိဳက္လိုု ့ကင္မရာအသစ္၀ယ္မလိုု ့စဥ္းစားေနတာၾကာျပီ။ ေလွ်ာ့ေစ်းေစာင့္ေနတာ။ ခုုရုုိက္ေနတာက လြန္ခဲ့တဲ့ ရႏွစ္ေလာက္က ဒစ္ဂ်စ္တယ္ေတြ စသံုုးခါစေလာက္က၀ယ္ထားတာ။ Minolta digital camera ပါ။
တီတင့္..
အၾကိဳက္ဆံုုးဆုုိရင္ေတာ့ သံုုးေဆာင္သြားပါအုုန္းရွင္။ အားေပးသြားေတာ့ ေပ်ာ္တာေပါ့။ ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့အျမဲျပည့္ပါရေစ။ တီတင့္လည္း စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစ လိုု ့ျပန္လည္ဆုုေတာင္းေပးပါတယ္ရွင္။
ခ်က္နည္းေလး ကုိေသခ်ာေလ႔လာခဲ႔ပါတယ္
ReplyDeleteအားတဲ႔ရက္ေလးခ်က္စားဖုိ႔ပါရွင္
ခ်စ္ခ်စ္ခင္ခင္ jasmine
အိမ္မွာ အုန္းထမင္းၿပီးေတာ႔ ေထာပတ္ထမင္း လာဦးမယ္နဲ႔တူတယ္ေနာ္။ ေမာ္ဒီဖိုင္းတာေတြေတာင္ ဒီေလာက္ေကာင္းေနၿပီ ...
ReplyDeleteဂ်က္စ္..
ReplyDeleteကုုိယ္လည္း သိပ္ေတာ့မခ်က္စားျဖစ္ပါဘူး။ ေျပာမယ္ဆုုိရင္ဒန္ေပါက္ကုုိဘဲပိုုခ်က္စားျဖစ္ပါ
တယ္။ မေန ့ကစာေတြလာဖတ္ခဲ့ေသးတယ္ ဂ်က္စ္စီမွာ။ နက္ဖန္လည္းလာၾကည့္လုုိက္ပါအုုန္းမယ္။
ခ်စ္ခ်စ္ခင္ခင္ ဂ်က္စမင္ဆုုိတာနဲ ့လိုုက္ေအာင္..
ၾကင္ၾကင္နာနာအုုိင္အိုုရာ လိုု ့ေျပာရေကာင္းမလား။
ဒါမွမဟုုတ္ အရည္မရအဖတ္မရေတြေရးတဲ့ ခ်ာတိခ်ာတာ အိုုင္အိုုရာ ....လိုု ့ေျပာရေကာင္းမလား။ း))))))
တီဆိြ..
ReplyDeleteအဆီအအိမ့္ေတြမ်ားေနလိုု ့သတိထားေနရတယ္။ း)
ကုုိယ့္ျပႆနာက ဟင္းက်န္ေမာ္ဒီမဖုုိင္းရင္အီစကုုိကမစားေတာ့ဘူး။ သူကအသားဆုုိျပီးေရာစားေသးတယ္။ ရန္ကုုန္မွာဆုုိက်န္ျဖတ္ရွင္းမဲ့သူကေပါတယ္။ ရုုံးသြားလည္း ဟင္းေတြအမ်ားၾကီးယူသြားေတာ့ က်န္မွာသိပ္မပူရဘူး။ ျပီးေတာ့ ကုုိယ့္ရဲ ့အိမ္အကူက ေပ်ာ္ေပ်ာ္ၾကီးရွင္းေတာ့ ျပႆနာမရွိဘူး။ ဒီမွာအသြင္မေျပာင္းရင္ ကုုိယ္ဘဲသိမ္းရ၊ ျပန္ေႏႊးရ နဲ ့ေဆးစရာေတြပိုု၊ ေရခဲေသတၱာၾကပ္နဲ ့ရွုုပ္ရွက္ကိုုခပ္ေနေတာ့တာ။
ဟင္းပုံေတြႀကည့္ၿပီး၊
ReplyDeleteတံေတြးေတာင္သီးတယ္။
အရမ္းစားေကာင္းမဲ့ပုံေတြဘဲ။
ေတာ္ေသးတယ္။
ဘဲဘဲႀကီးဘေလာ့မဖတ္တတ္တာ။
သူမ်ားပုံေတြႀကည့္ၿပီးသူ ့မိန္းမညံတာပိုသိသြားလိမ့္မယ္။
အိမ္ခ်င္းနီးရင္ေတာ့ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကီးလာရွင္းေပးတာေပါ့ေနာ္။
မီးမီး..
ReplyDeleteကနစ္..ကနစ္..(သီးသြားတယ္ဆုုိလိုု ့) း)
ေပ်ာ္ေပ်ာ္ၾကီးရွင္းမဲ့သူေတြေမ်ွာ္ေနတာ။
Hi there, I enjoy reading all of your article. I wanted to write a
ReplyDeletelittle comment to support you.
Feel free to visit my homepage Friday Canon Rebel T3i