Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, February 9, 2014

အေပ်ာ္ေန ့ေလးတစ္ေန ့ရဲ ့ေနာက္ဆက္တဲြ


ၾကက္ဥဆီျပန္၊ ၀က္သားအခ်ဳိခ်က္၊ ဘူးသီးနဲ ့ၾကာဆံဟင္းခါး၊ မန္က်ည္းသီးေထာင္း ငပိရည္က်ဳိခ်က္ နဲ ့တုုိ ့စရာ
သိပ္ၾကာသြားမွာစုုိးလုုိ ့ျမန္ျမန္ေကာက္တင္လိုုက္ပါတယ္ ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္ကတင္ထားတာရဲ  ့အဆက္လိုု ့ေျပာရမ
လား တစ္၀က္လိုု ့ေျပာရမလားဘဲ။ အခ်ိန္လည္းသိပ္မရွိေတာ့မထူးဆန္းတဲ့ခ်က္နည္းေတြမေရးေတာ့ဘူးေနာ္။ အရင္ကလည္းတင္ျပီးသားေတြဘဲေလေနာ္။


ကင္းပံုုသီးခ်က္တာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီၾကိတ္ထားတာကိုုဆီအရင္သတ္။ ေမႊးျပီးနဲနဲေျခာက္လာေတာ့ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးတစိတ္ေလာက္ဖဲ့ညွပ္ထဲ့။ ျပီးေတာ့ကင္းပံုုသီးထုုထားတာေတြထဲ့။ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့အဖတ္ၾကီးၾကီးစားခ်င္လိုု ့သိပ္ေသးေသးမဖဲ့ပစ္ပါဘူး။ မ်ားေသာအားျဖင့္ဆုုိရင္ေတာ့ထုုထားတာကိုုခပ္ရြယ္ရြယ္ေလးေတြဖဲ့ျပီး မ်ွစ္နဲ ့ခ်က္ပါတယ္။ မွ်စ္ထဲ့ရင္ရံုုးယူရင္အနံ ့နံမွာစိုုးလိုု ့မထဲ့ေတာ့ဘူး။ ကင္းပံုုသီးထဲ့ျပီးဆား၊ ငံျပာရည္ထဲ့ လံုုးထား။ မအိေသးေတာ့ေရေလးနဲနဲထပ္ထဲ့ေပါ့ အဖံုုးအုုပ္ျပန္တည္။ အုုိင္အိုုရာကႏွပ္သလိုုမ်ဳိးစားခ်င္လိုု ့ေရႏွစ္ခါသံုုးခါေလာက္နဲနဲခ်င္းထဲ့ျပီးတည္ထားတာပါ။ ေနာက္ဆံုုးက်ငရုုတ္သီး
စပ္စပ္လည္းရံုုးယူသြားရင္ပါေအာင္လိုု ့ငရုုတ္သီးစိမ္းထဲ့လိုုက္ပါတယ္။

ၾကက္ကိုုအေကာင္လိုုက္ခ်က္စားရတာၾကိဳက္လိုု ့ခုုေနာက္ပိုုင္းအခ်ိန္ရတိုုင္းအေကာင္လိုုက္ပဲခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ရုုိးရုုိးဆီျပန္ခ်က္ထားတာပါ။ ဆီမၾကိဳက္သူေတြအသားေလးပဲဆည္စားေနာ္။ တပါတ္စာရံုုးသြားရင္ယူသြားႏုုိင္ေအာင္ခ်က္ထားတာပါ။ အခါခါခဲြခဲြခပ္ထဲ့ရေတာ့ေနာက္ဆံုုးက်ဆီလည္းအုုိးထဲသိပ္မက်န္ေတာ့ပါဘူး။ ထမင္းဘူးကျပန္ပါလာရင္ေဆးပစ္လိုုက္ေတာ့ေဆးတဲ့ထဲပါတာခပ္မ်ားမ်ား။



အဆင္ေျပသလိုုေတြးၾကည့္ပါေတာ့ ဘယ္လိုုေၾကာင့္တျခမ္းေစာင္းျဖစ္သြားတယ္မသိ။


ကင္းပံုုသီးဟင္းက်က္ျပီ။ ၾကိဳက္သေလာက္ထဲ့စား။ ဒါကတကယ္ေတာ့ၾကက္သားနဲ ့ကင္းပံုုသီးကျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္ကခ်က္စားထားတာပါ။




ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ပံုုေကာင္းေကာင္းမရွာႏုုိင္လိုု ့ပါလာတာဘဲတင္လိုုက္တယ္။ ခ်စ္ခ်စ္ကေျခာက္ေနမွစားလိုု ့ေတာ္ေတာ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးေၾကာ္ထားတာပါ။ ေျခာက္ရင္မခါးသေလာက္ပဲဆုုိေတာ့သူကၾကိဳက္တယ္ေလ။


လာပါျပီ ကဆစ္သီးလိုု ့ထင္တဲ့အသီး (ခ်စ္စရာေလးေတြေနာ္။)

အလူမီနမ္ဖိြဳင္လ္နဲ ့ပတ္ျပီးအာဗင္ထဲမွာဖုုတ္ထားတာပါ။ မေပါက္ေအာင္လိုု ့ခရင္းနဲ ့ေဖါက္ထားတာေလ။

ထက္ျခမ္းခဲြျပီးအသားေလးေတြျခစ္ယူေတာ့ဒီလိုုအခြံေလးေတြက်န္တယ္။ ဒါေပမဲ့၀ါးၾကည့္ေတာ့အရမး္ႏုုျပီးခ်ဳိေနလိုု ့အခြံေတြပါျပန္ထဲ့ၾကိတ္လိုုက္ေတာ့တယ္။ း)

စုုေျပာသလုုိဘဲ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းနဲ ့ငပိနဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ေရာၾကိတ္ထားတာပါ။

ကဆစ္သီးလိုု ့ထင္တဲ့အသီးေထာင္းရပါျပီဘယ္ဘက္က။ စုုလုုပ္တာေတာ့ၾကက္သြန္နီထဲ့တယ္။ ကုုိယ္က ၾကာၾကာထားရင္ညီးေစာ္နံသြားမွာစုုိးလိုု ့မထဲ့ထားဘူး။ စားလိုု ့ေတာ့တကယ္ေကာင္း။ အေစ့ေလးေတြကလည္းေျပာင္းဖူးႏုုႏုုေလးက်ေနတာဘဲေတာ္ေတာ္ခ်ဳိတယ္။ ငံငံစပ္စပ္ခ်ဳိခါးမွာအနံ ့ေလးကလည္းမီးဖုုတ္ျပီးဆီစိမ္းေလးစမ္းထားေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ (စုုေလးေရ ေက်းဇူးေနာ္။) ညာဘက္ကငပိေထာင္း။ ငပိပိုုဖုုတ္ျပီးငပိေထာင္းပါလုုပ္ထားလိုုက္တယ္။ ငပိေထာင္းလည္းကုုန္ေနလိုု ့ေလ။
ငရုုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းမီးကင္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားနဲ ့ၾကိတ္ထားတဲ့အုုိင္အိုုရာ့အၾကိဳက္ငပိေထာင္း


ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ကဆစ္သီးလုုိ ့ထင္တဲ့အသီးေထာင္း



ဒါကငါးခ်ဥ္ေၾကာ္မလိုု ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္ေနတာ

ကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ထားတဲ့ငါးခ်ဥ္။ ေတာ္ေတာ္စားလိုု ့ေကာင္းတယ္။

ခ်ခါနီးေတာ့ငရုုတ္သီးစိမ္းနဲ ့နံနံပင္အုုပ္။ သူလည္းေမႊးေနတာဘဲ။



ဒါကၾကားျဖတ္။ ႏွင္းမက်တဲ့အရပ္မွာႏွင္းေတြက်လိုု ့ထူးထူးျခားျခားမုုိ ့ရုုိက္ထားတာ။ အဲဒီပုုိက္ေအာက္ကစႏုုိးေတြ။ နယူးေယာက္ဘက္ကလူေတြကေတာ့ရီတာေပါ့ရီတာေပါ့ဆုုိ..ေျပာေတာ့မွာ။ အဟက္..
ေအာက္ကဟာကငါးခ်ဥ္ေၾကာ္ပါ။
ဒါကအဲဒီေန ့က၀ယ္လာတဲ့ဘူးသီးတစ္လံုုးကိုုေၾကာ္စားတာပါ။ တစ္ေယာက္စာထဲမိုု ့အားေတာ့နာပါတယ္နည္းနည္းေလးျဖစ္ေနတယ္။
၀က္သားအခ်ဳိခ်က္ ကမန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းနဲ ့လိုုက္လိုု ့အခ်ဳိခ်က္လိုုက္တာေလ။
ဘူးသီးနဲ ့ၾကာဆံဟင္းခါး

စိတ္ၾကိဳက္သယ္ၾကသံုုးေဆာင္ၾကေတာ့ေနာ္။


ၾကက္ဥ ပုုဇြန္ေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ဆီျပန္ခ်က္


ငပိရည္က်ဳိငပိခ်က္။ တကယ္ေတာ့အဲဒီအရင္ကရခုုိင္မုုန္ ့တီခ်က္စားထားတာ။ ငရုုတ္သီးစိမ္းအႏွစ္ေထာင္းေတြအမ်ားၾကီးက်န္ေနလိုု ့၀ယ္လာတာေတြနဲ ့တုုိ ့စားလိုု ့ရေအာင္ခ်က္လိုုက္တာပါ။ ငါးနဲ ့ငရုုတ္သီးစိမ္းေထာင္းေတြနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုုဆီနည္းနည္းေလးနဲ ့အရင္သတ္ျပီးမွငပိရည္က်ဳိကုုိထဲ့ခ်က္လိုုက္တာပါ။ ပြက္ပြက္ဆူျပီးခဏေနေတာ့အရသာျမည္းျပီးနံနံပင္အုုပ္တာေပါ့။

မန္က်ည္သီးစိမ္းေထာင္းကိုုအေပၚယံေလးဆီစိမ္းစမ္းထားပါတယ္။ ခုုၾကည့္ရင္းနဲ ့ေတာင္ျပန္စားခ်င္လာျပီ။ က်န္ေသးတယ္ တစ္ခါစာခ်က္စားမလားလိုု ့။


တက္စာေတြခ်ည့္ပဲ။ လုုပ္လုုိက္ရင္အဲလိုု။ နဲနဲပဲစားတာေပါ့။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ ့ခရမ္းသီးကလည္းအရမ္းလတ္ေတာ့ျပဳတ္တုုိ ့လိုုက္တာ။ မွ်စ္ကေတာ့ဘူးေဖါက္ျပီးျပန္ျပဳတ္ထားတာပါ။








ဟင္းႏုုႏြယ္ရြက္ပါေၾကာ္လုုိက္တယ္မႏြမ္းသြားခင္ေလ။


မုုန္ ့ဟင္းခါးေနာက္ေန ့ခ်က္စားလိုု ့၀ယ္လာတဲ့ဘူးသီးကုုိေၾကာ္စားတာပါ။


မုုန္ ့ဟင္းခါးကရာသက္ပန္ခ်စ္သူ


ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ပဲေၾကာ္ပါေၾကာ္လုုိက္ေသးတယ္။ သူမ်ားလိုု တစ္ခ်ပ္ခ်င္းေၾကာ္ေနရမွာစိတ္မရွည္အခ်ိန္ကုုန္ေတာ့တစ္ခ်ပ္တစ္ခ်ပ္ကိုုအဲေလာက္ၾကီးဒယ္အျပည့္ထဲ့ပစ္လိုုက္တယ္။ ျပီးေတာ့ေခ်ပစ္ရမွာဘဲေနာ့္။ း)
 ေဘးကေဂၚရခါးသီးေၾကာ္။


ဘူးပဲမုုန္ ့ဟင္းခါး

နယ္လုုိက္ျပီ
အခ်ဳိပြဲေလးေတာ့ေနာက္တစ္ပုုိ ့စ္က်မွပဲသံုုးေဆာင္ေတာ့ေနာ္။
အင္ဒီးယန္းဆုုိင္က၀ယ္လာတာေလးေတြခ်က္ထားတာေမွ်ာ္ေနမွာစုုိးလိုု ့
အကုုန္စုုေပါင္းစပ္ေပါင္းတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။

ေဆြမြန္မ်ားအားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။

အစဥ္ေက်းဇူးတင္လွ်က္..
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

37 comments:

  1. ငါးငပိရည္​က်ိဳခ်က္​ အ၇မ္​းႀကိဳက္​တာ,၊ ခ်က္​နည္​းမွတ္​သြားတယ္​။ မမရဲ႕ ကဆစ္​သီး​ေထာင္​းလည္​း စားဖူးၾကည္​့ခ်င္​လိုက္​တာ။

    ReplyDelete
  2. မန္က်ည္းသီးေထာင္း ငပိရည္က်ဳိခ်က္ နဲ ့တုုိ ့စရာ-------စားခ်င္တာေတြမ်ားလုိ႔ဘာေတြစားရမလဲေတာင္မသိေတာ႔ပါဘူး
    ငါးခ်ဥ္နဲ႔ --ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလးေျပာျပေပးပါ---ေက်းဇူးတင္လွွွ်က္

    ReplyDelete
  3. ျမတ္ၾကည္ေလး...
    ဒီကလည္းအရမ္းေကၽြးခ်င္တာခေလးေရ။
    ငါးငပိရည္က်ဳိခ်က္နဲ ့နယ္ထားတဲ့ထမင္း္ဆုုိအသားေတာင္မလိုုဘူးေနာ္။ စားလိုု ့သိပ္ေကာင္းတာ။
    ကဆစ္သီးေထာင္းစားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ စုု ကုုိေက်းဇူးတင္ေနတာ။ ႏုုိ ့မိုု ့ရင္ခ်က္ပဲစားျဖစ္မွာ။ ကဆစ္သီးေတာင္မွမျမင္ဘူးတာကိုးေလ။


    ဂ်က္...
    စိတ္ထဲေတြ ့တာသာစားဂ်က္ရာ။
    ပုုဇြန္ခ်ဥ္လုုပ္နည္းေလးတင္ထားတာမၾကာေသးဘူးဂ်က္။
    Search this blog..box မွာပုုဇြန္ခ်ဥ္လိုု ့ရုုိက္ျပီးရွာလိုုက္ေနာ္။
    ငါးခ်ဥ္ကုုိပုုဇြန္ခ်ဥ္လုုပ္သလိုုပဲလုုပ္ထားတာပါ။ အိမ္စားေပါ့ေနာ္။

    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ကဆစ္သီးနဲ ့ ကင္ပံုုသီးကိုု မသိဘူးရယ္..ခုုေတာ့ သိသြားၿပီ...မေန ့က ၿမန္မာဆိုုင္ကေန ပုုဇြန္ခ်ဥ္နဲ ့ငါးခ်ဥ္ ဝယ္လာတာ...သုုတ္စားမယ္လိုု ့ေတြးေနတာ..ခုုေတာ့ ေၾကာ္စားဖိုု ့တမယ္ တိုုးၿပီ...ဗိုုက္ေတာင္ ဆာသြားၿပီ...ၿမိန္လိုုက္တဲ့ ထမင္းဝိုုင္းေလး...နယူးေယာက္ကသူေတြက အဲဒီႏွင္းေလာက္ဆိုု ခ်စ္မွာ..ခုုေတာ့ ေရခဲထဲ မေခ်ာေအာင္ ေလွ်ာက္ရ၊ ႏွင္းေတြ တူးရ၊ ေအးလြန္းလိုု ့ ေႏြရယ္ ၿမန္ၿမန္ေရာက္ပါေတာ့လိုု ့ တေနၾကေလရဲ ့...

    ReplyDelete
    Replies
    1. စန္းထြန္းေလး..
      ပုုဇြန္ခ်ဥ္သုုတ္စားလည္းေကာင္းတာဘဲ။ ခ်စ္ခ်စ္ကအဲဒါေတြဆုုိသုုတ္မွၾကိဳက္တယ္။ ကုုိယ္ကေတာ့ေၾကာ္ထားတဲ့အႏွစ္ေလးေတြကိုုၾကိဳက္တယ္။
      စန္းထြန္းလည္းခုုနယူးေယာက္သူျဖစ္သြားျပီဆုုိေတာ့အဲလိုုပဲတေနမွာေပါ့။ အဲဒီရက္ေလးႏွစ္ရက္ကုုိကားကေရခဲေတြခြာရထုုိးရနဲ ့စႏုုိးေတြအရမ္းက်တဲ့စန္းထြန္းတုုိ ့ေဘဘီတုုိ ့သက္တုုိ ့ မီးမီးတုုိ ့ဖက္ဆုုိစိတ္ညစ္စရာၾကီးလိုု ့ေတြးေနတာ။
      နယူးေယာက္လာတုုန္းကေႏြၾကီးပူမွပူစန္းထြန္းေရ။

      Delete
  5. ကဆစ္သီးကို အခုမွ ျမင္ဖူးေတာ့တယ္.... တစ္၀ၾကီး စားသြားျပီ.... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကိုုေအာင္ထြဋ္..
      က်မလည္းပံုုကုုိေသေသခ်ာခ်ာခဏခဏၾကည့္ထားလိုု ့ဒါကဆစ္သီးပဲလိုု ့ထင္လိုုက္တာ။
      စားပါရွင္..စားပါ....

      Delete
  6. မက်ည္းသီးေထာင္းစားဦးမယ္...ဟင္းေတြအားလံုးကို မေန႔ညသန္းေခါင္ေလာက္ၾကီး၀င္ၾကည့္မိတာ ..ဗိုက္ေတာ္ေတာ္ဆာသြားတယ္...။

    ReplyDelete
    Replies
    1. မိုုးေငြ ့....
      မန္က်ည္းသီးစိမ္းကိုုေလမစားရတာၾကာလွျပီ။ ကုုိယ္သြားသမွ်ကုုလားဆုုိင္ေတြမွာ လယ္သမားေစ်းေတြမွာ တရုုတ္ဆုုိင္ေတြမွာ အျမဲရွာတယ္။ တခါမွမေတြ ့ဘူး။ ဒီတေခါက္မွေပၚခ်ိန္နဲ ့တိုုက္တုုိက္ဆုုိင္ဆုုိင္ဆုုိင္ပစၥည္းလာခ်ိန္နဲ ့ကုုိက္လိုု ့ကံေကာင္းျပီးစားရတာ။
      ဒီတပါတ္က်န္တာေလးကိုုပုုဇြန္နဲ ့ခ်က္စားမယ္လိုု ့ေတြးေနတာ။ ျမန္မာပင္စိမ္းေလးနဲ ့ဆိုုေကာင္းမွာ။ ဒီမွာကဘိုုပင္စိမ္းေတြပဲရွိတယ္။ ကဲ...ခုုမိုုးလင္းေနျပီ။ ခ်က္စားေတာ့ေနာ္။ း)

      Delete
  7. ဘူးပဲ မုန္႔ဟင္းခါးကို ျမင္လိုက္ရတဲ့ခဏမွာ တံေတြးတခ်က္ကို ခမန္းခတန္း မ်ိဳခ်လိုက္ရတယ္ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. လသာည...
      ကုုိယ္လည္းအဲဒါတင္ေနေတာ့မုုန္ ့ဟင္းခါးစားခ်င္လိုုက္တာဆုုိေျပာေနတာ။
      ခဏခဏခ်က္စားလည္းစားခ်င္ေနတာဘဲမုုန္ ့ဟင္းခါးကိုု။ း)

      Delete
  8. အႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ ဟင့္.... မျင္သာျမင္ရ မၾကင္ရဘူး..

    ReplyDelete
    Replies
    1. စူးႏြယ္ေလး...
      တခါခါၾကင္ခ်င္တာေတာင္ဒီမွာမျမင္ရဘူးေနာ္။
      ဒီကလည္းျမင္တုုန္းေလးၾကင္လိုုက္ရတာ။
      ကုုိယ္သိတယ္။ ကုုိယ္နဲ ့စူးႏြယ္နဲ ့အၾကိဳက္တူတယ္ဆုုိတာ ဟုုိးတုုန္းကတည္းက။

      Delete
    2. http://suenwelay.blogspot.de/2014/02/blog-post_20.html

      မွန္တယ္ မွန္တယ္
      ဒီတခါေရာ အႀကိဳက္ တူေသးလားဟင္ :D

      Delete
    3. စူးႏြယ္ေလး..
      စူးႏြယ္ေလး font ေျပာင္းလုုိက္ကတည္းကကုုိယ္ဖတ္လိုု ့မရေတာ့တာ။ ဒါေပမဲ့အသစ္တင္တုုိင္းလာျပီးမွန္းျပီးဖတ္ၾကည့္တယ္။ အဲဒီေအာက္ဆံုုးမွာေမးထားတာမွန္းဖတ္ျပီးေျဖခ်င္ေနတာ။ း)
      အၾကိဳက္တူေသးတယ္ေနာ္။ ကုုိယ္ကပဲပုုတ္ကိုုဘယ္လိုုလုုပ္လုုပ္ၾကိဳက္တယ္။ စူကာညြန္ ့အရမ္းၾကိဳက္။
      ငါးေျခာက္ဖုုတ္၊ ငါးပိေကာင္မၾကိဳက္လူမိုုက္လိုု ့ေတာင္ဆုုိခ်င္တာ။ မွ်စ္သုုတ္ေလးကၾကည့္ရင္းနဲ ့ေတာင္ေမႊးလာသလိုု။ တကယ္။

      Delete
    4. ယူနီကုဒ္ဖြန္႔ Myanmar3 ေျပာင္းသံုးလုိက္တာ လာဖတ္တဲ့သူ သံုးပံုႏွစ္ပံုေလာက္ နည္းသြားတာ သိတယ္။
      ဒါေပမယ့္ ကိုယ္က ႀကိဳက္တာကိုးေနာ္ :)
      ငါးပိငါးေျခာက္ေတာ့ ဘာႀကိဳက္သလဲ မေမးနဲ႔...ဒါေတာင္ ငါးလူး ငါးပိေကာင္ စားခ်င္တာ အဲဒီဘက္မွာ မရလုိ႔ မစားလိုက္ရဘူး။
      ငါးလူးငါးပိေကာင္ သိလား..ငါးလူးငါးက အေကာင္ေသးေလးေတြ..အဲဒါကို ဗုိက္မေဖာက္ဘဲ ငါးပိေကာင္လုပ္ထားတာ။
      နည္းနည္း သက္တယ္။ ေၾကာ္ၿပီး ဂ်ဴ း ျမစ္ေလးနဲ႔ အုိးကပ္ေလး ျပန္ခ်က္စား..ေကာင္းမွေကာင္း၊

      Delete
    5. စူးႏြယ္ေလး...
      Myanmar3 font ကုုိ ကုုိယ္ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာေက်ာင္းတက္တုုန္းကကုုိယ့္ရဲ ့မာစတာစာတမ္းတစိတ္ေဒသမွာ အဂၤလိပ္လိုုနဲ ့ျမန္မာလိုုတဲြထဲ့ေပးရတာစာမ်က္ႏွာ ၂၀ ေလာက္ပါေတာ့အဲဒါကိုုသံုုးတာ။ အဲတံုုးကကုုိယ္သံုုးတာက ပန္းသီးမက္ကြန္ျပဴတာ(ခုုေရာပါဘဲ)။ အဲဒါမက္နဲ ့ကအဲတံုုးက ျမန္မာ၃ ဖြန္ ့သံုုးမွအဆင္ေျပတယ္။ ျမန္မာဖြန္ ့ေတြက၀င္းဒုုိးနဲ ့ဆုုိအားလံုုးအဆင္ေျပတယ္။ ကုုိယ့္ရဲ ့အဲဒီစာၾကမ္းကိုုစမစ္ဆုုိနီယမ္က ပေရာ္ဖက္ဆာတစ္ေယာက္ကလည္း edit လုုပ္ေတာ့ သူ ့စီကုုိ အီးေမးလ္နဲ ့တေလွ်ာက္လံုုးအျမဲပိုု ့ရတယ္။ တစ္ျခားဖြန္ ့ေတြကအမွားေတြေပၚေပၚျပီး ဟုုိပုုိ ့ဒီပိုု ့မွာ ေျပာင္းေျပာင္းကုုန္ ျပီးေတာ့ပတ္ဆင့္ေတြပါရင္ရုုိက္မရ။ ျမန္မာ၃ နဲ ့မွအဆင္ေျပသြားခဲ့တာ။ သူလည္းျမန္မာစာမတတ္ေပမဲ့ျမန္မာ၃ ကိုုအင္စေတာလ္လုုပ္ထားခဲ့ရတယ္ ကိုုယ့္စာတမ္းအတြက္။ ဒါနဲ ့အင္စေတာလ္လုုပ္ျပီးစာတမ္းတင္စာအုုပ္ထုုတ္တဲ့ထိအဲဒါနဲ ့သံုုးခဲ့ရတယ္။ ဒီဘေလာ့မွာက်ေတာ့ေဇာ္ဂ်ီ၀မ္းကိုုစသံုုးျပီးသေဘာက်လိုု ့ေဇာ္ဂ်ီ၀မ္းကုုိသံုုးတာ။ တခါက်ေတာ့ဖြန္ ့ေတြပံုုမွန္မေပၚေတာ့လိုု ့မနဲ ေလွ်ာက္ဖတ္ျပီးျပန္ကုုထားရတာ။ ဘေလာ့ေလးပ်က္သြားမွာစုုိးလိုု ့ေလ။ကံေကာင္းေတာ့ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာဟုုိဖတ္ဒီဖတ္လုုပ္ရင္းျပန္ေကာင္းသြားတာ။ ကုုိယ့္လက္ပ္ေတာ့ကိုုမကလိရဲေသးဘူး။ စူးႏြယ္စီစာလာဖတ္တိုု္င္းကလိခ်င္ေနတာ။ ေလာေလာဆယ္လည္းအသစ္မ၀ယ္ခ်င္ေသးေတာ့မကလိေသးတာ။ အသစ္၀ယ္ျပီးရင္ေတာ့ကလိေတာ့မွာ။
      ကဲ..အာလူးကမ်ားသြားျပီ။ ငါးလူးကိုုသိတယ္။ ငါးလူးကုုိငါးပိေကာင္အေနနဲ ့ေတာ့မစားဖူးဘူးရယ္။ ငါးလူးကိုုကုုိယ္တုုိ ့အိမ္ကအုုိးကပ္ခ်က္တယ္။ ငါးပိခ်က္ခ်က္တယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းထဲထဲ့တယ္။ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရင္မိးကင္ျပီးထဲ့တယ္။ ဟင္းခ်ဳိထဲလည္းထဲ့တာပါဘဲ။
      စူးႏြယ္ေျပာတာနဲ ့ကုုိယ္စားခ်င္လာျပီ။ ဒီမွာဂ်ဴးျမစ္လံုုး၀ကုုိမျမင္ဖူးဘူး။ အပင္ေတြက်ေတာ့ေရာင္းတယ္ကြာ။ အဲဒါလည္းတရုုတ္ဆုုိင္မွာပါ။ ကုုိယ္တုုိ ့ကအျမစ္ပဲစားတာအပင္ဆုုိသိပ္ထဲ့ၾကတာမဟုုတ္ဘူးေနာ္။

      Delete

    6. ငါးလူးကို မသိေလာက္ဘူး မွတ္ေနတာ :)
      ငါးလူးငါးပိေကာင္ကို ငါးပိေခ်းခါး လို႔ အိမ္ကေခၚတယ္။ ဗိုက္မေဖာက္ေတာ့ ခါးသက္သက္ေလးမို႔လို႔ေလ။ အရမ္းႀကိဳက္တာ။ သူက တအားမေျခာက္ဘူး ခပ္စိုစိုေလးရယ္။ မစားရတာ ၾကာလွၿပီ။
      ဂ်ဴ းျမစ္ကို အခု ကိုးရီးယားကို ေဆးဘက္ဝင္အျဖစ္ အမႈန္႕လုပ္ပို႔ေနၾကတယ္ ၾကားတယ္။ အဲဒါ ေရးခဲ့ဖုိ႔ ေမ့သြားလို႔ ခုမွျပန္သြားေရးထားလိုက္ေသးတယ္။

      ဟုတ္တယ္ ... အဲလို အဆင္ေျပတာ ျမန္မာ၃က ယူနီကုဒ္စံ လုိက္နာတဲ့ ဖြန္႔ မို႔လို႔။ ပိေတာက္တို႔ ပုရပိုက္ တို႔ဆိုတာေတြ ရွိေသးတယ္။ ျမန္မာ၃ေလးက လွတယ္ထင္လုိ႔ ေ႐ြးလိုက္တာ။ ေဇာ္ဂ်ီကေတာ့ ယူနီကုတ္စံ မဝင္ဘူးေပါ့။ ယူနီကုတ္ဖြန္႔နဲ႔ဆို space ျခားခ်င္ရင္ cursor ေလး ခ်လိုက္တာနဲ႔ သက္ဆုိင္ရာ စာလံုးကို သူ႔အတြဲနဲ႔တူ ခြဲေပးတယ္။ ကိုယ့္အတြက္ ႐ိုက္ရတာလဲ ပိုအဆင္ေျပတယ္။ ယူနီကုတ္စံ အေၾကာင္း ေရးထားတာ ဖတ္မိကတည္းက ေျပာင္းသံုးပစ္လုိက္တာ။ အဲဒီတုန္းက ေတာ္ေတာ္ေလးကို အိုင္တီသမား ေတြၾကားထဲ အျငင္းပြား၊ စာေတြေရး ရန္ျဖစ္ၾကေသးတယ္ေလ။ :D ကိုယ္လည္း ဟိုဖတ္သည္ဖတ္နဲ႔ ေနာက္ဆံုးေတာ့ ယူနီကုတ္ကို ေ႐ြးခ်ယ္ပစ္လိုက္တာေပါ့။ ေဇာ္ဂ်ီကေတာ့ မ႐ွိသံုးေလး သံုးခဲ့တာေပါ့။
      ဒါဆို လက္ပေတာ့ အသစ္ရရင္ ကလိေတာ့ေနာ္။

      Delete
  9. မအိုင္အိုရာေရ..
    ကြန္ျပဴတာနဲ႔အလုပ္ရူပ္ေနလို႔..
    ေနာက္ဆုံးမွေရာက္လာရတယ္...
    အားပါးပါး...လို႔ဘဲေအာ္လိုက္ခ်င္ပါတယ္...
    ငါးဟင္းေတြအားလုံးႀကိဳက္တယ္..
    ကဆစ္သီးေနာက္တခါထပ္သြားရရင္ဝယ္လာေထာင္းစားအုံးမယ္..
    ေနာက္ၿပီးႏွင္းေတြထပ္က်လာရင္
    သူတို႔ကို မအိုင္အိုရာတို႔ဖက္သြားဖို႔ေျပာလိုက္အုံးမယ္..
    :P

    ReplyDelete
  10. မီးမီးေရ..
    အဲဒီႏွင္းေတြေတြ ့ေတာ့မီးမီးတုုိ ့ကိုုသတိရေနတာ။
    ကုုိယ္တုုိ ့ကိုုအလုုပ္ႏွစ္ရက္အေရးေပၚပိတ္ေပးလိုု ့ေပ်ာ္တာ။
    ခ်စ္ခ်စ္ကေတာ့မပိတ္ေတာ့ေရခဲေတြတြန္းရထုုိးရနဲ ့သြားရတယ္ေလ။
    ခ်စ္ရင္အဲလိုုမက်ီစားရဘူးေနာ္။ .....

    ReplyDelete
  11. ခုတေလာ ခရီးက ျပန္လာတာမို႕လို႕ ဟင္းေကာင္းေကာင္း မစားျဖစ္ဘူး…
    အိုင္အိုရာဟင္းေတြျမင္ျပီး သြားရည္ေတာက္ေတာက္က်တယ္ တကယ္ေျပာတာ..
    အဲဒီဟင္းေလးေတြနဲ႕သာ စားလိုက္ရမယ္ဆိုရင္ နတ္ျပည္ဆယ္သက္ တကယ္မမက္ပါတယ္ လို႕ ေအာ္လိုက္ရမလိုျဖစ္သြားမယ္ ထင္တယ္။ 
    ဒီဟင္းေတြျမင္ျပီး အိမ္လာလည္ခ်င္လိုက္ထွာ 
    ဒီမွာေတာ႕ အတူေနတဲ႕ ညီမေလးက ထမင္းဟင္းကို သူပဲခ်က္တာ သူက ငပိမစားေတာ႕ ဗမာဟင္းေတြ လံုးဝကို မခ်က္သေလာက္ပဲ… ကိုယ္ကလဲ ပ်င္းေနေတာ႕ သူခ်က္တာ စားရတဲ႕ဘဝမွာ ေပါ႕ရႊတ္ရႊတ္ ျဖဴတူတူဟင္းေတြနဲ႕ပဲ ႏွစ္ပါးသြားေနရတယ္ .
    ဟင္းေတြၾကည္႕ျပီး မနာလိုေတာင္ျဖစ္သြားရတယ္
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေခ်ာ..
      ခရီးပန္းေနတာေပါ့ေနာ္။
      ကုုိယ္ကေလျမန္မာျပည္မွာတုုန္းက ငပိခ်က္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ဟင္းထဲမွာငပိေစာ္နံေနရင္မၾကိဳက္ဘူး။ သိပ္ဂ်ီးမ်ားတယ္။
      ခုုေတာ့ေလ..ငတ္တာမ်ားေတာ့ငပိဖုုတ္ေလးစားရရင္ေတာင္သေဘာေတြက်ေနတာ။
      သူမ်ားခ်က္ေပးတာဇိမ္နဲ ့စားရတာေက်းဇူးတင္ရမယ္ေနာ္။ ဘယ္ဂ်ီးမ်ားလိုု ့ျဖစ္မလဲ။
      ကုုိယ္တုုိ ့မွာကုုိယ္ခ်က္မွကုုိယ္စားရမုုိ ့လုုပ္ခ်င္တာလုုပ္ေနတာ။ ခ်က္ေကၽြးတဲ့သူရွိရင္ေကၽြးသလိုုပဲစားမွာ။ း)
      အိမ္လာလည္တဲသူမွန္သမ်ွထမင္းအတင္းေကၽြးလိုု ့ရွိတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြကလာဖုုိ ့ေတာင္တြန္ ့ေနျပီ။ လာလည္လိုု ့ကေတာ့ေကၽြးျပီးသား။း)
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  12. အစ္မေရ စားစရာေတြကအကုုန္စားခ်င္စရာ။အဲလိုုအစားအေသာက္ေတြ မစားၿဖစ္တာၾကာပီ။ ခုုခ်ိန္ ပံတူေရးပန္းခ်ီဆရာတစ္ေယာက္ေဘးမွာရွိေနရင္ ကိုုယ္.ရဲ. ဟင္းပံုုေတြၾကည္.ပီး ဂလု ဂလု ၿဖစ္ေနတဲ.ပံုကိုုဆြဲၿဖစ္ခဲ.ရင္ ဘယ္ပန္းခ်ီေရးလိုု.မမွီ ၿဖစ္သြားမယ္ထင္တယ္။ ဟဲ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. မြန္မြန္ေရ..
      မြန္မြန္က ဂ်ပန္စာေလးေတြစားျဖစ္ေတာ့ပုုိျပီးက်န္းမာေရးနဲ ့ညီညြတ္တာေပါ့။
      ကုုိယ္ကျမန္မာစာအရမ္းၾကိဳက္ေတာ့သတိထားျပီး အသီးအရြက္ေတြအျမဲပါေအာင္မွ်စားရတယ္ေလ။
      အဲဒီပန္းခ်ီကားကုုိတင္လိုုက္ရင္ေတာ့ မိုုနာလီဇာ..အရွုုံးေပးရေတာ့မယ္ထင္တယ္။ း)
      မမအိုုင္အိုုရာ

      Delete
  13. မြန္မြန္ေရ..
    အခ်ိန္အကုုန္ခံျပီးရွာ။ျပန္ေျဖေပးလိုု ့အရမ္းေက်းဇူးတင္တဲ့အျပင္အားနာမိပါတယ္။
    အေမဇုုန္ကေျပာင္းေနသလားမသိဘူး။ မ မြန္မြန္ ေပးတဲ့လင့္ ႏွစ္ခုု ကုုိ ေကာ္ပီဆဲြျပီး ရွာၾကည့္တာမေပၚလာဘူး။ အျမဲေျပာင္းေနလိုု ့လားမသိဘူး။ တခုုခ်င္းေနာက္ကေန ဒီလိ(တ္) လုုပ္ျပီးရွာတာလည္းမရဘူး။ အားနာလိုုက္တာ။ သူတပါးကအခ်ိန္ကုုန္ခံရွာေပးထားတာကိုု။ လင့္ထဲကပါတာထေရ ့စ္လုုပ္ၾကည့္ျပီး Ibo-No-Ito-Somen-10-58oz နဲ ့ Hime-Dried-Somen-Noodles-28-21-Ounce ကုုိ သပ္သပ္ရုုိက္ျပီးရွာၾကည့္တယ္။ Hime-Dried-Somen-Noodles က wheat ကလုုပ္တာဆုုိေတာ့ဟုုတ္ပါ့မလားမသိဘူး မြန္မြန္ေျပာတဲ့ဟာ။
    အရမး္အားနာတယ္။ ထပ္မရွာနဲ ့ေတာ့ေနာ္။
    ေက်းဇူးလည္းအရမ္းတင္ပါတယ္။

    မုုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္အေနနဲ ့က ဗီယက္နမ္ထုု့တ္ကိုုသံုုးတာမ်ားေတာ့ ဆုုိမင္ကုုိကုုိယ္တုုိင္တခါမွမျပဳတ္ဖူးဘူး။ သူငယ္ခ်င္းေကၽြးလိုု ့ေတာ့စားဖူးတယ္။ ျပဳတ္နည္းလည္းသိခ်င္တာေပါ့။ မြန္ မြန္အခ်ိန္ေတြအရမ္းေပးေနရမွာအားနာတယ္။ ပုုိ ့စ္တစ္ခုုအေနနဲ ့ပံုုေလးေတြနဲ ့တင္ပါလား။ ဒါဆုုိသူမ်ားေတြလည္းဖတ္ရတာေပါ့။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  14. ဒီဘေလာ့ေလးကိုေရာက္ရင္ မွန္းထားတဲ့အတိုင္း ဟင္းစံုမုန္႔စံုနဲ႔ ႀကံဳေတာ့မယ္ဆိုတာ သိေနတယ္...
    ေက်းဇူးပါ အိုင္အိုရာေရ... တီတင့္လဲ လြတ္သြားတဲ့ပို႔စ္ေတြ တစ္ပုဒ္ခ်င္းၿဖိဳေနတယ္ ...

    ေမတၱာျဖင့္
    တီတင့္

    ReplyDelete
  15. တီတင့္ေရ..
    တကယ္ေတာ့အိုုင္အိုုရာလည္းစိတ္မအားလူမအားကြန္ျပဴတာကလည္းအခ်ိန္ေပးျပီးဖ်က္စရာရွိတာေတြဖ်က္ျပီးအပ္ပ္ဒိတ္လုုပ္ဖုုိ ့လိုုေနလိုု ့မေရးျဖစ္တာၾကာလွပါျပီ။ လာလာဖတ္တဲ့သူေတြလည္းအားနာလိုု ့ဖ်စ္ညွစ္ျပီးတင္ေနတာ။ သိပ္ေတာင္သပ္သပ္ယပ္ယပ္မရွိဘူးရယ္။
    မွတ္မွတ္ရရလာခဲ့လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စာဖတ္သူတို႔အေပၚထားတဲ့ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ ေစတနာေလးေပါ့ အိုင္အိုရာေရ... <3

      Delete
    2. တီတင့္...
      း)))))

      Delete
  16. မအိုင္အိုရာ ေက်းဇူးနဲ႔ ကဆစ္သီးကို သိလိုက္လို႔ ဒီတပတ္ေစ်း၀ယ္သြားေတာ့ ေတြ႔တာနဲ႔၀ယ္ၿပီး ဒီေန႔ပဲ ကဆစ္သီးေထာင္းစားလိုက္တယ္ အစ္မေရ ။။။။ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္ ။။။။

    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။။။။
    ႏွင္းယု

    ReplyDelete
    Replies
    1. ႏွင္းယုု...
      ၾကားရတာ၀မ္းသာလိုုက္တာ။
      ကုုိယ္လည္းစားေကာင္းလိုု ့သေဘာက်ေနတာ။ မိတ္ဆက္ေပးတဲ့စုုကုုိေက်းဇူးတင္ေနတာ။
      ႏွင္းယုလည္းအင္ဒီးယန္းဆုုိင္က၀ယ္ရတာဘဲလား။
      စားစရာတစ္မ်ဳိးတုုိးသြားတာေပါ့ေနာ္။ း)

      Delete
  17. မမအိုင္အိုရာ
    ခုတေလာ အရွဳပ္ေတြလုပ္ေနတာ အဲေလ အလုပ္ေတြရွဳပ္ေနတာ နဲ႔ မမဆီ အခုမွေရာက္ျဖစ္တယ္.
    အားပါးပါး စားစရာေတြ အမ်ားႀကီးပဲ မိုးစက္အႀကိဳက္ေတြလဲ အမ်ားႀကီးပဲ.. ငပိရည္ တို႔စရာကလဲ အႀကိဳက္ပဲ.
    ဘယ္အခ်ိန္ေကၽြးေကၽြး မျငင္းတဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးကလဲ ႀကိဳက္တယ္ မမရယ္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဟင္ ...စားခ်င္လာၿပီ.။ း)
    မုိးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
  18. မုုိးစက္ေလး..
    ေပ်ာက္ခ်က္သားေကာင္းေနလိုု ့ေနမွေကာင္းရဲ ့လားလိုု ့ေတြးေနတာ။
    မုုန္ ့ဟင္းခါးကုုိခုုဆုုိတပါတ္တခါႏွစ္ပါတ္တခါလိုုခ်က္စားျဖစ္ေနတယ္။
    တခါခ်က္ရင္သံုုးေလးရက္စားလုုိ ့ရပါတယ္။ အဲဒါကိုုပဲကုုန္သြားတာနဲ ့စားခ်င္ျပန္ေရာ။
    ဘူးသီးရွိတဲ့အခါဆုုိဟင္းခ်က္စားတာထက္ဘူးသီးေၾကာ္ပဲေၾကာ္စားေနတာ။ အဲလိုုေၾကာ္လိုု ့မုုန္ ့ဟင္းခါးစားခ်င္မုုန္ ့ဟင္းခါးစားခ်င္လိုု ့ဘူးသီးေၾကာ္နဲ ့မုုန္ ့ဟင္းခါးသံသရာထဲမွာလည္ေနတာ။
    မုုန္ ့ဖတ္ကုုန္သြားလိုု ့မစားရတဲ့အခါလည္းရွိ။ ခုုေတာ့မုုန္ ့ဖတ္ထုုတ္ေတြျပန္စုုထားေတာ့ေနာက္တစ္ပါတ္ခ်က္ျဖစ္အုုန္းမယ္ထင္တယ္။ း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  19. ညီမလည္း အင္ဒီးယန္းဆိုင္ကပဲ၀ယ္တာ အစ္မေရ ။ အစ္မဓာတ္ပံုကို ေသေသခ်ာခ်ာၾကည့္သြားၿပီး လိုက္ရွာ၀ယ္လိုက္တာ။ ဒီမွာ ကိုယ္စားခ်င္တာက မရွိတာမ်ားလို႔ .. ကိုယ္စားလို႔ျဖစ္မယ့္ဟင္းအမယ္ေလးေတြကို လိုက္ရွာမွတ္ရတာလည္း အလုပ္တစ္ခုလိုပဲ။ အစ္မတို႔ ဘေလာ့ဂ္ေလးေတြရွိေနတာ အရမ္းကို အဆင္ေျပတာ။
    ေက်းဇူး အစ္မေရ ။ ထပ္လာလည္သြားတယ္ေနာ္။ :)
    ႏွင္းယု

    ReplyDelete
    Replies
    1. ႏွင္းယုုေရ..
      ထပ္လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးေနာ္။
      ဒီတပါတ္အင္ဒီးယန္းဆုုိင္သြားျဖစ္ေသးတယ္။ အဲဒီကဆစ္သီးေတြအျပင္ေနာက္ထပ္မသိေသးတဲ့အသီးခပ္ၾကီးၾကီးေတြေတြ ့ခဲ့တယ္။ ေလ့လာလိုုက္အုုန္းမယ္။ ဘယ္လိုုစားၾကသလဲလိုု ့ေကာင္းမဲ့ပံုုေပါက္ရင္ေတာ့ေနာက္တစ္ခါသြားရင္စမ္း၀ယ္အုုန္းမယ္။
      ထံုုးစံအတုုိင္းၾကက္ဟင္းခါးသီး၊ခရမ္းသီးနဲ ့ဘူးသီး၂လံုုးေတာင္၀ယ္လာတယ္။ ဗံုုလံုုသီးလည္း၀ယ္ခဲ့တယ္။ တင္ထားသမွ်နီးနီး၀ယ္လာတာဘဲ။ း)

      Delete
  20. ဟန္ၾကည္February 25, 2014 at 6:28 AM

    ကဆစ္သီးဆုိတာေတာ့ အခုမွပဲ ျမင္ဖူး ၾကားဖူးတာပဲဗ်ဳိ႕...အညာမွာ မရွိလို႔လားေတာ့မသိဘူး...း)

    ပံုေတြၾကည့္ရတာနဲ႔တင္ အေတာ္တန္သြားၿပီ...ေနာက္တစ္ခါဆိုရင္ ပံုမၾကည့္ခင္ အရင္ေပါင္ခ်ိန္ထားရမယ္...ေညွာ္ခံရင္းနဲ႔ ၀ိတ္ေတြတိုးလာတယ္ထင္လို႔...း)

    ReplyDelete
  21. ဆရာဟန္..
    က်မကကဆစ္သီးကိုုအညာစာလိုု ့ထင္တာ။
    ေညွာ္ခံရင္းနဲ ့၀ိတ္တုုိးလာတယ္ထင္လိုု ့...ဆိုုတာေတာ့သေဘာက်သြားျပီ။
    အိုုင္အုုိရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။