Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Saturday, August 10, 2013

ေရႊျမန္မာတုုိ ့အတြက္ေရႊနံနက္စာ



ဒီေန ့စားျဖစ္တဲ့နံနက္စာေလးေၾကာင့္ ကုုိယ့္ရဲ ့ဘေလာ့သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့ရင္းႏွီးတဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြကိုု သတိရမိတယ္။ အစားေကာင္းစားရရင္ကုုိယ္ခ်စ္တဲ့သူေတြကိုုသတိရတယ္လိုု ့ဆုုိထားတယ္မဟုုတ္လား။
ပဲျပဳတ္လုုပ္ထားတာေလးက်န္ေနလိုု ့ခ်စ္ခ်စ္က မနက္စာကုုိဘာစားၾကမလဲဆုုိေတာ့ က်မက ထမင္းပူပူေလးနဲ ့ပဲျပဳတ္ဆီဆမ္းစားမလားလိုု ့ေမးလိုုက္ပါတယ္။ သူက အင္း..အဲဒါဆုုိ ဘာနဲ တြဲစားရင္ေကာင္းမလဲတဲ့။ အိမ္မွာဆုုိ အေၾကာ္နဲ ့တဲြစားၾကတယ္။ ဘူးသီးရွိတယ္ ေၾကာ္ေပးမယ္ဆုုိျပီး စလုုိက္ရာကေန တဆက္တည္း အခ်ဥ္ေဖ်ာ္၊ ငါးေျခာက္ဆီဆမ္း၊ ထမင္းေျခာက္လွမ္းထားတာေလးပါ ေၾကာ္ျဖစ္လုုိက္ပါတယ္။ တစ္ခုုျပီးတစ္ခုု စားပဲြေပၚေရာက္လာတာၾကည့္ျပီး....
အိုုး...ဟုုိး...ေရႊျမန္မာတုုိ ့အတြက္...ေရႊဘရိတ္ဖတ္စ္ပါလားလိုု ့...မွတ္ခ်က္ခ်မိတယ္။
ဒါနဲ ့ရုုိက္ထားတာေလးေတြအမွတ္တရတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ (ကိုုယ္တုုိ ့လိုုအေ၀းေရာက္ေတြအတြက္တကယ့္ေရႊနံနက္စာပါ...ေနာ္။) ၀ယ္စားလိုု ့မရဘူး။ ကုုိယ္လုုပ္မွကုုိယ္စားရတာေလ။

ဘူးသီးေၾကာ္ရျပီ။ တင္ပူရာထဲကိုု ဆန္မွုုန္ ့၊ ေကာက္ညင္းမွုုန္ ့၊ ဆုုိဒါနဲနဲစီထဲ့ျပီးဂ်င္းရည္ညွစ္ထဲ့ျပီးေၾကာ္ထားတာပါ။
ေနအုုန္း ဘာရွိလဲ ဆလတ္ရြက္ကတစ္ရြက္ပဲက်န္ေတာ့တယ္။ ရွိတာေလးနဲ ့ကပ္စားၾကတာေပါ့။ ေဂၚဖီ၊ နံနံ နဲ ့ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုု ထဲ့ထားပါတယ္။

ဆီအိုုးလက္စနဲ ့ထမင္းေျခာက္ပါဆက္ေၾကာ္လိုုက္တယ္။ စားခ်င္ရင္လည္းစား မစားခ်င္ေသးရင္လည္း ဘူးထဲေလလံုုေအာင္ထဲ့ျပီးေနာက္ေတာ့စားရတာေပါ့။ ခ်စ္ခ်စ္ကေျပာတယ္။ က်မတစ္ခါကတင္ဘူးတဲ့ ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ရယ္ဒီမိတ္ထက္ေကာင္းတယ္တဲ့။ ေကာင္းတာေပါ့ ဒါကမွျမန္မာ့စတုုိင္နဲ ့တူတာကုုိးလိုု ့ေျပာမိတယ္။ ပိုုတဲ့ထမင္းက်န္ေတြ အိမ္ထဲမွာတင္လွမ္းထားတာပါ။ မီးဖုုိနားမွာထားတာ ႏွစ္ရက္သံုုးရက္ေလာက္ဆုုိေျခာက္သြားတာဘဲ။


သူငယ္ခ်င္းကြန္ဖရင္ ့စ္လာတက္ရင္းကယ္လီဖုုိးနီးယားကသယ္လာေပးတဲ့ အာျပဲေျခာက္ဖုုတ္။ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။ က်မရန္ကုုန္မွာတုုန္းကဆုုိ ငရုုတ္သီးနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတာဘဲစားခ်င္တတ္တာ။ အနံ ့ျပင္းလြန္းလိုု ့ေလ။ မခံႏုုိင္ဘူး။ ဒါကေတာ့ဘယ္လိုုလုုပ္ထားလည္းမသိဘူး။ မနံဘူး။ ရုုိးရုုိးငါးေျခာက္နံ ့ေလာက္ပဲရွိတယ္။ ဖုုတ္ျပီးသားကိုု ကုုိယ့္ဖာသာကုုိယ္ဆီဆမ္းထားျပီး မိုုက္ခရုုိေ၀့နဲ ့တစ္မိနစ္ အပူေပးထားတာပါ။


ကဲ...ထမင္းလည္းက်က္ျပီ။ ပူပူေလးဆီဆမ္းဆားျဖဴးနယ္ေပးထားပါတယ္။ ပဲျပဳတ္လည္းျပန္အပူေပးျပီးသြားျပီ။ ဆီနဲနဲဆမ္းေပးထားတယ္။ စားမဲ့ပန္းကန္ေတြခ်မယ္။



သူ ့အတြက္ပဲျပဳတ္နဲ ့ေဘးကက်မပန္းကန္ကပဲျပဳတ္မထဲ့ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ထမင္းထဲေရာမနယ္ထားတာေလ။
ကဲ....က်မညႊန္းတာမလြန္ပါဘူးေနာ္။ ေရႊျမန္မာတုုိ ့အတြက္ေရႊနံနက္စာ...ဆုုိတာ။ ႏွစ္သက္သလိုု သံုုးေဆာင္သြားေနာ္။ စားျပီးေတာ့ေကာ္ဖီျပင္းျပင္းေလးေပ့ါ။

ေအာက္ကပံုုေတြကေတာ့သူငယ္ခ်င္းဆာဂ်ရီလုုပ္ထားလိုု ့ဟင္းခ်က္ေပးထားတာပါ။ သူငယ္ခ်င္းကသူ ့မွာရွိတာေတြလာေပးသြားတာအိမ္ကေနခ်က္ေပးထားတာပါ။
ငါးအုုိးကပ္ပင္စိမ္းနဲ ့ငရုုတ္ရြက္အုုပ္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ငရုုတ္သီးၾကိတ္ထားတာေတြနဲ ့ဆား ဆႏြင္းနယ္ထားတဲ့ငါးကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးလွီးထားတာတစ္ခါတည္းထဲ့နယ္ျပီးအိုုးကပ္မီးေအးေအးနဲ ့ခ်က္ထားတာပါ။ ေအာ္..ဆီရယ္ ငံျပာရည္ရယ္ ေရမျမဳတ္တျမဳတ္ရယ္လည္းထဲ့တယ္ေနာ္။ အိုုးကပ္ခ်က္ရင္ အိုုးကပ္ျပီးတူးနံ ့ေလးစထြက္လာမွေကာင္းပါတယ္။ ပထမပိုုင္းမွာငါးကုုိလွန္ခ်င္ရင္အသာေလးလွန္လိုု ့ရပါတယ္။ ဆီမျပန္ခင္လွုုပ္ေပးလိုု ့ရပါတယ္။ ဆီျပန္ခါနီးရင္ေတာ့အသာေလးဘဲလိုုသလိုု လွည့္ျပီးအုုိးကပ္လုုပ္ပါ။ မေမႊနဲ ့ေတာ့ေနာ္။ ေၾကကုုန္လိမ့္မယ္။


မုုန္ညင္းစိမ္းခ်ဥ္ရည္ဟင္း။ ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့လံုုးခ်က္ထားတာပါ။ ဆီမပါဘူး။ အဲဒါေသာက္လိုု ့ပိုုေကာင္းတယ္။ ပဲပုုတ္ေထာင္းေလးနဲ ့ဆုုိမိုုက္မွာ။

ဒါကၾကက္သားဟင္းခ်က္ေပးတာ။ အသုုပ္စားခ်င္ရင္လည္းလုုပ္စားလိုု ့ရေအာင္ပါ။


အစပ္အတြက္ ဂ်င္းေထာင္း။ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ဂ်င္းကိုုေထာင္းထားတာပါ။ ဆားေလးနဲနဲ ေလးေအာင္ထဲ့။ အခ်ဥ္ဟင္းမပါရင္ သံပုုရာသီးေလးညွစ္စားတာေပ့ါ။



ပိုု ့ဘုုိ ့အဆင့္သင့္။

ၾကက္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ေဂၚဖီ၊ ခါဂ်က္ဥနဲ ့ထမင္းေၾကာ္ေပးတာ။


သူငယ္ခ်င္းေပးတဲ့ဖရဲသီး ခ်ဳိလြန္းလိုု ့မၾကိဳက္တဲ့အိုုင္အိုုရာေတာင္အမ်ားၾကီးစားျဖစ္ခဲ့တယ္။

အခ်ဳိတည္းပါ။ စပ်စ္သီးကခ်စ္ခ်စ္၀ယ္လာတာ ေကာင္းတယ္။ ပန္းလိေမၼာ္ေလးေတြကအရမ္းခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့အမၾကီးရဲ  ့ျခံထြက္လက္ေဆာင္။
ဒါကေတာ့ အဲဒီေန ့ကအိုုင္အိုု ့ရာ ့အတြက္ ငါးဟင္းကုုိခ်ဥ္ေပါင္ရြက္အုုပ္ျပီး ေသာက္ဆမ္းေလးခ်က္စားထားတာပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္မစားရတာၾကာလွျပီ။ အင္ဒီးယန္းဆုုိင္ကေတြ ့လိုု ့ေလးက်ပ္ဘိုုး၀ယ္လာတာ။ ညိွဳးေတာင္ေနျပီ။ စားခ်င္လြန္းလိုု ့ဇြတ္၀ယ္လာတာ။ း) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ငရုုတ္သီးေထာင္းထားတာကိုုဆီနဲနဲေလးနဲ ့ဆီသတ္ျပီး ေမႊးလာရင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးမေၾကတေၾကေလးၾကိဳက္လိုု ့ေၾကေအာင္မေျခပဲခ်က္ထားတာပါ။

 မေၾကတေၾကမွာငါးထဲ့လံုုးထား။ အဖံုုးေလးအုုပ္ထား ခဏေန ေရကုုန္သြားမွ အဖံုုးဖြင့္ကုုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ေရထပ္ထဲ့။ ေရဆူေတာ့ အရသာျမည္း ျပင္ျပီးရင္ နံနံပင္အုုပ္။ ရွမ္းနံနံလည္းေကာင္းတယ္။ မရွိလိုု ့။ ေသာက္ဆမ္းဆုုိေတာ့ ဆီေလးနဲနဲပါမွဆမ္းစားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ ေသာက္တဲ့အခါေမႊျပီးေသာက္ေနာ္။ ဆီမပါေအာင္ခပ္ေသာက္။

ဒါကေတာ့ၾကက္သားအေကာင္လိုုက္၀ယ္ျပီးတံုုးတစ္ျပီးဆီျပန္ခ်က္ထားတာ။ မေန ့ကခ်က္ထားတာ။ အုုိင္အိုုရာကအရုုိးပါတာေလးေတြေရြးစားမွာ။ း)


 ဟင္းေတြခ်က္ပါအုုန္းဆုုိတဲ့က်ဳိင္းတံုုသူေလးေရ..ခ်က္ထားတာေတြတင္လုုိက္တယ္ေနာ္။
အားလံုုးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္။
ရာသီဥတုုမေကာင္းဘူး။ အျပင္မွာအရမ္းပူတယ္။ အခန္းထဲမွာအရမ္းေအးၾကတယ္။
ကုုိလံဘီယမ္သူငယ္ခ်င္းမေလးနဲ ့ေနပူထဲမွာေလွ်ာက္သြားထားတာခုုထိအပူရွပ္ေနသလိုုဘဲ။
ခုုသူျပန္သြားျပီ။ မိုုးေတြရြာေနျပန္ျပီ။

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္ လာလည္လိုု ့။
အားလံုုးကိုုခင္မင္ေလးစားတဲ့....
အိုုင္အိုုရာ

18 comments:

  1. အိုး ေကာင္းလိုက္တာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟယ္ဟုတ္လို.လား

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. အမည္မသိ..၁
    ၾကံုုတုုန္းေလးသံုုးေဆာင္သြားေနာ္။

    အမည္မသိ..၂
    ဟယ္..ဟုုတ္ပါတယ္ဆုုိ..

    ReplyDelete
  3. “ခ်က္” ခ်က္က ရက္စက္တယ္။
    “ခ်က္“ ခ်က္က ၉ေလာက္ရွိတယ္။
    ခ်က္ခ်က္ ႏိုင္လြန္း။
    သူ သိပ္သိပ္ခ်က္။
    အစားခ်င္ဆံုးက ဘူးသီးေၾကာ္
    တမ္းတရတာက ပဲျပဳတ္

    အို စားခ်င္လိုက္တာ သူရယ္..............

    ReplyDelete
  4. ေရးခ်က္က ၁၀ ေလာက္ရွိတယ္။
    သူသိပ္သိပ္ေရးတတ္။
    အေကႊးခ်င္ဆံုုးက ဘူးသီးေၾကာ္။
    အေပးခ်င္ဆံုုးက ပဲျပတ္။
    ...အင္း...ေကႊးခ်င္လိုုက္တာ အမည္မေဖၚသူရယ္....

    ReplyDelete
  5. ထိုက္ထိုက္တန္တန္ ေရႊျမန္မာတို႔အတြက္ ေရႊနံနက္စာပါလား အိုင္အိုရာေရ...
    တစ္ပုဒ္ဆိုလဲ တစ္ပုဒ္ ပီျပင္ပါေပတယ္... တစ္ခုခ်င္းကိုအားေပးသြားၿပီေနာ္ ..
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  6. တဝႀကီးစားသြားၿပီ မမအိုင္အိုရာ

    ReplyDelete
  7. က်ဳိင္းတုံသူႀကီးကေတာင္းဆိုၿပီး၊
    ေနာက္က်မွေရာက္လာရတယ္ေလ။
    ကြန္ျပဴတာႀကီးကျပသာနာလုပ္ေနလို ့ပါ..
    အိုင္အိုရာေလးေရ..
    ပဲျပဳတ္ကိုကိုယ့္ရဲ ့တဦးတည္းေသာ
    အိမ္လည္လာဖူးသူတေယာက္၊
    လက္ေဆာင္လာေပးလို ့ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကတပတ္လုံး၊
    ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္နဲ့မနက္စာစားရတယ္။
    သူ ့နဲ့လုစားရတယ္ေလ..၊
    ခ်ဥ္ေပါင္ပင္ေတြေတာ့Longisland သြားတုံးက၊
    ကုလားဆိုင္မွာေတြ ့လို ့အားလုံးသိမ္းၾကဳံးယူလိုက္တယ္။
    မ..ေျပာသလိုခဲထားတာ..ထမင္းနဲ ့သုပ္စားလိုက္။
    ဟင္းရည္ခ်က္ေသာက္လိုက္နဲ ့
    ေတာ္ေတာ့္ကိုစားလိုက္တယ္။
    ဒါနဲ ့ဂ်င္းေထာင္းဆိုတာကိုအရမ္းႀကိဳက္တယ္သိလား။
    က်မတို ့ဖက္လည္းစားတတ္တယ္ေလ..။
    အိမ္ကအညာသားႀကီးမစားဖူးဘူးတဲ့...။
    အားေအာင္လုပ္ၿပီးဟင္းေတြတင္ေပးတာ..
    ေက်းဇူးအမ်ားႀကီးဘဲ...။
    ၾကက္ရုိးကိုက္ေဖာ္တေယာက္တိုးလာၿပီ..:)))

    ReplyDelete
  8. ညအခ်ိန္မွာ ဖတ္မိေပမယ့္ ေ႐ႊနံနက္စာက တကယ့္ကိုပဲ သြားရည္က်ေစတယ္....၊ း) ငါးေျခာက္ေတြကို ဆီဆမ္း၊ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္မွာ တစ္မိနစ္ အပူေပးၿပီး စားတာခ်င္းေတာ့ တူေနၿပီဗ်..၊ း) ဒါနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္း ဆိုတာကို မစားဖူးဘူး၊ တစ္ခါမွလည္း မၾကားဖူးဘူး...၊ အခု မအိုင္အိုရာ ေရးျပထားပံုဆို လုပ္ရတာ လြယ္လြယ္ေလးပဲ..၊ မနက္ျဖန္ေတာ့ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္...၊

    ႐ိုး႐ာမပ်က္ သြားရည္ယိုစရာ ဟင္းေတြ အတြက္ေကာ၊ ဂ်င္းေထာင္း recipe အတြက္ေကာ ေက်ုးဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။

    ReplyDelete
  9. တီတင့္…
    ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့စကားေလးေတြေၾကာင့္ေက်းဇူးပါရွင္။
    တီတင့္လည္းအျမဲစိတ္ခ်မ္းသာပါေစလို ့…

    စုု….
    စုု..ဟင္းေလးေတြကိုု ပုုိစားခ်င္တယ္။ တကယ္။

    မီးမီး…
    ပဲျပဳတ္ကလုုပ္စားရင္အမ်ားၾကီးစားရတယ္။ ခ်စ္ခ်စ္ကၾကိဳက္လိုု ့လုုပ္လုုပ္ေပးထားတာေလ။
    ခ်ဥ္ေပါင္ကေတာ့ အီစကုုိ ့အၾကိဳက္။ မစားရတာဒီေျပာင္းလာကတည္းက။
    အဲဒါတစ္စည္းကုုိ ၄ က်ပ္ဆုုိေတာ့မတန္မွန္းသိသိနဲ ့စားခ်င္လိုု ့၀ယ္လာတာ။
    ခုု ..ကုုန္သြားျပီ။
    ကယ္လီဖုုိးနီးယားမွာတုုန္းကေတာ့ မျပတ္သေလာက္ဘဲ။ ဖားမားစ္မားကက္သြားရင္္လည္း စံုုေနေအာင္ရတယ္ေလ။
    ကုုိယ္တိုု ့အိမ္က အေထာင္းတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးအျမဲလုုပ္တယ္။ ဂ်င္းေထာင္းကေတာ့ဘာမွေထာင္းစရာမရွိရင္ေထာင္းေလ့ရွိတာေလ။
    အညာသားၾကီးမစားဖူးဘူးဆုုိေတာ့အံ့ၾသေနတာ။ အညာကလည္းအရမ္းအေထာင္းစားၾကတယ္ေလေနာ္။
    ဟာ… ၾကက္ရုုိးလုုမဲ့အေဖၚတစ္ေယာက္တုုိးလာျပီ။ မ်ားမ်ားပုုိခ်က္မွဘဲ။ း)

    ကိုုညီလင္းသစ္..
    ဂ်င္းေထာင္းလုုပ္စားျပီးသြားျပီလား။
    အလြယ္တကူေလးနဲ ့ထမင္းျမိန္ေစတယ္ေနာ္။ စားၾကည့္ျပီးရင္ျပန္ေျပာပါအုုန္း။ ၾကိဳက္မၾကိဳက္။
    ဒီကလည္း..မေမ့မေလ်ာ့လာအားေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးပါရွင္။

    ReplyDelete
  10. မမအိုင္အိုရာရဲ႕ ေရႊနံနက္စာက အရမ္းကို မိုက္မွမိုက္ပဲ သြားရည္က်လိုက္တာ အမေရ
    ဂ်င္းေထာင္း မစားဖူးဘူး လုပ္စားဦးမယ္..အကုန္လံုးကို တဝႀကီး အားေပးသြားပါတယ္..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
  11. မိုုးစက္ေလး...
    ဂ်င္းေထာင္းလုုပ္စားၾကည့္။
    အသားဟင္းကအခ်ဳိဆိုု..သံပုုရာသီးေလးညွစ္စား။ ဆီမထဲ့နဲ ့သိလား။
    သူကဆီပါရင္စားလိုု ့မေကာင္းဘူး။
    အားလံုုးအားေပးသြားလိုု ့ေက်းဇူးေနာ့္။

    ReplyDelete

  12. ေလာေလာဆယ္သက္သတ္လြတ္စားေနေတာ့ ပဲျပဳတ္ထမင္းဆီဆမ္းနဲ႔အေၾကာ္ကို ေတာ္ေတာ္သေရက်ေနတယ္ ေနာက္ေန႔ေၾကာ္စားမယ္ကြယ္… ဟင္းေတြအားလံုးကိုၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  13. အဲဒီလို နံနက္စာေလး စားခ်င္လိုက္တာ...ဂ်င္းေထာင္းက ဆန္းသား...ဆီမပါတယ့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..အိုး မမအိုင္အိုရာ ဘာခ်က္ခ်က္ ေကာင္းမွာပါပဲ ...;D

    ReplyDelete
  14. မိုုးေငြ ့…
    ေၾကာ္စားျဖစ္ေအာင္စားကြယ္။
    ကုုိယ့္ကုုိလည္းသတိရေနာ္။

    စန္းထြန္း..
    စန္းထြန္းတစ္ေယာက္စာဆုုိ ခဏေလးရယ္။
    ပဲကေတာ့ၾကိဳျပဳတ္ထားျပီးခဲထားရတာေပါ့။
    ေျပာရင္းနဲ ့အိမ္ဦးနတ္ကိုု ပဲေရစိမ္ထားခုုိင္းတာမစိမ္ထားတာသတိရသြားျပီ။
    ေနအုုန္း…ဒင္းေတာ့…ျပန္လာမွ။ (သူၾကိဳက္တာေလးခ်က္ေကၽြးမယ္လိုု ့…ေျပာမလိုု ့ပါ။ ဟဲ..ဟဲ။ )
    မမအိုုင္အုုိရာကလည္းဘာခ်က္ခ်က္စန္းထြန္းေလးကိုုေကၽြးခ်င္တာေနာ္။
    စန္းထြန္းေလး..စိတ္ေသာကေတြေအးျပီးအလုုပ္သစ္ေကာင္းေကာင္းေလးရပါေစလိုု ့….

    ReplyDelete
  15. ငါးအိုးကပ္နဲ႔ ငါးခ်ဥ္ေပါင္... ႀကိဳက္ ႀကိဳက္ :)

    ReplyDelete
  16. စူးႏြယ္ေလး…
    အၾကိဳက္တူတာသိတယ္ေလ။
    ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ေလးနဲ ့နယ္စားလိုုက္ရင္ေတာ့တအားစားလုုိ ့ေကာင္းတာေနာ္။

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။