|
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္၊ ငါးပိေထာင္း၊ ဆလတ္ရြက္ကျပားသုုတ္ (ကုုိယ္ေပးတဲ့နံမည္) |
|
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ နဲ ့လည္းလိုုက္တယ္ေနာ္ |
|
ဆလတ္ရြက္ကိုုဘုုိျမန္မာကျပားစတုုိင္နဲ ့ျမန္မာငံျပာရည္ နဲ ့စပ်စ္ယိုု ေရာနယ္ (ရွာလကာရည္အစား) ၾကက္သြန္နီစင္းထားတာပါေလကာရယ္ ေျမပဲေၾကာ္ရယ္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရယ္ ျဖဴးျပီးဆီပါေလကာနဲ ့ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္သုုတ္စားထားတာပါ။ |
|
ငါးပိေထာင္း |
|
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ |
|
ငါးပိေထာင္းကငရုုတ္သီးအိုုးကင္းပူတိုုက္ျပီးေျခာက္ေျခာက္ေထာင္းထားတာပါ |
|
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္အိုုးလိုုက္ |
|
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္အိုုးလိုုက္ |
|
ဆီသတ္ျပီး အာလူးအရင္ထဲ့ အာလူးႏူးမွ ေရဆူထဲ့ အခ်ဥ္ထဲ့ အရသာျပင္ျပီးမွ ၾကက္ဥမ်ားထဲ့ပါတယ္
ီ |
|
Watercress (ေရမုုန္ညင္း) ေတြကိုု ကန္ဇြန္းတိုု ့ဟင္းဂလာတိုု ့လိုုခ်ဥ္ဖတ္ပံုုမ်ဴိးစားခ်င္လိုု ့ခ်ဥ္ဖတ္တည္စားထားတာပါ။ ျဖဴျဖဴေလးေတြက မုုန္လာခ်ဥ္ဖတ္ပါ။ |
အားလံုုးကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ေရးခ်င္တာေတြေရးရင္ေတာ့ တေထာင့္တညနဲ ့ေတာင္ျပီးမွာမဟုုတ္လိုု ့အသာဘဲေအာင့္ထားလိုုက္ပါတယ္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အုုိင္အိုုရာ
Taw lite tae thu nge chin lay!
ReplyDeleteyou are a tusker too.I also make chinphat for my Da Da "ANYARTHA" sometimes and make kabyar ice burg lecttue salad.I mix shrimp powder,olive oil,fish sauce and lemon juice for us and add green chile for him.Bon appetie!
Gyidaw
Gyidaw..
DeleteTaw tar tawt ma pyaw ne..char nay tar be....:)
We make the salad with same style.Then..we have the same taste...It is amazing. naw!
ႀကက္ဥခ်ဥ္ရည္မိုက္တယ္ေနာ္။
ReplyDeleteဆလပ္ရြက္သုပ္မွာ ရွာလကာရည္အစား စပ်စ္ယိုထည္႔တာ သေဘာက်တယ္။ အင္း အဲလုိလည္း အစားထိုးတတ္ဘို႕လည္း လုိတယ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ပတ္ေတာင္တည္စားတယ္ဟုတ္လား။ ျမန္မာခ်ဥ္ပတ္တည္နည္းေပါ႕ေနာ္။ ကၽြန္မေတာ႔ ဂ်ပန္ခ်ဥ္ပတ္ျမန္မာနဲ႔တူတာေတြ၀ယ္စားတယ္။ ျမန္မာခ်ဥ္ပတ္မလုပ္တတ္ေသးဘူးေလ။ ခ်ဥ္ပတ္ေလးနဲ႕ ဆို ဘာလေခ်ာင္ေႀကာ္ျဖစ္ျဖစ္ ငရုပ္သီးေထာင္းေလးနဲ႔ျဖစ္ျဖစ္လုိက္တယ္ေနာ္။
ေကာင္း..
Deleteၾကက္ဥဟင္းကုုိ သင္တန္းတစ္ခုုတက္ရတုုန္းက စားရလြန္းလိုု ့တႏွစ္ေက်ာ္ႏွစ္ႏွစ္ေလာက္ဘဲဥေရာၾကက္ဥေရာမုုန္းသြားဘူးတယ္။ လံုုး၀မစားေတာ့တာေနာက္မွျပန္စားတာ..ဟိ.
ဘိုုစတိုုင္သုုတ္ရင္နဲနဲေလးခ်ဳိတာပိုုသေဘာက်တယ္။ ဒါေပမဲ့ရွာလကာရည္ေတာ့သိပ္မၾကိဳက္ဘူးရယ္။ ဂ်ပန္ကိုုေရာက္တုုန္းက ဆုုိင္ေတြမွာေပးတဲ့ခ်ဥ္ဖတ္ကိုုၾကိဳက္တယ္။ အဲလိုုမ်ဳိးလြယ္လြယ္၀ယ္ရရင္ေကာင္းမွာဘဲ။ ဒီမွာ ျမန္မာခ်ဥ္ဖတ္ေတာ့ကုုိယ္လုုပ္မွစားရတာပါ။ ကင္ခ်ီေတြေတာ့စံုုတယ္ လြယ္လြယ္၀ယ္လိုု ့ရတယ္။
ဟုုတ္တယ္ ေကာင္း။ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ ့ခ်ဥ္ဖတ္နဲ ့လည္းလိုုက္တယ္ေနာ္။
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္နဲ႕ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကေတာ့ အလြန္ကို လိုက္ဖက္တဲ႕ ဟင္းစပ္ပါဘဲေနာ္ :)
ReplyDeleteစုုဘူးအိ္မ္..
Deleteဟုုတ္တယ္ ေနာ္။ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေၾကာ္ျဖစ္လိုု ့လည္း ၾကက္ဥခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ျဖစ္သြားတာပါ။
ၾကက္ဥခ်ဥ္ဟင္း အရမ္းအရမ္း ၾကိဳက္တာ... စားခ်င္စရာၾကီး... ရွလြတ္ :D
ReplyDeleteကန္ဒီ..
Deleteစားသြား အ၀စားသြားေနာ္။ ပံုုနဲ ့ေကၽြးေနတာ..း)))
ေကာင္းလွခ်ည့္လားးးးး။
ReplyDeleteၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို၊
အိုးလိုက္မလာလိုက္တယ္:))
အံသြားေတြ၃ ေခ်ာင္းလုံးႏုတ္ထားရလို ့။
ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့အစားအစာေတြဘဲ၊
စားေနတတ္တယ္ေလ။
မရဲ ့ဟင္းေတြကအရမ္းေကာင္းတာဘဲ။
မီးမီးငယ္..
Deleteအုုိးလိုုက္အျပင္မွာတကယ္မသြားရင္ေကာင္းမွာ။ ေတာ္ေတာ္စားလိုုက္ရတယ္။ သူကအရမ္းၾကိဳက္ေတာ့မ်ားမ်ားခ်က္လိုုက္တာ။
အံသြားေတြ ႏွုုတ္ထားေတာ့ ၀ါးစရာေတြဘယ္စားလိုု ့ရမလဲေနာ္။
ဟင္းေတြက ပံုုထဲမွာဆုုိေတာ့ ငံတာေတြခ်ဥ္တာေတြမသိရဘူးေလ ေနာ္။
မီးမီးဟင္းေတြလည္း ဒိုု ့ကၾကိဳက္တယ္။
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ ့ငရုပ္သီးေထာင္း တို ့စရာေတြနဲ ့..
ReplyDeleteတကယ္စားမိန္မွာပဲ။
ရွင္ေလး..
Deleteစားလိုု ့ျမိန္တယ္ရွင္ေလးေရ။ မနဲဘရိတ္အုုပ္ရတယ္။
စားခ်င္စရာေလးေတြပဲ
ReplyDeleteနဲနဲေတာ႔ျမည္းခဲ႔တယ္ ေကာင္းတယ္
ေက်းဇူးပါေနာ္
ဂ်က္စ္..
Deleteျမည္းသြားလိုု ့ေက်းဇူးေနာ္။
ဗုိက္ဗိုက္ဆာသြားၿပီ
ReplyDeleteြစန္းထြန္း..
Deleteဆာသြားရင္ ဘာစားလိုုက္လဲ။
အေဆာင္မွာစားရတာလား။
နလံထဆိုေတာ့က်န္တဲ့ပို႔စ္ေတြထက္အစားအေသာက္ပို႔စ္ေတြကို
ReplyDeleteပိုၿပီးစိတ္ဝင္စားေနတယ္အိုင္အိုရာေရ း))
တီတင့္အားလံုးကိုႀကိဳက္တယ္စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပဲ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင့္..
ReplyDeleteဖ်ားတာမသိလိုုက္လိုု ့စိတ္ေတာင္မေကာင္းဘူး။
ျမန္ျမန္နလံထူပါေစလိုု ့...
နလံထဆုုိေတာ့ခ်ဥ္ငံစပ္ေတြစားခ်င္ေနမွာေပါ့ေနာ္။
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ ့ပါလေခ်ာင္ေၾကာ္ ၾကိဳက္တယ္ ..
ReplyDeleteပူတင္းေလး စမ္းလုပ္ၾကည့္တယ္ .. ေတာ္ေတာ္ အဆင္ေၿပတယ္..
အခ်ိဳးအဆေတြ ေသခ်ာေရးေပးတာ ေက်းက်ဴးကမၻာဆိုင္ေရာ .. :)))
မအားတာနဲ႔ ခုမွေရာက္တယ္ဗ်
ReplyDeleteဘေလာ႔ေတြလည္ရင္းဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပါပဲ အားလုံးအၾကိဳက္ေတြပဲ
ခ်ည္ဖတ္တည္နည္းရွိရင္ေဖၚျပေပးပါ။ျဖစ္ႏိုင္ရင္ အခ်ိန္အတြယ္တိတိက်က်ေလးပါ။ေက်းဇူးတင္လွ်က္
ReplyDeleteညယံ..
ReplyDeleteၾကက္ဥဟင္းနဲ ့ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္လည္းၾကိဳက္တယ္။
ပူတင္းစမ္းလုုပ္ၾကည့္တာလည္း အဆင္ေျပတယ္ဆိုုတာၾကားရေတာ့တကယ္ ၀မ္းသာမိပါတယ္။
ကုုိယ္လည္း ပူတင္းလုုပ္နည္းသိခ်င္တဲ့သူေတြရွိလိုု ့အခ်ဳိးအဆေတြမွတ္မွတ္ရရမွတ္ထားလိုုက္တာ။ အားလံုုးအတြက္အဆင္ေျပသလုုိ ကုုိယ္လည္းေနာက္ျပန္ၾကည့္လိုု ့ရေတာ့ကိုုယ့္အတြက္လည္း အဆင္ေျပတာပါဘဲ။
ဘိုုျဖဴ..
ဘယ္ေတာ့ဘဲလာလာအျမဲၾကိဳဆုုိပါတယ္။
ဆာေနရင္လည္း အားေပးသြားေပေတာ့ေနာ။
စားဖုုိမွဴး..
ခ်ဥ္ဖတ္တည္တာ အခ်ိန္အတြယ္တခါမွ မမွတ္ထားမိလိုု ့ေဆာရီးေနာ္။
အၾကမ္းျဖင္းေျပာရရင္ေတာ့ က်မက ဆန္ေဆးရည္ နဲ ့ဆား နဲ ့ထဲ့တာပါဘဲ။ ျမန္ျမန္ခ်ဥ္ခ်င္ရင္ ထမင္းၾကမ္းနဲနဲထဲ့လုုိက္ျပီး ကိုုယ္ထဲ့ခ်င္တဲ့ အရြက္ေရေဆးျပီး အရည္ျမဳတ္ေအာင္ထဲ့ပါတယ္။ ျပီးေတာ့အဖံုုးအုုပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ေနပူျပလည္းရပါတယ္။ က်မေတာ့ အေျခအေနေပးသလိုုလုုပ္လိုုက္တာပါဘဲ။ ထမင္းရည္နဲ ့လည္း ဆားထဲ့ျပီးတည္လိုု ့ရပါတယ္။ ဒါကေတာ့ အိမ္စားလုုပ္တာပါ။ အမ်ားၾကီးေတာ့ ဘယ္လိုုလုုပ္လည္း မေျပာတတ္ဘူး။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
အုုိင္အိုုရာ
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔ ငပိေထာင္းျမင္တာ တကယ္ကို သေရယိုသြားတယ္။
Deleteႏွိပ္စက္ပါ့ဗ်ာ။
(ဒါထက္ ကြန္မန္႔ေပးဖို႔ ဘယ္နားႏွိပ္ရမွန္းကို မသိဘူး။ ဒါေၾကာင့္ Reply လုပ္ျပီး ေပးလိုက္ရတယ္ဗ်ဳိ႕။)
ကုုိျမစ္က်ဳိးအင္း..
ReplyDeleteသေရယုုိသြားတယ္ဆုုိေတာ့ေက်နပ္မိပါတယ္
အဲ ႏွိပ္စက္သလိုုျဖစ္သြားတာေတာ့ စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိပါတယ္။ း))
ဒီကြန္မန္ ့ကဘာျဖစ္ေနသလဲမသိဘူးဆရာ။
စာလံုုးေတြလည္းေသးေနတယ္။ ထပ္ေနတယ္။
ျပီးေတာ့ left alignment လည္းမဟုုတ္ဘူး။
ကလိရအုုန္းမယ္။ အဆင္မေျပတာေတြ သီးခံလိုု ့ေက်းဇူးပါေနာ္။
ဘယ္လိုုဘဲျဖစ္ျဖစ္ကြန္မန္ ့ရေအာင္ေပးခဲ့လိုု ့၀မ္းသာေက်းဇူးတင္တယ္ဗ်ဳိ ့..
ါ
ွ
မမအိုင္အိုရာ
ReplyDeleteဓာတ္ပံုေတြလွတယ္။ ပံုေတြၾကည္.ပီး စားခ်င္လာတယ္။ စပ်စ္ယိုနဲ.salad ကိုသေဘာက်လိုက္တာ။ စိတ္မွန္းနဲ.စားသြားတယ္။ :)
မြန္မြန္..
Deleteလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
အားတဲ့အခါလည္းထပ္လာလည္ပါလုုိ ့ဖိတ္ပါတယ္။
အိုုင္အိုုရာ