Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Tuesday, May 10, 2011

ၾကက္သားအာလူး၊ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္၊ ၾကာစြယ္ဟင္းခ်ဳိ၊ ကညြတ္ေၾကာ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ ျပီးေတာ့စတေရာ္ဘယ္ရီနဲ ့ဒိန္ခ်ဥ္


ၾကက္သားအာလူးဗမာခ်က္
 အခ်ိန္နည္းေနလိုု ့ခ်က္နည္းေတြမေရးေတာ့ဘူးေနာ္။ ဘာမွလည္းမဆန္းလိုု ့ပါ။ ၾကက္သားအာလူးကဆီလည္ေရလည္ပါ။ ေျခာက္မသြားေအာင္လိုု ့ေရ မ်ားမ်ားထဲ့ထားတာပါ။ 

 
 ခ်ဥ္ေပါင္ နဲ ့မွ်စ္ေၾကာ္။ ပုုဇြန္စိပ္ေရာ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္ေရာထဲ့ေၾကာ္ထားပါတယ္။

 ဆလတ္ရြက္ နဲ ့ခါဂ်က္ဥ ကေတာ့ အကပ္ေပါ့။
 ၾကာစြယ္ နဲ ့မွုုိေျခာက္ဟင္းခါး ျငဳတ္ေကာင္းမ်ားမ်ားေလးနဲ ့ပါ။

 ဒါက ညဘက္မွာ ေၾကာ္စားၾကတာပါ။
 ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္မ၀လိုု ့ထပ္ေၾကာ္စားတာပါ။ ဒီအပါတ္ ကန္ဇြန္းကသိပ္မေကာင္းဘူး အရုုိးနဲနဲမာတယ္။



ကညြတ္ကေတာ့ရွယ္ဘဲ။ ေကာင္းပါတယ္။

ကဲ..အခ်ဳိတည္းဘိုု ့ကေတာ့ စတေရာ္ဘယ္ရီ နဲ ့ဒိန္ခ်ဥ္ေဖ်ာ္ပါ။ Cuppercino လိုုဒိန္ခ်ဥ္ေလးကိုုအသာေလးေမႊလိုုက္ေတာ့ ပိုုဆဲြေဆာင္မွုုရွိသြားသလိုုဘဲ။ ဆဲြေဆာင္မွုုမရွိလည္းကုုန္မွာပါ။ း)

ထံုုးစံအတိုုင္းအိမ္ရွင္စိတ္ခ်မ္းသာေအာင္အားေပးသြားၾကပါဦ းရွင္။

ခင္မင္ေလးစားေသာ
အိုုင္အိုုရာ

12 comments:

  1. အစ္မ အလုပ္ေတြ ရႈပ္ေနတာလား... ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြကလည္း
    အကုန္စားခ်င္စရာ.. အဲဒီအထဲကမွ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္
    ပဲ ပိုျပီး အာရံု ေရာက္တယ္...။ ခ်ဥ္ေပါင္ ပန္းကန္ေလး မ သြားျပီေနာ္..

    ReplyDelete
  2. ဆြဲေဆာင္မႈရွိေအာင္ ခ်က္ထားမွေတာ့ အားေပးရမွာေပါ့
    ကဲ ကိုညီလင္း ေခ်ာငယ္ ရွင္တို႔ အတြက္မခ်န္ေတာ့ဘူး
    ကိုညီလင္းက ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္နဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ စားခ်င္တာမွလား
    ေခ်ာငယ္က ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ခ်င္ေနတာသိတယ္ က်န္ေတာ့ဘူးကြယ္ :P :D

    ReplyDelete
  3. ဟင္းေတြအားလံုး ၾကည့္ျပီး သြားရည္ယိုေနတယ္.. ဒီမွာေတာ့ တကယ္ပဲ စာပိေနတယ္.. ဟင့္.. ေသခ်ာခ်က္မစားျဖစ္တာေတာင္ၾကာျပီ..

    ReplyDelete
  4. ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကို ပုစြန္ဆိတ္ေလးထည္႕ေၾကာ္တာ အရမ္းကို စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  5. how do you call "kyar swae" in english? thanks!

    ReplyDelete
  6. ဆရာေနဝင္းျမင့္ ေလနဲ႔ေျပာရရင္ “ေကာင္းခ်က္ကေတာ့ ရက္စက္သယ္” ဆိုတာေတာ့ ျဖစ္ေနၿပီ၊ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ဓါတ္ပံုကို ၾကည့္ေနတာတင္ စကၠန္႔ ၄၀ ေလာက္ၾကာမယ္၊ တစိမ့္စိမ့္ ခံစားတယ္ ဆိုတာ ပိုၿပီးနားလည္သြား သလိုပဲ၊ း) ကြန္မန္႔လည္း ေရးဖို႔လုပ္ေရာ မေဘဘီက အကုန္စားသြားၿပီ ဆိုပဲ၊ သြက္တယ္ ဗ်ိဳ႕၊ အရင္လည္း ေရာက္တဲ့အျပင္ က်ေနာ္ဘယ္ဟာကို ေ႐ြးလိမ့္မယ္ ဆိုတာပါ တပ္အပ္သိေနေတာ့တာပဲ၊ ေနာက္တခါ သူခ်က္မယ့္ ဟင္းတစ္ခြက္ ေတာ့ သြားမ, မွပဲနဲ႔တူတယ္...ဟားဟား။

    ReplyDelete
  7. ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ခြက္ကို ၾကိဳက္သူမ်ားေနျပီ ရဘူး တို႔လည္း ၀င္လုရမွာပဲ:):):)ၾကာစြယ္က စားလို႔ေကာင္းလာဗ် ၾကည့္ရတာကေတာ့ စားခ်င္စရာေလး... ေရႊညာသားေလးတုိ႔ ဆီမွာေတာ့ မရွိလို႔ တစ္ခါမွကို မစားဖူးေသးဘူး...ၾကာစြယ္...ၾကာစြယ္...

    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ အိုင္အိုရာေရ...

    ReplyDelete
  8. ခ်ဥ္ေပါင္ေရာ ဒိန္ခ်ဥ္ေရာ မရွိေတာ႕ရင္ ကညႊတ္ေၾကာ္ဘဲစားေတာ႔မယ္
    ၾကာစြယ္ဟင္းခ်ိ္ဳရယ္ေပါ႔
    ဒါနဲ႔ ၾကာစြယ္က ေသးေသးေလးေတြေနာ္ ျဖဴေတာ႕ တအားျဖဴတယ္ သန္႕ေနတာဘဲ
    ဟိုေန႕က ၾကက္ရိုးနဲ႔ ၾကာစြယ္ဟင္းခ်ိဳခ်က္တာ မဲသြားတယ္. ၾကာစြယ္ကလည္း အၾကီးၾကီးရယ္
    ခု Iora ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာေလးရယ္
    ဟြန္႔ မနက္ဖန္ ကညႊတ္ေၾကာ္စားဦးမယ္ မရေတာ႔ဘူး စားခ်င္လာျပီ

    ReplyDelete
  9. ဟင္းေတြႀကည္႔ရင္းနဲ႔ ဗုိက္ေတာင္ ဆာလာပီဗ်ာ..ဒီလုိေကာင္းေကာင္းေလးခ်က္ထားတာ မစားရတာတာ အေတာ္ကုိ ႀကာေနပါပီ..လာလည္သြားပါတယ္ဗ်ာ..။။

    ReplyDelete
  10. ကုုိရာဇာေလး..
    ဟုုတ္ပါတယ္။ အလုုပ္နဲနဲရွုုပ္ေနပါတယ္။ အရင္ေရာက္တဲ့သူကေတာ့တပန္းသာမွာဘဲေနာ..း)

    ေဘဘီေရ..
    ဦ းသူစားတမ္းဘဲေနာ..ေစာရင္မ်ားမ်ားစားရမယ္..း)

    ဆန္းနီေလး..
    သနားပါတယ္။ စာေတြပိေနလိုု ့။ ကုုိယ္ခ်င္းစာပါတယ္ကြယ္။ ကိုုယ္ေက်ာင္းတက္တုုန္းကခ်က္တဲ့ဟင္းေတြဆိုု နံမည္ေတာင္တပ္မရဘူး။ စားလိုု ့ရတာနဲ ့ရိွတာေတြပစ္ထဲ့ျပီးခ်က္ထားတာ။ အမည္ကိုုမရွိဘူး။ ဟင္းခ်က္ရင္းလည္းစာဘဲက်က္ေနတာေလ။

    စုုဘူးအိမ္..
    ပုုဇြန္စိပ္နဲ ့ခ်က္တာကလည္း ကံေကာင္းလိုု ့တခါႏွစ္ခါဘဲရဘူးပါတယ္။

    အမည္မေဖၚသူေရ..
    အဲဒါ..ထိုုင္းကလာတဲ့ပုုလင္းပါ။ ပုုလင္းမွာေတာ့ Lotus rootlet လိုု ့ေရးထားပါတယ္။

    ကုုိညီလင္းသစ္ေရ..
    ေဘဘီကအကုုန္စားသြားေပမဲ့ဒီထက္ေကာင္းတာေတြကုုိယ္တုုိ ့ကိုုျပန္ခ်က္ေကၽြးမွာေလ။ စိတ္မပူနဲ ့။ ပိုုေကာင္းျပီသာမွတ္။ စကၠန္ ့၄၀ဆုုိတာရုုပ္ရွင္ထဲမွာဆိုုရင္ အခ်ိန္ကုုိက္ဗုုန္းေတြ ကုုိျပန္ေတာင္ျဖဳတ္ႏုုိင္တယ္ေနာ္။ ခ်ဥ္ေပါင္တပန္းကန္ကေတာ့ အသာေလးေပါ့ေနာ။

    ေရႊညာသားေလး..
    ခ်ဥ္ေပါင္ကေတာ့ ပဲြဆူတဲ့သေဘာရွိတယ္ေနာ္။ ေနာက္ဆုုိအိုုးလိုုက္ခ်မွဘဲ။ အဲဒီၾကာစြယ္အေသးေလးေတြက ဒီမွာထိုုင္းကလာတာပါ။
    ေက်းဇူးပါဆုုေတာင္းေလးအတြက္။

    ေခ်ာေရ..
    မက်န္ေတာ့ဘူးထင္တယ္။ ေဘဘီအားေပးသြားျပီ။ ဒီၾကာစြယ္ကပုုလင္းနဲ ့လာတာပါေခ်ာေရ။ ေသးေသးေလးမိုု ့လိုု ့ျဖဴေနတာနဲ ့တူပါတယ္။ ကညြတ္ကေတာ့ အျမဲေကာင္းတာဆုုိေတာ့ေၾကာ္သာေၾကာ္ေခ်ာေရ။

    ကုုိမင္းလြင္မွဴး..
    အိမ္နဲ ့ေ၀းေနတယ္နဲ ့တူတယ္။ ပံုုနဲ ့ဘဲေကၽြးရလိုု ့အားနာမိပါတယ္။ ေနာင္လည္းလာလည္ပါလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္။လာလည္လိုု ့လည္းေက်းဇူးတင္၊ မွတ္ခ်က္ေလးေပးသြားလိုု ့လည္း ၀မ္းသာရပါတယ္ရွင္။

    ReplyDelete
  11. ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နည္းေ၇းေပးပါ။စားခ်င္စ၇ာေလး အိမ္မွာေၾကာ္၇င္ဒီလိုမ၇ဘူး

    ReplyDelete
  12. အန္ႏံုုးသိုု ့......
    ခ်ဥ္ေပါင္ရင့္ရင္ အရင္ျပဳတ္ျပီး စစ္ထားပါ။ ေၾကေၾကၾကိဳက္ရင္ ေၾကေနေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ကိုု အရင္ေျခေပးပါ။ ဒီမွာေတာ့ က်မက ခ်ဥ္ေပါင္ေပၚခ်ိန္မွာ အမ်ားၾကီး၀ယ္ထားျပီး ဘာမွမထဲ့ဘဲလံုုးထားတာေတြကိုု အိတ္ေတြ နဲ ့တခါစားစာေတြ ထဲ့ျပီးဖရီဇာထဲထဲ့ျပီးသိမ္းထားရတာပါ။ က်မကေၾကမွၾကိဳက္ပါတယ္။
    ဒီပုုံမွာ ေၾကာ္ထားတာကေတာ့ ပထမ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ နဲ ့ျငဳတ္ၾကမ္းမွဳန္ ့ကိုု ဆႏြင္းထဲ့ဆီသတ္ျပီး နဲနဲႏြမ္းေတာ့မွ ပုုဇြန္ဆိတ္ နဲ ့ပုုဇြန္ေျခာက္မညက္တညက္ၾကိတ္ထားတာကိုု ထဲ့ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ကမခ်ဥ္ရင္ ငပိမထဲ့ပါဘူး။( ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ကလည္းခ်ဥ္ အနံ ့ျပင္းမွာလည္းမပူရေတာ့ထဲ့ပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ရံုုးကိုုယူသြားရင္လည္း ငပိမပါမွ စားတဲ့အခါ အနံ ့ေပ်ာ့ေတာ့ ငပိမထဲ့ျဖစ္တာမ်ားပါတယ္။ ေျပာမဲ့သာေျပာတာ မယူသြားျဖစ္တာမ်ားပါတယ္။ အိမ္မွာဘဲ စားလိုုက္ေတာ့တယ္။)
    ပုုဇြန္ေျခာက္နံ ့ေလးေမႊးတက္လာျပီဆုုိရင္ ရယ္ဒီမိတ္မွ်စ္ေရစစ္ထားတာကိုု ထဲ့ပါတယ္။ ဆားပါးပါးထဲ့ပါတယ္။ မ်ွစ္နံ ့ေလးေမႊးျပီးနဲနဲ ေျခာက္လာေတာ့ ေျခထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ေတြ ထဲ့ဆားထဲ့၊ ငံျပာရည္ထဲ့ အခ်ဳိမွဳန္ ့ၾကိဳက္ရင္ နဲနဲထဲ့။ က်မကေတာ့ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲထဲ့ပါတယ္။ ပုုဇြန္ေျခာက္ကေကာင္းရင္ ဘာမွသိပ္မလိုုပါဘူး။ ခ်ဥ္ေပါင္ထဲ့အျပီး ဆီျပန္ခါနီးမွာ ျဖတ္ထားတဲ့ျငဳတ္သီးစိမ္းေတြထဲ့။ ျပီးေတာ့ဆီျပန္လာေတာ့ ရွမ္းနံနံအုုပ္ျပီးခ်ပါတယ္။ နံနံပင္ တုုိ ့ပင္စိမ္းတိုု ့အုုပ္လည္းရပါတယ္။ ကိုုယ္ၾကိဳက္ရာေပါ့ေနာ္။ ဒါပါဘဲ။ ေၾကာ္ၾကည့္လိုု ့အဆင္မေျပရင္ လည္းထပ္ေမးႏုုိင္ပါတယ္။ အားတာနဲ ့အခ်ိန္ယူျပီး ေျပာျပပါမယ္ရွင္။

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။