Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.
Wednesday, May 11, 2011
ျမန္ေကာင္းသက္သာ ၀က္သားခဘတ္ နဲ ့ပန္းမုုန္လာ၊ဘရုုိကုုိလီလံုုးခ်က္
ဒါကေတာ့တကယ္ျမန္ေကာင္းသက္သာပါဘဲ။ Super fast ေနာ္။ ဂ်င္း နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴကုုိငရုုတ္သီးမွုုန္ ့ ကုုလားေလးမဆလာရယ္ ဇီယာရယ္နဲ ့ဆီသတ္ျပီး ေမႊးလာေတာ့ ၀က္ၾကိတ္သား (ဘာသားမဆိုုအဆင္ေျပပါတယ္။ ၾကိဳက္ရာအသား နဲ ့လုုပ္ႏုုိင္ပါတယ္။) ထဲ့ေမႊေပး၊ ဆားျပားထဲ့၊ အဖံုုးေလးခဏအုုပ္ေပး၊ ခဏေနထပ္ေမႊ၊ ၾကိတ္သားဆုုိေတာ့ ခဏေလးနဲ ့က်က္သြားတယ္ေလ။ သိပ္ေျခာက္တာမၾကိဳက္ရင္ေရဆူေလးနဲနဲထဲ့ေပးေပါ့။ က်မေတာ့ နဲနဲေလးထဲ့လိုုက္တယ္။ ၾကာရင္ေျခာက္သြားမွာစိုုးလိုု ့ပါ။
အကြင္းလိုုက္လွီးထားတဲ ့ၾကက္သြန္နီေတြ ကုုိ ေနာက္ထပ္ဆီပါေလကာေလးထဲ့ ျပီးပူေနတဲ့ဒယ္တခုုမွာ အသာေလးလွိမ့္လိုုက္၊(က်မရဲ ့ဒယ္အိုုးကနဲနဲက်ဥ္းသြားလိုု ့) ဆားေလးနဲနဲထဲ့ ျပီးေတာ့ ၀က္သားအိုုးထဲကိုုထဲ့။ အဲဒီၾကက္သြန္လွိမ့္တဲ့အုုိးမွာဘဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္းလိုုက္ေတြ ဆက္ထဲ့။ ျပီးေတာ့ခ်က္ခ်င္းသိပ္မေပ်ာ့သြားခင္ ၀က္သားအိုုးထဲထဲ့။ အားလံုုးသမေအာင္ေမႊေပးျပီး ေနာက္ဆံုုးမွာ မဆလာနဲနဲ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းနဲနဲ၊ ပူစီနာနဲနဲ ထဲ့အုုပ္ျပီးခ်လိုုက္ရုုံပါဘဲ။ ခဏေလးက်က္ျပီးစားေကာင္း ေတာ့ျမန္ေကာင္းသက္သာေပါ့။
ပန္းမုုန္လာနဲ ့ဘရုုိကုုိလီကုုိလည္း ခါတုုိင္းလိုုဆီမသတ္ပဲ၊ ခ်က္မဲ ့အုုိးထဲတခါတည္းထဲ့၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ နဲ ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ့ဆားေလးထဲ့ျပီးဆီနဲနဲနဲ ့အဖံုုးအုုပ္ျပီးလံုုးလိုုက္ပါတယ္။ ႏွံ ့သြားေအာင္ အဖံုုးအုုပ္ရက္နဲ ့အုုိးကိုု ႏွစ္ခ်က္သံုုးခ်က္လွဳပ္ေပးလိုုက္ပါတယ္။ အေငြ ့ေတြလည္းထြက္သူလည္းက်က္ဘဲ။ ေၾကာ္တဲ့အရသာနဲ ့ဘာမွမကြာလိုု ့အခ်ိန္မရိွရင္လုုပ္ရမဲ့နည္းအျဖစ္မွတ္ထားလိုုက္ပါတယ္။
မနက္က်ေတာ့ ဒီဟင္းကိုုTotilla ေတာ္တီးယာ လိုု ့ေခၚတဲ့ မက္ဆီကန္ နံျပားေခၚမလား ခ်ာပါတီေခၚမလား အဲဒါ နဲ ့ခ်ိစ္ထဲ့ျပီးလိပ္စားပါတယ္။ သူက ေတာ္တီးယာနဲ ့ေကာ္စားပါတယ္။ က်မကေတာ့အဲဒါကုုိနံျပားအစားထိုုးအေနနဲ ့စားတာမ်ားပါတယ္။
မီးမကင္မီေတာ္တီးယာ (မကင္ဘဲစားလည္းရပါတယ္။)
ဒါကဒယ္အိုုးထဲမွာကင္ျပီးတဲ့ပံုု။ သူ စားတဲ့ပံုုစံ။ က်မလိပ္စားတာေတာ့မရုုိက္ထားမိဘူး။
အခ်ဳိပဲြကေတာ့ သခြားမသီးေလးကုုိသံုုးေဆာင္ၾကရေအာင္ပါေနာ္။ ၀ယ္လာတုုန္းကေတာ့ ေဖ်ာ္ေသာက္မလားလိုု ့ပါ။ ခ်ဳိတာနဲ ့ဒီတုုိင္းဘဲစားလိုုက္ဘိုု ့ေတြးလိုုက္ပါတယ္။
လာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ တကယ္ေတာ့ေရးခ်င္တာေတြကတျခားပါ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေအာက္ဆံုးပံုက သခြားမသီးက သခြားေမႊးနဲ ့တူဒယ္ေနာ္။
ReplyDeleteပန္းမုန္လာကို ဆီမသတ္ဘဲ ခ်က္တဲ့နည္း မွတ္ထားလိုက္ၿပီ၊ ျမန္တယ္ဆိုေတာ့ စိတ္ဝင္စားစရာပဲ၊ တျခားဟာေတြ ေရးခ်င္ခဲ့တာဆိုေတာ့ ေရးခ်င္တာေတြ ေရးႏိုင္ဖို႔လည္း ဆႏၵျပဳပါတယ္ဗ်ာ....။
ReplyDeleteညယံ နဲ ့ကုုိညီလင္းသစ္..
ReplyDeleteေကာ္မန္ ့ေတြေပ်ာက္သြားျပီအလုုိလိုု။ စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိပါတယ္။ ပိုု ့စ္ျပန္တက္လာတာဘဲေက်းဇူးတင္ရပါေသးတယ္ေလ။ ထပ္လာလည္ဦ းေနာ္ အားတဲ့အခါ။
အိုုင္အိုုရာ