သတိရျခင္းမ်ားစြာျဖင့္...
အေမခ်က္ေကၽြးခဲ့တဲ့ ငါးဘဲျဖဴ၊ ငါးသလဲထိုုး၊ ငါးသံခ်ိတ္အုုိ္းကပ္ဟင္းေတြ၊ ငပိရည္ေဖ်ာ္နဲ ့တုုိ ့စရာအရြက္အျပဳတ္အစံုုေတြ၊ ငါးရံ ့ကုုိေရွာက္ရြက္အုုပ္ျပီးခ်က္တဲ့ဟင္း၊ ပဲၾကာဆံနဲ ့အာလူးနဲ ့၀က္သားစဥ္းေကာဟင္းနဲ ့သုုပ္တဲ့အသုုပ္၊၊ ငါးငပိခ်က္၊ ၀က္စအုုေၾကာ္၊ ငါးရံ ့ေျခာက္ကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ ့ငရုုပ္သီးစိမ္းေတြနံနံပင္ေတြႏုုိင္းခ်င္းအုုပ္ျပီးခ်က္ထားတဲ့ဟင္း၊မန္က်ည္းရြက္ရယ္ သနပ္ရြက္ရယ္ ဥသွ်စ္ရြက္ရယ္နဲ ့ခ်က္ထားတဲ့ မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း၊ ငါးသေလာက္ကုုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ ့ဆီလည္ေရလည္ခ်က္ထားတဲ့ဟင္း၊ ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္၊ ပုုစြန္ငပိကိုု ရုုိးရုုိးဆီသတ္ျပီး ငရုုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ေၾကာ္ထားတဲ့ငပိေၾကာ္၊ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္၊ ငါးဖယ္အေကာင္လိုုက္ေရခ်ဳိခ်က္၊ ငါးခူရဲယိုုရြက္အုုပ္၊ ငါးခူငါးဆုုပ္ဟင္း၊
အမၾကီးေထာင္းေပးတဲ့ ငပိေထာင္းေတြ ဘဲဥေၾကာ္သုုပ္ေတြ တုုိဟူးသုုပ္ေတြ
မမခ်က္ေကၽြးတဲ့ ငါးခ်ဥ္ေပါင္အုုပ္ဟင္း၊ မလႊပြင့္စပ္ေၾကာ္၊ ပင္စိမ္းငရုုပ္သီးခ်က္၊ ေၾကာင္လ်ာသီးေၾကာ္၊ ပဲပုုတ္ေထာင္း၊
ဒက္ဒီ၀ယ္၀ယ္လာတဲ့ နမ္စင္း က ပုုစြန္ေတြ ဂဏန္းေတြနဲ ့ေၾကာ္တဲ့ ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္၊ သတင္းစာနဲ ့ဖက္နဲ ့ႏွစ္ထပ္ထုုပ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္ပူေႏြးေႏြးအထုုပ္ကိုု ႏွီးၾကိဳးေလးျဖည္ျပီး ဖြင့္လိုုက္တဲ့အခ်ိန္မွာရခဲ့တဲ့ ေခါက္ဆဲြေၾကာ္နံ ့၊ ေလဟာျပင္ေစ်းက၀ယ္လာတဲ့ ဖာလူဒါခ်ဳိေအးေမႊး
အကိုုေတြ ညလည္စာခ်က္စားၾကတဲ့ ငန္းသားကာလသားဟင္းေတြ၊ ဂဏန္းမဆလာဟင္းေတြ၊
ကိုုၾကီးသုုပ္သုုပ္ေကၽြးတဲ့ သေဘာၤရြက္နဲ ့ခ်ဥ္ငံစပ္ လက္ဖက္သုုပ္၊
အကိုုငယ္ေတြ နဲ ့မာလကာပင္ေပၚတက္ျပီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခူးျပီး ငပိ သိုု ့မဟုုတ္ ဆားနဲ ့တုုိ ့စားခဲ့တဲ့ မာလကာသီးေတြ
ျခံထဲကသရက္သီးေတြ၊ မိုုးရြာခ်ိန္ဆုုိ ေခါင္မိုုးေပၚကတဆင့္ တဒုုန္းဒုုန္းနဲ ့ျပဳတ္က်လိုု ့ကဲြျပဲေနတဲ့ သရက္သီးေတြနဲ ့ငရုုပ္သီးမွုုန္ ့နဲ ့ငံျပာရည္ငံငံစပ္စပ္ေတြ
ေမာင္ေလးခ်က္တဲ့ ဟင္းခ်ဳိမ်ဳိးစံုု၊ လက္ဖက္သုုပ္ေပါင္းမ်ားစြာ
တူမေလးႏွပ္တဲ့ လက္ဖက္အသားႏွပ္
ေယာင္းမငယ္ခ်က္တဲ့ မုုန္ ့ဟင္းခါး
ေယာင္းမၾကီးေထာင္းတဲ့ ပဲသီးေထာင္း
ဒါအကုုန္ပဲလားအုုိင္အိုုရာ၊
က်န္ဦးမယ္ထင္တယ္။
ဟုုတ္တယ္ က်န္ေနတာက အစားအေသာက္ေတြအျပင္
အဲဒီအစားအေသာက္ေတြနဲ ့အတူ အျမဲတဲြပါေနတဲ့ သူတုုိ ့ရဲ ့
ေအးျမခ်ဳိျမိန္ျပီး ထုုတ္မေျပာခဲ့ၾကတဲ့ ခ်စ္ျခင္းေမတၱာေတြ..
ခင္မင္စြာျဖင့္..
အိုု္င္အိုုရာ
ဟင္းေတြေတာ္ေတာ္စံုသြားတယ္...ရွလႊတ္ ကိုယ္ေတာင္သေရက် ဖတ္ရင္းနဲ႔...း)
ReplyDeleteမိုးေငြ႔
ဒါေတာင္စာရင္းပဲရွိေသးတာေနာ္။
ReplyDeleteပံုနဲ႔သာဆိုပိုသြားရည္ယိုလို႔ေကာင္းမွာ။
အိုင္အိုရာ
အဟင့္.. ရက္စက္လွခ်ည္လား...
ReplyDeleteငိုခ်င္လိုက္တာ... း(
ဘာလိုု ့လဲ..ပံုုမပါလိုု ့လား ..အဟိ
Deleteဒါမွမဟုုတ္ ကုုိယ့္လုုိပဲသတိရသြြားလိုု ့လား။
မငိုုနဲ ့ေနာ္။ ဒီစာရင္းထဲကဟာေတြၾကံဖန္ခ်က္စားဖိုု ့ၾကံေနတယ္။
အုုိင္အိုုရာ
အိုင္အိုရာရဲ႕ပုိ႔စ္အသစ္ေလးျမင္လိုက္လို႔ အရင္လို အစားအေသာက္ေတြ ေအာတိုက္စားရေတာ့မယ္ဆိုၿပီး အသည္းအသန္ေျပးလာခဲ့ေသာ္ျငားလည္း........... ဖတ္ပဲဖတ္ျဖစ္လိုက္တယ္ !_!
ReplyDeleteတီတင့္ေရ..
Deleteေအာတုုိက္စားရေအာင္တင္ေပးမယ္ေနာ္။
ေမွ်ာ္..း)
အုုိင္အိုုရာ
♥ ♥ ♥
Deleteအဲ့ဒီဟင္းေတြ တစ္မ်ဳိးခ်င္းစီ ကုန္ေအာင္ခ်က္ေကၽြးပါဗ်ဳိ႕ :)
ReplyDelete"ပုုစြန္ငပိကိုု ရုုိးရုုိးဆီသတ္ျပီး ငရုုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ေၾကာ္ထားတဲ့ငပိေၾကာ္
မလႊပြင့္စပ္ေၾကာ္၊ ပင္စိမ္းငရုုပ္သီးခ်က္၊ ေၾကာင္လ်ာသီးေၾကာ္၊ ပဲပုုတ္ေထာင္း၊"
က်ေနာ္လည္းဒီဟင္းေတြစားဖူးတယ္...ေၾကာင္လွ်ာသီးေၾကာ္ေတာ့အၾကိဳက္ဆံုး
မေန႔ကေစ်းထဲမွာမလႊပြင့္ေတြေတြ႔မိေသးတယ္၀ယ္ျပီးခ်က္စားအံုးမွပါ...:)
ဟင္းနာမည္ေတြဖတ္ရတာနဲ႔တင္သြားရည္တမ်ားမ်ားနဲ႔ ပံုေတြပါပါရင္ျဖင့္
ထမင္းပန္းကန္လက္ထဲကိုင္မွရေလာက္တယ္...:)
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ အစ္မအိုင္အိုရာ
ခ်က္ေကၽြးခ်င္တယ္ဗ်ဳိ ့..
Deleteမလႊပြင့္အရမ္းၾကိဳက္တာ။
ခ်က္စားျဖစ္ရင္ တင္လုုိက္အုုန္းေနာ္။ သြားရည္က်ရေအာင္။
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစရွင္။
အုုိင္အိုုရာ
အစားအေသာက္ပုံလွလွေလးေတြၾကည္႔ရမယ္ထင္ေနတာ စာနဲ႔ပဲေရးထားတဲ႔ဟင္းေတြ ဖတ္ရင္ေတာင္သြားရည္က်တယ္ မာလကာသီးေတြကုိဂြတ္ကနဲကုိက္စားခ်င္မိတယ္...
ReplyDeleteဂ်က္..
ReplyDeleteကုုိယ္လည္း အဲဒါေတြစားခ်င္ေနတာ မရွိေတာ့ ပံုုလည္းမတင္ႏုုိင္ဘူးေပါ့။
ၾကိဳးစားျပီး ဖန္တီးခ်က္တဲ့အခါတင္ျဖစ္ေအာင္တင္ပါ့မယ္ေနာ္...လိုု ့
မာလကာပင္ဂြၾကားမွာထုုိင္ျပီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ထုုိင္စားခဲ့ရတဲ့အရသာကေတာ့ ဂ်က္ေရ..ဘာနဲ ့မွမတူဘူး။
အုုိင္အိုုရာ