Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Wednesday, June 8, 2016

ထမင္းဘူးမ်ား (၂ )

ထမင္းဘူးေတြ ရုုိက္ထားသေလာက္ေလးေတြဆက္တင္ေပးခ်င္လိုု ့ပါ။
အရင္ေျပာဘူးသလုုိပါဘဲ ခ်က္ထားတာ ရုုိက္ထားတာ ၾကာပါျပီ။
အမွတ္တရ အျဖစ္ အပ်င္းေျပ ၾကည့္ရေအာင္တင္လိုုက္ပါတယ္။


ကုုိက္လံေၾကာ္ ငပိေထာင္းသံပုုရာသီးညွစ္ ၀က္သားလံုုးအာလူးေျခာက္စပ္ေၾကာ္
 
 ကုုိက္လံကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီဒါးျပားရုုိက္ဆီသတ္ျပီး ခရုုဆီနဲ ့ေၾကာ္၊ ငပိေထာင္းကုုိသံပုုရာသီးညွစ္ ။ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္ကုုိ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္နည္းနည္းနဲ ့ဆီသတ္ျပီး အာလူးနဲ ့မဆလာနဲ ့ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးျပန္ေၾကာ္ထားတာ။




ပုုစြန္ဆီျပန္ ငပိေၾကာ္ မုုန္ညင္းထုုတ္ေၾကာ္ သံပုုရာခြံသုုပ္
ပုုစြန္ကုုိရုုိးရုုိး ပဲ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ ့ဆီသတ္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္ထားတာပါ။ သံပုုရာသီးညွစ္ျပီးသားေတြကုုိ ဆားနဲ ့သန္ ့သန္ ့ေလးနယ္ျပီး ပုုလင္းထဲမွာ နပ္ေနေအာင္ေနျပထားတာကုုိ သရက္ခ်ဥ္အၾကမ္းသုုပ္သလုုိ မ်ဳိး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုုတ္သီး နံနံပင္နဲ ့ဆီစိမ္းဆမ္းသုုပ္ထားတာပါ။

၀က္အူေခ်ာင္းကုုိၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုုက္နဲ ့ျပန္ေၾကာ္ထားတာ။ လက္ဖက္သုုပ္၊  မက္ကရယ္ငါးေပါင္းကိုုငါးသေလာက္လိုုေပါင္းထားတာပါ။















ဒီဟင္းကေတာ့ေမ့ေတာင္ေနျပီ။ ၀က္သားလား၀က္လ်ာလား ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းလားမမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ၾကည့္ရတာေတာ့ ၀က္လ်ာနဲ ့တူတယ္။ ငပိေၾကာ္ နဲ ့မ်ွစ္ပဲျပဳတ္ေၾကာ္








ၾကက္ဥလိပ္ေၾကာ္ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးစပ္ခ်ဥ္ခ်က္ ပန္းမုုန္လာပြင့္ေၾကာ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးစပ္ခ်ဥ္ဟင္းေလာက္ခ်က္ရတာလြယ္တာမရွိဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြျဖတ္ညွပ္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီငရုုတ္သီးေထာင္း ထဲ့ ပုုစြန္ေျခာက္မွုုန္ ့ထဲ့ ငပိၾကိဳက္ရင္ထဲ့ (အုုိင္အိုုရာ က ပုုစြန္ေျခာက္မ်ားမ်ားနဲ ့ငံျပာရည္နဲ ့ခ်က္တာမ်ားတယ္။ ငပိက အနံ ့ျပင္းေတာ့ ကုုိယ္က ၾကိဳက္ေပမဲ့ ပတ္၀န္းက်င္ကမခံႏုုိင္မွာစိုုးလိုု ့ငံျပာရည္နဲ ့ခ်က္တာမ်ားတယ္။) ဆီမထဲ့လည္းရတယ္။ တျခားဟင္းေတြဆီျပန္ပါရင္ ဆီမထဲ့ပဲခ်က္တယ္။ အရသာတူတူပါဘဲ။ အုုိးတည္ျပီး အားလံုုးေမႊးၾကိဳင္ ေၾကသြားေအာင္ ေရနည္းနည္းခ်င္းထဲ့ တည္။ စိတ္ၾကိဳက္ရျပီဆုုိ ေရၾကိဳက္သေလာက္ထဲ့ ေကာင္းေကာင္းဆူပြက္ျပီး မပ်စ္မက်ဲေလးေရာက္ရင္ ငရုုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ အုုပ္လုုိက္ရံုု။ အၾကိဳက္ဆံုုးဟင္းထဲမွာပါတယ္ေျပာရမယ္။


ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္း ခ်က္တာေလးရုုိးစင္းစြာ ေရနဲ ့ဆီနဲ ့ေရာ ျပဳတ္ေၾကာ္လုုပ္ျပီး ဆီျပန္ေတာ့ခ်လိုုက္တာဘဲ။ အျမစ္အရင္ခ်က္။ အျမစ္က်က္ျပီး အရည္က်န္ေနခ်ိန္မွာအသည္းေတြ ထပ္ေရာ ေမႊေပး။ အဖံုုးအုုပ္ဆက္တည္ထား။ အသည္းက်က္သြားရင္ ဆီေကာင္းေကာင္းျပန္သြားမွခ်။ ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းဆီေလး နဲ ့ထမင္းပူေလးနဲ ့နယ္စားရတာ အလြန္ေကာင္းေပါ့။

ကဲ အရင္ပုုိ ့စ္မွာ ပံုုမပါလိုု ့စိတ္ေကာက္ေနတဲ့သူေတြ ငိုုခ်င္တဲ့သူေတြ တ၀ၾကီးၾကည့္ျပီးခ်က္စားၾကေတာ့ေနာ္။ း)
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အုုိင္အိုုရာ

5 comments:

  1. တစ္၀ႀကီးၾကည့္ၿပီး တစ္၀ႀကီးအာရံုခံသြားတယ္ အိုင္အိုရာေရ။ လြယ္ကူတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေတာ့ သားတို႔ေဖႀကီး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္လို႔ အၿမဲလိုလိုဟင္းတစ္ခြက္အေနနဲ႔ပါတယ္။ ျငဳပ္သီးစိမ္းေလးေထာင္းထည့္ ငါးခူေလးျဖစ္ေစ ငါးက်ည္းေလးျဖစ္ေစ ျပဳတ္အသားႏႊင္ထည့္ နံနံပင္ေလးအုပ္ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင့္ေျပာတာနဲ႔ စားခ်င္လာၿပီ။ အရင္ႏွစ္ပါတ္ကခ်က္စားတယ္။ ဒီအပါတ္ငပိရည္ေဖ်ာ္စားတယ္။ ငါးငပိခ်က္လည္းအႀကိဳက္ဘဲ။
      အိုင္အိုရာ

      Delete
  2. အားပါးပါး..
    တကယ္ခ်က္တတ္တာဘဲ..
    အန္တီတင့္ေျပာသလိုဘဲ
    ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကေတာ့
    အိမ္ကက်ားက်ားအႀကိဳက္ဆုံးတဲ့
    က်မေတာ့ပဲပုပ္နဲ႔ဘဲခ်က္တာမ်ားတယ္
    ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔တခါမွမခ်က္ဖူးေသးဘူး
    တဝႀကီးငမ္းသြားၿပီေနာ့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အႏွစ္ပါမွထမင္းစားတတ္တဲ့ ကိုယ့္ခ်စ္ခ်စ္က အဲဒါက် ဟက္ဟက္ပက္ပက္မစားဘူး။
      ကိုယ္က ပဲပုပ္ဆို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ႀကိဳက္တယ္။ သူက ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔ က လဲြရင္ မစားဘူး။
      ခ်က္တတ္တယ္ဆိုတာကလည္းကိုယ္မွမခ်က္ရင္ငတ္မွာေလကြယ္။

      Delete
  3. I miss the old Blogging. Many bloggers that have stopped over the years or primarily use Facebook now. My favorite bloggers retired from the blogging world. Maybe I should retire, too. I miss the fun in blogging. I remember way back in 2010. :'( So Sad!

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။