Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, March 13, 2016

ထမင္းလြတ္ ညစာတစ္မ်ဳိး

ကညြတ္အုုိးကင္းပူတုုိက္
ဒါလည္း အရင္တုုန္း က ခ်က္စားခဲ့တာေတြပါ။ မတင္ျဖစ္ခဲ့လိုု ့တင္လုုိက္တာပါ။ တခါတခါ ညဖက္ ထမင္းလြတ္ စားခ်င္တဲ့အခါ ဒီလိုုမ်ဳိးေလး လုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ကညြတ္ကိုု အရင္းပိုုင္းအရင့္ေလးေတြျဖတ္ ေရေဆးျပီး    ဆီေလးျဖန္းအုုိးကင္းပူတုုိက္ထားတာပါ။ အရသာ ႏွစ္သက္သလိုုထဲ့ေပါ့။ ကုုိယ္ကေတာ့ ခ်စ္ခ်စ္အၾကိဳက္ ခရုုဆီေလးနည္းနည္း နဲ ့လွိမ့္လုုိက္တာပါ။ ၾကိဳက္ရင္ ႏွမ္းဆီေလးနည္းနည္း ထဲ့ရင္ ပုုိေမႊးတာေပါ့။

ကညြတ္အိုုးကင္းပူတုုိက္ နဲ ့ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္
ဒီလုုိေလး ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္နဲ ့တြဲစားတယ္ေလ။
ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္
ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္တာလည္း လြယ္ပါတယ္။ ကုုိယ္ႏွစ္သက္ရာ အသားနဲ ့ႏွစ္သက္သလိုု အရသာထဲ့ျပီး အဆင္သင့္ေရာင္းတဲ့ ဖက္ထုုတ္ခံြေလးထဲထဲ့ထုုတ္ျပီးေၾကာ္ရံုုပါဘဲ။ အုုိင္အိုုရာ က ေတာ့ ၀က္သားၾကိတ္သားနဲ ့လုုပ္ထားတာပါ။ ၀က္သားၾကိတ္သားကုုိ ဂ်င္းနည္းနည္း ၾကက္သြန္ျဖဴနည္းနည္း ေထာင္းထဲ့ ေကာ္မွုုန္ ့ေလး နည္းနည္းထဲ့ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္း ခရုုဆီနည္းနည္း နဲ ့ၾကက္ဥ ေရာေမႊျပီး အစာလုုပ္ထားတာပါ။ ျပီးေတာ့ ေလးေထာင့္ဖက္ထုုတ္ရြက္ အေသးေလးေတြထဲထဲ့ အထုုတ္ေလး လိုု ဆဲြေစ့ျပီး အသာပံုုသြင္းျပီး ဆီပူထဲထဲ့ေၾကာ္ေပါ့။ ဆီေပါေၾကာ္ရတာပါ။

ဒီလုုိမ်ဳိးေလးေပါ့။ ဒီပံုုကေတာ့ တျခားအခ်ိန္တုုန္းက ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္ေၾကာ္စားတုုန္းက ရုုိက္ထားမိတာ။ အခုုေၾကာ္ထားတာထက္နည္းတယ္။

ထမင္းလြတ္ညစာ
အာမေျခာက္ေအာင္လိုု ့၀က္ၾကိတ္သားနည္းနည္းထဲ့ျပီး ဟင္းခ်ဳိေလးလုုပ္လုုိက္တာပါ။ ဟင္းခ်ဳိကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ျငဳပ္ေကာင္းေလးခပ္ထားျပီး ေၾကးအုုိးအနံ ့မ်ဳိးထြက္ေအာင္ ႏွမ္းဆီေလးနည္းနည္း ထဲ့စားပါတယ္။ ဆန္ၾကာဆံနဲ ့ မုုန္ညင္းစိမ္းခပ္ထားပါတယ္။
အခ်ဥ္
ျမန္မာျပည္မွာတုုန္း က ဆုုိးေဆးေၾကာက္လိုု ့ဒီလုုိျငဳပ္ဆီ ကိုုၾကိဳက္လ်က္နဲ ့ေရွာင္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ စိတ္ခ်လက္ခ် စားႏုုိင္ေတာ့ ၾကက္ဖတံဆိပ္ ျငဳပ္ဆီမျပတ္ေဆာင္ထားပါတယ္။   ျငဳပ္ဆီနည္းနည္း ထဲ့ ငံျပာရည္နည္းနည္းထဲ့ သၾကားေလးနည္းနည္းထဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထဲ့ ျငဳပ္သီးစိမ္းျဖတ္ထဲ့။ ျမန္မာျပည္ကသူေတြကေတာ့ ဆုုိးေဆးေရွာင္သင့္ေတာ့ သံပုုရာသီးေလး မန္က်ည္းရည္ေလးနဲ ့ပဲ ဒီလုုိလုုပ္စားေပါ့ေနာ္။

ၾကာဆံနဲ ့မုုန္ညင္းစိမ္း ဟင္းခ်ဳိ


ဖက္ထုုတ္ေၾကာ္၊ ၾကာဆံဟင္းခ်ဳိ နဲ ့ကညြတ္ေၾကာ္ စားဖုုိ ့အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီ

ခ်ိစ္ကိတ္
ထံုုးစံအတုုိင္း အခ်ဳိပဲြေလး နဲ ့ပိတ္လုုိက္မယ္ေနာ္။ ခ်ိစ္ကိတ္က ႏွစ္ေယာက္လံုုးၾကိဳက္ၾကေတာ့ မၾကာခဏလုုပ္စားျဖစ္တယ္ေလ။ အုုိင္အိုုရာတုုိ ့အၾကိဳက္ လုုပ္တဲ့
ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္နည္း တင္ထားေပးျပီးသားမိုု ့အဲဒီလင့္မွာ ၾကည့္ႏုုိင္ပါတယ္။ အုုိင္အိုုရာလည္းတင္ထားမိတာ ၀မ္းသာေနတာ။ မလုုပ္တာၾကာသြားရင္ အခ်ဳိးအစားေတြက ေမ့သြားေရာ။ ဒီမွာျပန္ျပန္လာၾကည့္ရတယ္ေလ။ ကုုိယ့္ စာဖတ္သူေတြလည္း လုုပ္ႏုုိင္ ကုုိယ္လည္း ျပန္လုုပ္ႏုုိင္ဆုုိေတာ့ မဆုုိးဘူးဘဲ။ ဒီခ်ိစ္ကိတ္ က စပ်စ္ေျခာက္ထဲ့လုုပ္ထားတာ။ အုုိင္အိုုရာ့အတြက္ဆုုိရင္ ေတာ့ နည္းနည္း ခ်ဳိသြားတယ္။ စပ်စ္သီးက ခ်ုုဳိေတာ့ နည္းနည္းပဲ ထဲ့ရင္ထဲ့ ကိတ္သားကိုု အခ်ဳိေလွ်ာ့ထဲ့ရင္ထဲ့ ေပါ့ ။

လာအားေပးသူမ်ား အားလံုုးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
စိတ္ခ်မ္းသာ ကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစ။ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
အုုိင္အိုုရာ

13 comments:

  1. စားခ်င္စရာ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာပါပဲ။ ညစာေတြဆို ထမင္းမစားခ်င္ဘူး။

    ReplyDelete
    Replies
    1. အျပံဳးပန္း..
      ညစာထမင္းမစားတာ အမွန္ေတာ့ေကာင္းပါတယ္။
      ဒါေပမဲ့ အျမဲေတာ့မလႊတ္ႏုုိင္ျပန္ဘူးကြယ္။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  2. ဟား..
    စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ႔..
    အရင္ကအခ်ဳိမႀကိဳက္ခဲ့ူးဘူး
    ခုေတာ့အခ်ဳိစားခ်င္ေနတာ
    (အသက္ႀကီးလာလို႔လားမသိ း)))
    မအိုင္အိုရာရဲ႔ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္ပုံ
    အတိုင္းလိုက္လုပ္ၾကည့္အုံးမွ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. မီးမီး..
      တူလုုိက္တာကြာ။
      ကုုိယ္ေလ အခ်ဳိသိပ္ၾကိဳက္တဲ့ထဲမပါဘူး။
      ဒါေပမဲ့ အသက္ၾကီးလာလိုု ့ထင္တယ္။ အခ်ဳိကုုိ ေရွာင္သင့္ပါတယ္ဆုုိမွ ခုုတေလာ အခ်ဳိအရမ္းစားခ်င္တာဘဲ သိလား။
      ကိုုယ့္ခ်ိစ္ကိတ္ကိုု အလြန္ေခ်းမ်ားတဲ့ ခ်စ္ခ်စ္ က အရမ္းသေဘာက်တာ။
      စမ္းၾကည့္ ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။ း) ဟိ..
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  3. အားလုံးၾကိဳက္တယ္ ဖက္ထုပ္စားခ်င္လာျပီ......................

    ReplyDelete
  4. ဂ်က္ေရ..
    ခုုေနာက္ပိုုင္းဆုုိ ဖက္ထုုတ္ရြက္ေတြ၀ယ္၀ယ္ထားျပီး မလုုပ္ျဖစ္တာနဲ ့လႊတ္ပစ္ရတာမ်ားတယ္။
    ခုုလည္း၀ယ္ထားေသးတယ္။ း)
    ျမန္မာျပည္မွာ အရင္တုုန္းက တရုုပ္တန္းမွာ ေရာင္းတဲ့ဖက္ထုုတ္ခြံ ပါးပါးေလးနဲ ့ေၾကာ္တာ အရမ္းၾကိဳက္တာ။
    အုုိင္အုုိရာ

    ReplyDelete
  5. က်ေနာ္ေတာ့ ျမန္မာျပည္တုန္းက ကညြတ္ကိုမစားဖူးဘူးအစ္မေရ
    အခုအျပင္ေရာက္မွစားဖူးတာ အရမ္းၾကိဳက္တယ္
    လူနဲ႔တည့္တယ္လို႔စာထဲမွာဖတ္ရေတာ့ မၾကာခဏ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။
    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေရႊညာသားေလး..
      ျမန္မာျပည္က ကညြတ္ကိုု ဒိုု ့ကပိုုၾကိဳက္တယ္။
      ခ်ဳိခါးေလးနဲ ့ေသးေသးသြယ္သြယ္ အစိမ္းရင့္ေရာင္။
      ရွားျပီးေစ်းၾကီးတယ္။
      ဒီလိုုမ်ဳိးကညြတ္ေတြလည္းခုုေတာ့ေပၚေနပါျပီအဲဒီမွာ။
      ဟုုတ္တယ္။ ကင္ဆာအတြက္ေကာင္းတယ္တဲ့။
      ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့အျမဲျပည့္ပါရေစရွင္။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  6. ၾကက္ဖတံဆိပ္ ျငဳပ္ဆီ ဆိုတာေလး ျပပါလားဟင္...

    ReplyDelete
    Replies
    1. မသက္ေဝ
      မၾကာခင္ ဓါတ္ပံု႐ိုက္တင္ေပးမယ္ေနာ္။

      Delete
  7. Ma Thet Wai,
    Please go below link for the chili sauce. I lost my connecting cable to connect with my phone. So I cannot transfer my photo of it.
    Sorry for delay. :)
    Iora


    https://www.google.com/search?q=sriracha+image&biw=1104&bih=563&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjOyrGZyoDNAhUC5iYKHUxjBIgQsAQIHg

    ReplyDelete
  8. မမေရ..
    မေတြ႔တာအေတာ္ၾကာၿပီေနာ္..
    ေနေကာင္းလား မမ..ဘယ္ေလာက္ပဲ အလုပ္မ်ားမ်ား မမကို ရင္ထဲက တကယ္ အျမဲသတိရေနတာပါ..
    မမရဲ႕ ပို႕စ္ေတြ တဝႀကီး ဖတ္သြားပါတယ္ ခ်က္ထားတာေတြ ထပ္ကာထပ္ကာ ၾကည္႔ရင္း..အားေပးသြားပါတယ္ မမ..
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
  9. ေဟး မုုိးစက္ေလး..
    ေပ်ာက္ခ်က္သားေကာင္းလွခ်ည္လား။
    ေနေကာင္းပါတယ္။ မိုုးစက္ေလးလည္းေနေကာင္းတယ္ဟုုတ္။
    ဒီကလည္း သတိရပါတယ္ေနာ္။
    ထပ္ခါထပ္ခါၾကည့္ရင္းအားေပးသြားသူကိုု ဒီကလည္း ထပ္ခါ ထပ္ခါ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ း)

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။