|
ငပိရည္ေဖ်ာ္ကုုိ ကုုိယ့္မမ က ငရုုတ္သီးအေလွာ္မွုုန္ ့ဒါမွမဟုုတ္ အေတာင့္ေၾကာ္ကုုိ ေထာင္းျပီးနယ္စားရတာၾကိဳက္တယ္။ ကုုိယ္က ငရုုပ္သီးစိမ္းနဲ ့ေဖ်ာ္တာၾကိဳက္တယ္။ အဲဒီေန ့က မမ နဲ ့ကုုိယ့္အၾကိဳက္ေပါင္းျပီး ေဖ်ာ္တယ္။ ငရုုပ္သီးစိမ္းကိုု ကင္ျပီးမွ ပုုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ေဖ်ာ္ထားတာကုုိ ငရုုပ္သီးအေလွာ္မွုုန္ ့စားခါနီးမွ ထပ္ထဲ့ျပီးစားထားတာပါ။ တုုိ ့စရာေတြနဲ ့စားလုုိ ့ေကာင္းတယ္။
|
|
ငါးစူစီေၾကာ္။ Catfish ငါးခူလုုိမ်ဳိးငါး ဒါေပမဲ့ ငါးခူလိုုမလံုုး မမည္းဘူး။ ငါးျမင္းတုုိ ့ငါးဒန္တုုိ ့လိုု ျဖဴတူတူ ျပားတားတားနဲ ့ငါးကုုိ ေၾကာ္ျပီး မွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္ ငရုုပ္အၾကမ္းမွုုန္ ့နဲ ့ျပန္ေၾကာ္ထားတာပါ။ ငါးကိုု အရင္ေၾကာ္ျပီးဆည္ထားပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္ျပန္ဆည္။ ငရုုပ္သီးအၾကမ္းေၾကာ္ျပီး မက်က္တက်က္မွာ ငါးျပန္ထဲ့ ျပီး ငံျပာရည္ေလးျဖန္းျပီး ငရုုပ္သီးက်က္ ငံျပာရည္ေျခာက္ရင္ ခ်ပါတယ္။ ျပီးမွ ေအးသြားမွ ျဖဴနီေၾကာ္ကုုိ ထပ္ေရာတာေပါ့။ အေမ့ အၾကိဳက္ ေမာင္ေလးအၾကိဳက္မိုု ့လိုု ့ဒီလိုုဟင္းေတြခ်က္ရင္ သူတိုု ့ကိုု သိပ္သတိရတယ္။ |
|
ငပိေထာင္းေျခာက္ေျခာက္ေလးစားခ်င္လိုု ့ငရုုပ္သီးအေတာင့့္ေၾကာ္နဲ ့ပုုစြန္ေျခာက္နဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ ့ေထာင္းထားတာပါ။ အစိမ္းကုုိလည္း ကင္ျပီးထဲ့ေထာင္းထားလိုု ့အရမ္းေမႊးတာပါဘဲ။ ဆီၾကိဳက္ရင္ တဲ့ရင္ မ်ားမ်ားဆမ္းစားလည္းေကာင္းတယ္။ |
|
|
အခ်ဳိပဲြ။ ဟုုိးတုုန္းက လုုပ္စားခဲ့တာေလးတင္ေပးလုုိက္ပါတယ္။ ရုုိးရုုိးရွင္းရွင္း ေကာ္ဖီျပင္းျပင္းနဲ ့ေပါင္မုုန္ ့ကိုု ေထာပတ္သုုပ္ ခ်ိစ္ညွပ္ ျပီးေတာ့ ေရွာက္ယိုုထပ္တင္ျပီး ခ်ိစ္ညွပ္ထားတဲ့ေပါင္မုုန္ ့ထပ္တင္ျပီး အထပ္လိုုက္လွီးထားတာပါ။ |
ခုုတေလာ ကုုိယ့္ဘေလာ့ေလးကိုု သတိရေနမိတယ္။ ဟိုုးတုုန္း က ဘေလာ့မိတ္ေဆြေတြကိုုလည္း သတိရေနမိတယ္။ ကုုိယ္သတိရတဲ့ထဲမွာ ဘယ္သူေတြပါလည္း မေမးနဲ ့။ ေမးတဲ့သူေတြ အားလံုုးပါတယ္။ ကုုိယ္တစ္ေယာက္မက်န္နီးပါး မွတ္မိေနတယ္ ေျပာလုုိ ့ရပါတယ္။ နံမည္ေတြေရးရင္ အမ်ားၾကီးေနာ္။
ခဏခဏ လာလည္တဲ့သူေတြကိုုပိုုသတိရတာေတာ့မညာပါဘူးရွင္။ း)
ဒါေၾကာင့္မုုိ ့လိုု ့အလြယ္ရွာေတြ ့တဲ့ ဟုုိတေလာက ခ်က္စားထားတာေလးနဲ ့ပိုု ့စ္အသစ္ေလးတင္လုုိက္တာပါ။
ကုုိယ့္စာဖတ္သူထဲကတစ္ေယာက္က ကိုု္ယ္ငါးခူရဲယိုုရြက္အုုပ္အတုု ဆုုိတဲ့ ပိုု ့စ္ေလးတင္တုုန္းက Collard Green နဲ ့ခ်က္ၾကည့္ရင္ ပုုိသေဘာက်မွာပါတဲ့။ ကိုုယ္အဲဒီအရြက္နဲ ့လည္းခ်က္ေပမဲ့ ဓါတ္ပံုုမရုုိက္ထားမိလိုု ့မတင္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ အဲေတာ့ ေကာ္လာ့ဒ္ဂရင္းအရြက္နဲ ့ခ်က္စားတုုိင္း အဲဒီ မမ ကိုုသတိရေနမိတယ္။ တျခားသူေတြလည္း ခ်က္စားရင္စားရေအာင္တင္လိုုက္တာပါ။ ဒီအရြက္ က အရင္ပုုိ ့စ္ထဲက ေကးလ္အရြက္နဲ ့စာရင္ အရြက္သားထူတယ္။ ပိုုခ်ဳိတယ္။ ေကးလ္အရြက္ က ပိုုပါးတယ္။ ခါးသက္သက္ေလးရွိတယ္။
ဒီအရြက္ က ရဲယိုုရြက္ ရဲ ့အေရာင္နဲ ့အရြက္သားထူတာပိုုတူတယ္။ အုုိင္အိုုရာေတာ့ ႏွစ္ခုု လံုုးၾကိဳက္တယ္။ ႏွစ္ခုုလံုုးကိုု ရဲယိုုရြက္ အစားထုုိးခ်က္စားတယ္။ ဒီအရြက္ကုုိ ငရံ ့ပလူရြက္သုုပ္ လုုိသုုပ္စားခ်င္ရင္ လည္းသုုပ္စားတယ္။ ေကးလ္အရြက္ ကုုိျပဳပ္သုုပ္စားရင္ ကုုလားပဲညြန္ ့တုုိ ့ ျမဴရႊက္တုုိ ့ကိုု သုုပ္တဲ့အရသာနဲ ့ပုုိနီးစပ္တယ္လုုိ ့ခံစားမိတယ္။
လာလည္သူအားလံုုးကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ႏွစ္သစ္ကစလုုိ ့စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း ကုုိယ္၏ခ်မ္းသာျခင္းနဲ ့ျပည့္စံုုၾကပါေစလိုု ့......
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အုုိင္အိုုရာ
အစ္မလက္ရာေတြမျမင္ရတာၾကာျပီဗ်ာ...ဖြယ္ဖြယ္ရာရာနဲ႔ဟင္းေတြျမင္ျပီးဗိုက္ဆာလို႔
ReplyDeleteတျခားအိမ္ေတြဆက္မသြားဘဲျပန္ေျပးျပီးထမင္းစား...
အခုမွေနာက္တစ္ေခါက္ျပန္လာတာ :)က်ေနာ္လည္း ငါးကိုအဲ့ဒီလိုေၾကာ္စားမယ္ဆုိျပီး
စိတ္ကူးေနတာၾကာျပီမနက္ေစ်းသြားျဖစ္ရင္ေတာ့
ငါး၀ယ္ျပီးေၾကာ္စားၾကည့္အံုးမယ္ :) ေကာ္ဖီနဲ႔ေပါင္မုန္႔ကလြဲျပီး က်န္တဲ့ဟင္းေတြ
အကုန္ၾကိဳက္ပါ၏....ေနာက္လည္းဟင္းအသစ္အဆန္းေလးေတြေမွ်ာ္ေနမယ္...
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစဗ်ာ :)
ေရႊညာသားေလး...
ReplyDeleteတင္သာမတင္ျဖစ္တာ ခ်က္တုုိင္းနီးနီး ဓါတ္ပံုုေတြေတာ့ရုုိက္ထားျဖစ္တယ္။
တင္ခ်င္ရက္နဲ ့မတင္ျဖစ္တာ။
အဲလိုုငါးစူစီေၾကာ္နဲ ့သရက္ခ်ဥ္သုုပ္တုုိ ့ဘာတုုိ ့နဲ ့လည္းလိုုက္တယ္ သိလား။
ေရႊညာသားေလးတုုိ ့စီမွာ ရဲယိုုရြက္ ရမယ္ထင္တယ္ေနာ္။
က်ေနာ္လည္း ပံုေတြေတာ့ရိုက္ထားျဖစ္တယ္အျမဲတမ္းမတင္ျဖစ္ဘူး။
Deleteမနီလာျမိဳ႕ေပၚမွာေတာ့ ရဲယိုရြက္မေတြ႔မိဘူး။၂၀၁၃ ေလာက္တုန္းက
ကမ္းေျခတစ္ခုအလည္သြားေတာ့ ရဲယိုပင္ေတြအမ်ားၾကီးပဲေတြ႔ခဲ့တာ
ခူးခ်င္တာလက္ကိုယြေနတာပဲ..အျပန္ခရီးကေ၀းေတာ့မခူးျဖစ္ခဲ့ဘူး :)
ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္မွပဲ အ၀ခ်က္စားေတာ့မယ္အစ္မေရ :)
Shwe Nyar Thar Lay,
ReplyDeleteThanks for coming back and commenting again.
Iora
ငါးေၾကာ္ပန္းကန္ မ ေျပး သြားျပီ... ဟိဟိဟိ
ReplyDeleteမသက္ေ၀..
Deleteငါးေၾကာ္ပန္းကန္ မ ေျပးသြားတာ မသိလိုုက္ဘူး။
ဗေကးရွင္းသြားေနတာ နဲ ့ဘေလာ့ကိုု မၾကည့့္ျဖစ္လိုု ့။
မ ေျပးသြားလိုု ့ေက်းဇူး...ေက်းဇူး..
တို႔လည္း သတိရတယ္ ;)
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး
စူးႏြယ္ေလး..
Deleteကုုိယ္လည္းသတိရေနတယ္။
လြမ္းလို႔ ဘေလာ့ကို၀င္ခဲ့တယ္ ဖတ္ၿပီးေတာ့ ပိုလြမ္းသြားတယ္ အိုင္အိုရာ ..... !_!
ReplyDeleteတီတင့္..
Deleteအုုိင္အိုုရာလည္း လြမ္းေနတာ။ တကယ္။
ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရြင္ပါေစခင္ဗ်ာ
ReplyDeleteကုုိေအာင္ထြတ္...
Deleteအသံမၾကားရတာၾကာေပါ့။
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစရွင္။
မဆံုျဖစ္တာ အေတာ့္ကိုၾကာေနလို႔ ဝင္ႏႈတ္ဆက္တာ မအိုင္အိုရာ...၊ ဟင္းေတြကေတာ့ အရင္အတိုင္း အရသာ ႐ွိၿမဲပါပဲေလ..၊ ဘေလာ့ဂ္က မိတ္ေဆြေတြကို သတိရေနတယ္...။
ReplyDeleteကုုိညီလင္းသစ္..
ReplyDeleteမွတ္မွတ္ရရ လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။
အရင္အတုုိင္း မေျပာင္းလဲပါဘူးရွင္။
သတိရမိတဲ့သူေတြထဲမွာလည္း ထိပ္တန္းစာရင္းထဲမွာပါပါတယ္။
သားသားလည္း ေတာ္ေတာ္ၾကီးေရာေပါ့။
အုုိင္အိုုရာ