Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, July 19, 2015

ငါးခူရဲယိုုရြက္အုုပ္အတုု ဘူးသီးေၾကာ္ ငါးေျမြထုုိးေၾကာ္ ေဂၚဖီသုုပ္ နဲ ့မုုန္ညင္းဟင္းခါး

ငါးခူရဲယိုုအတုုဟင္း ..Cat fish & Kale
 တခါတခါဆုုိ ငါးခူစင္းေကာရဲယိုုရြက္အုုပ္ အရမ္းစားခ်င္တာ။
အေမရိကားမွာ ျမန္မာစာဆင္းရဲေတာ့ ၾကံဖန္လုုပ္စားရတာေပါ့။
ဒီဟင္းက Cat fish fillet (ငါးပတ္လိုုလိုုမ်ဳိးကိုုအသားလႊာထားတာ) ကုုိစဥ္းျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ငရုုတ္သီးေထာင္းကိုု ဆီသတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုုးေလာက္ထဲ့ျပီး ဆားျပားထဲ့ ေမႊးျပီးက်က္သြားေတာ့မွ ငါးစဥ္းထားတာေတြထဲ့ ငံျပာရည္ထဲ့ အဖံုုးေလးအုုပ္ထား။  ေျခာက္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာ ေရဆူနည္းနည္းထဲ့  အုုပ္ထား။ အရည္အားလံုုးမခမ္းခင္ မွာ အသင့္လွီးျဖတ္ေဆးေၾကာေရစစ္ထားတဲ့ ေကးလ္အရြက္ေတြ ကုုိရဲယိုုရြက္အစားအုုပ္။
ငရုုတ္သီးစိမ္းေလးပါအုုပ္။ ငံျပာရည္ေလး အရြက္ထဲကိုု နည္းနည္းထပ္ျဖန္း။ အဖံုုးအုုပ္ထား။ ဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာရင္ အရြက္လည္း အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေလး အိရင္ရပါျပီ။
( ေကးလ္ကခါးသက္သက္နဲ ့ႏုုညံ့ျပီးေတာ္ေတာ္နဲ ့အစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္လိုု ့ေကာင္းပါတယ္။)


ျမန္မာ့ရုုိးရာဘူးသီးေၾကာ္ မနက္စာအတြက္
 ဘူးသီးေၾကာ္ကေတာ့ စားျဖစ္ပါတယ္။ ကုုလားဆုုိင္မွာ ဘူးသီးရေတာ့ ကုုလားဆုုိင္သြားတုုိင္းဘူးသီးတစ္လံုုးကေတာ့ပါလာတာဘဲ။
အုုိင္အိုုရာက အင္တာနက္မွာသူမ်ားေတြတင္ထားတဲ့ မွုုန္ ့ႏွစ္ေတြလိုုက္လိုုက္စမ္းၾကည့္တယ္။
တခ်ဳိ ့လည္းပံုုမွာေတာ့ေကာင္းပါတယ္။ ေၾကာ္ျပီးၾကာၾကာမခံတာမ်ားတယ္။
အျမန္စားခ်င္ရင္ေတာ့ အုုိင္အိုုရာ က တင္ပူရာမွုုန္ ့ထဲကိုု ဆန္မွုုန္ ့နဲ ့ေကာက္ညင္းမွုုန္ ့ထပ္ေရာျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တယ္။ (ကုုိယ့္စိတ္ၾကိုုက္ျဖစ္တာေလးေတြေနာက္မွ ျပန္ရွာျပီးတင္ထားလုုိက္အုုန္းမယ္။ လြယ္လြယ္ျပန္ရွာလိုု ့ရေအာင္။)
ဆား၊ဂ်င္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴရည္ထဲ့တယ္။ ညွစ္ျပီးသားဂ်င္းနဲ ့ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုမွ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္တဲ့ထဲထဲ့တယ္။ ျမန္ေကာင္းသက္သာေအာင္ေပါ့။ အခ်ဥ္ရည္ကုုိ ၾကက္ဖတံဆိတ္ ငရုုတ္ဆီ ထဲကိုု မန္က်ည္းရည္ နဲ ့ငံျပာရည္ထဲ့တယ္။တခါတခါလည္းပဲက်က္မွုုန္ ့ထဲ့တယ္။ မထဲ့တဲ့အခါမ်ားပါတယ္။
ငရုုတ္သီးစိမ္း၊နံနံပင္ထဲ့တယ္။ စိတ္ကူးေပါက္သလိုုလုုပ္တယ္။ တခါတခါ ငရုုတ္ေလွာ္မွုုန္ ့နည္းနည္းထဲ့တယ္။ ခ်ဳိခ်ဳိေလးျဖစ္ခ်င္ရင္ ထညက္ေလးနဲနဲ ထဲ့တယ္။ အေရာင္လည္းပိုုလွတယ္။

ကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ ငါးေျမြထုုိးေျခာက္ေၾကာ္
 ကုုလားဆုုိင္မွာ ငါးေျမြထုုိးေရခဲရုုိက္ေရာင္းတယ္။ အဲဒါငါးေျမြထုုိးေျခာက္စားခ်င္ရင္ အဲဒီက၀ယ္လာတာကိုု ေရေဆးဗုုိက္ေဖါက္သန္ ့စင္ျပီးရင္ ဆားနည္းနည္းေလးကဲျပီး နယ္။ အေျခာက္လွမ္း။ ရာသီေပၚမူတည္ျပီး သံုုးေလးရက္ဆုုိရပါျပီ။ ဆီပူနဲ ့ၾကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး အဲဒီဆီနဲ ့ထမင္းပူေလးနဲ ့နယ္စားျပီး စားရတာ သေဘာက်တယ္။

ေဂၚဖီထုုတ္သုုပ္
တခါတခါ ညေနပိုုင္းေတြ ထမင္းမစားပဲ ဟင္းခ်ဳိနဲ ့အသုုပ္စားျဖစ္တယ္။
ဘာမွသုုပ္စရာမရွိရင္ ေဂၚဖီကုုိလွီးျပီး အသုုပ္သုုတ္သလိုု သုုပ္စားတယ္။ ဆီခ်က္တုုိ ့ပဲမွုုန္ ့တုုိ ့ပုုဇြန္ေျခာက္မွန္ ့တုုိ ့အျမဲအဆင္သင့္လုုပ္ထားေတာ့ သုုပ္ရတာျမန္ပါတယ္။
ဆီခ်က္၊ ပဲမွုုန္ ့က်က္၊ ပုုဇြန္ေျခာက္မွုုန္ ့၊ ငံျပာရည္ ၊ မန္က်ည္းရည္၊ ငရုုတ္သီးေလွာ္မွုုန္ ့ထဲ့ျပီး ကိုုယ့္စိတ္ၾကိုုက္ ခ်ဥ္ငံစပ္သုုပ္ထားတာပါ။
မုုန္ညင္းျဖဴဟင္းခါးနဲ ့ေဂၚဖီသုုပ္
Iora's Flan
 ျမန္မာလုုိေတာ့ပူတင္းပဲေခၚရမွာပါ။ ထံုုးစံအတုုိင္း အခ်ဳိပဲြ ေလးနဲ ့အဆံုုးသတ္ၾကတာေပါ့ေနာ္။
အရင္က ခဏခဏလုုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။
လုုပ္နည္းကုုိ ဒီမွာ တင္ေပးထားဘူးပါတယ္။

Flan made by Iora
 (ပံုုေတြကိုု အခ်ိန္ကုုန္လိုု ့နံမည္မထုုိးထားပါဘူး။ ေကာ္ပီရုုိက္က အုုိင္အိုုရာပါ။ ဖဘ မွာေရာတခ်ဳိ ့ဘေလာ့ေတြမွာ ေရာကုုိယ့္ပံုုေတြေရာ သူမ်ားပံုုေတြေရာ ကုုိယ္လုုပ္ထားသလုုိမ်ုဳိးခုုိးကူးျပီးေျပာင္တင္ၾကတဲ့သူေတြကိုု ရွံုု ့ခ်ပါတယ္။)

Flan made by Iora
ကိုုယ့္စီမေမ့မေလ်ာ့လာလာလည္တဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြအားလံုုးကိုု ေက်းဇူးတင္ခင္မင္လ်က္ပါလိုု ့...
ဟုုိးတုုန္း က မၾကာမၾကာလာလည္တဲ့သူေတြကိုုလည္း သတိရလ်က္ပါ..က်န္းမာၾကရဲ  ့လားလိုု ့ေတာ့ ေတြးမိျပီး က်န္းမာေစဖုုိ ့ဆုုမြန္ေတာင္းပါတယ္။

အုုိင္အိုုရာ

15 comments:

  1. ငါးေျမြထုိးေျခာက္ေလးလုပ္ၾကည္႔အုန္းမယ္ ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  2. ဂ်က္ေရ..
    သူကေသးေတာ့ျမန္ျမန္ေျခာက္လြယ္တယ္။
    အရမ္းၾကီးမေျခာက္ခင္ေၾကာ္စားလည္းေကာင္းပါတယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  3. အဟား...
    စမ္းသပ္ခ်က္ၾကည့္ရမယ္..
    အဲ့ဒီငါးစဥ္းေကာဟင္း..
    ဒါနဲ႔ငရုတ္သီးကအစိမ္းေတာင့္ကိုသုံးရတာလား..
    အမူန္႔ေတြကိုသုံးရမွာလား..
    (ပထမေထာင္းထဲ့တဲ့အပိုင္းမွာ)
    ခုတေလာက်မလည္းေၾကာ္ေတြလုပ္စားျဖစ္တယ္။
    ကန္စြန္းဥ၊ဖရုံသီးေၾကာ္ေတြပါ၊
    မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ အရမ္းေကာင္းတယ္..မေရ..
    ငါးေျခာက္လည္းႀကိဳက္စ္..
    ပူတင္းလည္းႀကိဳက္စ္..ဘဲ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. မီးမီး..
      ဟုုတ္ဘူး။ ရုုိးရုုိးငရုုတ္သီးအေရာင္တင္မွုုန္ ့(ကုုိယ္က chili powder သံုးထားတာ ကုုလားဆုုိင္ကေလ။)။
      ကုုိယ္ဘူးသီးတစ္လံုုးရယ္ ပုဇြန္ေလးေတြရယ္ေၾကာ္စားဘုုိ ့ၾကံေနတာ တျခားအရာေတြ ျဖိဳေနရတာနဲ ့လုုပ္ရေသးဘူး။
      စကားမစပ္ ပုုဇြန္ေျခာက္လွမ္းတာ ၂၀၀ ဒီဂရီလား။ ကုုိယ္ျပန္လာရွာတာ ရွာမေတြ ့လုုိ ့။ မီးမီးလိုု လုုပ္မလိုု ့ေလ။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
    2. မ..
      က်မေတာ့ ၁၈ဝ ေလာက္ထားတာဘဲ..
      တခါခါလည္း ၂ဝဝ..
      ခုလိုေနပူတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္
      အျပင္ထုတ္လွမ္းလည္းရမယ္နဲ႔တူတယ္
      တခါမွမစမ္းဖူးေသးပါ
      မီးမီး

      Delete
  4. အဟဲ..ေနာက္တခုေလာက္မန္႔ခ်င္ေသး..
    ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပင္ေတြ ၇ စီးကို
    .99$တဲ့ တစ္က်ပ္ေတာင္မျပည့္ဘူး..
    မအိုင္အိုရာကိုအရမ္းသတိရတယ္..
    သိလား.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. မန္ ့ေလၾကိဳက္ေလ။ မန္ ့သာမန္ ့..း)
      အဲလိုုတခါမွမရဘူးဆရာ ဒီမွာ။ ကုုိယ္က ၀က္သားနဲ ့ကင္ေပါင္းေၾကာ္လုုပ္စားခ်င္တာ။
      ကုုိယ္ေတာ့ လြယ္လြယ္၀ယ္ရတဲ့အဲဒီေကးလ္ရြက္ကိုု ပဲနည္းမ်ဳိးစံုုလုုပ္စားေနတယ္။
      အကုုန္ေကာင္းတယ္။
      အုုိင္အိုုရာ

      Delete
  5. ေအာ္... ျမန္မာစာရွားပါးတဲ့ အေမရိကားမွာေတာင္ အိုင္အိုရာတစ္ေယာက္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာလုပ္စားတတ္တာ ျမန္မာျပည္မွာသာဆိုရင္ဆိုတဲ့ အေတြးေလး၀င္လာတယ္...

    ReplyDelete
  6. တီတင့္..
    ျမန္မာျပည္မွာတုုန္းက စားခ်င္တာအျမဲလြယ္လြယ္ရေတာ့ ၾကိဳးၾကိဳးစားစားဖန္တီးလုုပ္စားတာမ်ဳိးသိပ္မရွိဘူး။
    မီးဖိုုေခ်ာင္လည္းမ၀င္ဘူး။ လက္ဖက္သုုပ္တာတိုု ့ဘာတုုိ ့ေလာက္သာလုုပ္တာ။
    ဒီမွာက်မွ ကုုိယ္လုုပ္မွကုုိယ္စားရေတာ့ ေလွ်ာက္လုုပ္ျဖစ္ေနတာတီတင့္ေရ။
    ရန္ကုုန္နဲ ့ဖုုန္းေျပာရင္လည္း အုုိင္အိုုရာ က ငါးေျခာက္ေတြ ငါးခ်ဥ္ေတြ ပုုစြန္ခ်ဥ္ေတြကုုိယ္တုုိင္လုုပ္ပါလားေျပာလည္းဘယ္သူမွစိတ္မ၀င္စားဘူး။ အကုုန္ရေနတာကုုိး ။ း)
    ကုုိယ္လည္းအဲမွာတုုန္းက ဒီလုုိေတြမွမလုုပ္တာကုုိး။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  7. မနက္က ဘုရားဆြမ္းကပ္ျပီး၀င္ၾကည့္ေသးတယ္ ဘာမွမစားရေသးေတာ့ဗိုက္ဆာလုိ႔ျပန္ေျပးတာ :)
    အခုမွတစ္ေခါက္လာျပီးဗူးသီးေၾကာ္စားရင္းနဲ႔လာမန္႔တာ...ျမန္မာျပည္မွာဆုိအလြယ္ရေတာ့ကိုယ္တုိင္
    သိပ္မလုပ္ျဖစ္တာမ်ားတယ္ေနာ္...က်ေနာ္လည္းအျပင္ေရာက္မွၾကံဖန္ျပီးအလြမ္းေျပလုပ္စားရင္းနဲ႔
    အစားအစာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကိုယ့္ဘာသာလုပ္တတ္ေနတာ...
    ဒါလည္းဖန္တီးမႈတစ္မ်ဳိးေပါ့...ေနာက္ျပီးကိုယ့္အားကိုယ္ကိုးတတ္တာေပါ့ဗ်ာ...
    မံုလာထုတ္ကိုသုပ္စားတာၾကိဳက္တယ္...အစ္မဘေလာ့ေလးျပန္အသက္၀င္လာတာ
    အရမ္းေပ်ာ္ပါတယ္... :) ေနာက္တင္မည့္ပို႔စ္မ်ားလည္းေမွ်ာ္ေနပါတယ္
    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစအစ္မ...
    ေရႊညာသားေလး

    ReplyDelete
  8. ေရႊညာသားေလး..
    မနက္တုုန္းကေတာင္ဘူးသီးေၾကာ္မလိုု ့လုုပ္ေနတာ။
    ေနာက္ေတာ့အျပင္သြားဘုုိ ့ျဖစ္လာတာေၾကာင့္မေၾကာ္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။
    ဖန္တီးမွုုကေတာ့မ်ဳိးကုုိစံုုေနတာဘဲေျပာရမယ္။ ရွိတာနဲ ့ျဖစ္ေအာင္လုုပ္ရတာကိုုး။
    အဟုုတ္ဘဲ။ အျပင္ေရာက္မွ ျမန္မာျပည္မွာတုုန္းက အခန္ ့သားစားခဲ့ရတာေတြကိုုတန္ဘိုုးေကာင္းေကာင္းသိလာတာ။
    ျပီးေတာ့ဟုုိမွာမစားတာေတြလည္းစားလာျဖစ္တယ္။
    ေပ်ာ္တယ္ဆုုိလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  9. မမ အိုင္အိုရာ
    မမ ဆီ အခုမွပဲေရာက္ျဖစ္ေတာ႔တယ္ မ ေရ ....ပို႔စ္အသစ္ေတြ အားလံုး ကို တစ္ဝႀကီး အားေပးသြားပါတယ္
    စာအေရး အသားလဲေကာင္း ဟင္းခ်က္လဲ ေတာ္တဲ႔ မမကို အၿမဲ သတိရေနတယ္. စားခ်င္စဖြယ္ ဟင္းေတြ မုန္႔ ေတြ ကလဲ အမ်ားႀကီးပဲ .ေပါင္မုန္႔လဲ ႀကိဳက္တယ္ ပူတင္းလဲ ႀကိဳက္တယ္...
    မိုးစက္ဝိုင္

    ReplyDelete
  10. မိုုးစက္ေလး...
    ေျမွာက္တာေတာ္တယ္ေနာ္။ ဖတ္ရင္းနဲ ့ျပံဳးေနေတာ့တာ။
    ကုုိယ္ကလည္းသတိရေနတာ။ ဘယ္မွာ ဘာေတြမ်ားလုုပ္ေနလဲလိုု ့....း)
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  11. စားစရာေတြ တဝႀကီး လာၾကည့္ သြားပါတယ္ လို႔ :) သတိလည္း ရပါတယ္ လို႔....

    ReplyDelete
  12. စူးႏြယ္ေလး...
    စားစရာေတြတ၀ၾကီးလာၾကည့္သြားလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့..
    ဒီကလည္းသတိရပါတယ္လိုု ့....း)
    အုုိင္အုုိရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။