ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုုပ္ (Rice Salad with Roselle leaf) |
အဲဒါခ်ဥ္ေပါင္ကိုုသိမ္းထားမယ္ဆုုိျပီး အရြက္ေတြေျခြ ေရေဆးျပီးေတာ့ လံုုးထားလိုုက္တာ။ သိမ္းတဲ့စခန္းေတာင္မေရာက္လိုုက္ပါဘူး။ ေနာက္ေန ့က်ေတာ့လံုုးထားတာကိုုၾကည့္ေနရင္းနဲ ့ဗုုိက္ကလည္းဆာ
ျပီးထမင္းနဲ ့နယ္ျပီးသုုပ္စားခ်င္စိတ္ေတြေပါက္လာတာနဲ ့ထြင္ျပီးသုုပ္စားလိုုက္ပါတယ္။ လက္ဖက္ထမင္းသုုပ္လိုုေပါ့။ အိုုင္အိုုရာတိုု ့အိမ္ကအသုုပ္တုုိ ့အေထာင္းတုုိ ့အရမ္းၾကိဳက္ၾကေတာ့ မသုုပ္ဖူး မေထာင္းဖူးတာေတာ့ခပ္ရွားရွားရယ္။ လက္ဖက္ဆုုိလည္းရန္ကုုန္မွာဆုုိင္ေတြမွာမေရာင္းဘူးခင္ကတည္းက အိမ္မွာအေမကသုုပ္စားတတ္ေတာ့ငယ္ငယ္ေလးကတည္းကစားျဖစ္ျပီး ဟင္းမၾကိဳက္ၾကတုုိင္းတအိ္မ္လံုုးကထမင္းနဲ ့သုုပ္စားၾကတယ္ေလ။ အေမကညဘက္ဆုုိမ်ားေသာအားျဖင့္ အဲလိုုေလးေတြသုုပ္သုုပ္စားေလ့ရွိတယ္။ ဟင္းေတြမစားခ်င္ဘူး။ ေျခာက္ေျခာက္ေလးနယ္စားတတ္တယ္။ ထမင္းဆီဆမ္း ငံျပာရည္ေလးနဲ ့လက္ဖက္အစာ၊ ပုုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ ငါးအိုုးကပ္ခ်က္ရင္လည္းထမင္းကိုုဆီဆမ္းဆားနယ္ျပီး ငါးအိုုးကပ္နဲ ့တဲြစားတယ္။ မုုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္ရင္ ငါးဆီသတ္ထားတာေတြသပ္သပ္ဖယ္ျပီး မုုန္ ့ဖတ္သုုပ္၊ ထမင္းသုုပ္သုုပ္စားၾကတယ္။ ငါးဖယ္ေတြနဲ ့ထမင္းကိုုသုုပ္စားဘိုု ့ငါးဖယ္ကိုုပိုုေၾကာ္ၾကတယ္။ မုုန္ ့ဟင္းခါးထဲထဲ့ဘိုု ့ျပဳတ္ထားတဲ့ ဘဲဥေတြကိုု ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးျပီးသုုပ္စားၾကတယ္။ အေမအသက္ၾကီးလာေတာ့ အိုုင္အိုုရာတိုု ့ညီအမေတြကသုုပ္ေပးၾကရတယ္ေလ။ အိုုင္အိုုရာကေလ အေမကလည္းဟင္းေတြလိုုက္ဖက္ေအာင္ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ခ်က္ထားတာကိုုမစားခ်င္ဘူး။ ေျခာက္ေျခာက္ၾကီး
ေတြစားခ်င္ေနတယ္လိုု ့ေျပာခဲ့ဖူးတယ္။ ခုုအိုုင္အိုုရာ အသက္ၾကီးလာေတာ့အေမ့ထက္ဆိုုးတယ္ဗ်ာ။ ဟင္းကိုုတစ္ခါကႏွစ္ခါမစားခ်င္ဘူး။ ဟင္းသံုုးေလးမ်ဳိးရွိလည္းထမင္းဆီဆမ္းစားတယ္။ တခုုခုုထပ္လုုပ္စားတယ္။ ဟင္းထဲကအႏွစ္နဲ ့သာနယ္မစားခ်င္တာ။ ထမင္းဆီဆမ္းက်ေတာ့အရမ္းၾကိဳက္ျပန္ေရာ။ခုုလည္းထြင္ျပန္ျပီ။ သူမ်ားေတြေတာ့စားမစားမသိဘူး။ အိုုင္အိုုရာေတာ့ကိုုယ့္ဟာကိုုယ္ထြင္ျပီးသေဘာေတြက်ေနျပီ။ ဒါေၾကာင့္မွ်ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။ထမင္းတစ္ပန္းကန္စာရယ္၊ လံုုးထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္းစာမျပည့္တျပည့္ရယ္၊ပုုဇြန္ေျခာက္ရယ္၊ (အမွုုန္ ့နဲ ့ပိုုေကာင္းတယ္)ငရုုတ္သီးဆီေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးရယ္၊ငန္ျပာရည္ရယ္၊ နံနံပင္ပါးပါးလွီးရယ္၊ ဆီစိမ္းေလးနဲနဲရယ္၊ ပဲမွုုန္ ့အက်က္မွုုန္ ့နဲနဲရယ္ (မထဲ့လည္းရ) အားလံုုးသမေအာင္ေရာနယ္ျပီး ဆလတ္ရြက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ (အျပင္သြားစရာရွိရင္မစားနဲ ့ေနာ္ း)) ကိုုက္စားလိုုက္တာ စိတ္ထဲမွာအရမ္းသေဘာက်ျပီး ထပ္သုုပ္စားအုုန္းမယ္လိုု ့ေတးထားလိုုက္ေသးတယ္။ ငရုုတ္သီးေၾကာ္ကလည္းၾကြတ္ေနေတာ့ေလ အရမ္းေမႊးျပီးစားလိုု ့ေကာင္းတယ္။
ဆလတ္ရြက္ေလးနဲ ့ထုုပ္ျပီးစားၾကည့္တယ္။ တကယ္ေကာင္းတယ္။ သိလား။ |
ေနာက္တစ္လုုပ္။ |
ငါးဖယ္ေၾကာ္ထားတာရွိေနေတာ့သူနဲ ့လည္းတဲြစားတယ္ေလ။ ငါးဖယ္ၾကီးၾကီးႏွစ္ခုုက ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြထဲ့ထားတယ္ေနာ္။ စပ္စပ္။ |
Farmers' market က ခ်ဥ္ေပါင္ ၀ယ္မလိုု ့ၾကည့္ေနတာပါ။ ဒီဘက္ေလးကပင္စိမ္း။ |
ခ်ဥ္ေပါင္ေတြလည္းအမ်ားၾကီးဘဲေၾကာ္ပစ္လိုုက္တယ္။ ၾကာၾကာထားမယ္ဆိုုျပီးဆီေတြမ်ားမ်ားထဲ့ထားပါတယ္။ ဒယ္လိုုက္ခ်ထားပါတယ္။ း) |
Cheese cake ေလးလုုပ္စားထားတာပါ။ အစပ္ေျပအခ်ဳိတည္းသြားေနာ္။ ခ်ိစ္ကိတ္လုုပ္နည္းသိခ်င္ရင္ေတာ့တင္ေပးပါမယ္။ (လာမယ္ၾကာမယ္...ေနာ္) |
တစ္ကယ္ေတာ့က်မေတြးထားတာျမန္ျမန္ဆန္ဆန္တင္လိုု ့ရမဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုုပ္ေလး ပုုံနဲ ့စာတုုိတိုုပါ။ မေရးဘူးမေရးဘူးနဲ ့ေတာ္ေတာ္ရွည္သြားျပီး ဟိုုေရာက္ဒီေရာက္ေတြျဖစ္တာခြင့္လႊတ္ပါရွင္။
လာလည္တဲ့သူေတြလည္းအေဟာင္းေတြဘဲဖတ္ေနရလိုု ့သိပ္အားနာပါတယ္ရွင္။ မတင္ျဖစ္တာေတြအမ်ားၾကီးတင္ျဖစ္ေအာင္တင္မယ္လိုု ့ေတာ့ေတြးထားေပမဲ့ဦးစားေပးကိစၥေတြမ်ားေနလိုု ့ပါေနာ္။
စာဖတ္သူမိတ္သစ္မိတ္ေဟာင္းႏွူတ္ဆက္သြားသူမ်ားေရာတိတ္တိတ္ေလးျပန္သြားသူမ်ားေရာစိတ္ခ်မ္းသာ
ကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
Wow... သြားရည္က်ေအာင္ လုပ္ျပန္ၿပီ..၊ ဟင္း... (သက္ျပင္းခ်သံ) း)
ReplyDeleteမအိုင္အိုရာရဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္က တကယ့္ကို စားခ်င္စဖြယ္ ပါပဲဗ်ာ..၊ လုပ္နည္းကလည္း လြယ္လြယ္ေလး..၊ ခ်ဥ္ေပါင္ေလး ႐ွိဖို႔လိုတာ တစ္ခုတည္း..၊ း) အနံ႔မ႐ွိ၊ ျမည္းၾကည့္လို႔ မရတဲ့ ေမာ္နီတာ ဖန္သားျပင္ႀကီးကို ၾကည့္ရင္းနဲ႔ပဲ တံေတြးေတြ မ်ိဳခ်ေနရတယ္၊ ဂလု..။ း)
ၾကိဳက္တယ္ မမ။ ဟင္းမၾကိဳက္ရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ႕ နယ္စားေနက်။
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္မစားဖူးေသးဘူး
ReplyDeleteတခါေလာက္ေတာ႔စားဦးမွ လုပ္ျပထားတာေလးအရင္စားခဲ႔တယ္
ငါးဖယ္ေၾကာ္အားလုံးယူလုိက္ပါတယ္
ကုုိညီလင္းသစ္...
ReplyDeleteဟုုတ္တယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေလးဘဲလိုုတာေနာ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ကလည္းပညာမပါဘူး။ ေရေဆးထားတာကိုုအိုုးထဲထဲ့ေျခလံုုးထားတာ။ ဘာမွကိုုမထဲ့ထားတာ။ တကယ္စားလိုု ့ေကာင္းတာ ကိုုညီလင္းသစ္ေရ။ း)
ျမတ္ၾကည္ေလး...
ခ်ဥ္ေပါင္ၾကိဳက္တဲ့သူတုုိင္းၾကိဳက္မွာပါ။ ဆီစိမ္းေလးနဲ ့နံနံပင္ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းေလးနဲ ့ဆုုိေတာ့တအားေမႊးျပီးစားခ်င္စရာေကာင္းတယ္။ း)
ဂ်က္...
ကိုုယ္လည္းခုုမွထြင္စားၾကည့္ျပီးသေဘာက်လိုု ့တင္ေပးလိုုက္တာပါ။
လုုပ္စားဂ်က္ေရ။ အလုုပ္မ်ားတဲ့သူ အလုုပ္မရွုုပ္ခ်င္တဲ့သူေတြနဲ ့ဆုုိအကိုုက္ဘဲသိလား။ း)
ဗိုက္အရမ္းဆာေနခ်ိန္ ...သားရည္ေတြျမိဳခ် .. ေခါင္းငိုက္စိုက္ျပန္သြား
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုတ္က ဓႏုျဖဴေဒၚေစာရီဆိုင္ရဲ႕ နာမည္ၾကီး ထမင္းသုတ္ပါရွင္႔ ....တို႔မမကေတာ႔ ဘာမွန္း မသိဖူး လုပ္စားလိုက္တာပဲဆိုတာေတာင္ ရွယ္ပဲ ရွယ္ပဲ ... အၾကိဳက္တူလို႔ ထူးေျပာေနေတာ႔ဖူး ...ညေလးအတြက္ တပြဲ လိုက္ပြဲၾကီးၾကီး :P
ReplyDeleteပံုျမင္ကထည္းက သြားေရယိုေနဘီ... ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ေတြ ျမင္တုိင္း သြားရည္ယိုယုိေနတာ... ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္သုတ္ဆိုေတာ့ ရွယ္ဘဲ... ေက်းဇူးပါဗ်ာ... ျပန္ေတာ္ျပန္ေတာ့မွ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..
ReplyDeleteဒီတခါေတာ႕ တိတ္တိတ္ေလး ျပန္မသြားေတာ႕ဘူး.. စားခ်င္တာေၾကျငာျပီးမွ ျပန္သြားတယ္ေနာ္..
ReplyDeleteျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရ ဘဝ ျဖစ္ေနတယ္အမရယ္
ReplyDeleteေမာ္နီတာကိုၾကည့္ျပီး တံေတြးကိုဘဲဂလုမ်ိဳခ်လိုက္တယ္..
ပစ္ပစ္လည္းအဲလို အသုတ္ေတြႀကိဳက္တယ္...
ဗစ္..
ReplyDeleteဗုုိက္ဆာလိုု ့ေရာက္လာသူကိုုခူးခပ္ျပင္ဆင္ျပီးစားလိုုက္ပါအုုန္းလိုု ့ျပဳစုုလုုိက္ခ်င္...
က်ဴတီ..
ၾကည့္စမ္း။ အဲဒါမသိခဲ့ပါလား။ ဓႏုုျဖဴမွာႏုုိင္ငံျခားသားလုုပ္ေဖၚကိုုင္ဖက္ေတြလာတုုိင္းစည္းေ၀းျပီးတိုုင္းသြားေကၽြးေနၾက။ အဂၤလိပ္တစ္ေယာက္ကအရမ္းၾကိဳက္လိုု ့ေလ။ ၾကံဳရင္လည္းစားေနၾက။
၂၉ လမ္းဆုုိင္ကတည္းကစားလာတာ။ ေနာက္လွည္းတန္း။ ေျမနီကုုန္း။ အိသက္ဘယ္လိုုသုုပ္လည္းသြားရွာၾကည့္အုုန္းမယ္။ း))
လိုုက္ပဲြၾကီးၾကီးရမယ္။ ရွယ္ေနာ္။ း)
ေအအိတ္ခ်္..
ေယာက်္ားေလးျဖစ္ျပီးခ်ဥ္ငံစပ္ၾကိဳက္တယ္လား။ အဖဲြ ့၀င္အျဖစ္သတ္မွတ္လိုုက္ျပီ ဒါဆုုိ..း)
Yellowtree..
ဒါဆုုိေနာက္လည္းစားခ်င္တာေျပာသြားေနာ္။ ဒါမေရးခင္လာလည္သြားျပီးလြတ္သြားတာေတြဆက္တုုိက္ဖတ္လိုုက္ေသးတယ္။
ပစ္ပစ္ေလး..
အသုုပ္ေတြၾကိဳက္ရင္အၾကိဳက္တူျပီ။ း)
ိ
အား..ဒီလိုလုပ္စားရမွန္းမွမသိတာ..။
ReplyDeleteစေနေန ့ကအမ်ားႀကီး၀ယ္လာတယ္။
အားလုံးေၾကာ္ခ်က္ပုံစံမ်ဳိးလုပ္ထားတယ္။
သုပ္စားလို ့ေကာင္းပါ့မလား။
ခ်ဥ္ေပါင္ေပၚခ်ိန္လားမသိဘူးေနာ္..။
ခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္ သရက္သီးမွည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း၊
ဘဲႀကီးကိုခ်က္ေကြ်းလို ့အေျပာခံေနရတယ္။
ေတာ္လိုက္တဲ့အိမ္ရွင္မတဲ့..။
သံပုရာသီးေဖ်ာ္ေပးပါလားလို ့လုပ္ေနလို ့..။
ဟီး...
တကယ္ကို စားခ်င္စရာပါလားေနာ္..
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္ရယ္လုိ႔ မၾကားဖူးေပမဲ႕ ၾကည္႕တာနဲ႕ အရသာကို ရွယ္မွန္းသိလိုက္ပါျပီေလ..
ေခ်ာ..
Deleteခုုမွ စပင္န္ ထဲကေနေတြ ့လိုု ့ျပန္ေရးလိုုက္တယ္ေနာ္။
မေန ့ကေတာင္တစ္ခါထပ္သုုပ္စားျပီးသေဘာေတြက်ေနေသးတယ္။ း)
မီးမီးငယ္..
ReplyDeleteကိုုယ္လည္းစိတ္ကူးေပါက္ျပီးလုုပ္စားတာစားလိုု ့ေကာင္းလိုု ့ရွယ္လိုုက္တာေလ။ း)
စျပီးေပၚခါစနဲ ့တူတယ္။ ေနာက္ထပ္မေရာက္ေသးေတာ့မသိဘူးရယ္။ ေပၚရင္ေတာ့ ဖားမားစ္မားကက္မွာေတြ ့ေနရတာဘဲ။
ေၾကာ္ခ်က္လိုုလုုပ္ထားျပီးသားဆိုုေတာ့ငံျပာရည္ေလွ်ာ့ထဲ့ေပါ့ေနာ္။ အဖတ္ပဲစစ္ထဲ့ေလေနာ။ၾကက္သြန္စိမ္းၾကိဳက္ရင္ေတာ့ပါးပါးလွီးေရေဆးျပီးထဲ့ နံနံပင္ထဲ့။ ဆီစိမ္းေလးနဲ ့မွပိုုေကာင္းသလိုုဘဲ။
ဟား ဟားေရွာက္ရည္ေလးေဖ်ာ္ေပးလိုုက္ေလ..း)သံပုုရည္ေတာ့တုုိက္ပါဘူးဆုုိျပီး..း)
အိုုင္အိုုရာ
Looking forward to read a post about cheese cake, sis! All the dishes make me really hungry.
ReplyDeleteမြန္..
ReplyDeleteမြန္လည္းေပ်ာက္ကုုိယ္လည္းေပ်ာက္ေနတာၾကာေနျပီေနာ္။ း)
ခ်ိစ္ကိတ္စိတ္၀င္စားရင္တင္ေပးမယ္ေနာ္။ း)
အိုုင္အိုုရာ
က်မေၾကာ္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေတာ့ ဒီေန ့ပဲကုန္သြားၿပီ....
ReplyDeleteငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြကိုစိတ္၀င္စားတယ္။ စားခ်င္ပါတယ္။
ထမင္းသုပ္ရယ္ ငါးဖယ္ေၾကာ္စပ္စပ္ႏွစ္ခုရယ္ရယ္ကိုအၾကိဳက္စားသြားပါတယ္ ဖတ္ေနရင္းေတာင္သားရည္ေတြက်လာလို႔
ReplyDeleteမနဲထိန္းထားရတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ၾကီးကလဲေကာင္းလိုက္တာ အိုးလိုက္ေတာင္မယူေၿပးခ်င္တယ္ ငါးရံ႔ေၿခာက္ခြဲထားတာကလဲရွယ္ဘဲေနာ္ လွမ္းၿပီးမီးဖုတ္ရင္သတင္းပို႔အံုးေနာ္ စားခ်င္လို႔
မာမာ
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ႔ ထမင္းပဲ နယ္စားဖူးတယ္.. ဒီလိုေတာ့ သုတ္မစားဖူးဘူး..
ReplyDeleteစားေကာင္းမယ့္ပုံပဲ.. ဆလတ္ရြတ္နဲ႔ ထုပ္စားျပလိုက္ တလုတ္ တလုတ္ေျပာလိုက္နဲ႔ လူကို သေရက်ေအာင္ လုပ္တယ္... :P
မမေၾကာ္ထားတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးျမင္ေတာ့ အေမ့ကို သတိရတယ္.. အေမေၾကာ္တဲ့အတိုင္းပဲ.. ခ်ဥ္ေပါင္ေက်ေက်ေလးနဲ႔ မွ်စ္ထည့္ၿပီးေၾကာ္တယ္.. ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္း အရမ္းႀကိဳက္တယ္.. ဒီမွာခ်ဥ္ေပါင္ရွားၿပီး ရွိတ့ဲဟာေတြကလည္း ရင့္တယ္
ရွင္ေလး..
ReplyDeleteကိုုယ္ေၾကာ္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္လည္းရွိေတာ့ဘူး။ း)
ဖားမားစ္မားကက္ကိုုတမင္သြား၀ယ္မွ၊ ေပၚတုုန္း၀ယ္ထားျပီးလံုုးထားတာေတြကိုုေရခဲရုုိက္ထားမွတစ္ႏွစ္လံုုးစားရမွာေလ။ ခုုဆုုိတုုန္းမ်ားသြားျပီလားမသိပါဘူး။ ၀က္သားနဲ ့ငါး၀ယ္ထားျပီးေတာ့ဒီပံုုျမင္ေတာ့ကိုုယ္လည္းငါးဖယ္စားခ်င္ေနတာ။ ၀ယ္ထားတာေတြကုုန္မွဘဲ၀ယ္ပါမယ္ေလလိုု ့ဘရိပ္အုုပ္ထားတာ။ း)
မာမာ..
ငါးရံ ့ေျခာက္လည္းအသားေတြဖုုတ္စားျပီး အရုုိးနဲ ့ဗိုု္က္သားတစ္ခ်ဳိ ့ကိုုခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ခ်က္စားလုုိက္ျပီ။ အရမ္းစားလိုု ့ေကာင္းတယ္။မြေနတာဘဲ။ အခုုဆိုုေနအရမ္းပူေတာ့လွန္းလိုု ့ေကာင္းတယ္။
ကန္ဒီ..
သူကခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နယ္စားတာနဲ ့နဲနဲကြာတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ ့ဆုုိဟင္းနံ ့ဘဲျဖစ္ေနတယ္ေလ။ သူကေရေဆးျပီးဘာမွမပါပဲလံုုးထားတဲ့ေၾကေနတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ဖတ္ေတြနဲ ့ဆုုိေတာ့ဟင္းအနံ ့မထြက္ေတာ့စားရတာတစ္မ်ဳိးေလးဘဲ။ ေမႊးေနတာဘဲ။ း)
စားခ်င္စရာေကာင္းလြန္းလို. ခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္ကို ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္အားလံုးနဲ. စားသြားပါတယ္ရွင္...း)
ReplyDeleteငါးရ့ံေျခာက္လည္း ေျခာက္ရင္ေကြ်းဦးေနာ္...း)
ေခ်ာစုု..
ReplyDeleteစားေနာ္ အားမနာနဲ ့။ း)
ငါးရံ ့ေျခာက္က၃ရက္နဲ ့ေျခာက္သြားျပီး သိမ္းေတာင္မသိမ္းလိုုက္ရဘူး။ တန္းျပီးဖုုတ္စားလိုုက္တယ္ေလ။ အရမ္းလတ္လိုု ့တအားစားေကာင္းတယ္။ ေကၽြးမယ္ေကၽြးမယ္ ေစာင့္ေနေနာ္။
အိုုင္အိုုရာ
Iora yay..
ReplyDeletewhich state u are in United States that you get a lot of myanmar type groceries. I am in Michigan and don't find anything much and very difficult to think what to cook daily.
Anonymous...
DeleteI am in the California.
Because there are many Chinese Groceries most of the Asian things can be bought here. But things like some vegetables such as Chin paung, Pin Sein cannot be bought at the Grocery Store but at the Farmers' Market only.
I often think that Chinese are everywhere and I thank to them as they have their own environment and own food that we can get and eat. :D
Thanks for visiting.
Iora
:) that's true..there are Chinese and Indians here in Michigan too but of course not as many as in CA. Here Asian greens can be found occasionally in Farmer's market and wayyyyyyyyyy expensive. And may be because of weather i don't think they can be grown much locally also, whereas in CA weather is much better. anyhow..i noted your recipe as it requires only little Chin paung so even if I get some expensive ones, it will still be alright. :)
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ထမင္းသုပ္ကေတာ႕ ရွယ္ဘဲ..
ReplyDeleteဆိုင္ေတြမွာ တင္ေရာင္းရ ေကာင္းမလားေတာင္ စဥ္းစားမိတယ္။ း))
ဓာတ္ပံုေတြကလည္း လွမွလွဆိုေတာ႔ အျမင္နဲ႔တင္ ဗိုက္ျပည္႔သြားသလို ခံစားလိုက္မိတယ္။
ေခ်ာေရ..
Deleteေဆာရီးေနာ္။ ဘယ္လိုုလုုပ္ေခ်ာမန္ ့ထားတာ စပင္မ္ ထဲေရာက္ေနမွန္းမသိပါဘူး။
အားနာလိုုက္တာ။
အတူဆုုိင္ဖြင့္ျပီးတင္ေရာင္းလိုုက္ရေအာင္ေလ။ စားသံုးသူကေတာ့စားမစားမသိဘူး။ ကုုိယ္ကေတာ့တစ္ခ်ိန္လံုုးသုုပ္စားေနမွာ။ း)ေခ်ာကိုုလည္းသုုပ္ေကၽြးမယ္ေလေနာ္။
ကန္တက္ဂီမွာ ခ်ဥ္ေပါင္မရိွဘူး..ဆိုးခ်က္..ဘယ္ဆာလိုက္တာ မမအိုင္အိုရာေရ..ခ်ဥ္ေပါင္ဆို အေသၾကိ ုက္...
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ..အဟင့္..း(
ReplyDeleteအမည္မေဖၚသူ..
Deleteေကၽြးခ်င္လိုုက္တာ..အဟင့္..း)
ကုုိယ္ျပန္ထားတဲ့ကြန္မန္ ့ေတာင္မရိွဘူး။ း(
ReplyDeleteစန္းထြန္း
မေန ့က ဖားမားစ္မားကက္သြားတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္၀ယ္မယ္ဆုုိျပီး။ ခ်ဥ္ေပါင္ေတာ့မေတြ ့ဘူး။ ေစ်းကိုု ေဂးပရိတ္ဒ္ အတြက္ယူထားလိုု ့ပံုုစံမ်ဳိးစံုုနဲ ့ခ်ီတက္လာၾကတဲ့ေဂးေတြကိုုပဲေတြ ့ခဲ့ျပီး ဗီဒီယိုုရုုိက္ျပန္လာခဲ့ရတယ္။
သိတယ္။ စန္းထြန္းအရမ္းၾကိဳက္မွန္း။ ၀ယ္လိုု ့ရရင္ေတာင္ပုုိ ့ေပးလိုုက္ခ်င္တာ။ တကယ္။ း)
ထမင္းသုတ္ဆိုႀကိဳက္ၿပီးသား ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးပါ ပါေတာ့ ပိုစားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ အိုင္အိုရာေရ။
ReplyDeleteအခုမွအိမ္တကာလည္ၿပီး စာေႂကြးေတြဆပ္ေနတာေလ း)) ငါးဖယ္ေၾကာ္လဲ ႀကိဳက္တယ္။ အခ်ိဴပြဲလည္းစားခ်င္စရာ။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
တီတင့္..
Deleteတီတင့္မန္ ့ထားတာေလး စပင္မ္ထဲေရာက္ေနလိုု ့အားနာလိုုက္တာရွင္။
အားမွေအးေအးေဆးေဆးလာလည္ပါေနာ္။ တီတင့္အလုုပ္မ်ားမွန္းနားလည္ပါတယ္။
မလာျဖစ္လည္းသတိရခ်စ္ခင္လွ်က္ပါရွင္။ း)
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစ။
Hi Ma Iora,
ReplyDeleteI would love to get Burmese Pin Sein. I don't know what it is called in English. I am in Southern California. I am not sure which state you are in. Could you please let me know the english name of Burmese Pin Sein? Thanks in advance. I love your blog. Thanks for sharing with us.
Nandar
Nandar..
ReplyDeleteIt is rarely seen Burmese Pin Sein sold in any grocery stores. But I only found in the Farmers market which does not have labels for the vegetables.
Sometimes I found Thai Basil that is very similar with ours but it is still different (I think it has stronger scent). A few times, I have seen our type that I called Burmese Basil as Thai Basil too.
Our Pin Sein is also called Basil.
I am in the Northern California.
Thanks for visiting me.
Iora
စားခ်င္းစရာၾကီး ရွလြတ္ .... မေရ သြားရည္လာက်သြားပါတယ္။ ဒီမွာက ခ်ဥ္ေပါင္ဝယ္လို.မရလို. ဒီမွာပဲ သြားရည္က်သြားပါတယ္ေနာ
ReplyDeleteခိုုင္..
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ကုုလားဆုုိင္မွာ၀ယ္လိုု ့မရဘူးလား။ ဒီမွာေတာ့ Farmers Market နဲ ့ကုုလားဆုုိင္မွာ သူ ့အခ်ိန္ဆုုိရတတ္တယ္။ ဒီေန ့ေတာင္သြား၀ယ္မလိုု ့စဥ္းစားေနတာ။ ၀ယ္မရေတာ့လည္းသြားရည္ဘဲက်သြားေတာ့ခုုိင္ေရ။
း)
အိုုင္အိုုရာ
Phung bella..
ReplyDeleteThanks.
Iora