Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Tuesday, December 27, 2011

အာလူးကက္တလိပ္ေၾကာ္ နဲ ့ငါးဖယ္ေၾကာ္

လြန္ခဲ့တဲ့သံုုးပါတ္ေလာက္က လုုပ္စားျဖစ္ထားတာပါ။ အာလူးကက္တလိပ္ေၾကာ္ (၀က္သားနဲ ့ပါ)
 ခ်စ္ခ်စ္က မေျပာစဘူး အာလူးကက္တလိပ္ေၾကာ္စားခ်င္တယ္ဆုုိတာနဲ ့လုုပ္ေပးျဖစ္တာပါ။ (လြန္ခဲ ့တဲ့ သံုုးပါတ္ေလာက္က လုုပ္စားထားတာပါ။) ဒါေတာင္အာလူးျပဳတ္ထားတဲ့ေန ့မွာ မလုုပ္ျဖစ္ဘူး။ ေနာက္ေန ့က်မွ ထုုေထာင္းျပီးလုုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ မိမိလိုုခ်င္သေလာက္ အာလူးကိုု ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပဳတ္။ အိမအိ ဒါးထိပ္ေလးနဲ ့စမ္းၾကည့္ျပီး အိတယ္ဆုုိရင္ခ်ျပီးေရေအးစိမ္ျပီး အခြံႏႊင္လိုု ့ရပါတယ္။ က်မကေတာ့ ပရက္ရွာကြတ္ကာနဲ ့ေရ အာလူးမျမဳပ္တျမဳပ္ထဲ့ျပီး တယ္လိုုက္ေတာ့ ခဏေလးနဲ ့ႏူးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေနာက္ေန ့က်မွ အာလူး ကိုုအခြံႏႊင္ျပီး ၾကက္သားမွုုန္ ့ထဲ့၊ ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရည္ညွစ္ထဲ့၊ ဆားပါးပါးထဲ့ျပီး င႐ုုတ္ဆံုုနဲ ့ခဏေထာင္းလိုုက္ပါတယ္။ စီးစီးၾကိဳက္ရင္ၾကာၾကာေထာင္းေပ့ါ။ က်မကေတာ့သိပ္ေစးတာမေစးတာ ျပသနာမရွိေတာ့ ခဏဘဲေထာင္းပါတယ္။


 အာလူးမေထာင္းခင္ ၀က္ၾကိတ္သား၊ ကိုု ၾကက္သြန္နီႏုုပ္ႏုုပ္စင္း၊ ဂ်င္းေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲ ့နယ္ျပီး မုိက္ခရုုိေ၀့ထဲ ေရ နဲနဲ ေလးထဲ့ျပီး (အသားမေျခာက္ယံုု) ၃မိနစ္ေလာက္ ဟိ လိုုက္ပါတယ္။ အသားက်က္ျပီးသားျဖစ္ေအာင္လိုု ့ပါ။ ( ဒီေနရာမွာ အသားမပါဘဲ၊ သတ္သတ္လြတ္ႏွစ္သက္ရာ၊ ဒါမွမဟုုတ္ ၾကိဳက္ရာအသားငါး ထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။ အေမႊးအၾကိဳင္လည္း မိမိႏွစ္သက္ရာ တရုုတ္မဆလာ၊ ကုုလားမဆလာ၊ အရြက္မ်ဳိးစံုု ႏွစ္သက္ရာထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။ မိမိသေဘာနဲ ့ႏွစ္သက္ရာ စမ္းလုုပ္လိုု ့ရပါတယ္ရွင္။ အာလူးေထာင္းရေတာ့ အာလူးကိုု အသားထဲ့လံုုးလိုု ့အဆင္ေျပႏုုိင္တဲ့ဆုုိက္ကိုု ႏွစ္သက္သလိုု လံုုးႏုုိင္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ လွလည္းလွ အခ်ိန္ကုုန္လည္းသက္သာ စားရင္လည္း ၀ေအာင္လိုု ့ပံုုထဲကေလာက္ ခပ္ၾကီးၾကီးလံုုးလိုုက္ပါတယ္။



လံုုးထားတဲ့ အာလူးကိုု လက္နဲ ့ဖိအေပါက္ေလးလုုပ္ျပီး အစာသြတ္။ အာလူးကိုု အေပါက္ပိတ္ေအာင္ျပန္ပိတ္။ ဒါလည္း လြယ္ပါတယ္။ လက္ႏွစ္ဖက္နဲ ့ေသေသခ်ာခ်ာေလး မံလံုုးေလးလံုုးရင္ ခဏေလးနဲ ့လံုုးလိုု ့ရပါတယ္။ မေပါက္ေအာင္ေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာ ၾကည့္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္ဥတလံုုးကိုု ပန္းကန္တစ္ခုုထဲမွာ ေခါက္ထားပါတယ္။ ဂ်ပန္ထုုတ္ Panco bread crumbs ကိုုပန္းကန္ျပားထဲမွာ ထဲ့ထားပါတယ္။ ဓါတ္ပံုုရုုိက္ထားခ်င္ေပမဲ့လက္မအားေတာ့ လက္ေဆးျပီး မရုုိက္ခ်င္ေတာ့တာနဲ ့မရုုိက္ထားလိုုက္မိပါဘူး။ ဓါတ္ပံုုနဲ ့ဆုုိရင္ေတာ့ရွင္းေနမွာပါ။ ဆီအိုုးတည္ျပီး ဆီဆူလာေတာ့ မီးျပန္ခ်ျပီး မီးကိုု မီဒီယမ္ေလာက္ထားလိုုက္ပါတယ္။ အေစာကလံုုးထားတဲ့အာလူးေတြကိုု ၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ့ထဲ ႏွစ္၊ ျပီးေတာ့ ပန္ကိုုေပါင္မွုုန္ ့ေျခာက္မွုုန္ ့ညီညီလူးျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရႊ၀ါေရာင္အညိဳဘက္သန္းလာရင္ ေတာ့ဆည္ျပီး
တစ္ရွဴးနဲ ့ဆီစစ္ပါတယ္။ ဆီစစ္ေတာ့ စားမဲ့ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထဲ့ပါတယ္။



က်မအျမဲတဲြစားေလ့ရွိတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ နဲ ့တဲြစားပါတယ္။ (ငရုုတ္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံ၊ သံပုုရာနဲ ့ငံျပာရည္)၊ ဒီဖက္ေထာင့္က ငါးဖယ္ရုုိးဟင္းခါးပါ။

သခြားသီးလွီးျပီးကပ္စားပါတယ္။

ျပီးေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ျပီး ငါးဖယ္ေၾကာ္လည္းစားပါတယ္။



အအီေျပသံပုုရာရည္ထဲကိုု စပ်စ္သီးထဲ့ေသာက္ထားတာပါ။
ငါးဖယ္အရည္ခြံေၾကာ္

ငါးဖယ္နဲ ့တူတဲ့အေကာင္ေတြ ့လိုု ့၀ယ္ျပီးလုုပ္စားထားတာပါ။ ငါးဖယ္အရည္ခံြေတြကိုု ညွပ္ျပီးဆားဆႏြင္းနယ္၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နယ္ျပီး ၾကြတ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီးစားၾကပါတယ္။ အိမ္ကိုုအရမ္းသတိရပါတယ္။ အိမ္မွာမမငါးဖယ္ျခစ္ရင္ ငါးဖယ္အရည္ခြံေတြ အမ်ားၾကီးထြက္ေတာ့ အျမဲအေပ်ာ္ေၾကာ္စားၾကပါတယ္။ ငါးဖယ္ရုုိးဟင္းခါးလည္း အိမ္မွာခ်က္ေလ့ရွိပါတယ္။ အေမကေတာ့ အရုုိးစူးမွာစိုုးလိုု ့တခ်ိန္လံုုးသတိေပးပါတယ္။ က်မရယ္၊ မမရယ္၊ ေမာင္ေလးရယ္ တူမေလးရယ္ကေတာ့ အရုုိးေတြရယ္၊ ငါးဖယ္ေခါင္းေတြရယ္ပါဆည္ထဲ့ျပီး ကိုုက္ၾကပါတယ္။ ခဏခဏလည္းအရုုိးစူးၾကလိုု ့အဆူခံၾကရပါတယ္။ က်မတိုု ့အေမက သိပ္စုုိးရိမ္တတ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့က်မတုုိ ့ကလည္း ေသာင္းက်န္းၾကပါတယ္။ း)


ဒါကေတာ့ အေမ့အၾကိဳက္။ အေမကလည္း ငါးဖယ္ေၾကာ္သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ေၾကာ္တုုိင္းလည္း ဒီလိုုပြေနတုုန္းအေမကစားခ်င္တာဆုုိျပီး အေမငယ္ငယ္က အေမ့အေမေၾကာ္တုုိင္းေတာင္းစားတယ္လိုု ့ေျပာေလ့ရွိပါတယ္။ ငါးဖယ္ေၾကာ္တုုိင္း အေမ့ကိုု အရမ္းသတိရလြမ္းမိပါတယ္။
ေနာက္တဒယ္ထဲ့ေတာ့ ဒီလိုု ပြပြၾကီးေတြေပါ့ပူေနတုုန္းဆုုိေတာ့။ အေမ့သမီးဆုုိေတာ့ က်မလည္း အဲဒီလိုုပြပြၾကီးကိုု ႏွုုိက္စားပါတယ္ အေမ့အလြမ္းေျပ။
မမကိုု အရမ္းသတိရပါတယ္။ က်မ အိမ္မွာတုုန္းက ငါးဖယ္မျခစ္ဖူးပါဘူး။ အလုုပ္လုုပ္ေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြ နဲ ့ေနမွ စျခစ္ဘူးတာပါ။ အိမ္မွာဆုုိရင္ေတာ့ မမနဲ ့အမၾကီးဘဲ ဒိုုင္ခံျခစ္ၾကတာပါ။

က်မက ဟင္းေတြသာခ်က္တာ။ ငံျပာရည္နံ ့၊ ငပိရည္နံ ့၊ ငါးညွီနံ ့၊ ပုုစြန္ညီွနံ ့ၾကက္သြန္နံ ့လက္မွာစဲြတာ လံုုး၀မခံႏုုိင္ပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းခ်က္ရင္ အလြန္လက္ေဆးပါတယ္။ အသားငါးနယ္ျပီးတာနဲ ့လက္ျမန္ျမန္ေဆးပါတယ္။ ခုုလည္း ငါးဖယ္ကိုု လက္အိတ္နဲ ့ျခစ္ပါတယ္။ ငါးဖယ္ရုုိက္ေတာ့ လက္အိတ္အပါးစြတ္ျပီး ရုုိက္ေတာ့ မတြင္က်ယ္ဘူး။ လက္အိတ္က ငါးဖယ္နဲ ့ကပ္ျပီးေလွ်ာေလွ်ာထြက္လာလိုု ့လက္ေကာက္၀တ္ကေန သားေရကြင္းစီးျပီး ငါးဖယ္ကိုု ရုုိက္ထားတာပါ။ ဒါကိုု ျမင္ေတာ့ သူကေမးပါတယ္။ ငါးဖယ္အေကာင္ လုုပ္ရတာ နဲ ့ေပးရတဲ့ပိုုက္ဆံနဲ ့ရတဲ့အရသာ တန္ရဲ  ့လားတဲ့။ ျပန္တြက္ၾကည့္ေတာ့ ငါးဖယ္တစ္ေကာင္လံုုးကိုု ၁၂ ေဒၚလာေက်ာ္လာက္က်ပါတယ္။ ထြက္တာကေတာ့ ရယ္ဒီမိတ္အထုုတ္ တထုုတ္ေက်ာ္ေက်ာ္သာဘဲ ရပါတယ္။ တပန္းကန္ေပါ့။ အင္း...အရသာကေတာ့ texture မွာေတာ့ လတ္လိုု ့လားမသိဘူး ထုုတ္ထုတ္ ထုုတ္ထုုတ္ နဲ ့ေတာ္ေတာ္ကြာပါတယ္။ time consuming ျဖစ္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္စိတ္ပါမွ ဘဲလုုပ္ျဖစ္မွာပါ။ အရင္ၾကာလွျပီ ဟုုိးတုုန္းက လည္း အဲလိုု ရဘူးလိုု ့လုုပ္စားျဖစ္လိုု ့တင္ျဖစ္ပါေသးတယ္။ ရုုိက္ရတာကေတာ့ ရယ္ဒီမိတ္လည္း ရုုိက္ရတာပါဘဲ။ ဘလင္ဒါ နဲ ့လုုပ္ရင္လည္း ဘလင္ဒါျပန္ေဆးရတာ လက္၀င္လိုု ့မသံုုးခ်င္ျပန္ဘူး။ ပ်င္းတယ္ ေဆးရ သိမ္းရတာကိုု။ း) အေၾကာင္းေတြ ေတာ့တစ္ျဖည္းျဖည္းေပၚလာျပီေနာ္။

ကဲ..ကဲ..ေဘာ္ဒါတိုု ့ေရ Mystery Spot မသြားခင္ ဗုုိက္ျပည့္ေအာင္စားထားၾကအုုန္းေနာ္။ လမ္းမွာ ဆာေနလိမ့္မယ္။ း)

အစဥ္ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

27 comments:

  1. ကဲ မမေရ က်ေနာ္က ဒီပိုစ္႕ကိုထမင္းစားတုန္းဖတ္ေနတာ သြားေရေတြက်လို႕ အဲဒါကိုေလဒီေဘာစ္႕ကျမင္ျပီး အဲလိုလုပ္စားခ်င္ပါတယ္ ဘာသာျပန္ေပးပါတဲ႕ေလ
    သူပါေရာသြားေရေတြက်သြားေလရဲ႕ .သူမမလင္႕ကိုယူသြားျပီးႏွစ္သက္တဲ႕ဟင္းေတြကို ဘာသာျပန္ခိုင္းမယ္တဲ႕ (ဟိဟိ အဲဒီမွာေသတာပဲ း)
    ေနာက္ေကာင္းေကာင္းလွလွေလးေတြထပ္ခ်က္ပါေနာ္
    က်ေနာ္လဲ အာလူးလုပ္စားမလို႕

    ခ်စ္တဲ႕

    မဒိုးကန္

    ReplyDelete
  2. ေျပာဆို ဟင္းမခ်က္ျဖစ္တာေတာ္ေတာ္ၾကာျပီ မမေရ။

    ReplyDelete
  3. ငါးဖယ္ကုိအရမ္းၾကိဳက္တယ္
    အရုိးကုိဟင္းခ်ဳိခ်က္လဲၾကိဳက္တယ္ ငါးဖယ္ဆုပ္ကုိေၾကာ္ျပီးဆီျပန္လဲ
    ၾကိဳက္တယ္ ထုိ႔ေၾကာင္႔အမ်ားၾကီးစားခဲ႔ပါတယ္ရွင္

    ReplyDelete
  4. အားလူကတ္တလစ္ေႀကာ္ ေကာင္းတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာအစအဆံုးအိမ္မွာလုပ္စားရတယ္။ ဒီမွာ လုပ္ျပီးသားအမ်ိဳးစံုရွိတယ္။ အရသာကေတာ႕ ကြာပါတယ္။ သူတုိ႕က ခ်ိဳတဲ႔ ေဆာ႔စ္ဆမ္းျပီး ေဂၚဖီအစိမ္းနဲ႕ တဲြစားႀကတယ္ေလ။
    ငါးဖယ္ကို အေကာင္လုိက္မ၀ယ္ျဖစ္ဘူး။ မျခစ္ခ်င္လုိ႕...း)။
    ျခစ္ျပီးသားကို၀ယ္ျပီး ဇလံုထဲထည္႔ အရသာထည္႔ျပီး မုန္႕ႏွစ္နယ္သလိုနယ္တာေပါ႕။ အိုင္အိုရာေျပာသလုိပဲ ဘလမ္ဒါနဲ႕လွည္႔ရင္ အဲဒါကိုျပန္ေဆးရတယ္ ....တကယ္မလုပ္ခ်င္ဘူး။ (ဒီစကား ကုိယ္ခ်င္းေတြႀကားမွာပဲထားမယ္ေနာ္)။
    ႀကိဳက္တယ္ဒီပို႕စ္က အမယ္အားလံုး။ သူ႕ခ်ည္းပဲလည္းေကာင္း ထမင္းနဲ႔စားလည္းေကာင္း ဆိုသလုိေပါ႕ေနာ္။

    ReplyDelete
  5. အာလူးကက္တလိတ္မလုပ္စားတာၾကာပီ...။

    ReplyDelete
  6. ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ေလး ဖတ္လိုက္မိတယ္
    အာလူး ကတ္တလိတ္ေၾကာ္ကို အရမ္း အရမ္း ကို ၾကိဳက္ပါတယ္
    ဓါတ္ပံုေတြ ၾကည့္ျပီး ေတာ့ ဗိုက္ထဲက ဂြီ ဂြီ နဲ႔ေတာင္ျမည္ေနတယ္

    ReplyDelete
  7. အာလူးကတ္တလိတ္ေတြ ေႀကာ္ထားတာ အႀကီးႀကီးနဲ႔ ၀ိုင္း၀ိုင္းေလး... လွမွလွ။ ဒီေန႔ပဲ လုပ္စားလိုက္မယ္ အစ္မအိုင္အိုရာ။ (စိတ္ႀကီးတယ္ေနာ္ း)

    ReplyDelete
  8. ဟုတ္ပါ႔ အာလူးကက္သလစ္ေၾကာ္ေလးက စားခ်င္စရာ
    ဒီမွာေတာ႔ အာလူးျပဳတ္ျပီးသား အဆင္သင္႔ေရာင္းတာမို႔ လုပ္ရတာ လြယ္မယ္.. ခုလို လံုးလံုးၾကီးၾကီးေလး စားခ်င္တယ္။။ အဆာေလးသြပ္ျပီးေတာ႔ေပါ႔။
    ဒါနဲ႔ ဒီ၂ရက္ ၃ရက္ ခ်ယ္ရီေတြ ပြင္႕တဲ႔ ေတာင္ေပၚကို ဓာတ္ပံုသြားရို္က္ေတာ႔ေလ ခ်ယ္ရီပန္းေလးေတြကို စားေနဆိတ္ေနတဲ႔ ငွက္ေတြကိုေတြ႔လို႕ ရို္က္လာတယ္ သိလား
    အဲဒီငွက္ေတြျမင္တိုင္း Iora ကို သတိရတယ္။ ဒီငွက္ဆိုရင္ေတာ႔ ဘာငွက္လဲ သူသိမွာလို႔.. ျပီးေတာ႔ ပန္းပြင္႕ေတြၾကားက ငွက္ကိုၾကည္႕ရတာ စိတ္ေပ်ာ္စရာေလးမို႔
    ႈငွက္အေၾကာင္း ေျပာတတ္တဲ႔ Iora ကို သတိရမိတာ။
    ေနာက္ေန႕ အဲဒီပံုေလးေတြ ဘေလာ႕ေပၚတင္မယ္။ လာၾကည္႕ေနာ္။

    ReplyDelete
  9. အဟင့္... အစ္မေရ... အာလူးကတ္သလစ္ေတြ အခုပဲ အိမ္မွာ ေႀကာ္ႀကည္႔တာ ဆီအိုးထဲမွာ အကုန္ တစစီျဖစ္သြားတယ္ ဟိဟိ။ အရင္ကလည္း အ့ဲလိုပဲ ေႀကာ္တာ မေအာင္ျမင္ဘူး း))

    ReplyDelete
  10. My Favorite parrrr... Thank Sis :)

    ReplyDelete
  11. အားလံုးႀကိဳက္တယ္အိုင္အိုရာေရ။ အာလူးကက္သလစ္ကအႏွစ္သက္ဆံုး
    အစာေတြထဲမွာပါတယ္။ ငါးအေရခြံေျခာက္ကိုပဲခူးကမွာၿပီး
    ေၾကာ္ေၾကာ္စားတတ္တယ္။ ငါးထဲမွာငါးဖယ္ေၾကာ္အႀကိဳက္ဆံုး း))
    မနက္ျဖန္အတြက္ ဟင္းတစ္ခြက္ေတာ့ရၿပီ။ ေက်းဇူးေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  12. မစားရတာ အေတာ္ၾကာပါၿပီ..သားေရေတြ က်၏

    ReplyDelete
  13. အာလူး ကက္တလိတ္ေၾကာ္ျမင္ေတာ့ အေမ့ကို သတိရတယ္၊ အိမ္မွာတုန္းက သူပဲ ေၾကာ္ေပးတာကိုး..၊ း) အခုေတာ့ မအိုင္အိုရာ့ လက္ရာပဲ သြားရည္က်ၿပီး ျပန္သြားတယ္..။

    ReplyDelete
  14. Mystery Spot မသြားခင္ အစာေၿပ လာစားသြားတယ္ေနာ္ ..:)
    အာလူးကတ္တလိပ္ေလးေတြ လံုးထားတာ ညီေနတာပဲ .. ရွလြတ္..

    ReplyDelete
  15. မဒိုုးကန္..
    ေတာ္ေသးတာေပါ့ ထမင္းစားတုုန္းေတြ ့လုုိ ့အလုုပ္လုုပ္ခ်ိန္ေတြ ့သြားရင္ေတာ့ ဒုုကၡ။
    ခ်က္ေတာ့ခ်က္စားေနတာဘဲ မဒုုိးကန္ေရ။ လွတဲ့အခါလွ မလွတဲ့အခါမလွေပါ့။ recipe ေပးပါဆုုိေသေရာ။ ဘာလိုု ့ဆုုိ ဒိုု ့ေတြက ျမန္မာနည္းနဲ ့common sense နဲ ့ဘဲခ်က္တာေလ။ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ပါေလ။ အကူအညီလိုုရင္ေျပာပါ တတ္ႏုုိင္သေလာက္ေရးေပးပါမယ္ေနာ္ အားေနတဲ့အခါဆုုိ။

    ျမတ္ၾကည္ေလး..
    မခ်က္ျဖစ္တာ လူသက္သာတာေပါ့ကြယ္ ဟုုတ္ဘူးလား။ ဒါဆိုုဒီကဘဲစားသြားေတာ့ေနာ္။

    ဂ်က္စ္..(ပူပူေႏြးေႏြးေမြးေန ့ရွင္)
    ေနာက္ေန ့က်ေတာ့ က်န္တဲ့ငါးဖယ္ေတြကိုု ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ဆီျပန္ခ်က္စားျဖစ္တယ္ေလ။ ထပ္တင္ေပးမယ္ေနာ္။

    ေကာင္း..
    ၾကိဳက္တာခ်င္းတူသလိုု ပ်င္းပံုုခ်င္းလည္းတူတာေတာ့ အံ့ၾသစရာဘဲေနာ္။
    ကိုုယ္ခ်င္း ကိုယ္ခ်င္းၾကားမွာထားၾကတာေပါ့။ ဟင္း..ဟင္း း))

    မိုုးေငြ ့..
    ဟုုတ္တယ္ သူကအားမွလုုပ္စားတာဘဲေကာင္းပါတယ္။ နဲနဲ အဆင့္မ်ားေတာ့ေလေနာ္။

    အမည္မသိသူေရ..
    ပံုုနဲ ့ႏွိပ္စက္သလိုုျဖစ္ရင္ေတာ့ေတာင္းပန္ပါတယ္ရွင္။ က်မလည္း တခါတခါ ကိုုယ့္ပံုုေတြေရာ သူမ်ားပံုုေတြေရာ ဗုုိက္ဆာတုုန္းၾကည့္မိရင္ ပိုုဆာလာေရာ။ း)

    ရုုိ ့စ္..
    ေၾကာ္စားမယ္ဆုုိျပီး ေရးထားတာေလးဖတ္ျပီး ၂နာရီေလာက္ၾကာေတာ့ ပ်က္သြားတယ္ဆုုိတာေလးဖတ္လိုုက္ရတယ္။ စိတ္ေတာင္မေကာင္းဘူး။ ဒိုု ့ထင္တာေတာ့ ဆီအပူခ်ိန္မ်ားလိုု ့လိုု ့ထင္မိပါတယ္။ ေနာက္တခါစိတ္ပါလိုု ့လုုပ္ရင္ ဆီသိပ္မပူတဲ့အခ်ိန္မွာ သာသာေလးထဲ့ၾကည့္ေနာ္။ ကဲြမွာစုုိးရင္ဆီပါေလကာေလးထဲ့ျပီး ဒယ္ျပားထဲမွာ ေၾကာ္ရင္လည္းရတယ္။ အဲလိုုဆုုိရင္ေတာ့မကဲြေလာက္ဘူးထင္တယ္။

    ေခ်ာ..
    ကိုုယ့္ကိုုသတိရတယ္ဆိုုလိုု ့၀မ္းသာေက်းဇူးတင္ေပ်ာ္မိပါတယ္။ ငွက္ေလးေတြ ကိုုေစာင့္ၾကည့္ရတဲ့အရသာကိုု ခုု ေခ်ာသတိထားမိလာလိုု ့သိပ္၀မ္းသာတယ္။ တကယ္ေတာ့သူက အပန္းေျဖနည္းတမ်ဳိးပါဘဲ။ ပန္းေလးေတြကိုု ျမင္ရင္ဘာပန္းပါလိမ့္လုုိ ့သိခ်င္စိတ္နဲ ့ၾကည့္မိမွတ္မိေလ့ လာမိသလိုု ငွက္ကေလးေတြကလည္း ပန္းေလးေတြလိုု ပံုုစံမ်ဳိးစံုု အေရာင္မ်ဳိးစံုုဆုုိေတာ့ သူတုုိ ့ကိုုမွတ္သားျပီး ျပန္ေလ့လာၾကည့္ရတာ စိတ္အပန္းေျပစရာပါ။ ကမာၻေပၚမွာ ငွက္ေတြက အမ်ားၾကီးဆိုုေတာ့ အားလံုုးေတာ့ကိုုယ္လည္းခ်က္ခ်င္းမသိပါဘူး။ ငွက္ပံုုေလးတင္တာလည္းလာၾကည့္မယ္ေနာ္။ အျမဲလာပါတယ္ေလ။ ေနာ္။

    ေမာင္သန္ ့..
    ေဖးဘရိတ္ဆုုိရင္လည္း အကုုန္သာစားသြားပါေနာ။

    တီတင့္..
    အာလူးကက္တလိပ္ကိုု အိုုင္အိုုရာက သိပ္ေတာ့အၾကိဳက္ၾကီးမဟုုတ္ေပမဲ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ဆုုိရင္ေတာ့သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ငါးဖယ္အတုုတုုိ ့ငါးျခစ္တုုိ ့က် ငါးဖယ္ေၾကာ္လိုု မၾကိဳက္ျပန္ဘူး။ ျမန္မာျပည္မွာဆုုိတခါတခါေစာင့္မယူရင္ ငါးျခစ္ေတြေရာထဲ့ရင္ သိပ္စိတ္တုုိတာဘဲ။ ေနာ္။ တီတင့္။ဆုုေတာင္းေလးအတြက္ေက်းဇူးပါရွင္။

    စန္းထြန္း..
    ကက္တလိပ္ကအလုုပ္ရွုုပ္ေတာ့ ကုုိယ္လည္းလုုပ္မစားျဖစ္တာၾကာပါျပီ။ သူကစားခ်င္တယ္ဆုုိလိုု ့သာလုုပ္ျဖစ္တာ။ နီးရင္ေကာင္းမယ္ေနာ္။

    ကုုိညီလင္းသစ္..
    ဟုုတ္တယ္ က်မလည္းေတြးမိတယ္။ အဲလိုုမ်ဳိးအလုုပ္ရွုုပ္တာေတြကိုု ငယ္ငယ္ကပုုိစားရျပီး ကိုုယ့္ဘာသာကိုုယ္ခ်က္လာေလ မစားျဖစ္လာေလဘဲသိလား။ အင္းေလ..က်မလည္းပံုုေတြခ်ည့္ ေကၽြးေနရလိုု ့အားနာပါတယ္။

    ညယံ..
    စားထားေနာ္။ လမ္းမွာဆာမွာသိလား။

    ReplyDelete
  16. ႏွစ္မ်ိဳးလံုး စားခ်င္စရာေကာင္းတယ္။ ကၽြန္မလည္း မိသားစုထဲက တစ္ေယာက္ေယာက္ ၾကိဳက္တဲ႕ဟင္းဆို ခ်က္စားၿဖစ္တိုင္းလြမ္းတယ္။ လြမ္းတိုင္းလည္း ခ်က္စားၿဖစ္တယ္။ :)

    ReplyDelete
  17. အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္သိပ္လွတာပဲ လုံးေနတာပဲ
    ဒီမွာေတာ႕အသားနဲ႕ေရာေမႊနယ္ၿပီးေၾကာ္စားေလ႕ရိွတယ္

    ReplyDelete
  18. အင္း...
    က်မအမ်ဳိးသားကလည္းထူးဆန္းစြာဘဲ။
    ငါးဖယ္လုံး၀မႀကိဳက္ဘူးတဲ့။
    က်မေတာ့အရမ္းႀကိဳက္။
    ဒီတိုင္းစားၿပီးေရေႏြးၾကမ္းေမာ့။
    ေကာင္းမွေကာင္းေနာ္..မအုိင္အိုရာ :))

    ReplyDelete
  19. စုုဘူးအိမ္..
    ေပ်ာက္ခ်က္သားေကာင္းေနလိုု ့ေနမွေကာင္းရဲ ့လားလိုု ့။
    ဟုုတ္တယ္ေနာ္ မိသားစုုနဲ ့စားခဲ့ရတဲ့အခ်ိန္ေတြက ေပ်ာ္စရာေကာင္းျပီး ပိုုအရသာရွိတယ္ေနာ္။ း)

    ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္..
    တခါတေလပ်င္းရင္ အဲလိုု ေရာျပီးလည္းေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကိုုယ္က ဂ်ပန္စာေတြၾကိဳက္တယ္။ လွလွပပေလးေတြ ျပင္ဆင္ထားတာကိုုလည္း သိပ္သေဘာက်တယ္။ အာလူးသုုပ္ကိုုတကယ္ေတာ့ပိုုၾကိဳက္ပါတယ္။ ပိုုစားျဖစ္တယ္။ ျပဳတ္ထားျပီး စိတ္ကူးေျပာင္းျပီး သုုတ္စားျဖစ္သြားတာပိုုမ်ားတယ္။ း)

    မီးမီးငယ္..
    ကုုိယ့္အမ်ဳိးသားကလည္း ငါးနဲ ့ဆုုိင္တာေတြ သိပ္မၾကိဳက္ဘူးရယ္။ ကိုုယ္ကေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ဆုုိ သိပ္ၾကိဳက္။ ေၾကာ္ရင္းနဲ ့ကိုု ကိုုက္စားျဖစ္ေနေရာ။ း)

    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  20. အားလုံးၾကိဳက္တယ္ဗ်ာ ဘာမွမလုပ္တတ္ေတာ႔ မဂ်က္ဆီမွာ
    မ်က္ႏွာေျပာင္ေျပာင္နဲ႔ တီးေနရပါတယ္ ခုလုိ သူမ်ားအိမ္ေတြလဲၾကဳံငလုိေလး၀င္စားပါတယ္ဗ်ာ

    ReplyDelete
  21. ဘိုုျဖဴ..
    ဒီမွာ ၾကံဳတုုိင္း စားသြားပါရွင္။ ပံုုေတြနဲ ့အားရပါးရဧည့္ခံေနတာ..း)(ဘယ္ေတာ့မွမကုုန္ဘူးေလ)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  22. ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ႏွစ္သစ္နဲ႔အတူ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး
    ေအးခ်မ္းစြာျဖင့္ ေလာကီေလာကုတၱရာ
    ႏွစ္လီႏွစ္ဝ လိုအင္ဆႏၵမ်ား ၿပီးျပည့္စံုပါေစ အိုင္အိုရာေရ။
    Happy New Year !!!

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  23. အဓိပါယ္ျပည့္၀လွတဲ့မဂၤလာဆုုေတာင္းေလးအတြက္ေက်းဇူးပါတီတင့္။
    တီတင့္လည္း တထပ္တည္းျဖစ္ပါေစရွင္။
    Same to you!!
    ခင္မင္ေလးစားေသာ..
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  24. ဘရဏီေၾကာ္တိုင္းအာလူးေတြကတစဆီျဖစ္ျဖစ္သြားတယ္။အမေၾကာ္ထားတာေလးေတြၾကည္႔ရတာစိတ္ခ်မ္းသာတယ္။လွလွပပနဲ ႔စားခ်င္စရာေလးေတြ။

    ReplyDelete
  25. ဘရဏီ..
    ဆီတအားမက်က္ခင္ေၾကာ္ၾကည့္ပါလိုု ့အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္။
    ျပီးေတာ့မညိုုလာမခ်င္းတဘက္ကိုုမလွန္ပါနဲ ့ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့အေရာင္ရေတာ့မွ သာသာေလးတဘက္လွန္ၾကည့္ပါ။ အဲလိုုလုုပ္ရက္နဲ ့ျဖစ္တာဆုုိရင္ေတာ့ လံုုးတဲ့ေနရာမွာ ေသေသခ်ာခ်ာ အေပါက္အျပဲမရွိေအာင္သတိထားလံုုးၾကည့္ပါလိုု ့။ အင္း..အဲဒါလည္းျဖစ္ေသးတယ္ဆုုိရင္ေတာ့ ....အုုိင္အိုုရာထပ္စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္။ ေနာ္။ း)))
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  26. ငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြ စားခ်င္စရာႀကီး။ ညီမလည္း ငါးဖယ္ေၾကာ္ သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာဆို ဟင္မခ်က္ရေသးဘူး ေၾကာ္ေနတုန္းႏိႈက္စားတာနဲ႔ တစ္၀က္ေလာက္ကုန္တယ္။ :-P

    ReplyDelete
  27. ငါးဖယ္ေၾကာ္ကိုု ၾကိဳက္လိုု ့အရမ္းစားရာကေန တခါေတာ့မစားခ်င္ေလာက္ေအာင္ျဖစ္သြားဘူးတယ္။ ဘယ္ေလာက္စားခဲ့သလဲဆုုိေတာ့..း))
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။