ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ ့အႏွစ္မ်ားဆီသတ္ျပီး ငါးမ်ားထဲ့အျပီး
ဒန္ ့သလြန္သီးမ်ားသိပ္မေပ်ာ့ေစခ်င္လိုု ့ငါးက်က္ခါနီးမွ ထဲ့ပါတယ္။
ျပီးေတာ့ ေရဆူထဲ့ မန္က်ည္းရည္ထဲ့ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ျပန္တည္
ငါးဟင္းခ်ခါနီးေတာ့ ရံုုးပေတသီး ေလးထဲ့ ၊ နံနံပင္အုုပ္။ မွ်စ္ကုုိ ပုုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ေၾကာ္ ငရုုတ္သီးဆားေထာင္းေလးနဲ ့တြဲဖက္စား
စိတ္တိုုင္းက် သံုုးေဆာင္ႏုုိင္ပါျပီ။
ဟင္းေလးေတြ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနလိုု ့မတင္ျဖစ္တဲ့ရက္ေတြ တုုန္းကခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တာေတြ တင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
Thanks for your drumstick fish curry and fried bamboshoot.It looks delicious as usual.I'll try when my stomach_ache is over.
ReplyDeleteGyidaw
ဒန္႔တလြန္သီး မစားရတာၾကာလွေပါ့ း(
ReplyDeleteဒန္႔သလြန္သီးေတြ အကုန္ႏိႈက္စားသြားတယ္
ဒါနဲ႔ စကားမစပ္ ျမသီတာက ဘူဒူလဲဟင္?
I want to try those dish now, but have to wait a few days as I have stomachache too.
ReplyDeleteဒန္႔သလြန္သီး မစားရတာ အႀကာႀကီးရွိျပီ။ အစ္မအိုင္အိုရာ ခ်က္ထားတ့ဲ ဒန္႔သလြန္သီး ငါးဟင္းေလး စားခ်င္လိုက္တာ။ Blog Day ပို႔စ္ေလးမွာ အစ္မကို တက္ဂ္ထားတယ္ေနာ္။ အဆင္ေျပမယ္ဆို ေရးေပးေစခ်င္ပါတယ္။
ReplyDeleteအလြန္ၾကိဳက္ .. ရွလြတ္
ReplyDeleteဒီလိုဆိုရင္ေတာ့ ငါးဟင္းရည္ ဆမ္းၿပီး၊ မွ်စ္ေၾကာ္ရယ္ င႐ုတ္သီးေထာင္းရယ္ နဲ႔ပဲ စားျဖစ္မွာ ေသခ်ာတယ္..။ း)
ReplyDeleteGyidaw,
ReplyDeleteThanks for visiting. I am sorry to hear that you have got stomachache like me. I see now I have more friends suffering stomachache like me; you, MPA, and Baby. Please don't eat bamboo shoot when you have stomachache and it makes me more painful if I have got stomachache.
ေဘဘီ..
ကုုိယ္လည္း ၂ခါဘဲစားဘူးတယ္ ဒီမွာ။ အဲဒီေန ့က၀ယ္ေနက် ေအးရွန္း ဆိုုင္မွာ မေမွ်ာ္လင့္ ဘဲပုုန္းလိုုက္ခ်ထားတာေတြ ့တာနဲ ့၀ယ္လာတာ။ ႏုုတာမနဲ ေရြးရတယ္ကြယ္။ ဒန္ ့သလြန္သီး က စားရတဲ့အရသာထက္ သူ ့ရဲ ့အနံ ့က အရသာပိုုရွိသလိုုဘဲေနာ္။
ျမသီတာ ...ဘယ္သူလည္း ကိုုယ္လည္း မသိေတာ့ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ရုုပ္ရွင္နံမည္လား၊ ေကာ္လိပ္ဂ်င္ေန၀င္း ေျပာတဲ့ ဒိုုင္ယာေလာ့ လား၊ တခုုခုုဘဲ။ ကုုိယ္တုုိ ့အိမ္မွာ တခုုခုု ကိုု ေမွ်ာ္ေနၾကရင္ အဲဒီလိုု ေနာက္ျပီးေျပာေလ့ရွိၾကတယ္။ ေဆာရီး..ေဆာရီး..
မြန္..
ကုုိယ့္လိုုပါဘဲလား။ ကုုိယ္ေတာ့ ေဘဘီ့ကိုု ညႊန္းတဲ့ မဟာေျဖေဆးကိုု အိတ္ထဲေဆာင္ေနရတယ္။
ရုုိ ့စ္..
စားခ်င္ရင္ စားပါလိုု ့ပံုုနဲ ့ေကၽြးရတာေတာ့ အားနာပါတယ္။ း)
အခ်ိန္ၾကိဳးစားျပီးယူၾကည့္ပါ့မယ္ေနာ္။ တက္ဂ္တဲ့အတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ မေရးႏုုိင္ခဲ့ရင္ေတာ့ စိတ္မကြက္ပါနဲ ့ေနာ္။ အေလးမထားလိုု ့မဟုုတ္ပါဘူး။ အလုုပ္ေလးေတြ ဒီလပုုိင္းေတြမွာ ရွိေနလိုု ့ပါေနာ္။
ဗစ္..
အလြန္သေဘာက်..အင့္..ထပ္ထဲ့။
ကိုုညီလင္းသစ္..
ငါး နဲ ့အသီးေတြ မၾကိဳက္ဘူးလား။ ဒါဆုုိ လက္ဖက္သုုပ္ေပးရမလား၊
ငါးကငါးပတ္နဲ.တူတယ္ေနာ္။ငါးေတြအမ်ားႀကီးနဲ.ရွယ္ခ်က္ထားတာ
ReplyDeleteစားလို.သိတ္ေကာင္းမွာဘဲ။မွ်စ္ေၾကာ္နဲ.ဆားေထာင္းေလးကလဲ
ေကာင္းမွေကာင္း။လာတာေတာင္ေနာက္က်ေနၿပီ။
အန္တီဦ း..
ReplyDeleteဒီမွာေတာ့ Cat fish လိုု ့ဘဲေရးထားပါတယ္။ အုုိင္အုုိရာ လည္းသူ ့ကုုိ ငါးပတ္ နဲ ့တူလိုု ့၀ယ္၀ယ္စားပါတယ္။ တခ်ဳိ ့ကေေတာ့ ကက္ဖစ္ရွ္ ဆုုိေတာ့ ငါးခူ လုုိ ့လည္း ထင္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ငါးခူေတာ့ မဟုုတ္ပါဘူး။ အေရခြံ က ငါးပတ္နဲ ့ပုုိတူပါတယ္။ တခ်ဳိ ့ကလည္း ငါးတန္ လိုု ့ေျပာပါတယ္။ ငါးတန္ ေလာက္ေတာ့ အေရခြံ မထူဘူး၊ မမဲဘူးလိုု ့ထင္ပါတယ္။ ေျပာမယ္ဆုုိရင္ေတာ့ ငါးပတ္အမွတ္ နဲ ့ဘဲ စားျဖစ္ပါတယ္။ လာတာေနာက္က်ေပမဲ့ အုုိးလိုုက္ၾကီးရွိပါေသးတယ္။ း)
စာေရးျပီး ညနက္သန္းေကာင္မွာ ဘေလာဂ္႔လိုက္ဖတ္တာ
ReplyDeleteဟင္းေကာင္းနဲ႔ တိုးေတာ႔ ကိုယ္႕ဗိုက္ဘယ္ေလာက္ဆာေနမွန္းသိေတာ႔တယ္
ကိုယ္႕ဖာကိုယ္ခ်က္ရင္ စားေကာင္းတယ္လို႔မထင္ဘဲ သူမ်ားဟင္းေတြၾကည္႔မိတိုင္း စားခ်င္စိတ္တဖြားဖြားျဖစ္ရတယ္
အတူတူဘဲေခ်ာေရ..သူမ်ားခ်က္ထားတာေတြ ့ရင္ ကိုုယ္လည္း ဗိုုက္ဆာလာျပီး ဟုုိဟာစားခ်င္သလိုု ဒီဟာစားခ်င္သလိုုျဖစ္လာေရာသိလား။ ဒါေပမဲ့ အျပင္မွာ သူမ်ားဟင္းတုုိင္းေတာ့မစားတတ္ဘူး ဂ်ီးမ်ားတယ္။ ဘေလာ့ဂ္ကသူမ်ားေတြ တင္ထားတဲ့ ဟင္းတိုုင္းက်ေတာ့ စားခ်င္ေနတယ္။ မဆန္းလား။ဘေလာ့ဂ္ေတြမွာ သူမ်ားေတြတင္တဲ့ဟင္းတိုုင္း စားခ်င္စရာ။ ၾကည့္တာနဲ ့ဗိုုက္ကဆာဆာလာေရာ။
ReplyDeleteငါးမၾကိဳက္ေပမယ့္ ငါးဟင္းအႏွစ္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္..ထမင္းေလးနဲ႔လူးစားရရင္ရွယ္ဘဲ..။ ခုဘဲထမင္းစားၿပီးတာ ဗိုက္ဆာလာၿပီ..။
ReplyDeleteဟင္းပံုုေတြ တင္ရင္ ငါးတိုု ့၀က္သားတိုု ့တင္ရင္ အျမဲေတြးမိတယ္ မၾကိဳက္တဲ့မစားတဲ့သူေတြေတာ့ စိတ္ပ်က္မွာဘဲလိုု ့။
ReplyDeleteေတာ္ေသးတာေပါ့ ဗုုိက္ဆာသြားတယ္ဆုုိေတာ့ စိတ္မပ်က္သြားဘူးေပါ့။ း)
အိုုင္အိုုရာ
ငါးဟင္းကေတာ႔ သြားရည္ကို က်မတတ္ကို ခံစားလိုက္ရပါတယ္..
ReplyDeleteဟင္းခ်က္ေကာင္းသူမ်ားကို အရမ္းေလးစား အားက်မိပါတယ္။ မေလးေတာ႔ ဒီ စေနတနဂၤေႏြ ခ်က္ၾကည္႔လိုက္ဦးမယ္။
ဒန္႕ဒလြန္သီးငါးဟင္းက ဟင္းနယ္တဲ႔ ပံုကေနစျပီး ထိတာ။
ReplyDeleteမစားရတာႀကာျပီ။
ဒီတခါ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာ ေမးျမန္းရွာေဖြရမယ္။
ဓါတ္ပံုေတြႀကည္႕တုိင္း အိုင္အိုရာ႔ လက္ရာ ပိုစားခ်င္လာတယ္။
လိုက္ဖက္လွတဲ့ဟင္းေတြပါပဲ။
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္။
မေလး..
ReplyDeleteဟင္းခ်က္ေကာင္းလားမေကာင္းလားေတာ့မသိပါဘူး။ စိတ္မပါတဲ့အခါေတြဆိုုရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ရင္ခ်ဥ္ ငံရင္ငံ မေၾကေစခ်င္တာေၾက ေၾကေစခ်င္တာမေၾက....နဲ ့ပါဘဲ။ း)
အေမနဲ ့အမေတြ အကိုုေတြ ကအရမ္းဟင္းခ်က္ေကာင္းၾကေတာ့ အရသာေတာ့ ေကာင္းေကာင္းခံတတ္တယ္ေလ။ အဲဒါေၾကာင့္ ေယာင္လိုု ့မ်ားေတာ့ အုုိင္အိုုရာ ကုုိ အထင္မၾကီးလိုုက္ပါနဲ ့ေနာ္။ း)
မေကာင္းမြန္၀င္း..
ကိုုယ္လည္း အဲဒါနဲ ့မွ ၂ခါဘဲစားဘူးတယ္ ဒီမွာေလ။
ဓါတ္ပံုု ရဲ ့လွဲ ့စားမွုုေၾကာင့္ ျဖစ္မွာပါ။ တကယ္စားရရင္ ေတာ္ျပီ ေနာက္မစားေတာ့ပါဘူးလိုု ့ေနမွာ။ ကုုိယ္ကအတင္းေကၽြးမွာ။ ေျပးလိုု ့မရဘူး။ း)
အျပံဳးပန္း..
အၾကိဳက္ခ်င္းတူျပန္ျပီေနာ္။
ဘူးနဲ ့လာတဲ့မွ်စ္ေတာ့ဒီမွာေပါျပီး ေကာင္းေကာင္းရေတာ့ အဆင္ေျပတယ္မွ်စ္ၾကိဳက္သူေတြအတြက္။ ဒန္ ့သလြန္သီးကေတာ့ မျမင္ဘူးသေလာက္ပါဘဲ။
စားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြား ေပၚေပါက္လာတယ္...မစားရတာၾကာၿပီ..ဂလု..ဂလု...
ReplyDeleteဟုုတ္ပါ့ စန္းထြန္းေရ..ကုုိယ္လည္း မစားရတာ ၾကာလွျပီ။
ReplyDeleteအရြက္ေတြေတာ့ေရာင္းျပီး အသီးမေရာင္းၾကဘူး ဘာလိုု ့လည္း မသိပါဘူး။
အိုုင္အိုုရာ