ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္းေတြက ေတာ့ လြယ္လြယ္ေတြ ့ေနရတာဆိုုေတာ့ ေရးေနဘိုု ့မလိုုေတာ့ဘူးထင္ပါတယ္။ ၾကက္သားဘဲလြယ္လြယ္ေၾကာ္စားလိုုက္မယ္ေတြးထားျပီး ရုုတ္တရက္စိတ္ကူးေျပာင္းျပီး ကမန္းကတန္းဘဲခ်က္ျဖစ္လိုုက္ပါတယ္။ အဲဒီအရင္ေန ့က ကုုလားဆုုိင္က ေနေစ်း၀ယ္ထားေတာ့ အာရုုံက လြယ္လြယ္ေရာက္သြားတာျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္။
ကုုလားဆုုိင္က၀ယ္လာတဲ့ သရက္သီးသနပ္နဲ ့တြဲစားပါတယ္။
ၾကက္သားကရင္ပံုုေတြခ်ည့္ဆုုိေတာ့ သိပ္ႏွပ္ဘိုု ့မလိုုဘူးေလ။ ခဏေလးနဲ ့ႏူးတယ္။ ဒိန္နဲ ့မဆလာနဲ ့ေတာ့ ၁၅မိနစ္ေလာက္ႏွပ္လိုုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ျပဳတ္ေၾကာ္ဆန္ဆန္လုုပ္ျပီးမွ ထမင္းတလြႊာၾကက္သားတလႊာထဲ့ျပီးႏွပ္တာပါ။ ပံုုထဲကအတိုုင္း စပ်စ္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မဆလာေမႊထားတာေတြ၊ ဆီေတြ၊ အေရာင္ရည္ေတြ ထဲ့ဲျပီး ထမင္းကုုိႏွပ္လိုုက္တာပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိေလးနဲ ့ဆိုုေတာ့ အအီေျပတာေပါ့။
ငရုုတ္သီးစိ္မ္းကုုိလည္း ဆားနဲ ့တုုိ ့ျပီးကုုိက္စားရင္ ဒန္ေပါက္နဲ ့လိုုက္တယ္ေလ။
သခြားသီးသုုပ္ကိုု ပူစီနံ ထဲ့ ငရုုတ္သီးစိမ္းထဲ့ျပီး သံပုုရာသီးနဲ ့ခ်ဳိ၊ခ်ဥ္၊စပ္သုုပ္ပါတယ္။
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကေတာ့ ေနာက္တေခါက္စားမွ ေၾကာ္ျဖစ္တယ္။ ပထမတခါက အရမ္းဗိုုက္ဆာေနလိုု ့မေစာင့္ႏိုုင္ၾကေတာ့လိုု ့ဒီတုုိင္းစားလိုုက္ၾကပါတယ္။ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ ့ဆိုုေတာ့ပိုုလိုုက္တာေပါ့။
အခ်ဳိပဲြအျဖစ္ အအီေျပ စေတာ္ဘယ္ရီ ေလးနဲ ့..
ခုုတေလာ..စိတ္မေကာင္းစရာေတြခ်ည့္ၾကားေနရလိုု ့ဘာမွမလုုပ္ခ်င္ေလာက္ေအာင္စိတ္ေတြ ညွုုိးႏြမ္းေနမိပါတယ္။ ဒါက ဟုုိး ျပီးခဲ့တဲ့ အပါတ္ကလုပ္စားျဖစ္တာပါ။
ခံစားခ်က္ေတြေတာင္ေရးျဖစ္ေတာ့မလိုု ့၊သိပ္ကုုိယ္ေရးကိုုယ္တာဆန္ျပီး လာဖတ္သူေတြကိုု အားနာစရာျဖစ္ကုုန္မွာစိုုးတာနဲ ့ဘဲ။ ဘရိတ္အုုပ္ထားရတယ္။
အားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာ ကုုိယ္က်န္းမာပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ
အိုုင္အိုုရာ
ေဂ်ေဂ်ေရ..ငွက္အေၾကာင္း အခ်ိန္နဲ ့လူအားရင္ ေရးမယ္ေနာ္။ ခုုေတာ့ခြင့္လႊတ္။
ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္းလြယ္တယ္ ဆိုေပမယ့္ မခ်က္တက္တာနဲ ့ သားရည္ပဲက်သြားေတာ့ဒယ္။ ဒန္ေပါက္နဲ ့ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း အရမ္းလိုက္တယ္။ အရင္တုန္းက နီလာဆိုင္မွာ စားရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို ႏွစ္ခါေလာက္ေတာင္းရတယ္။
ReplyDeleteစေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြ သၾကားနဲ ့တို ့စားစရာ ေကာင္းခ်က္ေတာ့။
ခံစားခ်က္ေတြလည္း အခ်ိန္ရရင္ေရးပါအုန္း လို ့ေတာင္းဆိုပါတယ္ေနာ္ ...
စိတ္ညစ္တာေတြ ကင္းေဝးပါေစ ဒါမွ ဟင္းေတြ ငမ္းရမွာ
ReplyDeleteဒီတေခါက္သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ဒန္ေပါက္နဲ႔တိုးလို႔တ၀စားသြားပါတယ္အမ။postေတြကိုအားမွတင္ပါ..မအိုင္အိုရာ..ေက်းဇူးတင္လွ်က္..စူးစမ္း
ReplyDeleteကိုယ္လည္း တူတူပဲ အိုင္အိုရာေရ
ReplyDelete၀မ္းနည္းစရာေတြၾကီးပဲ ၾကားေနရတယ္
စိတ္ကူးတူေနတယ္သိလား အိမ္မွာ ဒန္ေပါက္ေဖာက္တယ္
မေန႔ကမွပါ ေနာက္မွတင္မယ္။ ကမန္းကတန္းဒန္ေပါက္ကလည္း
စားခ်င္စရာပါလားေနာ္ း)
ဒန္ေပါက္ စားခ်င္စရာ၊
ReplyDeleteအိမ္ခ်က္ဒန္ေပါက္မွ ကိုယ္က စားခ်င္တာ၊
ၾကိဳးစားၾကည့္အံုးမယ္။
ဒန္ေပါက္ကိုတစ္ခါမွ ကိုယ္တိုင္ လုပ္မစားဖူးဘူး။ ၾကိဳက္ေတာ႕ၾကိဳက္တယ္ လုပ္တတ္ဘူး း) တစ္ေခါက္ေတာ႔ လုပ္စားၾကည္႔ပါဦးမယ္ေလ ။ စေတာ္ဘယ္ရီေတြလွလိုက္တာေနာ္ အေရာင္ကို စိုရဲေနတာဘဲ စားခ်င္လိုက္တာ သခြားသုပ္လည္း သြားေရက်သြားတယ္
ReplyDeleteလုိက္ဖက္ပါ႔၊ အစပ္နဲ႔ အဟပ္က။
ReplyDeleteအျပင္အဆင္ကလည္း ေကာင္းေတာ႕ စားခ်င္စဖြယ္ပဲ။
စိတ္မေကာင္းစရာေတြလည္း ရွိႀကတာေပါ႕ ေနာ္ တခါတေလ။
ငွက္အေႀကာင္း ကေတာ႕ အခ်ိန္ရရင္ေရးေပါ႔။
အိုင္အိုရာ႔ အေႀကာင္းက ေရးခ်င္တာကိုေရးပါ။
ဒါေပမယ္႔ ႏွစ္ခုလံုးကိုေတာ႕ အဆင္ေျပတဲ႔ အခ်ိန္မွာေရးပါ။ အားေပးလ်ွက္။
ညယံ..
ReplyDeleteခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ဒီမွာေတာ့အလိုုက္ေတာင္းရင္ဆိုုင္ကရိုုက္လႊတ္လိမ့္မယ္။ း)))
ေနာက္ေတာ့မွ ဘာေတြေရးေနပါလိမ့္ လိုု ့ေနာင္တရမယ္ေနာ္။
ဗစ္စတာ..
ဆုုေတာင္းေလးျပည့္ခ်င္ပါတယ္။
ဟင္းကေတာ့ ခ်က္စားေနသေရြ ့တင္စရာရွိေနမွာမပူနဲ ့။ ကုုိယ္ကဘိုုစာသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ ကုုိယ္တိုုင္ခ်က္စားတာဘဲအဆင္ေျပတယ္ေလ။ ဆိုုင္ကလြယ္လြယ္၀ယ္ရတဲ့တရုုပ္စာေတြက်ေတာ့မေကာင္းဘူး။ ကုုန္ေအာင္မစားႏုုိင္ဘူး။
ကုုိစူးစမ္း..
ဒန္ေပါက္ၾကိဳက္တယ္ဆိုုလိုု ့၀မ္းသာမိပါတယ္။ အားေပးနားလည္မွုုအတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ေဘဘီ..
ကုုိယ္တိုု ့၀မ္းသာစရာေတြၾကားရရင္လည္း တူတူဆိုုေကာင္းမယ္ေနာ္။
အားလံုုးအဆင္သင့္ရွိေနေတာ့ ကမန္းကတန္းေပမဲ့ လြယ္လြယ္ကူကူ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ဘဲခ်က္ျပီးသြားပါတယ္။ ပစၥည္းမစံုုရင္ေတာ့ တခါတခါခ်က္ရင္းစိတ္မပါေတာ့ဘူး။
ကုုိယ္ကေထာပတ္တိုု ့ဂီးတိုု ့သီဟုုိေစ့တုုိ ့မထဲ့ခ်င္ေတာ့ သိပ္လည္းစံုုဘိုု ့မလိုုဘူးေလ။
အျပံဳးပန္း..
ဟုုတ္တယ္ အိမ္ခ်က္ဆိုုေတာ့ ကုုိယ္ၾကိဳက္သလိုု ထဲ့လိုု ့ရတယ္ေလ။ လုုပ္ၾကည့္ပါ။ သိပ္မခက္ပါဘူး။
ေခ်ာ..
လုုပ္ၾကည့္ပါ။ ေခ်ာက ဒီထက္ခက္တာေတြေတာင္ခ်က္ေနတာ။ အဆင္ေျပမွာပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီေတြလည္းေပါေနျပီေလ။ လွလည္းလွ ေကာင္းလည္းေကာင္းတယ္။ ကဲ..အားလံုုးသာ အားေပးသြားေပေတာ့ ေခ်ာေရ..
ခင္မင္ေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
မေကာင္းမြန္၀င္း..
ReplyDeleteသိပ္ျပီးနားေထာင္ေကာင္းေအာင္ေျပာတတ္တယ္ေနာ္။ ေက်းဇူးအရမ္းတင္ပါတယ္။ အားေပးနားလည္ခင္မင္မွုုအတြက္ တကယ္၀မ္းသာရပါတယ္။
စားခ်င္စဖြယ္ဆိုုလိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ တကယ္။
ခင္မင္ေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
ဒန္ေပါက္က အဆင္သင္႔ခ်က္လို႔ရတဲ႔ အထုတ္ေတြဘဲ ေဖာက္ခ်က္ဘူးတယ္... ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ စီစဥ္ၿပီး မခ်က္ဖူးဘူး... ပံုေလးၾကည္႔ၿပီး စားခ်င္လိုက္တာ... ရန္ကုန္ၿပန္မွ တဝစားေတာ႔မယ္
ReplyDeleteရိုု ့စ္ ေအာ့ဖ္ ရွယ္ရြန္း..
ReplyDeleteကုုိယ့္ဘာသာကုုိယ္ခ်က္စားတာ အမ်ားၾကီးပိုုေကာင္းပါတယ္။ ပုုံေလးဘဲစားခိုုင္းရတာ အားနာပါတယ္ကြယ္။ ကုုိယ္လည္း အရင္တုုန္းကနယ္မွာ ပေရာဂ်က္သြားသြားလုုပ္ျပီး ျပန္လာရင္ ဒန္ေပါက္စားဘိုု ့က စာရင္းတခုုေလ။ း)
ခင္မင္ေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
Waa:waa: ဒံေပါက္စားခ်င္၍ ငိုေနျခင္းျဖစ္သည္။ အရမ္းေကာင္းမယ့္ပုံပဲ အစ္မ။ :')
ReplyDeleteျမတ္ၾကည္..
ReplyDeleteတိတ္..တိတ္..အကုုန္စားသြား..ဟုုတ္လား။ း)
ကုုိယ္လည္း အင္ဒီးယန္းဆုုိင္ေတြမွာ ခဏခဏစားျဖစ္ေတာ့ ကုုိယ္တုုိင္မခ်က္ျဖစ္တာေတာင္ နဲနဲၾကာသြားျပီ။ ျမန္မာၾကိဳက္ကေတာ့ ကုုိယ္တိုုင္ခ်က္မွ ျမန္မာျပည္ ကဒန္ေပါက္နဲ ့ပိုုတူတယ္။ စားလိုု ့လည္းပိုုေကာင္းတယ္လိုု ့ထင္တယ္။
လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ မွတ္ခ်က္ေလးေပးသြားေတာ့ ပိုုျပီးေက်းဇူးတင္၀မ္းသာမိပါတယ္။
ခင္မင္ေသာ..
အိုုင္အုုိရာ
ထမင္းထစားရမွာ ပ်င္းျပီး စာလိုက္ဖတ္ေနတာ ဒန္ေပါက္ပြဲျမင္ေတာ့ မေနနိင္ေတာ့ဘူး ထစားရေတာ့မယ္။ အခ်ဥ္ေလးေတြ လုပ္ထားတာလည္း ဒန္ေပါက္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္လိုက္မယ့္ပံုပဲ။ ေနာက္ေန႔ေတာ့ ဝယ္စားရအံုးမယ္။
ReplyDeleteကုုိျမစ္က်ဳိးအင္း..
ReplyDeleteဒန္ေပါက္၀ယ္စားျပီးသြားျပီလား..း)
ထမင္းစားျပီးဖတ္ရင္အေတာ္ဘဲ။ က်မလည္း သူမ်ားခ်က္ထားတာမွာကိုုယ္ၾကိဳက္တာပါေနရင္..ဗိုုက္ကဆာလာေရာ။
အုုိင္အိုုရာ
Your Briyani seems delicious!!! Just ate them in Ygn and actually I was disappointed. Take care!
ReplyDeleteMon Petit Avatar
Mon,
ReplyDeleteI just got back from your blog.
Are you on the trip?
Where did you eat Briyani in Ygn?
Take care too.
Iora
ဒန္ေပါက္ကေတာ႔ရွယ္ပဲ။ စားခ်င္စဖြယ္ပဲေနာ္။
ReplyDeleteတစ္ခါမွ ကိ္ုယ္႔ဟာကိုယ္မခ်က္ဖူးဘူး။ အထုတ္ေဖာက္ၿပီးပဲ ခ်က္စားဖူးတယ္။
I ate the biryani, which is bought from Kyat Shar Sun, at my hubby home. It was not delicious at all and yours and Baby's biryani seem really yummy!!!
ReplyDeleteMon Petit Avatar
ဒံေပါက္လာစားသြားပါတယ္။ ေကာင္းလိုက္တာ။
ReplyDeleteတီတီဆိြ..
ReplyDeleteခ်က္ဘူးသြားရင္လည္း လြယ္သြားမွာပါ။ ကုုိယ္ထဲ့မဲ ့ပစၥည္းေလးေတြ လြယ္လြယ္ရွိျပီး စိတ္ပါဘိုု ့ဘဲလိုုတာပါ။ တိုုဖူးက်ဳိသေလာက္ေတာ့ မပင္ပန္းဘူးထင္တာဘဲ။ (အုုိးသိပ္မၾကီးရင္)
အခုုအလုုပ္မလုုပ္ေသးရင္. စိတ္ပါတဲ့ေန ့လက္တဲ့စမ္းၾကည့္ပါလား။ ပ်က္ရင္ေတာ့မက်ိန္ဆဲနဲ ့ေနာ္..း)
မြန္..
အရင္ကဆိုု ၾကက္လ်ွာစြန္းကေကာင္းတယ္ေနာ္။ ေခတ္ကပ်က္ေတာ့ လက္ရာေတြလည္းပ်က္ကုုန္ျပီထင္ပါ့။ း)))
စန္းထြန္း..
စား..စား..စာက်က္ဘိုု ့အားလိုုတယ္မွုုတ္လား။ စားႏုုိင္မွ က်က္ႏုုိင္မွာ း)
ခင္မင္ေသာ..
ReplyDeleteအုုိင္အိုုရာ (နံမည္ထဲ့ဘိုု ့ေမ့သြားလိုု ့)
ဘေလာ့ဂ္အျပင္အဆင္နဲ႔ ဓါတ္ပုံေတြက အရမ္းလွတာပဲ။ အရမ္းကို အားက်ျပီး ခ်က္ထားတာေတြကို မ်က္စိနဲ႔ တစ္ဝ ေလ့လာျပီး ျပန္သြားပါတယ္။ အိုင္အိုရာဘေလာ့ဂ္ေလးက ေတာ္ေတာ္ကို မ်က္စိပသာဒျဖစ္ေစတာပဲ။ Love it!
ReplyDeleteစႏိုုး..
ReplyDeleteအမႊန္းတင္စကားအတြက္ ၀မ္းသာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ဒီလိုုအားေပးတာေတြဖတ္ရေလ..ဘေလာ့ထဲမွာ ပိုုအခ်ိန္ေပးခ်င္ေလျဖစ္ေနရတာေပါ့။ း)
အားတဲ့အခါလာလည္ပါေနာ္။ အျမဲၾကိဳဆိုုလွ်က္ပါ။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
စေတာ္ဘယ္ရီ စားခ်င္တယ္...................... း)))
ReplyDeleteမသက္ေ၀..
ReplyDeleteစားခ်င္ရင္စားပါရွင္။
မသက္ေ၀ ၀ုုိင္ လုုပ္ခ်င္စိတ္မေပၚခင္ျမန္ျမန္ေလးစားလိုုက္ေနာ္။ း)
ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္းေလး တင္ေပးပါလား။ အေရာင္ျကည့္ျပီး သေဘာက် သြားလို ့
ReplyDeleteအားမနာတမ္းသုံးေဆာင္ခဲ႔ပါတယ္ရွင္
ReplyDeleteေတာင္ၾကီးသူဆုိေတာ႔ စေတာ္ဘယ္ရီလဲၾကိဳက္ပါတယ္