ဟုုိးျပီးခဲ့တဲ့ အပါတ္က အပူကန္သလိုု ျဖစ္ျပီးသြားဖုုံးေတြ ၾကြေနလိုု ့အစာစားရင္ နာနာေနတာနဲ ့အမာေတြမစားခ်င္ပါဘူး။ ဆန္ျပဳတ္ တရက္ေသာက္ၾကည့္ပါေသးတယ္။ ကိုုယ္က ဆန္ျပဳတ္တိုု ့ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ တိုု ့သိပ္ၾကိဳက္လွတာ မဟုုတ္ေတာ့ ဟုုတ္တိပတ္တိမစားပါဘူး။
ပါးစပ္ကသာနာတာ လူကအေကာင္းၾကီးဆုုိေတာ့ သိပ္ဗိုုက္ဆာတာေပါ့။ ဒါနဲ ့ထံုုးစံအတိုုင္း ျမန္ေကာင္းသက္သာနည္းကိုု အေမေျပာတဲ့ မေဟာ္သဓါ ဥာဏ္နဲ ့စဥ္းစားျပီး ကုုိယ့္ကုုိကုုိယ္ ျပဳစုုရင္း သူ ့အတြက္ ပါလုုပ္ေကၽြးျဖစ္ပါတယ္။
ထမင္းကိုု ေရေလးေတာက္ျပီး မိုုက္ခရုုိေ၀့နဲ ့အရင္အပူေပးလိုုက္ပါတယ္။ ေပ်ာ့သြားေအာင္လိုု ့။ ျပီးေတာ့ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နယ္သလိုု ေၾကေအာင္ နယ္ပါတယ္။ မနယ္ခင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္တံဆိပ္ငရုုတ္ဆီ၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲ ထဲ့။ သူငယ္ခ်င္းေပးထားတဲ့ ပဲပုုတ္မွုုန္ ့ကုုန္ေနျပီထင္တာ၊။ အျမဲအဆင္သင့္လုုပ္ထားတတ္တဲ့ ဆီခ်က္ပုုလင္းေတြ၊ ငရုုတ္သီးဆီေၾကာ္ပုုလင္းေတြ ဆြဲထုုတ္ရင္း နဲ ့ပဲပုုတ္မွုုန္ ့ဘူးေလးလည္း ေတြ ့တာနဲ ့အဆင္ေျပသြားျပီး ထဲ့နယ္လိုုက္ပါတယ္။ အားလံုုးသမသြားေအာင္ ထမင္းကုုိလည္း ေတာ္ေတာ္ေၾကသြားေအာင္ နယ္လိုုက္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ သံပုုရာသီး တိုု ့မန္က်ည္းရည္တိုု ့ထဲ့နယ္ႏုုိင္ပါတယ္။ သူ ကေတာ့ သံပုုရာ သီးညွစ္စားပါတယ္။
ထမင္းအပူမေပးထားခင္မွာလည္း ေရေဆးထားတဲ့မက္ကရယ္ငါးကိုု ခပ္ျမန္ျမန္ဘဲ သံပုုရာသီး၊ ဆားနဲနဲ၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့နဲနဲ နဲ ့ဘဲနယ္ျပီးခဏထားလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ထမင္းနယ္ေနတုုန္းမွာ မကပ္တဲ့ဒယ္အိုုးမွာ ဆီပါးပါးေလး ျဖန္းလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငါးကိုု ကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အေန ခဏဘဲထား ျပီး ပံုုထဲက အေရာင္မ်ဳိးေလး ျဖစ္လာရင္ တဖက္လွန္ေပးပါတယ္။ ငါးကက်က္လြယ္ေတာ့ ခဏေလးနဲ ့က်က္ျပီးေမႊး တက္လာပါတယ္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ဂ်င္းရည္တိုု ့ၾကက္သြန္ျဖဴရည္တိုု ့ညွစ္ျပီးႏွပ္ႏုုိင္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ မက္ကရယ္ငါး က ငါးသေလာက္နံ ့နဲ ့တူတာၾကိဳက္လိုု ့သူ ့အနံ ့လိုုခ်င္လိုု ့မထဲ့ပါဘူး။
ထမင္းလည္းစိတ္တုုိင္းက် နယ္အျပီး ငါးလည္းက်က္။ ပန္းကန္ခ် ဘာခ် လုုပ္တုုန္း နဲနဲေလးျပန္အပူေပးလိုုက္ပါေသးတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္စားသလိုုမ်ဳိး အလံုုးေလးလုုပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲကိုု ျပားျပားေလးျပင္ထဲ့ပါတယ္။ နံနံပင္ေလး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ဖတ္ေလး၊ ငရုုတ္ သီးဆီေၾကာ္ဖတ္ေလး အေပၚကတင္၊ ပဲပုုတ္မွုုန္ ့ေလး နဲ ့ငရုုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ေလး ေဘးမွာ ကပ္ေပးလိုုက္ေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ေလးျဖစ္သြားပါတယ္။ က်မလည္း ထမင္း မစားျဖစ္တာ ႏွစ္ရက္ေလာက္ဆိုုေတာ့ အရမ္းစားလိုု ့ေကာင္းသြားပါတယ္။
ဒါက ညဘက္မွာ အရင္လုုပ္စားျဖစ္တာပါ။ ႏွစ္ေယာက္သား လွ်ာေတြ ့ေနၾကေတာ့ (ကိုုယ္ကေတာ့ သြားဖုုံးကလည္းနာတုုန္းဆိုုေတာ့) ၾကက္ဥ မပါတာက ေနာက္ေန ့လုုပ္စားျဖစ္တာပါ။
ပံုုေတြ အမ်ားၾကီးထဲ့ထားပါတယ္။ ၾကိဳက္တဲ့ပန္းကန္သာ ဆဲြစားပါေတာ့။ စာေတြမ်ားရင္ ပ်င္းမွာစိုုးလိုု ့ေလ။ ဖြင့္မရရင္ေတာ့ ျပန္ျဖဳတ္လိုုက္တာေပါ့။
အခ်ဳိပဲြကေတာ့ ေကာ္ဖီခါးခါးစိမ့္စိမ့္ကိုု ခရင္မ္ထဲ့ျပီး ခြက္ၾကီးနဲ ့ေသာက္ပါတယ္။ ဟုုတ္ပါတယ္။ တခါတခါ လူကလုုပ္ခ်င္တာ ေလွ်ာက္လုုပ္တာ။ ခြက္ၾကီး ကိုုဇိမ္ နဲ ့ေသာက္တာ။
ခရင္မ္မထဲ့ခင္ အေငြ ့တေထာင္းေထာင္း နဲ ့ ( ခရင္မ္ မၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ )
ခရင္မ္ထဲ့ျပီး..
အားလံုုးစိတ္ခ်မ္းသာ ကုုိယ္က်န္းမာၾကပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ
မွတ္ခ်က္..ထံုုးစံအတုုိင္း ေတြးေနတာက Bird banding လုုပ္တာ သြားေလ့လာတဲ့ ငွက္ၾကည့္ခရီးစဥ္ေလးအေၾကာင္းပါ။ ကုုိးကားေတြ ရွာရအုုန္းမယ္ဆိုု ေတာ့ ျမန္ေကာင္းသက္သာ ဘဲတင္လိုုက္ပါတယ္။ တခ်ဳိ ့ကလည္း စိုုစိုုျပည္ျပည္ေလးမျမင္ရရင္ တခုုခုုလိုုေနတယ္တဲ့ေလ။ း)
ငါးေတာ႔အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ တို႔လည္းေလ တခါတေလ ညဗိုက္ဆာရင္ငါးတတံုးကို အဲလိုလုပ္ၿပီးထမင္းမပါပဲ စားတတ္တယ္ :)
ReplyDeleteစူးႏြယ္ေလး..
ReplyDeleteဘာလိုု ့ဒီေလာက္ အၾကိဳက္ေတြတူေနၾကပါလိမ့္ေနာ္။ း)
ခုသူမ်ားေတြအလွည့္ပီးဘီ...တုိ႔ေတြအလွည့္ေရာက္ပီ...ဒန္ တန္႔ ဒန္... (ဒါမဲ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္အရမ္းၾကိဳက္ေတာ့ ထမင္းနယ္နဲ႔ ငါးဟင္းကုိ သြားရည္က်သြားတယ္)
ReplyDeleteJJ
ခုေ၇ာ သက္သာျပီလား သဖံုးေယာင္တာ
ReplyDeleteမိုးလင္းလင္းျခင္းေရာက္လာတာ ဟင့္
ဗိုက္ဆာလိုက္တာေနာ္ ဒါနဲ႔ ကိုယ္လည္း
ေကာ္ဖီ ခြက္ၾကီးၾကီးနဲ႔ ၾကိဳက္တယ္ သိလား
ဒါေပမဲ့ အခါးသက္သက္ပဲ ခရင္မ္နဲ႔ အခ်ိဳမထည့္ဘူး
ေရႊညာသားေလး...ပံုေတြၾကည့္ျပီး သြားရည္က်သြားတယ္။ ဗိုက္ေတြဆာေနတုန္းေရာက္လာလို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ ကုန္ေအာင္စားလိုက္တယ္ေနာ္။
ReplyDeleteတစ္ခါမွ ငါးကို အဲလိုလုပ္မစားဖူးဘူး .. ဆီလည္းနည္းတယ္ဆိုေတာ႔ စိတ္၀င္စားတယ္ ျပီးေတာ႔ၾကည္႔ရတာနဲ႔တင္ စားခ်င္စရာျဖစ္ေစတယ္ အေရာင္လည္းလွတယ္ ။ ေကာ္ဖီၾကိဳက္တာခ်င္းေတာ႔ တူတယ္ အဲလို ခရင္မ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ေသာက္ရတာ သေဘာက်တယ္
ReplyDeleteI love fish too!!! Coffee with whipped cream? I could say I live for it.
ReplyDeleteMon Petit Avatar
ေဂ်ေဂ်..
ReplyDeleteေဂ်ေဂ် ့အလွည့္ က သဘာ၀ အေၾကာင္းလား။
ငါးထမင္းခ်ဥ္အစားထိုုးေပါ့။ ငါးကိုု အဲလိုုလုုပ္လိုုက္ေတာ့ ျပဳတ္တာ ႏႊင္တာ ပန္းကန္ေဆးရတာေတြလည္းသက္သာျပီး ငါးကိုုလည္း ပီပီျပင္ျပင္ စားရေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမပါတာကလဲြ လိုု ့သေဘာတရားေတာ့ခပ္ဆင္ဆင္ပါဘဲ။ း)
ေဘဘီေရ..
ခုုေတာ့သက္သာသြားပါျပီ။ သတိတရ ေမးလိုု ့ေက်းဇူးေနာ္။
ေကာ္ဖီကိုု သၾကားမထဲ့ဘဲေသာက္တာ ေကာင္းတဲ့အက်င့္ေလးပါ။
ကုုိယ္ကေတာ့ တခါတေလမွမထဲ့တာ။ ျပင္းျပင္းစိမ့္စိမ့္ေသာက္ခ်င္တဲ့အခါမ်ဳိးေပါ့။ အဲဒီေကာ္ဖီတုုန္းက ျပင္းျပင္းစိမ့္စိမ့္ ေသာက္ခ်င္ေတာ့ သၾကားကုုိ ပါေလကာဘဲထင္ျပီး ႏုုိ ့မွုုန္ ့နဲ ့ခရင္မ္ကုုိ မ်ားမ်ားထဲ့ထားတာပါ။
ေကာ္ဖီကိုုေတာ့ၾကိဳက္ေတာ့ အစံုုလုုပ္အာင္ေသာက္တာဘဲ။
မိုုးလင္းလင္းခ်င္းလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးဘဲေနာ္။
ေရႊညာသားေလး..
စားပါ။ စားပါ။ ပုုံနဲ ့ဘဲေၾကြးေနရတာေတာင္ အားနာပါတယ္။
ေခ်ာ..
လုုပ္မစားဘူးေသးရင္ေတာ့ ရက္ေကာမန္းဒ္ လုုပ္ပါတယ္။ လုုပ္စားေနာ္။ ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။ ရုုိးရုုိးငါးေၾကာ္က ဆီေပါက္မွာေၾကာက္ရတယ္။ ၾကြတ္ေအာင္ေၾကာ္ရေတာ့ အခ်ိန္ပိုုၾကာတယ္။ ဆီပိုုသံုုးရတယ္။ ငါးေၾကာ္နံ ့ကေမႊးေပမဲ ့ဒီကအခန္းေတြမွာ fan ဖြင့္လည္း ေညွာ္နံ ့ကအၾကာၾကီးစဲြက်န္ေနတယ္။ ငါးေၾကာ္ေပ်ာ့သြားရင္ စားလုုိ ့သိပ္မေကာင္းေတာ့ဘူး။ သူကအစကတည္း ကအေပၚယံေလးတင္းျပီး ခပ္အိအိေလးလုုပ္ထားတာဆိုုေတာ့ ေပ်ာ့မွာလည္းမပူရဘူး..(ညႊန္းေနတာ ညႊန္းေနတာ လုုပ္စားျဖစ္ေအာင္လိုု ့ း) )
ေကာ္ဖီလည္း အၾကိဳက္တူတယ္။ အင္း..အၾကိဳက္တူေတြစုုေနတယ္ေနာ္။
မြန္..
ငါးၾကိဳက္တယ္ဆိုုေတာ့ ေတာ္ေသးတာေပါ့။ ၀က္သားတိုု ့ငါးတိုု ့တင္ရင္ မစားတဲ့သူတိုု ့မၾကိဳက္တဲ့သူတိုု ့ေတာ့ အားနာစရာလိုု ့အျမဲေတြးမိတယ္။
ဟုုတ္တယ္..ဟုုတ္တယ္။ whipped cream ထဲ့ထားတာ။
ေက်းဇူးဘဲ မြန္ေရ ၾကိဳက္တယ္ဆိုုလိုု ့။
ခင္မင္လွ်က္..
အုုိင္အိုုရာ..
ဒီတခါေတာ့ ပန္းကန္မွာ ကပ္ေနတဲ့ အႂကြင္းအက်န္ေလးပဲ ၾကည့္ၿပီး ျပန္သြား ပါတယ္ဗ်ာ..၊ း) ျပန္ခါနီး ေကာ္ဖီခြက္နဲ႔ ေဘာပင္ရဲ႕ ဆက္စပ္ပံုကို ေခါင္းကုတ္ သြားေသးတယ္...။ း)
ReplyDeleteကိုုညီလင္းသစ္..
ReplyDeleteေနာက္လည္းက်ေသး ေတြးစရာကလည္းပါသြားေသးဆိုုေတာ့ သိပ္မနိတ္ဘူးေပါ့ေနာ္။ field သမားဆိုုေတာ့ အတိုုင္းအတာမွန္းႏုုိင္ေအာင္ ေဘာပင္တိုု ့ေပတံတိုု ့ထဲ့ထဲ့ရိုုက္ရတယ္ေလ။
ေကာ္ဖီခြက္ၾကီးအားမနာတမ္းေသာက္ရေအာင္ ေဘးမွာရွိေနေတာ့ထဲ့ရုုိက္ထားတာပါ။ ဒီလိုုေတြးလည္း ရေသးတယ္။ ေကာ္ဖီေသာက္ရင္း အေၾကြးစာရင္းမွတ္ အဲေလ ေစ်းစာရင္းမွတ္တယ္။ စာေရးတယ္ေပါ့။
စားခ်င္စရာေလးပါဗ်ာ။ အစားအေသာက္ကို အႏုပညာဆန္ဆန္ ဖန္တီးထားတာ ေတာ္ရံုစိတ္ရွည္မႈမ်ဳိးမဟုတ္ဘူး။ က်ေနာ္သာဆို တီးဖို႔ပဲ အာရံုရမွာ။ း)
ReplyDeleteကိုုျမစ္က်ဳိးအင္း..
ReplyDeleteက်မကေလလူကရုုပ္ဆိုုးသေလာက္အလွအပကိုုၾကိဳက္ျပီး ခံစားတတ္တယ္။ း) အႏုုပညာဆန္တာကိုုလည္းသေဘာက်ပါတယ္။ လွတပတျပင္ထားတဲ့ အစားအေသာက္ကိုုလည္း မ်က္စိနဲ ့ပါစားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့သိပ္စိတ္ရွည္တဲ့ထဲမွာေတာ့မပါပါဘူ။ သူမ်ားအတြက္ေတာ့စိတ္ရွည္တတ္ပါတယ္။ သူမ်ားအၾကိဳက္ကိုုလည္းလုုပ္ေပးခ်င္ပါတယ္။ သူကလည္းကုုိျမစ္က်ဳိးအင္းလိုုဘဲ တီးဖိုု ့ဘဲ။ ပူတာကလည္းၾကိဳက္ေတာ့ ျပင္ေနလိုု ့ေအးသြားရင္ သိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ဘူး။:)
ငါးအိုးကင္းနဲ႕ ထမင္းနယ္က အျပင္အဆင္က ႏိုင္ငံတကာစံခ်ိန္၀င္တယ္။ ငါးထမင္းနယ္ ေကာ အာလူးထမင္းနယ္ေကာႀကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteကၽြန္မေလ သိလား အခု သံပုရာသီး၀ယ္ျပီး သံပုရာရည္ေဖ်ာ္ေသာက္ေနတတ္ျပီ။
ဘယ္သူ႕ ဆီက ဓါတ္ကူးသြားပါလိမ္႔ ေနာ္။
မေကာင္းမြန္၀င္း..
ReplyDeleteကုုိယ္ကေျမွာက္မွန္းသိလည္း ၀မ္းသာတယ္ေနာ္။ း)
ဓါတ္ကူးတာဘယ္သူ ့စီကပါလိမ့္။
ဒီကေဖ်ာ္ရတာပ်င္းလိုု ့အျမဲမေဖ်ာ္ျဖစ္ဘူး။ အျမဲေတာ့ ၀ယ္ေသာက္တယ္။ တခါတခါက်ရင္ေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာေဖ်ာ္ေသာက္တယ္။
အိုုင္အိုုရာ
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ၾကိဳက္တယ္..
ReplyDeleteပဲပုတ္ေျခာက္ၾကြပ္ၾကပ္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ဆိုေကာင္းမွေကာင္း..
ဒါေလးကေတာ့ နည္းတစ္မ်ိဳး..
စမ္းၾကည့္ရမွာပ.. အစားေသာက္ဆိုလက္မေႏွးဘူး. း)
ကူးကူးေရ..
ReplyDeleteမအားတဲ့ေန ့ေတြဆုုိဒါေလးကမဆိုုးဘူးေျပာရမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမပါတာတခုုပါဘဲ။
စမ္းၾကည့္။ စမ္းၾကည့္ ကူးကူးၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။
က်မကေလ လူကရုုပ္ဆိုုးသေလာက္ အလွအပကိုုၾကိဳက္ျပီး ခံစားတတ္တယ္ တဲ့... (ယံုပါဘူး...)
ReplyDeleteေကာ္ဖီခြက္ၾကီးေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္သြားဘီ... Cream ေတာ့ မထည့္ခ်င္ဘူး... ဝေနလို႔... ဟီးဟီး
ရုပ္ဆိုးတယ္ဆိုတာ ယံုဘူးလို႔ ေျပာတာေနာ္.... း))))))
ReplyDeleteမသက္ေ၀..
ReplyDeleteေရာ္...ဒါဆုုိ ျမန္မာျပည္က မိုုးေလ၀သသတင္းလိုုျဖစ္သြားမွာေပါ့။ မသက္ေ၀ခန္ ့မွန္းတာ လြဲသြားမွာေပါ့။ း) ဒီကေျပာတာ ယံုု။
ေကာ္ဖီခြက္ၾကီးကေတာ့ အိမ္မွာေနရတဲ့ေန ့ဆိုု အိပ္ယာထတာနဲ ့ေဖ်ာ္ျပီးသားဘဲ။ ခရင္မ္ ကတကယ္ေတာ့ မၾကိဳက္တတ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့တခါတခါ မၾကိဳက္တာေတြကိုု သူမ်ားစားေနတာျမင္လာရင္တိုု ့ေစ်းၾကီးေပးစားလုုိက္ရတာတိုု ့ဆိုုအိမ္မွာျပန္
ျပန္စမ္းသပ္တတ္တယ္။ ၀ေနမွ သိပ္မၾကိဳက္တဲ့ဟာကိုု စမ္းသပ္ျပီးစားေနေသးတယ္။ ဂြစာ။ Idiot. (ကိုုယ့္ကုုိကိုုယ္ေျပာတာေနာ္။)