Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Wednesday, June 29, 2011

၀က္သားနဲ ့သရက္သီးသနပ္ခ်က္၊ ပဲသီးေထာင္း၊ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ၾကက္ေျခေထာက္ဟင္းခ်ုဳိ

တကယ္ေတာ့ မအားပါဘူး။ ဒါေပမဲ့အိပ္မေပ်ာ္တာနဲ ့ပိုု ့စ္တင္လိုုက္တာပါ။ စာသာေန ့တုိင္းမဖတ္ျဖစ္တာ ထမင္းကေတာ့ေန ့တုုိင္းစားျဖစ္ေတာ့ ဟင္းပံုုေတြ ကအျမဲ အသင့္ရွိေနတယ္ေလ။ ဒီဟင္းေတြက ခ်က္စားျဖစ္တာ နဲနဲေတာင္ၾကာပါျပီ။ 

၀က္သားသရက္သီးသနပ္ခ်က္
အင္ဒီးယန္းဆိုုင္က၀ယ္ထားတဲ့ သရက္သီးသနပ္ နဲ ့ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ငရုုတ္သီးမွုုန္ ့၊ ဆႏြင္း ၊ ငပိနဲနဲ နဲ ့၀က္သားအားလံုုး ဆားျပားထဲ့ျပီး သမေအာင္နယ္ႏွပ္ထားျပီးမွ လံုုးခ်က္ခ်က္ပါတယ္။  ေရမထဲ့ခင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ေမႊျပီးဆီျပန္ေအာင္အရင္လံုုးလိုုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေရဆူ
ျမဳပ္ေအာင္ ထဲ့ျပီး ပြက္ပြက္ဆူျပီးေနာက္မွာ မီးေအးေလးနဲ ့၀က္သားႏူးတဲ့ထိတယ္ထားပါတယ္။ သိပ္မေျခာက္ေစခ်င္လိုု ့ေရနဲနဲခ်န္ျပီး မဆလာအုုပ္ျပီးခ်ပါတယ္။


ကန္စြန္းရုုိးျဖဴေၾကာ္
ကန္စြန္းရြက္ကေတာ့ ေပါတဲ့ရာသီေရာက္ေနေတာ့ ေန ့တုုိင္းလိုုလိုု ေၾကာ္စားျဖစ္ေနေတာ့ မၾကာခဏတင္ျဖစ္ေနအုုန္းမယ္ထင္ပါတယ္။ ျမန္မာျပည္ကိုုေတာ့ မမွီပါဘူး။ ဘာေပါ့မွန္းလည္းမသိပါဘူး။

ပဲသီးေထာင္း
 တကယ္ေတာ့ ပဲသီးကသိပ္ၾကိဳက္တဲ့ထဲမွာ မပါပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ လတ္တာေတြ ့ရင္ေတာ့၀ယ္ခ်င္တယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုု ပူပူေႏြးေႏြးစားျဖစ္ရင္ေတာ့ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ စားႏုုိင္သလိုုပါဘဲ။ ပဲသီးေထာင္းကေတာ့ ေယာင္းမၾကီးရဲ  ့နည္းပါ။ သူလုုပ္ေကၽြးတုုန္းကေတာ့ မစားပါဘူး။ အနံ ့ကိုုမၾကိဳက္လိုု ့။ ေနာက္အလုုပ္ထဲမွာ ျခံထြက္ ပဲသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ ရေတာ့ အရမ္းၾကြတ္ေနေတာ့ ေထာင္းစားခ်င္စိတ္ေပၚျပီး ေထာင္းစားရာကေန သူ ့အနံ ့ကိုု ယဥ္ျပီး ၾကိဳက္သြားတာပါ။ ဒါေပမဲ့ ေထာင္းျပီးျပီးခ်င္း စားရတာဘဲပိုုၾကိဳက္ပါတယ္။ ၾကာသြားရင္ ႏြမ္းတဲ့အနံ ့ကိုု မၾကိဳက္ေတာ့ပါဘူး။ ငရုုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ားေလးနဲ ့မညက္တညက္ၾကိတ္ထားတာပါ။  ဆီစိမ္းၾကိဳက္ရင္ဆီစိမ္းေလးဆမ္း သံပုုရာသီးၾကိဳက္ရင္ သံပရာသီးေလးညွစ္ေပါ့။
၀က္ရုုိးဆြပ္ျပဳတ္ထဲကိုု ၾကက္ေျခေထာက္ပါထဲ့ျပီး ဟင္းခ်ဳိ လုုပ္ထားတာပါ။ စားခါနီးက် ၾကက္သြန္မိတ္ ေလးငရုုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးျပီးစားပါတယ္။

အုုန္းႏုုိ ့သာကူျပင္
အခ်ဳိပဲြေတာ့ အရင္တုုန္းက လုုပ္စားထားတဲ့  အုုန္းႏုုိ ့သာကူျပင္ေလးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္။

အားလံုုးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

13 comments:

  1. ဆိတ္သားနဲ႔ အမဲသားကိုေတာ့ အဲ့လို ခဏ ခဏခ်က္တယ္
    ကုလားပဲျခမ္းနဲ႔ ခ်က္စားၾကည့္ေကာင္းတယ္သိလာ
    ပဲသီးေထာင္း မစားဖူးဘူးသိလာ လုပ္စားရမယ္
    ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ ပဲသီးေထာင္းစားသြားတယ္ေနာ္
    ကိုညီလာရင္ မက်န္မွာစိုးလို႔ေလ ;)

    ReplyDelete
  2. ေဘဘီ..
    ကိုုယ့္လိုုဘဲမအိပ္ေသးတာလား။ အိပ္ယာကထလာတာလား။
    ဟုုတ္သားဘဲ။ ပဲကိုု ၾကက္သားနဲ ့ဘဲခ်က္ျဖစ္တယ္။ ခ်က္ေကၽြးအုုန္းမွ။ ကုုိယ္ကပဲစားရင္ ဗိုုက္ေအာင့္တယ္။

    ReplyDelete
  3. I love all the dishes Iora. By the way, if you have time, can you post about အုုန္းႏုုိ ့သာကူျပင္ as I am dying to eat that, even on the screen.
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  4. ကန္းစြန္း႐ြက္ေၾကာ္နဲ႔ ပဲသီးေထာင္းထဲက င႐ုတ္သီးေတြက မ်က္စပစ္ေနလို႔ သြားရည္က်မယ္ ႀကံခါ႐ွိေသး မေဘဘီက အရင္ဦးသြားျပန္ၿပီ၊ း) ဒါနဲ႔ ဝက္သားကိုပဲ ဝမ္းနည္းစြာ စားသြားပါတယ္ဗ်ာ...။ း(

    ReplyDelete
  5. မြန္..
    ထိုုင္းမွာလြယ္လြယ္ရတဲ့သာကူရွိေနတာေတာင္ ဒီသာကူကုုိသိပ္စားခ်င္တယ္ဆိုုေတာ့ ဂုုဏ္ယူရမလိုုျဖစ္ေနျပီ။ ျပန္စဥ္းစားျပီး တင္ေပးပါ့မယ္ေနာ္ အခ်ိန္ရတာနဲ ့။ း)

    ကိုုညီလင္းသစ္..
    ေနာက္က်ရင္ သိတယ္မွုုတ္လား။ ပဲသီးေထာင္း ဆက္ေထာင္းစားျဖစ္လိုု ့ထပ္တင္ေပးပါ ဦ းမယ္။ ဦ းေအာင္လာေပေတာ့ေနာ္။

    ReplyDelete
  6. အဲက ကန္စြန္းရြက္ေတြက အသားျဖဴတယ္ေနာ္ :D

    ReplyDelete
  7. ေအာ္ အေရာက္ေနာက္က်ေတာ႔ ဟင္းေတြလဲ ကိုညီလင္းသစ္နဲ႔ မေဘဘီတုိ႔စားလို႔ ကုန္ျပီထင္ရဲ႕ ...
    ကန္ဇြန္းျဖဴက မုန္ညွင္းနဲ႔ ဆင္တယ္ေနာ္ ရုတ္တရက္ဆို မုန္ညွႈင္းထင္ေနတာ
    ပဲသီးေထာင္းလည္း စားခ်င္တယ္ ၾကက္ေျခေထာက္ေတာ႔ ၾကိဳက္ျပီးသားမို႔ ထူးထူးေထြေထြ မလိုေတာ႔ဘူး

    ReplyDelete
  8. သဥၹာ..
    ျဖဴတာကေစ်းပိုုၾကီးတယ္။ ဒါေပမဲ့ထူးျပီးေတာ့မေကာင္းလွပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ေစ်းသက္သာျပီး နဲနဲမဲတဲ့ကစြန္းကိုု ဘဲခုုရက္ပိုုင္းေစ်းသက္သာေနေတာ့ ဆက္တိုုက္အားေပးေနတယ္ေလ။ း)

    ေခ်ာ..
    ဘယ္ေလွ်ာက္သြားေနလဲ။ ေနာက္က်ျပီေပါ့။ ေခ်ာကေတာ့ေလ..ဘာခ်က္ခ်က္စားခ်င္တယ္ခ်ည့္ေျပာတာဘဲ။ သိပ္လိမၼာတယ္။ း)

    ReplyDelete
  9. အဲဒီပဲသီးမ်ိဳးလည္း ရဘုိ႕ခက္တယ္။ ရထားနဲ႕ ၄၅မိနစ္ေလာက္ သြားရတဲ႕ ေနရာမွာေတာ႔ ရွိပါရဲ႕၊
    အိုင္အိုရာေျပာသလုိ ခ်က္ခ်င္းစားပါ႔မယ္။ ႏြမ္းတဲ႔ အန႔ံေတာ႔ မႀကိဳက္ဘူးေလ။

    ReplyDelete
  10. မေကာင္းမြန္၀င္း..
    ကုုိယ္လည္း ျမန္မာျပည္မွာ အဲဒီပဲေတာင့္ရွည္ ကိုုသိပ္ၾကိဳက္လွတာမဟုုတ္ဘူး။ သုုတ္တာကလဲြရင္။ ဒီေရာက္ေတာ့ ျမန္မာ့အသီးအႏွံအကုုန္မရွိေတာ့ ရွိတဲ့ဟာကိုု အလြမ္းေျပစားျဖစ္ေနတာေပါ့။ အဲလိုုျပတ္ေနလိုု ့လားမသိဘူး။ ပဲသီးေထာင္းကိုုလည္း လွ်ာေတြ ့ေနျပီးဆက္တိုုက္ေထာင္းစားျဖစ္ေနတာ။

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. အဲဒါပဲေတာင္႔႐ွည္ကိုအိမ္မွာလည္းေထာင္းစားတယ္။ အရည္စပ္စပ္ေလးလည္းခ်က္တယ္။ ငယ္ငယ္ကေတာ႔သူ႔ကိုဘယ္လိုခ်က္ခ်က္မႀကိဳက္ဘူး။ အခုေတာ႔ဗမာဟင္းဆို ႀကိဳက္ေနတာပဲ:) သရက္သီးသနပ္နဲ႔၀က္သားလည္းခ်က္စားဦးမယ္။ အေမလည္းခ်က္တယ္။ ဟင္းရည္ထဲကအ႐ိုးကိုိက္ခ်င္လိုက္တာေနာ္

    ReplyDelete
  13. စူးႏြယ္ေလး..
    ဟုုတ္တယ္။ ဟုုတ္တယ္ စူးႏြယ္ေလးေရ။ ဗမာဟင္းဆိုုၾကိဳက္ေနတာေလ။
    ကုုိက္ကုုိက္..ကုုိယ့္မွာကိုုက္မဲ့အေဖၚမရွိလိုု ့အေဖၚေမွ်ာ္ေနတာ။ ကုုိယ့္ရဲ ့သူကဘာရုုိးမွမကုုိက္ဘူး။ ကုုိယ္ေတာ့ ဒီမွာတေယာက္ထဲ အရုုိးကိုုက္ရေတာ့ မမနဲ ့တူူမကိုု သိပ္လြမ္းမိတယ္။ သူတိုု ့ကခ်ဥ္ဆီၾကိဳက္ေတာ့ တခါတေလ ငရုုတ္က်ည္ေပြ ့နဲ ့ေတာင္ထုုစားတာ။ ကုုိယ္တိုု ့ေတြ အရုုိးဟင္းခ်က္တဲ့ေန ့ဆိုု ထမင္း၀ိုုင္းကမျပီးေတာ့ဘူး။ း)

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။