Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Sunday, June 26, 2011

ငါးအိုုးကပ္၊ ပဲသီးေၾကာ္၊ ပန္းေျခာက္ေၾကာ္

အစုုိေတြမစားခ်င္တဲ့ေန ့ကဒီလိုု ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ေတြ ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဘာမွမထူးဆန္းလိုု ့ခ်က္နည္းေတာ့ မေရးေတာ့ပါဘူး။

ငါးအိုုးကပ္
ပဲသီးေၾကာ္

ပန္းေျခာက္ေၾကာ္


အီမွာစိုုးလိုု ့သံပုုရာသီး ညွစ္စားရေအာင္ အဆင္သင့္ စားမဲ့ပန္းကန္ထဲထဲ့ျပီး ထမင္းလြတ္စားပါတယ္။

စပ်စ္သီးေရစစ္ထားတာ ေျခြစားလိုုက္ေတာ့ေနာ္။ ေဘးကငရုုတ္သီး လည္းေရစစ္ထားတာ ေယာင္ျပီး မစားလိုုက္နဲ ့ေနာ္။ း)


ခင္မင္ေလးစားေသာ..
အိုုင္အိုုရာ

(ဒီပိုု ့စ္ကေတာ့ ျမန္လိုုက္တာ။ လူလယ္က်ထားတာ) း)


22 comments:

  1. ငါးအိုးကပ္ သိပ္ႀကိဳက္တာ။ အေမ႔ကိုသတိရတယ္ အေမလည္းသိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ပန္းေျခာက္ခ်ည္းပဲေၾကာ္မစားဖူးေသးဘူး။
    ငါးအိုးကပ္ေလး စားခ်င္တာ :(

    ReplyDelete
  2. စူးႏြယ္ေလး..
    ပါဆယ္ပိုု ့လိုုက္မယ္ေနာ..
    ကုုိယ့္အေမလည္း သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ကိုုယ္တိုု ့ကအေမ့သမီးေတြေပါ့ေနာ္။
    ပန္းေျခာက္ကိုု ေရစိမ္တာ၂ခါ၃ခါလဲျပီး ေၾကာ္စားၾကည့္ပါ။ ၾကာဇံဟင္းထဲမွာၾကိဳက္ရင္ ပိုုၾကိဳက္ဘိုု ့ဘဲရိွတယ္။ တကယ္။ း)

    ReplyDelete
  3. လၿပည့္ရိပ္June 26, 2011 at 1:12 PM

    လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းလ်ာေတြပါလား။ ငါးအိုးကပ္စားခ်င္တယ္။ ကပ္ေနတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ေတြြက အရမ္းအရသာရွိတာ... ဟင္း ...သေရက်သြားတယ္..

    ReplyDelete
  4. လျပည့္ရိပ္..
    အၾကိဳက္တူသြားျပန္ျပီ။ ကပ္ေနမွ ပိုုလည္းေမႊးတယ္ေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. အို႔ အို ငါးအိုကပ္ စားခ်င္လိုက္တာ
    ပန္းေျခာက္ အရင္က သုပ္စားတယ္
    မေၾကာ္ စားဖူးဘူး။ အားျပီေပါ့ေလ ဟုတ္လား
    ဒါနဲ႔ ဟင္းၾကီးပဲစားေတာ့ ၀ရဲ့လားဟင္
    လူေကာင္ကလည္း ေသးေသးေကြးေကြးေလးေတြေနမွာေပါ့ေလ
    ကိုယ္နဲ႔မ်ားကြာပါ့ေနာ္ း)

    ReplyDelete
  6. ေဘဘီေရ..
    ထမင္းမစားခ်င္မွ သူ ့ခ့်ည့္စားတာပါ။ အ၀စားတာေပါ့။
    လဲြသြားျပီ ကိုုေစာခိုုင္..လူေကာင္ကငယ္တုုန္းက ပိန္သေလာက္ၾကီးလာေတာ့ အညွိဳးနဲ ့၀ေနေတာ့တာ။ မယ္ေဒၚ အဖဲြ ့၀င္ပါမယ္ ဆိုုကြယ္။
    မအားဘဲ ဂေလရုုိက္ေနတာေဘဘီေရ..လွစ္ကနဲ.လွစ္ကနဲ
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  7. အခုမွ စိုစိုျပည္ျပည္ေလး ျပန္ျမင္ရေတာ့တယ္။ ဒီကိုလာလည္လို႔ ဟင္းခြက္ေတြ မျမင္ရရင္ စိတ္ထဲတစ္မ်ဳိးၾကီးပဲဗ်ာ။ အသစ္သစ္ေသာ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ သိရလို႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...။ ကၽြန္ေတာ္က ကိုယ္တိုင္စားရတာမစားရတာထက္ တတ္ထားခ်င္တာဗ်ဳိ႕။ ဒါေၾကာင့္ နည္းေလးေတြကို မွတ္ထားတယ္။ ကိုယ္တုိင္တတ္ထားေတာ့ ဘယ္သူ႔မွ အားကိုးရေတာ့ဘူးေလေနာ့။ ၾကိဳက္တာခ်က္စားလို႔ရတယ္။

    ReplyDelete
  8. ေရႊညာသားေလး..
    တကယ္ေတာ့ ဟင္းပံုုေတြက အမ်ားၾကီးရွိပါတယ္။ ဟူတ္တယ္ ကုုိယ္ခ်က္တတ္ေတာ့ သူမ်ားအားမကိုုးရတာေတာ့မွန္တယ္။ စိတ္ထဲေပၚတာခ်က္စားရုုံဘဲ။ က်မလည္း စာသာဖတ္တာ အစားအေသာက္ပံုုဆိုု ခ်က္ခ်င္းၾကည့္ျဖစ္တယ္။ စာကေတာ့ေျဖးေျဖးခ်င္းဘဲဖတ္တယ္။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  9. You made my stomach as orchestra at late night:( I like "nga lay oh kut"very much.All of your dishes are yummy.
    Gyidaw

    ReplyDelete
  10. Gyidaw,
    You always leave the beautiful words that drive me to think putting more food images. But may be the look is better than the taste. No one knows whether they are tasty or not. So I offer here very bravely :)))

    ReplyDelete
  11. I love ငါးအိုုးကပ္ and definitely can eat that only without rice, hehe, but I will have to eat the whole portion. By the way, Iora, those seedless grapes are very expensive here.:))
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  12. ငါးအိုးကပ္ ရွလြတ္ ..

    ReplyDelete
  13. ပန္းေျခာက္က ေၾကာ္စားလို႔လည္း ရတာလား.. ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ေၾကာ္တာလား အစ္မ?

    ReplyDelete
  14. သဥၨာနဲ႕ ေမးခြန္းခ်င္း တူတယ္။ ဘယ္လိုေၾကာ္ရတာလဲ အစ္မ။ ၾကမ္းျပင္ေပၚခ်ထား ၿပီး လႊားခနဲ ေက်ာ္လိုက္ရတာလား :P (ေနာက္တာေနာ္)။ ၾကာဆံ ခ်က္ ခ်က္တုန္းက ပိုေနတဲ့ ပန္းေျခာက္ေတြ ဘာလုပ္ရင္ ေကာင္း မလဲ စဥ္းစား မိလို႕ ပါ။ :)

    ReplyDelete
  15. Mon Petit Avatar..
    စားစား မက်န္ေလၾကိဳက္ေလဘဲ။ မသိ္မ္းခ်င္လိုု ့..ဟုုတ္ပါဘူး စားေစခ်င္လိုု ့ပါ။ အဲဒီစပ်စ္သီး က ၅ေဒၚလာေက်ာ္ေက်ာ္က်ပါတယ္။ တေပါင္ကိုု ၂ ေဒၚလာေအာက္လိုု ့ထင္ပါတယ္။

    ဗစ္စတာ..
    တြတ္သာတြတ္..

    သဥၹာ..
    သူမ်ားေတြေတာ့ေၾကာ္စားတာမေတြ ့ဘူးဘူး။ ဒိုု ့ေၾကာ္စားတာေတာ့ ေကာင္းလိုု ့စားျဖစ္ပါတယ္။ အရင္ပိုု ့စ္မွာ ေၾကာ္နည္း ေရးဘူး ပါတယ္။ http://mamaiora.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

    ReplyDelete
  16. ေအေအတီအိုု..
    ဟုုတ္ဘူး။ တန္းမွာတင္ျပီးမွေၾကာ္ရမွာ။ း)
    http://mamaiora.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html မွာ ေရးဘူးပါတယ္။ ၾကည့္လိုုက္ပါေနာ္။

    ReplyDelete
  17. ဟုတ္တယ္ဗ်၊ က်ေနာ္လည္း ပန္းေျခာက္ေၾကာ္ကို စိတ္ဝင္စားသြားတယ္၊ မစားဖူးေသးဘူးလို႔ မွတ္တာပဲ၊ ေတြးေနတာက ထည့္စရာေနရာ ၃ ခုပါတဲ့ ပန္းကန္နဲ႔စားမွာမို႔ ဟင္း ၃ ပြဲ ခ်က္တာလား၊ ဒါမွမဟုတ္ ဟင္း ၃ ပြဲခ်က္မိလို႔ ထည့္စရာ ေနရာ ၃ ခုပါတဲ့ ပန္းကန္နဲ႔ စားတာလား..ဆိုတာ..။ းD

    ReplyDelete
  18. ကုုိညီလင္းသစ္..
    စိတ္၀င္စားရင္ လုုပ္စားၾကည့္ပါလား။ က်မေတာ့ၾကိဳက္လိုု ့ဒီတိုုင္းေတာင္ ႏွုုိက္ႏွုုိက္စားတယ္။
    ဟင္း၃ပဲြလံုုးထဲ့လိုု ့ရလိုု ့အဲဒီပန္းကန္ေလးသံုုးတာပါ။ အထင္မၾကီးနဲ ့ဆရာ။ အဲဒါ ေပါေခ်ာင္ေကာင္း။ မယ္လမင္းေကာင္းေကာင္းေလး တစ္ေဒၚလာ ဆိုုင္ကေတြ ့လိုု ့၀ယ္ထားတာ။ စံုုနဖာစီ ျဗဳတ္စဗ်င္းေတာင္း ထဲ့ ဘိုု ့အဆင္ေျပတယ္။

    ReplyDelete
  19. အားလံုးႀကိဳက္ပါတယ္။

    ဒါ႔ထက္ ကၽြန္မႏိွဳက္စားတတ္တာသိလုိ႕ “ေဘးကငရုုတ္သီး လည္းေရစစ္ထားတာ ေယာင္ျပီး မစားလိုုက္နဲ ့ေနာ္” လုိ႕ေရးထားတာလုိ႕ ၊ လန္႔သြားတာပဲ။ း)

    မေဟာ္သဓါ ဥာဏ္ ၊ ပန္းပြင္႔ေျခာက္ေႀကာ္ ကိုလည္းသြားဖတ္ပါတယ္။

    သိတယ္မုိ႕လား အကုန္လုိက္လုပ္ေတာ႔မယ္။

    ReplyDelete
  20. မေကာင္းမြန္၀င္း..
    ဟင္း..ဟင္း..မန္ ့ထားတာေလးဖတ္ျပီး ျပံဳးမိတယ္။ ျပီးေတာ့ေပ်ာ္က်န္ေနခဲ့တယ္။ ေတာ္ေတာ္ေတာ္တယ္ လူကိုုမနက္ေစာေစာေပ်ာ္ေအာင္လုုပ္သြားေပးတယ္။
    အကုုန္လိုုက္လုုပ္ျပီး မက်ိန္ဆဲပါဘူးလိုု ့ကတိေပး။ း)

    ReplyDelete
  21. ငါးအိုးကပ္ေလး ၿမင္တာနဲ ့ကို စားခ်င္ေရာ။ ပန္းေၿခာက္ေၾကာ္ ကို ပုဇြန္ေၿခာက္ေလးေထာင္းၿပီး ေၾကာ္ထားတာ တစ္ခါလားပဲ စားဖူးတယ္။ ေတာ္ေတာ္ အရသာ ေကာင္းတယ္။
    ဒါ့ပံုေတြက အနီးကပ္ဆိုေတာ့ သားေရက်ၿပီး မ်က္ႏွာက စကရင္ နား ကပ္သြားတယ္ :)

    ReplyDelete
  22. ညယံ..
    ငါးအုုိးကပ္ၾကိဳက္တယ္လား။ အားေပးသြားပါေနာ္။
    ပန္းေျခာက္ေၾကာ္ကိုု က်လည္းသိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။

    ိအိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။