Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Wednesday, May 30, 2012

အိုုင္အုုိရာ့စတိုုင္ ဆယ္မြန္ငါးကင္ ခ်ိစ္ငရုုတ္သီးကင္ နဲ ့ဆလတ္ရြက္သုုပ္





ဆယ္မြန္ငါးကိုုအိုုးကင္းပူတုုိက္ျပီး ဆလတ္ရြက္သုုပ္နဲ ့တဲြစားထားတာပါ။ ၀ိတ္တက္မွာေၾကာက္သူမ်ားအၾကိဳက္ေပါ့။ း) စားထားတာေတာ့တစ္ပါတ္ေက်ာ္ေလာက္ရိွသြားပါျပီ။ အိပ္မေပ်ာ္တာနဲ ့ဘေလာ့ေလးကိုုဖြင့္ၾကည့္ေတာ့အုိင္အိုုရာ့မိတ္ေဆြေတြလည္းအေဟာင္းေတြကိုုပဲ
လာဖတ္ေနၾကတာနဲ ့ဒါေလးတင္ေပးလိုုက္ပါတယ္ရွင္။

ဆယ္မြန္ငါးနဲ ့တဲြစားဘိုု ့လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ငရုုတ္သီးေတြကိုုလည္း ခဲြျပီးခ်ိစ္ထဲ့ျပီး အတူတူကင္လုုိက္ပါတယ္။ဒီငရုုတ္သီးကခ်ဳိပါတယ္။

ျမန္ေကာင္းသက္သာသလားေတာ့မေမးနဲ ့။ ငါးကိုုဒီအတိုုင္း Grill pan ထဲတင္ျပီးမွဆားနဲနဲျဖဴး ငရုုတ္ေကာင္းနဲနဲျဖဴးျပီး တဖက္ခ်င္းလွန္ေပးသြားတာပါ။ ငါးကမက်က္ခင္လွန္ရင္ပဲ့တတ္ပါတယ္။ လွန္တဲ့အခ်ိန္မွာကပ္ေနရင္ခဏဆက္ထားပါ။ က်က္ရင္လြယ္လြယ္နဲ ့လွန္လိုု ့ရပါတယ္။ ဒယ္အိုုးကိုုငါးမကင္ခင္မွာ ဆီေလးနဲနဲျဖန္းပါတယ္။ စပေရးနဲ ့ျဖန္းေတာ့နဲနဲေလးဘဲဆီသံုုးရပါတယ္။   

ငါးလည္းတစ္ဖက္လွန္ျပီးျပီ။ ငရုုတ္သီးထဲကခ်ိစ္ေလးေတြလည္းေပ်ာ္လာျပီ။ စားရခါနီးျပီ... း)

ေဘးေလးပါေစာင္းျပီးကင္ေတာ့အားလံုုးက်က္သြားတာေပါ့။ သိပ္အက်က္မၾကိဳက္ရင္ေတာ့မလိုုပါဘူး။

စားလိုု ့ရပါျပီ..


အင္ဒိုုနီးရွားပုုဇြန္မုုန္ ့ကိုုေၾကာ္ထားလိုုက္ပါေသးတယ္ တစ္ဖက္ကေန။


ထံုုးစံအတုုိင္း အေမရိကန္စတုုိင္နဲ ့အိုုင္အိုုရာ့စတုုိင္ေပါင္းျပီး ဆလတ္ရြက္သုုပ္ပါတယ္။ ဆလတ္ရြက္ကုုိအရြယ္ေတာ္ေလးေတြျဖတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုုးေလာက္ကိုုေသးေသးစိပ္ထဲ့၊ ၾကက္သြန္နီႏုုတ္ႏုုတ္ေသးေသးလွီး ငရုုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ျဖတ္ထဲ့ (အေရာင္လည္းလွ မစားခ်င္ရင္လည္းေရွာင္ႏုုိင္ေအာင္ပါ) Ricotta cheese နဲနဲထဲ့ ပန္းသီးနဲနဲစိပ္ထဲ့ နံနံပင္နဲနဲထဲ့ ႏွမ္းနက္ေလးေတြနဲနဲထဲ့ (အျဖဴထဲ့လည္းရပါတယ္။ ဒါေလးကပုုိလွလိုု ့ပါ) ျပီးေတာ့ငံျပာရည္နဲနဲ လိေမၼာ္ယိုု နဲနဲ ဆီနဲနဲေလးထဲ့ျပီး ခရင္းနဲ ့တူနဲ ့သံုုးျပီးဖြဖြေလးနယ္လိုုက္ပါတယ္။ (အေမရိကန္ေတြက dressing ကိုုအေျခခံ အေနနဲ ့သံလြင္ဆီ၊ ရွာလကာရည္တစ္မ်ဳိးမ်ဳိး၊ ဆား၊ ငရုုတ္ေကာင္းထဲ့ပါတယ္။ (သူတိုု ့ႏွစ္သက္ရာအေမႊးရြက္တုုိ ့၊ mustard အႏွစ္တိုု ့ကိုုထဲ့တာေပါ့ေလ။ မထဲ့တဲ့သူလည္းမထဲ့ဘူးေပါ့) အုုိင္အိုုရာကေတာ့ရွာလကာရည္ကိုုေနရာတကာမွာမၾကိဳက္တတ္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကအခ်ဥ္တုုိ ့ယိုုကရတဲ့ခ်ဳိခ်ဥ္အရသာတိုု ့နဲ ့အစားထုုိးပါတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလသံပုုရာသီးေပါ့


အဲဒါဆုုိဒီလိုု လွလွပပနဲ ့ဆလတ္ရြက္သုုပ္ေလးတစ္ခြက္ရပါျပီ။ လွလွေလးဆုုိေတာ့အရြက္မၾကိဳက္တဲ့ခ်စ္ခ်စ္လည္းစားၾကည့္ျပီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္ေလ။ မတင္ျဖစ္ေပမဲ့ဒီလိုုမ်ဳိးခဏခဏသုုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ညပိုုင္းေတြမွာေပါ့။
ပန္းကန္ထဲမွာပန္းသီးစိပ္ ဆလတ္ရြက္ေလးေတြရံျပီးျပင္လုုိက္ပါတယ္။ ပန္းသီးေပၚမွာဂ်ပန္Mayonaise တင္လိုုက္ပါတယ္ သူေရာက်မေရာၾကိဳက္လိုု ့ေလ။ ျပီးေတာ့ ၾကက္တံဆိပ္ငရုုတ္ဆီကိုုအစက္ေလးေတြခ်လိုုက္ပါတယ္။

ထမင္းစားခ်င္ရင္နဲနဲစားရေအာင္ပန္းကန္ေသးေသးေလးနဲ ့ထဲ့ပါတယ္။

သံပုုရာသီးစိပ္ေလးလည္းတင္လုုိက္ေရာ အရမ္းကိုုစားခ်င္ေနပါျပီ။

ငါးလွီးတာနဲနဲေသးသြားတယ္ထင္ျပီး မ၀ေလာက္ဘူးထင္ေနတာ။ ငါးကအသားခ်ည့္ဆုုိေတာ့ရယ္ အသုုပ္ေတြ အသီးေတြနဲ ့တဲြစားလိုုက္ေတာ့ႏွစ္ေယာက္စလံုုးအရမ္းဗုုိက္တင္းသြားပါတယ္။ သူကထမင္းေတာင္မစားဘူး။ အုုိင္အိုုရာကေတာ့အဲဒီပန္းကန္ထဲကထမင္းကိုုတူေလးနဲ ့ေကာ္ေကာ္စားတာဘယ္လိုုကုုန္သြားမွန္းေတာင္မသိလိုုက္ပါဘူး။ း)

ပံုုမွန္ဆုုိအုုိင္အိုုရာ က Coke မၾကိဳက္ပါဘူး။ သူငယ္ခ်င္းေတြယူလာတာက်န္ေနတာနဲ ့ေသာက္ျဖစ္ေနတာ ဒီလိုုအသုုပ္နဲ ့ငါးကင္နဲ ့က်ေတာ့လုုိက္ပါတယ္။

ပုုဇြန္မုုန္ ့ေၾကာ္ထဲကိုု ထဲ့စားၾကည့္တာေလ။ ပုုဇြန္မုုန္ ့ေၾကာ္ကျမန္မာျပည္ကလိုုမေကာင္းပါဘူး။ ဒီလိုုေလးတင္စားမွ စားလိုု ့ေကာင္းသြားတာပါ။

ဒါကေနာက္တစ္ေန ့က်ေၾကာ္စားထားတာပါ။

ဆလတ္ရြက္သုုပ္ဘဲ။ ပန္းသီးမပါေတာ့ဘူး။


ကဲ...အၾကာၾကီးေနမွတစ္ခါေလာက္တင္ျဖစ္ေနလိုု ့အခ်ဥ္မေပါက္ေနပါနဲ ့ေနာ္။
အျမဲလာအားေပးေနသူသူငယ္ခ်င္းအေဟာင္းမ်ားေရာ တိတ္တိတ္ေလးပဲအားေပးေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းအသစ္မ်ားေရာ ခုုမွမ်က္ေစ့လည္ေရာက္လာသူမ်ားေရာ လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့ေျပာပါရေစရွင္။ အိုုင္အိုုရာ ့ဒုုိင္ယာရီေတြ ျခစားသြားလိုု ့ေရးခ်င္တာေတြမေရးျဖစ္တာပိုုမေရးျဖစ္ဘိုု ့ဖန္လာလိုု ့စိတ္မေကာင္းျဖစ္ေနတာ။


အားလံုုးဘဲစိတ္ခ်မ္းသာကုုိယ္က်န္းမာပါေစလိုု ့......
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ

21 comments:

  1. ငါးေၾကာ္ၾကီးးးးးးးးး ဟီးးးးးးဟီးးးးးးးးး
    ဂလု ဂလု ရွလြတ္
    ငါးေၾကာ္နဲ႔ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ၀ုန္း(တံေတြးျမိဳခ်သံ)
    :D .. စားခ်င္တယ္ မမေရ
    ညေလး အၾကိဳက္ေတြခ်ည္ပဲ :)

    ReplyDelete
  2. မမေရ...အိမ္မက္လာလည္ပါတယ္..ဒီေန႔ ဆလပ္သုပ္စားမယ္လို႔ စိတ္ကူးေနတာနဲ႔ ကြက္တိပါပဲ..ျပင္ထားပံုေလးက လွၿပီး တကယ့္ကို စားခ်င္စရာေလးပါ..။

    ခင္တဲ့
    အိမ္မက္

    ReplyDelete
  3. ငါးဆိုရင္ အ၇မ္းၾကိဳက္ၿပီးသားပါ။ ဒီလိုစားခ်င္စရာေလးလုပ္ထားေတာ့ ပိုၿပီး စားခ်င္သြားတာေပါ့...း)

    ReplyDelete
  4. ငါးကေတာ့ တကယ္ေရေရလည္လည္ၾကိဳက္တယ္.. ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ကိုၾကိဳက္ေနတာ. ကင္စားတာကေတာ့ အဆီမတက္ေတာ့ပိုေကာင္းတာေပါ့ေနာ္ :)

    ReplyDelete
  5. တကယ္ႀကိဳက္တာေနာ္...ငါးမ်ဳိးစုံ။
    ဒီလိုကင္တာေတြဆိုင္ေတြမွာ မီးႏူးတဲမွာေတြ ့ရင္၊
    တန္းမွာတာဘဲ။
    အရမ္းရမ္းႀကီးကိုစားေကာင္းမဲ့ပုံ။
    သေရေလးက်သြားတယ္..ေတာက္ေတာက္...။
    :P

    ReplyDelete
  6. ၿပင္ထားတာေလးက အရမ္းခ်စ္စရာကာင္းတယ္။ အားလံုး စားခ်င္စရာေလးေတြ :)

    ReplyDelete
  7. တီတင့္ရဲ႕ သားႏွစ္ေယာက္ အႀကိဳက္ပါလား အိုင္အိုရာေရ။ နည္းေလးေတြမွတ္သြားၿပီ ၾကည့္ရင္း ဖတ္ရင္း စားခ်င္လာၿပီ း)
    ေက်းဇူး ေက်းဇူး စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  8. စားခ်င္စရာေလးေတြခ်ည္းပဲ အိုင္အိုရာေရ

    ReplyDelete
  9. ငါးေတာ႔ၾကိဳက္တယ္ အိုင္အိုရာေရ
    စားခ်င္စရာေလးရယ္ ၿပင္ဆင္ထားတာ

    ReplyDelete
  10. က်ဴၽတီ...
    ညေလးၾကိဳက္မယ္လိုု ့သိျပီးသားပါ။ း)

    အိမ္မက္..
    လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ ဆလတ္သုုပ္ထဲကိုုၾကက္ဥျပဳတ္တိုု ့ဘဲဥျပဳတ္တုုိ ့ထဲ့သုုပ္လည္းေကာင္းတယ္ေနာ္။

    ေခ်ာစုု..
    ငါးၾကိဳက္တဲ့သူေတြမ်ားတယ္ေနာ္။ ငါးကိုုအဲေလာက္ၾကိဳက္ၾကမယ္လိုု ့ထင္ေတာင္မထင္ထားမိဘူး။ း)

    စႏုုိးေမ..
    ဟုုတ္တယ္ ဟုုတ္တယ္ ကင္စားေတာ့ ဆီသိပ္မပါေတာ့က်န္းမာေရးနဲ ့ပိုုညီညြတ္တာေပါ့ေနာ္။ ေမႊးလည္းေမႊးတယ္။

    မီးမီးငယ္..
    ဆီမၾကိဳက္တဲ့သူဆုုိေတာ့ဒီလိုုမ်ဳိးဆုုိပိုုသေဘာက်မွာေပါ့ေနာ္။ ဘာရယ္မဟုုတ္ အရြက္ေတြစားရင္ေတာင္မီးမီး နဲ ့က်ဴ ့တီကိုုသတိရရေနမိတယ္။ း)

    စုုဘူးအိမ္..
    ျပင္ထားတာလွသြားရင္ေတာ့ပိုုစားခ်င္စရာေကာင္းတာေတာ့အမွန္ဘဲေနာ္။
    တခါတခါက်ေတာ့လည္းစုုပံုုထဲ့စားလုုိက္တာ ကိစၥရွင္းေအာင္လိုု ့...း)

    တီတင့္..
    ေယာက္်ားေလးေတြကပိုုျပီးအကင္ၾကိဳက္ၾကသလိုုဘဲေနာ္။
    ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစရွင္။ တီတင့္နဲ ့ဘေလာ့ဂါမ်ားလည္း (စာဖတ္သူမ်ားအပါအ၀င္)စိတ္ခ်မ္းသာကိုုယ္က်န္းမာနဲ ့ေဘးရန္ေၾကာင့္ၾကကင္းေ၀းၾကပါေစလိုု ့အိုုင္အိုုရာလည္းေန ့တုုိင္းဘုုရားရွစ္ခုုိးတိုုင္းဆုုေတာင္းေမတၱာပိုု ့ပါတယ္။

    Evy..
    စားခ်င္စရာေလးဆုုိေတာ့၀မ္းသာမိပါတယ္။

    မာမာ..
    ငါးၾကိဳက္တဲ့သူေတြေတာ္ေတာ္မ်ားတာဘဲမာမာေရ။ ေနာ္။ း)

    ခင္မင္ေလးစားေသာ...
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  11. ငါးက ေဖးဘရိတ္ထဲမွာ မပါေပမယ့္ ဒီလိုမ်ိဳးေလး ေၾကာ္ထားတာေတာ့ တကယ့္ကိုပဲ စားခ်င္စရာ..၊ း)
    ဆလပ္႐ြက္ စိမ္းစိမ္းေလးေတြကို သုပ္ထားတာ ႀကိဳက္တယ္၊ က်ေနာ္တို႔လည္း ခဏခဏ သုပ္စားျဖစ္တယ္ဗ်၊
    မအိုင္အိုရာရဲ႕ နည္းေတြက အၿမဲလိုလို ျမန္၊ေကာင္း၊သက္သာ မို႔ လက္ေတြ႔ အသံုးဝင္ပါတယ္..။ Carry on sis..!!!

    ReplyDelete
  12. ကိုုညီလင္းသစ္..
    အိမ္ကအကိုုတစ္ခ်ဳိ ့ကငါးမၾကိဳက္ၾကဘူး။ က်မရဲ ့အိမ္ဦးနတ္ကလည္းငါးနဲ ့အသားဆုုိအသားပဲစားေတာ့ ေယာက္်ားေလးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားငါးမၾကိဳက္ဘူးလိုု ့ဘဲေယဘူယ်ကိုုယ့္ဖာသာကိုုယ္ယူဆထားတာ။ ကိုုညီလင္းသစ္လည္းသိပ္မၾကိဳက္ဘူးဘဲ။ း)
    လက္ေတြ ့အသံုုး၀င္တယ္ဆိုုလိုု ့၀မ္းသာေက်းဇူးတင္ပါတယ္ Brother ေရ။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  13. စားခ်င္စရာသူ႔လက္ရာပါပဲရွင္
    အရမ္းကုိၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  14. နည္း မ်ိဳးစုံပဲေနာ္။ salmon ငါး သိပ္မၾကိဳက္ဘူး။ အဲလိုပဲ ျမတ္ၾကည္က ကိုယ္နဲ႕တည့္တာဆို မၾကိဳက္တာက မ်ားမ်ား။ :D အေမကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  15. ဂ်က္..
    ဖတ္ခ်င္စရာသူ ့ကဗ်ာေလးလိုုေပါ့ေနာ္။ း)

    ျမတ္ၾကည္ေလး..
    မ လည္းဆယ္မြန္ကိုုကင္တာနဲ ့ေၾကာ္တာေတာ့သေဘာက်တယ္။
    ေျပာမယ္ဆုုိရင္ ခ်က္ရင္ေတာ့မက္ကရယ္ငါးကိုုပိုုၾကိဳက္တယ္။
    ဒါေပါ့ လူနဲ ့တဲ့တာေတြဆုုိလူေတြကသိပ္မၾကိဳက္ပဲ မတဲ့တာေတြဆိုုပိုုၾကိဳက္ၾကတယ္ေလ။ ဒါေၾကာင့္လည္းေရွာင္ရတာတိုု ့ေလွ်ာ့ရတာတုုိ ့လုုပ္ရတာေပါ့..ဟုုတ္ဘူးလား..း))

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  16. မမအိုင္အိုရာ ေဆာ္လမြန္ငါးက လွလည္းလွ စားေကာင္းမွာ အေသအခ်ာပဲ..အရြက္သုပ္ကလည္း ၿမန္လည္းၿမန္ အရသာရိွမွာ ေသခ်ာတယ္..လုပ္စားဦးမယ္ဂ်..

    ReplyDelete
  17. စန္းထြန္း..
    လုုပ္စားစန္းထြန္းေရ။ တကယ္ျမန္တာ ငါးကိုုဘာမွမနယ္ပဲဆီျဖန္းထားတဲ့အိုုးေပၚတန္းတင္ျပီးမွအေပၚကေနဆားျဖဴး ငရုုတ္ေကာင္းျဖဴးဆုုိေတာ့စူပါဖတ္စ္ ဘဲ။ အရြက္သုုပ္လည္းအားလံုုးပစ္ထဲ့ျပီးနယ္တာဆုုိေတာ့ျမန္တာဘဲ။ တခုုဘဲ အခ်ိန္အဆေတြအရမ္းမမ်ားသြားဘိုု ့သတိထားေနာ္။ ဆလတ္ရြက္ကႏုုေတာ့ အမ်ားၾကီးမလိုုဘူး။ ျပီးေတာ့ငံျပာရည္တိုု ့အခ်ဳိတိုု ့balance ျဖစ္ေနဘိုု ့ဘဲ။ ငံသြားတာတိုု ့ခ်ဳိသြားတာတိုု ့ဆိုုရင္ျပင္ရခက္တယ္ေလ။

    ReplyDelete
  18. စားလုိ႔ေကာင္းမယ့္ပုံေနာ္.. ျပင္ထားတာေလးလည္း သေဘာက်တယ္..
    အဲ့လိုလွလွေလး ျပင္ထားေတာ့ ပိုစားခ်င္တယ္ :D

    ReplyDelete
  19. ကန္ဒီ..
    အရြက္ေလးေတြကလတ္ေတာ့ပုုိလွသြားတာေပါ့။
    စားလိုု ့ေတာ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ ဗိုုက္ျပည့္သြားေပမဲ့မအီေနဘူးေလ။ ဒီကလည္းလုုပ္ ေကၽြးခ်င္ပါတယ္ရွင္ရယ္..း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။